Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Vårpremiär Bro Park Onsdag 12 April

Just nu tävlingsuppehåll för galoppen, men säsongen inleds igen den 12 april på Bro Park och därefter den 16 april på Jägersro!

Resultat

Bro Park Söndag 12 Februari

Lopp 2 Bronshandicap 1200 m dt:
Sharp Eye- Christopher Roberts
Seger för Sharp Eye som gjorde ett starkt lopp med hög vikt. En eloge till Christopher som gav honom ett helt optimalt lopp enligt skolboken. Satt lagom i hand en bit bakom ledarna, gick invändigt och väntade på luckan, stack sedan enkelt ifrån sista biten. 
Sharp är en lite knepig häst som behöver hållas på gott humör och han verkar verkligen trivas tillsammans med Christopher. 
Från vårsäsongen kommer vi blanda lopp över kortare distans (1200-1400) med starter över 1600 meter som jag i längden tror är en fördel för honom. 

Lopp 3 Silverhandicap 1600 m dt:
Snowfoot- Darren James Williamson
Snowfoot blev tvåa och man måste vara mycket nöjd med hans lopp där han gick på i ordentligt raskt tempo mest hela vägen och höll ändå strongt in i mål. Det här var också start vecka vecka vilket jag tror påverkade honom lite, men han klarade ändå det bra. 
Han har nu fått ett par lopp här under vintern och kommit igång, ser fram emot att testa honom även över längre distans i vår och framåt. Jag tror att han har mycket utveckling kvar i sig och kommer få en fin säsong.

Lopp 5 Bronslöpning 2100 m dt:
High Max- Angelika Berg
Han fick nöja sig med en femteplats och var inte helt på topp för dagen utan någon riktig anledning. 
Men i det här loppet stod han inte särskilt bra inne med vikten och hade det funnits lopp någon vecka senare så hade vi inte startat här, nu var det sista tävlingsdagen på vintern och han fick en start till. Jag tror inte vi behöver lägga så mycket vikt kring den här prestationen utan vi siktar mot våren med handicaplopp och helst ännu längre distans.

 

 

 

Bro Park Söndag 5 Februari

Lopp 1 Novislöpning 1400 m dt:
Dharwin- Angelika Berg
Han blev fyra, men det blev tyvärr helt fel för honom när han blev svårt störd direkt från start. Hästarna på varsin sida om honom hoppar ut rakt mot honom, så när han kommer ur startboxarna tar det direkt tvärstopp och han hamnar helt sist.
Planen var att ligga med därframme från början, nu hade han helt plötsligt 15 längder upp till täten. Han tar igen det på bortre långsidan och även om han gör det väldigt lätt så kostar det mycket på slutet för en häst som debuterar. Vi får se det här loppet som en första erfarenhet och vi vet att han är en helt annan häst med rätt lopp, det här kan ingen hjälpa.

Lopp 2 Silverhandicap 1400 m dt:
Stureplan- Angelika Berg
Snowfoot- Darren James Williamson
Stureplan vann och Snowfoot var trea. Båda hästarna gjorde jättebra lopp och avslutade starkt över upploppet. Distansen är i kortaste laget för båda och speciellt för Snowfoot som hade svårt att gå med i tempot när det ökades i svängen. Men han kommer starkt igen över upploppet och hade det varit lite längre distans så hade han nog varit klart segerfarlig. 
Stureplan blev passerad precis på linjen senast, nu var det istället han som gick förbi på slutet och det syns att han vill vinna och att han vet var mållinjen är. Supernöjd med båda hästarna!