Dagbok

Stallets dagbok

Första turen för dagen var tvååringarna Sandstorm och Douze Points som reds på dirttrackbanan. De har bara varit där en gång tidigare och det var ganska länge sedan. Då kändes det som att de inte var helt redo för det och sedan dess har vi hållit oss på rakbanan, men idag var det dags. De skötte sig verkligen strålande båda två och vi kommer nu ett tag framöver varva träningen mellan rakbanan och dirttracken. 
När Chamori i turen efter kom ut från stallet hann hon skritta några steg och sedan tvärstannade hon och bara stirrade. Det visade sig att en älg med sin lilla unge (kalv heter det väl?) kom gående i slänten precis till höger om rakbanan. Det är ett ordentligt staket (viltstängsel) emellan, så de ska förhoppningsvis inte ta sig in på området, men hästarna blev ändå väldigt rädda/fascinerade när de såg dem. 
Älgar, vilka otroligt pampiga djur de är, så fina och annorlunda på något sätt. En tidig morgon för några år sedan när jag körde hemifrån så stod en älg mitt på vägen och gick sedan in på ängen bredvid bilvägen och det var en sådan mäktig upplevelse att se den så väldigt nära som det blev den gången. Däremot är de ju så klart en stor fara i trafiken och vi vill inte heller ha in dem på området och skrämma hästarna. 
Sista turen för dagen var raskare träning för High Max och Snowfoot som båda siktar på start nästa söndag och de gick ett längre arbete tillsammans och gjorde det bra. Speciellt Snowfoot ser ut att ha gått framåt väldigt mycket på sin debutseger.
I samma tur reds också Timo Nurmos som håller sig i mellantempon i väntan på vår och gräslopp. Vi har en lös plan om att åka och göra en start i Frankrike med honom i april för att komma igång med säsongen lite tidigare. Dessutom har han som franskfödd 40 procent i bonus på eventuella prispengar vilket ju är en extra motivation att åka dit. 
Han har just nu 86 i handicap, men vi tror att han kommer kunna höja sig mycket under året och vi har mycket förväntningar på honom.
Igår kom storloppspropositionerna för Norge och Danmark och nu väntar vi bara på de svenska också för att i alla fall kunna planera årets storlopp. Sedan vill man ju så klart också ha de vanliga propositionerna snarast. Detta för att kunna göra en fullständing planering av säsongen både för de vanliga handicaphästarna men även för de som siktar mot storlopp, de ska ju också ha något eller några vanliga lopp som förberedelse.
Imorgon är det tävlingar igen och jag har uppdaterat med kommentarer om morgondagens starthästar, ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1