Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Bro Park Söndag 24 November

Lopp 1 Järnhandicap 1600 m dt:
Label Black- Fredrik Janetzky

Lopp 4 Sunday Special 2350 m dt:
Shylock- Fredrik Janetzky

Lopp 6 Silverhandicap 1200 m dt:
Sharp Eye- Fredrik Janetzky

Lopp 8 Champion ARK Cup Final 1400 m dt:
Mr Tooma Global- Malva Blademo

Lopp 9 Maidenlöpning 1600 m dt:
High Max- Fredrik Janetzky
Australian Open- Kaia Sofie Ingolfsland

Resultat

Jägersro Söndag 10 November

Lopp 1 Janos Tandaris Minne 1200 m dt:
Dhakota- Fredrik Janetzky
Här blev det en femteplats och 14 000 kr med bonusen. Han hängde inte alls med i tempot från start, men avslutade starkt och var inte alls trött i mål. 
Fredrik sa att på en snabbare bana som Jägersro är så är distansen alldeles för kort för honom och det är ju ett bra besked. Ska han ha lite mer distans så ger det oss betydligt fler möjligheter i större lopp att sikta på nästa år. 
Planen nu är att starta en gång till innan det blir vintervila och det över lite längre. 
Vi får vara nöjda med den här insatsen och att han skötte sig bra. Jag tror också att det är väldigt värdefullt för framtiden att han gjort en tävlingsresa som tvååring, han kommer ha bra nytta av det nästa år.

Lopp 6 Autumn Final Sprint 1200 m dt:
Perfect Girl Ester- Fredrik Janetzky
Hon gör en galet stark insats, men så sjukt surt! I starten så hoppar hon snett till höger och stiglädret slår i eller fastnar till i grinden och själva spännet går upp. Så när Fredrik ställer sig upp så släpper bara lädret och han får släppa den andra stigbygeln. Sedan sitter han ner i sadeln hela loppet och han gör sitt allra bästa för att rida på slutet. 
Hur mycket hon förlorar på att ha en ryttare dunsande i ryggen och som dessutom inte kan rida finish som normalt är svårt att uppskatta, men det är ju utan tvekan massor. Trots det är hon fyra i mål och bara 1,5 längd från vinnaren Dardenne som dessutom står med två kilo bättre inne med vikten än hon.
Jag är mycket imponerad av både Ester och Fredrik, de gjorde båda minst sagt grymma insatser och visade att de är två riktiga fighters!

Bro Park Onsdag 13 November

Lopp 1 Järnhandicap 1200 m dt:
Sharp Eye- Louise Arnshed
Han kom tyvärr bort sig lite och blev femma. Han fick en alltför vid sväng och kom igång försent, avslutade bra men då var det väl mycket mark att ta igen. Vi glömmer det här loppet och tar nya tag nästa gång. 

Lopp 4 Maidenlöpning 2350 m dt:
Kew Bridge- Fredrik Janetzky
Chizhou- Jan-Erik Neuroth
Kew Bridge vinner och Chizhou tvåa och endast nos skiljer dem åt! Så roligt och speciellt för Kew Bridges ägare som väntat på första segern och det har varit ganska nära flera gånger.
Kew Bridge gick i front hela vägen och visade styrka. Blinkersen skärpte absolut upp henne ett snäpp och vi har hittat helt rätt med henne. Nu har hon gjort tre täta starter, men ändå bara gjort det bra och när hon nu specialiseras över lång distans så kommer hon utvecklas ännu mer.
Chizhou gjorde sin första start över lång distans och hade dessutom inte startat på ett tag. Vi trodde hon behövde ett lopp för att lära sig längre distans och för att komma igång, men jag trodde ändå hon skulle göra en hyfsad insats. Dock var detta över förväntan och det var roligt att se vilken stark avslutning hon hade och hon var inte alls trött i mål. Att hon är en stayer kändes helt uppenbart och än är hon grön och har mycket att lära, så det finns mer att hämta framöver.