Mer om oss

Fakta och träningskoncept

Caroline Malmborg tog den 1 januari 2009 över stallet från sin pappa Jan Malmborg och har innan dess arbetat i stallet som assisterande tränare och är den som har haft det huvudsakliga ansvaret i stallet. Hon har också ridit amatörlöp och har vunnit 6 segrar på 55 ridna starter, en bra erfarenhet att ta med sig när man är tränare.
Caroline är ordförande i Bro Park Tränarförening samt medlem i Fullmäktige för Svensk Galopp, ett bra sätt att kunna tillvarata hästägarnas intressen och kunna påverka i viktiga frågor. Hon har tidigare varit med i flera styrelser inom galoppen samt gjort mycket jobb som tv-expert på galoppsändningarna. Dock har de här engagemangen kraftigt dragits ner då tränarrörelsen har växt och tagit mer tid, det är full satsning på detta som gäller vilket betyder att övriga projekt får stå tillbaka.

X2015 03 14
Nu har vi sedan 1 juni 2016 flyttat till nya banan Bro Park och vi har stall nr 1, det första stallet på området. Där finns fantastiska faciliteter för både både häst och folk, toppklass rakt igenom!
Vi har både walker (skrittmaskin), paddockar samt gräshagar. Att hästarna får komma ut så mycket som möjligt varje dag är en prioritering för deras välbefinnande. Alla hästar har stora boxar med öppningsbara fönster. De har också öppet ut mot stallgången där de kan titta ut och har kontakt med den häst som står bredvid.
Vi har byggt upp ett träningskoncept som vi tycker fungerar mycket bra och har gett goda resultat. Där finns ett grundtänk som vi använder oss av, men viktigt för oss är också att tillämpa individuell träning för att få ut det maximala av varje häst och anpassa träningen efter hästens förutsättningar.
Det är också självklart prioriterat att hålla hästarna sunda och fräscha i kroppen för att de ska kunna prestera maximalt och må bra och vi samarbetar regelbundet med massör och vid behov även chiropraktor.
För oss är det också viktigt att hästarna efter avslutad galoppkärriär kan få ett nytt liv som ridhäst eller kanske som avelssto. Om det är ridhäst som är syftet så ger vi dem en lättare omskolning innan de påbörjar sina nya karriärer.
Vi som jobbar med hästarna är ett sammansvetsat team som har ett stort engagemang i hästarna och arbetar hårt för att uppnå resultat och att samtidigt hålla hästarna glada och friska.
Att jobba med hästens bästa i fokus samtidigt som man har roligt tillsammans är ett vinnande koncept för oss!
Stallet utgörs av en mix av svenskfödda hästar och importer. Ett Svenskprogram som ger bra bonus för goda svenska hästar är förmånligt (40 procent extra när de är 2-4 år!), men i och med att de flesta lopp numera är öppna för importer så är det mycket intressant att också satsa på att köpa in högkvalitativa hästar från utlandet. Vi satsar stort på att ha hästar som är bra nog att räcka till i storloppen, att kunna vara med och konkurrera i högsta divisionen är absolut vår målsättning..
Hos oss är det väldigt viktigt att man alltid ska känna sig välkommen och delaktig! Läs gärna mer om det på sidan ”Bli Hästägare”!

 

  • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
    Caroline Malmborg Tränare
  • 1