Dagbok

Stallets dagbok

Dagens upplägg på träningen var ungefär likadant som igår, vi joggar igång lite lugnt med de hästar som vi börjar med nu. Om tre veckor, dvs februari månad kommer i stort sett varenda häst vara igång. Det är framför allt de som skulle ha startat i vinter och som var fullt igång fram till strax före nyår som får vila fram tills dess.
Genomgången av hästar fortsätter och idag blir det:
House in Order-  har nu hunnit bli åtta år, men visar mer löpglädje och energi än någonsin faktiskt. Han har alltid varit en häst vars chanser i loppen är helt beroende på att han tycker det är roligt, dvs att han är på gott humör och att han får ett lopp som passar honom. 
Faktiskt så har han varit bland de tre i exakt hälften av sina livsstarter, så man får ändå säga att han har gjort det bra så här långt och han har vunnit sex gånger.
De senaste månaderna har han verkligen tänt till mer överlag och verkar tycka det mesta är roligt. Han är på hugget i träning på ett helt annat sätt än någonsin och jag har faktiskt ingen riktig förklaring till det, men är så klart väldigt glad för det. 
I sin näst sista start för året vann han enkelt och i den senaste starten var han fyra endast två längder slagen (av Quagmire som vann), men han satt då instängd största delen av loppet och kom loss alldeles för sent, avslutade flygande raskt sista biten. 
Det var jättesynd att det inte blev tävlingar i vinter när han hade en så fin form, men vi siktar på att ha honom redo direkt när vårsäsongen inleds. 
Han är otroligt allround och har vunnit lopp på distanser mellan 1600 och 2800 meter, han funkar lika bra på gräs som dirttrack och han går också bra både i Göteborg och Norge (på Jägersro har han aldrig varit faktiskt). 
Han är en enorm personlighet och han har faktiskt under året också haft ett annat "jobb" som är ovanligt för en hingst i full startform. Vår knepiga Snowfoot har behövt trygghet och stöd inför sina lopp för att vara så lugn som möjligt. Så då har House varit med honom i ledvolten och till start, skrittat bredvid honom bakom startboxarna och sedan har han helt lugnt stått kvar bakom startboxarna och betat gräs när hästarna lastats in i startboxarna. Ett helt otroligt psyke har han, så cool, självsäker och lugn. 
Har han kvar den här gnistan han haft ett bra tag nu så kan han få sin bästa säsong någonsin även om han inte är någon unghäst längre.

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1