Dagbok

Stallets dagbok

Det tog evigheter att köra hemifrån till stallet idag, nästan den dubbla tiden. Det var snö överallt och på motorvägen var det plogbilar i bredd som körde och under den största delen av vägen gick det i måttligt raska 38 km/h, vi skred fram som ett luciatåg ungefär men fram kom vi till slut. 
Det var nog dock morgonen som var värst, innan alla vägar var ordentligt snöröjda och saltade, på hemvägen på eftermiddagen gick det betydligt bättre.
Det blev en jättetrevlig lördag med mycket pyssel i stallet och det märks på hästarna att de är i "semestermood". Även om de är pigga när de är ute så är de ändå på något sätt inställda på att det är lugnt just nu. Men under nästa vecka sätter vi igång en del av dem igen, det ska bli roligt att komma igång mera med fler hästar.
Nu fortsätter vi genomgången av hästarna inför säsongen och idag:
Chamori- en häst vi köpte på auktion i Deauville som åring. Med både utseende och stam för sig var förväntningarna på henne väldigt höga. Hon debuterade som kort slagen trea över 1200 meter gräs efter en långsam start och en stark avslutning. 
I hennes andra lopp såg det ungefär likadant ut, hon kunde inte gå med från start men avslutade bra och blev fyra, också det över 1200 meter gräs. 
Efter en del problem i kroppen kom det fram att hon hade en gammal sparkskada långt upp innanför ena bakbenet, troligtvis något hon ådragit sig i hagen som föl eller åring. Där fanns kvar gamla små benrester som satt och skavde och vid en operation rensades det här området upp och det som stört henne togs bort. 
Det tog en hel del tid att få henne redo sedan, att allt skulle läka klart och kanske framför allt att bygga upp henne och få henne stark eftersom det här påverkat mycket. 
Hon gjorde sedan två starter under förra hösten som treåring, men det blev helt fel lopp för henne och hon hamnade i sprutet som hon bara hoppade runt i. Hon var trea och femma i de här två loppen, men de förhoppningar vi har för henne framöver sträcker sig betydligt högre än så. 
När säsongen sätter igång är planen att först testa henne över lång distans som det verkar som att hon ska ha trots en sprinterpappa (Exceed and Excel). Vi vill till en början inte spänna bågen för hårt utan bara hitta rätt upplägg och få henne att börja vinna lopp, därefter kan vi börja snegla mot de mål och förväntningar som fanns från början.
Hon har växt massor och för att vara sto är hon mycket stor, så på det sättet har den här tiden som gått varit bra för hennes utveckling i kroppen, hon är mer redo nu. Hon är nu fyra år och har endast startat fyra gånger sammanlagt, så nu är det upp till bevis den här säsongen om vi i tävling så småningom får se den häst hon är i träning där hon ser ut som något helt extra.

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1