Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Jägersro Söndag 15/7

Lopp 3 Taittinger Derby Day Sprint 1200 m dt:
Light Treading- Fredrik Janetzky
Senaste starten var i Svenskt 1000 Guineas då hon visserligen var oplacerad men ändå bara fem längder slagen och såg ut som en vinnare en bra bit in på upploppet innan krafterna tröt sista biten. Hon höjdes faktiskt ett kilo på den insatsen så det var inget dåligt lopp hon gjorde mot mycket bra hästar. Då hade hon också inte startat på ett bra tag och även om hon var förberedd träningsmässigt så behövde hon nog det loppet.
Nu testar vi att ta ut henne på kort distans istället, hon är snabb och vi tror att det kan passa även om det återstår att se. 
Egentligen föredrar hon nog gräs, men tränar väldigt bra på dirttracken och i sin enda start på Jägersro tidigare var hon sjuk, så den insatsen kan vi räkna bort.
Några hästar står upp till fem kilo bättre inne i loppet än vad hon gör, så hon får nog räknas lite som en outsider här.

Resultat

Bro Park Tisdag 10/7

 

Lopp 2 Maidenlöpning 1200 m dt:
Kew Bridge- Fredrik Janetzky
Fin insats som trea och endast slagen hals om segern. Där hade vi inte marginalerna på vår sida direkt. Är jättenöjd med hennes debut, hon var lite grön i loppet men kommer lära sig massor på detta och går framåt mycket rent träningsmässigt.
På upploppet låg hon i mitten tight mellan de andra två i segerstriden och det klarade hon galant och var hur tuff som helst. Det bådar gott framöver.
Första mål för henne blir Amacitalöpning, därför hoppas jag kunna hitta ett gräslopp nästa gång åt henne och tror också att gräs är ett underlag som passar henne bättre.

Lopp 3 Silverhandicap 1600 m dt:
House in Order- Fredrik Janetzky
Fyra endast slagen 3,5 längd i första starten i år, bra gjort. Framför allt var det roligt att se honom speeda hela vägen in i mål och inte alls vara trött, Fredrik sa att han fortsatte i god fart runt hela svängen efteråt och knappt ville sakta av.
Dock hade det kunnat bli mer utdelning placeringsmässigt med lite med tur med löpningsförloppet. Han sitter fint i hand invändigt i sista sväng och är på väg upp när häst framför börjar tröttna fort och sackar och plötsligt finns ingenstans att ta vägen. Han får backa sist och sedan runda dem utvändigt i vida spår vilket så klart kostade en hel del.
Det här loppet kommer sätta fram honom massor och vi är jättenöjda med hans insats.

Bro Park Onsdag 11/7

 

 

Lopp 2 Bronshandicap 1400 m gräs:
Haweswater- Fredrik Janetzky
Hon gjorde ett bra lopp även denna gång, men det gick helt enkelt för snabbt för henne. Hon var endast slagen fem längder och då red Fredrik ändå inte ut henne sista biten eftersom hon redan var slagen. Hon kommer spurtande över upploppet men skillnaden denna gång mot förra är att det är en klass upp i det här loppet med mindre vikt, vilket innebär att det går fortare. 1600 meter är nog bäst så länge det är så här snabba banor som det är i värmen.

Lopp 3 Bronshandicap 2400 m gräs:
Striker- Fredrik Janetzky
Han pullades upp halt i loppet och hade ådragit sig en skada tyvärr. Förmodligen kommer han bli ridhäst åt sin ägare Ewa när det här har hunnit läka lite.