Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Jägersro Söndag 19 Maj

Lopp 5 Treårslöpning 1600 m dt:
Beach Road One- Fredrik Janetzky
Första gången på Jägersro och hans första tävlingsresa överhuvudtaget. Så vi får se hur han trivs på banan och hur han tar resan, hur han äter och dricker mm. 
I hans årsdebut fick han ett lopp i alldeles för hårt tempo från början då han och en häst till gick tillsammans i front. Han såg ut att vinna överlägset, men stumnade rejält sista biten och blev upphunnen och kom tvåa. Egentligen kan man glömma den starten eftersom det blev helt fel, men med tanke på det så gjorde han en mycket stark insats som orkade så länge som han gjorde.
Han har så klart gått framåt mycket på lopp i kroppen och betydligt mer träning, så han är mycket mer redo konditionsmässigt. 
Vi sätter på sidoludd denna gång och det är ingen bristande moral det handlar om utan mera att han kan titta på saker och inte vara fokuserad framåt.
Motståndet är starkt och det här blir en bra värdemätare inför Voter och Derbyn, kan han vara med däruppe så kan hans handicap höjas en hel del. 

Lopp 7 Sunday Special 1730 m dt:
Mr Tooma Global- Fredrik Janetzky
Första starten på Jägersro, men han har rest en gång tidigare (till Breeders i Norge i höstas) vilket han klarade jättebra och var cool. 
Han har efter en del hovproblem blivit jättefin när vi fått ordning på hans hovar och i förra starten (som också var en Sunday Special) gjorde han en fin insats som tvåa, kort slagen.
Då var det 1400 meter, att det är något längre här är nog ingen nackdel utan tvärtom bara bra.
Det är ett jämnt och öppet lopp som det ju ska vara i de här handicaploppen, trivs han på Jägersros banan är han en av flera med bra chans.

 

 

Resultat

Bro Park Onsdag 15 Maj

Lopp 2 Guldhandicap 1600 m dt:
Stureplan- Fredrik Janetzky
Säker seger och såå roligt att han är tillbaka på allvar! Redan förra gången gjorde han ju ett starkt lopp som tvåa. Denna gång bar han hög vikt (65 kg) och gick i rejält tempo från början. Fredrik satt bara och tittade bakåt in på upploppet och red första sista biten. De närmade sig mot slutet, men han höll ändå undan säkert och vann på ett bra sätt. Dessutom har han en rejäl löpskalle, hade tvåan kommit ändå närmare så tror jag han hade sträckt på sig.
Nu väntar härnäst Bobbie Killicks Minneslöpning på gräs på Bro Park på Stockholms Stora-dagen och därefter start på Derbydagen.

Lopp 4 Silverhandicap 2100 m dt:
House in Order- Fredrik Janetzky
Han gick ett starkt lopp som tvåa och var den som gick fortast på slutet. Normalt sett brukar han ligga långt bak och speeda, men i årets två tidigare starter har han legat på och gått med därframme. 
Nu avvaktade han som 4a-5a med en bra bit upp till täten, men satte sedan in en slutspurt och tog in meter för meter. Han hann precis på linjen passera så han blev tvåa, men hann inte ifatt vinnaren. Jag är mycket nöjd med hans insats och extra plus för att han inte alls är trött i mål utan hade kunnat fortsätta längre.

Lopp 5 Maidenlöpning 1600 m dt:
High Max- Fredrik Janetzky
Här var dagens besvikelse, femma och fick pengar men mycket långt ifrån vad han kan. I debuten fick han ett struligt lopp och var ursäktad, här var han aldrig med i matchen överhuvudtaget. Något som inte stämmer, kanske är han sjuk? Vi kommer kolla upp honom så snart som möjligt för att hitta felet. 

Göteborg Söndag 12 Maj

Lopp 3 Silversporren 1600 m gräs:
Haweswater- Malva Blademo
Det blev en lätt seger efter en sedvanlig stark avslutning. Hon låg sist från start, började avancera något i svängen och kom långt ut i banan. Över upploppet går hon fort och tar in massor, hon gör det enkelt och ser inte alls trött ut vid mål.
Haweswater håller inte högsta klass, men hon är ändå en väldigt rolig häst att ha som vinner ett antal lopp varje år och nästan alltid är på pengar.
Mycket roligt för Malva att få vinna med henne och hon red ett perfekt upplagt lopp!.

Lopp 8 1200 m gräs:
Light Treading- Fredrik Janetzky
Hon är oplacerad, men bara 3,5 längd från seger och 2,5 längd från andraplatsen. Det som förstör hennes chanser är att vi testade blinkers på henne, hon blev alldeles för peppad av det. Redan till start låg hon på mycket och i loppet vill hon bara iväg och pullar väldigt mycket.
Fredrik tyckte att hon kändes bra och att det känns rätt att starta henne över sprintdistans. Hon blev bara övertänd av blinkersen, så den tar av nästa gång.
På förhand var vi mest osäkra på om hon har den rätta motivationen, men här blev det snarare att hon var lite väl entusiastisk... 
Synd att vara så kort slagen och inte få utdelning för det, men det känns som vi är på väg att hitta rätt med henne nu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lo