Dagbok

Stallets dagbok

Vi fortsätter genomgången av hästar och idag en häst som ligger oss väldigt varmt om hjärtat:
Stureplan- Han debuterade som tvååring med seger över Seaside Song, inte visste man då vilket superlopp det där maidenloppet var.
Han har sedan dess varit med i massor med storlopp och presterat bra, han vann Derbymilen i Norge och han var både min första Derbyhäst och Andreas första ritt i Derbyt när han som lärling fick chansen att rida honom där, men distansen var som vi hade viss misstanke om för lång. 
Han har faktiskt bara startat 19 gånger och av dessa har han vunnit åtta gånger och varit tvåa tre gånger, ett imponerande facit.
På sensommaren 2020 lyckades han sparka med ena bakbenet i boxen så att han fick en spricka i hovbenet. En så otroligt onödig sak som tog massor med tid innan han var tillbaka och redo för start. Han hade egentligen kunnat komma ut lite tidigare, men en tung vinterbana kändes inte som något idealiskt underlag för honom och vi väntade.
När han sedan kom ut igen så var det en av de nervösaste loppen någonsin, skulle han orka direkt efter så lång frånvaro eller skulle han behöva ett lopp?
När vi sadlar Sture och tar ut honom mot ledvolten så märks det så tydligt hur glad och peppad han är, hur mycket han hade längtat efter att tävla. I ledvolten joggade han bara runt med spetsade öron och den där tävlingsgnistan han har är så himla speciell. 
Nu stod han bra inne i loppet, men det var ändå enormt starkt att gå i front hela vägen och vinna efter så lång frånvaro. Normalt sett när hästarna tävlar så står jag och hoppar och hejar, men här bara vankade jag fram och tillbaka med en skyhög puls. Vilken känsla när han gick i mål och Andreas kostade på sig en segergest av glädje!
Några veckor senare åkte vi till Jägersro och det loppet är en av de starkaste lopp han har gjort, han fullständigt joggade hem. 
I sista loppet för året så var han avslagen och troligtvis sjuk, det visade sig att vi hade en infektionssläng på en del hästar då. 
Nu siktar vi på ett liknande upplägg till att börja med i år och kan han fortsätta hålla den här nivån så är det strålande. Han är åtta år nu, men den löpskallen och kärleken till kapplöpning han har tar honom långt, han är en väldigt ovanlig häst med en stor personlighet. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi siktar på några nya inköp under våren och sommaren. 
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1