Dagbok

Stallets dagbok

Träning i blandade tempon idag och värmen är kvar vilket påverkar både oss och hästarna mycket. Till min glädje säger väderprognosen imorgon att det blir helt molnigt hela dagen och behagliga 19-20 grader, det låter som perfekta förutsättningar för tävlling. Att tävla mitt på dagen när det är så varmt som det varit de senaste dagarna är långt ifrån optimalt. Men nu ser det som sagt lovande ut inför morgondagen. 
Vi har en starthäst imorgon, men det är ju inte i vilket lopp som helst utan i storloppet Bro Park Trial. Jag har uppdaterat kommentar om chanserna och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Inte så jättepigg idag, men vad gör väl det när man är så nöjd och glad. Med bra resultat finns egentligen hur mycket ork som helst. Men sedan gör ju den här tryckande värmen sitt till också, det sliter att jobba i så varma grader och varmt blir det tidigt även fast vi börjar jobba kl 05.
Samtliga hästar fick så klart ordentliga duschar efter att de varit ute och vi var klara med samtliga ridturer ganska tidigt.
När vi jobbat klart för dagen blev det lite lyxfika med goda pålägg och tårta för att fira helgen. Trevligt att kunna sitta ner tillsammans i lugn och ro när allt arbete var klart.
Imorgon jobbar vi vidare! 

Vilken fantastisk helg det har varit och vilken känslosam dag det blev. Det må ha varit ett vanligt lopp, men känslan att äntligen se Timo Nurmos tävla och vinna var obeskrivlig. Mest glädjande var sättet han gjorde det på, det såg ut som han precis kommit igång vid mål, det var först sista biten som han satte in speeden och joggade iväg från övriga.
Det var också så roligt att se både innan loppet hur positivt peppad han var och efteråt bara lyste han av glädje och självförtroende, han tyckte det var så kul.
Det har varit en slitig och intensiv helg, men går det så här bra så skulle jag orka med det här upplägget hur mycket som helst.

En lång dag, men en alldeles strålande bra dag! Väckarklockan ringde kl 02.00 imorse (efter två timmars sömn) och kl 03 var jag och även David i stallet för att fodra samt låta de som skulle resa till Norge komma ut i walkern 20 minuter efter de hade ätit. 
Strax efter kl 04 kom vi iväg, jag åkte då med hästarna och vi samåkte med Henke Engblom i hans stora transport. Vi var framme på Övrevoll ca kl 11 och ungefär samma tid åkte David med Timo Nurmos mot Göteborg. Här samåker vi med Twomeys som har starthästar där. 
Min plan var egentligen att åka till hotellet i några timmar på lunchen, men Princeton Graduate var lite småstressad i början när vi kom fram (medan Quagmire var hur cool som helst). Så jag bestämde mig för att stanna kvar på banan och hålla lite koll på att han var lugn vilket han var efter ett tag. Tävlingarna började strax före kl 18 och med våra hästar först i slutet på dagen så var det en hel del tid att vänta.
Fantastiskt roligt vilka prestationer de gjorde båda två, såå imponerad och stolt över dem båda! Se närmare kommentar under fliken (Starter &) Resultat.
Efter tävlingarna var det full fart att hinna fixa hästarna och packning innan de sedan lastades och kör hem under natten. 
Jag stannar på hotell nu under natten och imorgon bitti åker jag till Göteborg för tävlingarna där. Jag har uppdaterat kommentar om chanserna och ni hittar det under samma flik, dvs Starter (& Resultat).

Det var ganska lugnt idag på stallbacken även om en del stall verkade rida som vanligt. Vi tränade alla hästar som vi skulle men höll oss mestadels i lugna tempon, det var lite av en mellandag träningsmässigt kan man säga. 
Det var också full fart med förberedelserna inför morgondagens resor. Princeton Graduate och Quagmire startar på Övrevoll imorgon kväll. Jag kommer åka med dem och vi följer med i Henrik Engbloms transport. Planen är att vi åker kl 04 imorgon bitti, så 03.00 är vi på plats för att fodra så de hinner äta sin frukost och ta en kort sväng i walkern innan det är dags att bege sig iväg. När vi åker så tidigt så ger det hästarna nästan hela dagen i Norge för att återhämta sig efter resan innan det är dags för tävlingarna.
Vid 11-tiden kommer Timo Nurmos lastas till Göteborg för start på söndag och här åker vi med i Twomeys transport, det är då David som åker med honom.
Jag kommer sedan åka söndag morgon från Norge till Göteborg, så det blir mycket resande den här helgen. 
Jag har uppdaterat med kommentarer om lördagens starthästar och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).
Hoppas ni får en trevlig midsommarhelg!

Normalt sett börjar vi kl 6, men när det har varit väldigt varmt har vi börjat en timme tidigare. Idag valde vi en slags gyllene medelväg och började kl 5.30 istället. Då var stallet mockat och sopat kl 7.
Väderprognosen sa att det skulle bli varmt, men de första timmarna på morgonen var hela himlen molnig och det var snarare åt det kyliga hållet (tyckte i alla fall jag som oftast fryser...). Men framåt lunch var himlen blå och solen gassade på för fullt. 
Träning som vanligt så klart, men mycket tid har också gått åt till att göra de sista planerna klara inför helgen när vi har starthästar både i Norge och Göteborg. Det är en hel del som ska styras upp kan jag säga. Mer om hur vi reser kommer i morgondagens inlägg!
Vi jobbar och tränar som vanligt imorgon samt fixar packning och gör de sista förberedelserna inför resorna.

En lugnare onsdag, men ändå inte helt utan träning då några hästar behövde komma ut och träna. 
Det var också startanmälan till på onsdag på Bro Park och då har vi Sandstorm i Bro Park Trial. 
Imorgon tränar vi som vanligt och det verkar bli varmt enligt väderprognosen.

Nu är det verkligen sommar, idag kändes hettan av rejält framåt dagen. Vi började jobba vanlig tid imorse (kl 6), men ska det fortsätta så här får vi nog gå tillbaka till en tidigare start igen för att alla hästar ska få träna i hyfsat behagliga grader. 
Idag kom startlistan ut till lördag och då har vi Princeton Graduate i klassiska Norsk 2000 Guineas och Quagmire i en bättre handicap. Det är inga gratislopp direkt, men samtidigt måste man våga lite för att vinna och det ska bli intressant att se hur långt det räcker. 
Så vi tävlar lördag i Norge, söndag i Göteborg och på onsdag sedan på Bro Park så har vi Sandstorm i Bro Park Trial. Mycket spännande att se fram emot!

Efter gårdagens träning som vi gjorde efter tävlingarna så var några av hästarna lediga idag. I övrigt var det träning som vanligt, men det kändes att det var en lite lugnare dag idag med lite färre turer. Vi har oftast intensiva dagar, så det var faktiskt skönt med en aningens lugnare dag. 
House in Order mådde bra efter gårdagens lopp och han var på väldigt gott humör, han trodde nog att han vann igår och var nöjd med sig själv... :)
Idag var det startanmälan till Göteborg på söndag. Vi hade egentligen tänkt starta Timo Nurmos i Oslo Cup på lördag, men nu fanns det ett lopp på söndag i Göteborg där han står fint inne med vikten. Man får inte glömma att även om han har tränat på ordentligt så har han inte startat på nästan två år och han kommer gå framåt massor på ett lopp. Även om vi hade siktet inställt på att spänna bågen rejält direkt så är nog det här ett snällare sätt att starta igång honom på så här. 
För oss är det så klart lite mer meckigt att få ihop logistiken med tävling på andra banor både lördag och söndag, men det får vi klara av. Utgångspunkten måste ju vara att göra det bästa upplägget för varje häst och sedan får vi styra upp efter det.  
Imorgon tränar vi vidare som vanligt och dessutom kommer startlistan till Övrevoll lördag ut.

En starthäst idag och House in Order gjorde det bra men hade verkligen inte marginalerna på sin sida... Se närmare kommentar under fliken (Starter &) Resultat.
Direkt efter tävlingarna blev det grästräning samt att vi även körde lite träning på rakbanan och allt gick mycket bra.
Imorgon blir det träning som vanligt, men några av hästarna som gick fort idag kommer att vara lediga så det blir en dag med något färre turer.

Tidig start även imorse och dagen flöt på jättebra, träningen gick fint. Den där lugna lördagskänslan infann sig, svår att förklara men lite av en helgfeeling efter en lång vecka.
Dock är det inte en lugn söndag imorgon utan en hel del på programmet. Det är tävlingar på Bro Park, vi har i och för sig bara en starthäst (se närmare kommentar under fliken Starter & Resultat). Direkt efter sista loppet är gräsbanan öppen för träning fram till 16.30, ett tips för er som kommer till loppen och kanske vill stanna kvar och se en del träning efteråt. 
Det kommer bli träning både på den vanliga gräsbanan, men också på häckbanan (utan hinder då). Tvååringar och hästar anmälda i insatslopp i Norge nästa helg får träna på den stora banan. På hinderbanan får hästar som startar nästa vecka träna, ett bra sätt att låta fler hästar få komma ut och grästräna.
Vi kommer att träna Daytona Gold, Princeton Graduate, Timo Nurmos samt den nya hingsten e Zoffany. Dessutom kommer vi jobba Quagmire, men det blir på rakbanan.

Idag testade vi då att börja kl 5 och rida alla turer först, därefter göra klart det sista på mockningen samt allt annat. Normalt sett börjar vi kl 6 och gör först klar mockningen och stallet innan vi börjar rida. 
Det var både bra och dåliga delar med dagens upplägg och fortsätter det vara varmt så kan vi nog finslipa lite på rutinerna för att få det bästa ur båda uppläggen.
Träningsmässigt var det mer av en mellandag med mestadels lugnare tempon och promenader runt skogsslingan. Viktigt med sådana här dagar ibland för hästarna, inte minst mentalt. 
Imorgon tränar vi som vanligt och det är ju också tävlingar på Strömsholm som inte får missas, kommer dock följa dem via tvn och inte på plats.

Varmt och kvavt idag redan från morgonen. När vi kom till de sista turerna för dagen så kändes det inte optimalt, de blev onödigt svettiga. Så imorgon kommer vi börja redan kl 5 och spara det mesta av mockningen till sist, prioritera att hästarna får träna så tidigt som möjligt. 
Under eftermiddagen/kvällen kom ju också ett regn och åskväder som hette duga, det dundrade rejält! Så förhoppningsvis är luften lite klarare och lättare imorgon. 
I natt var också första natten i år som vi inte lade på täcken (även fast de är tunna), det kändes alltför varmt. 
Själva träningen gick bra med en hel del raskare tempon och även några lite lugnare. Hästarna såg jättefina ut och kändes bra. 
Imorgon siktar vi då på en tidig start och det ska bli intressant att se hur det upplägget fungerar.

Lite ridning idag, både på rakbanan och på det ena gräsfältet och det gick jättebra. Vi hann också med en del annat pyssel under dagen förutom de vanliga sysslorna.
Dessutom var några tränare på en liten baninspektion av gräsbanorna,. Vi kommer förmodligen kunna få träna en del på häckbanan (utan hinder då... :) ) framöver och det kan vara ett mycket bra tillskott på träningsbana.
Vi kollade av gräsbanan samtidigt och jag tror aldrig den varit i bättre skick än den är nu. För någon månad sedan var det stora kala fläckar där det inte hade växt, men nu är den så fin, tät och jämn. Vilket toppenjobb de har gjort med den banan! Otroligt glädjande efter de stora problem som varit med den tidigare, förra året släppte underlaget hela tiden, men nu är det som en ny bana kan man säga. 

En mer "normal" dag idag efter gårdagens tidiga start och grästräning. Lite lugnare tempon för de som tränade på raskt igår medan det var raskare tempon för de som inte var på gräset. 
De som tränade på igår hade tagit den träningen toppbra vilket visar att gräsbanan är skonsam och i gott skick. 
Imorgon är det ju onsdag och en lugnare dag, men några hästar kommer ridas så det är mera av en mellandag kan man säga. 

Klockan ringde 03.00 imorse eller snarare kan man kalla det inatt. Är det inte där någonstans gränsen mellan natt och morgon går?
I alla fall så började vi jobba kl 04 eftersom det var grästräning 05.00-06.30. De hästar som var ute på gräset idag var Daytona Gold, Princeton Graduate, Timo Nurmos, House in Order, Forty Love samt den nya hästen e Zoffany.
Efter avslutad grästräning fortsatte träningen med övriga hästar som då tränade på rakbanan. Hela dagens träning flöt på mycket bra och faktiskt var det ganska mysigt med en extra tidig start på dagen. 
Startanmälan idag till på söndag då vi har House in Order till start.
Imorgon tränar vi vidare!  

Fullmäktigemötet idag började kl 8 med samling tjugo minuter innan för att koppla upp all teknik. Ganska väntat tog mötet en hel del tid och faktiskt så hann vi inte med en hel del punkter, de är ajournerade till den 28 juni. Vi hann dock med det viktigaste vilket var val av ordförande, styrelse mm samt bana i Skåne. 
Nu blev det en bra plan (i alla fall i mina ögon) för att få Baraprojektet genomgånget ordentligt och få ett tydligt ja eller nej om vi kan få ihop det planeringsmässigt och ekonomiskt. Det var första gången på väldigt länge som de olika regionerna (Malmö, Stockholm och Göteborg) närmade sig varandra och började samarbeta istället för kriga. Ett klart steg i rätt riktning kändes det som. 
Så var det ju då tävlingar också och vi hade bara en starthäst, men inte i vilket lopp som helst. Klassiska Jockeyklubbens 2000 Guineas och Sandstorm gjorde oss så stolta och glada med en väldigt stark fjärdeplats med mersmak, nästan trea och gott gåendes i mål. Se närmare kommentar om hans prestation under fliken (Starter &) Resultat.
Imorgon har vi en möjlighet att få träna på gräsbanan på morgonen, men det är inget för sjusovare direkt... 05.00-06.30 får vi träna och vi börjar jobba kl 04.00 imorgon...

Trevlig lördag i stallet med blandade tempon på träningen och en arbetsdag som rullade på jättebra. Eftersom det var tävlingar på Klampenborg igår kväll och idag i Göteborg så var varken PA eller Andreas på plats för att rida turer. Istället blev det ett gästspel från Maria Neil (som numera är klar veterinär) och Matilda Lindberg (som är mammaledig) som kom och red ett par turer. 
Imorgon söndag är det tävlingar med många storlopp och vi har Sandstorm till start i Jockeyklubbens 2000 Guineas, roligt att vara med i ett klassiskt lopp. Läs närmare kommentarer angående hans chanser under fliken Starter (& Resultat)
Dagen inleds dock redan kl 8.00 med Årsmöte i Svensk Galoppp där inriktningsbeslut ska tas angående bana i Skåne och det är också val till styrelsen, så det är ett viktigt möte. 
Vi hoppas på en bra dag imorgon!

Det var hotande moln från morgonen, men i några timmar höll det sig så och vädret var behagligt. Men så började det dugga lite och först var det bara som ett ganska okej sommarregn som knappt märktes av. Sedan började det regna. Det fullständigt vräkte ner och det kändes verkligen inte aktuellt att skicka ut hästar och ryttare så vi avvaktade för att se om det lugnade ner sig. Det gjorde det inte och till slut inställde vi de turer vi hade kvar vilket endast var sammanlagt fyra hästar. 
Precis vid lunch slutade det äntligen regna, men då var det så blött ute att det ändå inte gick att cantra på någon bana förrän all den här mängden vatten hade hunnit rinna av. 
Det blev istället en hel del nyttigt pyssel och fix i stallet som var bra att få gjort även om vi så klart hellre hade tränat. 
Efter avslutat arbete hade jag ett möte och vid 14.50 satte jag mig i bilen för att åka hem, hundarna var så klart som vanligt med. Strax före kl 19 var jag hemma! Hade jag bara vetat att hela Stäketbron varit avstängd (pga ett självmordsförsök som tydligen till slut slutade lyckligt som tur var) ända sedan kl 9 imorse så hade jag inte ens försökt ge mig av hem. 
Samhället är otroligt sårbart när det blir sådant här kaos om en enda bro inte kan användas.

Idag ett fullspäckat schema med blandade upplägg där i alla fall majoriteten av hästarna tränade i tempon åt det raskare hållet. De skötte sig bra och såg fina ut, vi var nöjda med dagens träning.
Arbetsmässigt i stallet var det en minst sagt intensiv dag, vissa dagar känns det som man ständigt ligger lite efter i tidsschemat, Hatar den där känslan av stress, men det var faktiskt skönt att stanna kvar en timme efter att hästarna fått sin lunch och jobba undan det sista i lugn och ro, hinna med det vi inte hann på förmiddagen. Att pyssla ensam i stallet när det är lugnt och egentligen stängt är så harmoniskt och avstressande. 
Imorgon jobbar vi vidare med träning som vanligt!

En lugnare onsdag, men det var ändå lite ridning på rakbanan i lugna tempon. Imorgon blir det träning som vanligt igen.

Efter en hel del regn som kommit de senaste veckorna så har verkligen växtligheten kommit igång för fullt. Det innebär bl a mycket mer gräs på fälten där vi brukar galoppera emellanåt. Det finns ju både ett fält precis vid infarten (och där finns också hinder för de som vill hoppa) och även ett störrre gräsområde som ligger bakom ingången till banan. 
Vi är oftare på det mindre fältet, men idag blev det träning för några av hästarna på det större och det är härligt att se dem komma galopperande över dessa enorma gröna ytor. 
Övriga hästar tränade på rakbanan och det var både raskare och lugnare tempon som gällde. 
Det var också startanmälan till på söndag och då har vi Sandstorm till start i Jockeyklubbens 2000 Guineas. Dessutom anmälningar till söndagen efter (den 19e) då vi har flera anmälda.
Imorgon blir det en lugnare dag, men några av hästarna kommer ändå träna. Faktiskt inga galopptävlingar alls imorgon, annars är ju onsdag lunch alltid vikt för galopp.

KL 05.00 inledde vi dagens arbete med fodring och därefter utsläpp av de första hästarna i hagarna och skrittmaskinen. Vi hade ett omsorgsfullt planerat schema för att maxa effektiviteten och vara klara tidigare eftersom Nationaldagsgaloppen började kl 12 på Gärdet. Planeringen fungerade bra och vi kunde avsluta arbetet med lunchfodring i god tid för att alla skulle kunna hinna in till stan före allt drog igång.
Faktiskt för egen del blev det första året jag inte var på plats (trots att vi bor väldigt nära), orken räckte inte till. Jag hade massor med jobb med papper som tog hela gårdagen och det blev så sent innan jag var helt klar att det bara blev drygt två timmars sömn innan det var dags att sätta igång dagen.
Så det kändes skönt att kunna åka hem och se tv-sändningen från soffan istället. Kanske inte den mest glamourösa Nationaldag man kan uppleva, men det var helt okej det med.
Tycker det blev väldigt bra reklam för galoppsporten med hela evenemanget både publiken på plats och de som såg via tvn. Väldigt mycket folk och ett bra program med en mix av allt möjligt men hela tiden med galoppen i fokus.
Utmaningen med det här för Svensk Galopp är hur man ska locka en del av alla dessa människor ut till en galoppbana en annan dag, att vi hittar potentiella hästägare, spelare och intressenter. Det har vi inte lyckats med hittills och det är det som behöver funderas över. 
Imorgon blir det en vanlig träningsdag, tillbaka till vardagen.

Lugn dag för både oss och hästarna, men naturligtvis har de som vanligt ute ordentligt i längre pass i walkern samt paddockarna. 
Imorgon laddar vi för en extra tidig start på morgonen för att hinna med allt arbete som vanligt och ändå vara klara i tid innan Nationaldagsgaloppen börjar.

Båda rakbanorna hade torkat upp utmärkt sedan igår och gick att träna på för fullt. Mycket positivt att dräneringen är så pass bra med tanke på de mängder regn som kom under hela dagen i torsdags. 
För vår del blev det en intensiv träningsdag med många turer eftersom både Andreas och PA var i Danmark och red lopp. Men det flöt på bra ändå och det var väldigt blandad träning med allt ifrån lugnt till raskt tempo.
Efter avslutat arbete blev det grillunch på uteplatsen och vi hade vädret med oss med sol och riktig sommarkänsla. När man har hållit igång för fullt en hel arbetsdag så är det en sådan skön kontrast att bara kunna sätta sig ner och inte göra något alls, bara låta tiden gå medan man äter lunch och babblar i största allmänhet. 
Imorgon blir det en lugn dag för oss och hästarna. På måndag sedan är det ju Nationaldagen och då kommer vi börja extra tidigt för att hinna träna hästarna och jobba undan i stallet men ändå vara klara tidigare inför tävlingarna på Gärdet även om vi inte har någon starthäst. 
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

Idag var det lite trevligare väder och även en bana man kunde galoppera på. På morgonen var den ganska blöt, men det torkade upp mer och mer under dagen. Vi har cantrat alla hästar enligt plan, men vi höll oss endast i lugna tempon. Förhoppningsvis är banan helt upptorkad till imorgon och då blir det i så fall en del raskare canters.
Roligast idag var att se de nya hästarna galoppera på rakbanan. De är så himla fina båda två och det syns tydligt även om de höll sig i lugnt tempo, men visst längtar vi efter att se dem sträcka ut lite mer snart. 
Omläggningen av ytlagret av dirttracken har inletts och det blir även byte av railen som inte varit i bra skick.
Hur lång tid tar detta? Ja, det vet vi inte än, men vi kommer få en första avstämning efter den 12 juni. Då ska de veta mer hur lång tid de olika momenten borde ta, hur det ser ut och vilken tidsaspekt de har. Vi har hört allt mellan 4-6 veckor, men de vet att det är bråttom och de jobbar i dubbla skift för att vara så effektiva som möjligt. Samtidigt är det också enormt viktigt att den här omläggningen blir rätt och bra, inget får bli fel nu.
Så fram till att dirttracken är klar så är det nu träning på rakbanorna som gäller och naturligtvis har vi också gräsfälten vi kan galoppera på samt grästräning på tävlingsbanan efter tävlingarna varje vecka. 
Imorgon tränar vi vidare!


Det spöregnade när jag körde ut till stallet imorse. Det regnade inte mindre på Bro Park och vi bestämde oss raskt för att avvakta med träningen. Vi rider i de flesta väder och även om det regnar, men det här var mer än så. All nederbörd gjorde banorna blöta och det tog inte lång tid innan det var i det närmaste oridbart vilket inte var så konstigt med tanke på vilka mängder som kom. 
När regnet bara fortsatte kändes det som ett enkelt beslut att ställa in träningen. Istället blev det frisering av manar samt storstädning och extra pyssel med hästarna. 
Gårdagens starthästar mådde utmärkt allihop och det är alltid ett lika skönt besked när man går runt på morgonen och inspekterar alla. 
Imorgon hoppas vi att allt vatten har hunnit rinna undan på rakbanorna så de är ridbara!

Hemma efter en dag med lite blandade resultat men två insatser som värmer enormt. Beach Road One imponerade stort i sitt lopp och joggade ifrån konkurrenterna, har han någonsin varit bättre än idag? Nej, det tror jag inte att han har. 
Princeton Graduate skulle bara ut och få ett lopp för att komma igång och han var minst sagl lätt jobbad inför detta. Ändå gjorde han ett oerhört starkt lopp som tvåa och vi vet hur mycket mer han kommer kunna med lopp i kroppen och mer träning. 
Sedan var det också några som vi behöver jobba vidare med för att få dem att prestera på topp, men det är så det är i den här sporten, det finns alltid förbättringar att göra. 
Se närmare kommentarer om dagens insatser under fliken (Starter &) Resultat!

Så var det sista dagen i månaden och imorgon går vi från vårmånaden maj till sommarmånaden juni, det känns bra. 
Träning som vanligt idag, blandat mellan rakbanan och dirttracken. Mest spännande var dock att se de nya hästarna ute under ryttare, Andreas tog en runda på båda två. 
Vi började i longervolten och travade och galopperade runt en liten stund. Hingsten e Zoffany fick sedan ta en lugn canter på rakbanan och han såg mycket klassig ut. Hingsten e Zelzal fick nöja sig med den ridningen som var inne i volten, han behövde skos först vilket gjordes vid lunch. De kommer med största sannolikhet att träna en del tillsammans nu i början och jag ser verkligen fram emot att se dem cantra på banan ihop. 
Är så glad för dessa två nyförvärv som känns som två riktigt bra köp!
Imorgon är det dags för tävlingar och vi har efter en strykning fem hästar till start. Jag har uppdaterat med kommentarer angående deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

Igår kväll efter en lång väntan så kom äntligen de nya hästarna och de var så himla fina! Nu lastades de ju ur transporten och ganska direkt in i sina boxar så det blev en ganska kort inspektion. 
Idag har de varit ute i walkern och där testade vi lite om de verkade vana att gå i skrittmaskin. De verkade fatta direkt vad de skulle göra, så med största sannolikhet var det här inget nytt för dem. 
Även fast de varit på resande fot ett bra tag så verkar de oberörda och pigga, de verkar inte särskilt påverkade alls. Imorgon kommer vi rida dem en sväng och det ska bli väldigt spännande, en första avstämning känns det som. 
I övrigt idag var det som oftast på måndagar full fart rent arbetsmässigt med mycket att göra utöver den vanliga träningen. 
Det har varit en lång dag som började tidigt (eftersom hästarna kom så sent igår kväll så blev det att stanna i stallet och sova på soffan med tidig uppgång), men vi har hunnit med mycket bra saker idag. Vi jobbar vidare imorgon!

Lugn söndag och nu ikväll väntar vi på att våra nya hästar ska anlända, någon gång mellan kl 22 och kl 23 ska de komma och det ser vi mycket fram emot!

Idag var det mestadels lugnare tempon som gällde efter gårdagens raskare träning. En träningsmässigt lugnare dag med lite jogging var lite avslappnande faktist efter en hektisk vecka. Vi hann också med en hel del pyssel i stallet inklusive en hel del frisering av manar, ett ständigt aktuellt projekt för att hästarna ska se fina och välvårdade ut. 
Nu väntar en hel del roliga saker under helgen:
Ikväll ska jag och min syster Lotta till Skansen på konsert med Duran Duran. Det är som en nostalgitripp till tonåren då de var de stora idolerna och jag tycker faktiskt att deras musik håller än idag med bravur. 
Imorgon är det Elitloppet och även om jag inte direkt är våldsamt travintresserad så är det alltid roligt att se de bästa loppen och speciellt när det är två heat och final, lite extra spännande.
Imorgon på kvällen anländer också våra två nya tvååringar och det är något som vi ser fram emot massor!

Idag var det fullt fokus på snabbjobb och raskare tempon. Det var mestadels längre arbeten och det blev mycket bra upplägg på jobben där de ökade mer och mer hela vägen. Där spelar ju ryttaren en helt avgörande roll, att ha den rätta tempobedömningen och att veta hur mycket varje häst behöver så det varken blir för mesigt eller för hårt. 
Ibland kan det så klart bli lite fel (alla är mänskliga), men våra duktiga ryttare känner sina hästar så det brukar bli rätt och det blev det även idag. Hästarna såg starka ut och vi var mycket nöjda med dagens träning. 
På förhand var jag lite orolig för vädret och allt regn som kommit, men banan var i fint skick och hade klarat all nederbörd över förväntan. Angående banan så är det nu bara dagar kvar tills ytskiktet kommer bytas, på torsdag sätter allt det igång. Först är det tävlingar på onsdag och efter det är det rakbanan som gäller för träning tills omläggningen är klar. Vissa dagar kommer det också vara grästräning, första tävlingsdagen på gräs är den 12 juni och första träningstillfället är samma dag som dirttracken börjar läggas om, dvs torsdag den 2a. 
Imorgon är det träning som vanligt, men åt det mestadels lugnare hållet. 

Idag lite lugnare träning och imorgon blir det betydligt raskare farter är planen. Hästarna jobbade sig fint idag och hela arbetsdagen gick utmärkt, vi var faktiskt klara lite tidigare än vanligt vilket vi kunde vara värda denna röda dag. 
Vid lunch vräkte regnet ner och jag hoppas det inte kommer ner mer än att banan håller sig bra till imorgon när vi då ska snabbjobba en hel del hästar.
Vi har fått besked om att de nya hästarna kommer anlända på söndag, gissar att det är någon gång på eftermiddagen som gäller. Ser såå mycket fram emot deras ankomst!

En lugnare träningsdag med endast lite jogging på rakbanan eller en träningfri dag för hästarna. 
På eftermiddagen hade vi Fullmäktigemöte i Stockholmsdelen och jag tycker det var ett bra och intressant möte. 
Det var startanmälan redan idag eftersom det är en röd dag imorgon och vi har hela sex hästar startanmälda till på onsdag. Vi har ju inte startat så många hästar än, men nu börjar fler och fler komma igång och det känns så klart väldigt roligt.

Träning som vanligt på förmiddagen och vi hade en del hästar som gick extra raskt och de såg fina ut allihop. 
Efter avslutat förmiddagsarbete var det dags för lunchfodring och vila för hästarna i väntan på tävlingarna. Vi hade en lugnare kväll med endast två starthästar, High Max gjorde det jättebra som tvåa och Sharp Eye verkade inte okej i sin hals, men blev ändå fyra. Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat.
Det var jättetrevligt med kvällstävlingar och det verkade också uppskattat av ägare och publik som var på plats. Under jul och augusti kommer det bli en hel del dagar med kvällslopp, tror det är ett bra koncept speciellt under sommaren. 
Avslutningsvis måste jag bara skriva lite om PA Gråbergs dag idag:
Han åkte på morgonen från Åkersberga (där han bor) till Bro Park och red turer från kl 07 till strax före kl 12. Sedan körde han hem igen och tog sedan sin cykel för att cykla tillbaka till Bro Park i fem mil! Därefter red han sex lopp och ett kval. Efter tävlingarna var det inte hemgång utan då var det full fart för att hinna se andra halvlek av dottern Filippas fotbollsmatch. Finns det obegränsat med energi där trots att han faktiskt närmar sig 50-årsåldern?

Så var det ny vecka och vanlig måndagsträning i lite lagom tempon, det var lugnare och mellansnabbt men inte full fart direkt. Vi tränade både på rakbanan och på dirttracken som hade höger varv som vanligt på måndagar. Hästarna var pigga och laddade som de brukar vara efter en ledig söndag, lite extra peppade.
Idag var det också anmälningar till nästa onsdag och då har vi fem hästar anmälda: Beach Road One, House in Order, Perfect Sister, Princeton Graduate samt debut för Douze Points. Mycket spännande att se fram emot då!
Men först har vi så klart morgondagens tävlingar och det är på kvällen, jag tycker det känns roligt med något annorlunda. Det ger också en större chans för fler att kunna komma än på en onsdag lunch. Vi har två starthästar och jag har uppdaterat kommentarer om deras chanser, ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat) så titta in där.

Duca di Como! Vilken fantastisk häst han är och vilken reklampotential han är för galoppsporten! Där kan jag verkligen tycka att Svensk Galopp bättre borde använda sig av sportens stjärnor när de tävlar i de största loppen. Det var ju Pramms Memorial idag som vid sidan av Svenskt Derby är Jägersros största lopp. Men inte har loppet haussats upp speciellt på förhand inte.
Vi hade förra årets Derbyvinnare Stroxx Carlras och tvåan Wolf of Vancouver mot just Duca di Como och en engelsk gäst med hög handicap samt övriga fältet som inte gick av för hackor de heller. Det var ju ett superintressant möte som borde ha snackats upp massor innan med artiklar och inslag, men det har varit alldeles för lite sådant. 
I alla fall var sporten på topp idag och det är alltid roligt!

Idag var då dirttrackbanan stängd, det var ett evenemang med ponnygalopp och även lopp för människor som sprang på asfaltsvägen mellan dirttracken och gräsbanan. 
Vi fick istället träna på rakbanan och båda banorna var preparerade för träning vilket underlättade ganska mycket. Det blir ju lätt för många hästar på en gång när alla ska samsas på samma bana. Det var både raskare canters och lugnare varianter för våra hästar och träningen gick utmärkt.
Nu tar vi lite helg, men missar så klart inte tävlingarna på Jägersro imorgon med Pramms Memorial som självklar höjdpunkt. 
För Bro Park är nästa tävlingsdag inte onsdag lunch utan redan tisdag kväll med första start kl 17.00. Det kommer under sommaren att vara några tisdagskvällar då vi tävlar, tanken med det är att underlätta för de som inte kan komma ifrån en onsdag lunch. Att ägare lättare kan få se sina hästar tävla är viktigt och även att kunna locka mer publk. Nu verkar det inte vara något extra planerat denna gång, men jag vet att det kan bli några extra jippon de dagar som ligger planerade i sommar. 
Ha en fortsatt härlig helg!

En del raskare träning idag, de som gick snabbast var Sandstorm som gjorde ett längre arbete som ökades mer och mer samt Timo Nurmos som gick en extra rask canter som ökades till snabbjobb över upploppet. Båda hästarna gjorde starka intryck och respektive ryttare var mycket nöjda med hur de kändes. 
Även övriga hästar gjorde det bra och hela dagen flöt på fint. 
Imorgon är dirttrackbanan stängd så då är det rakbanan som gäller för träningen.

En evighetslång dag blev det idag. Först på morgonen/förmiddag träning som vanligt. Parallellt med det har vi haft koll på auktionen på Goresbridge, Irland där vi hade vår duktige agent på plats och jag vet inte hur många gånger och hur länge jag har pratat med honom i telefonen idag. Planen och förhoppningen var att vi skulle kunna köpa minst en och helst två hästar, men endast om vi hittade rätt häst som vi verkligen fastnade för. Är därför så himla glad för att de två som vi till slut köpte är två hästar vi storgillade på alla sätt. 
Ibland får man ju inte dem man vill ha och får kompromissa, jag är enormt tacksam för att vi nu kunde köpa två hästar vi absolut ville ha. 
Gårdagens start och kvalhästar verkade må bra förutom Daytona Gold som uppförde sig uppenbart märkligt. Han kändes fin i benen, men var helt seg och slö, det gick knappt att få honom att röra sig framåt, han uppförde sig som om han var neddrogad ungefär (det tror jag så klart inte att han var, men han såg ut som det).
På eftermiddagen kom veterinären och började med kolla halsen som såg helt bra ut. Han kände igenom ben och kropp, sa att allt kändes normalt. När vi sedan skulle gå ut och springa med honom så syntes det tydligt hur seg och trött han är. Veterinären sa att utan tvekan är något inte som det ska, men vad kan det vara? Nu har vi tagit en drös prover som vi väntar svar på, kanske blir man så här seg av en infektion?
Vill ni kolla in våra nya fina hästar så är det nr 124 och nr 186 ni ska klicka på om ni går in här och där finns filmer och bilder samt stam:
Tattersalls Ireland

Det var en dag med blandade känslor. Fina insatser av High Max som vann lätt och House in Order som var tvåa. Även Douze Points skötte sig mycket bra i sitt kval. Sharp Eye gjorde det godkänt som femma när han klev upp i klass. Dock stor besvikelse när Daytona Gold totalt underpresterade och blev sist, idag var det något som inte stämde med honom. Andreas var helt säker på enkel seger under loppet, men när han tryckte på gasen 600 kvar så fanns där ingenting kvar. Det mest troliga är då att han har en halsinfektion eller någon annan sorts infektion, men det märkliga var att då borde han ju ha varit trött, men han blåste knappt något alls. 
Veterinär är bokad till imorgon, vi måste utreda vad som inte stämmer. Vi har så enorm tro på den här hästen och då svider det extra mycket när något sådant här händer. Än har vi inte hittat något alls konstigt, men vi får se mer imorgon. 

Idag var det en del raskare träning, både på dirttracken och även några på rakbanan. Hästarna såg verkligen fina ut och vi ser fram emot kommande starter för dem, det är många hästar som är på gång nu. 
Vi har också idag förberett oss inför morgondagen med tidsschema, fixning av tävlingstränsen och så klart lite extra piffning av kval och starthästarna. Imorgon har vi en kvalhäst och fyra starthästar och det vill till att allt är planerat exakt för att vi ska få det att fungera bra tidsmässigt. 
Jag har uppdaterat med kommentarer om morgondagens starthästar och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

Måndag och det betyder höger varv. Det är ju mer än en gång som både vi och andra ryttare glömt bort vilken dag det är och ridit i fel varv. Oftast har det då varit helt tomt på banan, men idag var det inte så.
PA var ute och cantrade Princeton Graduate när en ryttare från annat stall (inte på Bro Park) kom ut och satte igång i ett ganska raskt tempo i fel varv. I det läget kan jag (som står och tittar en bra bit därifrån) inte göra annat än att bara stå och se på, hoppas att det ordnar sig. Det som var mest oroande var just att hon gick så pass snabbt, så klart är det svårare att stanna då. Måste dock säga att när hon väl såg PA komma galopperande emot henne i svängen så lyckades hon stanna sin häst enormt fort, vända runt och få fart åt andra hållet väldigt snabbt. Skönt att det gick så bra!
Bra gick även träningen för övrigt och det var mestadels mellantempon som gällde.
Det var startanmälan tilll söndag som är Prammsdagen och där hade vi Beach Road One anmäld. Jag har försökt luska lite under veckan vilka hästar som kommer och inte, efter mycket funderande fram och tillbaka så hoppar vi över det loppet och siktar på en enklare uppgift hemma en dryg vecka senare istället. Vi vill ju absolut satsa på att ha med honom i de stora loppen som finns för honom under året, men då vill vi först ha upp honom några kilon ytterligare i handicap och ha aktuell toppform.
Vid lunch blev det en längre biltur till Norrtälje där jag hade en tid för att fixa ett nytt pass. Jag är väldigt glad för att ha lyckats få den där tiden trots att normal väntetid förra veckan var 29 veckor! Helt galet tryck efter tid när knappt någon förnyade pass under restriktionerna och nu behöver enormt många fler än normalt. Men nog borde den där väntetiden kunna gå att kortas av rejält genom att ta in extra folk? 
Imorgon tränar vi vidare som vanligt med en del raskare träning.

En lugnare söndag utan tävlingar. På Göteborg Galopp däremot var det vårpremiär och det är roligt att även den banan är igång nu!
Imorgon tränar vi på som vanligt.

Så var det lördag och det brukar ju innebära lite helgfeeling. Tyvärr har jag dragit på mig en rejäl förkylning och orken är inte på topp direkt. Bäst hade så klart varit att stanna hemma och kurera sig, men det finns inte möjlighet till det med ett fullspäckat schema.
Det var blandad träning på rakbanan och dirttracken i både raskare och lugnare tempon. Träningen gick bra och även allt stallarbete, arbetet med hästarna mm flöt på utmärkt. 
Imorgon är det dags för årets första tävlingsdag på Göteborg, men vi har inga starthästar där och tar nu lite helg. Önskar alla en fortsatt trevlig helg!

Fredagen den trettonde idag. Jag är ganska skrockfulll av mig (fast det var värre när jag var yngre), men just detta försöker jag hålla mig ifrån. Man kan ju undvika vissa saker som man tror ger otur, men ett datum är ju betydligt svårare. Jag vet en tränare på Täby Galopp för länge sedan som inte ens lät sina hästar gå ut i skrittmaskinen när det var fredagen den trettonde... 
Dagen gick i alla fall bra och det var en del raskare träning som gällde. Snabbast gick Douze Points och Sharp Eye som jobbade tillsammans inför kval respektive start på onsdag. Efter arbetet (som de gjorde fint) så fick Douze gå till startboxarna och träna på att springa av två gånger. Det var Franco som red honom idag, det är han som ska rida i kvalet på onsdag. Det gick bra med startboxträningen även om själva momentet när han hoppar ut kanske skulle behövas övas lite mer, han kommer troligtvis tappa lite start på onsdag. Viktigast är dock att han är lugn och trygg i boxarna, att vara snabb ur brukar de ändå lära sig ganska fort. 
Imorgon tränar vi som vanligt, men vill redan nu passa på och önska alla en trevlig helg!

Idag var det då vanlig träningsdag med blandade tempon. Raskast gick Sandstorm som gjorde ett mycket starkt och bra snabbjobb där han började från bortre långsidan i ett gott tempo som ökades mer och mer hela vägen och han gick som allra fortast vid mål. 
Han har sitt första storlopp i Jockeyklubbens 2000 Guineas den 12 juni, men frågan är om det blir något lopp för honom inte? Troligtvis inte om inget nytt lopp skulle skrivas ut, det finns inget lämpligt lopp som ligger bra till datummässigt. Ibland är det svårt att matcha som man vill, man måste ju ta hänsyn till propositionerna också.
Vid lunch hade vi sedan banrådsmöte/samrådsmöte som vi numera brukar ha varannan vecka där representanter för tränarna och Stockholms Galoppsällskap har möte/diskussioner tillsammans med folk från Svensk Galopp och idag var nya banchefen John med. Vi fick mycket bra information om banorna, vad som görs nu och vad som planeras. Känns så himla bra att ha fått in en så duktig och engagerad person som John och tillsammans med resten av personalen så blir det ett riktigt starkt team vilket vi verkligen behöver på Bro Park.
 

Lugnare dag för hästarna idag, välbehövlig återhämtning är viktigt att lägga in. Imorgon tränar vi som vanligt igen!

En intensiv men bra dag i stallet med mycket på schemat. Både hovslagare och chiropraktor på plats och sådant tar ju alltid mycket tid men är värdefullt att få gjort.
Viktigast var så klart själva träningen och idag blandade tempon med en del raskare träning med stora plusintryck, hästarna såg starka ut och det gick fortare och fortare hela vägen till mål. 
Vi övade också vidare med startboxarna och det enda som återstår nu för Douze Points är själva momentet att springa av från boxarna. Träningen vi har gjort igår och idag har endast varit för att friska upp minnet eftersom det var länge sedan han var där. 
Imorgon är det tävlingar på Jägersro på lunchen, men vi laddar för nästa onsdags tävlingar på Bro Park. 

Så var det måndag och ny vecka igen! Ingen supervärme på morgonen, men graderna steg fort och visst är det härligt med sol och vår? 
Vanlig måndagsträning i höger varv på dirttracken i lite lagom tempon och hästarna var pigga idag, peppade på att få komma ut och galoppera efter en träningsfri dag igår. 
Det blev också repetition av startboxar med Douze Points. Han har tränat mycket tidigare, men det var ett bra tag sedan och nu är planen att han kvalar nästa vecka. Han var hur snäll som helst med de övningar vi gjorde idag och vi kommer fortsätta under veckan. 
Idag var det anmälningar till nästa onsdag, den 18e och då har vi fyra hästar och ett kval anmälda. Dessutom var det märkligt nog även anmälningar till veckan efter då vi rider tävlingar tisdag kväll (den 24e). Det känns väldigt tidigt att anmäla med mer än 14 dagar till tävlingsdagen, men nu var det ju så. Även där har vi några anmälda, men de startar till att börja med veckan innan. 
Imorgon jobbar vi vidare!

Lugn söndag utan starthästar för ovanlighetens skull. Kommande vecka är det inte tävlingar på Bro Park, men däremot nästa onsdag som är den 18e maj och då har vi en hel del starthästar.

Inte en riktigt vanlig lördag idag. Underlaget i vår walker har behövt fixas och idag var det dags. Vi hade hyrt in en bobcat med förare och kl 10 skulle han inleda arbetet. 
Det innebar att alla hästar skulle ha varit ute klart innan dess så att han kunde sätta igång på en gång. Med en exakt planering av tider och en lite tidigare start imorse så fungerade det fint och vi var redo när han anlände. 
Det tog ganska många timmar, men det var verkligen bra och välbehövligt att få det här gjort ordentligt. 
Även dagens träning gick fint med en del raskare träning och det var många extra plusintryck. Däremot var vädret inte det bästa med regn mest hela förmiddagen, men man får stå ut och komma ihåg hur mycket det här behövs.Det var evigheter sedan det regnade och både mark och växtligheten var i stort behov av vatten.
Imorgon är det tävlingar på Bro Park, men faktiskt har vi inga starthästar denna gång, så det blir en lugn dag för oss och vi laddar istället för den 18 maj då vi har en hel del hästar till start. Önskar er en fortsatt trevlig helg!

Nu känns det verkligen att våren har kommit igång på riktigt, äntligen efter en lång väntan med massor av bakslag med minusgrader. Den stora skillnaden nu är att det inte alls är lika kallt på nätterna längre. 
Träning som vanligt idag, men inga snabbjobb utan mera rutinträning i mellantempon eller lugnare. 
Vid lunch hade då vi tränare möte med vår nya banchef John och jag tror alla var nöjda. Viktigt att alla fick träffa honom, få en inledande kontakt och kommunikation till att börja med. 
Han började sitt jobb i måndags och det är så klart massor att sätta sig in i, men prio ett är banorna (gräset och dirttracken samt även rakbanorna) och där verkar allt vara i full gång. 
Det känns toppenbra och kommer göra stor positiv skillnad framöver för hela Bro Park och träningsfaciliteterna.

Gårdagens starthästar mådde bra idag och hade tagit sina lopp utmärkt. De var precis som man vill att de ska vara så här dagen efter, lite så där nöjt lugna som man kan känna sig efter en kraftansträngning. 
Det var träning som vanligt idag och det var blandade tempon med allt från en lugn jogg till full fart. Den som gick snabbjobb var Douze Points och efter ett övertygande arbete idag så siktar vi på kval med honom den 18e. Han har växt och tagit tid på sig, men nu är han äntligen på gång.
Även om det inte blev något hejdundrande firande av gårdagens seger så blev det i alla fall både kladdkaka och en Budapeststubbe till fikat, man måste alltid uppmärksamma och  fira segrarna på något sätt.
Imorgon tränar vi vidare som vanligt. Dessutom kommer vi tränare ha ett möte med vår nya banchef John Fortune vid lunch. Det känns både hoppfullt och fantastiskt att vi på Bro Park har fått in en så duktig och kvalificerad chef för banan, det kommer betyda massor!  

En bra dag för oss med en seger då High Max vann ganska enkelt. Dessutom en fin årsdebut av Sharp Eye som var kort slagen (lite surt när han såg ut som en vinnare fram till sista lilla biten, men det är ju i mål man ska vara först...). 
House in Order behövde nog ytterligare ett lopp, han är en stor och tung häst som kräver en hel del innan han är i full form, men nästa gång är han redo. 
Än har vi inte haft så många starthästar, endast åtta starter sammanlagt och två segrar vilket ju är bra. Men vi har många fler som är på gång att börja starta, så även om vi haft en lite mer återhållsam uppstart så kommer det blir fler startande inom kort.Dock inte på söndag då vi faktiskt inte har någon, men tävlingsdagarna efter det däremot blir det många fler.
Har uppdaterat med kommentarer om gårdagens starthästar och ni hittar det som vanligt under fliken (Starter &) Resultat.

Det blev en lång dag på Bro Park idag. Träning och arbete som vanligt idag med start kl 6 imorse. Det var en del raskare träning, både på dirttracken och på rakbanan.
Sedan den högra rakbanan öppnade har vi börjat använda den mer än under vintern då den vänstra banan var öppen. Den vänstra är vinterbanan och är djupare och saltad. Den högra är sommarbanan och den är lite fastare och utan salt, den gillar jag betydligt bättre. 
Hästarna tränade på bra och vi var mycket nöjda med hela arbetsdagen. Jag tror vi har en hel del spännande att se fram emot under säsongen och speciellt för de som siktar på stora lopp, det känns roligt och förväntansfullt. 
Under lunchen och eftermiddagen var jag kvar i stallet, hann pyssla med lite saker och städa upp mm utan att störa hästarnas lunchrast. 
Klockan 17.30 började vi samlas upp på restaurangen inför det Fullmäktigemöte som skulle börja kl 18 via Teams. Det tar ju en stund att få alla uppkopplade korrekt så att mötet verkligen kunde börja när det skulle.
Egentligen var det bara en enda fråga vi skulle besluta om, ska Svensk Galopp hyra eller köpa en bana i Skåne. Eftersom det redan konstaterats att vi inte har råd att köpa så kändes frågan enkel. Att vi beslutar om att hyra stänger ju inte en enda dörr för hur det ska gå till, det kan finnas många olika finansieringslösningar och olika ställen att förlägga banan på. Vi vet ju att Skåne jobbar på en lösning och det här hindrar absolut inte det. Jag tror tvärtom att alla hoppas på att de ska finna ett bra upplägg så att de får den bana de vill ha. 
Dock tog den här omröstningen tid med många diskussiioner och en massa teknikaliteter hit och dit, men närmare kl 21 var vi äntligen klara. Det är dock bekymrande att vi har så olika syn på något som på förhand kändes givet.
Imorgon är det tävlingar igen och vi har fyra starthästar i tre lopp. Jag har uppdaterat med kommentarer om deras chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat). 

Så var det måndag igen och ny vecka. Hästarna var pigga och laddade efter en ledig dag från träningen, det var alltså en vanlig måndag kan man säga. 
Startlistan kom ut i dag till på söndag, men faktiskt har vi inga starthästar då. Det var ett par som var tilltänkta att starta då, men som behöver lite mer träning innan de är är helt redo för start så de får vänta någon vecka ytterligare. Men på onsdag har vi ju fyra hästar som ska tävla, så då är det i alla fall full fart.
Imorgon är det möte i Fullmäktige angående ny bana i Skåne och ikväll har vi i Stockholmsdelen av Fullmäktige ett möte i denna prioriterade fråga. Det vore både viktigt och skönt om vi kunde ta ett steg framåt i rätt riktning nu. 

Så var april slut, välkommen maj! Fortfarande har vi nästan minusgrader på morgonen, men nu borde väl vårvärmen komma på riktigt snart?
Lugn träningsfri dag idag, en dag att ladda upp inför kommande vecka med fullspäckat schema.

En trevlig lördag i stallet med en hel del ägare på plats, det märks att det är lite mer vår nu och att besöken under helgerna är fler. Så klart är det ju trevligare att hänga i stallet när vädret och graderna är lite behagligare. 
Något vi i vårt stall har infört från och med nu i vår är att vi varje lördag (när vädret tillåter) kör grillning på lunchen när vi jobbat klart och det är något våra hästägare har en stående inbjudan till. Det är ett trevligt sätt att avsluta arbetsveckan på och det är också ett bra sätt att öka gemenskapen i stallet och mellan våra ägare som ju är det viktigaste vi har. 
Det blev mysigt i all sin enkelhet även om lite mera sol hade önskats. 
Imorgon är det en lugn dag för oss när dagens galopptävlingar går på Jägersro, men vi laddar för nästa tävlingsdag på Bro Park på onsdag.

En del raskare träning idag för några av hästarna medan andra cantrade i lugnare tempon. Det var ännu en dag med fullspäckat schema, men arbetet flöt ändå på väldigt bra. 
På hemvägen blev det en runda förbi Plantagen för inköp av jord och blommor. Det är hög tid att plantera vårblommor i lådorna vid ingången till stallet, nu har verkligen vinterljungen gjort sitt. 
Dock är det faktiskt fortfarande vinterjacka som gäller varje morgon, så jag hoppas att varmare grader dyker upp nu när vi endast har ett fåtal dagar kvar av april månad. 

Gårdagens start och kvalhästar mådde utmärkt idag och hade tagit sina lopp/kval på bästa sätt. 
Arbetet idag var en blandning av träning på dirttracken och rakbanan samt en hel del tömkörning som vi jobbar ganska mycket med emellanåt. 
Idag var det också startanmälan till nästa onsdag och då har vi fyra starthästar. Det är High Max i en lämplig uppgift över lång distans, det är Sharp Eye som gör årsdebut i en Silverhandicap och så är det också House in Order och Quagmire i samma lopp, en Guldhandicap över 2350 meter. 
Vid lunch hade vi samrådsmöte med en hel del på agendan. Det känns ändå som en hel del positiva saker och förändringar är på gång vilket känns väldigt bra. 

För att vara tävlingsdag så hade vi en ganska lugn dag idag med endast en starthäst och en i kvalet. 
Quagmire gjorde absolut en godkänd insats som fyra (och inte långt ifrån andraplatsen), men behövde nog det här loppet. Otroligt roligt att se Timo Nurmos i ledvolten igen, bäst av allt var att även han tyckte det var skoj. Han såg så himla glad ut med spetsade öron när han kom tillbaka efter kvalet. Nu siktar vi på start för honom om tre veckor under förutsättning att det blir gräs då. 
Imorgon tränar vi vidare som vanligt!

Idag var det en hel del på programmet med både chiropraktor och hovslagare på plats samtidigt som den vanliga träningen ska flyta på under tiden. Dessutom var det en del raskare träning/snabbjobb så det var många bollar i luften samtidigt. 
Det gick i alla fall bra och hästarna skötte träningen utmärkt. För Dharwin var det premiär ute på dirttrackbanan (han har ju cantrat på rakbanan en hel del) och det gick hur bra som helst. 
Imorgon är det tävlingar igen på Bro Park. Vi har strukit Beach Road One som behöver ladda upp lite mer innan han är redo för start, så det blir bara Quagmire som startar från vårt stall. Dock har vi också Timo Nurmos med i kvalet och det ska bli roligt att se honom igen i sin dress i ledvolten, det har vi verkligen längtat efter!
Jag har som vanligt uppdaterat med kommentarer om morgondagen och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så titta in där.

Så var det ny vecka igen och hästarna var pigga efter en träningsfri söndag. Som vanligt var det höger varv som gällde på dirttracken där vi tränade de flesta, men vi höll även till på rakbanan med några av hästarna samt gräsfälten som blivit enormt mycket grönare bara de senaste dagarna. 
Det är ju jättebra nu när det finns variation på träningen äntligen tack vare vårvädret, att varje häst kan tränas som det passar just den bäst.
Idag var det anmälningar till nästa vecka på Bro Park då det är tävlingar både onsdag (den 4e) och söndag (den 8e). Vi har en del hästar anmälda då som har lämpliga lopp. 
Imorgon tränar vi vidare som vanligt samt att det är en hel del extra på programmet. 

En lugn söndag utan tävlingar för oss, idag var det Jägersro som var värd för galoppen och det var också några bättre lopp på programmet. Extra roligt var att Andreas vann Listedloppet Spring Mile med outsidern Couples. 
Nu laddar vi för nästa tävlingsdag på Bro Park på onsdag! 
Imorgon inleder vi en ny vecka med träning som vanligt.

En trevlig lördag som faktiskt var lite lugnare när några av de hästar som snabbjobbade igår fick en ledig dag från träningen idag. Efter en fullspäckad vecka så var det skönt med en lite lättare dag och vi tog mycket extra tid med att pyssla med hästarna.
Däremot vädret idag var inte alls som under veckan, det kom till och med några droppar regn innan lunch och det blåste hela dagen. Nu vill man ju bara ha sol och värme efter en lång vinter. 
Nu tar vi lite helg, men så klart missar vi inte tävlingarna från Jägersro imorgon.

Idag var det en del raskare träning på programmet. Hästarna jobbade mycket bra och själva uppläggen på träningen blev precis som man önskar, de var starkast och gick snabbast över upploppet. Det var både onsdagens kval/starthästar som tränade på samt även flera som siktar på start i veckan efter. 
Framåt lunch var det varmt och vi hade ett par hästar kvar att tömköra då, det var ganska gassigt i solen att stå och jobba med hästarna. 
Det blev en bra dag i stallet, det är skönt att kunna åka hem nöjd efter en lång och intensiv dag. 

Idag var det minst sagt allt på en gång på dagens schema. Vi hade många turer att rida och även hovslagaren på plats hela förmiddagen som tog en hel del tid i anspråk samt en hel del annat útöver det vanliga arbetet. 
Mitt i detta så blir det plötsligt strömavbrott. Att inte lamporna i stallet och köket fungerade var väl inga större problem, men däremot innebar det att vi plötsligt stod utan walker och alla hästar som var ute i den fick tas in. 
När nästa tur skulle ridas och ingen ström var tillbaka så sadlade vi dem och satte sedan ut dem på walkern och puttade runt den i tio minuter så att de skulle få en liten kortare uppvärmning innan ridningen åtminstone. 
Nu blev det som sagt bara en kort stund de gick där, men det väcker minnen av ett antal gånger när något sorts fel på walkern gjort att vi själva fått dra runt den. Speciellt minns jag en jul för många år sedan på Täby Galopp där vi i nästan en vecka väntade på någon reservdel. Jag och Sandra (som då jobbade hos oss) drog runt den där walkern tre timmar om dagen, vi turades om. Det var hårt jobb och dessutom långtråkigt, men med musik i lurarna och en vetskap om att vi på ett bräde motionerade åtta hästar i taget så gick det. 
Strömavbrottet idag (som gällde hela stallområdet) blev som tur var kortvarigt, det tog väl en timme kanske så kom strömmen tillbaka.
Idag var det startanmälan till på onsdag och då har vi Beach Road One och Quagmire till start samt Timo Nurmos som ska kvala (det behöver han inte egentligen, men vi ser det som ett led i träningen inför start i maj). Planen var också att Princeton Graduate skulle starta, men hans lopp blev inställt. Det är inte så kul när man siktar på lopp och det inte blir av, men vi hoppas att kunna hitta annat passande lopp snart. 

Tävlingar idag, men med endast en starthäst och dessutom i sista loppet så blev det ingen jättestressig dag direkt. High Max gjorde ett bra lopp i skymundan och var kort slagen, men denna dag när innerspåret var guld värt så var det dubbelt dåligt att han hamnade långt ut i spåren. Men "that´s racing", ibland får man inte det lopp man hoppas på och det ingår. Se närmare kommentar under fliken (Starter &) Resultat.

Nu känns det som att våren verkligen har kommit för att stanna, det borde man väl kunna säga när vi närmar oss slutet av april?
Träning som vanligt idag med en del raskare tempon för vissa av hästarna och träningen flöt på mycket bra. 
Under eftermiddagen hotade en jockeystrejk imorgon, torsdag och söndag pga de nya reglerna. Ni som läser här varje dag vet nog att jag är helt på ryttarnas sida (efter mitt inlägg i torsdags om diverse gällande tävlingarna). Nu är det ju så att de absolut flesta tränare och jockeys samt ett ansenligt antal hästägare är alla eniga om det absurda i de här reglerna som är fel på så många sätt.
De ansvariga i Danmark gick ut direkt efter tävlingarna i lördags och uttalade att de här reglerna fungerar inte och måste ändras. Så att det nu ikväll kom ut nya tillfälliga regler (medan de filar på de nya så de blir verklighetsförankrade...) var inte överraskande och helt rätt beslut. 
Det som kommer gälla nu så länge är att det här att ryttaren måste hålla händerna på manke och hals försvinner, vilket var helt nödvändigt. De måste kunna styra, räta upp och rida finish utan massa märkliga begränsningar. Skönt att det blev en snabb ändring!
Anmälningar idag till nästa onsdag och då har vi Beach Road One, Quagmire och Princeton Graduate anmälda samt Timo Nurmos i kval. Han måste in kvala, men vi ser det som ett led till att bli redo för start i mitten av maj.
Imorgon har vi bara en starthäst, har uppdaterat kommentar om chanserna och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så titta in där.

Vanlig måndagsträning idag med höger varv på dirttracken, lite extra pigga hästar och träning i så där lagom mellantempo. Så som måndagar brukar vara alltså. 
Men eftersom det var Annandag Påsk idag så var det ändå inte riktigt en vanlig måndag. Normalt sett är det både startanmälan och anmälningar på måndagar, men det blir då imorgon istället. 
Idag kändes också som den första riktiga vårdagen, nästan försommar faktiskt. Närmare 19 grader vid lunch och solen sken för fullt. Att det var fyra minusgrader i lördags morse kändes väldigt långt borta plötsligt. Hoppas det här härliga vädret håller i sig!
Vi började byta täcken på hästarna till sommartäcken eller tunnare fodrade, de allra tjockaste vintertäckena kommer nu tvättas och förhoppningsvis behövs de inte på ganska många månader. 
Imorgon tränar vi vidare!

Något så ovanligt som en söndag utan tävlingar. Ovanligt? Var det inte bara en vecka sedan det hela drog igång igen? Jo, så är det men redan är man ju helt inne i att det ska tävlas nu på söndagar och onsdagar. Varför det inte var någon galopp idag någonstans vet jag faktiskt inte, men på Bro Park är nästa tävlingsdag på onsdag. 
Imorgon inleder vi en ny vecka med träning som vanligt. 

Morgonen började med fyra minusgrader vilket gjorde att schemat snabbt stuvades om så att snabbjobben låg senare på dagen. Banan hade dock klarat sig bra och var i gott skick redan från morgonen, men lite mer sol gör ändå att man får mer fukt och grepp i sanden vilket är viktigt när man ska gå fortare. 
Banan var lite åt det djupare hållet vilket alltså gör den mer krävande, men mycket hellre så än alltför stum och hård som varit ett tidigare problem
Det var en hel del hästar vi jobbade idag och det var allt ifrån kortare, speedigare jobb till längre upplägg från bortre långsidan. Tycker hästarna gjorde det bra överlag och några till och med imponerade. 
Andreas och PA var båda och red lopp i Danmark, så det var ganska mycket att rida idag, men dagen flöt på fint trots ett späckat ridschema. 
Nu känns det bra att ta lite helg och jag önskar er alla en Glad Påsk och en trevlig helg!

Idag var det lite mellantempon som gällde för de flesta hästarna. Dock inte för High Max som snabbjobbade inför sin start på onsdag och han såg mycket stark och bra ut, ökade mer och mer hela vägen. 
För många av de övriga hästarna är det istället imorgon som gäller för snabbjobb eller raskare träning så därför tränade de i lite lagom fart idag och det gick utmärkt.
Dharwin var ute på rakbanan idag för första gången sedan kastrationen. Lagom när han började komma igång för ett par veckor sedan så fick han en förkylningssläng, mer vanligt än ovanligt när det gäller unghästarna innan de byggt upp ett ordentligt immunförsvar. Nu är han frisk igen sedan en vecka tillbaka och det var härligt att se honom cantra tillsammans med House in Order som gillar att vara "pappa" till de yngre hästarna när det behövs. 
Arbetsdagen flöt på fint och det var en trevlig dag i stallet med lite helgkänsla även fast det bara är fredag idag. Imorgon tränar vi som vanligt!

Jag utlovade igår lite reflektioner på några saker gällande tävlingarna nu när de är igång och här kommer det i en blandning av positiva och negativa saker:
1. Programmen- Svensk Galopp vill spara pengar och bl a genom att dra in på programmen. Att de tar bort att man kan prenumerera på dem tycker jag är okej. Det har varit stora problem att få ut dem i tid från tryckeriet och när posten numera har övergått till att bara leverera ut post varannan dag så är det ännu större risk att prenumeranter får sitt exemplar samma dag eller t o m dagen efter tävlingarna avhållits. Vad jag förstår så har tjänsten att distribuera samt portokostnaden gjort det till en klar minusaffär. 
Men när man betalat en initialkostnad för själva tryckningen så brukar inte varje exemplar vara särskilt dyrt och det borde då vara väl spenderade pengar att trycka upp ett par kartonger extra.
För självklart ska alla hästägare som är på banan få ett exemplar och självklart ska jag som tränare kunna hämta en bunt program att ha i stallet och dela ut till ägare som kommer till stallet. Hästägarna är sportens största sponsor och då är det oacceptabelt att de inte ska få program när de kommer till banan. Tycker att alla som jobbar på Svensk Galopp borde förstå hur otroligt viktigt det är, annars har de fel jobb.
Det här måste bara ordna sig och det omedelbart och jag vet att det finns folk som jobbar på en lösning. Det är helt nödvändigt att det ändras och det omedelbart. 
2. Restaurangen- På Bro Park har vi en relativt ny krögare och de har verkligen fått fart på rörelsen snabbt. De serverar luncher varje vardag och tack vare mycket god mat och service så har det blivit väldigt populärt även fast de knappt har marknadsfört det alls. Det är över 100 personer per lunch och uppåt 140 stycken faktiskt, det känns också som att det ökar hela tiden. Det gör ju att nya personer kommer till galoppen och ser hästar träna och vissa onsdagar kommer det också vara tävlingar och därmed en bra chans att få in fler intresserade på sikt. (Även här kan ju program var väldigt bra att dela ut för att öka intresset).
Nu har vi tränare också erbjudits att köpa ett eget bord för hela året som gör att vi är garanterade plats varje tävlingsdag. Det har jag gjort och det kändes direkt i söndags som att det var väl värt det, det är ett bra sätt för ägarna i stallet att veta att det alltid finns en samlingsplats och att fler lär känna varandra, en ökad gemenskap. 
Tycker allt med restaurangen känns mycket positivt. 
3. De nya spöreglerna- Att vi nu har helt tagit bort spödrivning har jag inga synpunkter på alls, tvärtom. Även om vi aktiva vet att det är ett vadderat spö och att det endast är lättare maningar som varit tillåtna så ser det för ögat inte bra ut alls. 
Men vi tränare och jockeys var helt tagna på sängen av vad som egentligen står i Reglementet nu och det får vi också ta på oss, vi borde ha lusläst det innan beslut togs eller i alla fall innan säsongen startade upp.
Som det varit de här två tävlingsdagarna (Bro Park i söndags och Jägersro onsdag) är helt orimligt. De flesta trodde att regeln gällde att de inte får använda spöet och klart med det. Men nu är Galoppdomstolen inne och gör bedömningar av hur ryttare rider finish och att händerna måste vara på manken och halsen hela loppet. 
PA blev avstängd i onsdags på Jägersro för att han hade sin ena hand en decimeter till vänster om hästen hals en kort stund över upploppet. Gå in och titta på repriserna från den dagen och jämför med t ex Jacob, Oliver och Martin som alla har sina händer ut på sidorna ett antal gånger över upploppet utan åtgärd. Och de borde de få ha, hur var och en rider vanlig finish är faktiskt helt galet att lägga sig i, men när dessutom helt godtyckligt vissa blir avstängda och andra inte så är det inte okej. Tre avstängda jockeys på två tävlingsdagar och ingen av dem har gjort något fel alls i mitt och de flesta andras tycke.
Däremot står det i Reglementet att det är ryttarens skyldighet att tillvarata hästens chanser på bästa sätt och det kan de inte göra om de inte får rida vanlig finishridning utan vara strikt begränsade.
Ändra de reglerna omedelbart så att ryttarna får rida vanlig normal finish på det sätt de är tränade för och vana vid, fast utan spö då.
4. Banan på Bro Park- det gjordes en restaurering av banan veckan innan premiären och den gjorde väldigt gott på så vis att banan blev mycket mindre stum och med mer grepp, helt enkelt en stor förbättring.
Sedan var vädret väldigt emot oss med regn och plusgrader ena dagen som övergick till massor med minusgrader och snö, fram och tillbaka hela tiden. På fredagen var banan oridbar efter allt oväder, på lördagen var den bra vid lunch men fortfarande mycket djupare utvändigt än invändigt. 
På tävlingsdagen i söndags var hela banan jämn och fin, bankillarna gjorde ett kanonjobb med att få den bra så en stor eloge till dem.
Nu ser vi fram emot nästa tävlingsdag som är kommande onsdag lunch!

 

Lugn onsdag träningsmässigt, men det var ändå några av hästarna som vi jobbade med i longering eller travturer, dock inga canters denna dag. Imorgon tränar vi så klart på som vanligt igen.
Jag har som utlovat uppdaterat med nya bilder och det var verkligen dags för det efter långt uppehåll. Förr uppdaterade jag det två gånger i veckan, men nu har istället Facebook och Instagram tagit över bilddelen till största delen. 
Idag reds årets första tävlingsdag på Jägersro, roligt att även de är igång nu. Imorgon här kommer lite tankar kring tävlingarna generellt, både positivt och negativt. 

Vädermässigt så inleddes morgonen med minusgrader och det kändes väldigt kyligt. Dock värmde solen tidigt och framåt lunch var det riktigt varmt. Ungefär samma sak med banan, den var lite småfrusen på morgonen men blev snabbt bra med gott fäste och lagom djup.
Det var en del raskare canters och även några som gick snäppet fortare än så, snabbast gick Quagmire, Timo Nurmos och Douze Points, alla var och en för sig.
Hästarna såg mycket fina ut och det känns som att vi ligger bra i fas med träningsschemat efter när de har planerad start. 
Den här veckan är det påskvecka och vi har lite extra hjälp i stallet. Då hinner vi med en hel del extrapyssel som är så skönt att hålla efter, jag gillar verkligen när vi har tid för det där lilla extra fixet.
Redan imorgon är startlistan ute till nästa onsdag och planen är också att göra en bilduppdatering här på sidan.

Alla starthästarna mådde bra idag efter sina lopp, ett alltid lika bra besked så här dagen efter tävling. 
Det var vanlig måndagsträning med höger varv på dirttracken och pigga hästar, men träningen flöt på utmärkt. Vi hade några hästar som skulle longeras eller tömköras och på morgonen var det lite fruset i longervolten så de fick alla vänta till senare när solen hade värmt upp en del. 
Till fikat blev det årets första vinnartårta, man måste passa på och uppmärksamma de segrar man tar. Att tävla och vinna lopp är ju själva målet med träningen och arbetet, då är det också viktigt att fira när det går bra. 
Vid lunch hade vi tränarmöte i vårt kök och det var god uppslutning. Det blev till och med bubbel till mötet (som Annika Sjökvist var så snäll och tog med sig), tycker det var jättetrevligt att vi kollegor tillsammans kunde fira att säsongen äntligen är igång efter lång väntan. Sammanhållningen bland tränarna är faktiskt väldigt bra på Bro Park och det känns mycket positivt. Mötet var givande och vi kom fram till en hel del viktiga saker som vi ska jobba vidare med. 
Imorgon tränar vi som vanligt och det är en del raskare träning som gäller. 

Äntligen, vi är igång igen med galoppsäsongen! Härligt idag att få tävla igen och stallets inledning på året inleddes med seger direkt i första starten när fina Daytona Gold var helt överlägsen motståndet och bara joggade hem med sju längder. Extra roligt när de flesta av delägarna är galoppägare för första gången, ingen dålig häst att börja med och vi har många spännande planer för honom framöver. 
Beach Road One gjorde det egentligen ganska bra som mycket kort slagen fyra (1,5 längd från vinnaren), men jag trodde ändå han skulle gå ett snäpp bättre än han gjorde, kanske behövde han det här loppet? 
Se närmare kommentarer om dagens insatser under fliken (Starter &) Resultat.
Så glad för dagen och för att vi är tillbaka i tävlingar och med ägare på plats. Det var en toppendag idag!

Efter en natt med några minusgrader så var förutsättningarna för träning betydligt bättre idag. På morgonen var det lite väl fruset överallt, men det blev snabba förbättringar under dagen och framåt lunch var banorna som bäst. 
Vi inledde dagen med lugnare träning och sparade de som skulle gå raskare till senare och det fungerade fint.
Det snöade en del under förmiddagen, men jag tycker ändå att väderprognosen ser lovande ut för att det ska kunna bli en god tävlingsbana imorgon. 
Nu har vi förberett all utrustning (träns mm) och är redo för årets första tävlingsdag, som vi har längtat! Jag har uppdaterat med kommentarer om chanserna för våra tre starthästar och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat). Hoppas vi ses på Bro Park imorgon!

Efter massor med snö igår så blev det plusgrader under natten och allt smälte. De här snabba och extrema skiftningarna som varit nu har inte gjort det lätt för banpersonalen att få till en bra bana. Idag var dirttracken stängd, men båda rakbanorna var öppna. Den högra banan var hyfsad på morgonen, men höll inte ihop särskilt länge. 
Det blev mer motion än träning idag, några av hästarna fick galoppera mycket lugnt på rakbanan (de som reds tidigt på morgonen) och för övriga blev det istället travturer. 
Nu får vi hoppas att vädret är med oss under helgen så att vi har en bra dirttrack på söndag att tävla på.

Idag en del raskare träning och det blev bra upplägg och precis lagom fort. Hästarna såg så himla fina ut och gjorde det mycket bra. Man blir bara så glad och peppad, det är ett privilegium att få stå och se dem träna. 
Det blev en fullspäckad och intensiv dag, nu är det ju inte många dagar kvar till årets första tävlingsdag. Samtidigt oroar väderprognosen en del, nu framåt kvällen snöar det ymnigt. När tänker våren komma för att stanna?

Lugnare onsdag för hästarna efter några intensiva träningsdagar. Imorgon tränar vi som vanligt igen.

Sämsta möjliga väderutveckling när det fullständigt hällregnade igår eftermiddag och därefter slog om till ganska många minusgrader och snö över natten. Att allt det här vattnet direkt frös ihop var inte jättebra direkt. 
Banan var öppen som vanligt från morgonen, men den var enormt tung och krävande då och inte alls särskilt lämplig för annat än lugn träning i vårt tycke. Dock blev den snabbt bättre efter några körningar (banan harvas en gång i timmen) samt att solen låg på och värmde. Det gav mer fäste i banan och den var inte alls lika tung som på morgonen. 
Planen att gå snabbjobb blev ändrat till canters i något bättre tempon, men hellre lite för lite än för mycket. Kanske skulle våra starthästar på söndag behövt ett jobb idag, men säsongen är lång och ibland får man ha lite is i magen, banförutsättningarna är alltid det att utgå ifrån först och främst.
Det här vädret är ju helt galet, det är inte bara att det kommit snö utan den här hemska blåsten och känslan av riktig vinter fast vi är en bit in i april var ju inte det man drömde om. Hoppas nu att våren på riktigt kan anlända inom kort!

Viss förvirring rådde imorse om och när dirttrackbanan skulle öppna. Efter ett tag kom dock besked om att den behövde prepareras i ett par timmar för att vara redo för träning och att den därför skulle öppna först kl 10. 
Så vi inledde morgonen med några travturer samt tömkörning för ett par hästar och sparade de som var viktigast att cantra (vilket var de flesta) tills banan öppnade klockan tio. Banan var så fluffig, fin och lagom mjuk. Nu höll vi oss i lugnare tempon idag vilket gör det mer svårbedömt. men jag tror att det här arbetet har gjort mycket gott. 
Idag kom årets första startlista ut och vi har tre starthästar på söndag: Daytona Gold, Beach Road One och House in Order
Även om vi inte har någon häst till start på Jägersro nästa onsdag så känns det ändå roligt att deras anmälningslista kom ut idag, att allt drar igång på allvar nu. Tänk så länge vi har väntat, hur lång vintern har varit och nu- nu är det äntligen dags!


Lugn söndag och enligt rapporter så har det jobbats för fullt hela dagen på dirttracken med det här större arbetet som ska vara klart idag. Förhoppningsvis kan vi träna som vanligt imorgon och det ska bli spännande att se hur banan blir efter de här åtgärderna. 

Arbetet med dirttracken fortsätter och den var därför fortsatt stängd även idag. De flesta på Bro Park red på rakbanan istället, men vi skippade det idag och körde lite annan träning. Det blev en hel del longering eller tömkörning, men några travade och faktiskt framåt lunch så testade vi för första gången i år gräsfältet. Än är det inte något nytt och fräscht gräs på den, men den fungerade ändå bra att galoppera lugnt på. Det var House in Order och Quagmire som reds där och att de var just de två var ingen slump. De stortrivs där båda två och under sommaren tränas de till stor del där. 
Nu tar vi lite helg, men på måndag ser jag enormt fram emot årets första startlista, imorgon är det bara en vecka kvar till den hett efterlängtade vårpremiären!

Eftersom banarbetet inleddes igår så är nu alltså banan stängd både idag och imorgon. Idag fick hästarna en ledig dag från träningen (istället för i onsdags), men imorgon kommer vi träna. Eftersom dirttracken är stängd då så blir det lite annan träning än normalt.

Lika kallt idag eller nästan ännu kallare, nästan nedåt tio minusgrader direkt på morgonen. Men oj, så snabbt graderna gick uppåt med solen, framåt lunch var det riktigt härligt väder. 
Vi lade de lugnare tempona först på morgonen och sparade de som skulle cantra raskare till de sista turerna och det fungerade utmärkt. Vartefter timmarna gick så blev banan snabbt mycket mer fuktig och med gott fäste i så de som skulle träna på mera kunde göra det med goda förutsättningar. 
Hästarna såg fina ut och dagen flöt på jättebra, tycker de arbetsrutiner och upplägg vi har nu verkligen fungerar toppen. 
Imorgon och på lördag är nu då dirttracken stängd för större arbete, men då finns rakbanan som alternativ. Imorgon kommer våra hästar få en lugnare dag, men på lördag kommer vi att träna igen. 

Onsdagar brukar ju vara en lugn dag för hästarna, men eftersom banan är stängd fredag och lördag så blev det en ovanlig onsdag med fullt träningsschema. 
Det var sju minusgrader på morgonen, kan inte den här kylan ge sig snart och ge plats för våren? Det är just nu tillbaka till vinterkläderna som gäller, speciellt just tidig morgon fryser man konstant. 
Banan var inte helt otippat väldigt lös på morgonen, men när solen kom igång och värmde så blev det snabbt en helt annan bana med fukt och fäste i. Det blev ändå överlag lugnare tempon på träningen idag, men imorgon blir det raskare tempon för några av hästarna.
Vid lunch hade vi samrådsmöte där vi fick mer information om det här banarbetet som sätter igång imorgon eftermiddag. Det låter som en bra och genomtänkt plan, hoppas nu att det ska fungera optimalt trots den här kylan som kommit och som så klart är ett orosmoment. 

Vart tog nu våren vägen? Ruggigt och blåsigt på morgonen och närmare lunch började det plötsligt vräka ner snö! Stora fluffiga flingor var det och det var nästan att det kändes som jul... Som tur var (vi vill ju inte gå tillbaka till snötäckt mark) så slutade det lika fort som det kom och hoppas nu att det var sista snön på länge. Är dock inte alls säker på det eftersom det ska bli kalla nätter den här veckan. 
Dagens träning gick mycket bra och det var blandade tempon som gällde. Fortast gick Beach Road One tillsammans med Daytona Gold och de såg verkligen jättefina ut båda två. 
Det var en ganska fullspäckad arbetsdag med mycket på programmet och bl a ett intressant chiropraktorbesök. Det ska bli spännande att följa upp vad det ger för de hästar han jobbade med. 
Imorgon är det onsdag och vanligtvis är det ju en lugnare dag för hästarna. Men nu har vi gjort lite omläggningar i veckans schema efter att igår ha fått planen för den här banrenoveringen som inleds på torsdag eftermiddag. Det innebär att dirttracken är stängd både fredag och lördag. Därför kommer vi träna även imorgon för att maxa de antal dagar möjlighet finns att träna på banan, ta en lugnare dag på fredag för hästarna och sedan blir det turer på området eller rakbanan på lördag. 

Måndagar innebär höger varv på dirttracken och vi tränade på i lite lagom mellantempon så där, en ganska typisk måndag. Hästarna var pigga och glada, men skötte sig bra ändå.
Strax efter kl 14 kom årets första anmälningslista ut och det då till den 10e på Bro Park. Överlag var det som väntat ganska tunt anmält i majoriteten av loppen. Det pga att många hästar har kommit igång sent eftersom det dröjde länge innan dirttracken öppnade och träningsmöjligheterna var minst sagt begränsade under lång tid. Så man får nog räkna med att en del hästar kommer behöva mer tid på sig innan de är redo för start. 
Vi har i alla fall tre hästar anmälda till premiärdagen och det är Beach Road One, House in Order och Daytona Gold. Startlistan kommer ut först nästa måndag och det ser vi verkligen fram emot!

Idag om två veckor rids första tävlingsdagen och imorgon kommer årets första anmälningslista ut! 
Efter en lugn söndag är vi redo för en ny arbetsvecka.

Mysig lördag i stallet med både träning som vanligt och även den årliga stallrundan där tränarna visar sina tvååringar främst. Det blåste en hel del idag och det var inte helt idealiskt väder att visa hästarna i, de blev ganska pigga av allt folk och blåsten, men det gick på det hela taget bra ändå.
Det var ganska mycket folk på plats (runt 50 stycken kanske...?) och därefter var det lunch på restaurangen samtidigt som tävlingarna från Dubai började. Trevligt att folk kan samlas så här i all enkelhet tycker jag. 
Nu tar vi lite helg och laddar för en ny vecka!

Efter en natt med plusgrader så var det gott fäste i dirttrackbanan redan från morgonen. Nackdelen med varmare nätter (om vi nu ska kalla dem varma vid ynka två-tre plus...) så här års är att då är det ofta mer molnigt under dagen och inte samma härliga sol som efter en stjärnklar (och kall) natt. Efter så många soliga dagar i rad så kändes det lite ruggigt idag faktiskt. 
Men hästarnas träning gladde mycket och speciellt Timo Nurmos som gick en aningen raskare idag och såg fantastiskt fin ut. Han är en häst vi håller mycket högt och det syns när han galopperar på lite mer vilken kapacitet han har, det ser så lätt och enkelt ut, helt utan ansträngning. 
I övrigt var det blandad träning med mestadels mellantempon, men de som gick snabbare igår fick gå lite lugnare. 
Imorgon är det träning som vanligt, men det är också en organiserad stallbacksvandring som brukar anordnas årligen där tränarna visar sina tvååringar. Det avslutas med lunch på restaurangen och sändning av Dubai World Cup där första loppet rids kl 12.45, men själva huvudloppet rids först kl 17.30 och det får inte missas!

Idag mycket blandad träning; travturer, longering, tömkörning, canters i lugna och mellantempon samt snabbare arbete. Då har vi nästan täckt upp det mesta av de vanligaste variationerna. Det man mest längtar efter nu träningsmässigt är att gräsfälten blir redo för träning, men då behövs lite mer sol och värme så fräscht och nytt gräs kan växa upp.
Hästarna tränade mycket bra och vi är väldigt nöjda med hela dagen. Vi hann även med lite firande av Michael som fyllde år idag, det blev enligt hans önskemål kladdkaka med vispgrädde till fikat. 
Vid lunch hade jag ett intressant möte om en ny app som är på gång, den kan användas för att logga det mesta som behövs gällande träning, tävling och vardagsarbete. Än är den inte helt klar, men det kändes lovande och det kan bli ett verktyg som kan vara till stor hjälp tror jag. 
Som helhet en lyckad dag och det börjar verkligen kännas att det här med tävling och vårpremiär är kraftigt på någon nu, bara 2,5 vecka kvar!

Lite lugnare träning som gällde idag för de hästar som reds, övriga hade en ledig dag från träningen. Imorgon tränar vi på som vanligt!

Efter en kall natt var banan ganska lös och halvfrusen på morgonen. God nog att cantra på, men helst åt det lugnare hållet. Det blev en snabb omläggning av dagens schema så de hästar som skulle träna på lite raskare fick vänta till de allra sista turerna för dagen.
Den planeringen funkade bra, när solen hade värmt i några timmar var det en helt annan bana och då var det bra förutsättningar för att träna på i bättre tempon. Hästarna såg mycket fina ut och upplägget på träningen blev vettigt där de gick fortare och fortare hela vägen.
Det är så himla roligt att jobba med hästarna nu, hela teamet av folk i stallet som jobbar fungerar så bra och jag tror aldrig att vi haft så kvalitativa hästar som i år. Den här säsongen har vi stora förväntningar på utan tvekan!
Imorgon är det som vanligt en lugnare dag, men vi kommer ändå att rida några turer medan en del av hästarna får en träningsfri dag. 

Måndagar betyder höger varv på dirttracken och som oftast också en rutinträningsdag med träning så där i lite lagom tempon. Inte alltför raskt men ändå snabbt nog för att hästarna ska rasta sig efter en träningsfri dag. 
Idag påbörjade vi också veckans projekt och det är manfrisering. Målet är att hinna göra alla hästar klara denna vecka, men om vi verkligen gör det återstår att se... Idag blev det i alla fall tre manar gjorda och planen är att vi kämpar på hela veckan så får vi se hur långt vi kommer.
Imorgon är det raskare träning inplanerad för några av hästarna!

Lugn söndag och nu är det inte så många sådana här dagar kvar innan tävlingarna drar igång! 
Vi är redo för en ny vecka med träning och förberedelse inför säsongsstarten om tre veckor.

Efter flera nätter med plusgrader blev inatt kallt igen och fruset i marken. Banan hade dock klarat sig ganska bra, den var visserligen lite lös första turen på morgonen men blev snabbt bättre när solen började värma. Och värma gjorde den, framåt dagen blev det en sådan härlig vårkänsla och vi kunde öppna upp alla fönster i hästarnas boxar. De njuter verkligen av att stå och speja ut i solen, att varje box har öppningsbara fönster är guld värt för hästarna. 
Träningen gick jättebra i blandade tempon men mest åt det raska hållet. Det blev en härlig dag i stallet och nu tar vi lite helg och laddar batterierna inför kommande vecka.
Tänk att imorgon är det bara tre veckor kvar till vårpremiären!

Så skön känsla idag när sista boxen var rengjord och klar! Hur man än lägger upp det hela med tvättandet (en dag med allt eller uppdelat på två eller flera dagar) så är det ett stort jobb att genomföra. Det som mest fick oss att dela upp det på flera dagar var att minimera så gott det går tiden då hästarna måste vara ute i walkern/uteboxarna eller ridas under den tiden då själva tvättandet pågår. Maskinen är ganska högljudd och den avdelning av stallet som tvättas måste vara tomt då. 
Nu är det i alla fall klart och de mindre småjobb som kvarstår runt det här gör vi i kommande vecka, men det är inget som alls kräver någon planering eller så. 
Träningen idag gick bra, de som gick raskare igår höll sig i lugnare tempon idag medan flera av de övriga tränade på raskare idag istället. 
Imorgon ser vi fram emot en trevlig lördag med träning och vi njuter av att det inte är någon tvätt som ska göras.

Idag stod raskare träning på programmet för en del av hästarna. De som gick raskast idag (några kommer träna på imorgon istället) var Daytona Gold, House in Order, Quagmire, Douze Points, Beach Road One, Perfect Sister och Sandstorm.
Så himla roligt att se hur fina och starka de ser ut, man blir så förväntansfull och peppig inför säsongen som ju sätter igång om knappt 3,5 vecka. 
Och så fortsatte vi med tvättandet och nu ser man ljuset i tunneln, idag gjorde vi halva "hingststallet" (avdelningen där hingstarna står samt några av valackerna). Imorgon är det med glädje vi kan avsluta det här projektet och stallet är rent och fint. Sedan återstår lite detaljer att putsa på och det gör vi på lördag, men det är inget som är ens hälften så tidsödande och jobbigt som det här. 
Vi tvättar ju vårt stall minst en gång om året och även om det är arbetsamt så känns det ändå väldigt bra att få det gjort. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1