Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Resultat

Bro Park Söndag 4 December

Lopp 2 Silverlöpning 2100 m dt:
Beach Road One- Andreas Tapia Dalbark
Härlig seger och ett kvitto på att satsningen på längre distans är helt rätt för honom. Egentligen vill han ligga i draget bakom ledarna, men när ingen ville ta täten så fick han gå i front hela vägen och det gick bra det med. 
Det känns också som att de här längre loppen är väldigt uppbyggande mentalt för honom, det märks att han trivs och tycker det är roligt när han kan sitta väl i hand i början i ett passande tempo för honom.
Han kommer starta vidare i vinter och vi kommer nog också testa till och med ett snäpp längre ändå när tillfälle ges.

Lopp 5 Bronshandicap 1200 m dt:
Sharp Eye- Andreas Tapia Dalbark
Han gör ännu ett starkt lopp och blir trea, endast 1,5 längd slagen av vinnaren. Han gör det bra varje gång, nu hade han spår långt ut och tappade en del längder i svängen på att han hamnade längre ut, men så är det ju i spårlottningen. 
Han kommer starta redan nästa vecka och då är det 1400 meter som kanske är mitt i prick för honom.

Bro Park Lördag 26 November

Lopp 1 Bronshandicap 1200 m dt:
Princeton Graduate- Malva Blademo
Han gjorde ett okej lopp som femma och inte så långt slagen, men kanske var hög vikt på den här distansen inte helt rätt för honom. Han var inte alls trött efteråt så jag tror bara förutsättningarna inte blev helt rätt för honom. Han startar igen om ett par veckor.

Lopp 3 Silverhandicap 2350 m dt:
Chamori- Andreas Tapia Dalbark
Douze Points- Shane Karlsson
Douze gjorde ett helt okej lopp och var inte långt slagen. Att han är bättre på gräs råder inget tvivel om, men han kan göra det okej på dirttrack också. Han trivs verkligen med Shane som också har ridit honom i träning och jag tror det gjorde mycket positivt för hans lugn i loppet vilket är viktigt. 
Chamori halkade i starten med bakdelen samtidigt som hon gick ner på knä med frambenen, det såg hemskt ut och det var ren tur att hon inte gick omkull. Duktigt också av Andreas att inte ramla av. Hon galopperade inte som hon skulle sedan och Andreas valde att ta upp henne och bara låta henne jogga runt. Som tur var verkade hon okej efteråt, men gissar att det satt sig i kroppen och vi kommer låta vår chiropraktor kolla igenom henne.

Lopp 5 Maidenlöpning 1400 m dt:
Forty Love- PA Gråberg
Hon stod för en enorm insats och vinner sin debut trots att hon var ute för att få ett lärolopp och skaffa sig erfarenhet. Hon får en sämre start och hamnar en bit bak, men PA får upp henne som trea efter en bit. In på upploppet har storfavoriten dragit iväg, men hon tar in för varje meter och hinner precis förbi på linjen. 
Hon kan så enormt mycket mer än så här när polletten väl trillar ner, vi vet hur grön och orutinerad hon är än så länge. Ändå gör hon ett sådant här lopp, det blir otroligt spännande i de stora loppen nästa år. 

Lopp 6 Tvåårslöpning 1600 m dt:
Blueprint- Andreas Tapia Dalbark
Han vann lätt senast i debuten, den här gången blev segern överlägsen och han joggade iväg. Han startade långt bak och hamnade sist, låg på en hel del. Sedan kryssade han sig fram mellan hästar och försvann iväg från övriga hur lätt som helst. 
Han har alltid för oss framstått som en topphäst, väldigt roligt att han motsvarat det med råge. Han är med i Derbyserien nästa år, han kan vara en riktigt starkt kort för oss.

Bro Park Söndag 20 November

Lopp 2 SGS Stockholms Hösthandicap 2100 m dt:
Beach Road One- Andreas Tapia Dalbark
Han gjorde ett strålande starkt lopp och visade att det här med längre distans är det vi ska satsa på framöver. Nu kunde han sitta väl i hand hela vägen, ett stort problem har ofta tidigare varit att han fått kämpa för att gå med i tempot i början. Det gjorde också att han hade en sparad speed och han avslutade mycket starkt och såg ut att hota om segern in på upploppet. Till slut blev det en tredjeplats och endast två längder från segern. 
Det här loppet kommer sätta fram honom mycket och jag är supernöjd med den här insatsen.

Lopp 3 Bronshandicap 1200 m dt:
Sharp Eye- Andreas Tapia Dalbark
Han gjorde ett bra lopp efter uppehåll och även han blev kort slagen trea, men hade kunnat vinna med lite mer tur. Först tappade han lite från start och hamnade sist, där tappade han både längder och position. När han sedan började avancera så hamnade han helt instängd och in på upploppet så satt han utan lucka med fulla händer och det tog en bit innan han fick fritt fram och sin vana trogen gick han fort sista biten. 
Fin insats efter halsoperation och med lopp i kroppen till nästa gång så ser det bra ut.