Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Resultat

Bro Park Fredag 20 September

Kvallöpning 2-åriga 800 m dt:
Eye for an Eye- Fredrik Janetzky
Hon gjorde ett jättefint kval och klart över förväntan med tanke på hur lite jobbad hon var inför detta. Det här fick bli ett led i hennes träning och jag trodde inte på förhand att hon skulle ha så pass mycket ork som hon hade. Hon gick väldigt enkelt hela vägen till precis innan mål då Fredrik red till på henne mest i utbildningssyfte, att hon ska gå på ordentligt till mållinjen. Nu tränar vi vidare mot debut!

Lopp 2 ARK Amateur Festival Race 1600 m dt:
Chizhou- Malva Blademo
Här fick vi äntligen en tydlig orsak till att hon underpresterat på slutet (även om hon också haft svårt med underlaget). Hon blev svårstyrd i loppet och när hon kom tillbaka så syntes inte ens tungan, den var kraftigt tillbakadragen och det tog ända tills hon kom till stallet och fick av sig tränset innan tungan kom tillbaka ner.
Då får hon inte luft och blir inte heller på bettet eller bra i styrningen. Det här åtgärdas enkelt med tungband och det kommer hon också träna med från och med nu för att vänja sig. Hon har inte dragit tillbaka tungan i träning, men tävling är ju en annan sak. Det här kan göra en enorm skillnad för hennes prestationsförmåga framöver!

Lopp 3 Maidenlöpning 1600 m gräs:
Timo Nurmos- Fredrik Janetzky
Han vann även om det var först i de sista stegen han hann ikapp och förbi. Det var starkt gjort med tanke på att det var debut och det som var allra bäst var att han liksom precis kommit igång vid mål och gick fortast där trots lång distans (den längsta som rids för tvååringar).
Han var väldigt grön i loppet och Fredrik sa att det här gjorde han på 50 procent, det finns väldigt mycket mer i honom. 
Känns fantastiskt att få inleda hans karriär med seger direkt, vi är så glada!

Lopp 6 Breeders Trophy Sprint 1200 m gräs:
Mr Tooma Global- Fredrik Janetzky
Han gjorde ett jättebra lopp med tanke på att distansen var för kort och motståndet tufft. Vi hade som målsättning att ta pengar (det var sju pengar i loppet) och han knep sjätteplatsen och nästan 13 000 kr. 
Vi tog en chans att vara med i det här storloppet och han gjorde det bra endast sex längder slagen av vinnaren i tufft motstånd. Fredrik sa att han kändes fin, men det gick alldeles för fort, han fick aldrig en pust utan gick på max precis hela loppet. Skönt att han ändå fick lite utdelning här och nu kommer han återgå till vanliga handicaplopp där han står betydligt bättre inne.

 

 

Övrevoll Onsdag 18 September

Lopp 4 Major Chr F Michelets Minnelöp 2830 m gräs:
House in Order- Fredrik Janetzky
Han gör en fantastisk insats och vinner på ett minst sagt övertygande sätt trots fyra månaders tävlingsuppehåll. Distansen var ju lång och skulle luften räcka så här direkt i första starten på ett tag? Jo, han visade med eftertryck vilken fin häst han är och han visar väldig styrka och går ifrån relativt lätt sista biten och vinner med dryga två längder.
Han var faktiskt inte så trött alls efter loppet och var ganska fort nere i normal andning.
Det här var ju ett större lopp med fina prispengar och det känns mycket roligt att få vinna det så klart. House är en häst som är relativt sparsamt startad och vi tror han har mer utveckling kvar i sig. Vi inväntar hans nya handicap innan vi gör en plan för nästa lopp.