Dagbok

Stallets dagbok

"Friska" grader idag med 7-8 minus, men faktiskt ändå en vacker vinterdag när solen framåt lunch sken och snön gnistrade. Bäst var att det var vindstilla, men visst bet det i kinderna när vi tog den vanliga lunchpromenaden runt Bro Parks område med hundarna efter förmiddagsarbetet var avslutat.
Det här omslaget från plus till minus är alltid svårt och de senaste dagarna har det inte varit säkert underlag för ridning, det har varit isigt och halkigt över hela området trots att de sandat. Vi har tagit det lugnt med hästarna denna vecka pga detta, men i nästa vecka är det dags att sätta igång de som haft en lite längre vila samt så klart de hästar som varit igång och tränat nu fram tills det blev de här väderomslagen fram och tillbaka.
Nu fortsätter vi genomgången av hästarna och idag:
Perfect Sister- är syster till duktiga Perfect Girl Ester, men betydligt senare än hon var. Hon växte massor under början av förra året och tog tid på sig. Hon kom ut först i september och vann väldigt enkelt i debuten över 1400 meter. Den distansen är troligtvis max vad hon står, hon är en sprinter men så klart håller vi öppet för att framöver kanske testa någon gång över 1600 meter om det känns aktuellt. 
I sin andra start gick hon ut i en Silverhandicap över 1200 meter och fick hårt tryck i front hela vägen, trots det höll hon till en tredjeplats mot rutinerade äldrehästar vilket var väldigt starkt.
I sin tredje start trodde vi på seger, men hon hamnade lite i kläm och jag tror hennes orutin fällde henne lite. Trots det gjorde hon ett bra lopp som fyra och endast 1,5 längd från seger. 
Hon har nu 72 i hcp efter sina tre starter och hon har ännu mycket utveckling kvar i sig. Vi tror att det i första hand är dirttrack hon passar på och vi kommer starta upp henne i vanliga lopp när våren kommer och sedan se hur högt hon tar sig i handicap. Några större sprintlopp för ston är det vi siktar på om hon tar sig upp på handicaptal som kan matcha den klassen. 
Hon är en egensinnig häst och används det rätt så är det bra när det gäller ston, det ska ha lite extra driv i sig. David som rider ut hos oss har haft en ängels tålamod med henne och fått henne på rätt spår vilket är enormt viktigt. 
Med bara ett fåtal starter än så länge så ska det bli spännande att se hur långt hon kan räcka i år.

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1