Dagbok

Stallets dagbok

Vi hade inplanerat tidiga turer idag för att slippa rida när det var som varmast. Dock var det faktiskt riktigt behagligt på morgonen, det till och med fläktade en aning. 
Man får ändå prioritera nu att få ut hästarna så tidigt som möjligt så länge väderprognosen ser ut som den gör, det vore skönt med lite "normalt" väder snart. 
Det är en sak om man ligger vid en pool och chillar, men när man jobbar med hästar och håller igång så är det annorlunda och framför allt så klart för hästarna som man gärna vill träna i svalare grader..
Idag var det mest spännande återigen att se de nya hästarna som galopperade i lite mer vanligt tempo idag, man fick se mer hur de rörde sig än i gårdagens lugna jogg. Båda ser verkligen strålande fina ut med underbar aktion, det är nästan så man glömmer bort att de bara är två år eftersom de ser så väldigt fokuserade och mogna ut. Som det känns nu är de inte långt från kval och start.
Går ni in på vår sida på Instagram och Facebook så kan ni se en liten film. Länkar till våra sidor finns här längst upp på sidan, bara klicka på respektive ikon så kommer ni direkt till oss.
Imorgon är det tävlingar igen på Bro Park och vi har två starthästar. Som vanligt har jag uppdaterat med kommentarer och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

Idag (och även imorgon) har Vanessa semester för att åka hem till Östersund och släppa ut sina hästar hon har där på sommarbete. Ersättare när det gäller ridningen är Ninni båda dagarna och det var trevligt att ha henne på plats igen.
Det mest spännande idag var att se de nya hästarna ridas. Så klart mycket fokus på dem när de just har kommit, man vill ju se hur de är med allt och framför allt hur de känns och ser ut när de galopperar. Idag blev det bara en väldigt lugn tur ute på rakbanan med trav och lugn canter, men ändå kunde man se hur fint de rörde sig och båda ryttarna var mycket nöjda. Det var Andreas som red fuxen (e Helmet) och Ninni red den bruna (e Prince of Lir). Hästarna har inga namn ännu och jag brukar försöka undvika att ge dem smeknamn som sedan inte har någon koppling till det namn de döps till. Dagens träning för dem blev som sagt mest en uppmjukande jogging, men imorgon kan man kanske se lite mer hur de ser ut och så här långt är vi toppennöjda.
Det var också igångsättning för Sandstorm som efter kastrationen för ett par veckor sedan fick kolik som tog ett tag. Hans ena testikel låg klämd uppe i kanalen och var alltså tvungen att opereras bort, koliken ådrog han sig med största sannolikhet eftersom han då inte fick någon mat på ett tag när skulle sövas. Hästarnas magar är ju känsliga för att vara utan mat.
Nu är han i alla fall redo för att fortsätta sin träning och tillsammans med Douze Points blev det idag en lugn trav och cantertur på rakbanan. Douze har även han tagit det lugnt ett tag eftersom han varit i en växtperiod, härligt att båda hästarna nu kommer igång igen.
Annars inleddes dagen ute på fältet med några längre canters och sista turen för dagen var Stureplan som faktiskt var den enda som tränade på dirttrackbanan idag.
Imorgon försöker vi sätta igång med arbetet tidigt för att få ut hästarna i hyfsat tid innan det blir alltför gassande varmt.

I natt strax före midnatt anlände de nya hästarna och det hade precis börjat mörkna lite ute när de lastades av. Så lugna och fina, de skrittade värdigt ur transporten och in i sina nya boxar.
Idag har de fått gå en tur i walkern, men i övrigt bara ta det lugnt efter en lång resa. De verkar ha väldigt trevliga psyken båda två och trots att de är hingstar är de lätthanterliga och coola. Nu vet man ju så klart inte om de ändrar sig i beteende när de har hunnit återhämta sig och acklimatisera sig, men jag tycker ändå att det brukar märkas ganska direkt hur en ny häst är även om de rest långt.
Dagen började med en extra tidigt start för oss eftersom Andreas skulle åka till Norge, innan dess hann han med ett par turer. Jag var ju redan på plats eftersom jag stannade kvar och sov på vår bäddsoffa efter att ha tagit emot de nya hästarna, så det var inga problem alls att kliva upp och sätta igång tidigare. Bara bra i värmen att kunna rida klart innan det blir alltför varmt, vi kommer att försöka prioritera det så mycket som möjligt så länge det är sådan här hetta.
Imorgon blir det spännande att se de nya hästarna ridas en liten sväng!

Lugn dag eftersom det är tävlingar på Jägersro idag och vi alltså har en tävlingsfri onsdag. Sent ikväll eller snarare i natt anländer våra nya tvååringar från Newmarket efter en resa via Holland. Vi ser verkligen fram emot deras ankomst!

Blåsigt idag även om solen sken, men det väntas ju bli väldigt varmt framåt helgen. För hästarnas del föredrar jag om det är lite lagom så där, speciellt när de ska tävla och utföra maxansträngningar. Värmen påverkar hästarna olika, vissa tar vid sig mycket och andra knappt något alls och det är ju ungefär som med människor. 
Idag har våra nya tvååringar åkt från Holland och kommer till Danmark någon gång i natt, jag har inte full koll på när. Där ska de sedan få vila ett tag innan de sedan fortsätter resan och kommer till oss. Det är i skrivande stund inte klart om de kommer imorgon eller på torsdag, transportören skulle lämna besked så fort de vet mer hur tidsplanen ser ut.
Vi ser verkligen fram emot deras ankomst, ska bli så roligt och spännande att få se dem!
Som utlovat har jag idag uppdaterat med nya bilder och det blev till slut nästan trettio stycken av strålande hög kvalitet. Missa inte dem och de finns under fliken Veckans Bilder!

Så var det ny vecka och full fart som vanligt med arbetet. Gårdagens starthästar mådde bra och hade tagit sina lopp fint båda två, alltid lika skönt när man dagen efter kan konstatera att de känns bra i benen och rör sig som de ska. 
Idag var det grästräning, det är det från och med nu alltid dagen efter tävlingar där det varit gräslopp. Quagmire fick galoppera runt där, men höll sig i lugnt tempo och verkade trivas bra. I övrigt var det blandad träning på dirttracken och gräsfältet. 
Startanmälan idag till söndag och då har vi Quagmire och Sharp Eye till start. Vi ser fram emot att se Quagmire på gräs för första gången sedan vi köpte honom, det är ju gräs han ska ha.
Imorgon tänkte jag göra en ny bilduppdatering här på hemsidan!


Så var årets första storloppsdag på Bro Park avklarad och vi är nöjda även om vi så klart hade hoppats på lite mer utdelning för Snowfoot. Det märks så mycket mer när det är storlopp och gräs att distansen är för kort, det är först sista biten han kommer igång. Han avslutar väldigt fort sista biten och surt att han har samma tid i mål som trean, men blir femma och tre längder från seger. Han gör alltså ett väldigt fint lopp, men med lite tur hade han kunnat få en bättre placering. En femteplats gav dryga 56 000 kr inklusive bonusen (eftersom han är svenskfödd), så det är bra pengar att tjäna i de här storloppen.
Även Beach Road One gjorde ett godkänt lopp som femma på gräset, men dirttracken är nog egentligen mer hans melodi.
Se mer utförliga kommentarer och planer för kommande lopp under fliken (Starter &) Resultat!

En extra tidig start imorse kl 05.00 eftersom det ju var Fullmäktigemöte vid lunch och mycket arbete som skulle hinnas med innan dess. 
Blandad träning och raskast gick Quagmire som snabbjobbade mycket övertygande, han ser väldigt fin ut och det ska bli spännande att se honom på gräs i nästa start som är om en dryg vecka. Det är Sunday Special på Bro Park nästa söndag (den 20e) över 2400 meter vilket är bra förutsättningar för honom som gillar lång distans och gräs.
Även i övrigt gick träningen bra och hästarna skötte sig utmärkt. Det blev en trevlig dag i stallet som ju lördagar brukar vara. 
Imorgon är det då dags för årets första storloppsdag på Bro Park och vad roligt att det då kan få komma publik, framför allt för alla ägares skull som kan vara på plats och se sina hästar tävla. 
Jag har uppdaterat med utförliga kommentarer om våra två starthästar och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

En lite lugnare dag träningsmässigt idag som fredagar ofta är. Vi hade också ännu en repetition av startboxarna för Snowfoot på programmet och det gick mycket bra. Så här lugn och trygg har han aldrig någonsin varit vid lastningen, men samtidigt vet man ju att man absolut inte kan lita en sekund på att det betyder att han kommer sköta sig på söndag. Ingen kan i alla fall påstå att vi inte har övat, nu har vi tragglat det här momentet enormt mycket och det har verkligen känts harmoniskt. 
Vi köpte ju två hästar på Breeze Up-auktion förra veckan och nu kanske ni undrar vart de har tagit vägen? Alla hästar som ska till Skandinvien åker tillsammans och det är tydligen en del papper och tester som fattas för några (om jag nu har förstått det här rätt). Beskedet vi fått nu är att de lämnar England på måndag och dyker upp hos oss någon dag under nästa vecka, allt beroende på hur långa stopp med vila det blir på vägen. Vi ser verkligen fram emot deras ankomst!
Idag har vi påbörjat "Projekt Uteplats". Vi får inte direkt någon medalj för hur vi tagit hand om utemöblerna över vintern vilket resulterat i att många av stolarna ser lite halvskruttiga ut för att uttrycka sig milt. Dessutom har det växt massa ogräs upp genom mellanrummen i plankerna vilket vi nu fått bort.
Uteplatsen är egentligen väldigt fin, men saknar lite kärlek och omvårdnad vilket vi ordnat med idag. Vi har oljat in allt trä med pigmenterad olja som gör träet mörkt och fint (istället för grått och torrsprucket). Nya stolar inhandlades samt massor med blommor, både till lådor precis vid ingången och även till några nya runda korgar. Vi siktar på att ha det sista klart imorgon och även om det är mycket jobb så blir man ju så glad när det är fint, städat och välskött. Det är ju trevligt med en snygg och välkomnande plats vid ingången.
Imorgon är det träning och arbete som vanligt på förmiddagen. Klockan 13 börjar årsstämman i Svensk Galopps Fullmäktige där jag sitter med. Jag hoppas verkligen att vi ska kunna ena oss istället för de ständiga bråk som är och har varit. Jag vet inte en enda person som inte vill ha en ny bana i Skåne och fokus borde ligga på att jobba på det, både när det gäller lokalisering och finansiering. Men ska man låna pengar så är det betydelsefullt att hålla ihop och behandla varandra på ett bra och respektfullt sätt vilket också är viktigt ur ett medmänskligt perspektiv. Smutskastning, inlägg på Facebook och bittra artiklar i pressen med rena personangrepp är totalt kontraproduktivt för att få till en finansiering, det imponerar sällan på banker. Jag önskar verkligen att alla kan förstå det och att vi kan jobba tillsammans för galoppens bästa framöver.

Idag var det ett tv-team från kanal 75 på plats för att göra ett reportage om vårt stall som ska visas på söndag i tv-sändningen i Tv12. Mycket fokus på Snowfoot, men även på Beach Road One som ju båda startar i storlopp samt om vårt stall överhuvudtaget. Som vanligt tar sådana inslag en hel del tid att filma och sedan blir det några minuter bara när det väl är klart. Det kändes i alla fall bra idag när det gjordes och det ska bli spännande att se hur det blir när det är klart. 
Träningen gick bra i blandade tempon och underlag, det var både raskare och långsammare canters som reds på dirttracken, gräsfältet och rakbanan samt att vi också longerade några av hästarna.
Imorgon blir det sista repetitionen innan söndagens lopp för Snowfoot och i övrigt lite lugnare träning. 

Så glad man blir att stallformen håller i sig! En starthäst idag och Sharp Eye vann säkert efter en perfekt avvägd ritt av Andreas, det kändes som att de hade kontroll på det hela vägen.
Stort tack till alla i vårt stall som tillsammans ligger bakom att allt fungerar så bra och att resultaten har kommit. Det arbete alla lägger ner är verkligen guld värt.
Jag har uppdaterat kommentar om dagens lopp och ni hittar det under fliken (Starter &) Resultat.

Idag var det dubbla startboxträningar som gällde. Snowfoot repeterade inför söndag och han skötte sig verkligen klockrent (peppar peppar). Han kom dit i sällskap med House in Order efter att de hade cantrat tillsammans. Han gick sedan direkt utan tvekan in i boxarna, fick stå där en stundg och mumsa gräs som belöning innan han backades ut igen lugnt. Det var hur harmoniskt som helst och vi hoppas verkligen att han fortsätter så här bra. 
Senare på dagen var Fiery Rose och övade och hon gör stora framsteg för varje gång. Vi kommer träna på ett tag till för att befästa det hela innan det blir kval för henne, men tror inte det dröjer så väldigt länge innan hon är redo.
Det har varit två intensiva dagar med mycket arbete i stallet med hästarna och träningen och därefter flera möten under eftermiddagarna/kvällarna. Imorgon är det tävlingar igen, men vi har bara en starthäst. Jag har som vanligt uppdaterat kommentar som ni hittar under fliken Starter (& Resultat), så titta in där.

Måndagar brukar ju vara lite av en rutinträningsdag, men inte idag. Det var grästräning för de hästar som startar på söndag och då har vi Snowfoot och Beach Road One som har större lopp på programmet.
Beach Road One har startat på gräset två gånger tidigare, men båda gångerna över 2100 meter vilket han inte står. Det har alltså varit prov utan värde. Så idag ville vi cantra på lite raskare för att se om han trivdes på gräset och hanterade det bra. Andreas var jättenöjd med hur han kändes och även för oss som stod vid sidan såg det bra ut. Det är Bobbie Killicks Minneslöpning som gäller på söndag och det blir intressant att se hur pass han räcker där.
Även Snowfoot trivdes fint på gräset och skötte sig också mycket bra. Man vet aldrig med honom när man ändrar upplägg med en annan bana än vanligt, men han agerade väldigt proffsigt. Däremot blev inte startspåret på söndag det bästa, spår 14 fick han.i klassiska Jockeyklubbens 2000 Guineas som blir hans första storlopp.
I övrigt tränade vi både på fältet och på banan samt longering för några av hästarna. 
Förutom startanmälan så var det en del anmälningar också, vi har två hästar den 20e på Bro Park. Det var också startanmälan idag till Övrevoll på torsdag, men eftersom reglerna är så krångliga så avstod vi och väljer andra lopp istället. Man får bara vara inne i landet samma dag och det gör att antingen får man anlända på natten eller så får man övernatta i Årjäng eller liknande och göra två resor istället. Det känns som att det sliter mer på hästarna och för oss blir det inte heller så enkelt eftersom man inte får ta in på hotell eller ens tanka i Norge, det är totalt besöksförbud i butiker för icke-norrmän. 
Vi kan absolut organisera det hela även om det är lite omständligt, men när det finns andra bra lopp i närtid så är det bättre att välja det kom vi fram till.
Imorgon är det startboxträning på programmet förutom den vanliga träningen.

Utan tävlingar på Gärdet så kändes det inte alls som Nationaldagen idag. Vi ser fram emot 2022 istället!
Lugn återhämtningsdag och vi är laddade för morgondagen med både startanmälan och grästräning.

Vilken sommar vi har fått! Det gick liksom nästan från vinter till sommar, mycket till vår blev det aldrig. Det är ungefär tio dagar sedan vi gick runt i vinterkläder och frös, nu är det snarare så att man vill rida tidigt innan det blir alltför varmt för hästarna. 
Idag var det en del raskare träning för några av hästarna, Quagmire snabbjobbade och resten tränade på i goda tempon. 
Idag firade vi onsdagens segrare Stureplan och High Max med lyxfika med bubbel, tårta samt bageribröd med goda tillbehör. Många ägare var på plats idag och det blev verkligen en jättemysig dag i stallet. 
Imorgon är det Sveriges Nationaldag och normalt sett skulle vi haft tävlingar på Gärdet, för andra året i rad är det inställt. Det brukar komma närmare 50 000 personer och sådana evenemang får ju vänta lite till, så imorgon är det istället tävlingar på Jägersro.
Det känns i alla fall väldigt roligt att vi nu både kunnat öppna restaurangen och även en publikplats uppe vid banan. Det var så härligt att få ha lite publik i onsdags samt att ägarna fick komma till vinnarcirkeln.
Dessutom var segerintervjuerna tillbaka vilket också varit mycket efterlängtat, med dem får man en helt annan känsla som åskådare när en häst vinner. Man får höra hur jockeyn upplevde det hela, hur tränaren tänkte och planer för hästen och man får också lite extra segerglädje genom ägare. Det blir ett stort mervärde och gör hela upplevelsen av loppen så mycket mer värd. Nu förstår jag i och för sig inte varför vi inte haft intervjuer hela tiden, men är i alla fall glad för att de är tillbaka. Vi är på väg mot normal tider igen, det känns helt fantastiskt!

Idag var Andreas ledig efter att ha ridit i Norge igår kväll. Istället hade vi väldigt trevligt gästspel av Ninni (Westerlund) som ersatte med den äran. Vi red flera turer ute på stora gräsfältet samt även en del på dirttracken. Det var mestadels lugnare tempon som gällde idag och hästarna skötte sig bra även om några av dem kanske hade velat gå lite fortare än de fick.
Imorgon blir det lite snabbare träning igen.

Idag var det Breeze up auktion på Newmarket, flyttad från Irland. För vår del blev det två köp och det glädjer enormt att vi får in dessa nya fina hästar. Vi har ju två svenskfödda tvååringar som nu kompletteras med två importer och det känns toppen inför årets tvåårslopp samt nästa års klassiska säsong. 
Båda är hingstar, den ena efter Helmet och den andra efter Prince of Lir.
Här kan ni titta mer, de har nummer 9 och 182, klicka på numret så kommer både härstamning och bilder upp samt filmer både från när de breezar och när de skrittar och står:
Tattersalls Ireland
Vi har flera ägare klara, men är ännu inte helt färdiga med exakt hur ägandet kommer att se ut. Vid intresse kontakta oss, men i så fall ganska snabbt eftersom planen är att få ägarbilden helt klar inom kort. 
Idag var det så klart extra enkelt att gå upp efter gårdagens resultat och alla starthästar mådde jättebra och hade tagit sina lopp utmärkt. Att säga att det var blandad träning idag är ingen underdrift, vi var på dirttracken, på gräsfältet och på rakbanan samt övade återigen startboxar med Snowfoot. Han sköter sig bra och vi försöker mest hålla igång med positiva repetitioner nu inför hans lopp. 
Startanmälan var det till nästa onsdag och då har vi bara Sharp Eye till start, men sedan är det ju då alltså storloppsdag nästa söndag också, det startanmäls dock först på måndag.

Jag kan nog inte med ord uttrycka hur glada vi är idag. Att Stureplan kommer tillbaka efter två år och vinner direkt, det är som en saga det. Visst stod han bra inne i loppet med vikten, men han var inte vässad och vi var säkra på att han behövde loppet, vilket han också gjorde.
Det är fantastiskt att se hans reaktion när vi flätade och sadlade honom inför loppet, han blev helt överlycklig och peppad, det syntes väldigt tydligt. Han har en sådan löpskalle och älskar verkligen att tävla, han vinner loppet för att han verkligen vill det. 
Sällan eller aldrig har en seger i ett vanligt lopp betytt så mycket som det gjorde idag. När Andreas gjorde segergest vid mål tror jag de som jobbar med hästar kan förstå känslan av att vinna efter all tid och arbete som har lagts ner.
Att dessutom High Max vinner hur lätt som helst idag gjorde inte direkt dagen sämre, idag var han bara bäst i sitt lopp och förhoppningsvis kan han kliva upp i klasserna framöver.
Jag har uppdaterat med mer utförliga kommentarer under fliken (Starter &) Resultat, så titta in där. 

Idag för fem år sedan reds den första tävlingsdagen på Bro Park. Dagen innan hade vi som andra stall flyttat från Täby Galopp till Bro Park och det tog hela dagen nästan in i natten innan alla hästar och grejer var installerade. Det var en både märklig och fantastisk känsla att komma till ett helt nytt stall och se alla hästarna i sina stora, fina boxar med öppna fönster. 
Man fick själv välja när man ville göra flytten och vi ville göra det så snabbt som möjligt för att hästarna skulle hinna acklimatisera sig. I början var vi bara två tränare på hela Bro Park (Stall Kvisla flyttade först) och det var lite som att vara i en spökstad på ett häftigt sätt faktiskt.
Sedan flytten har mycket utvecklats runt hela stallområdet med både banor och faciliteter. Fem år har gått väldigt fort, men samtidigt känns Täby Galopp som en evighet sedan och som ett annat liv nästan.
Många är nostalgiska över Täbytiden och det är även jag när man tänker tillbaka både på tävling och träning. Dock är Bro Park på en annan nivå kvalitetsmässigt och det har också visat sig i resultatlistorna. Tränarna från Bro Park tar för sig betydligt mer i storloppen och på topplistorna nu än då.
Ändå tror jag bara det är början, det vill ju till att man också får in ägare som satsar och därmed bättre hästar, en process som ofta tar lite tid. Visar man resultat så är det så klart betydligt lättare, så vi hoppas att utvecklingen och kvaliteten bara fortsätter uppåt och framåt vilket gynnar hela galoppsporten.
Imorgon är det dags för tävlingar igen och vi har tre starthästar. Jag har som vanligt uppdaterat med kommentarer angående deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så titta gärna in där.

Så var det ny vecka och dessutom sista dagen i maj. Imorgon är det inte bara juni utan också start för lättande av restriktioner, som man har längtat. Även om det här är första fasen och fortfarande en del som inte släppts så känns det som en viktig symbol för att vi är på väg mot normala tider igen. 
Idag var det som vanligt mycket arbete och hästarna var pigga och på hugget. 
Anmälningar idag till nästa vecka då det är tävlingar på Bro Park både på onsdag (den 9e) samt söndag (den 13e) med storlopp. Dessutom har vi hästar anmälda i Norge på torsdagen (den 10e) så det ser ut att bli en intensiv vecka för oss. Speciellt spännande är det naturligtvis med Snowfoot i sitt första storlopp som är Jockeyklubbens 2000 Guineas.

Lugn söndag eftersom vi idag inte hade några starthästar i Göteborg. Så klart missades inte Elitloppet, roligast är alltid att se det på plats med den stämning som brukar vara när det är publik. Nu hade de dock sådan otur med datumet att det var tomma läktare, redan på tisdag släpps ju en hel del restriktioner. Det gick så klart bra att se det hemma framför tvn också, men nu hoppas vi att framöver kan alla som vill vara på plats när det är stora tävlingar. 

Äntligen lite sol och värme, att det faktiskt känns som att sommaren är på gång! Inte bara det, igår fick vi också bekräftat att tävlingarna nu börjar öppnas upp för publik igen. Känns verkligen fantastiskt och även om det nu i början är lite begränsningar så dröjer det inte länge till innan det är helt öppet och som vanligt. När storloppen och härliga sommardagar kommer inom kort så är det ju strålande nyheter att ägare och andra kan närvara igen.
Så tomt som det varit när vi har stått där vid ödsliga läktare, det har varit en märklig känsla som till slut blivit normal. Att vi nu får tillbaka publik igen är minst sagt efterlängtat. 
Om ni inte redan har gjort det, gå in på Svensk Galopps sida och läs under Nyheter om vad som gäller för Bro Park respektive Jägersro. Det är föranmälan som gäller, viktigt att veta så man inte dyker upp spontant nu på onsdag. 
Dagens träning gick bra, en intensiv dag med mycket att göra men arbetet flöt på utmärkt. Nu tar vi lite helg och laddar för kommande vecka!

Det är otroligt vad banorna torkar upp fort, dräneringen kan man verkligen inte klaga på. Det är inga små mängder regn vi har fått de senaste dagarna, men trots det var banorna idag över all förväntan. Okej, dirttracken var åt det snabbare hållet efter att ha legat packad nu och vi höll därför igen litegrann på tempot. Det kändes i alla fall väldigt bra efter gårdagens klena träning att kunna träna hästarna igen. 
Vi var i startboxarna med Fiery Rose och jobbade med henne, idag med Gustavo. Det tog ganska mycket tid i anspråk men blev en väldigt nyttig övning. Hon har tidigare startat en gång och vunnit, men haft problem med startboxarna och det är det vi behöver jobba med nu. 
Det blev en bra träningsdag överlag och imorgon borde banorna vara ännu bättre.

Dagen inleddes med att kolla banorna efter enorma mängder regn. Även bilvägarna inne på området var helt översvämmade, så förväntningarna på banorna var inte skyhöga direkt. Mycket riktigt så var dirttrackbanan blöt och ihoppackad medan rakbanorna var mycket geggiga. Ingen av banorna var lämpliga för ridning, det enda som gick var att trava. Så föga spännande träning idag alltså... 
Imorgon hoppas vi att banorna har hunnit torka upp så pass att det går att träna som vanligt.

Regnet har bara öst ner hela dagen. Kändes nästan lite märkligt med kontrasten när man tittade på tävlingarna från Jägersro att det var sol och fint väder där.
Imorgon känns det tveksamt hur bra banorna är efter dagens väder.

Idag var det blandad träning med några raskare arbeten, men även mellantempon samt träning på rakbanan för några av hästarna. Träningen flöt på bra och hästarna såg fina ut. 
Idag skulle vi också egentligen ha begett oss iväg mot Jägersro igen för tävlingar imorgon lunch, men våra två hästar är strukna eftersom de inte är helt redo. De får sikta på andra uppgifter inom kort istället. 
Imorgon kommer det regna galet mycket enligt alla väderprognoser, på nyheterna sa de att det kommer komma lika mycket regn på en dag som det normalt sett gör på en månad! 
Väldigt skönt att inte morgondagens lunchtävlingar avrids på Bro Park i spöregn och dyngsur bana. 

Igår var ju så klart planen att åka hem så fort Beach Road One hade fått tillräckligt med tid på sig både för att återhämta sig efter loppet, men också för att varva ner ordentligt innan lastning. Under tiden förberedde jag genom att packa ihop och lasta in alla våra saker, fylla upp hönäten att ha i transporten mm.
Sedan uppstod ett lite problem kan man säga... Transporten startade inte. Oklart varför, men något sorts elfel med batteriet (ni som kan det här hör nog att jag inte direkt är någon teknisk expert...).
Vi fick god hjälp av Tobias Hellgren som var snäll och hjälpte oss genom att försöka få igång bilen med startkablar. Trots mycket tid för uppladdning så hände inget alls tyvärr. Till slut fick vi ringa Assistanskåren och när de väl kom så fick de igång den på nolltid eftersom de har betydligt starkare grejer att ladda upp med. Två och en halv timme försenade kom vi iväg till slut och det blev sent innan vi var på Bro Park i natt. Så sent att det blev två timmars sömn på soffan istället för att åka hem, därefter upp och lämna tillbaka transporten samt hämta upp hundarna som varit hos en kompis till mig över helgen. 
Idag har jag varit extremt trött och seg, bara två timmars sömn efter koncentration på körning i mörker var helt enkelt inte tillräckligt. Men hästarna ska tränas ändå och det var bara att jobba på. Viktigast då är att inte sätta sig för länge, då kommer tröttheten fort. 
Dagen har ändå flutit på bra idag och träningen gick utmärkt.
Det var också en del anmälningar idag, bl a till Bro Park nästa vecka (2 juni) och då har vi en del startande. 

Vi är så glada för Beach Road Ones insats idag. Det är inte ofta en femteplats känns så bra, men det här var ju hans första storlopp som äldrehäst och det var verkligen de allra bästa motståndarna och väldigt tufft. När man som han inte är van vid den här kalibern på lopp så kan det vara svårt, tempot är så enormt mycket högre än i ett vanligt lopp där han bär toppvikt. 
På bortre långsidan är han i stort sett sist, men sedan börjar han öka mer och mer och avslutningen över upploppet var stark, han hann precis förbi till att knipa femtepengarna som var 40 000 kr. 
Andreas var jättenöjd med hur han kändes och vi är eniga om att han kommer växa in i det här mer och mer vartefter. 
Det här kommer sätta fram honom ett snäpp ytterligare tror jag, att vara med i sådana här lopp sätter ännu mer tempo i kroppen eftersom det här troligtvis är det snabbaste han någonsin gått i ett lopp.
Se ytterligare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat! 

Träning som vanligt på morgonen medan vi samtidigt förberedde för avgång. Vi kom iväg strax efter kl 10.50 och resan gick bra även om det var en del köer i början.
Beach Road One har rest bra och han var lugn och harmonisk hela resan samt även när vi anlänt till Jägersro. Han fick en dusch, en promenad samt all annan omvårdnad och nu är han installerad i sin box.
Läs mer utförlig kommentar angående hans chans imorgon under fliken Starter (& Resultat)
I skrivande stund är det nästan midnatt och jag vill inte missa röstningen i Eurovision, den börjar strax. Det här måste vara den bästa upplagan som gjorts på evigheter, det finns så enormt många jättebra låtar/nummer att det känns omöjligt att gissa vinnaren just nu.
Imorgon gäller Pramms Memorial, håll tummarna för oss och en bra prestation!

Även idag var det blandad träning, några som gick raskare och andra som tränade lite långsammare. Träningen gick bra och arbetsdagen har flutit på fint. 
Vi har också förberett en del med packningen inför morgondagens resa till Malmö. Planen är att komma iväg relativt tidigt för att vara framme på eftermiddagen och ha gott om tid för installering och återhämtning efter resan. Naturligtvis kommer uppdatering som vanligt framåt kvällen hur resan har gått. 
Innan vi åker kommer vi så klart träna hästarna hemma, så vi planerar att vara igång med det tidigt imorgon. Det är mycket imorgon alltså och vi ser fram emot en spännande helg. 

Gårdagens starthästar mådde jättebra idag och hade tagit sina lopp på bästa sätt. Nu laddar de för kommande uppgifter och för Snowfoots del innebär det Jockeyklubbens 2000 Guineas på Bro Park den 13 juni. 
Träning i blandade tempon idag och ett extra plus för hur fin Stureplan såg ut i en längre och raskare träningsrunda, han är en så otroligt fin häst.
Beach Road One är verkligen i god form inför söndagens stora uppgift i Pramms Memorial. Vi är så klart ödmjuka inför detta då han möter de allra bästa hästarna i Skandinavien och vi inte direkt är favorittippade... Det ska bli spännande att se hur han står sig i konkurrensen och det känns i alla fall roligt att åka dit och vara så nöjd med honom som vi är. Han har aldrig sett bättre ut än nu och det lär behövas i tuffast möjliga motstånd.
Startanmälan idag till Jägersro som tävlar inte bara på söndag utan även onsdag och då har vi Quagmire och High Max till start. Det blir intensiva dagar för oss med resa och tävlande nu.

Tävlingar idag och vilken bra dag det blev! Snowfoot vann och gjorde det väldigt starkt när han bara gick ifrån fältet över upploppet, han visar återigen vilken bra häst han är. MEN startboxarna fortsätter att vara ett problem och man slits mellan hopp och förtvivlan när han ska lastas. Nu funkade det med lite ändrad utrustning till slut, det ska vi jobba vidare med till nästa lopp som ju är storlopp (Jockeyklubbens 2000 Guineas) och skarpt läge. 
Även Sharp Eye gjorde det bra som fyra när han gick upp i klass, han är så jämn och säker varje gång. Se närmare kommentarer om dagens insatser under fliken (Starter &) Resultat.

Rejäl dimma på morgonen, normalt sett brukar den släppa fort men idag låg den kvar i ganska många timmar. Det gjorde att när man stod och tittade på hästarna från den plats vi brukar vara på så såg man endast upploppet, resten av banan var höljd i vitt. När man står där och glor in i en kompakt dimma så tar det inte många sekunder innan man börjar inbilla sig vad man ser. Rör det sig inte där, kommer det en häst där kanske? När de väl dyker upp känns det nästan märkligt att det äntligen är på riktigt.
Det var en del raskare träning som gällde och det var plusintryck på flera, vi var mycket nöjda. Tvååringarna tränade också startboxar och de skötte sig fint. De går nu in i den smalare varianten av boxarna, dvs den bredden som används på tävling. Vi har nu också börjat stänga bakgrindarna samt även introducera att stänga framtill genom att röra på grinden fram och tillbaka framför dem så att de ser att den rör sig utan att de blir helt instängda. Hittills har allt med deras startboxträning gått hur bra och smidigt som helst.
I fredags fick vi en ny häst i träning, Fiery Rose. Hon har startat en gång och vunnit, men haft problem med startboxarna och måste kvala om innan hon kan starta igen. Idag var första dagen hon reds eftersom hon väntat på skoning. Det blev en lugnare cantertur på rakbanan och det var inga problem alls. Vi kommer testa startboxarna med henne redan i slutet av veckan, det är lika bra att sätta igång med det arbetet så fort som möjligt.
Imorgon är det tävlingar igen på Bro Park och efter att ha strukit två stycken så återstår två startande. Se närmare kommentarer angående deras chanser under fliken Starter (& Resultat).

Efter massor med regn så var banorna geggiga och ihoppackade på morgonen. Vi inledde därför med att galoppera på fältet istället med de första turerna i väntan på att banan skulle torka upp lite mer. De sista turerna för dagen kunde träna på dirttracken, den var då fortfarande åt det snabba hållet men helt okej att cantra lugnare på. 
Det var startanmälan idag till Pramms Memorial och vi väntade med spänning på att startlistan skulle komma. Av elva kvarvarande hästar startanmäldes tio stycken. Beach Road One fick spår 6 vilket vi är nöjda med, så där lite lagom i mitten känns bra. Vi ser så klart fram med spänning mot helgen!
Imorgon är det en del raskare träning samt också startboxträning med tvååringarna.

Lugn söndag eftersom vi inte hade starthästar på Göteborg idag utan valde andra uppgifter för de som var anmälda. 
Imorgon är det spännande startanmälan till Pramms och naturligtvis träning som vanligt.

Så var det lördag och helgkänslan infinner sig, när det som nu är varmare grader också så känns det ännu mer njutningsbart så klart. 
Hästarna tränade på en del i raskare tempon och det var många plusintryck, vi är jättenöjda med dagens träning. 
När ridningen var klar väntade som vanligt pyssel och fix med hästarna samt de vanliga stallbestyren. Sedan kunde vi avsluta arbetet för dagen och nu tar vi helg.
Imorgon är det ju vårpremiär i Göteborg, vi hade hästar anmälda där men valde till slut andra lopp och uppgifter. Så det blir en lugnare dag för oss imorgon, men så klart kommer vi följa tävlingarna ändå. Det är fulla fält och det ser minst sagt öppet och svårtippat ut, det är upplagt för skrällar känns det som. 
Idag har jag uppdaterat med nya bilder från både träning och tävling. Förut gjorde det här en gång per vecka, men sedan vi istället har utökat Facebook och Instagram så blir det mer sällan även om vi kommer fortsätta med regelbundna uppdateringar. Därför är namnet Veckans Bilder ganska missvissande och vi kommer byta namn, men just nu heter det så. Kolla in de fina bilderna där och så önskar vi er en fortsatt trevlig helg!

Fredagar är ofta en dag där hästarna tränar i mellantempon även om det så klart alltid finns undantag, vissa går raskare och vissa lugnare. Både torsdagar och lördagar är oftast raskare träningsdagar medan fredagen ligger mittemellan som en så där lite-lagom-dag. Det betyder inte att det är en mindre viktig dag, hästarna ska tränas och tas om hand lika mycket för det och dagen rullade på bra. 
Vi hade också en hel del andra bestyr på programmet idag och vi hann med allt som var planerat för dagen. 
Jag hade utlovat nya bilder idag, men efter en lång dag så blir det imorgon istället.

Vi njuter för fullt av värmen och sommarkänslan. Redan direkt på morgonen kunde hästarna gå ut både i walkern och i hagen utan täcken, hur härligt som helst. 
Det var en ganska vanlig rutinträningsdag idag och hästarna skötte sig fint. Det var träning både på dirttracken och gräsfälten, alla banor är i toppenbra skick.
Idag var ändå ingen vanlig dag alls, idag fick jag nämligen första vaccinationssprutan. Jag laddade häromdagen ner appen Alltid Öppet som man bokar via och det var sannerligen inte lätt att bli inbokad. Jag tryckte fram och tilllbaka för att hitta tider säkert uppåt 200 gånger. Det kommer in nya tider hela tiden, men de försvinner också på en nanosekund. När det till slut kom upp "Bokad" kändes det ungefär som att vinna på Triss, jag var helt förvånad. 
Själva vaccineringen gick ursmidigt, från att jag anlände till Kistamässan tills jag var vaccinerad tog det max sju minuter. Hur skönt känns det inte att ha fått första sprutan nu? Både ur smittrisksynpunkt, men även att framöver ha intyg att man är vaccinerad när man reser eller går på event när det öppnar upp igen.
Imorgon tränar vi som vanligt och jag tänkte också uppdatera här på sidan med nya bilder.

Inga tävlingar för oss idag när det var Jägersro som hade hand om dagens lunchlopp, vi laddar istället för nästa vecka. Lugn onsdag med lite extra pyssel i stallet och en hel del annat. 
Imorgon är det träning som vanligt igen som gäller.

Vilken vändning i vädret, äntligen! Från nästan minusgrader på mornarna som vi har haft länge nu till sommarfeeling på i stort sett en enda dag. Redan på morgonen var det ganska varmt och det dröjde inte många timmar förrän solen sken och det kändes mer som sommar än vår faktiskt, helt underbart. 
Även banorna hade torkat upp och vi kunde träna på som vi ville igen. Beach Road One gick ett snabbjobb och vi var mycket nöjda med både hur han såg ut och kändes. Det ska bli så spännande att se hur han står sig mot de allra bästa hästarna i Pramms om tolv dagar, det är verkligen roligt att vara med på den nivån av lopp. 
Övriga hästar cantrade i blandade tempon och några av dem lite raskare. Vi var också i startboxarna med Snowfoot och övade, det är bäst att bara gneta på för att han ska bli mer stabil med det här momentet. Han har ju lopp igen nästa vecka och syftet med det är främst att träna honom ytterligare i tävlingssammanhang. Efter det loppet kommer Jockeyklubbens 2000 Guineas (den 13 juni) och då vill det till att allting kring startboxarna fungerar. 
Tvååringarna tränar vidare och vi är jättenöjda med deras utveckling. De är så olika men ändå så fina båda två. Douze Points är den klart tidigare typen och han har verkligen blommat ut och är så kvick och lätt i kroppen. Sandstorm är väldigt stor och det var han redan när vi köpte honom. Även om han gör allt enkelt så väntar vi ett tag med att öka upp hans träning ytterligare än på den nivå han ligger på nu, han kommer behöva växa klart mer i kroppen för att nå sin fulla potential. Det är verkligen två toppenfina hästar som vi har stora planer för båda två.
Idag var det städdag på Bro Park. Syftet var att städa upp runt stallarna och området för att det ska bli fint nu till våren. Runt vårt stall är det redan ganska städat och organiserat, men däremot fanns en del att rensa ut och städa upp inne i ladan. De ställde ut mindre containrar för att man skulle kunna bli av med sådant som bara ligger och skräpar och vi fick ut en hel del.
Stockholms Galoppsällskap bjöd på grillat och fika för att uppmuntra och de gör många bra och trevliga saker för oss aktiva, tycker de är toppen på att stötta i både stort och smått. 

Efter regn under gårdagen och natten samt hela förmdiddagen idag så var dirttrackbanan en spegel av vatten. Vi travade runt första turen där och det var visserligen jämn bana men inte i skick för mer än att "dutta runt" ett varv. Vi övergick till att rida turer runt området istället och dagens träning blev mer av motion och att ha hästarna redo för raskare tempon imorgon om banan torkar upp. 
Det var trots allt betydligt varmare grader idag och på eftermiddagen riktigt fint väder, så jag tycker det känns som en bra chans att det ska vara goda träningsförutsättningar imorgon. 
Gårdagens starthästar mådde bra och hade tagit sina lopp utmärkt. Idag var det startanmälan till Göteborg, men efter mycket funderande så valde vi att avstå och välja andra lopp. 
Det var också anmälningar idag till både Jägersro den 23e som ju är Pramms-dagen samt här på Bro Park nästa onsdag, dvs den 19e. 
Så den här veckan blir tävlingsfri för oss, men nästa vecka blir det både onsdag samt då resa till Malmö på helgen.
Imorgon hoppas vi på fint väder och bra banor!

Tävlingar idag och två startande som båda gick fina lopp även om det blev lite stolpe ut med en tredje och en fjärdeplats. Vi är i alla fall mycket nöjda med hästarna även om det hade kunnat bli mer utdelning rent placeringsmässsigt. De håller formen och presterar varje gång och det känns toppen.
Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat.

Äntligen lite sol även om värmen dröjer lite till, men bara lite... För redan på måndag verkar det bli både vår och nästan sommarväder med närmare 20 grader varmt. Efter den här kylan så låter det nästan overkligt bra.
Dagens träning gick bra och hästarna såg fina ut i blandad träning, både raskare och lugnare tempon. 
Lördag innebär ju lite helgkänsla och en del ägare på plats för att kolla in träningen och fika med oss. Idag var det så pass varmt framåt lunch att till och med uteplatsen kunde användas. Det är faktiskt ett kommande projekt nu inom kort, att fixa till ute med nya stolar, blommor samt olja trädäcket så det blir riktigt fint och trivsamt. 
Imorgon är det då återigen dags för tävlingar och vi har två starthästar. Jag har uppdaterat med närmare kommentarer under fliken Starter (& Resultat), så kolla in där.

En stor fördel med Bro Parks banor är deras dränering. Det har verkligen kommit rejäla mängder regn de senaste dagarna, men idag hade banorna torkat upp över förväntan. Visst var de lite mättade på vatten, men på det hela taget i fint skick och förhoppningsvis ännu bättre imorgon.
Hästarna var rejält laddade efter sin extra lediga dag och det var skönt att de kunde få träna på som vanligt idag. 
Vi startade upp första turen en aning tidigare än vanligt och oj vad stor skillnad något sådant gör. Att man bara ligger lite före hela tiden i tidsschemat och har gott om tid, det är nästan magiskt hur bra det fungerar. 
Imorgon är det träning som vanligt förutom att rider Andreas i Danmark och Matilda kommer istället som ersättare. 

Efter gårdagens ihållande regn så hade jag inga skyhöga förväntningar på dagens träningsmöjligheter. Inledde direkt med en tur till banan och därefter till rakbanan för att kontrollera status. Alla banor låg packade (precis som de ska vara när det har regnat) och speciellt dirttracken kändes väldigt geggig. 
I det läget blir förutsättningarna sådana att man mer kan motionera än träna, dvs trava och jogga runt väldigt lugnt. När dessutom vädret var kallt med regn i luften (har full vintermundering på just nu med termobyxor och vinterjacka...) så valde vi att ställa in dagens träning förutom lite longering för några av hästarna.
En extra ledig dag tror jag bara de mår bra av, men imorgon kommer vi rida även om banorna inte torkat upp helt. De kan inte vara lediga hur mycket som helst, men just idag så kändes det bättre att låta dem få extra långa turer i skrittmaskinen än att träna med tveksamma förutsättningar.
Istället passade vi på att hinna med lite storstädning, sortering av täcken mm. Det känns alltid skönt att få sådana där icke-nödvändiga men nyttiga och trivselhöjande saker gjorda när det finns lite tid över som man inte räknat med.
Snowfoot mådde bra och hade tagit sitt lopp fint. Han höjdes från 74 till 78 i hcp och står därmed bra inne i kommande storlopp. Nästa lopp blir om två veckor och det är utskrivet på gräs vilket jag hoppas att det blir då vi tror att gräs ska vara ännu bättre för honom. Dock måste nog våren raska sig hit för att få fart på grästillväxten, just nu ser det lite klent ut. Men väderprognosen nästa vecka säger 17-18 grader varmt, hur härligt låter inte det?

En starthäst idag, men inte vilken som helst. Den besvärliga men kapabla Snowfoot var det som gällde och min puls var nog uppe i över 200 när han började strula med startboxarna. Det är en mardröm att stå vid sidan och se på när det blir problem. Nu gick han in som tur var, men uppenbarligen behöver vi jobba vidare med startboxträningen för att det ska fungera mer stabilt. 
I loppet visade han vilken fin häst han är, han sitter instängd till sista biten och fullständigt flyger fram till andraplatsen när han väl kommer ut, så nära att det blev vinst. 
Vi har en väldigt bra häst utan tvekan, men vi får också jobba på att han mognar mera mentalt vilket inte är det enklaste. Precis allt har varit svårt med honom, från inridning och framåt. Dock har han lärt sig allt vartefter och vi hoppas så klart att även startboxmomentet ska sitta framöver. 
Se närmare kommentar under fliken (Starter &) Resultat).

Idag en del raskare träning och det såg bra ut. Beach Road One var en av de som tränade på, nu är det drygt 2,5 vecka kvar till Pramms Memorial och det känns så klart väldigt spännande. 
Tvååringarna brukar alltid träna tillsammans, men idag fick Douze Points cantra med Sharp Eye medan Sandstorm tränade i samma tur som Quagmire. Det är bra att inte alltid träna med samma hästar och dessutom börjar vi nu också vissa dagar att träna dem lite olika.
Precis före lunch öppnade sig himlen och regnet fullständigt vräkte ner- i kanske tio minuter. Sedan försvann det, men det var som ett litet smakprov av morgondagen då det tyvärr ser ut att bli riktigt uselt väder hela dagen, extra trist när det är tävlingar så klart. 
Imorgon har vi bara en starthäst, men en viktig sådan. Jag har uppdaterat mer utförlig kommentar under fliken Starter (& Resultat). 

Så var det måndag och som oftast en intensiv arbetsdag med mycket på programmet. Utöver den vanliga träningen blev det också startboxövning med Snowfoot inför onsdag och denna gång med Andreas. Det gick toppenbra och nu hoppas vi att Snow sköter sig lika fint i övermorgon.
I övrigt både skoning och lite rutinkontroller av veterinären, sådant som tar en del tid i anspråk.
Det var startanmälan idag till på söndag och då har vi Sharp Eye och High Max till start. Det var också anmälningar till Göteborgs vårpremiärdag om knappa två veckor och vi anmälde några hästar dit. Vi får hålla tummarna för att de har soligt och varmt väder tills dess så att gräset hinner växa på så mycket som möjligt efter den här kalla starten på våren. 
Såg ni Kentucky Derby natten till söndag? Bob Baffert vinner sin sjunde tränarseger där, minst sagt imponerande. Han är inte bara ett proffs på att träna utan även på intervjuer/presskonferenserna innan och efter, alltid lika roligt och intressant att lyssna på.
Historien bakom segrande häst Medina Spirit är utan tvekan något helt extra. Han köptes på auktion i januari som ettåring för det minst sagt blygsamma priset 1000 dollar (alltså inte ens 10 000 kr). Som tvååring i juli såldes han på Breeze up auktion för 35 000 dollar (dvs knappa 300 000 kr) och just då var det så klart en bra förtjänst för säljaren. Dock kanske inte lika bra nu med tanke på att han inte bara vann evig ära genom derbysegern utan även 1,86 miljoner dollar (ca 15,5 miljoner kronor). 
Det blev mycket siffror här, men summeringen är att det går att för minst sagt blygsamma pengar (ynka 1000 dollar) hitta en häst som räcker till att vinna ett av världens absolut största och mest prestigefyllda lopp. Även om man inte har en blåblodig stam så kan man vara den individen som har allt ändå. Det är sådant som är roligt!

Lugn tävlingsfri söndag och det är värdefullt för både personal och hästar med en lugn dag. Hästarna märker snabbt när det inte är någon träning eller tävling på gång och de vilar då lite extra och varvar ner. 
Imorgon startar vi upp en ny vecka med tävlingar på Bro Park både onsdag och söndag.

Idag var Andreas på Klampenborg och red, så han var alltså inte på plats hos oss. Istället gjorde Matilda ett gästspel och red de turer Andreas normalt rider vilket gick finfint.
Det blev en trevlig lördag med en hel del ägare på plats för att följa träningen och vid fikat firade vi Sharp Eyes seger i onsdags med tårta. Lördagar i stallet har den där härliga helgkänslan som är speciell.
I natt strax före kl 01 rids Kentucky Derby som ju alltid är intressant att se, ett legendariskt lopp. Någon gång vore det fantastiskt att få se det live på plats.
Imorgon är det tävlingar på Jägersro, egentligen skulle Quagmire ha startat där var planen. Dock fick han ett pyttelitet minisår som normalt sett inte hade betytt någonting, men det svullnade upp. Då vågade vi inte chansa på att vänta utan han fick en antibiotikakur för att få bort det och karenstiden gör att start inte var aktuellt så därför startanmäldes han aldrig.
Imorgon blir därför en tävlingsfri dag för oss, men kommande veckor är det söndagstävlingar hela tiden (Bro Park 9e, Göteborg 16e, Jägersro 23e osv...). Nu är verkligen tävlingssäsongen igång för fullt.

Sista dagen i april, nu börjar vi till och med närma oss sommaren om man ser rent datummässigt. Det känns dock inte riktigt så, imorse var det fem minusgrader när jag körde hemifrån tidigt. Det blir ju rätt soligt och trevligt fram på dagen, men mornarna är verkligen iskalla än så länge. 
Träning som vanligt idag med en del raskare tempon samt att startboxträningen med tvååringarna fortsätter och det går toppenbra. 
Vi hade en extra hästskötare i stallet idag, Maria Neil har opererat sin svanskota och får avstå ridning i någon vecka. Dock blev hon rastlös direkt, så imorse dök hon upp i stallet som en glad överrraskning. Hon har borstat och pysslat med hästarna samt promenerat med till och från banan vid nästan alla dagens turer. Trevligt sällskap så klart, men vi ser samtidigt fram emot att hon snart är tillbaka i sadeln igen.
Vi hann med en del extra arbeten i stallet idag efter ridningen var avslutad, det finns alltid saker att göra och det känns ju så bra när man hinner med sådant som är utöver det vanliga arbetet. 
Det är ju Valborg idag, men för egen del blir det extremt lugnt firande och vi tränar som vanligt imorgon.

Efter gårdagens fina resultat så var det lätt att hoppa upp ur sängen på morgonen och sätta igång dagen. De hästar som kvalade och startade igår mådde fint och hade tagit sina lopp utmärkt. 
Blandad träning idag, hästarna såg fina och starka ut i mestadels goda tempon. Vi hade också annat på programmet med skoning bland annat, det har varit fullt upp hela dagen men arbetet har gått bra och dagen har flutit på. 
Idag var det också startanmälan till nästa onsdag, dvs den 5 maj. Då har vi Snowfoot till start och det är faktiskt vår enda starthäst den dagen. Dock är det även tävlingar på söndagen (den 9e), men den startlistan kommer ut först på måndag. 
Nu ikväll hade Stockholms Galoppsällskap möte via Teams för medlemmarna där det svarades på frågor om banan i Skåne. Det var många frågor och funderingar som hade skickats in och jag tycker hela mötet var väldigt bra och informativt med en god ton. Det är alltid bra att informera och kommunicera, här blev det nog förhoppningsvis mer tydligt för de flesta om hur det har gått till och hur förutsättningarna framöver är.

Härlig dag för oss, är så glad över dagens fina resultat! Året inleddes ju så bra för oss med två segrar på Nyårsdagen och det kändes som en nystart för stallet efter ett bedrövligt år 2020. Under förra året gjorde vi mycket ändringar i stallet på många sätt och när resultaten började komma så var det ett så efterlängtat kvitto på att vi var på rätt väg.
Efter en bra vintersäsong trots att många av våra hästar inte startade då så har nu vårsäsongen satt igång och formen har hållit i sig. Jag är så tacksam för det och vi har ju flera hästar på gång som kommer igång och startar snart.
Vi jobbar hårt och när det går bra så ger det bara ännu mer energi att jobba ännu hårdare. 
Idag blev det en seger, en andraplats (hals från seger) samt ett godkänt kval som var väldigt viktigt för oss. Se mer utförligt under fliken (Starter &) Resultat.

Idag var det en del raskare träning och hästarna såg fina ut. Tvååringarna övade vidare i startboxarna och tog ett steg ytterligare i utbildningen med dagens träning. En av startboxarna som används i träning är bredare för att man ska kunna vänja in nya hästar mer harmoniskt. Bredden på tävlingsboxarna är väldigt smal så det är jättebra att kunna introducera momentet i den breda varianten där de kan gå in utan att känna väggarna på sidorna. 
Så här långt har de bara övat i den breda, men idag började vi också med den smalare och även det gick mycket bra. Douze Points gick in och stod där utan tvekan, han var hur cool som helst. Sandstorm som är väldigt stor tyckte nog att den såg för liten ut, men när jag hjälpte till genom att leda in honom så gick även han snällt in. De sköter sig verkligen strålande med både själva träningen och allt annat, ser enormt fram emot säsongen för dem.
Imorgon är det tävlingar och vi har en kvalhäst och två starthästar. Jag har uppdaterat med kommentarer och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Så var det en ny vecka igen och även om inte vädret känns som vår så hänger det ändå i luften. De här förväntningarna när säsongen sätter igång, spekulationerna inför de stora loppen och allt man har att se fram emot. Det är det här som är så fantastiskt, att ha planer och drömmar framåt. 
Idag var det rutinträning i höger varv på dirttracken och hästarna var lite extra pigga som de ofta är just på måndagar.
Det var anmälningar idag till nästa vecka på Bro Park, då har vi tävlingar både onsdag (den 5e) och söndag (den 9e). Idag förfaller också nästa insats till Pramms Memorial som ju rids den 23 maj och där vi har Beach Road One med. Förhoppningsvis får vi en uppdaterad anmälningslista redan imorgon.

Lugn söndag utan tävlingar för oss, följde naturligtvis istället Jägersroloppen med stort intresse. Nu är vi laddade för en ny vecka!

Så var det lördag och en del raskare träning/snabbjobb på programmet. All träning är viktig, men det är ju ändå lite extra roligt när hästarna tränar på snabbare och dessutom en intressant bedömning av var de står formmässigt. Vi har en del hästar som redan är uppe i form, men också ganska många som är på gång att bli startklara inom kort. 
Jag gör alltid en plan för inledande start för samtliga hästar inför säsongen, men sedan får man justera den planen om det blir stopp på vägen eller ifall man tänker om angående upplägg.
För de hästar som är på väg uppåt i form så är varje raskare träning en bra information om hur mycket mer arbete som behövs innan de är redo att starta. Vi är mycket nöjda med dagens träning och har fått en hel del bra svar inför kommande anmälningar. 
Imorgon är det en tävlingsfri söndag för vår del eftersom det är lopp på Jägersro och vi inte har någon starthäst där denna gång. Ser fram emot en lugn söndag efter en intensiv och bra arbetsvecka!

Ingen direkt vårfeeling just nu, kallt som bara den och det var till och med så kallt att termobyxorna åkte på. Vi är snart i maj, nu måste ju vårvärmen snart infinna sig på riktigt kan man tycka.
Mycket startboxträning idag, Snowfoot gjorde ytterligare en repetition inför onsdagens kval och han skötte sig helt strålande bra. Även Douze Points och Sandstorm övade, vi kommer träna dem ganska intensivt ett tag tills alla moment med startboxlastningen sitter ordentligt. De är väldigt coola och hittills har det gått hur lätt och fint som helst.
Annars tränade vi mestadels i mellantempon och imorgon blir det en del raskare träning.
 

Morgonen inleddes med regn och så mycket blåst att det regnade på tvären. Det här övergick sedan till snö med oförminskad blåst och det var helt enkelt vidriga väderförutsättningar.
Vi red turerna enligt plan halva förmiddagen, men när vinden sedan skruvades upp ett snäpp ytterligare så ställde vi in de två sista turerna för dagen. Vi brukar rida i de flesta väder, men idag var det lite över gränsen för vad som känns humant för både hästar och folk.
Istället hann vi med städning och extra pyssel med hästarna, får man extra tid över så gäller det att göra sådant som behövs.
Idag kom startlistan till onsdag och då kvalar Snowfoot samt att vi har High Max och Sharp Eye som startar. 
Imorgon hoppas vi verkligen på bättre väder!

Banan var stängd idag som den brukar när det inte är tävlingar, då görs det lite större underhållsarbete utöver det dagliga.
De tävlingsfria onsdagarna är ju hästarnas lugnare dag, men imorgon tränar vi som vanligt igen!

En bra träningsdag med blandat upplägg, Träning både på dirttracken, rakbanan och gräsfältet. Nu när våren är här och även gräset fungerar att träna på så finns det gott om valmöjligheter för den dagliga träningen vilket är perfekt. Varje häst kan få träna där det passar just den bäst.
Quagmire har verkligen tänt till efter sin seger förra helgen, han är enormt på hugget nu och Andreas fick kämpa för att hålla honom i rätt tempo. Ibland kan det vara just en seger som ändrar en hästs psyke, den får självförtroende och växer mentalt. 
Jag måste också återigen hylla Sandstorm och Douze Points, vad fina de är! De har utvecklats massor den senaste tiden och man njuter när man ser dem galoppera tillsammans på banan. Vi har stora planer för dem båda redan i år.
Imorgon är banan stängd och det blir en lugnare dag för hästarna. Vi kollar så klart också in lunchtävlingarna från Jägersro. Det är alltid extra roligt så här på vårkanten när många fina hästar årsdebuterar, vilka hästar har utvecklats under vintern och vilka har inte? Det är spännande spekulationer så här års och de stora loppen närmar sig fortare än man tror.


Så var det ny vecka och en hel del på programmet idag. Träning som vanligt naturligtvis, men även startboxträning. Snowfoot övade igen och det gick verkligen bra, han skötte sig strålande. Gustavo tycker att det känns mycket stabilt nu och är helt säker på att det inte kommer bli problem framöver. Jag ta inget för givet, men hoppas så klart att han har rätt.
Stureplan var med som sällskap och Andreas lät honom gå in två gånger mest för att han skulle ha något att göra medan han väntade. Sture såg entusiastisk ut, tyckte det var hur kul som helst. Det dröjer inte så länge nu innan han är startklar. 
Douze Points och Sandstorm var också där och tränade tidigare på dagen. Vilka duktiga och läraktiga hästar de är, de fattar så snabbt vad det är de ska göra och uppför sig proffsigt när de vet vad som förväntas av dem.
Det var också anmälningar idag och nästa onsdag (den 28e) har vi High Max och Sharp Eye anmälda på Bro samt Quagmire på Jägersro på söndagen (den 2a).
Den här veckan är det tävlingar på Jägersro på onsdag och söndag, där har vi inga starthästar utan en tävlingsfri vecka nu.

Tävlingar idag och en starthäst, men inte vilken starthäst som helst utan det var Beach Road One som har siktet inställt mot Pramms Memorial. Idag skulle han ha ett lopp inför det och det gjorde han jättebra som kort slagen trea efter en sämre start där han hamnade långt bak. Så klart vill man alltid vinna, men vi är jättenöjda med honom. 
Se mer utförlig kommentar under fliken (Starter &) Resultat!

Träning som vanligt på förmiddagen, men ändå inte som vanligt. Andreas var i Danmark och red lopp vilket gick strålande eftersom han vann ett lopp och var nära segern i ett annat men blev tvåa. Så han var alltså inte här idag, men både Maria och Ninni var på plats istället. 
Träningen gick mycket bra och hästarna såg fina ut. Det var många plusintryck på dagens träning och det är flera hästar som är på gång uppåt i form att döma av träningen.
Vid fikat firade vi Quagmires Jägersroseger i söndags och delägare Karin och Marie hade ordnat en snygg tårta med hans namn på och det var dessutom min favorittårta White Lady (vit marsipan med chokladmousse inuti, som en chokladvariant på princesstårta). Det blev bubbel också och vi var många på plats, när det är så varmt som idag så kan man också fika ute och det valde flertalet. Nu är det flera ägare som är vaccinerade och kan våga komma till stallet igen så det känns skoj att vi sakta återgår till hur det var tidigare.
Från lunch var det Fullmäktigemöte med beslut om hur vi går vidare med bana i Skåne. Mötet började kl 13 och slutade först efter kl 19. Även om det var dubbelt så långt som det var tänkt så var det klart motiverat eftersom det var oerhört viktigt att höra alla fakta. Beslutet blev att Bara-projektet läggs ner och en ny grupp tillsätts för att hitta en annat ställe. 
Jag vet att många läser den här sidan, men jag tror det blir fel om jag ska använda det här forumet till att brodera ut vad jag tycker om det här. Jag kan i alla fall säga att de som tror att en enda fullmäktigeledamot i Stockholm inte vill ha en bana i Skåne har fel, alla är helt eniga om att det är av högsta vikt för sporten att så sker och att det är prioriterat.
Imorgon är det tävlingar igen på Bro Park. Vi har bara en starthäst, jag har uppdaterat med utförlig kommentar under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

En ganska vanlig arbetsdag idag med en del raskare canters och hästarna såg mycket fina ut.
Imorgon däremot är det ingen vanlig dag, från lunch är det Fullmäktigemöte angående ny bana i Skåne. Som en av 35 personer med bestämmanderätt så tar jag det här på största allvar och har gått igenom alla papper vi har fått flera gånger. 
Vi tränar så klart som vanligt imorgon förmiddag och uppdatering kommer här som vanligt!

Träning som vanligt idag, men med ett tillägg; Efter Snowfoots "mindre bra" uppförande vid startboxarna igår så var det träning där som gällde idag. Det är inget att vänta på utan mer övning måste inledas genast för att hitta en modell som fungerar på ett bra och harmoniskt sätt. 
Andreas och jag kom igår fram till att det bästa vore att få hjälp med det här utöver banpersonalen. Gustavo Solis är väldigt duktig just med startboxar och svåra hästar, så vi är väldigt glada för att han ställer upp och hjälper till. Han fick cantra honom tillsammans med House in Order med Andreas och därefter öva i boxarna (House deltog inte där utan väntade bakom). Det gick verkligen toppenbra och Gustavo var inte alls bekymrad utan sa att han varit med om många svåra hästar som inte gått att lösa men det här ska kunna fungera utan problem framöver.
Så klart är det en stor skillnad på träning och tävling då det är många hästar med och en stökigare miljö. Dock är det så att Snowfoot har varit svår även i träningen så det här kändes lovande. Vi kommer öva mycket mer nu för att befästa det här. Efter gårdagen så kändes det mycket skönt att det gick så bra idag!

Både högt och lågt idag med de två starthästar vi skulle ha. De största förväntningar var naturligtvis på Snowfoot, men han skötte sig inte ett dugg idag och ströks för startboxvägran. Redan imorgon har vi bokat in träning i startboxarna, det är bara att jobba vidare med det här och hitta en rutin som fungerar stabilt.
Sharp Eye däremot gjorde ännu en gedigen insats och blev tvåa efter en bra avslutning. Otroligt så jämnt och bra han levererar varje gång, men han är ju så värd en seger nu efter alla dessa andraplatser.
Jag har uppdaterat lite mer under fliken (Starter &) Resultat!

Imorgon är det äntligen dags igen för tävlingar på Bro Park! På dagen två månader sedan den sista tävlingsdagen i vintras reds. Vi rivstartar med tävlingar både imorgon och på söndag, sedan tar Jägersro över igen med onsdag och söndagstävlingar nästa vecka. Göteborg startar upp i maj, gräset där behöver alltid lite mer tid.
På lördag är det tävlingar på Klampenborg medan Norge tyvärr har fått ställa in sina två första tävlingsdagar eftersom området där banan ligger är under lockdown pga ökad smittspridning där. Vi får hoppas att även de kan komma igång inom kort.
Att våren är här nu (även om det inte riktigt känns så vissa dagar...) och allt drar igång nu känns ju så motiverande och roligt.
Imorgon har vi två starthästar och jag har uppdaterat med kommentarer angående deras chanser. Ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så titta in där.

Så var det ny vecka igen och arbete som vanligt. Gårdagens starthästar var lite trötta efter en lång resa, inte så konstigt alls. De tog några välförtjänta extra tupplurar under förmiddagen.
På måndagar är det ju höger varv på dirttracken, men vi glömde faktiskt det med dagens första tur vilken var Mr Tooma Global. Han var ute tidigt på morgonen och som tur var så kom ingen annan ut på banan samtidigt, först efteråt kom vi på att vi ridit i fel varv... Det är lätt att vara lite trött och oskärpt tidigt en måndag morgon.
Idag var det startanmälan till på söndag och då har vi bara Beach Road One till start. Det här loppet är för honom en uppladdning inför Pramms Memorial om en dryg månad. Det  känns så klart väldigt spännande att ha häst med i ett lopp av den kalibern.
Nu är det bara två dagar kvar tills det är dags för vårpremiär på Bro Park!

Vilken härlig seger och vilken strålande inledning på vårsäsongen för oss! Quagmire vann enkelt, gick i ledning från start till mål. Jag måste ge en stor eloge till Andreas, när man rider iväg så där i front så är det otroligt viktigt med tempobedömningen och det är inte heller särskilt lätt. Andreas red ett totalt perfekt lopp! 
Väldigt roligt när man gör resan hela vägen till Malmö att det gick så bra och segern i Sunday Special var värd 50 000 kr vilket ju var väldigt fint. 
Jag gläds också med delägarna i honom att få en seger. Vi har haft andelar till salu i honom, så det känns extra skoj att de som köpte in sig fick utdelning för det nu. Det finns faktiskt andelar kvar, så det är synd att inte fler nappade innan segern.
High Max tappade bakkärran i andra sväng (efter mål första varvet). Det visade sig att orsaken var att han blev rejält trampad i loppet och fick ordentliga sår på sitt ena bakben, han är fullt ursäktad!
Mer utförlig kommentar om dagens insatser kan ni läsa under fliken (Starter &) Resultat!

Oj, vilken röra det blev idag men till slut bra.
Min hund Frasse har varit inlagd i hela nio dagar för diskbråcksoperation (till och med opererad två gånger eftersom de inte fick bort allt första gången). Oron för honom har varit minst sagt tärande för mig, man lever ju med sina djur och kommer dem extremt nära. Jag fick besked om att han fick komma hem sent igår kväll. Först när jag hämtade honom förstod jag hur mycket jobb det är nu i början när han ännu inte kan gå. Ska inte tråka ut er med alla detaljer, men det är massor man ska tänka på. 
Jag insåg rätt snabbt att det inte skulle fungera att lämna honom, så först tänkte jag faktiskt ta med honom till Malmö eftersom han är jättevan att åka bil och bara sover avslappnat i sin bur. Dock förstod jag när jag kom med honom till stallet imorse att det här blir för mycket stresspåslag för honom att utsättas för nya situationer, han behöver lugn och ro hemma.
Michael var egentligen ledig idag, men han ställde upp och tog över från mig och körde hästarna till Malmö samt ansvarar för dem där. Det blev mycket att organisera om snabbt, men det gick. Det kommer kännas enormt konstigt att få stanna hemma och se dem på tvn, men jag måste göra vad som är rätt och det känns utan tvekan att det är det.
Både Quagmire och High Max har rest som två superproffs och skött sig mycket bra så här långt enligt alla rapporter. 
Jag har uppdaterat kommentar angående deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).
Nu är också Veckans Bilder uppdaterat, gå in där och njut av Wolframs otroligt klassiga bilder!

Blandad träning idag och det mest spännande var att se onsdagens starthästar jobba tillsammans, dvs Snowfoot och Sharp Eye. De började öka farten mitt på borte långsidan och det gick fortare och fortare hela vägen. Det blev ett bra upplägg på arbetet och båda hästarna såg starka ut hela vägen.
Även i övrigt såg det bra ut och det är extra roligt att se tvååringarna Sandstorm och Douze Points, hur mycket de har utvecklats och hur fina de ser ut. Vi har massor med förhoppningar och planer för dem redan detta år.
Jag hade ju utlovat nya bilder idag, men det blir imorgon istället eftersom det har varit en lång och intensiv dag idag.

Träning i blandade tempon idag och hästarna har skött sig utmärkt allihop. Efter många dagars tvättande var det en lyx att slippa det idag och bara kunna fokusera på hästarna och träningen. 
Idag var det också startanmälan till nästa onsdag som är Bro Parks första tävlingsdag för våren. Vi har där Snowfoot som ska skaffa sig ytterligare erfarenhet inför kommande storlopp där Svenskt 2000 Guineas i juni är det första målet. Vi har också Sharp Eye som denna gång kommer testa blinkers för första gången efter att ha fungerat bra med sidoludd i några starter. Känslan är att blinkers kan ge honom ytterligare skärpa, men man vet ju inte förrän man testar.
Det är ju också tävlingar på Bro på söndagen (den 18e), men den startlistan kommer ut först på måndag.
Imorgon är det dags för en ny bilduppdatering här på sidan!

Lugn onsdag för hästarna, men imorgon tränar vi vidare som vanligt. Dessutom startanmäls vårens första tävlingsdag på Bro Park imorgon och det ser vi fram emot!

Nu är vi äntligen klara med tvättandet! Vilket jobb det har varit, men absolut värt slitet att få det så rent och fräscht. Vi brukar göra det här en gång om året och att ha det klart nu när säsongen drar igång känns väldigt skönt. 
Träningen idag gick bra och de flesta hästar höll raskare tempon, de såg starka och fina ut.
Idag var det startanmälan till Jägersro på söndag och vi har Quagmire och High Max som startar där. 
Det var också anmälan till de två första tävlingsdagarna på Bro Park nästa vecka, dvs onsdag den 14e och söndag den 18e. Vi har där Sharp Eye, Snowfoot och Beach Road One anmälda. Där kommer startlistan till den 14e redan nu på torsdag medan den 18e startanmäls först på måndag.
Imorgon tar vi en lugnare dag eftersom dirttracken är stängd.

Himla mycket vårfeeling idag... not! På bilresan mot Bro på morgonen fullkomligt piskade snön mot rutan och under förmiddagen hann till och med marken bli helt vit. Man vet ju att det alltid kommer tillfällig bakslag, men fy så kallt och trist det var idag.
Vi tränade som vanligt och på måndagar är det ju alltid höger varv som gäller på dirttracken. Träningen gick åt det lugna/mellantempohållet och gick fint, imorgon blir det något raskare farter.
Vi fortsatte också med vårt tvättprojekt och nu är halv "stostallet" (där ston och valacker bor, men inga hingstar) klart. Imorgon avslutar vi med andra halvan och det ser vi verkligen fram emot, skönt att få det klart.
Imorgon är det också både startanmälan till Jägersro på söndag och anmälningar till Bro Park nästa vecka (onsdag den 14e samt söndag den 18e), äntligen dags för tävlingar igen!

Lugn söndag och även sista söndagen utan galopptävlingar, nästa helg drar vi igång igen!

Träning som vanligt idag med en del raskare träning. De som gick snabbast var:
Snowfoot och Beach Road One tillsammans i ett jobb där de ökade mer och mer hela vägen.
Quagmire ensam i ett längre arbete och även han gick allra fortast över upploppet. 
Snäppet under rent fartmässigt gick Stureplan, Sharp Eye och Timo Nurmos som alla höll gott tempo hela varvet runt. 
Övriga hästar höll blandade tempon och sammanfattningsvis så var det en mycket bra träningsdag med goda intryck av hur hästarna såg ut.
Det var otroligt skönt med en dag utan tvätt idag, måndag och tisdag är planerat till att göra resten som är kvar nu.
Önskar er en fortsatt trevlig påskhelg i soligt väder!

Även idag var det tvätt som gällde, men som jag skrev igår så var upplägget lite annorlunda. Först tränade vi klart hästarna och förberedde allt under tiden, så när sista turen hade varit på banan så satte vi igång med själva tvättandet. Det blev betydligt bättre att fokusera på en sak i taget, men tidsmässigt tog det längre tid. 
Nu är i alla fall ena stallet helt klart och det andra stallet blir efter helgen, vi behöver nog någon dags andrum innan vi fortsätter.
Här kommer då som utlovat de sista hästarna som ska presenteras inför säsongen:
Timo Nurmos- inledde ju förra året med Dubaivistelse och en andraplats i Meydan Trophy vilket verkligen var enormt stort och ett kvitto på hans kvalitet. 
Framåt våren fick han först en bihåleinflammation och därefter massa diffusa problem som vi till slut lokaliserade att det troligtvis kom från hans hovar/skor. Detta är helt löst nu och han ser sedan ett bra tag tillbaka ut precis som han ska och mer därtill.
Han har 86 i handicap, men vi tror att han kan mycket mer än så och har stora planer för honom i år. Han inleder dock med ett vanligt handicaplopp när grässäsongen sätter igång, det är på gräs han ska hålla till. 
High Max- är en häst som blandar och ger. Han håller till i enklare klass, men visar i träning mer kunnande än så och det är ju det man vill få ut. När vi testade honom över lång distans på Nyårsdagen blev det en övertygande seger och därefter har han startat i amatörlopp där själva loppupplägget inte riktigt passat honom, men han har i alla fall varit placerad. Kan vi nu hitta rätt med honom så bör han kunna höja sig minst ett snäpp till.
Kew Bridge- har vunnit en gång men inte visat i närheten av vad vi hoppas på. Efter att endast ha startat henne över stayerdistans så testade vi 1200 meter den sista tävlingsdagen innan uppehållet och hon tog överraskande front från start och blev trea. Med en mer specialisering på kortare så borde hon kunna både plocka ett antal segrar och höja sig, det är verkligen upp till bevis för henne.
Det var alla hästar det och vi ser fram emot vårsäsongens början med stora förhoppningar. Det är ju det som är roligt med den här sporten; alla planer, drömmar och förväntningar man har. De gånger de infrias är det så mycket glädje så det är svårt att förklara.
Imorgon tränar vi som vanligt, men jag vill redan nu passa på och önska en Glad Påsk till er alla!

Vad härligt att vi nu är inne i april och att det mer officiellt är vår. Även om morgonen var lite kall så blev det en varm och solig vårdag idag.
Idag inledde vi tvätt av stallet vilket är ett enormt tidskrävande och tungt arbete. Normalt sett brukar vi dela det på två dagar, men efter lite funderande så har vi denna gång delat upp det på fyra dagar för att det ska bli mer hanterligt samt att vi också tränar hästarna som vanligt och det här är ett arbete vi gör utöver de vanliga rutinerna. 
Så idag inledde vi med högra sidan av "hingststallet" (där valacker och hingstar bor, men inga ston) och det tog sin tid och krävde en hel del planering på förhand. Boxarna ska tömmas helt på strö och alla saker måste ut, när väl själva tvättandet sätter igång kan ingen häst i det stallet vara inne. 
Det är jobbigare än man kanske tror, men så värt det efteråt. Det blev så fint och fräscht på alla sätt, det känns väldigt bra att få det här gjort nu innan vårsäsongen sätter igång.
Imorgon fortsätter vi med andra halvan av stallet, men då kommer vi lägga om själva planerandet och se om det fungerar bättre rent logistiskt. Idag tvättade vi samtidigt som vi tränade, men imorgon tänkte vi träna först och tvätta sen.
Själva träningen idag gick fint, några hästar tränade på rakbanan men de flesta var ute på dirttracken som nu åter är öppen efter det större jobb som gjorts.
Egentligen hade jag utlovat redovisning av de sista hästarna, men efter en maxad dag så får det vänta tills imorgon.

Lugn onsdag, men imorgon ser vi fram emot både att dirttracken öppnar igen och att vi går in i april månad, äntligen vår på riktigt!

Som jag skrev igår var alltså dirttracken idag (och imorgon) stängd för större arbete. Istället var det träning på rakbanan som gällde idag och det gick fint.
Med en del vaccinerade hästar igår så var det en lugnare dag idag med färre turer. 
Vi fortsätter här genomgången av hästar:
House in Order- har startat en del under vintern och blandat resultaten. Det tror jag mest är humörbaserat, när han får rätt lopp som håller honom motiverad så tar han i och om det inte passar så struntar han i det. Han håller guldklass, men brukar även med framgång starta i silverklass med högre vikt. 
Han är otroligt allround och har gjort det bra över 1600 meter, men han står också extra långa stayerdistanser, M C Michelets Minnelöp som han vann i Norge var över långa 2830 meter. Han funkar både på gräs och dirttrack så hans valmöjligheter för lopp är mycket bra. 
Vi kommer mest fokusera på att hålla honom på gott humör och jobba med att han ska ha den där gnistan för att prestera på topp.
Dhakota- Var enormt knepig som åring, men numera är han lugn och stabil. Han är nu fyra år och relativt sparsamt startad, han har gjort tio starter och i hälften av dem har han varit bland de tre. Vi matchade honom i storlopp i slutet av året och där räckte han inte riktigt till, men han utvecklades ändå mycket under förra året och borde kunna höja sig ytterligare. 
Han kommer satsa på vanliga handicaplopp i silver och så får vi se om han kan ta sig ett snäpp uppåt i klass.
Det var dagens genomgång och på onsdagar brukar ju rapporteringen här vara kort, så de sista hästarna kommer presenteras på torsdag.

Helt maxat utan en lugn stund är en bra sammanfattning av dagen. Träning som vanligt naturligtvis och allt stallarbete vilket brukar innebära att vi har fullt upp. Nu var dessutom hovslagare, veterinär och tandläkare på plats under dagen och det var liksom något extra vi skulle göra precis hela tiden.
Nu så här efteråt så får man ändå säga att det var en väldigt effektiv dag där vi fått skoning gjord, hälften av hästarna vaccinerade samt dryga hälften av hästar genomgångna i tänderna.
Idag var också första anmälan för våren eftersom Jägersro inleder säsongen den 11 april. Vi siktar på att åka dit och vi anmälde Quagmire och High Max. Bara att få anmäla igen känns ju som ännu ett steg mot tävlingssäsongens början, man längtar nu!
Nu fortsätter genomgången av hästarna:
Mr Tooma Global- tog tre segrar förra året och gjorde det mycket bra. Speciellt stark var han över 1200 meter där två av hans vinster togs och även om han är ganska allround och kan starta upp till 1600 meter så är frågan om inte han är mer av en sprinter. Vi kommer troligtvis försöka hålla oss till kortare distans och försöka utveckla honom mer genom att specialisera honom där. Han har nu 78 i handicap och kanske kan han ett par kilo till?
Stureplan- har varit borta från tävlingar länge efter en hovskada. Egentligen var planen att starta under senhösten/vintern, men när det blev kallt valde vi istället att vänta till våren för att slippa sätta igång med tävlandet på en tung och lös vinterbana.
Han har 86 i handicap och tillhör alltså det översta skiktet, men med tanke på att han inte startat på länge så har vi inte till en början siktat in oss på några storlopp. Istället får han börja i vanliga Guldhandicapper och sedan får vi se hur pass han räcker, kanske kan vi ha några större lopp att satsa på inför hösten?
Det var dagens hästar det och imorgon fortsätter vi så klart.
Imorgon är det endast rakbanan som gäller för träningen, dirttracken är stängd nu i två dagar. Det är ett större arbete som ska göras efter vintern med att jämna upp alla nivåer underifrån och uppåt vilket man gör med hjälp av en laserhyvel som kan läsa av djupet. Banan har varit toppfin nu, men det är så klart viktigt att se tlll att det även längre ner är jämnt överallt.

Näst sista söndagen utan tävlingar, idag om två veckor slår Jägersro upp portarna och ett par dagar senare börjar vi även på Bro Park. 
Nu har vi haft en lugn söndag och är laddade inför en ny arbetsvecka!

Trevlig lördag med flera snabbare arbeten, det var både raskare canters och även några snabbjobb. Hästarna gjorde det väldigt bra och vi är mycket nöjda med dagens träning.
Vi hade en extra tidig start imorse för att kunna sluta i alla fall något tidigare än normalt. Hela eftermiddagen har det ju varit Dubai World Cup-tävlingar vilket vi har följt via tvn med spänning.
Det är första året på länge som jag inte är där i Dubai. Vanligtvis brukar vi åka dit några dagar över just de här tävlingarna, men utlandssemester har inte varit aktuellt på alltför länge... Hoppas så på att vaccineringen ska ta fart och se till att vi alla kan återfå livet som det var innan coronan. Det känns faktiskt fortfarande helt overkligt hur det har blivit med alla restriktioner och stängningar samt människor i munskydd, som om man har hamnat i en science fictionaktig film.
Nu fortsätter genomgången av hästarna inför säsongen (det är ingen speciell ordning de presenteras i utan de kommer bara vartefter):
Beach Road One- inledde förra året med 78 i hcp och nu har han 89, en fantastisk utveckling. Han har verkligen höjt sig ett snäpp vid nästan varje start, klarat varje handicaphöjning och tuffare motstånd galant. Efter tre raka segrar blev han tvåa senast med hög vikt på tung bana och gjorde en tapper insats. 
Han är fem år nu och vi tror det finns ytterligare utveckling i honom, han har bara sammanlagt startat 17 gånger (12 av dessa bland de tre och med 5 segrar).
Nu är han uppe så pass i handicap att det är dags att våga testa honom i riktiga storlopp mot eliten och det siktar vi på att göra i Pramms Memorial i slutet av maj. Så klart kommer konkurrensen bli knivskarp, men att ha en häst som kan räcka till på den här nivån är ju det man drömmmer om och finns förutsättningarna så ska man självklart satsa.
Något annat vi vill testa under året är en start på gräs igen. Han har gjort det två gånger och floppat totalt, men det har varit över 2100 meter vilket det visat sig att han inte står. När det finns tillfälle så vill vi prova honom över kortare distans på gräset för egentligen borde det snarare vara en fördel för honom. Fungerar han på gräs så öppnar sig ytterligare möjligheter framöver.
Quagmire- köpte vi från Wido Neuroths stall i höstas. Han har gjort ett par starter för oss med en tredjeplats, men det var på vinteraktig dirttrackbana och det är utan tvekan gräs han ska ha. Vi kommer dock testa en start på Jägersro innan grässäsongen börjar för att se om det kan passa honom, man brukar säga att gräshästar ofta fungerar på Jägersros fastare dirttrack.
Förra året som treåring matchades han mot storloppen i tufft motstånd. Nu som fyraåring kan han tävla i handicaploppen och står förmånligt inne med vikten i vårt tycke. Det ska bli spännande att se hur högt upp han kan ta sig under året och framåt. 
Det var dagens genomgång, nu tar vi lite helg och glöm inte att det blir sommartid imorgon (ännu ett härligt vårtecken!).

Som ofta på fredagar gällde idag något lugnare tempon för en del av hästarna, men det var lite blandat med även några som gick i bättre tempon. När tävlingarna är igång och alla är i tävlingsform så är ofta fredag en dag med alternativträning eller lugnare. Just nu är dock hästarna på olika nivå i uppträningen inför säsongen och då blir upplägget mera mixat beroende på hur långt varje häst har kommit och när det är beräknad start.
Nu fortsätter genomgången av hästarna, idag blir det ytterligare en treåring och därefter inleds genomgången av de äldre hästarna:
Chamori- är en häst med enorm potential. Hon startade två gånger förra året och även om hon gjorde det godkänt mot bra hästar så var det ändå fjärran ifrån vad hon kan. Det visade sig sedan att hon hade en gammal sparkskada som troligtvis uppstått som föl eller åring. Den är åtgärdad nu och då har hon framöver helt andra förutsättningar. 
Hon är anmälda i "alla" storlopp, men exakt när hon är redo för start får vi se. Kapacitetsmässigt är hon något långt utöver det vanliga och hon får ta den tid hon behöver.
Sharp Eye- är en synnerligen nyttig häst som är väldigt rolig att ha. Han gör alltid sitt bästa och är oftast bland de tre. Han har startat fem gånger i år och varit tvåa i tre av de starterna och trea i de två andra, nos respektive hals från vinst två av gångerna. Det är några segrar ytterligare vi väntar på, men han har vunnit fyra gånger tidigare.
Han är ganska allround med både distans och underlag, men är klassen bättre på gräs så vi ser fram emot när den säsongen börjar. 
Hans enda nackdel är att han inte alls gillar att åka transport, så han får hålla sig på hemmaplan. 
Imorgon fortsätter genomgången och jag vill också påminna om att imorgon rids Dubai World Cup och det får ni inte missa!

Idag var det ganska normal rutinträning som gällde i goda tempon. Vi har skruvat upp träningen ett snäpp nu efter att ha tagit det lite lugnare ett tag när tävlingsuppehållet inleddes. 
Hästarna ser verkligen trevliga ut i träningen och börjar nu närma sig den form de ska ha när väl vårsäsongen drar igång.
Till fikat gräddade vi våfflor som sedan avnjöts med grädde och sylt, en så viktigt dag som Våffeldagen får man ju inte missa... :)
Nu fortsätter vi genomgången av hästar och går från tvååringar till treåringar:
Snowfoot- tog tid på sig innan han väl startade, inklusive en startboxvägran i den tilltänkta debuten Han är en knepig häst på alla sätt, men samtidigt har allt jobb vi lagt ner på honom gett resultat och han blir säkrare på sig själv hela tiden. Han har massor med kapacitet, men även det mentala ska hänga med och där går han stort framåt hela tiden.
Två starter har också gett två segrar och han imponerade i senaste starten över för kort distans när han avslutade enormt fort sista biten och spurtade förbi precis på mållinjen.
Han är anmäld i många storlopp i år, men första stora målet blir då på hemmaplan i Jockeyklubbens 2000 Guineas i juni. Planen är två starter innan dess, en på dirttrack och sedan testa gräset i slutet av maj. Gräs borde vara en stor fördel för honom, men det får vi ju se. 
Perfect Sister- har ännu bara kvalat och där visade hon vilken fin häst hon är när hon bara cruisade iväg hur enkelt som helst. Hon har stora fartresurser, men vilken exakt distans hon ska ha får vi utvärdera vartefter. Troligtvis är hon mera åt sprinterhållet, men står förhoppningsvis upp till 1600 meter. 
Även hon är anmäld i de flesta storloppen (inklusive Breeders) och planen för henne är debut under april månad och sedan testa gräs i maj. 
Som sto vill man gärna att en häst ska vara ganska tuff och det kan man verkligen inte klaga på gällande henne, hon är stentuff och cool med den rätta inställningen till det mesta.
Båda de här hästarna har vi stora förhoppningar på inför storloppen och det ska verkligen bli spännande att se hur långt de räcker. De är båda svenskfödda och har därmed både större lopp för svenskfödda eller skandinavienfödda, men även storlopp mot importerna finns absolut på programmet framöver beroende på hur vi matchar dem. 
Imorgon fortsätter genomgången!

Lugn onsdag när dirttrackbanan är stängd, hästarna fick en träningsfri dag idag. 
Genomgången av våra hästar inför säsongen fortsätter imorgon.

Vilken härlig vårdag! Redan kl 06.00 när jag körde in på stallområdet sken solen och det fortsatte den med hela dagen. 
Träning i ganska friska tempon för flertalet hästar stod på programmet och hela arbetsdagen flöt på mycket bra. Allt blir också enklare och roligare när vädret är som idag och man verkligen känner hur mycket våren är på gång nu.
Vi har haft vintertäckena kvar på hästarna eftersom nätterna har varit ganska kalla, men nu börjar det bli dags att ändra det om vädret håller i sig. Idag bytte vi på de som har de allra tjockaste täckena, för dem började det bli för varmt.
Det är mycket sådant att tänka på när det pendlar fram och tillbaka mellan vinter och vår; öppna fönsterna eller ha dem stängda, hästarna får inte vara för varma och inte heller frysa. Man får anpassa sig efter varje dags förutsättningar som ju ändras väldigt fort just så här års.
Jag utlovade igår en genomgång av hästarna inför säsongen med ett par hästar per dag. Så vi inleder idag med tvååringarna:
Vi har än så länge endast två tvååringar och båda är svenskfödda. Planen var egentligen att även köpa några importer, men med coronan blev det för svårt att åka utomlands under hösten där dessutom de flesta auktioner var stängda eller väldigt begränsade. Därför är planen nu att förhoppningsvis kunna åka på någon eller några breeze up auktioner under våren och köpa ett par tvååringar ytterligare. 
Här kommer då de två fina tvååringar vi har i stallet nu:
Sandstorm- han golvade mig totalt första gången jag såg honom eftersom han hade en sällsynt stjärnglans och en utstrålning som är ovanlig.
Han är väldigt stor, men ändå inte tung eller klumpig. Han gör all träning så enkelt utan ansträngning, så det skulle vara lätt att förivra sig och öka upp hans träning för tidigt. Han behöver dock växa klart i kroppen med tanke på hans storlek och realistiskt är att han kommer till start under andra halvan av sommaren som tidigast. Det gäller att ha is i magen med en sådan häst som i stort sett aldrig blir trött, vill man ha ut hans fulla potential så ska man ta det lugnt och låta honom utvecklas till fullo först. 
Douze Points- tror vi kan vara ett riktigt fynd. Han var inte så stor när vi köpte honom, men det berodde mest på att han är född först i mitten av maj. De månader han låg efter sina tidigare födda årskamrater betyder ingenting när hästarna är gamla nog att tävla, men just när de säljs på auktionen så ser en senare född häst oftast mindre ut.
Han har växt mycket och är vad vi tror ganska tidig i typen. Han är kvick i steget och rör sig väldigt lätt, han har verkligen utvecklats mycket fint och vi är enormt nöjda med honom.
Det är två väldigt olika hästar som vi har stora förhoppningar på både i år och inför den klassiska treårssäsongen nästa år.
Jag håller som bäst på att sälja de sista andelarna i Douze Points, så hör av er till mig via mail eller telefon om ni vill veta mer om honom.

Så inleds en ny vecka, oj vad fort tiden går och veckorna bara rusar fram. Det är utlovat vårvärme under den här veckan och det ser vi verkligen fram emot.
På måndagar är det alltid höger varv som gäller på dirttracken och vi hade de flesta hästar där. Det var dock några vi red på rakbanan och det är verkligen perfekt att det finns flera banor att välja på efter vad som passar varje häst. Det var mestadels mellantempo som gällde idag med sikte på raskare för några imorgon. 
Under eftermiddagen hade vi ännu ett möte i Tävlingskommittén för att fastställa propositionerna för resten av året och nu kommer de tryckas inom kort. De finns ju redan ute för april och maj, men detta gällde alltså resten av säsongen. 
Från och med imorgon och framåt kommer jag här på sidan göra en genomgång av samtliga hästar i vårt stall inför vårsäsongen med 2-3 hästar per dag, så titta in här imorgon igen!

Lugn söndag för både hästar och folk även om naturligtvis hästarna var ute som vanligt, de har aldrig någon dag där de bara står inne. 
Idag om tre veckor tävlar Jägersro för första gången i år, så nu är det inte långt kvar tills det är dags igen och vi längtar!

Underbar lördag med en hel del träning i raskare tempon, idag var det ett snäpp upp i träningen tempomässigt. Det är så roligt att stå och se hästarna träna på banan, de såg jättefina och starka ut.
Vi är mycket nöjda med dagens träning och bara längtar tills vårsäsongen sätter igång på Bro Park om 3,5 vecka.
Nu tar vi lite helg efter en bra träningsvecka och ser också fram emot mera vårväder kommande vecka!

Härligt solig dag med riktig vårkänsla. Visst bara längtar man till våren verkligen är här med varmare grader och tävlingarna är igång på alla banor i Skandinavien?
Vi inledde dagen med tvååringarna Douze Points och Sandstorm som cantrade på rakbanan idag och de såg som vanligt mycket fina ut. De är verkligen två otroligt talangfulla hästar som vi har massor med förhoppningar på. 
Övriga hästar och turer höll till på dirttracken i mellantempon och de skötte sig mycket bra. Ryttarna får kämpa på för att hålla dem i rätt tempo medan hästarna är klart sugna på att öka på mer än planen är än så länge. De är laddade och pigga just nu vilket egentligen bara är roligt att se, det är ju trevligt att de gillar att träna och är entusiastiska. Det var många plusintryck på hästarna idag.
Önskar er en trevlig helg nu även om vi så klart hörs imorgon med en liten träningsrapport!

Nu har det varit minusgrader varje natt, men sedan sol och plusgrader under dagen. Det gör att vi än så länge har banorna lite djupare eftersom de behöver köras på nätterna, men när det mer stabilt är varmare dygnet runt kommer det också att bli mer vår/sommarbanor. Det ser ut på väderprognosen som att betydligt varmare väder är på väg en bit in i nästa vecka.
Fördelen med att vi har haft det här vädret är att tjälen sakta men säkert försvunnit samtidigt som vi har haft bra banor hela tiden och inte missat en enda träningsdag. Varje dag när solen skiner så har det smält av litegrann i botten av banan och varje natt när det blivit under nollan så har banan torkat upp igen, väldigt smidigt.
Våra hästar tränar på mer och mer nu, men än har ingen av dem snabbjobbat sedan vinteruppehållet börjat. Det börjar dock närma sig det sakta men säkert nu vartefter träningen skruvas upp.
Vi är nöjda med dagens träning och imorgon jobbar vi vidare.

Som oftast på onsdagar så var banan stängd för underhållsarbeten. Vi har ju då rakbanan att träna på om vi vill, men idag fick hästarna en träningsfri dag.
Istället blev det pyssel och fix med annat i stallet, sånt som är bra att få gjort just sådana här lugnare dagar.
Imorgon tränar vi på som vanligt igen.

Imorgon om fyra veckor är det vårpremiär på Bro Park. Det är endast 3,5 vecka innan Jägersro inleder sin säsong, så nu närmar det sig på riktigt. 
Vi har tränat igång lugnt med de hästar som haft ledigt efter att ha tävlat, men nu börjar vi åter smyga upp farterna. Idag gick de flesta i ett hyfsat tempo, dock inte jätteraskt än så länge. 
Det är så roligt att stå vid banan och se dem träna, alla förväntningar som finns nu när huvudsäsongen närmar sig. Vi har ofta haft två och treåringar som satsar på storloppen, så har vi det även i år och det med stora förhoppningar på flera av dem.
Vi har dock aldrig tidigare haft hästar som kan räcka i de allra största loppen för äldre hästar, men i år har vi både Beach Road One och Timo Nurmos.
Beach Road One har just nu 89 i handicap och siktar mot Pramms Memorial som första storlopp. Visst kommer det bli tufft, men han har gått från klarhet till klarhet och det ska bli spännande att se hur långt han kan räcka mot den yppersta eliten nu när han är uppe så pass i handicap.
Timo Nurmos står i 86, men vi vet att han kan massor mer än så. Han kommer inte starta förrän grässäsongen sätter igång och siktet är inställt på årsdebut i Norge den 17 maj som ju är deras nationaldag. Då i ett vanligt lopp för att komma igång, men därefter finns planer för flera storlopp under säsongen. 
Det är så klart ingen picknick att starta i de här loppen, men bara att ha hästar som kan vara med är ju otroligt motiverande och roligt. Det är drömmarna och förhoppningarna som gör den här sporten, att våga satsa uppåt och framåt oavsett vilken nivå man befinner sig på.

Så var det dags för en ny vecka fullspäckad med träning. Det är just nu vi faktiskt har som allra mest att göra rent träningsmässigt, alla hästarna ska tränas upp inför säsongen. När väl tävlingarna drar igång så är det alltid en hel del hästar som har startat och som har ett par dagar ledigt efteråt samt att hästarna är uppe i kondition och mest ska hålla kvar formen. Det är nu själva jobbet görs som sätter dem i form.
Det var höger varv på dirttracken som alltid på måndagar och där tränade vi de flesta. Övriga tränade på rakbanan som är snäppet djupare än dirttracken och det är så det ska vara eftersom det är en kortare bana och ett alternativ att träna på.
Dagen flöt på bra och hästarna såg fina ut. Imorgon tränar vi vidare.

Exakt idag om en månad har vi vårpremiär på Bro Park, som vi ser fram emot det!
Efter en lugn söndag är vi nu redo för en ny träningsvecka.

Nu är en lång arbetsdag till ända och det ska bli skönt att ta helg. Idag har varit en ganska stressig dag med många bollar i luften samtidigt, men till slut blev allt vi skulle hinna med klart. Det är lite så det är att jobba med hästar ibland, även om man har ett schema för dagen så blir det ändringar och andra saker tillkommer som måste lösas. 
Banorna är i kanonskick just nu, perfekt fäste och lagom djupa. Kan det hålla sig så här med något kallare nätter och varmare dagar så vore det underbart, det innebär att tjälen försvinner sakta men säkert utan att det märks så mycket.
I skrivande stund är det exakt en timme kvar till finalen av Melodifestivalen (som ju absolut inte får missas!) och jag håller tummarna för att Tusse (som också är favorit hos spelbolagen) vinner ikväll. Han är bara 19 år och otroligt duktig med en stark låt, vinner han borde vi även ha en bra chans i Eurovision i vår.

Efter en kväll av snöstorm och därefter plusgrader under natten så var inte förväntningarna på dagens träning direkt skyhöga. Snö och varmt brukar innebära att det blir snöstyltor som fastnar i hovarna vilket ger stor risk för vrickningar och annat.
Dock hade en stor del av snön redan smält undan på morgonen och allt såg väldigt mycket bättre ut än vi hade trott. Både rakbanan och dirttracken var i jättefint skick och gick utmärkt att träna på. Snön som fastnade i hovarna släppte direkt, så det var inga problem överhuvudtaget.
Det verkar som att plusgraderna ska hålla i sig över helgen, håller tummarna för att banorna fortfarande är bra imorgon och att det går att träna. Blir det varmt under en längre tid nu så kommer tjällossningen igång igen. Det sämsta är när det är så här fram och tillbaka, men tyvärr kan vi ju som bekant inte påverka vädret ett dugg. Med lite tur kan det bli så att det går ner till någon minusgrad på nätterna och plus på dagarna, då kommer vi fortsätta ha väldigt bra förutsättningar för träning.
Nu önskar jag er en trevlig helg och så klart på återhörande imorgon! 

I väntan på snöstormen Evert... Hela förmiddagen idag har det minst sagt blåst rejält, som en föraning av vad som komma skulle när det rapporterades på alla nyhetskanaler om snöstormens framfart. 
Under förmiddagen gick det ändå bra att genomföra all träning enligt plan även om det var hårda vindar. En liten tapperhetsmedalj till ryttarna, det har inte precis varit något mysväder att vara ute och rida i under så många timmar sammanlagt men de har kämpat på.
Hästarna såg fina ut och skötte sig mycket bra på alla sätt, det är annars inte ovanligt att de blir extra spralliga och ofokuserade när det blåser.
Lagom till förmiddagsarbetet var avslutat så drog ovädret igång på allvar. Jag brukar ta en promenad med hundarna vid banan på lunchen när vi har jobbat klart och de är alltid entusiastiska och pigga. Idag hann de vara ute i ungefär två minuter och sedan rusade de tillbaka mot bilen med något vilt i blicken och ville snabbt som sjutton tillbaka in, där gick liksom gränsen. Det blåste så hårt att det knappt gick att öppna bildörren.
Under eftermiddagen har det varit rejäl snöstorm och vi får helt enkelt se hur förutsättningarna för träning ser ut imorgon. 

Lugn onsdag eftersom dirttracken som oftast var stängd för träning. Imorgon är det full fart på träningen igen!

Idag var dirttracken klart mycket bättre än igår, mindre lös och med mer fukt och fäste i. De flesta av våra hästar tränade på dirttracken men även några på rakbanan. Vissa hästar är enklare att hålla i lugnare tempo på rakbanan och då kan det vara en fördel att hålla till där innan man börjar öka på tempot mer. 
Idag var det igångsättning av Snowfoot, Kew Bridge och High Max som alla har fått en kortare semester efter sista tävlingsdagen. Nu inleds träningen inför vårpremiären som kommer fortare än man tror, tiden flyger ju fram. Jägersro har vårpremiär den 11 april och Bro den 14e men även tävlingar den 18e, så vi inleder med två tävlingsdagar första veckan. 
Man längtar ju bara till våren och tävlingarna nu, inte minst sedan det här bakslaget för våren kom med minusgrader och snö. Bort med vintern och hit med våren, tack!
Nu finns det uppdaterat med lite blandade bilder från vår vardag i stallet samt även några bilder från sista vintertävlingsdagen. Tyvärr är det inte Wolframs fina bilder denna gång utan ni får hålla tillgodo med mina väldigt enkla mobilbilder. Allt finns som vanligt under fliken Veckans Bilder, så kolla in där. 

Idag var vi väldigt peppade för att återigen får träna på dirttracken, vi har verkligen längtat. Första turen där var House in Order med fina tvååringarna Sandstorm och Douze Points. 
Mycket trevligt att få se hästarna galoppera ute på stora banan och de skötte sig jättebra. Dock var banan efter en kallare natt ganska lös, den skulle behöva lite mer plusgrader för att blir riktigt optimal. Just nu hade den mått bra av att saltas en aning (som man ju brukar göra under vintern för att få mer fukt i den), men i det här läget när våren är på väg så är det nog inte alls läge för det.
Det blev idag blandat där vissa turer reds på dirttracken och vissa på rakbanan beroende på vad som passar bäst för dem och det blev ett bra upplägg på träningen.
Är i alla fall väldigt glad för att stora banan nu är öppen igen, det känns toppen!

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1