Dagbok

Stallets dagbok

Lugn söndag, när det nu inte är tävlingar på helgerna så får man passa på och verkligen vara ledig just på söndagarna. Man ska inte underskatta återhämtning för att kunna fokusera maximalt när det gäller, men under säsongen kan det vara svårt att hinna med det vissa veckor. Egentligen hade jag gärna åkt iväg på semester i några dagar, men det får vänta ett tag.
Även idag blir det en genomgång av häst inför säsongen och nu:
Sharp Eye- som är vår enda helt egna häst. Egentligen köptes han för att bli en andelshäst, men det visade sig direkt när han kom till oss att han hade ett halsfel som behövde åtgärdas. Då det känns som en tråkig inledning på ett ägarskap så fick han istället bli vår egna häst och när han väl var redo att starta igång så har han varit en synnerligen nyttig och jämn häst.
Han har nu sammanlagt startat 40 gånger med 7 segrar, 7 andraplatser och 6 tredjeplatser, dvs 20 av 40 starter bland de tre bästa och förra året 11 av 18 gånger bland de tre och tre av dem var vinster. Dessutom tar han pengar nästan varje gång, så även om han inte är någon stjärnhäst så håller han silverklass och är nästan alltid med därframme. 
Hans svaghet är att han inte gillar att åka transport, så då slipper han det och startar endast på hemmabanan. Vi har provlastat honom några gånger, men det har vi gett upp eftersom han blir väldigt uppstressad då och det vore bara en dum olycksrisk. 
Han startar mest över 1200-1400 men har även gjort bra lopp över 1600 meter, gräs är han snäppet bättre på även om det mest har blivit dirttrackstarter. Planen för i år är att bara fortsätta med samma upplägg som tidigare och vi siktar också gärna på en del Sunday Specials som ju har extra fina pengar. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1