Dagbok

Stallets dagbok

Om det var kallt igår så var det ändå rena mysvärmen mot dagens tolv minusgrader. Prio var att hålla stallet så stängt som möjligt, vid walkerbytena öppnade vi endast en dörr och försökte vara så effektiva vi bara kunde med att få in och ut hästar utan att stallet stod öppet alltför länge. Det går fort att få in kyla i stallet, men det gick ändå bra överlag. 
När det nu är lite lugnare i stallet så jobbar vi på med frisering av alla manar och så lite extra storstädning mm.. Det finns tid för allt det här som ibland är svårt att hinna med och det känns ju väldigt bra även om jag utan tvekan hellre hade tränat på och tävlat med en del av hästarna nu under vintern...
Nu fortsätter vi genomgången av hästar och det finns egentligen ingen åldersordning utan det blir lite blandat. Idag är det dags för:
Sandstorm- Är en häst jag föll pladask för när jag såg honom första gången, han bara utstrålade stjärna. När han några veckor senare såldes på åringsauktioen så var han en av de sista numren och det är alltid en nervös väntan när man vill ha en häst så mycket, men desto större var glädjen när vi fick honom. 
Han är en mycket stor häst som alltid framstått som mer av en treåring än en tvååring och jag tror på mycket utveckling inför detta år. Ändå gjorde han det väldigt bra förra året, han inledde med en lätt seger i debuten efter ett struligt lopp där han tappade lite start och fick jaga ikapp, gå utvändigt för att ta sig fram men ändå bara ökade han mer och mer. 
Därefter var det dags för start i Breeders, men den dagen var gräsbanan extrem frontbana och det var var mycket svårt för hästarna bak i fältet att ta in något vilket resulterade i en tävlingsdag med en hel del skrällar och underprestationer. T ex vann Solveig med hcp 75 Breeders Trophy Mile och slog Ascot Brass med hcp 89, det ska inte vara möjligt på en normal bana.
Sandstorm var sist ut ur boxarna och där tappade han alla chanser att vara med i segerstriden, trots det tog han igen en hel del och tog pengar som sexa av fjorton startande. 
Hans tredje och sista start för året var i Auktionslöpet och här var han för första gången snabb ut från startboxarna, frontade och ledde till sista biten då han stumnade, men blev ändå femma och endast två längder från seger. Andreas sa när han kom tillbaka efter loppet att sista 200 av loppet hördes ett rejält missljud från halsen och när han saktade av så fullständigt gurglade han och lät väldigt märklig. 
Naturligtvis kollade vi upp det här och det visade sig att han hade en röd, svullen och enormt prickig hals. Veterinären förklarade det med att han troligtvis haft en liten förkylningssläng ett tag tidigare som egentligen var utläkt. Men eftersom han är ung så har inte kroppen utvecklat immunförsvaret på rätt sätt än och därför hade kroppen överreagerat nästan som en allergi kan man säga. Han medicinerades och två efterkontroller  gjordes som bekräftade att halsen var helt bra igen. 
Att han gjorde en så stark prestation med de förutsättningarna var rent imponerande, men vi vet också att han har stor kapacitet. 
Han skulle egentligen ha gjort en fjärde och sista start för året den 28 november, men då inställdes tävlingarna som bekant. 
I år är hans första mål Jockeyklubbens 2000 Guineas, men han har sedan massor med storlopp att sikta på där Breeders kanske är något av ett huvudmål. Som sagt så tror vi att han kommer vara mycket mer redo som treåring och med en klassisk säsong som kommer nu så ser det väldigt intressant ut.

 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1