Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Resultat

Bro Park Lördag 16 December

Lopp 1 Novislöpning 1600 m dt:
Gold Streak- PA Gråberg
Forty Love- Andreas Tapia Dalbark
En fin dubbel till stallet när Gold Streak vinner enkelt och Forty Love avslutar mycket starkt till en andraplats!
Gold Streak var snabb ut och tog fronten, men fick snabbt hårt tryck på utsidan hela vägen och det gick undan. Han visade stor styrka när han bara tågar vidare och gör det så enkelt. En häst som utvecklas för varje start, det här var bara hans fjärde start någonsin. Det ska bli spännande att se hur bra han kommer att bli framöver. 
Forty Love hängde inte alls med från start i det snabba tempot som blev när banan var rask. Men hon kommer igång mer och mer, hon speedar starkt över upploppet och hade här föredragit längre distans. Tycker hon gjorde det mycket bra. 
Vi är så klart jätteglada för att få avsluta säsongen med det här resultatet och är mycket peppade inför 2024!

Resten av dagen ställdes in vilket tyvärr gjorde att våra övriga starthästar för dagen som hade fina chanser fick stanna i stallet. Men samtidigt måste självklart säkerheten för hästarna gå först och banan försämrades fort under dagen. 

Bro Park Söndag 3 December

Lopp 2 Maidenlöpning 1200 m dt:
Wayfarer- Andreas Tapia Dalbark
Han gjorde ett klart godkänt lopp som femma med en stark avslutning över upploppet. Som befarat var distansen för kort och han kunde inte gå med i tempot i början, men kom igång bra över upploppet. Han var i stort sett oberörd efter loppet, det här blev ett bra lärolopp för honom och så siktar vi på start om två veckor över 1600 meter innan det är dags för vintervila och sedan uppträning inför nästa säsong.

Lopp 3 Treårshandicap 1600 m dt:
Dharwin- Alina Öhgren
Forty Love- PA Gråberg
Forty hade stora problem med den tunga och lösa banan, trots det gör hon ett postivt lopp som trea, men med rätt förutsättningar kan hon mycket mer än så här. Det känns väldigt bra att hon trots en opassande bana ändå visar att hon är en helt annan häst än hon varit tidigare i år. Planen är ett lopp till om två veckor och vi håller tummarna för lite varmare grader då med mer grepp i banan.
Dharwin har haft en lång säsong och den här banan blev lite för mycket för honom. Jag tror också att han gått över formen nu efter att ha presterat fint under året. Med ett friskt stall nästa år och rätt bana för honom (gräs) ska det bli väldigt spännande att se hur bra han är, jag tror det finns mycket utveckling kvar i honom. 

Lopp 5 Bronslöpning 1200 m dt:
Gold Streak- PA Gråberg

Seger för Gold Streak och en mycket lätt sådan! Den här gången var han betydligt snabbare ut ur startboxarna och satt i delad ledning där PA mest bevakade sitt spår, att ingen gick ut framför honom. In på upploppet drog han bara ifrån fältet och vann lätt, trots att vi tror att distansen är lite kort för honom. 
Även han siktar på start den 17e och nästa år ska det bli intressant att följa hans utveckling, det här var bara hans tredje start någonsin.

Lopp 7 Sunday Special 2100 m dt:
Douze Points- Christopher Roberts
Det här var dagens stora överraskning! Att han blir trea i ett getingbo till lopp när banan blir så tung och lös hade jag aldrig trott! Inför dagen visste vi att banan skulle bli lite tung, men det visade sig ganska snabbt att det var en riktigt lös och djup bana som är helt opassande för honom. Tanken var att det här skulle vara ett litet test för att se om han kunde klara dirttrack, men då hade en mer normal bana varit att föredra. Att han klarade det här så bra var otroligt roligt och oväntat. 

Lopp 8 Open Handicap 1600 m dt:
Beach Road One- Alina Öhgren
Han fick tyvärr ett oförmånligt lopp, när han lade in speeden i svängen hamnar han väldigt långt ut och lägger där bort massor med längder som man inte har råd med i en sådan här konkurrens. Han tappade säkert fler längder i svängen än han var slagen i mål.
Annars kändes han jättebra och på hugget tyckte Alina. Vi glömmer det här loppet.  

 

Bro Park Söndag 19 November

Lopp 7 Silverhandicap 2350 m dt:
Princeton Graduate- Andreas Tapia Dalbark
Ännu ett jättefint lopp av Prince som blev kort slagen tvåa efter att ha stretat emot hela upploppet. Han var ju höjd hela fyra kilo efter segern senast, men visade att han klarade den höjningen galant. Jag ser ännu mer utveckling i honom till nästa år, han är fyra år i år vilket är den tuffaste säsongen och trots att han stått i ett sjukt stall har han ändå gjort det okej, en av få som klarat de förutsättningarna. Efter utflytt såg vi en helt annan häst, men han är troligtvis inte alls på topp än utan kommer återhämta sig ännu mer till våren. 
Han gör eventuellt en start ytterligare innan han får lite vila och uppbyggnad inför nästa säsong. 

Lopp 8 Bronshandicap 1600 m dt:
Forty Love- Christopher Roberts

Otroligt glädjande att se Forty på bettet i lopp och att hon var en helt annan häst nu. Även hon i en upploppsstrid men hon fick ge sig sista biten och var tvåa endast slagen med hals.
Hon är en av de som påverkats mest av stallet och jag tror vi nästa år kommer se stor utvecklingskurva. Men det här var i alla fall ett mycket fint kvitto på att hon är på rätt väg nu äntligen.
Hon är också en häst som fortfarande är väldigt barnslig och grön, när hon mognar blir det här spännande.