Dagbok

Stallets dagbok

Det var ju nästan snöstorm imorse och det tog en bra stund att ta sig till stallet, det var faktiskt lite köer ute på motorvägen trots att det var mycket tidig morgon. Moddigt och halkigt, men fram kom vi till slut. 
Det blev plogat och sandat under förmiddagen på stallområdet, men på morgonen var det drivor med snö precis överallt. Är inte direkt superentusiastisk över det här vädret, men det är ju inget att göra åt...
Genomgången inför säsongen fortsätter och nu dags för:
Daytona Gold- en häst vi köpte på breeze up auktion i Newmarket i somras. Vi gillade honom skarpt och inte en enda dag har han gjort oss besvikna, den höga förväntning vi haft på honom har varit intakt vid vartenda träningspass. Allt han gör ser så enkelt ut och utan ansträngning.
Efter ett kval där han bara joggade runt så var det dags för debut och det blev en väldigt enkel seger med fem längder. Han såg fantastiskt fin ut, men frågan är om det inte var i vinnarcirkeln man allra mest såg vilken speciell häst han är. Medan vi stod och väntade in alla ägare som var på plats så bara står Daytona blixtstilla i flera minuter och rör inte en hov; har aldrig någonsin sett en häst som precis har tävlat uppföra sig så oberört och klassigt.
Planen var att han skulle tävla i Dubai i vinter, men när vi sedan fick veta att gränsen för tvååringarna i år troligtvis skulle höjas så startanmälde vi honom till den 28 november med plan att han skulle höja sin handicap till den nivå som behövdes. Nu inställdes den dagen och därmed så blev det inte Dubai denna vinter. Att han har kvaliteter som skulle räckt långt där är vi totalt övertygade om, men det får kanske bli nästa vinter istället.
Nu siktar vi mot treårssäsongen och första storloppet kommer bli Norsk 2000 Guineas i juni, sedan finns flera olika möjligheter att välja på men vi tar en sak i taget. Han är en oerhört fin häst som jag håller enormt högt och ser med spänning fram emot fortsättningen. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi siktar på några nya inköp under våren och sommaren. 
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1