Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det ganska normal rutinträning som gällde i goda tempon. Vi har skruvat upp träningen ett snäpp nu efter att ha tagit det lite lugnare ett tag när tävlingsuppehållet inleddes. 
Hästarna ser verkligen trevliga ut i träningen och börjar nu närma sig den form de ska ha när väl vårsäsongen drar igång.
Till fikat gräddade vi våfflor som sedan avnjöts med grädde och sylt, en så viktigt dag som Våffeldagen får man ju inte missa... :)
Nu fortsätter vi genomgången av hästar och går från tvååringar till treåringar:
Snowfoot- tog tid på sig innan han väl startade, inklusive en startboxvägran i den tilltänkta debuten Han är en knepig häst på alla sätt, men samtidigt har allt jobb vi lagt ner på honom gett resultat och han blir säkrare på sig själv hela tiden. Han har massor med kapacitet, men även det mentala ska hänga med och där går han stort framåt hela tiden.
Två starter har också gett två segrar och han imponerade i senaste starten över för kort distans när han avslutade enormt fort sista biten och spurtade förbi precis på mållinjen.
Han är anmäld i många storlopp i år, men första stora målet blir då på hemmaplan i Jockeyklubbens 2000 Guineas i juni. Planen är två starter innan dess, en på dirttrack och sedan testa gräset i slutet av maj. Gräs borde vara en stor fördel för honom, men det får vi ju se. 
Perfect Sister- har ännu bara kvalat och där visade hon vilken fin häst hon är när hon bara cruisade iväg hur enkelt som helst. Hon har stora fartresurser, men vilken exakt distans hon ska ha får vi utvärdera vartefter. Troligtvis är hon mera åt sprinterhållet, men står förhoppningsvis upp till 1600 meter. 
Även hon är anmäld i de flesta storloppen (inklusive Breeders) och planen för henne är debut under april månad och sedan testa gräs i maj. 
Som sto vill man gärna att en häst ska vara ganska tuff och det kan man verkligen inte klaga på gällande henne, hon är stentuff och cool med den rätta inställningen till det mesta.
Båda de här hästarna har vi stora förhoppningar på inför storloppen och det ska verkligen bli spännande att se hur långt de räcker. De är båda svenskfödda och har därmed både större lopp för svenskfödda eller skandinavienfödda, men även storlopp mot importerna finns absolut på programmet framöver beroende på hur vi matchar dem. 
Imorgon fortsätter genomgången!

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1