Starter och resultat

Analyser inför och efter lopp

Kommande starter

Bro Park Söndag 21 Juli

Lopp 2 Guldhandicap 2400 m gräs:
Himalaya- Ulrika Holmquist

Lopp 4 Maidenlöpning 1750 m gräs:
High Max- Kaia Sofie Ingolfsland
Chizhou- Fredrik Janetzky
Power of Attorney- Martin Rodriguez

Lopp 7 Sunday Special 1600 m gräs:
Mr Tooma Global- Fredrik Janetzky
Haweswater- Kaia Sofie Ingolfsland

Lopp 9 Järnlöpning 1200 m gräs:
Sharp Eye- Fredrik Janetzky

Resultat

Jägersro Söndag 14 Juli

Lopp 5 Pannier Derby Day Sprint 1200 m dt:
Perfect Girl Ester- Fredrik Janetzky
Vilken fantasisk insats, hon vann och det lätt! Vi hade hoppats på en bra insats, men det kändes som en dröm att se henne komma ensam först stormande mot mållinjen i ett så här stort lopp.
Hon axade igång snabbt från start och gick i ledningen lätt i hand. In på upploppet började Fredrik rida på för fullt och hon sticker bara ifrån övriga.
Egentligen har vi hela tiden trott på henne, hon har visat stor snabbhet i träning och har gjort sina bästa insatser på kort distans. Att vi testat henne på längre beror på att hon var anmäld i de klassiska lopp som Svenskt 1000 Guineas och då vill man ju gärna prova om hon står i alla fall litegrann när det gäller distans.
Efter förra starten bestämde vi oss för att helt specialisera henne på sprint och bättre än så här kunde ju inte den satsningen inledas.

Lopp 6 Malmö Stads Pris 1730 m dt:
Beach Road One- Fredrik Janetzky
Han gjorde ett mycket bra lopp som fyra, endast två längder från segern. Vi är supernöjda med hans insats, men samtidigt så agerar han fortfarande grönt och ofokuserat i lopp och hade kunnat vinna om han haft fullt fokus framåt.
Han slappnade av bra från start bakom hästar och mitt på bortre långsidan börjar han avancera mer och mer. Mitt i sista sväng vill Fredrik hänga på avancerande häst, men då börjar Beach Road One istället dra inåt mot railen. Han får då gå där och över upploppet försöker Fredrik få ut honom för att få fritt spår, men han fortsätter upp bakom täthästarna och ligger kvar där hela vägen mot mål. 
Det var verkligen roligt att se honom återigen göra ett bra lopp efter en massa strul vid Voterlöpning senast. Men vi vet också att när han får mer rutin och fokus så finns det massor mer att hämta. Jag tror detta utan tvekan är en häst som kan växa in i eliten nästa år och framöver.

Lopp 10 Tattersalls Malmö Sommarhandicap 1730 m dt:
Stureplan- Fredrik Janetzky
Även han gjorde ett bra lopp och blev femma. Från startspår 1 tog han fronten och han får tidigt innan sista sväng tryck på sig och tvingas öka och svara. Det är inte så mycket annat att göra när han leder och pga det så får han ett tufft lopp. Ändå håller han bra och han visar också kämpaglöd på slutet och fightas om sin placering och håller den.
Förra starten på gräs tog han vid sig en hel del av eftersom han inte fick fäste på banan och det inte riktigt passar honom med gräs. Loppet tog på honom både i kroppen och mentalt och sedan dess har det varit återuppbyggnad som gällt på alla plan. Han är inte på topp än, men en bra bit på väg och dagens lopp kommer sätta fram honom ytterligare.