Dagbok

Stallets dagbok

Som ofta på fredagar gällde idag något lugnare tempon för en del av hästarna, men det var lite blandat med även några som gick i bättre tempon. När tävlingarna är igång och alla är i tävlingsform så är ofta fredag en dag med alternativträning eller lugnare. Just nu är dock hästarna på olika nivå i uppträningen inför säsongen och då blir upplägget mera mixat beroende på hur långt varje häst har kommit och när det är beräknad start.
Nu fortsätter genomgången av hästarna, idag blir det ytterligare en treåring och därefter inleds genomgången av de äldre hästarna:
Chamori- är en häst med enorm potential. Hon startade två gånger förra året och även om hon gjorde det godkänt mot bra hästar så var det ändå fjärran ifrån vad hon kan. Det visade sig sedan att hon hade en gammal sparkskada som troligtvis uppstått som föl eller åring. Den är åtgärdad nu och då har hon framöver helt andra förutsättningar. 
Hon är anmälda i "alla" storlopp, men exakt när hon är redo för start får vi se. Kapacitetsmässigt är hon något långt utöver det vanliga och hon får ta den tid hon behöver.
Sharp Eye- är en synnerligen nyttig häst som är väldigt rolig att ha. Han gör alltid sitt bästa och är oftast bland de tre. Han har startat fem gånger i år och varit tvåa i tre av de starterna och trea i de två andra, nos respektive hals från vinst två av gångerna. Det är några segrar ytterligare vi väntar på, men han har vunnit fyra gånger tidigare.
Han är ganska allround med både distans och underlag, men är klassen bättre på gräs så vi ser fram emot när den säsongen börjar. 
Hans enda nackdel är att han inte alls gillar att åka transport, så han får hålla sig på hemmaplan. 
Imorgon fortsätter genomgången och jag vill också påminna om att imorgon rids Dubai World Cup och det får ni inte missa!

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1