Dagbok

Stallets dagbok

Idag (och även imorgon) har Vanessa semester för att åka hem till Östersund och släppa ut sina hästar hon har där på sommarbete. Ersättare när det gäller ridningen är Ninni båda dagarna och det var trevligt att ha henne på plats igen.
Det mest spännande idag var att se de nya hästarna ridas. Så klart mycket fokus på dem när de just har kommit, man vill ju se hur de är med allt och framför allt hur de känns och ser ut när de galopperar. Idag blev det bara en väldigt lugn tur ute på rakbanan med trav och lugn canter, men ändå kunde man se hur fint de rörde sig och båda ryttarna var mycket nöjda. Det var Andreas som red fuxen (e Helmet) och Ninni red den bruna (e Prince of Lir). Hästarna har inga namn ännu och jag brukar försöka undvika att ge dem smeknamn som sedan inte har någon koppling till det namn de döps till. Dagens träning för dem blev som sagt mest en uppmjukande jogging, men imorgon kan man kanske se lite mer hur de ser ut och så här långt är vi toppennöjda.
Det var också igångsättning för Sandstorm som efter kastrationen för ett par veckor sedan fick kolik som tog ett tag. Hans ena testikel låg klämd uppe i kanalen och var alltså tvungen att opereras bort, koliken ådrog han sig med största sannolikhet eftersom han då inte fick någon mat på ett tag när skulle sövas. Hästarnas magar är ju känsliga för att vara utan mat.
Nu är han i alla fall redo för att fortsätta sin träning och tillsammans med Douze Points blev det idag en lugn trav och cantertur på rakbanan. Douze har även han tagit det lugnt ett tag eftersom han varit i en växtperiod, härligt att båda hästarna nu kommer igång igen.
Annars inleddes dagen ute på fältet med några längre canters och sista turen för dagen var Stureplan som faktiskt var den enda som tränade på dirttrackbanan idag.
Imorgon försöker vi sätta igång med arbetet tidigt för att få ut hästarna i hyfsat tid innan det blir alltför gassande varmt.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1