Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Resultat

Bro Park Söndagen 19 Augusti

Lopp 4 Nickes Minneslöpning 1600 m dt:
Beach Road One- Ulrika Holmquist
Han blev femma och det är vi toppnöjda med, han såg till och med ut att utmana om fjärdepriset en bit in på upploppet. 
Han var inte alls sig själv senast efter att ha varit sjuk, så det här var ett väldigt bra besked att formen är på väg uppåt igen. 
Han har klarat sig bra i de här storloppen i år och tagit pengar i samtliga så här långt, ett återstår. Jag har en känsla av att han till nästa år kan ta ett snäpp till uppåt, att han har ytterligare utveckling kvar i sig. 

Lopp 5 Svealandlöpning 1400 m gräs:
Princeton Graduate- PA Gråberg
Han fick visserligen pengar som femma, men stod inte alls att känna igen. Med största sannolikhet var det banan han inte kunde hantera, om det är gräs allmänt vill jag inte säga utan troligtvis mera gräsbanan som den är nu där vissa inte alls klarar av det ganska svåra underlaget. 
Han kommer eventuellt starta en gång till i år, i så fall blir det på dirttrack. 

Lopp 8 Herbert Sachs Memorial 2100 m gräs:
House in Order- Kaia Sofie Ingolfsland
Han gjorde det bra här i jättetufft motstånd, blev tyvärr precis utanför pengar denna gång. Hans speed bet inte på samma sätt, men han avslutade ändå starkt och man får tänka på att han gick upp i klass ordentligt här. 
Nu har han startat på med täta starter och får nu ett par veckor emellan innan nästa uppgift kommer och den tror jag ska kunna passa honom bra.

Bro Park Söndagen 12 September

Lopp 2 Breeders Trophy Juvenile 1400 m gräs:
Sandstorm- Andreas Tapia Dalbark
Han blev sexa och tjänade fina pengar, men tappade sina chanser i starten och framför allt pga banans beskaffenhet för dagen. Efter massor med regn under natten släppte banan mycket vilket gjorde att fronthästarna gynnades enormt. I det här loppet låg de fem som var före honom exakt på de placeringarna från start, han tog in på slutet men det bet inte som det borde göra. 
Vi är nöjda med hans insats, men vet samtidigt att han kan väldigt mycket mer än så här under normala förhållanden.
Gällande startboxarna så fungerade det mycket bättre denna gång, han var lugnare och stod bättre inne i boxarna. Men han vände på huvudet precis när starten skulle gå och tappade därmed start. Det här momentet har han svårt med, men det känns som att vi har hittat ett upplägg som kommer fungera framöver. 

Lopp 3 Sunday Special 1400 m gräs: 
Sharp Eye- Andreas Tapia Dalbark
Han gjorde det bra efter vila och hade inte marginalerna på sin sida, var första häst utanför pengar men bara dryga längden från tredjeplaceringen. Han behöver verkligen det här loppet och fick en nyttig genomkörare, ses med god chans nästa gång.

Bro Park Onsdagen 8 September

Lopp 1 Bronshandicap 2350 m dt:
Quagmire- PA Gråberg
Han var jättefin och visade styrka genom att trumma på i front hela vägen och när han blev utmanad sista biten så bara sträckte han på sig och höll ifrån. 
Han är egentligen bättre på gräs, men det är väldigt skönt att han klarar att vinna även på dirttrack. Känns också bra att han nu är tillbaka för fullt efter sin halsinfektion i somras.

Lopp 4 Silverhandicap 1600 m dt:
House in Order- Angelika Berg
Dagens banförutsättningar passade honom inte alls och med tanke på det gjorde han ett helt okej lopp med en bra avslutning och han knep sista pengarna. Han är fullt ursäktad och vi ser fram emot nästa lopp.

Lopp 6 Maidenlöpning 1400 m dt:
Perfect Sister- Andreas Tapia Dalbark
Hon vinner direkt i debuten och skötte sig också bra, hon är en minst sagt knepig häst. Vi visste ju att hon är en kapabel häst, men man kan ändå inte begära vinst direkt med orutin mot rutinerade konkurrenter. Trots det vinner hon ganska enkelt till slut och det känns väldigt roligt att hon kan visa så här bra direkt.

Lopp 7 Maidenlöpning 1400 m dt:
Princeton Graduate- Andreas Tapia Dalbark
Debut och inte bara vinst utan imponerande överlägsen. Med öronen spetsade galopperade han bara på med sin fina aktion och han ser så fantastisk ut. 
Vi har haft stora planer och förhoppningar för honom framöver och han gjorde verkligen ingen besviken idag.