Dagbok

Stallets dagbok

Jaha, det var ju en annorlunda tävlingsdag. Lång väntan på tävlingar och jag kan inte minnas senast vi red lopp på kvällen i elljus. För att ta det från början;
Lopp 1 där vi hade med Beach Road One skulle ridas kl 11.50 och vi gick upp till banan sadlade och klara kl 11.25. Jag körde min bil upp och halvvägs upp i backen mot banan ringer Tove och meddelar att ambulansen (som ju är obligatorisk på tävlingar) har kört av vägen och loppen är framflyttade. "Ska vi gå kvar i ledvolten och vänta?" frågade jag lite dumt (med tanke på hur det blev), intet ont anande hur lång tid det här skulle ta. 
Beach Road One såg minst sagt konfunderad ut när han kom tillbaka till stallet och sadlades av igen, han var ju helt mentalt redo för start och så fick han gå ett par varv i ledvolten och hem igen. För en tävlingshäst blir det väldigt konstigt och det var faktiskt bra att vi inte behövde sadla upp honom igen efter typ en halvtimme för det hade kunnat stressa upp honom.
Det dröjde innan besked om tid kom och länge trodde vi att tävlingarna kanske var någon timme försenade eller så. En ny ambulans fanns dock så långt bort som i Norrköping och därför tog det väldig tid. Det ska sägas att det finns ingen möjlighet att ha vanliga ambulanser för de är upptagna med akuta fall i samhället, det är s k eventambulanser man ska ha. 
Till slut fick vi besked om att första loppet skulle ridas kl 16.10, dvs nästan 4,5 timmes försening. 
Vi var ett litet gäng som hängde i köket under tiden och raskt inhandlades pizza och fika, så vi hade rätt trevligt även om det blev en väldigt lång dag minst sagt. 
Sharp Eye startade i sista loppet och det var först strax före kl 19 tävlingarna var avklarade. 
Skönt ändå att det var värt väntan när alla tre startande gjorde jättefina lopp och dagens resultat blev tvåa, trea och tvåa. Det hade så klart suttit fint med en seger, men vi är ändå väldigt nöjda med dem allihop. 
Jag har uppdaterat mer utförliga kommentarer om dagens starthästar under fliken (Starter &) Resultat, så titta in där!

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1