Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Bro Park Onsdagen 17 Augusti

Lopp 2 Open Handicap 1750 m gräs:
Beach Road One- PA Gråberg

Lopp 6 Järnlöpning 2100 m gräs:
Douze Points- Ulrika Holmquist

Övrevoll Söndagen 21 Augusti

Lopp 6 Sydöst Handicap 1600 m gräs:
Chamori- PA Gråberg

Lopp 11 Hotel Bristol Handicap 2400 m gräs:
Timo Nurmos- Oliver Wilson
Quagmire- Jacob Johansen

 

 

Resultat

Bro Park Fredagen 12 Augusti

Lopp 4 Guldhandicap 2100 m dt:
House in Order- Alina Öhgren
Lite som vi misstänkt så var han inte jättemotiverad i början av loppet när han låg instängd invändigt mellan hästar. På bortre långsidan låg han plötsligt väldigt långt efter fältet helt ensam. Men sedan kom han igång och han avslutade godkänt, tog igen mycket och knep sista pengarna. 
Tror att gräsbanan gynnar honom mera rent motiveringsmässigt så vi kommer sikta på det så mycket som möjligt så länge det är grässäsong. 

Övrevoll Onsdagen 3 Augusti

Lopp 2 Derby Trial 2160 m gräs:
Princeton Graduate- PA Gråberg
Ännu ett starkt lopp av Prince som är trea här mot vasst motstånd. Det var första starten över längre distans och det klarade han utmärkt, troligtis är det det han ska ha framöver även om han är ganska allround.
I längden tror jag ett ännu mer offensivt upplägg är bra för honom som är mer stark än speedig, men då gäller det också att han lär sig att inte ligga på för mycket i början. 
Man ska också komma ihåg att han inte har gjort så många starter än och har mycket utveckling kvar i sig. 

Lopp 7 Giant Sandman Cup 2400 m gräs:
Quagmire- Jacob Johansen
Han vann mycket säkert efter en toppritt av Jacob som bedömde tempot perfekt och hade total koll på konkurrenterna hela vägen. 
Quagmire verkar passa perfekt på Övrevolls bana, att upploppet går i lätt uppförsbacke gör att det blir mer utslagsgivande och gynnar starka hästar. Dessutom känns det som att han gillar att resa, det verkar bara pigga upp honom på ett mycket positivt sätt. 
Vi kommer hitta fler lopp i Norge framöver.

Bro Park Tisdagen 2 Augusti

Lopp 4 Silverhandicap 2100 m gräs:
Chamori- PA Gråberg
Hon tar andra raka segern och så starkt hon gör det med 65 kg och första gången över lång distans. Hon har verkligen löpskalle och håller ifrån sig varje häst som kommer upp utan problem. Hon är en jättefin häst som vi har stora förhoppningar på framöver, man ska inte glömma att hon ännu är orutinerade och i stark utveckling. 

Lopp 5 Treårslöpning 2100 m gräs:
Sandstorm- Oliver Wilson
Douze Points- Ulrika Holmquist
Sandstorm var inte på sitt bästa här även om han gjorde det okej. Han är femma och 5,5 längd från segern, man får tänka på att han bar mer vikt än alla andra hästar. Jag känner dock att han kan väldigt mycket mer än så här och jag hittar ingen omedelbar förklaring till det. Vi får analysera lite mer och fundera.
Härnäst väntar JK Grand Prix och därefter Breeders. 
Douze Points skulle bara ut och få ett lopp i kroppen, men han gör en topprestation och strider om segern ända in på linjen. Det är en av de största skrällarna jag har upplevt och så klart helt fantastiskt. Motståndet här var ju av en kaliber som inte gick av för hackor, vinnaren har 80 i hcp.