Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Bro Park Söndagen 20 Juni

Lopp 2 Bronshandicap 1400 m dt:
Sharp Eye- Andreas Tapia Dalbark
Han var duktig senast då han vann med 68 kg på ett övertygande sätt. Samma distans och underlag denna gång, 1400 meter är troligtvis hans bästa distans. Han höjdes två kilo på segern så han står så klart viktmässigt tuffare inne nu.
Värmen som ska bli på söndag är en osäkerhetsfaktor som man på förhand inte kan veta vad den betyder, vissa hästar påverkas mycket och andra klarar det bra och det här gäller ju båda våra hästar.

Lopp 6 Sunday Special 2400 m gräs:
Quagmire- Andreas Tapia Dalbark
Senaste starten var på Jägersro och det blev en stark seger. Det var ett tag sedan, men formmässigt av träningen att döma så är han klart förbättrad jämfört med då. 
Nu är det gräs för första gången sedan han kom till vårt stall och det ska ju vara en klar fördel för honom. Dessutom har han en seger sedan tidigare och det var just på Bro Parks gräsbana. 
Över lång distans är själva loppupplägget viktigt och vi hoppas att han får ett passande lopp. 

Resultat

Bro Park Söndagen 13 Juni

Lopp 3 Bobbie Killicks Minneslöpning 1600 m gräs:
Beach Road One- Andreas Tapia Dalbark
Han gör absolut ett godkänt lopp och blir femma, sex längder från segern. Utgångstempot blev hårt och han fick aldrig en möjlighet att ta en pust i loppet vilket är väldigt viktigt för honom som är halsopererad tidigare. Han är trött sista biten, men kämpar ändå i mål och slår många bra hästar. Dock är han nog ett snäpp vassare på dirttrack och det är där vi framöver satsar även om ett gräslopp igen är helt möjligt. 
Nu väntar Malmö Sommarhandicap på Jägersro på Derbydagen och det är fem veckor dit. Efter det här loppet och Pramms som gick för tre veckor sedan så passar det bra för honom att få lite längre tid till nästa lopp.

Lopp 6 Jockeyklubbens 2000 Guineas 1600 m gräs:
Snowfoot- Andreas Tapia Dalbark
Han blir femma och har samma tid som trean, tre längder från segern. Han avslutar klart fortast av alla och har precis fått upp ångan vid mål, att det är för kort distans märks väldigt mycket mer när det var gräs och snabbare utgångstempo. Det tar tid för honom att komma igång och vi ser så väldigt fram emot att nu få se honom över lång distans. 
Vi är ändå jättenöjda med den här insatsen och även att startboxmomentet gick klart bättre denna gång. När han kommit in i boxarna tar det lång tid att lasta övriga och hästen bredvid honom bråkar massor när den kommer in, men han höll sig ändå lugn hela tiden.
Nästa lopp blir Bro Park Trial om 2,5 vecka som är ett storlopp för skandinavienfödda hästar som står kvar i Svenskt Derby. Det är 2100 meter dirttrack och det känns väldigt passande för honom.

Bro Park Onsdagen 9 Juni

Lopp 3 Bronshandicap 1400 m dt:
Sharp Eye- Andreas Tapia Dalbark
Seger igen och vilken kämpe han är! Han startar på mest hela tiden och presterar varje gång. Hög vikt idag stoppade inte honom, han startade upp som tvåa och satt bara och väntade en bit in på upploppet innan han passerar och vinner säkert. En superhärlig häst att ha och vi fortsätter starta på så länge han har fin form och tycker det är roligt.