Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Bro Park Söndag 23 september

Lopp 3 Prix de l´ARK 2100 m gräs:
Shylock- Josephine Chini

Lopp 10 Herbert Sachs Memorail 2100 m gräs:
Daxios- Fredrik Janetzky

Resultat

Övrevoll Onsdag 19 september

Lopp 3 Major Chr F Michelets Minnelöp 2830 m gräs:
Himalaya- Fredrik Janetzky
House in Order- Elione Chaves
Jättefin insats av House som trea och fina pengar tjänade han eftersom detta var ett större handicaplopp. Han låg sist från början och avancerade sedan i slutet av bortre långsidan. In i sista sväng så blev han något svårstyrd då han blev lite obalanserad, inte ovanligt när de inte tidigare tävlat på banan. 
Den flexibla blinkersen gav ingen effekt alls när den rycktes ner, så den betydde inget. Han gjorde som vanligt en stark avslutning och var nära tvåan. Här visade han verkligen att han står distans, han har styrkan utan tvekan. Är jättenöjd med honom!
Himalaya låg mitt i fältet och det hände inte så mycket, han var lite allmänt ofokuserad och liftade med hela vägen. Han var inte alls särskilt trött efteråt och blåste knappt. Nu är han lite ursäktad eftersom detta var hans första tävlingsresa någonsin och många nya intryck. Kan väl också säga att för honom och även för House så var det en klar nackdel att inte ens få ha med sig ett spö att visa, det är nog en klar fördel för båda att starta i Sverige. 

Bro Park Fredag 21 september

Kval äldre 800 m dt:
Space Dragon- Fredrik Janetzky
Jättenöjd med honom, han skötte sig mycket fint och gjorde sitt kval utmärkt. Han hoppade ut bra och gick sedan mycket lätt hela vägen till sista 200 då Fredrik red på lite för att träna honom på att sträcka ut över mållinjen. Debut blir inom kort!

Lopp 2 ARK Amateur Festival Race 1600 m dt:
Haweswater- Sofia Presits
Label Black- Josephine Chini
Otroligt skoj med en dubbel där Label Black vann enkelt och Haweswater avslutade starkt till en solklar andraplats. Mycket glädje för oss alla i stallet, det här var ett härligt kvitto på att hela stallformen är starkt på gång. 
Label Black har vi trott hela tiden att han har stor kapacitet, men han har haft massor med problem med kroppen som nu är åtgärdade och han har blivit som en annan häst. Han har också slitit med nerverna, men självförtroendet har blivit väldigt mycket bättre och det här lär stärka honom ytterligare.
Haweswater är en härlig kämpe som alltid avslutar fort och här hade hon hög vikt men det verkade inte bekomma henne mycket.
Båda hästarna fick fina lopp, är glad över att vi fick så duktiga ryttare på dem.

Lopp 6 Maidenlöpning 1600 m gräs:
Approach- Fredrik Janetzky
Han blev fyra och inte så långt slagen efter att ha lätt gått i front. Han går så enkelt och lätt i hand hela vägen, men när Fredrik väl börjar rida på honom så blir han mera obalanserad i aktionen, det är som att han inte riktigt hittar benen då. Kanske behöver han träna mer på att just speeda på, styrkan har han. 
Han kommer bli mycket bättre nästa år, han har mycket utveckling kvar i sig, men jag vet samtidigt att han kan betydligt bättre än så här även om detta var en helt godkänd insats.

Lopp 8 Breeders´Trophy Classic Consolation 1750 m gräs:
Mr Tooma Global- Fredrik Janetzky
Han gjorde en stark avslutning och blev femma. Han låg sin vana trogen i den bakre delen av fältet från början, men börjar avancera i slutet av bortre långsidan. In i svängen fick han stora problem med underlaget och fick inget fäste alls. Till saken hör att det började vräka ner regn en stund innan hans lopp och kanske var det att banan blev hal som orsakade att han fick svårt. In på upploppet är han långt efter men gör en mycket stark avslutning över upploppet. Synd att han fick så mycket att ta igen, hade han bara varit med i fältet hade han varit segerfarlig. Är ändå nöjd med hans insats.