Dagbok

Stallets dagbok

Ny vecka och dags att återigen sätta igång några av hästarna som vilat. Vi mjukstartar lite lätt med lugnare turer samt även invänjning av ny utrustning som vi testar. Även den här veckan kommer vara åt det lugnare hållet, men det känns ändå bra att börja starta igång allt igen.
Nu fortsätter vi genomgången av hästarna och nu blir det:
Princeton Graduate- köptes på Breeze up auktion på Newmarket förra sommaren. En stor häst som var ganska smal både när han köptes och när han kom till Sverige. Han fick därför en del tid på sig för återhämtning och träning, men det märktes ändå tidigt att det här var en häst med kvaliteter. 
Efter ett fint kval där han bara joggade på gräset gick han ut och debuterade över 1400 meter dirttrack i början av september och var förkrossande överlägsen, han vann i canter med tio längder. 
Därefter tog vi ut honom redan elva dagar senare i Svealandlöpning, men då fungerade han inte alls på banan och snubblade mest omkring då han aldrig fick fäste. Han knep en femteplats men var ändå en skugga av sitt egentliga kunnande. 
Jag tror dock inte att gräs är opassande för honom, men som Bro Parks gräsbana var under hösten så var han inte direkt den enda hästen som inte kunde hantera banan. Under normala omständigheter ser det troligtvis helt annorlunda ut.
Han fick sedan vila och det gjorde honom verkligen gott, han inte bara växte på höjden utan främst utvecklade han sig i kroppen och liksom blommade ut på ett helt annat sätt. 
Som han ser ut i kroppen nu jämfört med i höstas så har han en helt annan muskelstyrka och power, är så otroligt nöjd med hur han fin han blivit
Han tränade sedan igång igen eftersom förhoppningen och planen var att han skulle åka till Dubai i vinter. Dock fick vi indikationer under november att handicapgränsen skulle höjas för tvååringarna eftersom de lokala tränarna i Dubai hade köpt in så många tvååringar och de går alltid först. Han hade behövt ett par kilo till i handicap, men han var inte redo för start då eftersom vi hade siktat på att ha honom redo först två månader senare.
Så då fick det bli att vi stannade hemma tyvärr och får sikta på vårsäsongen. Hans första stora mål blir troligtvis Norsk 2000 Guineas i början av juni och innan dess ett eller två lopp. 
Med endast två starter som tvååring och den utveckling han ser ut att ha gjort under hösten och vintern så ser vi verkligen med spänning fram emot hans treårssäsong.

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1