Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Bro Park Söndagen 24 Januari

OBS! Inställt söndag pga tjällossning, men dessa tävlingar flyttas med samma startlista till kommande söndag (31 januari)

Lopp 4 Silverhandicap 2100 m dt:

Quagmire- Andreas Tapia Dalbark

Lopp 5 Järnlöpning 2100 m dt:
Kew Bridge- Andreas Tapia Dalbark

Resultat

Bro Park Söndagen 17 Januari

Lopp 1 Maidenlöpning 1600 m dt:
Snowfoot- Andreas Tapia Dalbark
Seger direkt i debuten och på ett imponerande sätt! Han skötte sig strålande med startboxarna och allting runt det vilket var det viktigaste just denna gång. Som jag skrev i kommentarerna här innan så hade vi fått avstå sista snabbjobbet innan pga tveksamma banor i veckan när vädret slog om flera gånger. Han var inte supervässad och ändå visar han enorm styrka när han leder hela vägen, blir nästan passerad in på upploppet men när de andra tröttnar så bara tuffar han vidare och visar inget trötthetstecken alls.
Trött var däremot Andreas när han kom tillbaka efter loppet, Snowfoot agerade väldigt grönt i loppet (även om det inte direkt syns) och det var en kämpainsats av Andreas att hjälpa till, styra och hålla igång honom hela loppet.
Otroligt skönt att få den här segern direkt efter allt jobb som varit med den här enormt kapabla men knepiga hästen!

Lopp 2 Bronshandicap 1000 m dt:
Sharp Eye- Andreas Tapia Dalbark
Ännu ett bra lopp av honom och han blir trea, endast två längder från segern. Man ser att 1000 meter är i kortaste laget och han får kämpa sig ikapp ledarna då utgångstempot är högre än han är van vid. Han är en väldigt nyttig häst som verkligen levererar varje gång nästan oavsett distans, men han är så värd en seger efter att ha varit nära massor med gånger. 

Lopp 4 Amatörhandicap 2100 m dt:
High Max- Ninni Westerlund
Han blev fyra, men inte helt otippat så blev utgångstempot väldigt högt och han fick inte riktigt det lopp han behöver för att komma till sin rätt. Han gjorde det ändå helt okej, men kan mycket mer än så här och i proffsloppen är själva loppuppläggen mindre chansartade än i amatörloppen vilket man får vara medveten om.

 

Lopp 6 Guldhandicap 2350 m dt:
House in Order- Andreas Tapia Dalbark
Han blev femma men visade inte alls vad han kan och vi har så här direkt ingen förklaring till det. Kanske passade den tunga banan inte honom? Han verkade må bra efter loppet och hans insats är just nu lite av ett mysterium eftersom han formmässigt är väldigt bra egentligen och vi hade stor tro på segerchans här.