Dagbok

Stallets dagbok

Tryckande värme idag även om det var en del moln på himmeln. Men nu säger väderprognosen regn resten av veckan vilket vore välbehövligt för naturen efter den här torkan som varat i ganska många veckor. Vi får hoppas att det kommer lagom mycket nederbörd, vädret är ju så extremt åt alla håll hela tiden. Vore i alla fall skönt med något svalare grader nu ett tag framöver.
Dagens träning var blandad där de som tränade på raskare igår gick något lugnare medan övriga cantrade på mer på dirttracken. Mycket arbete för övrigt som vanligt med pyssel både med hästarna och i stallet.
På eftermiddagen kom vår massör och kollade igenom några av hästarna, hon brukar vara på plats ungefär en gång i veckan. Det är bra i förebyggande och underhållande syfte att hon känner igen dem då och då. 
Imorgon är banan stängd och det blir en lugnare träningsdag.

Idag var det grästräning eftersom det var tävlingar på gräset igår. Vi hade Perfect Sister, Fiery Rose, Douze Points, Kew Bridge och Sandstorm där och samtliga verkade trivas fint. I övrigt tränade vi på dirttracken och arbetsdagen flöt på bra. 
Vid lunch lagom när vi var klara var det dags för tränarmöte. Det var god uppslutning och det blev ett bra och konstruktivt möte.
Det var både startanmälan och anmälningar idag. Startanmälan till Jägersro på söndag där vi har Quagmire i Sunday Special och anmälan till Bro Park nästa onsdag (den 4e) där vi har några hästar. 
Imorgon tränar vi vidare som vanligt.

Skönt med en ledig dag, minst sagt välbehövligt. Nu är vi laddade för en ny vecka!

Idag tränade vi på alla banor; både dirttracken, rakbanan och gräsfältet. Hästarna skötte sig bra och träningen gick helt enligt plan. 
Andreas hade tävlingar i Danmark och behövde ersättas idag. David (Preston) som vanligtvis rider ett par turer om dagen hos oss kunde rida mer idag och på det sättet fick vi hop dagen och turerna bra, dagen flöt på utmärkt.
Imorgon är det tävlingar på Bro Park, men vi har faktiskt inga starthästar även fast vi hade några anmälda. Som jag skrev nyligen så har vi inte haft så många hästar till start nu under juli även om de få som startat gjort det bra. I augusti kommer det bli betydligt fler startande och även tvååringarna är på gång mot kval och start vilket vi ser väldigt mycket fram emot. 
Imorgon ser jag verkligen fram emot en dag av återhämtning efter en vecka med Malmöresa och sedan förkylning som tagit rejält på krafterna. Känner att en lugn dag är precis vad som behövs för att vara tillbaka för fullt på måndag.

Varje dag skottar och krattar vi underlaget i skrittmaskinen vid lunch och vid behov sätter vi igång bevattningen efteråt en stund. Igår hade vi precis lunchfodrat när vattnet startades upp och ca 20 minuters vattning behövdes. Jag skulle bara ner en snabb vända till Willys på tio minuter och tänkte att det blir ganska lagom att stänga av vattnet när jag är tillbaka. Kom jag ihåg det? Nää... Efter mer än tre timmars bevattning flöt det därinne och till imorse hade det övergått till fluffigt och halvgeggigt. 
Verkligen klantigt av mig och framöver blir det alltid alarm på mobilen när man ska komma ihåg något som ska göras en viss tid. 
Så idag har hästarna klafsat runt i den mycket "välvattnade" walkern, men tack vare det varma vädret så torkar det ändå upp relativt fort. 
Dagens träning var blandad med några raskare arbeten som såg bra ut, idag både på rakbanan och på dirttracken. 
Återkommer så klart imorgon med rapport, men vill redan nu önska er en jättetrevlig helg i sommarvädret!

Dagen inleddes med några turer ute på det stora gräsfältet och därefter var det dirttracken som gällde. En del raskare träning och även snabbjobb för Quagmire som såg underbart fin ut. Han tränar på inför sin start nästa söndag på Jägersro (det anmäldes i måndags och startanmäls kommande måndag).
Vi är också enormt nöjda med våra fina tvååringar, de verkligen utvecklas för varje dag och riktigt glänser i träningen.
Det blev en bra träningsdag och arbetsdag även om jag själv är lite matt och orkeslös i sviterna av en förkylning (inte corona...). Förhoppningsvis återvänder energin snart, men det tar lite tid att repa upp sig igen. 

Som jag skrev igår så var det även idag lite träning, men av det lugnare slaget. Dirttracken är ju stängd på onsdagar för preparering, så vi fick hålla oss ute på övriga banor och området. 
Imorgon är det träning som vanligt igen!

Idag riktigt skönt och lagom sommarvädet i mitt tycke i alla fall. Jättebra för hästarna som kunde träna i bekväma grader och det var blandade tempon med en del raskare tempon. 
Vi har inte haft så många starthästar den senaste tiden, några har fått en kortare paus medan andra är på gång att bli redo för start. Inom kort kommer vi ha full fart på tävlingsfronten igen och även tvååringarna är på god väg nu vilket känns väldigt inspirerande och spännande.
Imorgon är banan stängd, men vi kommer ändå rida några turer ute på rakbanan och området. 

Ingen överdrift att jag var trött idag, kanske det tröttaste någonsin efter en resa. Man blir ju ganska oskärpt med sömnbrist, så eftermiddagen har ägnats åt sömn och jag räknar med att vara som vanligt imorgon.
Träningen var av det lite lugnare slaget idag med mellantempon, men imorgon blir det lite raskare igen för en del av hästarna. 

Jag skriver söndag för dagens inlägg, men det är snarare tidig måndag morgon och jag/vi är nyss hemkomna. Mycket nöjd med Beach Road Ones fina insats som kort slagen trea i Malmö Sommarhandicap och mitt på upploppet såg han nästan ut att gå mot seger men fick ge sig sista biten. 
Jag har uppdaterat med närmare kommentar om hans lopp, ni hittar det som vanligt under fliken (Starter &) Resultat.
Han hamnade i dopingkontroll efter loppet och det tog en väldans tid innan han behagade att kissa så de kunde få sitt prov. De väntar upp till två timmar för urinprov innan de tar blodprov. Nu tog det knappt en timme, så det kunde ju ändå ha varit värre...
I alla fall så gjorde det att tiden gick och innan transporten var förberedd, allt packat mm så var det bara en stund kvar till Svenskt Derby skulle ridas. Jag ville egentligen så klart vara kvar och se alla lopp, men på hemvägen hade jag inget sällskap i bilen och när man för första gången skulle köra ensam så kändes det prioriterat att komma iväg innan klockan blev för mycket. 
Kunde dock inte låta bli att i alla fall se Derbyt innan avgång och vilken härlig skräll med Stroxx Carlras som vinnare! Det är sällan jag snöar in på andra hästar än våra, men den där hästen har utseendemässigt stått ut hela tiden, vacker som få och med en helt fantastisk utstrålning. Vad roligt för en mindre tränare att få vinna, en sådan här outsider ger ju alltid något helt extra när det gäller glädje för de inblandade. Samtidigt var det nos som skilde ettan och tvåan i mål, det måste vara en mardröm att förlora ett Derby på det sättet...
Körningen hem gick bra, med hjälp av musik, Red Bull och popcorn höll jag mig pigg och skärpt hela vägen hem. Innan allt var klart, transporten urstädad och utbytt mot min bil så blev klockan nästan tre och nu laddar vi för en ny dag och vecka.

Nu är vi i Malmö med Beach Road One och han har rest bra. Planen var att komma iväg hemifrån redan på morgonen för att slippa starta upp i för mycket värme. Måste säga att det fungerade bra, vi åkte den största delen av resan i moln och ganska bekväma grader. Redan vid 15-tiden körde vi in på Jägersros stallområde och sedan blev det som vanligt avlastning, dusch, promenad och fix med foder, vatten mm. 
Efter att ha installerat mig på hotellet och ätit middag så har jag nu åkt ytterligare en sväng till stallet sent på kvällen för att kolla av att allt är bra och fylla på mat och vatten inför natten. 
Jag har uppdaterat kommentar inför morgondagens start och ni hittar det som vanligt under flken Starter (& Resultat)
Imorgon är det Svenskt Derby och årets största tävlingsdag på Jägersro. Att ha starthäst i storlopp på den här dagen är ju väldigt spännande och roligt. Extra roligt är det för de ägare, tränare och andra som är involverade i de fjorton hästar som startar i själva Derbyt. Det är stort att bara ha en häst med där och en fantastisk upplevelse som man unnar alla.
Det är nervositet och spänning, men man ska inte glömma att också njuta av att vara med på den nivån. 
Vi har haft tre starthästar i ett Derby (vi har vunnit Derby Sprint och norska Derbymilen, men nu menar jag alltså själva huvudloppet) och även om vi inte ens varit nära att vinna så har det ändå något helt extra att vara med. Det är en stor dröm att en dag få vinna också och det är något som motiverar att jobba ännu hårdare samt hitta fina unghästar som kan räcka hela vägen dit.
Lycka till till alla som tagit sig till Svenskt Derby 2021 och har chansen att vinna imorgon! 

Efter gårdagens hetta var det verkligen skönt med en realtivt sval morgon med en hel del moln, vilken skillnad på hur klar luften kändes! Det blev ändå ganska varmt framåt dagen, men långt mycket bättre än vad det varit de senaste dagarna. 
En del raskare träning idag som gick bra och hästarna skötte sig utmärkt. Även några som gick lite lugnare, men majoriteten höll sig i friskare tempon. En hel del annat också som stod på programmet och dagen flöt på fint.
Inför morgondagen har jag också börjat förbereda en del av packningen för att vara tidigt redo för avgång. Har funderat ganska mycket fram och tillbaka angående körningen till Malmö, när är det bäst att komma iväg? Det kommer bli varmt i några timmar på dagen och nästan hur man än gör så är det viss körtid i varmare grader om man inte kör på natten vilket inte är aktuellt.
Det man vill undvika är ju köer då man blir stående med sämre luftväxling. Det är också prioriterat att Beach Road One kommer ganska tidigt till Jägersro med gott om tid för återhämtning inför söndagens tävlingar. Vi kommer försöka komma iväg redan på morgonen för att få några hyfsat svala timmars körning samt en bra och tidig ankomsttid. 
Uppdatering följer som vanligt imorgon.

Jag vet att det är mycket snack om vädret här, men är det inte extremt varmt och jobbigt just nu? Att jobba hela dagen i den här hettan är nästan olidligt, har längtat efter en iskall dusch ända sedan imorse...
Vi satte som vanligt igång tidigt, men ändå blir det ju en del turer framåt dagen som rids i väldigt varma grader. Alla hästar duschas så klart efter träningen, men också efter walkern och ibland innan de ska ut och ridas. Hästarna har faktiskt klarat värmen ganska bra så här långt, vissa svettas mer än andra.
Imorgon ser vi verkligen fram emot lite svalare grader som det verkar bli!

Lugn dag för hästarna i värmen och nu är vi laddade för resten av veckan.

Skönast väder och grader är det tidigt på morgonen. När luften är sval men ändå inte kall och det är precis lagom behagligt ute. Vi sätter igång med träningen tidigt och sedan kör vi bara på tills vi har ridit klart för att hästarna ska slippa träna i alltför mycket värme. Trots det så är det rätt jobbigt när de sista turerna ska ut, solen gassar på framåt förmiddagen. 
Träningen idag inleddes med turer på dirttracken, men vi hade också en del träning ute på stora gräsfältet samt någon enstaka tur på rakbanan. Träningen gick bra och hästarna skötte sig fint. 
Det var en fullspäckad arbetsdag med skoningar och annat utöver det vanliga arbetet. När vi var klara med allt och hästarna hade lunchrast så var jag kvar ett tag och småpysslade med saker. Vad skönt det var att fixa med sånt som behöver göras utan fokus på annat. Under förmiddagen är det ju prio på hästarna och träningen samt att allt arbete ska flyta på, att bara kunna skrota runt lite och fixa saker var verkligen mysigt och något jag kommer göra mer framöver. 
Imorgon är det en lugnare dag som väntar för hästarna.

Så var det ny vecka igen och måndagar betyder höger varv på banan. Det är ju bra att ha den variationen en dag i veckan, men jag måste ändå säga att jag gillar vänster varv så mycket mer och då ser man också träningen betydligt bättre. 
Det var lite som vanligt på måndagar rutinträning med mellantempon och hästarna var pigga och peppade. En intensiv men bra arbetsdag blev det.
Startanmälan idag till på söndag då Svenskt Derby rids samt en radda intressanta storlopp. Vi har Beach Road One i Malmö Sommarhandicap med 415 000 kr i samlad prissumma. Han drog ett bra spår (4) och jag tycker också viktläget är bra för honom, så det ska bli spännande att se hur långt det räcker. 
Det var också anmälningar till den 25e (dvs om knappt två veckor) på Bro Park och där har vi en del hästar anmälda, det startanmäls dock först nästa måndag. 
Imorgon tränar vi vidare i värmen! 

Mycket välbehövlig ledig dag efter förra helgens resande i fyra dagar. Att kunna vara hemma en hel dag och se tävlingarna på tvn var precis vad som behövdes för att komma ikapp litegrann. Är nu laddad för en ny vecka!

Normalt sett gör jag alltid schema och planering för varje dag kvällen innan. Nu var det så osäkert med väderprognosen, skulle det ens finnas några banor att rida på? Det skulle ju komma enorma skyfall och det ändrades hela tiden vilka tider det här ovädret skulle komma in. Resultatet blev... ingenting. Mörka moln blev till lite sol framåt dagen och något regn kom det överhuvudtaget inte. Meterolog verkar vara ett ganska kravlöst arbete, de kan ha hur fel som helst precis hela tiden... 
I alla fall är vi väldigt glada för att vädret och banorna blev så bra, då kunde vi träna och snabbjobba enligt grundplan. Viktigast idag var att Beach Road One gick sitt arbete inför Malmö Sommarhandicap nästa söndag på Derbydagen. Han öppnade i gott tempo och ökade sedan hela vägen, allra fortast gick han över upploppet och såg stark och fin ut.
Även tvååringarna gick snabbare arbete, de två nya tränade tillsammans samt Douze Points och Sandstorm ihop. Det var väldigt fina intryck på allihop, det ska bli enormt spännande med de här hästarna när de kommer igång och tävlar. 
Även i övrigt var det en del raskare tempon och det blev en bra träningsdag, vi är mycket nöjda med dagen. 
Imorgon ser jag fram emot en helt ledig dag när vi för en gångs skull inte har starthäst på tävlingarna. 

Vi hade ett fullspäckat schema med sju turer idag, men det flöt verkligen på strålande. En tur på rakbanan, övriga turer var blandat mellan dirttracken och gräsfältet som nu efter en del regnande är i perfekt lagom skick. När solen gassar för länge så blir det för torrt där, men med det växlande väder som varit nu så är marken jättefin att galoppera på. 
Rent tempomässigt var det som ofta på fredagar lite av en mellandag, imorgon är planen att träna på raskare igen och även några snabbjobb kan bli aktuella. Detta hänger dock på hur pass mycket det kommer regna, dvs hur banan är. Ett tag sa väderprognosen att det skulle komma galna mängder nederbörd, men det har ändrats till det bättre. Det har också ändrats vilken tid det ska regna och inte, så vi får helt enkelt vara redo och flexibla imorgon, utgå från de förutsättningar som finns. 

Idag var det blandad träning, några av hästarna cantrade på raskare  medan övriga höll sig i mellantempon eller lugnare. Vi red de flesta turerna på dirttracken, men också några på rakbanan och alla hästar skötte sig bra.
Torsdagar betyder att hovslagaren är på plats och idag innebar det många skoningar som behövdes göras. Vissa hästar står lugnt själva medan de skos medan andra behöver en person som står och håller i dem för att de ska vara lugna och harmoniska. Just idag råkade det vara att vi nästan bara hade hästar som behövde hållas och det tog en väldigt lång tid av förmiddagen så klart. Det är en ganska seg arbetsuppgift att bara stå still och hålla i en häst, det känns alltid bättre när man själv kan jobba på och göra saker istället för att vänta när någon annan jobbar. Dock skönt nu så här efteråt att alla dessa hästar är skodda och klara.
Imorgon tränar vi vidare som vanligt.

En del ridning idag, det blev turer både på dirttrackbanan och även ett par på rakbanan. Det var mellantempon som gällde för de som reds idag och övriga hästar hade en träningsfri dag. Imorgon tränar vi på som vanligt.

Under natten hade det regnat massor och dirttracken låg spegelblank. Det gick visserligen att jogga runt där, men absolut inte mer än så. Däremot var rakbanan i ganska gott skick trots all nederbörd och så hade vi så klart gräsfälten som bara var bättre av regnet, lite mer svikt i marken.
Vi blandade mellan rakbanan och fälten beroende på vad som passade bäst för varje häst och träningen gick mycket bra. Är väldigt glad för att det finns så många alternativ att välja på, fungerar inte en bana så finns det någon annan som är bra. 
Onsdagar är normalt sett banan stängd för preparering, men imorgon är den öppen halva förmiddagen. Vi kommer rida några turer imorgon, men det är ändå en lugnare dag för många av hästarna. 

Så var jag tillbaka i de vanliga rutinerna igen och efter fyra dagar i hästtransport så känns det skönt att det blir mer "normalt" arbete. 
Idag var det verkligen fullspäckat schema och massor att göra, men det har flutit på utmärkt och gått väldigt bra. 
Startanmälningar idag till Bro Park på söndag och för ovanlighetens skull har vi ingen starthäst. Det är inte många gånger per år det händer på hemmabanan, men nu blev det så och vi har desto fler startande nästa tävlingdag på Bro som är den 25 juli. 
Anmälningslistan kom ut till Derbydagen och eftersom de flesta lopp ändå är insatslopp och anmälda så var det inga större sensation, men roligt ändå att läsa och spekulera lite.. Den dagen har vi Beach Road One till start i Malmö Sommarhandicap.

Klockan 23 igår kväll kollade jag väderprognosen för Göteborg och det skulle vara sol och 23 grader idag. Det var det inte...
Regnet har bara öst ner och om jag ställde mig i duschen med kläderna på skulle det inte göra någon skillnad, så dyngsur har alla där varit idag.
Quagmire tappade en framsko i loppet och kunde inte alls hantera banan som släppte mycket efter allt regn. Han har ju gjort det så bra tidigare, mycket kort slagen om segern som trea senast och gången innan dess blev det vinst på Jägersro. Så att han inte alls passade på dagens bana får vi helt enkelt bara ta och satsa framåt istället. 
Det är nu skönt att vara hemma igen efter massor med resande de senaste dagarna. 

Strax före kl 02 i natt var vi tillbaka i stallet på Bro Park. Efter avlastning och lite snabbt fixande så blev det drygt två timmars sömn på soffan på kontoret innan det var dags att hoppa upp igen och jobba. Eller hoppa upp vet jag inte, mera släpade mig upp faktiskt. Men man kommer igång sedan och arbetsdagen flöt på bra. 
All packning är nu uppdaterad och klar inför resan till Göteborg med Quagmire som vi ska göra i natt. Vi brukar alltid åka ensamma med våra hästar och inte med andra stall, men det blir ett undantag denna gång då vi åker med Shaken not Stirred från Patrick Wahls stall. Det är Mayra som åker med honom och vi kommer lasta kl 02 i natt. Skönt för hästarna att kunna resa i ett betydligt svalare väder än det var idag på dagen... 
Jag har uppdaterat kommentar angående hans chanser under fliken Starter (& Resultat), så kolla in där.

Jag kan inte nog hylla Stureplan. På det här sättet han har kommit tillbaka och idag var han så himla fin och bara joggade iväg till seger. Jag började nästan gråta när han gick över mål, man blir rörd att se honom passera mållinjen så lätt med spetsade öron. 
Normalt sett efter ett lopp brukar hästar vara lite trötta och avslappnade, men han var stark som en björn och ville gå iväg runt över området och kolla in allt, hur nöjd som helst med sig själv.
Stures psyke är något helt extra, han har den där gnistan och personiligheten som få har. Självförtroendet på topp och starka åsikter om det mesta, men samtidigt hur cool som helst. Häftigast är nog ändå att se hans reaktion när han vet att det är dags för lopp, han blir så glad och peppad . Det råder ingen som helst tvekan om att han fullständigt älskar att tävla. 
Jag har uppdaterat med kommentar angående dagens lopp och ni hittar det som vanligt under fliken (Starter &) Resultat.

Jaha, då var juni slut redan. Nästan så man börjar hetsa över att vi kommit så pass långt in i sommaren och ändå känns det som den alldeles nyss började. 
Idag var det grästräning vilket det alltid är dagen efter tävlingar med gräslopp. Vi hade Quagmire där som ju startar på söndag i Göteborg och han uppskattar alltid grästräning. Vi hade också fina tvååringarna Sandstorm och Douze Points där. De gick i ganska gott tempo och såg strålande ut båda två, de verkade stortrivas på underlaget. 
I övrigt tränade vi på som vanligt och vid lunch lastade vi Stureplan och åkte mot Malmö och Jägersro. Tanken var att ta med Mr Tooma Global som sällskap i transporten, men det uppskattade inte Sture ett dugg. Han började kaxa sig och bröla trots att de står nästan mitt emot varandra i stallet. Det var bara att lasta ur Tom direkt, så nu blev det en resa utan sällskap och det har gått bra. 
Morgondagens tävlingar startar ju först på eftermiddagen, kl 15.rids första loppet. Jag har som vanligt uppdaterat kommentar och det finns under fliken Starter (& Resultat).

Båda starthästarna skötte sig bra idag utan att glänsa idag, vi är ändå nöjda med dem även om man så klart alltid hoppas på det lilla extra. 
Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat. 
Imorgon är det träning som vanligt på förmiddagen och vid lunch inleder vi resan mot Jägersro inför tävlingarna på fredag. 

Så var värmen tillbaka igen och framåt dagen var väderförutsättningarna tuffa att träna i, man vill bara få ut alla hästar så tidigt som möjligt. Imorgon när det är tävlingar ska det som tur är bli betydligt svalare väder vilket känns väldigt skönt för hästarna som ska utföra maxprestationer.
Mest spännande idag var att de två nya hästarna gjorde ett kortare snabbare arbete. Mest var det tänkt som ett litet test för att se mer var de står träningsmässigt. De startade upp i en vanlig canter som ökades något runt svängen och så gick de fort över upploppet tillsammans. Att säga att vi blev imponerade av dem båda är ingen överdrift och det hade vi varit även om de var äldre hästar och gick så starkt. Att de dessutom är två år och ser ut på det här viset känns ju otroligt spännande, vi har stora planer för dessa två. Det känns som att vi verkligen har gjort två toppköp och det tack vare vår duktiga agent som vi har ett jättebra samarbete med.
Imorgon är det då tävlingar igen på Bro Park och inte vilken tävlingsdag som helst då vi har Snowfoot i Bro Park Trial som är ett storlopp för skandinavienfödda hästar som står kvar i Svenskt Derby. Dessutom har vi High Max till start samt kval för Fiery Rose. Jag har uppdaterat med kommentarer inför dagen och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

En maxad dag med hela åtta turer att rida, men vi hade ett upplägg som gjorde att det fungerade smidigt och flöt på riktigt bra. Hästarna såg fina ut och som vanligt på måndagar var de lite extra pigga och laddade. 
Vi repeterade med Snowfoot i startboxarna inför onsdagens lopp och han skötte sig exemplariskt. Vi hoppas han är lika duktig med lastningen på onsdag och då kommer återigen House in Order vara med som sällskap i ledvolten och till startboxarna. 
Startanmälan idag till Göteborg på söndag då vi har Quagmire till start i Sunday Special och det ser ut som en passande uppgift för honom. 
Det var också anmälningar idag till Bro Parks nästa tävlingsdag efter onsdag och det är söndagen den 11 juli. Där har vi Fiery Rose och Sharp Eye anmälda. 
Imorgon tränar vi vidare och förbereder oss också inför onsdagens tävlingar.

Lugn söndag eftersom vi inte hade tävlingar idag. Imorgon inleder vi en fullmatad vecka med tävlingar onsdag, fredag och söndag.

Träning som vanligt, men de flesta reds tidig morgon idag. Andreas skulle köra till Norge för kvällens tävlingar och var tvungen att bege sig av tidigt, men hann rida en del innan dess. Även Ninni kom och red idag, så vi körde på med turerna på morgonen innan vi tog en paus för fika. Är det midsommar så får det ju i alla fall vara lite lyxigt, så det blev lax, köttbullar, hembakt tårta mm.
Efter fikat reds de sista turerna innan vi sedan jobbade klart med allt i stallet och hästarna. Nu tar vi lite helg och en lugn söndag utan tävlingar för oss. Vi laddar för nästa vecka med många viktiga lopp som kommer.

Idag var det en lite lugnare dag för oss med en del hästar som fick en extra ledig dag, dock var det ändå en hel del av dem som tränade. Imorgon kommer vi att träna som vanligt igen. 
Denna regniga midsommarafton önskar vi ändå er alla en trevlig helg och på återhörande imorgon!

Idag var det mycket startboxträning på schemat. Första turen på morgonen var de två nya hästarna som nu har börjat träna på dirttracken och de är sådana proffs båda två. Man kan inte tro att det är tvååringar man ser när de kommer galopperande, jag kan inte nog hylla dem.
Efter att de hade cantrat tog vi en tur till startboxarna med dem för att mest kolla statusen på deras startboxträning, att inte någon av dem har problem med det. De gick direkt in och stod lugnt. Vi stängde inte grindarna framför och bakom idag, men det såg inte ut att vara några som helst problem alls och de är troligtvis bra övade på det här momentet.
Vi kommer naturligtvis att även låta dem springa av från boxarna innan de kvalar, men så här långt ser allt bra ut.
Senare på dagen var Snowfoot där och repeterade inför onsdag. Han har gått från besvärlig till supersäker i träning, man kan ju hoppas att det blir samma sak i lopp framöver...
Även Fiery Rose tränade, från början var hon väldigt jobbig och ovillig men nu går hon rätt in och står hur lugnt som helst. Dock vet man att det inte betyder att hon kommer göra samma sak i kval/lopp, det får vi se på onsdag till att börja med när hon ska kvala.
Det var startanmälan idag till Jägersro som lite udda har tävlingar nästa fredag eftermiddag. Där har vi Stureplan till start och eftersom vi också kommer åka till Göteborg med Quagmire på söndagen så blir det mycket resande i slutet av nästa vecka.
Men först dags för midsommarhelgen, vi jobbar som vanligt fast i lugnare form och rapport kommer som vanligt imorgon.

Lugn tävlingsfri onsdag för oss och hästarna, men imorgon tränar vi vidare som vanligt.

Även idag började vi tidigare och körde alla turer på rad, först när hästarna var färdigtränade prioriterade vi det som var kvar att göra i stallet.
Det fungerar bra även om vårt normala arbetsupplägg egentligen är bättre. Men när det är så här varmt och framför allt kvavt så gäller det som sagt att undvika träning alltför sent på dagen. Redan första turen på morgonen svettas de mycket och våra spolbås har använts flitigt, vi duschar samtliga hästar och många av dem flera gånger om dagen. 
Vid lunch började molnen komma och även ett väldigt efterlängtat regn anlände, naturen mådde nog väldigt bra av lite bevattning. Nu ser det ut som att det ska bli betydligt mindre varmt framöver vilket i alla fall jag (och garanterat hästarna) tycker är skönt. 
Igår var det anmälningar och det är en intensiv vecka som kommer med tävlingar på Bro Park nästa onsdag, Jägersro fredag och Göteborg söndag!

Vi började lite tidigare än vanligt idag eftersom det är så varmt. Man vill helst inte rida alltför nära lunch när solen gassar på, så vi försöker komma ut med hästarna så tidigt som möjligt och därefter göra klart allt stallarbete när träningen är klar för dagen.
Samma sak med hagarna, man får släppa ut tidigt för vid lunch är det alldeles för varmt att ha hästar stående ute i hagarna.
Idag var det grästräning och vi hade Sandstorm och Douze Points där för första gången. Båda hästarna var ganska pigga, men de såg ändå ut att hantera underlaget finfint. Dessutom var både Fiery Rose och Timo Nurmos där och kände lite på banan, man får passa på de dagar det finns möjlighet. 
I övrigt var det blandat mellan dirttracken och rakbanan samt även stora gräsfältet. De nya hästarna cantrade återigen på rakbanan och idag fick Andreas testa den bruna (e Prince of Lir) efter att i två dagar nu ha ridit fuxen (e Helmet). Han och våra övriga ryttare är alla mycket imponerade över hur bra de känns båda två, det är svårt att säga om den ena är finare än den andra. Imorgon blir det premiär på dirttracken för dem och det ska bli väldigt spännande, det blir en annan känsla att se dem på stora banan. 
Nu hoppas jag på behagligare grader inom kort. Visst är det härligt med värme om man ligger vid en pool med en svalkande fruktdrink i handen, men när hästar ska tränas är det bara jobbigt. 

Mest fokus på värmen idag, jag har stor respekt för hur det kan påverka hästarna. Vi försökte se till att hålla dem svala så mycket det bara gick, men hur en häst klarar av hetta är ju precis som med människor väldigt individuellt. 
Sharp Eye trivdes inte alls, medan Quagmire inte verkade bry sig alls trots att han är kolsvart. 
Jag har uppdaterat med kommentarer om dagens prestationer och ni hittar det som vanligt under fliken (Starter &) Resultat.

Vi hade inplanerat tidiga turer idag för att slippa rida när det var som varmast. Dock var det faktiskt riktigt behagligt på morgonen, det till och med fläktade en aning. 
Man får ändå prioritera nu att få ut hästarna så tidigt som möjligt så länge väderprognosen ser ut som den gör, det vore skönt med lite "normalt" väder snart. 
Det är en sak om man ligger vid en pool och chillar, men när man jobbar med hästar och håller igång så är det annorlunda och framför allt så klart för hästarna som man gärna vill träna i svalare grader..
Idag var det mest spännande återigen att se de nya hästarna som galopperade i lite mer vanligt tempo idag, man fick se mer hur de rörde sig än i gårdagens lugna jogg. Båda ser verkligen strålande fina ut med underbar aktion, det är nästan så man glömmer bort att de bara är två år eftersom de ser så väldigt fokuserade och mogna ut. Som det känns nu är de inte långt från kval och start.
Går ni in på vår sida på Instagram och Facebook så kan ni se en liten film. Länkar till våra sidor finns här längst upp på sidan, bara klicka på respektive ikon så kommer ni direkt till oss.
Imorgon är det tävlingar igen på Bro Park och vi har två starthästar. Som vanligt har jag uppdaterat med kommentarer och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

Idag (och även imorgon) har Vanessa semester för att åka hem till Östersund och släppa ut sina hästar hon har där på sommarbete. Ersättare när det gäller ridningen är Ninni båda dagarna och det var trevligt att ha henne på plats igen.
Det mest spännande idag var att se de nya hästarna ridas. Så klart mycket fokus på dem när de just har kommit, man vill ju se hur de är med allt och framför allt hur de känns och ser ut när de galopperar. Idag blev det bara en väldigt lugn tur ute på rakbanan med trav och lugn canter, men ändå kunde man se hur fint de rörde sig och båda ryttarna var mycket nöjda. Det var Andreas som red fuxen (e Helmet) och Ninni red den bruna (e Prince of Lir). Hästarna har inga namn ännu och jag brukar försöka undvika att ge dem smeknamn som sedan inte har någon koppling till det namn de döps till. Dagens träning för dem blev som sagt mest en uppmjukande jogging, men imorgon kan man kanske se lite mer hur de ser ut och så här långt är vi toppennöjda.
Det var också igångsättning för Sandstorm som efter kastrationen för ett par veckor sedan fick kolik som tog ett tag. Hans ena testikel låg klämd uppe i kanalen och var alltså tvungen att opereras bort, koliken ådrog han sig med största sannolikhet eftersom han då inte fick någon mat på ett tag när skulle sövas. Hästarnas magar är ju känsliga för att vara utan mat.
Nu är han i alla fall redo för att fortsätta sin träning och tillsammans med Douze Points blev det idag en lugn trav och cantertur på rakbanan. Douze har även han tagit det lugnt ett tag eftersom han varit i en växtperiod, härligt att båda hästarna nu kommer igång igen.
Annars inleddes dagen ute på fältet med några längre canters och sista turen för dagen var Stureplan som faktiskt var den enda som tränade på dirttrackbanan idag.
Imorgon försöker vi sätta igång med arbetet tidigt för att få ut hästarna i hyfsat tid innan det blir alltför gassande varmt.

I natt strax före midnatt anlände de nya hästarna och det hade precis börjat mörkna lite ute när de lastades av. Så lugna och fina, de skrittade värdigt ur transporten och in i sina nya boxar.
Idag har de fått gå en tur i walkern, men i övrigt bara ta det lugnt efter en lång resa. De verkar ha väldigt trevliga psyken båda två och trots att de är hingstar är de lätthanterliga och coola. Nu vet man ju så klart inte om de ändrar sig i beteende när de har hunnit återhämta sig och acklimatisera sig, men jag tycker ändå att det brukar märkas ganska direkt hur en ny häst är även om de rest långt.
Dagen började med en extra tidigt start för oss eftersom Andreas skulle åka till Norge, innan dess hann han med ett par turer. Jag var ju redan på plats eftersom jag stannade kvar och sov på vår bäddsoffa efter att ha tagit emot de nya hästarna, så det var inga problem alls att kliva upp och sätta igång tidigare. Bara bra i värmen att kunna rida klart innan det blir alltför varmt, vi kommer att försöka prioritera det så mycket som möjligt så länge det är sådan här hetta.
Imorgon blir det spännande att se de nya hästarna ridas en liten sväng!

Lugn dag eftersom det är tävlingar på Jägersro idag och vi alltså har en tävlingsfri onsdag. Sent ikväll eller snarare i natt anländer våra nya tvååringar från Newmarket efter en resa via Holland. Vi ser verkligen fram emot deras ankomst!

Blåsigt idag även om solen sken, men det väntas ju bli väldigt varmt framåt helgen. För hästarnas del föredrar jag om det är lite lagom så där, speciellt när de ska tävla och utföra maxansträngningar. Värmen påverkar hästarna olika, vissa tar vid sig mycket och andra knappt något alls och det är ju ungefär som med människor. 
Idag har våra nya tvååringar åkt från Holland och kommer till Danmark någon gång i natt, jag har inte full koll på när. Där ska de sedan få vila ett tag innan de sedan fortsätter resan och kommer till oss. Det är i skrivande stund inte klart om de kommer imorgon eller på torsdag, transportören skulle lämna besked så fort de vet mer hur tidsplanen ser ut.
Vi ser verkligen fram emot deras ankomst, ska bli så roligt och spännande att få se dem!
Som utlovat har jag idag uppdaterat med nya bilder och det blev till slut nästan trettio stycken av strålande hög kvalitet. Missa inte dem och de finns under fliken Veckans Bilder!

Så var det ny vecka och full fart som vanligt med arbetet. Gårdagens starthästar mådde bra och hade tagit sina lopp fint båda två, alltid lika skönt när man dagen efter kan konstatera att de känns bra i benen och rör sig som de ska. 
Idag var det grästräning, det är det från och med nu alltid dagen efter tävlingar där det varit gräslopp. Quagmire fick galoppera runt där, men höll sig i lugnt tempo och verkade trivas bra. I övrigt var det blandad träning på dirttracken och gräsfältet. 
Startanmälan idag till söndag och då har vi Quagmire och Sharp Eye till start. Vi ser fram emot att se Quagmire på gräs för första gången sedan vi köpte honom, det är ju gräs han ska ha.
Imorgon tänkte jag göra en ny bilduppdatering här på hemsidan!


Så var årets första storloppsdag på Bro Park avklarad och vi är nöjda även om vi så klart hade hoppats på lite mer utdelning för Snowfoot. Det märks så mycket mer när det är storlopp och gräs att distansen är för kort, det är först sista biten han kommer igång. Han avslutar väldigt fort sista biten och surt att han har samma tid i mål som trean, men blir femma och tre längder från seger. Han gör alltså ett väldigt fint lopp, men med lite tur hade han kunnat få en bättre placering. En femteplats gav dryga 56 000 kr inklusive bonusen (eftersom han är svenskfödd), så det är bra pengar att tjäna i de här storloppen.
Även Beach Road One gjorde ett godkänt lopp som femma på gräset, men dirttracken är nog egentligen mer hans melodi.
Se mer utförliga kommentarer och planer för kommande lopp under fliken (Starter &) Resultat!

En extra tidig start imorse kl 05.00 eftersom det ju var Fullmäktigemöte vid lunch och mycket arbete som skulle hinnas med innan dess. 
Blandad träning och raskast gick Quagmire som snabbjobbade mycket övertygande, han ser väldigt fin ut och det ska bli spännande att se honom på gräs i nästa start som är om en dryg vecka. Det är Sunday Special på Bro Park nästa söndag (den 20e) över 2400 meter vilket är bra förutsättningar för honom som gillar lång distans och gräs.
Även i övrigt gick träningen bra och hästarna skötte sig utmärkt. Det blev en trevlig dag i stallet som ju lördagar brukar vara. 
Imorgon är det då dags för årets första storloppsdag på Bro Park och vad roligt att det då kan få komma publik, framför allt för alla ägares skull som kan vara på plats och se sina hästar tävla. 
Jag har uppdaterat med utförliga kommentarer om våra två starthästar och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

En lite lugnare dag träningsmässigt idag som fredagar ofta är. Vi hade också ännu en repetition av startboxarna för Snowfoot på programmet och det gick mycket bra. Så här lugn och trygg har han aldrig någonsin varit vid lastningen, men samtidigt vet man ju att man absolut inte kan lita en sekund på att det betyder att han kommer sköta sig på söndag. Ingen kan i alla fall påstå att vi inte har övat, nu har vi tragglat det här momentet enormt mycket och det har verkligen känts harmoniskt. 
Vi köpte ju två hästar på Breeze Up-auktion förra veckan och nu kanske ni undrar vart de har tagit vägen? Alla hästar som ska till Skandinvien åker tillsammans och det är tydligen en del papper och tester som fattas för några (om jag nu har förstått det här rätt). Beskedet vi fått nu är att de lämnar England på måndag och dyker upp hos oss någon dag under nästa vecka, allt beroende på hur långa stopp med vila det blir på vägen. Vi ser verkligen fram emot deras ankomst!
Idag har vi påbörjat "Projekt Uteplats". Vi får inte direkt någon medalj för hur vi tagit hand om utemöblerna över vintern vilket resulterat i att många av stolarna ser lite halvskruttiga ut för att uttrycka sig milt. Dessutom har det växt massa ogräs upp genom mellanrummen i plankerna vilket vi nu fått bort.
Uteplatsen är egentligen väldigt fin, men saknar lite kärlek och omvårdnad vilket vi ordnat med idag. Vi har oljat in allt trä med pigmenterad olja som gör träet mörkt och fint (istället för grått och torrsprucket). Nya stolar inhandlades samt massor med blommor, både till lådor precis vid ingången och även till några nya runda korgar. Vi siktar på att ha det sista klart imorgon och även om det är mycket jobb så blir man ju så glad när det är fint, städat och välskött. Det är ju trevligt med en snygg och välkomnande plats vid ingången.
Imorgon är det träning och arbete som vanligt på förmiddagen. Klockan 13 börjar årsstämman i Svensk Galopps Fullmäktige där jag sitter med. Jag hoppas verkligen att vi ska kunna ena oss istället för de ständiga bråk som är och har varit. Jag vet inte en enda person som inte vill ha en ny bana i Skåne och fokus borde ligga på att jobba på det, både när det gäller lokalisering och finansiering. Men ska man låna pengar så är det betydelsefullt att hålla ihop och behandla varandra på ett bra och respektfullt sätt vilket också är viktigt ur ett medmänskligt perspektiv. Smutskastning, inlägg på Facebook och bittra artiklar i pressen med rena personangrepp är totalt kontraproduktivt för att få till en finansiering, det imponerar sällan på banker. Jag önskar verkligen att alla kan förstå det och att vi kan jobba tillsammans för galoppens bästa framöver.

Idag var det ett tv-team från kanal 75 på plats för att göra ett reportage om vårt stall som ska visas på söndag i tv-sändningen i Tv12. Mycket fokus på Snowfoot, men även på Beach Road One som ju båda startar i storlopp samt om vårt stall överhuvudtaget. Som vanligt tar sådana inslag en hel del tid att filma och sedan blir det några minuter bara när det väl är klart. Det kändes i alla fall bra idag när det gjordes och det ska bli spännande att se hur det blir när det är klart. 
Träningen gick bra i blandade tempon och underlag, det var både raskare och långsammare canters som reds på dirttracken, gräsfältet och rakbanan samt att vi också longerade några av hästarna.
Imorgon blir det sista repetitionen innan söndagens lopp för Snowfoot och i övrigt lite lugnare träning. 

Så glad man blir att stallformen håller i sig! En starthäst idag och Sharp Eye vann säkert efter en perfekt avvägd ritt av Andreas, det kändes som att de hade kontroll på det hela vägen.
Stort tack till alla i vårt stall som tillsammans ligger bakom att allt fungerar så bra och att resultaten har kommit. Det arbete alla lägger ner är verkligen guld värt.
Jag har uppdaterat kommentar om dagens lopp och ni hittar det under fliken (Starter &) Resultat.

Idag var det dubbla startboxträningar som gällde. Snowfoot repeterade inför söndag och han skötte sig verkligen klockrent (peppar peppar). Han kom dit i sällskap med House in Order efter att de hade cantrat tillsammans. Han gick sedan direkt utan tvekan in i boxarna, fick stå där en stundg och mumsa gräs som belöning innan han backades ut igen lugnt. Det var hur harmoniskt som helst och vi hoppas verkligen att han fortsätter så här bra. 
Senare på dagen var Fiery Rose och övade och hon gör stora framsteg för varje gång. Vi kommer träna på ett tag till för att befästa det hela innan det blir kval för henne, men tror inte det dröjer så väldigt länge innan hon är redo.
Det har varit två intensiva dagar med mycket arbete i stallet med hästarna och träningen och därefter flera möten under eftermiddagarna/kvällarna. Imorgon är det tävlingar igen, men vi har bara en starthäst. Jag har som vanligt uppdaterat kommentar som ni hittar under fliken Starter (& Resultat), så titta in där.

Måndagar brukar ju vara lite av en rutinträningsdag, men inte idag. Det var grästräning för de hästar som startar på söndag och då har vi Snowfoot och Beach Road One som har större lopp på programmet.
Beach Road One har startat på gräset två gånger tidigare, men båda gångerna över 2100 meter vilket han inte står. Det har alltså varit prov utan värde. Så idag ville vi cantra på lite raskare för att se om han trivdes på gräset och hanterade det bra. Andreas var jättenöjd med hur han kändes och även för oss som stod vid sidan såg det bra ut. Det är Bobbie Killicks Minneslöpning som gäller på söndag och det blir intressant att se hur pass han räcker där.
Även Snowfoot trivdes fint på gräset och skötte sig också mycket bra. Man vet aldrig med honom när man ändrar upplägg med en annan bana än vanligt, men han agerade väldigt proffsigt. Däremot blev inte startspåret på söndag det bästa, spår 14 fick han.i klassiska Jockeyklubbens 2000 Guineas som blir hans första storlopp.
I övrigt tränade vi både på fältet och på banan samt longering för några av hästarna. 
Förutom startanmälan så var det en del anmälningar också, vi har två hästar den 20e på Bro Park. Det var också startanmälan idag till Övrevoll på torsdag, men eftersom reglerna är så krångliga så avstod vi och väljer andra lopp istället. Man får bara vara inne i landet samma dag och det gör att antingen får man anlända på natten eller så får man övernatta i Årjäng eller liknande och göra två resor istället. Det känns som att det sliter mer på hästarna och för oss blir det inte heller så enkelt eftersom man inte får ta in på hotell eller ens tanka i Norge, det är totalt besöksförbud i butiker för icke-norrmän. 
Vi kan absolut organisera det hela även om det är lite omständligt, men när det finns andra bra lopp i närtid så är det bättre att välja det kom vi fram till.
Imorgon är det startboxträning på programmet förutom den vanliga träningen.

Utan tävlingar på Gärdet så kändes det inte alls som Nationaldagen idag. Vi ser fram emot 2022 istället!
Lugn återhämtningsdag och vi är laddade för morgondagen med både startanmälan och grästräning.

Vilken sommar vi har fått! Det gick liksom nästan från vinter till sommar, mycket till vår blev det aldrig. Det är ungefär tio dagar sedan vi gick runt i vinterkläder och frös, nu är det snarare så att man vill rida tidigt innan det blir alltför varmt för hästarna. 
Idag var det en del raskare träning för några av hästarna, Quagmire snabbjobbade och resten tränade på i goda tempon. 
Idag firade vi onsdagens segrare Stureplan och High Max med lyxfika med bubbel, tårta samt bageribröd med goda tillbehör. Många ägare var på plats idag och det blev verkligen en jättemysig dag i stallet. 
Imorgon är det Sveriges Nationaldag och normalt sett skulle vi haft tävlingar på Gärdet, för andra året i rad är det inställt. Det brukar komma närmare 50 000 personer och sådana evenemang får ju vänta lite till, så imorgon är det istället tävlingar på Jägersro.
Det känns i alla fall väldigt roligt att vi nu både kunnat öppna restaurangen och även en publikplats uppe vid banan. Det var så härligt att få ha lite publik i onsdags samt att ägarna fick komma till vinnarcirkeln.
Dessutom var segerintervjuerna tillbaka vilket också varit mycket efterlängtat, med dem får man en helt annan känsla som åskådare när en häst vinner. Man får höra hur jockeyn upplevde det hela, hur tränaren tänkte och planer för hästen och man får också lite extra segerglädje genom ägare. Det blir ett stort mervärde och gör hela upplevelsen av loppen så mycket mer värd. Nu förstår jag i och för sig inte varför vi inte haft intervjuer hela tiden, men är i alla fall glad för att de är tillbaka. Vi är på väg mot normal tider igen, det känns helt fantastiskt!

Idag var Andreas ledig efter att ha ridit i Norge igår kväll. Istället hade vi väldigt trevligt gästspel av Ninni (Westerlund) som ersatte med den äran. Vi red flera turer ute på stora gräsfältet samt även en del på dirttracken. Det var mestadels lugnare tempon som gällde idag och hästarna skötte sig bra även om några av dem kanske hade velat gå lite fortare än de fick.
Imorgon blir det lite snabbare träning igen.

Idag var det Breeze up auktion på Newmarket, flyttad från Irland. För vår del blev det två köp och det glädjer enormt att vi får in dessa nya fina hästar. Vi har ju två svenskfödda tvååringar som nu kompletteras med två importer och det känns toppen inför årets tvåårslopp samt nästa års klassiska säsong. 
Båda är hingstar, den ena efter Helmet och den andra efter Prince of Lir.
Här kan ni titta mer, de har nummer 9 och 182, klicka på numret så kommer både härstamning och bilder upp samt filmer både från när de breezar och när de skrittar och står:
Tattersalls Ireland
Vi har flera ägare klara, men är ännu inte helt färdiga med exakt hur ägandet kommer att se ut. Vid intresse kontakta oss, men i så fall ganska snabbt eftersom planen är att få ägarbilden helt klar inom kort. 
Idag var det så klart extra enkelt att gå upp efter gårdagens resultat och alla starthästar mådde jättebra och hade tagit sina lopp utmärkt. Att säga att det var blandad träning idag är ingen underdrift, vi var på dirttracken, på gräsfältet och på rakbanan samt övade återigen startboxar med Snowfoot. Han sköter sig bra och vi försöker mest hålla igång med positiva repetitioner nu inför hans lopp. 
Startanmälan var det till nästa onsdag och då har vi bara Sharp Eye till start, men sedan är det ju då alltså storloppsdag nästa söndag också, det startanmäls dock först på måndag.

Jag kan nog inte med ord uttrycka hur glada vi är idag. Att Stureplan kommer tillbaka efter två år och vinner direkt, det är som en saga det. Visst stod han bra inne i loppet med vikten, men han var inte vässad och vi var säkra på att han behövde loppet, vilket han också gjorde.
Det är fantastiskt att se hans reaktion när vi flätade och sadlade honom inför loppet, han blev helt överlycklig och peppad, det syntes väldigt tydligt. Han har en sådan löpskalle och älskar verkligen att tävla, han vinner loppet för att han verkligen vill det. 
Sällan eller aldrig har en seger i ett vanligt lopp betytt så mycket som det gjorde idag. När Andreas gjorde segergest vid mål tror jag de som jobbar med hästar kan förstå känslan av att vinna efter all tid och arbete som har lagts ner.
Att dessutom High Max vinner hur lätt som helst idag gjorde inte direkt dagen sämre, idag var han bara bäst i sitt lopp och förhoppningsvis kan han kliva upp i klasserna framöver.
Jag har uppdaterat med mer utförliga kommentarer under fliken (Starter &) Resultat, så titta in där. 

Idag för fem år sedan reds den första tävlingsdagen på Bro Park. Dagen innan hade vi som andra stall flyttat från Täby Galopp till Bro Park och det tog hela dagen nästan in i natten innan alla hästar och grejer var installerade. Det var en både märklig och fantastisk känsla att komma till ett helt nytt stall och se alla hästarna i sina stora, fina boxar med öppna fönster. 
Man fick själv välja när man ville göra flytten och vi ville göra det så snabbt som möjligt för att hästarna skulle hinna acklimatisera sig. I början var vi bara två tränare på hela Bro Park (Stall Kvisla flyttade först) och det var lite som att vara i en spökstad på ett häftigt sätt faktiskt.
Sedan flytten har mycket utvecklats runt hela stallområdet med både banor och faciliteter. Fem år har gått väldigt fort, men samtidigt känns Täby Galopp som en evighet sedan och som ett annat liv nästan.
Många är nostalgiska över Täbytiden och det är även jag när man tänker tillbaka både på tävling och träning. Dock är Bro Park på en annan nivå kvalitetsmässigt och det har också visat sig i resultatlistorna. Tränarna från Bro Park tar för sig betydligt mer i storloppen och på topplistorna nu än då.
Ändå tror jag bara det är början, det vill ju till att man också får in ägare som satsar och därmed bättre hästar, en process som ofta tar lite tid. Visar man resultat så är det så klart betydligt lättare, så vi hoppas att utvecklingen och kvaliteten bara fortsätter uppåt och framåt vilket gynnar hela galoppsporten.
Imorgon är det dags för tävlingar igen och vi har tre starthästar. Jag har som vanligt uppdaterat med kommentarer angående deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så titta gärna in där.

Så var det ny vecka och dessutom sista dagen i maj. Imorgon är det inte bara juni utan också start för lättande av restriktioner, som man har längtat. Även om det här är första fasen och fortfarande en del som inte släppts så känns det som en viktig symbol för att vi är på väg mot normala tider igen. 
Idag var det som vanligt mycket arbete och hästarna var pigga och på hugget. 
Anmälningar idag till nästa vecka då det är tävlingar på Bro Park både på onsdag (den 9e) samt söndag (den 13e) med storlopp. Dessutom har vi hästar anmälda i Norge på torsdagen (den 10e) så det ser ut att bli en intensiv vecka för oss. Speciellt spännande är det naturligtvis med Snowfoot i sitt första storlopp som är Jockeyklubbens 2000 Guineas.

Lugn söndag eftersom vi idag inte hade några starthästar i Göteborg. Så klart missades inte Elitloppet, roligast är alltid att se det på plats med den stämning som brukar vara när det är publik. Nu hade de dock sådan otur med datumet att det var tomma läktare, redan på tisdag släpps ju en hel del restriktioner. Det gick så klart bra att se det hemma framför tvn också, men nu hoppas vi att framöver kan alla som vill vara på plats när det är stora tävlingar. 

Äntligen lite sol och värme, att det faktiskt känns som att sommaren är på gång! Inte bara det, igår fick vi också bekräftat att tävlingarna nu börjar öppnas upp för publik igen. Känns verkligen fantastiskt och även om det nu i början är lite begränsningar så dröjer det inte länge till innan det är helt öppet och som vanligt. När storloppen och härliga sommardagar kommer inom kort så är det ju strålande nyheter att ägare och andra kan närvara igen.
Så tomt som det varit när vi har stått där vid ödsliga läktare, det har varit en märklig känsla som till slut blivit normal. Att vi nu får tillbaka publik igen är minst sagt efterlängtat. 
Om ni inte redan har gjort det, gå in på Svensk Galopps sida och läs under Nyheter om vad som gäller för Bro Park respektive Jägersro. Det är föranmälan som gäller, viktigt att veta så man inte dyker upp spontant nu på onsdag. 
Dagens träning gick bra, en intensiv dag med mycket att göra men arbetet flöt på utmärkt. Nu tar vi lite helg och laddar för kommande vecka!

Det är otroligt vad banorna torkar upp fort, dräneringen kan man verkligen inte klaga på. Det är inga små mängder regn vi har fått de senaste dagarna, men trots det var banorna idag över all förväntan. Okej, dirttracken var åt det snabbare hållet efter att ha legat packad nu och vi höll därför igen litegrann på tempot. Det kändes i alla fall väldigt bra efter gårdagens klena träning att kunna träna hästarna igen. 
Vi var i startboxarna med Fiery Rose och jobbade med henne, idag med Gustavo. Det tog ganska mycket tid i anspråk men blev en väldigt nyttig övning. Hon har tidigare startat en gång och vunnit, men haft problem med startboxarna och det är det vi behöver jobba med nu. 
Det blev en bra träningsdag överlag och imorgon borde banorna vara ännu bättre.

Dagen inleddes med att kolla banorna efter enorma mängder regn. Även bilvägarna inne på området var helt översvämmade, så förväntningarna på banorna var inte skyhöga direkt. Mycket riktigt så var dirttrackbanan blöt och ihoppackad medan rakbanorna var mycket geggiga. Ingen av banorna var lämpliga för ridning, det enda som gick var att trava. Så föga spännande träning idag alltså... 
Imorgon hoppas vi att banorna har hunnit torka upp så pass att det går att träna som vanligt.

Regnet har bara öst ner hela dagen. Kändes nästan lite märkligt med kontrasten när man tittade på tävlingarna från Jägersro att det var sol och fint väder där.
Imorgon känns det tveksamt hur bra banorna är efter dagens väder.

Idag var det blandad träning med några raskare arbeten, men även mellantempon samt träning på rakbanan för några av hästarna. Träningen flöt på bra och hästarna såg fina ut. 
Idag skulle vi också egentligen ha begett oss iväg mot Jägersro igen för tävlingar imorgon lunch, men våra två hästar är strukna eftersom de inte är helt redo. De får sikta på andra uppgifter inom kort istället. 
Imorgon kommer det regna galet mycket enligt alla väderprognoser, på nyheterna sa de att det kommer komma lika mycket regn på en dag som det normalt sett gör på en månad! 
Väldigt skönt att inte morgondagens lunchtävlingar avrids på Bro Park i spöregn och dyngsur bana. 

Igår var ju så klart planen att åka hem så fort Beach Road One hade fått tillräckligt med tid på sig både för att återhämta sig efter loppet, men också för att varva ner ordentligt innan lastning. Under tiden förberedde jag genom att packa ihop och lasta in alla våra saker, fylla upp hönäten att ha i transporten mm.
Sedan uppstod ett lite problem kan man säga... Transporten startade inte. Oklart varför, men något sorts elfel med batteriet (ni som kan det här hör nog att jag inte direkt är någon teknisk expert...).
Vi fick god hjälp av Tobias Hellgren som var snäll och hjälpte oss genom att försöka få igång bilen med startkablar. Trots mycket tid för uppladdning så hände inget alls tyvärr. Till slut fick vi ringa Assistanskåren och när de väl kom så fick de igång den på nolltid eftersom de har betydligt starkare grejer att ladda upp med. Två och en halv timme försenade kom vi iväg till slut och det blev sent innan vi var på Bro Park i natt. Så sent att det blev två timmars sömn på soffan istället för att åka hem, därefter upp och lämna tillbaka transporten samt hämta upp hundarna som varit hos en kompis till mig över helgen. 
Idag har jag varit extremt trött och seg, bara två timmars sömn efter koncentration på körning i mörker var helt enkelt inte tillräckligt. Men hästarna ska tränas ändå och det var bara att jobba på. Viktigast då är att inte sätta sig för länge, då kommer tröttheten fort. 
Dagen har ändå flutit på bra idag och träningen gick utmärkt.
Det var också en del anmälningar idag, bl a till Bro Park nästa vecka (2 juni) och då har vi en del startande. 

Vi är så glada för Beach Road Ones insats idag. Det är inte ofta en femteplats känns så bra, men det här var ju hans första storlopp som äldrehäst och det var verkligen de allra bästa motståndarna och väldigt tufft. När man som han inte är van vid den här kalibern på lopp så kan det vara svårt, tempot är så enormt mycket högre än i ett vanligt lopp där han bär toppvikt. 
På bortre långsidan är han i stort sett sist, men sedan börjar han öka mer och mer och avslutningen över upploppet var stark, han hann precis förbi till att knipa femtepengarna som var 40 000 kr. 
Andreas var jättenöjd med hur han kändes och vi är eniga om att han kommer växa in i det här mer och mer vartefter. 
Det här kommer sätta fram honom ett snäpp ytterligare tror jag, att vara med i sådana här lopp sätter ännu mer tempo i kroppen eftersom det här troligtvis är det snabbaste han någonsin gått i ett lopp.
Se ytterligare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat! 

Träning som vanligt på morgonen medan vi samtidigt förberedde för avgång. Vi kom iväg strax efter kl 10.50 och resan gick bra även om det var en del köer i början.
Beach Road One har rest bra och han var lugn och harmonisk hela resan samt även när vi anlänt till Jägersro. Han fick en dusch, en promenad samt all annan omvårdnad och nu är han installerad i sin box.
Läs mer utförlig kommentar angående hans chans imorgon under fliken Starter (& Resultat)
I skrivande stund är det nästan midnatt och jag vill inte missa röstningen i Eurovision, den börjar strax. Det här måste vara den bästa upplagan som gjorts på evigheter, det finns så enormt många jättebra låtar/nummer att det känns omöjligt att gissa vinnaren just nu.
Imorgon gäller Pramms Memorial, håll tummarna för oss och en bra prestation!

Även idag var det blandad träning, några som gick raskare och andra som tränade lite långsammare. Träningen gick bra och arbetsdagen har flutit på fint. 
Vi har också förberett en del med packningen inför morgondagens resa till Malmö. Planen är att komma iväg relativt tidigt för att vara framme på eftermiddagen och ha gott om tid för installering och återhämtning efter resan. Naturligtvis kommer uppdatering som vanligt framåt kvällen hur resan har gått. 
Innan vi åker kommer vi så klart träna hästarna hemma, så vi planerar att vara igång med det tidigt imorgon. Det är mycket imorgon alltså och vi ser fram emot en spännande helg. 

Gårdagens starthästar mådde jättebra idag och hade tagit sina lopp på bästa sätt. Nu laddar de för kommande uppgifter och för Snowfoots del innebär det Jockeyklubbens 2000 Guineas på Bro Park den 13 juni. 
Träning i blandade tempon idag och ett extra plus för hur fin Stureplan såg ut i en längre och raskare träningsrunda, han är en så otroligt fin häst.
Beach Road One är verkligen i god form inför söndagens stora uppgift i Pramms Memorial. Vi är så klart ödmjuka inför detta då han möter de allra bästa hästarna i Skandinavien och vi inte direkt är favorittippade... Det ska bli spännande att se hur han står sig i konkurrensen och det känns i alla fall roligt att åka dit och vara så nöjd med honom som vi är. Han har aldrig sett bättre ut än nu och det lär behövas i tuffast möjliga motstånd.
Startanmälan idag till Jägersro som tävlar inte bara på söndag utan även onsdag och då har vi Quagmire och High Max till start. Det blir intensiva dagar för oss med resa och tävlande nu.

Tävlingar idag och vilken bra dag det blev! Snowfoot vann och gjorde det väldigt starkt när han bara gick ifrån fältet över upploppet, han visar återigen vilken bra häst han är. MEN startboxarna fortsätter att vara ett problem och man slits mellan hopp och förtvivlan när han ska lastas. Nu funkade det med lite ändrad utrustning till slut, det ska vi jobba vidare med till nästa lopp som ju är storlopp (Jockeyklubbens 2000 Guineas) och skarpt läge. 
Även Sharp Eye gjorde det bra som fyra när han gick upp i klass, han är så jämn och säker varje gång. Se närmare kommentarer om dagens insatser under fliken (Starter &) Resultat.

Rejäl dimma på morgonen, normalt sett brukar den släppa fort men idag låg den kvar i ganska många timmar. Det gjorde att när man stod och tittade på hästarna från den plats vi brukar vara på så såg man endast upploppet, resten av banan var höljd i vitt. När man står där och glor in i en kompakt dimma så tar det inte många sekunder innan man börjar inbilla sig vad man ser. Rör det sig inte där, kommer det en häst där kanske? När de väl dyker upp känns det nästan märkligt att det äntligen är på riktigt.
Det var en del raskare träning som gällde och det var plusintryck på flera, vi var mycket nöjda. Tvååringarna tränade också startboxar och de skötte sig fint. De går nu in i den smalare varianten av boxarna, dvs den bredden som används på tävling. Vi har nu också börjat stänga bakgrindarna samt även introducera att stänga framtill genom att röra på grinden fram och tillbaka framför dem så att de ser att den rör sig utan att de blir helt instängda. Hittills har allt med deras startboxträning gått hur bra och smidigt som helst.
I fredags fick vi en ny häst i träning, Fiery Rose. Hon har startat en gång och vunnit, men haft problem med startboxarna och måste kvala om innan hon kan starta igen. Idag var första dagen hon reds eftersom hon väntat på skoning. Det blev en lugnare cantertur på rakbanan och det var inga problem alls. Vi kommer testa startboxarna med henne redan i slutet av veckan, det är lika bra att sätta igång med det arbetet så fort som möjligt.
Imorgon är det tävlingar igen på Bro Park och efter att ha strukit två stycken så återstår två startande. Se närmare kommentarer angående deras chanser under fliken Starter (& Resultat).

Efter massor med regn så var banorna geggiga och ihoppackade på morgonen. Vi inledde därför med att galoppera på fältet istället med de första turerna i väntan på att banan skulle torka upp lite mer. De sista turerna för dagen kunde träna på dirttracken, den var då fortfarande åt det snabba hållet men helt okej att cantra lugnare på. 
Det var startanmälan idag till Pramms Memorial och vi väntade med spänning på att startlistan skulle komma. Av elva kvarvarande hästar startanmäldes tio stycken. Beach Road One fick spår 6 vilket vi är nöjda med, så där lite lagom i mitten känns bra. Vi ser så klart fram med spänning mot helgen!
Imorgon är det en del raskare träning samt också startboxträning med tvååringarna.

Lugn söndag eftersom vi inte hade starthästar på Göteborg idag utan valde andra uppgifter för de som var anmälda. 
Imorgon är det spännande startanmälan till Pramms och naturligtvis träning som vanligt.

Så var det lördag och helgkänslan infinner sig, när det som nu är varmare grader också så känns det ännu mer njutningsbart så klart. 
Hästarna tränade på en del i raskare tempon och det var många plusintryck, vi är jättenöjda med dagens träning. 
När ridningen var klar väntade som vanligt pyssel och fix med hästarna samt de vanliga stallbestyren. Sedan kunde vi avsluta arbetet för dagen och nu tar vi helg.
Imorgon är det ju vårpremiär i Göteborg, vi hade hästar anmälda där men valde till slut andra lopp och uppgifter. Så det blir en lugnare dag för oss imorgon, men så klart kommer vi följa tävlingarna ändå. Det är fulla fält och det ser minst sagt öppet och svårtippat ut, det är upplagt för skrällar känns det som. 
Idag har jag uppdaterat med nya bilder från både träning och tävling. Förut gjorde det här en gång per vecka, men sedan vi istället har utökat Facebook och Instagram så blir det mer sällan även om vi kommer fortsätta med regelbundna uppdateringar. Därför är namnet Veckans Bilder ganska missvissande och vi kommer byta namn, men just nu heter det så. Kolla in de fina bilderna där och så önskar vi er en fortsatt trevlig helg!

Fredagar är ofta en dag där hästarna tränar i mellantempon även om det så klart alltid finns undantag, vissa går raskare och vissa lugnare. Både torsdagar och lördagar är oftast raskare träningsdagar medan fredagen ligger mittemellan som en så där lite-lagom-dag. Det betyder inte att det är en mindre viktig dag, hästarna ska tränas och tas om hand lika mycket för det och dagen rullade på bra. 
Vi hade också en hel del andra bestyr på programmet idag och vi hann med allt som var planerat för dagen. 
Jag hade utlovat nya bilder idag, men efter en lång dag så blir det imorgon istället.

Vi njuter för fullt av värmen och sommarkänslan. Redan direkt på morgonen kunde hästarna gå ut både i walkern och i hagen utan täcken, hur härligt som helst. 
Det var en ganska vanlig rutinträningsdag idag och hästarna skötte sig fint. Det var träning både på dirttracken och gräsfälten, alla banor är i toppenbra skick.
Idag var ändå ingen vanlig dag alls, idag fick jag nämligen första vaccinationssprutan. Jag laddade häromdagen ner appen Alltid Öppet som man bokar via och det var sannerligen inte lätt att bli inbokad. Jag tryckte fram och tilllbaka för att hitta tider säkert uppåt 200 gånger. Det kommer in nya tider hela tiden, men de försvinner också på en nanosekund. När det till slut kom upp "Bokad" kändes det ungefär som att vinna på Triss, jag var helt förvånad. 
Själva vaccineringen gick ursmidigt, från att jag anlände till Kistamässan tills jag var vaccinerad tog det max sju minuter. Hur skönt känns det inte att ha fått första sprutan nu? Både ur smittrisksynpunkt, men även att framöver ha intyg att man är vaccinerad när man reser eller går på event när det öppnar upp igen.
Imorgon tränar vi som vanligt och jag tänkte också uppdatera här på sidan med nya bilder.

Inga tävlingar för oss idag när det var Jägersro som hade hand om dagens lunchlopp, vi laddar istället för nästa vecka. Lugn onsdag med lite extra pyssel i stallet och en hel del annat. 
Imorgon är det träning som vanligt igen som gäller.

Vilken vändning i vädret, äntligen! Från nästan minusgrader på mornarna som vi har haft länge nu till sommarfeeling på i stort sett en enda dag. Redan på morgonen var det ganska varmt och det dröjde inte många timmar förrän solen sken och det kändes mer som sommar än vår faktiskt, helt underbart. 
Även banorna hade torkat upp och vi kunde träna på som vi ville igen. Beach Road One gick ett snabbjobb och vi var mycket nöjda med både hur han såg ut och kändes. Det ska bli så spännande att se hur han står sig mot de allra bästa hästarna i Pramms om tolv dagar, det är verkligen roligt att vara med på den nivån av lopp. 
Övriga hästar cantrade i blandade tempon och några av dem lite raskare. Vi var också i startboxarna med Snowfoot och övade, det är bäst att bara gneta på för att han ska bli mer stabil med det här momentet. Han har ju lopp igen nästa vecka och syftet med det är främst att träna honom ytterligare i tävlingssammanhang. Efter det loppet kommer Jockeyklubbens 2000 Guineas (den 13 juni) och då vill det till att allting kring startboxarna fungerar. 
Tvååringarna tränar vidare och vi är jättenöjda med deras utveckling. De är så olika men ändå så fina båda två. Douze Points är den klart tidigare typen och han har verkligen blommat ut och är så kvick och lätt i kroppen. Sandstorm är väldigt stor och det var han redan när vi köpte honom. Även om han gör allt enkelt så väntar vi ett tag med att öka upp hans träning ytterligare än på den nivå han ligger på nu, han kommer behöva växa klart mer i kroppen för att nå sin fulla potential. Det är verkligen två toppenfina hästar som vi har stora planer för båda två.
Idag var det städdag på Bro Park. Syftet var att städa upp runt stallarna och området för att det ska bli fint nu till våren. Runt vårt stall är det redan ganska städat och organiserat, men däremot fanns en del att rensa ut och städa upp inne i ladan. De ställde ut mindre containrar för att man skulle kunna bli av med sådant som bara ligger och skräpar och vi fick ut en hel del.
Stockholms Galoppsällskap bjöd på grillat och fika för att uppmuntra och de gör många bra och trevliga saker för oss aktiva, tycker de är toppen på att stötta i både stort och smått. 

Efter regn under gårdagen och natten samt hela förmdiddagen idag så var dirttrackbanan en spegel av vatten. Vi travade runt första turen där och det var visserligen jämn bana men inte i skick för mer än att "dutta runt" ett varv. Vi övergick till att rida turer runt området istället och dagens träning blev mer av motion och att ha hästarna redo för raskare tempon imorgon om banan torkar upp. 
Det var trots allt betydligt varmare grader idag och på eftermiddagen riktigt fint väder, så jag tycker det känns som en bra chans att det ska vara goda träningsförutsättningar imorgon. 
Gårdagens starthästar mådde bra och hade tagit sina lopp utmärkt. Idag var det startanmälan till Göteborg, men efter mycket funderande så valde vi att avstå och välja andra lopp. 
Det var också anmälningar idag till både Jägersro den 23e som ju är Pramms-dagen samt här på Bro Park nästa onsdag, dvs den 19e. 
Så den här veckan blir tävlingsfri för oss, men nästa vecka blir det både onsdag samt då resa till Malmö på helgen.
Imorgon hoppas vi på fint väder och bra banor!

Tävlingar idag och två startande som båda gick fina lopp även om det blev lite stolpe ut med en tredje och en fjärdeplats. Vi är i alla fall mycket nöjda med hästarna även om det hade kunnat bli mer utdelning rent placeringsmässsigt. De håller formen och presterar varje gång och det känns toppen.
Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat.

Äntligen lite sol även om värmen dröjer lite till, men bara lite... För redan på måndag verkar det bli både vår och nästan sommarväder med närmare 20 grader varmt. Efter den här kylan så låter det nästan overkligt bra.
Dagens träning gick bra och hästarna såg fina ut i blandad träning, både raskare och lugnare tempon. 
Lördag innebär ju lite helgkänsla och en del ägare på plats för att kolla in träningen och fika med oss. Idag var det så pass varmt framåt lunch att till och med uteplatsen kunde användas. Det är faktiskt ett kommande projekt nu inom kort, att fixa till ute med nya stolar, blommor samt olja trädäcket så det blir riktigt fint och trivsamt. 
Imorgon är det då återigen dags för tävlingar och vi har två starthästar. Jag har uppdaterat med närmare kommentarer under fliken Starter (& Resultat), så kolla in där.

En stor fördel med Bro Parks banor är deras dränering. Det har verkligen kommit rejäla mängder regn de senaste dagarna, men idag hade banorna torkat upp över förväntan. Visst var de lite mättade på vatten, men på det hela taget i fint skick och förhoppningsvis ännu bättre imorgon.
Hästarna var rejält laddade efter sin extra lediga dag och det var skönt att de kunde få träna på som vanligt idag. 
Vi startade upp första turen en aning tidigare än vanligt och oj vad stor skillnad något sådant gör. Att man bara ligger lite före hela tiden i tidsschemat och har gott om tid, det är nästan magiskt hur bra det fungerar. 
Imorgon är det träning som vanligt förutom att rider Andreas i Danmark och Matilda kommer istället som ersättare. 

Efter gårdagens ihållande regn så hade jag inga skyhöga förväntningar på dagens träningsmöjligheter. Inledde direkt med en tur till banan och därefter till rakbanan för att kontrollera status. Alla banor låg packade (precis som de ska vara när det har regnat) och speciellt dirttracken kändes väldigt geggig. 
I det läget blir förutsättningarna sådana att man mer kan motionera än träna, dvs trava och jogga runt väldigt lugnt. När dessutom vädret var kallt med regn i luften (har full vintermundering på just nu med termobyxor och vinterjacka...) så valde vi att ställa in dagens träning förutom lite longering för några av hästarna.
En extra ledig dag tror jag bara de mår bra av, men imorgon kommer vi rida även om banorna inte torkat upp helt. De kan inte vara lediga hur mycket som helst, men just idag så kändes det bättre att låta dem få extra långa turer i skrittmaskinen än att träna med tveksamma förutsättningar.
Istället passade vi på att hinna med lite storstädning, sortering av täcken mm. Det känns alltid skönt att få sådana där icke-nödvändiga men nyttiga och trivselhöjande saker gjorda när det finns lite tid över som man inte räknat med.
Snowfoot mådde bra och hade tagit sitt lopp fint. Han höjdes från 74 till 78 i hcp och står därmed bra inne i kommande storlopp. Nästa lopp blir om två veckor och det är utskrivet på gräs vilket jag hoppas att det blir då vi tror att gräs ska vara ännu bättre för honom. Dock måste nog våren raska sig hit för att få fart på grästillväxten, just nu ser det lite klent ut. Men väderprognosen nästa vecka säger 17-18 grader varmt, hur härligt låter inte det?

En starthäst idag, men inte vilken som helst. Den besvärliga men kapabla Snowfoot var det som gällde och min puls var nog uppe i över 200 när han började strula med startboxarna. Det är en mardröm att stå vid sidan och se på när det blir problem. Nu gick han in som tur var, men uppenbarligen behöver vi jobba vidare med startboxträningen för att det ska fungera mer stabilt. 
I loppet visade han vilken fin häst han är, han sitter instängd till sista biten och fullständigt flyger fram till andraplatsen när han väl kommer ut, så nära att det blev vinst. 
Vi har en väldigt bra häst utan tvekan, men vi får också jobba på att han mognar mera mentalt vilket inte är det enklaste. Precis allt har varit svårt med honom, från inridning och framåt. Dock har han lärt sig allt vartefter och vi hoppas så klart att även startboxmomentet ska sitta framöver. 
Se närmare kommentar under fliken (Starter &) Resultat).

Idag en del raskare träning och det såg bra ut. Beach Road One var en av de som tränade på, nu är det drygt 2,5 vecka kvar till Pramms Memorial och det känns så klart väldigt spännande. 
Tvååringarna brukar alltid träna tillsammans, men idag fick Douze Points cantra med Sharp Eye medan Sandstorm tränade i samma tur som Quagmire. Det är bra att inte alltid träna med samma hästar och dessutom börjar vi nu också vissa dagar att träna dem lite olika.
Precis före lunch öppnade sig himlen och regnet fullständigt vräkte ner- i kanske tio minuter. Sedan försvann det, men det var som ett litet smakprov av morgondagen då det tyvärr ser ut att bli riktigt uselt väder hela dagen, extra trist när det är tävlingar så klart. 
Imorgon har vi bara en starthäst, men en viktig sådan. Jag har uppdaterat mer utförlig kommentar under fliken Starter (& Resultat). 

Så var det måndag och som oftast en intensiv arbetsdag med mycket på programmet. Utöver den vanliga träningen blev det också startboxövning med Snowfoot inför onsdag och denna gång med Andreas. Det gick toppenbra och nu hoppas vi att Snow sköter sig lika fint i övermorgon.
I övrigt både skoning och lite rutinkontroller av veterinären, sådant som tar en del tid i anspråk.
Det var startanmälan idag till på söndag och då har vi Sharp Eye och High Max till start. Det var också anmälningar till Göteborgs vårpremiärdag om knappa två veckor och vi anmälde några hästar dit. Vi får hålla tummarna för att de har soligt och varmt väder tills dess så att gräset hinner växa på så mycket som möjligt efter den här kalla starten på våren. 
Såg ni Kentucky Derby natten till söndag? Bob Baffert vinner sin sjunde tränarseger där, minst sagt imponerande. Han är inte bara ett proffs på att träna utan även på intervjuer/presskonferenserna innan och efter, alltid lika roligt och intressant att lyssna på.
Historien bakom segrande häst Medina Spirit är utan tvekan något helt extra. Han köptes på auktion i januari som ettåring för det minst sagt blygsamma priset 1000 dollar (alltså inte ens 10 000 kr). Som tvååring i juli såldes han på Breeze up auktion för 35 000 dollar (dvs knappa 300 000 kr) och just då var det så klart en bra förtjänst för säljaren. Dock kanske inte lika bra nu med tanke på att han inte bara vann evig ära genom derbysegern utan även 1,86 miljoner dollar (ca 15,5 miljoner kronor). 
Det blev mycket siffror här, men summeringen är att det går att för minst sagt blygsamma pengar (ynka 1000 dollar) hitta en häst som räcker till att vinna ett av världens absolut största och mest prestigefyllda lopp. Även om man inte har en blåblodig stam så kan man vara den individen som har allt ändå. Det är sådant som är roligt!

Lugn tävlingsfri söndag och det är värdefullt för både personal och hästar med en lugn dag. Hästarna märker snabbt när det inte är någon träning eller tävling på gång och de vilar då lite extra och varvar ner. 
Imorgon startar vi upp en ny vecka med tävlingar på Bro Park både onsdag och söndag.

Idag var Andreas på Klampenborg och red, så han var alltså inte på plats hos oss. Istället gjorde Matilda ett gästspel och red de turer Andreas normalt rider vilket gick finfint.
Det blev en trevlig lördag med en hel del ägare på plats för att följa träningen och vid fikat firade vi Sharp Eyes seger i onsdags med tårta. Lördagar i stallet har den där härliga helgkänslan som är speciell.
I natt strax före kl 01 rids Kentucky Derby som ju alltid är intressant att se, ett legendariskt lopp. Någon gång vore det fantastiskt att få se det live på plats.
Imorgon är det tävlingar på Jägersro, egentligen skulle Quagmire ha startat där var planen. Dock fick han ett pyttelitet minisår som normalt sett inte hade betytt någonting, men det svullnade upp. Då vågade vi inte chansa på att vänta utan han fick en antibiotikakur för att få bort det och karenstiden gör att start inte var aktuellt så därför startanmäldes han aldrig.
Imorgon blir därför en tävlingsfri dag för oss, men kommande veckor är det söndagstävlingar hela tiden (Bro Park 9e, Göteborg 16e, Jägersro 23e osv...). Nu är verkligen tävlingssäsongen igång för fullt.

Sista dagen i april, nu börjar vi till och med närma oss sommaren om man ser rent datummässigt. Det känns dock inte riktigt så, imorse var det fem minusgrader när jag körde hemifrån tidigt. Det blir ju rätt soligt och trevligt fram på dagen, men mornarna är verkligen iskalla än så länge. 
Träning som vanligt idag med en del raskare tempon samt att startboxträningen med tvååringarna fortsätter och det går toppenbra. 
Vi hade en extra hästskötare i stallet idag, Maria Neil har opererat sin svanskota och får avstå ridning i någon vecka. Dock blev hon rastlös direkt, så imorse dök hon upp i stallet som en glad överrraskning. Hon har borstat och pysslat med hästarna samt promenerat med till och från banan vid nästan alla dagens turer. Trevligt sällskap så klart, men vi ser samtidigt fram emot att hon snart är tillbaka i sadeln igen.
Vi hann med en del extra arbeten i stallet idag efter ridningen var avslutad, det finns alltid saker att göra och det känns ju så bra när man hinner med sådant som är utöver det vanliga arbetet. 
Det är ju Valborg idag, men för egen del blir det extremt lugnt firande och vi tränar som vanligt imorgon.

Efter gårdagens fina resultat så var det lätt att hoppa upp ur sängen på morgonen och sätta igång dagen. De hästar som kvalade och startade igår mådde fint och hade tagit sina lopp utmärkt. 
Blandad träning idag, hästarna såg fina och starka ut i mestadels goda tempon. Vi hade också annat på programmet med skoning bland annat, det har varit fullt upp hela dagen men arbetet har gått bra och dagen har flutit på. 
Idag var det också startanmälan till nästa onsdag, dvs den 5 maj. Då har vi Snowfoot till start och det är faktiskt vår enda starthäst den dagen. Dock är det även tävlingar på söndagen (den 9e), men den startlistan kommer ut först på måndag. 
Nu ikväll hade Stockholms Galoppsällskap möte via Teams för medlemmarna där det svarades på frågor om banan i Skåne. Det var många frågor och funderingar som hade skickats in och jag tycker hela mötet var väldigt bra och informativt med en god ton. Det är alltid bra att informera och kommunicera, här blev det nog förhoppningsvis mer tydligt för de flesta om hur det har gått till och hur förutsättningarna framöver är.

Härlig dag för oss, är så glad över dagens fina resultat! Året inleddes ju så bra för oss med två segrar på Nyårsdagen och det kändes som en nystart för stallet efter ett bedrövligt år 2020. Under förra året gjorde vi mycket ändringar i stallet på många sätt och när resultaten började komma så var det ett så efterlängtat kvitto på att vi var på rätt väg.
Efter en bra vintersäsong trots att många av våra hästar inte startade då så har nu vårsäsongen satt igång och formen har hållit i sig. Jag är så tacksam för det och vi har ju flera hästar på gång som kommer igång och startar snart.
Vi jobbar hårt och när det går bra så ger det bara ännu mer energi att jobba ännu hårdare. 
Idag blev det en seger, en andraplats (hals från seger) samt ett godkänt kval som var väldigt viktigt för oss. Se mer utförligt under fliken (Starter &) Resultat.

Idag var det en del raskare träning och hästarna såg fina ut. Tvååringarna övade vidare i startboxarna och tog ett steg ytterligare i utbildningen med dagens träning. En av startboxarna som används i träning är bredare för att man ska kunna vänja in nya hästar mer harmoniskt. Bredden på tävlingsboxarna är väldigt smal så det är jättebra att kunna introducera momentet i den breda varianten där de kan gå in utan att känna väggarna på sidorna. 
Så här långt har de bara övat i den breda, men idag började vi också med den smalare och även det gick mycket bra. Douze Points gick in och stod där utan tvekan, han var hur cool som helst. Sandstorm som är väldigt stor tyckte nog att den såg för liten ut, men när jag hjälpte till genom att leda in honom så gick även han snällt in. De sköter sig verkligen strålande med både själva träningen och allt annat, ser enormt fram emot säsongen för dem.
Imorgon är det tävlingar och vi har en kvalhäst och två starthästar. Jag har uppdaterat med kommentarer och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Så var det en ny vecka igen och även om inte vädret känns som vår så hänger det ändå i luften. De här förväntningarna när säsongen sätter igång, spekulationerna inför de stora loppen och allt man har att se fram emot. Det är det här som är så fantastiskt, att ha planer och drömmar framåt. 
Idag var det rutinträning i höger varv på dirttracken och hästarna var lite extra pigga som de ofta är just på måndagar.
Det var anmälningar idag till nästa vecka på Bro Park, då har vi tävlingar både onsdag (den 5e) och söndag (den 9e). Idag förfaller också nästa insats till Pramms Memorial som ju rids den 23 maj och där vi har Beach Road One med. Förhoppningsvis får vi en uppdaterad anmälningslista redan imorgon.

Lugn söndag utan tävlingar för oss, följde naturligtvis istället Jägersroloppen med stort intresse. Nu är vi laddade för en ny vecka!

Så var det lördag och en del raskare träning/snabbjobb på programmet. All träning är viktig, men det är ju ändå lite extra roligt när hästarna tränar på snabbare och dessutom en intressant bedömning av var de står formmässigt. Vi har en del hästar som redan är uppe i form, men också ganska många som är på gång att bli startklara inom kort. 
Jag gör alltid en plan för inledande start för samtliga hästar inför säsongen, men sedan får man justera den planen om det blir stopp på vägen eller ifall man tänker om angående upplägg.
För de hästar som är på väg uppåt i form så är varje raskare träning en bra information om hur mycket mer arbete som behövs innan de är redo att starta. Vi är mycket nöjda med dagens träning och har fått en hel del bra svar inför kommande anmälningar. 
Imorgon är det en tävlingsfri söndag för vår del eftersom det är lopp på Jägersro och vi inte har någon starthäst där denna gång. Ser fram emot en lugn söndag efter en intensiv och bra arbetsvecka!

Ingen direkt vårfeeling just nu, kallt som bara den och det var till och med så kallt att termobyxorna åkte på. Vi är snart i maj, nu måste ju vårvärmen snart infinna sig på riktigt kan man tycka.
Mycket startboxträning idag, Snowfoot gjorde ytterligare en repetition inför onsdagens kval och han skötte sig helt strålande bra. Även Douze Points och Sandstorm övade, vi kommer träna dem ganska intensivt ett tag tills alla moment med startboxlastningen sitter ordentligt. De är väldigt coola och hittills har det gått hur lätt och fint som helst.
Annars tränade vi mestadels i mellantempon och imorgon blir det en del raskare träning.
 

Morgonen inleddes med regn och så mycket blåst att det regnade på tvären. Det här övergick sedan till snö med oförminskad blåst och det var helt enkelt vidriga väderförutsättningar.
Vi red turerna enligt plan halva förmiddagen, men när vinden sedan skruvades upp ett snäpp ytterligare så ställde vi in de två sista turerna för dagen. Vi brukar rida i de flesta väder, men idag var det lite över gränsen för vad som känns humant för både hästar och folk.
Istället hann vi med städning och extra pyssel med hästarna, får man extra tid över så gäller det att göra sådant som behövs.
Idag kom startlistan till onsdag och då kvalar Snowfoot samt att vi har High Max och Sharp Eye som startar. 
Imorgon hoppas vi verkligen på bättre väder!

Banan var stängd idag som den brukar när det inte är tävlingar, då görs det lite större underhållsarbete utöver det dagliga.
De tävlingsfria onsdagarna är ju hästarnas lugnare dag, men imorgon tränar vi som vanligt igen!

En bra träningsdag med blandat upplägg, Träning både på dirttracken, rakbanan och gräsfältet. Nu när våren är här och även gräset fungerar att träna på så finns det gott om valmöjligheter för den dagliga träningen vilket är perfekt. Varje häst kan få träna där det passar just den bäst.
Quagmire har verkligen tänt till efter sin seger förra helgen, han är enormt på hugget nu och Andreas fick kämpa för att hålla honom i rätt tempo. Ibland kan det vara just en seger som ändrar en hästs psyke, den får självförtroende och växer mentalt. 
Jag måste också återigen hylla Sandstorm och Douze Points, vad fina de är! De har utvecklats massor den senaste tiden och man njuter när man ser dem galoppera tillsammans på banan. Vi har stora planer för dem båda redan i år.
Imorgon är banan stängd och det blir en lugnare dag för hästarna. Vi kollar så klart också in lunchtävlingarna från Jägersro. Det är alltid extra roligt så här på vårkanten när många fina hästar årsdebuterar, vilka hästar har utvecklats under vintern och vilka har inte? Det är spännande spekulationer så här års och de stora loppen närmar sig fortare än man tror.


Så var det ny vecka och en hel del på programmet idag. Träning som vanligt naturligtvis, men även startboxträning. Snowfoot övade igen och det gick verkligen bra, han skötte sig strålande. Gustavo tycker att det känns mycket stabilt nu och är helt säker på att det inte kommer bli problem framöver. Jag ta inget för givet, men hoppas så klart att han har rätt.
Stureplan var med som sällskap och Andreas lät honom gå in två gånger mest för att han skulle ha något att göra medan han väntade. Sture såg entusiastisk ut, tyckte det var hur kul som helst. Det dröjer inte så länge nu innan han är startklar. 
Douze Points och Sandstorm var också där och tränade tidigare på dagen. Vilka duktiga och läraktiga hästar de är, de fattar så snabbt vad det är de ska göra och uppför sig proffsigt när de vet vad som förväntas av dem.
Det var också anmälningar idag och nästa onsdag (den 28e) har vi High Max och Sharp Eye anmälda på Bro samt Quagmire på Jägersro på söndagen (den 2a).
Den här veckan är det tävlingar på Jägersro på onsdag och söndag, där har vi inga starthästar utan en tävlingsfri vecka nu.

Tävlingar idag och en starthäst, men inte vilken starthäst som helst utan det var Beach Road One som har siktet inställt mot Pramms Memorial. Idag skulle han ha ett lopp inför det och det gjorde han jättebra som kort slagen trea efter en sämre start där han hamnade långt bak. Så klart vill man alltid vinna, men vi är jättenöjda med honom. 
Se mer utförlig kommentar under fliken (Starter &) Resultat!

Träning som vanligt på förmiddagen, men ändå inte som vanligt. Andreas var i Danmark och red lopp vilket gick strålande eftersom han vann ett lopp och var nära segern i ett annat men blev tvåa. Så han var alltså inte här idag, men både Maria och Ninni var på plats istället. 
Träningen gick mycket bra och hästarna såg fina ut. Det var många plusintryck på dagens träning och det är flera hästar som är på gång uppåt i form att döma av träningen.
Vid fikat firade vi Quagmires Jägersroseger i söndags och delägare Karin och Marie hade ordnat en snygg tårta med hans namn på och det var dessutom min favorittårta White Lady (vit marsipan med chokladmousse inuti, som en chokladvariant på princesstårta). Det blev bubbel också och vi var många på plats, när det är så varmt som idag så kan man också fika ute och det valde flertalet. Nu är det flera ägare som är vaccinerade och kan våga komma till stallet igen så det känns skoj att vi sakta återgår till hur det var tidigare.
Från lunch var det Fullmäktigemöte med beslut om hur vi går vidare med bana i Skåne. Mötet började kl 13 och slutade först efter kl 19. Även om det var dubbelt så långt som det var tänkt så var det klart motiverat eftersom det var oerhört viktigt att höra alla fakta. Beslutet blev att Bara-projektet läggs ner och en ny grupp tillsätts för att hitta en annat ställe. 
Jag vet att många läser den här sidan, men jag tror det blir fel om jag ska använda det här forumet till att brodera ut vad jag tycker om det här. Jag kan i alla fall säga att de som tror att en enda fullmäktigeledamot i Stockholm inte vill ha en bana i Skåne har fel, alla är helt eniga om att det är av högsta vikt för sporten att så sker och att det är prioriterat.
Imorgon är det tävlingar igen på Bro Park. Vi har bara en starthäst, jag har uppdaterat med utförlig kommentar under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

En ganska vanlig arbetsdag idag med en del raskare canters och hästarna såg mycket fina ut.
Imorgon däremot är det ingen vanlig dag, från lunch är det Fullmäktigemöte angående ny bana i Skåne. Som en av 35 personer med bestämmanderätt så tar jag det här på största allvar och har gått igenom alla papper vi har fått flera gånger. 
Vi tränar så klart som vanligt imorgon förmiddag och uppdatering kommer här som vanligt!

Träning som vanligt idag, men med ett tillägg; Efter Snowfoots "mindre bra" uppförande vid startboxarna igår så var det träning där som gällde idag. Det är inget att vänta på utan mer övning måste inledas genast för att hitta en modell som fungerar på ett bra och harmoniskt sätt. 
Andreas och jag kom igår fram till att det bästa vore att få hjälp med det här utöver banpersonalen. Gustavo Solis är väldigt duktig just med startboxar och svåra hästar, så vi är väldigt glada för att han ställer upp och hjälper till. Han fick cantra honom tillsammans med House in Order med Andreas och därefter öva i boxarna (House deltog inte där utan väntade bakom). Det gick verkligen toppenbra och Gustavo var inte alls bekymrad utan sa att han varit med om många svåra hästar som inte gått att lösa men det här ska kunna fungera utan problem framöver.
Så klart är det en stor skillnad på träning och tävling då det är många hästar med och en stökigare miljö. Dock är det så att Snowfoot har varit svår även i träningen så det här kändes lovande. Vi kommer öva mycket mer nu för att befästa det här. Efter gårdagen så kändes det mycket skönt att det gick så bra idag!

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1