Dagbok

Stallets dagbok

Trevlig lördag med flera snabbare arbeten, det var både raskare canters och även några snabbjobb. Hästarna gjorde det väldigt bra och vi är mycket nöjda med dagens träning.
Vi hade en extra tidig start imorse för att kunna sluta i alla fall något tidigare än normalt. Hela eftermiddagen har det ju varit Dubai World Cup-tävlingar vilket vi har följt via tvn med spänning.
Det är första året på länge som jag inte är där i Dubai. Vanligtvis brukar vi åka dit några dagar över just de här tävlingarna, men utlandssemester har inte varit aktuellt på alltför länge... Hoppas så på att vaccineringen ska ta fart och se till att vi alla kan återfå livet som det var innan coronan. Det känns faktiskt fortfarande helt overkligt hur det har blivit med alla restriktioner och stängningar samt människor i munskydd, som om man har hamnat i en science fictionaktig film.
Nu fortsätter genomgången av hästarna inför säsongen (det är ingen speciell ordning de presenteras i utan de kommer bara vartefter):
Beach Road One- inledde förra året med 78 i hcp och nu har han 89, en fantastisk utveckling. Han har verkligen höjt sig ett snäpp vid nästan varje start, klarat varje handicaphöjning och tuffare motstånd galant. Efter tre raka segrar blev han tvåa senast med hög vikt på tung bana och gjorde en tapper insats. 
Han är fem år nu och vi tror det finns ytterligare utveckling i honom, han har bara sammanlagt startat 17 gånger (12 av dessa bland de tre och med 5 segrar).
Nu är han uppe så pass i handicap att det är dags att våga testa honom i riktiga storlopp mot eliten och det siktar vi på att göra i Pramms Memorial i slutet av maj. Så klart kommer konkurrensen bli knivskarp, men att ha en häst som kan räcka till på den här nivån är ju det man drömmmer om och finns förutsättningarna så ska man självklart satsa.
Något annat vi vill testa under året är en start på gräs igen. Han har gjort det två gånger och floppat totalt, men det har varit över 2100 meter vilket det visat sig att han inte står. När det finns tillfälle så vill vi prova honom över kortare distans på gräset för egentligen borde det snarare vara en fördel för honom. Fungerar han på gräs så öppnar sig ytterligare möjligheter framöver.
Quagmire- köpte vi från Wido Neuroths stall i höstas. Han har gjort ett par starter för oss med en tredjeplats, men det var på vinteraktig dirttrackbana och det är utan tvekan gräs han ska ha. Vi kommer dock testa en start på Jägersro innan grässäsongen börjar för att se om det kan passa honom, man brukar säga att gräshästar ofta fungerar på Jägersros fastare dirttrack.
Förra året som treåring matchades han mot storloppen i tufft motstånd. Nu som fyraåring kan han tävla i handicaploppen och står förmånligt inne med vikten i vårt tycke. Det ska bli spännande att se hur högt upp han kan ta sig under året och framåt. 
Det var dagens genomgång, nu tar vi lite helg och glöm inte att det blir sommartid imorgon (ännu ett härligt vårtecken!).

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1