Dagbok

Stallets dagbok

Idag var vädret lite bättre men fortfarande ganska kallt. I alla fall bra nog för att vi skulle kunna träna och det var skönt att få låta hästarna galoppera igen, om än i lugna tempon.
På morgonen var rakbanan inte bra, men den blev mycket bättre snabbt och både den och dirttracken var i gott skick nog att jogga runt på, men inte fortare än så. Nu ser det ut att bli mildare grader nästa vecka och då hoppas jag att vi kan börja träna på lite mer. 
Vi går vidare i genomgången och när jag igår skrev att vi hade kvar alla två och treåringar så hade jag faktiskt inte tänkt på att vi redan smygstartat med Gold Streak för ett tag sedan, så det var inte den allra första treåringen igår. 
I alla fall så är det idag dags för en tvååring och det är Queens Legend:
Hon köptes på åringsauktionen i Göteborg i höstas. Det första jag såg i henne var en otrolig utstrålning av självförtroende och coolhet, vissa hästar som liksom vet sitt värde kan ha den. 
Efter att då först ha fastnat för den där speciella auran så hoppades jag att hon även skulle ha allt annat som var viktigt; bra rörelsemönster, vara korrekt i benen och ha en väl sammansatt kropp. Hon uppfyllde med råge varenda kriterie och jag blev väldigt glad när vi lyckades ropa in henne. 
Queenie har en mycket stark vilja som framkom när vi böriade rida in henne, hon hade massor med synpunkter på vad hon skulle göra och inte. En sådan envishet är fantastisk om den används på rätt sätt, men jobbig om den inte gör det. Den har dock som tur är inte märkts alls lika tydligt från det att hon börjat ridas och träna med övriga hästar, hon uppför sig professionellt på alla sätt. 
Hon har en mycket fin och flytande aktion när hon galopperar, vi ser stora kvaliteter i henne som ska bli spännande att se framöver. 
Vi siktar på några större lopp för henne som tvååring, när och hur mycket beror helt på henne själv, dvs när hon är redo.
Inför nästa säsong (2024) kommer hon naturligtvis att anmälas i de stora klassiska loppen, Breeders och en hel del annat. 

Aktuellt

 • Vill du veta mer? +

  Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
  Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1