Dagbok

Stallets dagbok

Dagens inlägg vill jag ägna åt valet av ny VD för Svensk Galopp. Att Harald Dörum nu är utnämnd är inget annat än en dröm, bättre kan vi inte hitta.
Det har debattterats väldigt mycket i Fullmäktige och även till vardags på stallbacken vilka meriter som är viktigast för en VD. Är det att vara insatt i galoppsporten och förstå kulturen och vad som behöver prioriteras? Eller är det viktigare att få in en person med vassa VD-meriter som vet hur man driver företag och har det kunnande som behövs? 
Det har varit väldigt skilda meningar i frågan, men här behöver vi plötsligt inte välja, här kommer en som har allt detta och mer därtill. Han har massor med kunnande och kontakter om spel vilket är oerhört betydelsefullt.
Galoppsporten är en av världens största sporter, men här i Sverige behöver vi växa. Vi har massor med utmaningar, men främst behöver vi få in fler hästägare och hästar samt höja våra prispengar. Vi behöver också få fler spelare/publik och öka vår omsättning, att fler upptäcker vilken fantastisk sport det här är. 
Den här VD-utnämningen är en av de viktigaste sakerna som skett på många år för galoppens framtid och nu ser det spännande ut framöver.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1