Dagbok

Stallets dagbok

En lite lugnare dag träningsmässigt idag som fredagar ofta är. Vi hade också ännu en repetition av startboxarna för Snowfoot på programmet och det gick mycket bra. Så här lugn och trygg har han aldrig någonsin varit vid lastningen, men samtidigt vet man ju att man absolut inte kan lita en sekund på att det betyder att han kommer sköta sig på söndag. Ingen kan i alla fall påstå att vi inte har övat, nu har vi tragglat det här momentet enormt mycket och det har verkligen känts harmoniskt. 
Vi köpte ju två hästar på Breeze Up-auktion förra veckan och nu kanske ni undrar vart de har tagit vägen? Alla hästar som ska till Skandinvien åker tillsammans och det är tydligen en del papper och tester som fattas för några (om jag nu har förstått det här rätt). Beskedet vi fått nu är att de lämnar England på måndag och dyker upp hos oss någon dag under nästa vecka, allt beroende på hur långa stopp med vila det blir på vägen. Vi ser verkligen fram emot deras ankomst!
Idag har vi påbörjat "Projekt Uteplats". Vi får inte direkt någon medalj för hur vi tagit hand om utemöblerna över vintern vilket resulterat i att många av stolarna ser lite halvskruttiga ut för att uttrycka sig milt. Dessutom har det växt massa ogräs upp genom mellanrummen i plankerna vilket vi nu fått bort.
Uteplatsen är egentligen väldigt fin, men saknar lite kärlek och omvårdnad vilket vi ordnat med idag. Vi har oljat in allt trä med pigmenterad olja som gör träet mörkt och fint (istället för grått och torrsprucket). Nya stolar inhandlades samt massor med blommor, både till lådor precis vid ingången och även till några nya runda korgar. Vi siktar på att ha det sista klart imorgon och även om det är mycket jobb så blir man ju så glad när det är fint, städat och välskött. Det är ju trevligt med en snygg och välkomnande plats vid ingången.
Imorgon är det träning och arbete som vanligt på förmiddagen. Klockan 13 börjar årsstämman i Svensk Galopps Fullmäktige där jag sitter med. Jag hoppas verkligen att vi ska kunna ena oss istället för de ständiga bråk som är och har varit. Jag vet inte en enda person som inte vill ha en ny bana i Skåne och fokus borde ligga på att jobba på det, både när det gäller lokalisering och finansiering. Men ska man låna pengar så är det betydelsefullt att hålla ihop och behandla varandra på ett bra och respektfullt sätt vilket också är viktigt ur ett medmänskligt perspektiv. Smutskastning, inlägg på Facebook och bittra artiklar i pressen med rena personangrepp är totalt kontraproduktivt för att få till en finansiering, det imponerar sällan på banker. Jag önskar verkligen att alla kan förstå det och att vi kan jobba tillsammans för galoppens bästa framöver.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1