Dagbok

Stallets dagbok

Dagens inlägg vill jag ägna åt valet av ny VD för Svensk Galopp. Att Harald Dörum nu är utnämnd är inget annat än en dröm, bättre kan vi inte hitta.
Det har debattterats väldigt mycket i Fullmäktige och även till vardags på stallbacken vilka meriter som är viktigast för en VD. Är det att vara insatt i galoppsporten och förstå kulturen och vad som behöver prioriteras? Eller är det viktigare att få in en person med vassa VD-meriter som vet hur man driver företag och har det kunnande som behövs? 
Det har varit väldigt skilda meningar i frågan, men här behöver vi plötsligt inte välja, här kommer en som har allt detta och mer därtill. Han har massor med kunnande och kontakter om spel vilket är oerhört betydelsefullt.
Galoppsporten är en av världens största sporter, men här i Sverige behöver vi växa. Vi har massor med utmaningar, men främst behöver vi få in fler hästägare och hästar samt höja våra prispengar. Vi behöver också få fler spelare/publik och öka vår omsättning, att fler upptäcker vilken fantastisk sport det här är. 
Den här VD-utnämningen är en av de viktigaste sakerna som skett på många år för galoppens framtid och nu ser det spännande ut framöver.

Det var både och idag, mycket nöjd med Beach Road One som är på väg tillbaka efter att ha varit sjuk. Han har varit på pengar i alla sina storlopp i år och här var det tuffast möjliga motstånd när även engelska gäster var med. Han såg nästan ut att bli fyra, men fick nöja sig med femteplatsen och 20 000 kr vilket vi är väldigt glada för.
Princeton Graduate däremot som vi trodde mycket på, han hanterade inte alls banan som ju i nuläget är ganska speciell. Vi håller oss på dirttrack ett tag framöver och bara glömmer den här starten även fast han fick pengar han med. Vi vet vilka kvaliteter han har, vilket han ju visade vid debutsegern senast. 
Det var för övrigt en härlig dag och galoppens största profilhästar Square de Luynes och Duca di Como var i toppform och vann båda två på ett imponerande sätt. Det är alltid roligt när de bästa hästarna vinner och visar vad de kan, det är då galopp är som allra bäst. 

Hemma efter en väldigt lång dag. Först träning på förmiddagen och sedan auktion resten av dagen. Det blev idag ett inköp för oss och det var nr 80 Dharwin som vi hade siktat in oss på redan före auktionen. Han var en av de hästar vi tittat på innan och en jättesnygg häst som rör sig elastiskt och fint samt verkar ha ett bra psyke. 
Vi var på förhand inställda på att köpa två hästar, men det var ett begränsat utbud som kändes intressant och till rätt pris, man ska verkligen fastna för hästen om man ska handla. 
Planen är att vi ska köpa ytterligare en svensk häst innan vi åker utomlands under hösten och köper några åringar till. Vi kommer nu kolla av utbudet av de hästar som är osålda (vilket var väldigt många!) och har några som känns extra intressanta. 
Imorgon är det tävlingar och är det någon dag man ska vara på plats som publik så är det Stockholm Cup-dagen med idel storlopp och galoppsportens största profilhästar. 
Vi har tre starthästar och jag har uppdaterat kommentarer om chanserna, ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Andreas kommer inte rida på söndag. Något både han och vi var inställda på, men vi ville så klart vänta in specialistläkaren innan vi helt spikade det och han hade tid vid lunch där idag. 
Dock var vi som sagt ganska säkra på att det blir ryttarbyten på söndag så imorse kom PA Gråberg och red Princeton Graduate i träning för att känna på honom inför loppet. Det var bara en vanlig canter åt det lugna hållet, men en fördel att han i alla fall har suttit på honom inför söndagens lopp.
Gällande Beach Road One är inte ryttarbyte klart än och det finns flera olika tänkbara. 
Otroligt tråkigt för Andreas att missa tävlingarna och för oss också som bara vill att han ska bli frisk och vara tillbaka. 
Imorgon är det träning som vanligt på morgonen och vid lunch är det dags att inspektera åringar, kl 15 börjar auktionen på Aaronsborg och vi ser fram emot en spännande dag. För vår del siktar vi på en eller två hästar om vi hittar rätt hästar och till rätt pris. Vi kommer sedan åka på auktion utomlands under hösten och har planer på några inköp där. 

Ingen Andreas i stallet idag då efter gårdagens skada han ådrog sig i sin axel. Vanessa fick rida lite extra och David rider nu fler än normalt tills vi vet hur lång tid det här tar. 
Det gick bra även om dagen blev intensiv, vi hann fint med allt arbete som skulle göras utöver själva träningen. 
Imorgon har Andreas tid hos en specialist och först då vet vi både hur det ser ut med möjligheterna att han rider på söndag samt om någon åtgärd behöver göras för att få axeln stabil framöver. 

Tävlingar på Jägersro idag och för vår del dramatiskt när Andreas fick axeln ur led på upploppet i ett av sina lopp. Han slutar plötsligt att rida och ställer sig upp, i det läget trodde jag att han kände något konstigt med hästen. När man sedan ser efter loppet så förstår man att det är han och inte hästen som har problem. 
Hans arm är nu tillbaka i läge och röntgad, men först på fredag förmiddag kommer en specialist titta på armen. 
Vi håller alla tummar i världen för ett snabbt tillfrisknande!

Idag hade banan torkat upp en hel del även om den fortfarande var åt det lite geggiga hållet. Absolut bra nog att träna på och vi red några av turerna där, men även på rakbanan och ute på fältet. Hästarna var pigga och glada, de såg fina ut i träningen.
Vi jobbade också i tömkörning med Douze Points som går från klarhet till klarhet med den träningen. Han är efter en hel del växande i en uppbyggnadsfas och den här sortens träning är perfekt för honom just nu. 
Vid lunch när vi var klara var det dags för ännu en liten utflykt för att kolla in åringar inför lördagens auktion. Vi planerar att köpa ett par svenska åringar, men även åka utomlands senare i höst. 
Jag tycker vi har väldigt fina tvååringar (de två första som startat har båda vunnit i debuten) och vi vill hitta minst lika bra nya åringar, vi vill så klart hela tiden höja oss ytterligare kvalitetsmässigt. Nu har vi sålt några hästar som ridhästar precis och har platser till nya förmågor. 


Efter gårdagens banförhållanden så var man lite extra orolig hur starthästarna mådde idag, som tur var så var det bara bra. 
Efter allt regn som kom igår så var dirttracken så blöt att den var helt stängd idag. Vi höll oss inledningsvis på fältet med turerna, men Princeton Graduate tränade på gräsbanan inför sin start på söndag. Längst ut i banan var det inte uppridet och gick bra att galoppera på. 
Startlistan till söndag kom idag och vi har tre starthästar: Beach Road One i Nickes Minneslöpning, Princeton Graduate i Svealandlöpning samt House in Order i Herbert Sachs Memorial. En spännande dag på söndag och jag rekommenderar verkligen ett besök på banan om ni har möjlighet på årets största tävlingsdag på Bro Park.

Efter massor med regn under natten och även under själva tävlingsdagen så blev banan extremt löst och släppte massor på toppen. Det var väldigt svårt att ta igen något på ledarhästarna och skrällarna avlöste varandra. Supertråkigt när det inte är normala banförhållanden och vi får hoppas på bättre väder till nästa helg som ju är Stockholm Cup-dagen.
Vi var nöjda med Sandstorm men hade så klart trott på segerchans innan, med tappstart blev han snabbt chanslös på segern. Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat.

Idag var lite av en specialdag eftersom vi skulle fira onsdagens framgångar med lunch i stallet. Morgonen började som vanligt med träning direkt tidigt på morgonen och därefter resten av stallsysslorna samt förberedelser inför morgondagens tävlingar med utrustningen, tidsschema mm. 
Vi var många i stallet idag och planen var att vi skulle vara klara extra tidigt och då ha lunchen redo. Vi blev närmare tjugo personer till slut och det blev jättetrevligt i all sin enkelhet. 
Det blev grillat, sallad och en del tillbehör, samt tårta och bubbel. Vädret var med oss och det var liksom lagom varmt utan att vara för soligt eller så. 
Imorgon laddar vi då för nya tävlingar och storlopp, jag har uppdaterat kommentarer om chanserna och det finns som vanligt under fliken Starter (& Resultat).
Idag är det tjugo år sedan 9/11, tänk att det har gått så lång tid. Jag minns exakt vad gjorde, hur jag fick reda på det, ja hela den dagen från det att det hände och det gäller nog de flesta som var med då. Det är ett av de starkaste minnena och har verkligen etsat sig fast. 

En ganska vanlig träningsdag med canters i lagom tempon samt en del longering/tömkörning för några av hästarna. Efter många dagar med mycket på programmet var det ganska skönt med en dag med inget speciellt alls, det kan behövas ibland.

Det var verkligen lätt att stiga upp imorse efter gårdagen. Sedan började dagen precis som vanligt med stallsysslor och träning, men strax före kl 10 åkte vi ut på en liten roadtrip, eller så himla liten blev den inte. Nästan 80 mil körda idag för att kolla på åringar och det var ganska jobbigt med körningen, men absolut värt det. Att se hästarna i sin hemmiljö är värdefullt och dessutom är det ju några hästar som inte kommer vara på plats på auktionen. Vi har sett många fina hästar idag!
Strax före kl 21 var jag hemma igen efter en annorlunda dag, men imorgon är det träning som vanligt.

Vilken dag, vilken fantastisk dag! Vi visste ju på förhand att vi hade bra chanser, men hur ofta har man inte det och det blir inget alls i utdelning.
I den här sporten går det upp och det går ner, det går aldrig bara åt ett håll och jobbiga perioder är det tungt att lägga ner så mycket arbete och bara få besvikelser. När det nu går så fantastiskt bra så får man verkligen se till att njuta, att bara ta in allt. 
Ett stort tack till alla i stallet som inte bara gör sitt jobb utan lägger ner ett engagemang som gör en så enormt stor skillnad. 
Idag vinner vi tre lopp och känslan är obeskrivlig. Det är både glädje över de här prestationerna och även ett så fint kvitto på att stallformen är där och att vi gör rätt i vårt träningsupplägg. 
Se närmare kommentar angående dagens prestationer under fliken (Starter &) Resultat!

Det var blandad träning idag, en del raskare arbeten och även några som höll sig i mellantempon. Arbetsdagen gällande själva träningen flöt på bra, men vi hade mycket jobb i stallet och bl a skoning tog en hel del tid då en del hästar behöver ha en hållare under skoningen. 
Jag stannade kvar efter lunchfodringen och fixade klart med en del saker som var kvar att göra. Det är lite mysigt att pyssla runt i stallet medan det är helt lugnt och tyst. Hästarna vilar efter lunchfodringen och det är bara jag där. 
Nu är vi redo inför morgondagens tävlingar som blir en fullspäckad dag för oss. Se närmare kommentarer under fliken Starter (& Resultat) om våra hästars chanser.

Måndag och som vanligt på måndagar lite extra mycket att göra, många bollar i luften mest hela tiden. Höger varv på dirttracken och det var där vi tränade de allra flesta och det gick bra. 
Det var också startanmälan idag till på söndag när det är Breeders-dagen. Vi har Sandstorm i Breeders Juvenile och så har vi Sharp Eye i Sunday Special. Båda hästarna drog bra spår (3 respektive 5), men det är fulla fält och tuff konkurrens. 
Det var också anmälningar till Stockholm Cup-dagen även om de flesta lopp den dagen är insatslopp och redan anmälda. Vi har där Beach Road One i Nickes Minneslöpning, Princeton Graduate i Svealandlöpning samt House in Order som är anmäld i två olika större guldlopp. De två sistnämnda startar på onsdag och vi villl så klart se hur de presterar där innan vi bestämmer om nästa lopp. 
Imorgon tränar vi på som vanligt.

En lugnare söndag för både hästar och folk, skönt med en vilodag någon gång emellanåt. Nu är vi laddade för en ny vecka!

Lördagsfeelingen är alltid något extra tycker jag. Den där helgkänslan som finns även fast vi alltid jobbar precis som vanligt på lördagar. 
Det är ägare som kommer in under dagen och hälsar på, fikar och matar hästarna med morötter. Det är en särskild sorts stämning som är svår att exakt sätta ord på. 
Det är en vanlig arbets och träningsdag, men ändå inte. Det var en kall morgon, men framåt dagen sken solen och värmde. Träningen flöt på fint och hästarna skötte sig mycket bra i blandad träning. Vi firade onsdagens fina seger med jättegod princesstårta till dagens fika och vi var många runt bordet i vårt kök. Det var en mysig lördag helt enkelt.
Nu önskar jag alla en fortsatt fin helg!

Idag var det en hel del raskare träning. Fortast gick Sharp Eye som startar nästa söndag samt Princeton Graduate som debuterar på onsdag, båda gick snabbjobb. 
I övrigt var det flera hästar som tränade på raskt, precis snäppet under fort och det var många plusintryck.
Som jag skrev igår hade vi också bokad tid för startboxträning och det känns alltid tryggt när man får hjälp av proffsen med lastningen. Sandstorm gick in hur bra som helst, men han är orolig när han väl kommer in och det är det som har gjort att han både i kvalet och debutloppet har tappat start. Nu har vi en liten plan för att få honom lugnare när han väl kommer in som vi kommer öva på under kommande vecka.
Imorgon ser vi fram emot en trevlig lördag i stallet med träning och en del ägare på plats.


Idag var det mestadels dirttrackträning som gällde för hästarna och i ganska goda tempon för de flesta av dem samt en kort startboxrepetition.
Sandstorm var ju lite bökig att lasta i startboxarna i söndags till sitt lopp och nu väntar Breeders nästa söndag och det måste fungera bättre än det gjorde senast. Han har tidigare varit klockren med att gå in utan tvekan, men det är lätt att när det blir rörigt med många hästar så är förutsättningarna annorlunda. Inför nästa lopp vill vi gärna öva lite och idag gjorde vi det enkelt genom att bara gå in, stå och skritta framåt utan att låsa grindarna. Imorgon har vi bokat startboxpersonalen för att träna med stängda framgrindar och att stänga bakom också. 
Idag var det startanmälan till onsdag då vi har fem starthästar och jag tycker det ser ut som flera goda chanser. På eftermiddagen kom också rankinglistan till Breeders Juvenile och den var extra intressant eftersom tvååringarna ännu inte har en officiel handicap, man vet inte alls hur högt eller lågt de står i tal. Sandstorm var rankad så högt som trea efter två hästar från Niels Petersen. Det blev vi väldigt glada för eftersom det betyder att hans insats i debuten värderades högt. 
Den startlistan kommer ut först på måndag och med sju starthästar sammanlagt onsdag och söndag så blir det en mycket spännande vecka.

Jaha, så var det september då och som en extra bekräftelse på att sommaren är slut. 
Idag var det en lugnare dag för hästarna men imorgon tränar vi på som vanligt igen.

En fullspäckad arbetsdag med mycket att göra i stallet och så självklart framför allt träningen. Det var väldigt blandade tempon med allt från lugna joggingpass ute på fältet till snabbjobb på banan. Hästarna skötte sig fint och såg bra ut allihop. 
Igår var det ju anmälningar till nästa onsdag och idag var det anmälningar till söndagen (den 12e) som är Breedersdagen. Vi har där Sandstorm i Breeders Juvenile och Sharp Eye i Sunday Special, båda loppen rids över 1400 meter gräs. 
Imorgon väntar en lugnare dag på träningsfronten för hästarna.

Så lätt det är att vakna och gå upp när hästarna presterat så fint som de gjorde igår. Allt går så enormt mycket lättare. Det är ju så det är i den här sporten, det är upp och det är ned. Det gäller att njuta de gånger det är uppåt. 
Som vanligt på måndagar var det något av rutinträning och hästarna såg fina ut. Vi tränade mestadels på dirttracken i höger varv, men också på rakbanan. 
Denna vecka är det inte tävlingar på Bro Park, men däremot nästa onsdag samt söndagen efter det, dvs den 8e och den 12e. Anmälningslistorna till den 8e kom idag och vi har där fem hästar anmälda som alla siktar på start: House in Order, Quagmire, Kew Bridge samt debut både för Perfect Sister och Princeton Graduate. Mycket spännande och något vi ser fram emot, startlistan ute på torsdag. 

Vilken härlig dag! Vi inledde med ett strålande fint kval av Princeton Graduate som gjorde det imponerande enkelt. Därefter blev det en del väntan för vår del eftersom våra starthästar var i de senare loppen. Quagmire gjorde det helt godkänt som fem längder slagen, han behövde det här loppet efter att ha haft halsinfektion.
Sedan kom då Sandstorm och direkt i debuten så bara vinner han och det på bästa sätt, han gick från sist till först och med spetsade öron skar han mållinjen med gott om krafter kvar.
Vi har vetat länge att han är en bra häst, han har visat stora kvaliteter i träning. Dock kan man aldrig ta för givet att en debutant ska vinna, det är så mycket som kan göra att de kluddar bort det. Han gjorde det verkligen svårt för sig, men visade trots det att han var klart bäst. Vi har stora planer för honom framöver och då är det ju fantastiskt när det börjar så här bra. Den glädje man känner efter ett sådant här lopp är svårslaget, det är så mycket förhoppningar och drömmar som finns med i de känslorna.
Se närmare kommentarer om dagens starthästar under fliken (Starter &) Resultat. 

Idag hade banorna torkat upp en hel del och gick att träna på. Vi höll oss dock i lugnare tempon eftersom det fortfarande var ganska packad sand efter allt regn. Vi blandade med träning på dirttracken, rakbanan och gräsfälten samt en del tömkörning. 
Man får konstatera att sommaren verkar vara över även om det faktiskt fortfarande är augusti, vi gick från superhett till höst på någon dag. Hoppas nu på en höst med lite lagom väder, det vore en trevlig omväxling efter många extrema väderväxlingar.
Imorgon är det då tävlingar igen och vi har en kvalhäst samt två starthästar. Kommentarer om hästarna är uppdaterad och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så titta in där.

Efter mycket regnande under kvällen och natten så var banorna rejält geggiga. Det gick att jogga lugnt på dem, men inte mer än så. Då är det ju guld att vi har massor med gräsfält att rida på och de var hur bra som helst. Så det var där vi tränade idag. Vissa hästar var hur coola som helst medan andra blev mer uppspelta av att träna på annat ställe än vanligt.
Det blev inga raskare tempon utan vi höll oss i något lugnare canters, lite lagom så där. 
Enligt SMHI skulle det inte regna mer alls varken idag eller i helgen, men som vanligt är det lite si och så med den där väderprognosen...
Imorgon hoppas vi i alla fall att dirttrackbanan har torkat upp något.

Klockan blev ganska mycket innan vi var tillbaka i stallet igår kväll och eftersom jag har lång resväg hem så blev det enklare att stanna kvar i stallet och sova på soffan. 
Sedan var det bara att studsa upp (nåja, kanske inte direkt flög upp...) och sätta igång dagen med uppackning och urstädning av transporten samt så klart allt det vanliga arbetet i stallet och med träningen. 
Dagen flöt i alla fall på bra och banan höll ihop fint trots att en del regn har kommit det senaste dygnet. Det ser tyvärr ut att fortsätta med en hel del nederbörd under veckan och vi får hoppas att det ändå blir vettiga banförhållanden på söndag då det är många fina lopp på programmet.


Att resa med häst sliter alltid på en. Men går det bra och allt flyter på fint så är det ju väldigt mycket lättare än när det är tvärtom. Det här tillhör väl inte de mest minnesvärda resorna direkt... Först en evighetskörning ned igår när vägen var avstängd och vi fick köra långa omvägar och med stillastående köer. 
Sedan gick det inte alls bra i loppet samtidigt som det regnade och jag var helt dyngsur och geggig. Nu är vi i alla fall hemma igen och det är bara att arbeta vidare mot nästa tävlingsdag. Det är så man får göra, blicka framåt och jobba på.
Vi misstänker inte att Beach Road One var sjuk utan att han helt enkelt inte var på topp för dagen av flera anledningar, så det är bara att glömma det här loppet. Hans nästa lopp är Nickes Minneslöpning på Stockholm Cup-dagen och även om konkurrensen så klart är tuff där så blir det intressant att se honom i sitt första storlopp på hemmaplan. Han har ju nu varit med i bl a Pramms, men att slippa resa är en stor fördel för honom.

Nu är vi på plats i Malmö efter en minst sagt lång dag. Först var det träning på morgonen med en del snabbare arbeten som såg mycket bra ut samtidigt som vi förberedde transporten med packningen, hönät mm.
Vi kom iväg strax efter kl 11 och tyckte att det kändes ganska lagom tidsmässigt. Men så plötsligt är motorvägen avstängd och vi hänvisas in på småvägar. Det visade sig att en lastbil hade vält på vägen och de väntade på bärgning. 
Det blev inte bara en stor omväg genom Gränna och till slut ut genom Huskvarna, det blev stora köer också. Vi sniglade oss fram och det är inte direkt uppmuntrande när man tycker att "nu rör det sig lite bättre framåt" och så blir man omkörd av en åttaåring på cykel en minut senare...
Nästan två timmar extra tog den här utflykten, men det var ju inget att göra något åt. 
Efter tvätt, promenad och fodring är vi nu klara för idag äntligen. Imorgon är det lunchtävlingar och första start som vanligt kl 12.20. Jag har uppdaterat kommentar och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Full fart på arbetet idag som vanligt på måndagar samt förberedelse inför morgondagens resa till Jägersro.
Min mail har kapats och det har tagit massor med tid under eftermiddagen och kvällen för att få tillbaka den. Problemet är fortfarande inte löst, men jag hoppas att det kan ordna sig till imorgon bitti. 
En längre uppdatering kommer imorgon!

Vilken toppsport vi såg idag i Norge! Square de Luynes- Duca di Como och Stroxx Carlras. De två förstnämnda är ju stora galopprofiler och då är det roligt att de lyser och presterar.
Att som Stroxx Carlras vinna både Svenskt och Norsk Derby är en prestation som är imponerande, det ena derbyt på en snabb dirttrack och det andra på gräs i uppförsbacke. Hatten av för en fantastisk insats!

En dag med ett fullspäckat schema från morgon till lunch. Det var träning och stallarbete som alltid, men också en hel del annat. Efter en intensiv men bra dag tar vi lite helg.
Missa nu inte Norsk Derby imorgon samt flera högklassiga lopp där vi bl a får se både Duca Di Como och Square de Luynes tävla.

Dagens största glädjeämne idag var ett namn. Den bruna hingsten e Prince of Lir är anmäld i kval nästa söndag och det startanmäls på måndag. Papperna var klara med precis allt utom just ett godkännande av namn. Utan det klart kunde det inte bli kval, så vi visste att kommer inte besked idag så är det endast några få fjuttiga timmar måndag morgon vi har att vinka på innan det är för sent att startanmäla.
Jag har mailat och legat på, men i slutändan kunde vi bara vänta. Så vid lunch kom plötsligt beskedet att det var klart, vilken lättnad! Eftersom det finns en plan framöver för start och storlopp så hade hela den planen gått om intet annars. 
Odöpta hästar kallas ofta för pappans namn i väntan på sitt eget och från att vara "Prince of Liren" så blev det ganska snabbt Prince. Därför bestämdes att när ägarna skulle spåna på namn så skulle Prince var med i namnet. Tre förslag lämnades in och det som var rankat först blev godkänt: Princeton Graduate
Jättefint och en bra betydelse också av att vara duktig och smart.
Dagens träning var blandad, det var några som gick lite raskare även om de flesta höll sig i mellantempon. Dessutom som vanligt en del tömkörning som vi jobbar några av hästarna i just nu.
Imorgon hoppas vi på en trevlig lördag i stallet!

Efter gårdagens regnande så kändes det ganska osäkert hur pass bra banor det fanns. Normalt sett är alltid schemat för dagen klart sedan kvällen innan, men idag inleddes dagen med en inspektion av banorna innan planen för dagen kunde läggas. 
Det var en glad överraskning att dirttracken redan tidig morgon var ganska bra, den hade verkligen torkat upp över all förväntan. Bra insats av banpersonalen som förvandlat den från vattenbana till normal på ett halvt dygn.
Det var också grästräning idag och även den banan var en positiv överraskning. Igår reds sex lopp och ett kval på den blöta banan och risken var stor att den skulle vara något av en ojämn åker idag. Det var den dock inte alls, den tål tuffa förhållanden riktigt bra nu uppenbarligen.
Vi tränade de två nya tvååringarna på gräset eller rättare sagt så joggade vi runt väldigt lugnt och bara visade dem banan inför kommande kval. De skötte sig mycket bra båda två. I övrigt red vi på dirttracken och det var en del raskare tempon, men också några som gick lugnare. 
Gårdagens start/kvalhäst mådde utmärkt och hade tagit sina lopp/kval hur bra som helst, alltid ett skönt besked. Det var startanmälan idag till Jägersro nästa onsdag där vi har Beach Road One i Roussica Mile. Han drog ett tråkigt ytterspår, men annars såg startlistan bra ut.
Imorgon tränar vi vidare som vanligt. 

Massor med regn hade gjort dirttrackbanan till en vattenbana, men viktigast var att den var jämn. Gräset höll förvånansvärt bra med tanke på att nästan alla lopp reds där. 
Sandstorm kvalade jättefint, planen var att bara ta det lugnt och jogga lätt i hand och övriga hästar verkade ha samma plan. Alla hästar gick lugnt i samlad trupp och vi var väldigt nöjda med hur han skötte sig. 
House in Order gjorde ett kanonlopp med tanke på långt uppehåll och också rejält med trafikproblem. Han avslutade klart snabbast av alla och var mindre än längd från segern som trea. Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat.
Igår var första dagen på evigheter som det kändes som "gamla tider", dvs innan coronans intåg. Stallfiket var öppet och det var så roligt att träffa folk på publikplats, många gjorde sitt första besök på 1,5 år. 
Dagen avslutades på ett minst sagt överraskande sätt. Jag blev kallad till vinnarcirkeln och fick blommor, champagne och vin som tränarkollegorna hade samlat ihop. Det var som tack för en del jobb jag gjort med tränarföreningen, men jag tycker nog alla har bidragit till det genom att vara engagerade i möten och mail. Är i alla fall enormt tacksam och glad för den här uppskattningen som värmer mycket. 
Det är roligt att vi tränare på Bro Park har en så bra sammanhållning och stämning, vi jobbar tillsammans i många gemensamma frågor. I mitt tycke har vi aldrig varit mer enade än nu. 
Sammanfattningsvis en mycket bra dag på tävlingsbanan! 

Regn, regn, regn hela dagen. Morgonen inleddes med en rask inspektion av banan som låg plattad invändigt, men var uppharvad på den yttre halvan. Ett smart drag, då kunde vi träna längst ut samtidigt som den del av banan som används vid tävling hölls ihoppackad som skydd mot regnet. 
Man fattade ju att banan knappast kommer bli bättre under dagen så de som var viktigast att träna på med fick ridas först. Både Quagmire och Beach Road One hann göra raskare träningspass innan banan blev för blöt och båda hästarna gjorde det med stora plusintryck.
Vi var också en runda i förledvolten och ledvolten med Sandstorm och fuxen e Helmet (namn ej klart än). Sandstorm kvalar ju imorgon och de två nya hästarna är också kvalredo. Det är en klar fördel att ha sett ledvolten innan dess så det blev en bra övning för dem att skritta runt där en stund innan de cantrade. 
Efter tre turer tog vi en fika och samtidigt öppnade sig himlen totalt och det bara vräkte ned. Strax därefter kom ett sms att banan var stängd pga allt regn och planeringen för resten av dagen fick läggas om. 
Imorgon är det tävlingar på Bro Park igen, det var två veckor senast. Jag har uppdaterat kommentarer om våra hästar och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Man brukar ofta lite menande säga "det är måndag" när hästarna är pigga efter en ledig söndag. Idag var de verkligen extra studsiga och allmänt på hugget, de verkar ha laddat upp som sjutton... Det var mellantempon som gällde och dagen flöt på bra. 
Det var också anmälningar idag både till Jägersro nästa onsdag (den 25e) och där har vi Beach Road One anmäld samt till Bro Park söndagen den 29e, dvs om knappt två veckor. Där har vi Sandstorm, Quagmire och Sharp Eye anmälda samt att "Prince" (vi väntar godkännande av namn när som helst) är anmäld till kval.
Imorgon är det en del raskare träning, men det ska också enligt väderprognoserna regna en hel del.

Lugn söndag och nu har vi laddat batterierna inför en ny vecka!

Mysig lördag i stallet med en hel del ägare som var på plats, några tidig morgon och flera framåt dagen och vid fikat. Det är den lördagsfeelingen jag gillar, att många är i stallet och det är en helgkänsla som är svår att beskriva exakt. 
Träningen flöt på fint med en del raskare träning/snabbjobb och vi var mycket nöjda med hästarna och dagen i stort. Det är skönt att åka hem efter många timmars arbete och känna att det var en bra dag.
Nu önskar vi alla en fortsatt trevlig helg!

Fredagen den 13e idag. När jag var i tonåren var den dagen en ganska stor grej, det var verkligen en otursdag då man skulle se upp. Nuförtiden tycker i alla fall jag inte att man hör så mycket om det de gånger det infaller. I alla fall så överlevde vi den här dagen med bravur, träningen gick bra och även startboxövningen flöt på strålande.
Syftet med att träna startboxar var främst att Sandstorm skulle få springa av en gång till, förra gången hoppade han ju rakt upp. Den här gången hade han bara "Prince" (e Prince of Lir, namn mycket på gång) med sig som sällskap och förebild. Båda hästarna skrittade rakt in i startboxarna och stod fint, den här gången när de sedan skulle springa av så visste Sandstorm vad han skulle göra och var väldigt mycket raskare ut, han var kanske knappt en längd efter Prince ut. Vi var jättenöjda med dem båda två, roligt att se hur duktiga de är. 
Imorgon ser vi fram emot en trevlig lördag i stallet med ägare samt träning som vanligt.

Idag var det en mellantempoträningsdag, dvs lite lagom raska canters för de flesta hästar. Träningen flöt på fint och hästarna skötte sig utmärkt, en bra träningsdag. 
Dessutom lite extra pyssel i stallet och projektet just nu är främst frisering av manarna. Dock är det så att lagom när man är klar är det dags att börja om igen, något av ett evighetsprojekt. Det gör så enormt stor skillnad när de är fina och prydliga i manen, det ser väldigt mycket trevligare ut.
Idag var det också startanmälan till på onsdag och då har vi Sandstorm i kval samt Kew Bridge och House in Order som startar. Eftersom vi haft hästar som varit sjuka kommer vi att kolla dem i halsen innan de tävlar, en eller två dagar före. Även om det inte är en garanti för att de är friska om de ser bra ut i halsen så är det ändå kanske det bästa sättet, mer tydligt än ett blodprov.
Imorgon är det träning som vanligt samt startboxrepetition! 

Lugnt på träningsfronten, men desto mer arbete med annat i stallet. Imorgon tränar vi vidare som vanligt. 

Idag var det startboxträning inbokad och de var verkligen klockrena i sitt uppförande alla tre. Det var alltså de två nya och Sandstorm som övade tillsammans. Vi stängde framgrindarna innan och trots att det är lite mindre inbjudande än när det är öppet framtill så skrittade de rakt in direkt och stod sedan lugnt och tryggt där inne. 
När de sedan sprang av från boxarna så syntes det att de två nya har gjort det tidigare, de var ganska raska ut. Sandstorm har aldrig sprungit av tidigare och han agerade som de flesta hästar gör första gången, de blir lite förvånade när grindarna slås upp och snarare stoppar upp innan de hoppar ut. Han hoppade rakt uppåt istället för framåt, men det var jättebra att han hade mer vana kamrater med sig, då lär de sig fort vad de ska göra genom att se vad de andra gör. 
I övrigt idag var det blandad träning med en del raskare tempon och hästarna skötte sig fint. 
Imorgon är det Jägersro som har hand om lunchtävlingarna, vi får på Bro Park får vänta till nästa onsdag eftersom det först är Göteborg som tävlar på söndag. 

Som vanligt på måndagar en fullspäckad dag, med en ny vecka så är det alltid massor att ta tag i. Nu är det inte lika varmt längre och dags att börja sätta på täcken på hästarna. Trevligt då om det är rena och nytvättade täcken så idag var det ett projekt att tvätta dem och vi hann faktiskt med att tvätta alla. Mesta mecket var att få dem torra, men de torkade ganska fort upphängda utomhus. Lagom vid lunch hängde de sista fem på tork och precis när de var nästan torra så kom ett totalt ösregn... Lite onödigt att man inte var mer på hugget innan, men det ordnade sig till slut och känns bra att alla täcken är fina och rena nu.
På måndagar är det ju höger varv på dirttracken och hästarna tränade på i lagom goda tempon och dagen flöt på bra. 
Anmälningar idag till nästa tävlingsdag på Bro Park som är nästa onsdag, dvs den 18e och även om vi har några anmälda starthästar så känns det ändå lite extra spännande att se Sandstorm kvala. Att tvååringarna nu börjar bli redo för start gör att det finns massor med förväntningar och planer framöver.

Skönt med en lugn söndag även om man egentligen alltid vill vara ute och tävla. Danska Derbyt föjdes från soffan och stämningen där bland publiken verkade vara helt på topp, de är bra på det där danskarna. Och vilken dag Niels Petersen hade, helt overkligt! Att sätta hästar i toppform till storlopp är en konst och att göra det till varenda lopp samma dag är så klart något helt extra. Stort grattis till det!

Idag var det en rolig träningsdag med många raskare tempon och intryck från träningen som ger höga förväntningar framöver. Jag tror vi har flera hästar som är på gång som också är något extra. Det är ju så roligt och spännande när framför allt unghästarna börjar bli redo att komma ut och man ser att det finns riktiga fartresurser. 
Vi var också i startboxarna med Sandstorm och de två nya tvååringarna och de skötte sig utmärkt. Det blev bara en kort repetition där de fick skritta in två gånger var och stå en kort stund innan de skrittade ut igen. I nästa vecka ska vi göra en träning där vi även stänger startboxgrindarna fram och baktill samt låter dem hoppa ut. 
Efter dagens träning var avklarad blev det som vanligt arbete i stallet med hästarna och klockan 12 började ju samtidigt OS-finalen i laghoppningen. Vi hann precis jobba klart för att se slutet av grundomgången och därefter den ohyggligt spännande omhoppningen.
Så otroligt duktiga de är och man blir extra imponerad av Peder Fredricsson när han har precis all press på sig att leverera en felfri runda på en väldigt snabb tid för att de ska kunna ta guldet. Han kommer in på banan och ser bara så lugn och förtroendeingivande ut, vilken kung han är! Den rundan var helt fantastisk och vilket jubel det blev hos oss när han går i mål med en dryg sekunds marginal. Det OS-guldet var de så enormt värda, alla ryttarna har rakt igenom hela OS presterat totalt på topp i varenda kval och varenda final.
Hela OS har ju varit roligt att följa, men hoppningen var en egen division i mitt tycke. Varenda hinder i finalen var lika spännande som en straffspark i fotboll, svårt att hitta en sport som är mer tittarvänlig än så.
Imorgon blir det en lugn dag för oss och vi önskar nu alla en fortsatt trevlig helg!

Fredag är ofta lite av en mellandag när det gäller tempon och så var det även idag, inga jätteraska träningsarbeten men lite lagom så där. Däremot var det full fart på arbetet i stallet och mycket jobb att göra. 
Imorgon blir det både startboxträning och en del raskare tempon.

Igår var det lopp på gräsbanan, det innebär alltid att det dagen efter (dvs idag då) är grästräning. Vi hade House in Order och Sandstorm där tillsammans samt Kew Bridge ensam och de såg jättefina ut. Övriga hästar tränade framför allt på dirttracken och träningen gick utmärkt. 
Stureplan mådde som tur var mycket bra idag i benen och i kroppen. Man blir alltid lite extra orolig när en häst underpresterar, men det verkar med största sannolikhet handla om en infektion och det är mera lättbotat än andra problem eller skador.
Extra roligt just nu känns det att tvååringarna är kraftigt på gång mot kval (och därefter start). Sandstorm samt de två nya hästarna (namn på gång nu!) är i stort sett redo för det, vi kommer träna startboxar med dem igen i slutet av veckan. Det är Douze Points som ligger en bit efter, men även han utvecklas fint och har också växt en hel del.
Imorgon jobbar vi vidare!

Ingen höjdardag direkt när Stureplan uppenbart var sjuk och underpresterade. Vi verkar tyvärr ha halsinfektion som går i stallet får man nu konstatera och vi kommer kolla upp hästarna för att få en helhetsbild över det hela. 
Vi har ändå varit förskonade och haft stallet friskt hela året och det här ska vi kunna jobba bort fort hoppas jag. En del åtgärder är redan vidtagna för att hjälpa till med att få hästarna återställda så snabbt som möjligt. 

Det blir en kortare uppdatering idag efter ännu en dag med mycket arbete. Det är ingen semesterfeeling direkt just nu utan massor med jobb av olika slag som ska göras förutom den vanliga träningen. Det har varit intensiva dagar på senaste tiden, men kanske kan det bli aningen lugnare framåt helgen? Vi siktar på det. 
Imorgon är det tävlingar och vi har ett kval och en starthäst. Se närmare kommentarer under fliken Starter (& Resultat).

Ganska trött är jag efter en lång helg med många mils lastbilskörning, men det är mest några timmars extra sömn som behövs egentligen. 
Det var en fullspäckad måndag med mycket på programmet.
Vi fick en koll av Quagmires hals idag och precis som vi misstänkte så var han inte frisk. För er som inte vet hur det går till att göra en halskontroll så är det en tunn slang med en liten kamera i änden som förs in i halsen genom ena näsborren och så går man sakta nedåt och tittar hur det ser ut. I svalget dit man först kommer var han svullen, men i strupen såg det helt fint ut. Men längst ner där det delar sig till foderstrupe och luftstrupe, även där var det svullet och rött av en inflammation.
Veterinären sa att det här troligtivis pågått ett tag (baserat på hur det ser ut just nu) och att det borde vara på väg bort inom 1-2 veckor. Vi kommer ta en återkoll sedan för att föja upp att han är helt frisk innan det blir start igen. 
Träning som vanligt idag, men ändå inte eftersom Andreas var i Danmark och red snabbjobb på den häst han rider på söndag i Danskt Derby för Niels Petersen. Klampenborg anordnar tradionsenligt Derbygalopp där man får komma med hästarna och testa banan samt att de har en liten happening där startspåren lottas och väljs. Ett bra arrangemang för att höja intresset inför deras stora dag på söndag och det brukar alltid vara god uppslutning där.
Andreas landade på Arlanda kl 13 och kom sedan och red Stureplan en timme senare, dagens övriga turer var då klartränade för dagen. 
Imorgon blir det träning som vanlig samt en hel del annat.

Vi har rest ett antal gånger i år och för det mesta har hästarna presterat väldigt bra. Hemresan när en häst har vunnit eller t ex fått en bra placering i storlopp är så enormt mycket lättare, man kör med energi och glädje. Att köra hem när man är besviken är ingen höjdare, men måste göras det med. Quagmire var inte alls sig själv idag och var trött tidigt i loppet. Vi misstänker att han har en infektion och kommer så klart kolla upp det. Andreas var snäll mot honom och slutade rida tidigt vilket var klokt, en häst som inte är frisk ska inte pressas. 
Nu är vi hemma igen och det är bara att ta nya tag imorgon!

Nu är vi i Malmö och resan gick bra. Jag körde ensam med Quagmire och det var inga problem om än lite långtråkigt när man inte har sällskap. Men med hjälp av Alex och Sigges podcast gick tiden fortare, jag tröttnar aldrig på att lyssna på dem. Dessutom var ju diskusfinalen spännande ur en svensk synpunkt och Radiosporten gjorde ett utmärkt jobb för att man skulle känna spänningen. Tänk att när det är OS så engagerar man sig plötsligt i sporter man aldrig har en susning om annars.
Vi var framme på Jägersro strax före kl 17.30 och sedan blev det en promenad runt området, en dusch och så lite annat pyssel innan vi var klara. Han slängde sig över både mat och vatten direkt vilket alltid är ett gott tecken, han verkar ha tagit resan bra.
Imorgon är det då tävlingar med start redan kl 11.50 och det är många intressanta lopp mest hela dagen med flera storlopp.
Jag har som vanligt uppdaterat kommentar om chanserna och ni hittar det under Starter (& Resultat) så titta in där.

Nu är det endast en enda futtig dag kvar av juli, var det inte vår alldeles nyss? Tiden bara flyger fram!
Lugnare träning eller mellantempon var det som gällde idag, det var lite av en rutinträningsdag.
Imorgon jobbar vi som vanligt, men jag kommer försöka komma iväg till Malmö hyfsat tidigt på förmiddagen. Jag kör ensam, men Mayra som kör transporten med Patricks (Wahl) hästar kommer åka ungefär samtidigt så vi kan ha lite kontakt på vägen. Det är alltid skönt att ha en back up i närheten om man behöver någon hjälp.
Packningen är nu delvis förberedd för att allt ska gå så effektivt och bra som möjligt med arbetet imorgon bitti.
Rapport kommer som vanligt när vi är på plats i Malmö. Ni som följer oss på Instagram och Facebook vet att vi också lägger ut under dagen där om ni tittar på Händelser/Stories (dvs det som endast ligger kvar i 24 timmar).

Idag en del raskare träning och hästarna gjorde det bra. Raskast gick Stureplan som finslipade inför sin start på onsdag och såg mycket fin ut. Tyvärr drog han i sitt lopp ytterspår vilket inte direkt är optimalt men det är som det är.
Vid lunch hade några av oss tränare intressant möte med Stockholms Galoppsällskap om tävlingsdagar framöver vilket tog ett par timmar men förhoppningsvis var det väl spenderad tid. 
Skönt med lite regn nu också, det här behöver naturen verkligen.
Imorgon tränar vi vidare och förbereder också packning och annat inför Jägersroresan med Quagmire på lördag.
 

Lugnare onsdag med pyssel och fix med hästarna och stallet. Imorgon tränar vi på som vanligt igen.

Tryckande värme idag även om det var en del moln på himmeln. Men nu säger väderprognosen regn resten av veckan vilket vore välbehövligt för naturen efter den här torkan som varat i ganska många veckor. Vi får hoppas att det kommer lagom mycket nederbörd, vädret är ju så extremt åt alla håll hela tiden. Vore i alla fall skönt med något svalare grader nu ett tag framöver.
Dagens träning var blandad där de som tränade på raskare igår gick något lugnare medan övriga cantrade på mer på dirttracken. Mycket arbete för övrigt som vanligt med pyssel både med hästarna och i stallet.
På eftermiddagen kom vår massör och kollade igenom några av hästarna, hon brukar vara på plats ungefär en gång i veckan. Det är bra i förebyggande och underhållande syfte att hon känner igen dem då och då. 
Imorgon är banan stängd och det blir en lugnare träningsdag.

Idag var det grästräning eftersom det var tävlingar på gräset igår. Vi hade Perfect Sister, Fiery Rose, Douze Points, Kew Bridge och Sandstorm där och samtliga verkade trivas fint. I övrigt tränade vi på dirttracken och arbetsdagen flöt på bra. 
Vid lunch lagom när vi var klara var det dags för tränarmöte. Det var god uppslutning och det blev ett bra och konstruktivt möte.
Det var både startanmälan och anmälningar idag. Startanmälan till Jägersro på söndag där vi har Quagmire i Sunday Special och anmälan till Bro Park nästa onsdag (den 4e) där vi har några hästar. 
Imorgon tränar vi vidare som vanligt.

Skönt med en ledig dag, minst sagt välbehövligt. Nu är vi laddade för en ny vecka!

Idag tränade vi på alla banor; både dirttracken, rakbanan och gräsfältet. Hästarna skötte sig bra och träningen gick helt enligt plan. 
Andreas hade tävlingar i Danmark och behövde ersättas idag. David (Preston) som vanligtvis rider ett par turer om dagen hos oss kunde rida mer idag och på det sättet fick vi hop dagen och turerna bra, dagen flöt på utmärkt.
Imorgon är det tävlingar på Bro Park, men vi har faktiskt inga starthästar även fast vi hade några anmälda. Som jag skrev nyligen så har vi inte haft så många hästar till start nu under juli även om de få som startat gjort det bra. I augusti kommer det bli betydligt fler startande och även tvååringarna är på gång mot kval och start vilket vi ser väldigt mycket fram emot. 
Imorgon ser jag verkligen fram emot en dag av återhämtning efter en vecka med Malmöresa och sedan förkylning som tagit rejält på krafterna. Känner att en lugn dag är precis vad som behövs för att vara tillbaka för fullt på måndag.

Varje dag skottar och krattar vi underlaget i skrittmaskinen vid lunch och vid behov sätter vi igång bevattningen efteråt en stund. Igår hade vi precis lunchfodrat när vattnet startades upp och ca 20 minuters vattning behövdes. Jag skulle bara ner en snabb vända till Willys på tio minuter och tänkte att det blir ganska lagom att stänga av vattnet när jag är tillbaka. Kom jag ihåg det? Nää... Efter mer än tre timmars bevattning flöt det därinne och till imorse hade det övergått till fluffigt och halvgeggigt. 
Verkligen klantigt av mig och framöver blir det alltid alarm på mobilen när man ska komma ihåg något som ska göras en viss tid. 
Så idag har hästarna klafsat runt i den mycket "välvattnade" walkern, men tack vare det varma vädret så torkar det ändå upp relativt fort. 
Dagens träning var blandad med några raskare arbeten som såg bra ut, idag både på rakbanan och på dirttracken. 
Återkommer så klart imorgon med rapport, men vill redan nu önska er en jättetrevlig helg i sommarvädret!

Dagen inleddes med några turer ute på det stora gräsfältet och därefter var det dirttracken som gällde. En del raskare träning och även snabbjobb för Quagmire som såg underbart fin ut. Han tränar på inför sin start nästa söndag på Jägersro (det anmäldes i måndags och startanmäls kommande måndag).
Vi är också enormt nöjda med våra fina tvååringar, de verkligen utvecklas för varje dag och riktigt glänser i träningen.
Det blev en bra träningsdag och arbetsdag även om jag själv är lite matt och orkeslös i sviterna av en förkylning (inte corona...). Förhoppningsvis återvänder energin snart, men det tar lite tid att repa upp sig igen. 

Som jag skrev igår så var det även idag lite träning, men av det lugnare slaget. Dirttracken är ju stängd på onsdagar för preparering, så vi fick hålla oss ute på övriga banor och området. 
Imorgon är det träning som vanligt igen!

Idag riktigt skönt och lagom sommarvädet i mitt tycke i alla fall. Jättebra för hästarna som kunde träna i bekväma grader och det var blandade tempon med en del raskare tempon. 
Vi har inte haft så många starthästar den senaste tiden, några har fått en kortare paus medan andra är på gång att bli redo för start. Inom kort kommer vi ha full fart på tävlingsfronten igen och även tvååringarna är på god väg nu vilket känns väldigt inspirerande och spännande.
Imorgon är banan stängd, men vi kommer ändå rida några turer ute på rakbanan och området. 

Ingen överdrift att jag var trött idag, kanske det tröttaste någonsin efter en resa. Man blir ju ganska oskärpt med sömnbrist, så eftermiddagen har ägnats åt sömn och jag räknar med att vara som vanligt imorgon.
Träningen var av det lite lugnare slaget idag med mellantempon, men imorgon blir det lite raskare igen för en del av hästarna. 

Jag skriver söndag för dagens inlägg, men det är snarare tidig måndag morgon och jag/vi är nyss hemkomna. Mycket nöjd med Beach Road Ones fina insats som kort slagen trea i Malmö Sommarhandicap och mitt på upploppet såg han nästan ut att gå mot seger men fick ge sig sista biten. 
Jag har uppdaterat med närmare kommentar om hans lopp, ni hittar det som vanligt under fliken (Starter &) Resultat.
Han hamnade i dopingkontroll efter loppet och det tog en väldans tid innan han behagade att kissa så de kunde få sitt prov. De väntar upp till två timmar för urinprov innan de tar blodprov. Nu tog det knappt en timme, så det kunde ju ändå ha varit värre...
I alla fall så gjorde det att tiden gick och innan transporten var förberedd, allt packat mm så var det bara en stund kvar till Svenskt Derby skulle ridas. Jag ville egentligen så klart vara kvar och se alla lopp, men på hemvägen hade jag inget sällskap i bilen och när man för första gången skulle köra ensam så kändes det prioriterat att komma iväg innan klockan blev för mycket. 
Kunde dock inte låta bli att i alla fall se Derbyt innan avgång och vilken härlig skräll med Stroxx Carlras som vinnare! Det är sällan jag snöar in på andra hästar än våra, men den där hästen har utseendemässigt stått ut hela tiden, vacker som få och med en helt fantastisk utstrålning. Vad roligt för en mindre tränare att få vinna, en sådan här outsider ger ju alltid något helt extra när det gäller glädje för de inblandade. Samtidigt var det nos som skilde ettan och tvåan i mål, det måste vara en mardröm att förlora ett Derby på det sättet...
Körningen hem gick bra, med hjälp av musik, Red Bull och popcorn höll jag mig pigg och skärpt hela vägen hem. Innan allt var klart, transporten urstädad och utbytt mot min bil så blev klockan nästan tre och nu laddar vi för en ny dag och vecka.

Nu är vi i Malmö med Beach Road One och han har rest bra. Planen var att komma iväg hemifrån redan på morgonen för att slippa starta upp i för mycket värme. Måste säga att det fungerade bra, vi åkte den största delen av resan i moln och ganska bekväma grader. Redan vid 15-tiden körde vi in på Jägersros stallområde och sedan blev det som vanligt avlastning, dusch, promenad och fix med foder, vatten mm. 
Efter att ha installerat mig på hotellet och ätit middag så har jag nu åkt ytterligare en sväng till stallet sent på kvällen för att kolla av att allt är bra och fylla på mat och vatten inför natten. 
Jag har uppdaterat kommentar inför morgondagens start och ni hittar det som vanligt under flken Starter (& Resultat)
Imorgon är det Svenskt Derby och årets största tävlingsdag på Jägersro. Att ha starthäst i storlopp på den här dagen är ju väldigt spännande och roligt. Extra roligt är det för de ägare, tränare och andra som är involverade i de fjorton hästar som startar i själva Derbyt. Det är stort att bara ha en häst med där och en fantastisk upplevelse som man unnar alla.
Det är nervositet och spänning, men man ska inte glömma att också njuta av att vara med på den nivån. 
Vi har haft tre starthästar i ett Derby (vi har vunnit Derby Sprint och norska Derbymilen, men nu menar jag alltså själva huvudloppet) och även om vi inte ens varit nära att vinna så har det ändå något helt extra att vara med. Det är en stor dröm att en dag få vinna också och det är något som motiverar att jobba ännu hårdare samt hitta fina unghästar som kan räcka hela vägen dit.
Lycka till till alla som tagit sig till Svenskt Derby 2021 och har chansen att vinna imorgon! 

Efter gårdagens hetta var det verkligen skönt med en realtivt sval morgon med en hel del moln, vilken skillnad på hur klar luften kändes! Det blev ändå ganska varmt framåt dagen, men långt mycket bättre än vad det varit de senaste dagarna. 
En del raskare träning idag som gick bra och hästarna skötte sig utmärkt. Även några som gick lite lugnare, men majoriteten höll sig i friskare tempon. En hel del annat också som stod på programmet och dagen flöt på fint.
Inför morgondagen har jag också börjat förbereda en del av packningen för att vara tidigt redo för avgång. Har funderat ganska mycket fram och tillbaka angående körningen till Malmö, när är det bäst att komma iväg? Det kommer bli varmt i några timmar på dagen och nästan hur man än gör så är det viss körtid i varmare grader om man inte kör på natten vilket inte är aktuellt.
Det man vill undvika är ju köer då man blir stående med sämre luftväxling. Det är också prioriterat att Beach Road One kommer ganska tidigt till Jägersro med gott om tid för återhämtning inför söndagens tävlingar. Vi kommer försöka komma iväg redan på morgonen för att få några hyfsat svala timmars körning samt en bra och tidig ankomsttid. 
Uppdatering följer som vanligt imorgon.

Jag vet att det är mycket snack om vädret här, men är det inte extremt varmt och jobbigt just nu? Att jobba hela dagen i den här hettan är nästan olidligt, har längtat efter en iskall dusch ända sedan imorse...
Vi satte som vanligt igång tidigt, men ändå blir det ju en del turer framåt dagen som rids i väldigt varma grader. Alla hästar duschas så klart efter träningen, men också efter walkern och ibland innan de ska ut och ridas. Hästarna har faktiskt klarat värmen ganska bra så här långt, vissa svettas mer än andra.
Imorgon ser vi verkligen fram emot lite svalare grader som det verkar bli!

Lugn dag för hästarna i värmen och nu är vi laddade för resten av veckan.

Skönast väder och grader är det tidigt på morgonen. När luften är sval men ändå inte kall och det är precis lagom behagligt ute. Vi sätter igång med träningen tidigt och sedan kör vi bara på tills vi har ridit klart för att hästarna ska slippa träna i alltför mycket värme. Trots det så är det rätt jobbigt när de sista turerna ska ut, solen gassar på framåt förmiddagen. 
Träningen idag inleddes med turer på dirttracken, men vi hade också en del träning ute på stora gräsfältet samt någon enstaka tur på rakbanan. Träningen gick bra och hästarna skötte sig fint. 
Det var en fullspäckad arbetsdag med skoningar och annat utöver det vanliga arbetet. När vi var klara med allt och hästarna hade lunchrast så var jag kvar ett tag och småpysslade med saker. Vad skönt det var att fixa med sånt som behöver göras utan fokus på annat. Under förmiddagen är det ju prio på hästarna och träningen samt att allt arbete ska flyta på, att bara kunna skrota runt lite och fixa saker var verkligen mysigt och något jag kommer göra mer framöver. 
Imorgon är det en lugnare dag som väntar för hästarna.

Så var det ny vecka igen och måndagar betyder höger varv på banan. Det är ju bra att ha den variationen en dag i veckan, men jag måste ändå säga att jag gillar vänster varv så mycket mer och då ser man också träningen betydligt bättre. 
Det var lite som vanligt på måndagar rutinträning med mellantempon och hästarna var pigga och peppade. En intensiv men bra arbetsdag blev det.
Startanmälan idag till på söndag då Svenskt Derby rids samt en radda intressanta storlopp. Vi har Beach Road One i Malmö Sommarhandicap med 415 000 kr i samlad prissumma. Han drog ett bra spår (4) och jag tycker också viktläget är bra för honom, så det ska bli spännande att se hur långt det räcker. 
Det var också anmälningar till den 25e (dvs om knappt två veckor) på Bro Park och där har vi en del hästar anmälda, det startanmäls dock först nästa måndag. 
Imorgon tränar vi vidare i värmen! 

Mycket välbehövlig ledig dag efter förra helgens resande i fyra dagar. Att kunna vara hemma en hel dag och se tävlingarna på tvn var precis vad som behövdes för att komma ikapp litegrann. Är nu laddad för en ny vecka!

Normalt sett gör jag alltid schema och planering för varje dag kvällen innan. Nu var det så osäkert med väderprognosen, skulle det ens finnas några banor att rida på? Det skulle ju komma enorma skyfall och det ändrades hela tiden vilka tider det här ovädret skulle komma in. Resultatet blev... ingenting. Mörka moln blev till lite sol framåt dagen och något regn kom det överhuvudtaget inte. Meterolog verkar vara ett ganska kravlöst arbete, de kan ha hur fel som helst precis hela tiden... 
I alla fall är vi väldigt glada för att vädret och banorna blev så bra, då kunde vi träna och snabbjobba enligt grundplan. Viktigast idag var att Beach Road One gick sitt arbete inför Malmö Sommarhandicap nästa söndag på Derbydagen. Han öppnade i gott tempo och ökade sedan hela vägen, allra fortast gick han över upploppet och såg stark och fin ut.
Även tvååringarna gick snabbare arbete, de två nya tränade tillsammans samt Douze Points och Sandstorm ihop. Det var väldigt fina intryck på allihop, det ska bli enormt spännande med de här hästarna när de kommer igång och tävlar. 
Även i övrigt var det en del raskare tempon och det blev en bra träningsdag, vi är mycket nöjda med dagen. 
Imorgon ser jag fram emot en helt ledig dag när vi för en gångs skull inte har starthäst på tävlingarna. 

Vi hade ett fullspäckat schema med sju turer idag, men det flöt verkligen på strålande. En tur på rakbanan, övriga turer var blandat mellan dirttracken och gräsfältet som nu efter en del regnande är i perfekt lagom skick. När solen gassar för länge så blir det för torrt där, men med det växlande väder som varit nu så är marken jättefin att galoppera på. 
Rent tempomässigt var det som ofta på fredagar lite av en mellandag, imorgon är planen att träna på raskare igen och även några snabbjobb kan bli aktuella. Detta hänger dock på hur pass mycket det kommer regna, dvs hur banan är. Ett tag sa väderprognosen att det skulle komma galna mängder nederbörd, men det har ändrats till det bättre. Det har också ändrats vilken tid det ska regna och inte, så vi får helt enkelt vara redo och flexibla imorgon, utgå från de förutsättningar som finns. 

Idag var det blandad träning, några av hästarna cantrade på raskare  medan övriga höll sig i mellantempon eller lugnare. Vi red de flesta turerna på dirttracken, men också några på rakbanan och alla hästar skötte sig bra.
Torsdagar betyder att hovslagaren är på plats och idag innebar det många skoningar som behövdes göras. Vissa hästar står lugnt själva medan de skos medan andra behöver en person som står och håller i dem för att de ska vara lugna och harmoniska. Just idag råkade det vara att vi nästan bara hade hästar som behövde hållas och det tog en väldigt lång tid av förmiddagen så klart. Det är en ganska seg arbetsuppgift att bara stå still och hålla i en häst, det känns alltid bättre när man själv kan jobba på och göra saker istället för att vänta när någon annan jobbar. Dock skönt nu så här efteråt att alla dessa hästar är skodda och klara.
Imorgon tränar vi vidare som vanligt.

En del ridning idag, det blev turer både på dirttrackbanan och även ett par på rakbanan. Det var mellantempon som gällde för de som reds idag och övriga hästar hade en träningsfri dag. Imorgon tränar vi på som vanligt.

Under natten hade det regnat massor och dirttracken låg spegelblank. Det gick visserligen att jogga runt där, men absolut inte mer än så. Däremot var rakbanan i ganska gott skick trots all nederbörd och så hade vi så klart gräsfälten som bara var bättre av regnet, lite mer svikt i marken.
Vi blandade mellan rakbanan och fälten beroende på vad som passade bäst för varje häst och träningen gick mycket bra. Är väldigt glad för att det finns så många alternativ att välja på, fungerar inte en bana så finns det någon annan som är bra. 
Onsdagar är normalt sett banan stängd för preparering, men imorgon är den öppen halva förmiddagen. Vi kommer rida några turer imorgon, men det är ändå en lugnare dag för många av hästarna. 

Så var jag tillbaka i de vanliga rutinerna igen och efter fyra dagar i hästtransport så känns det skönt att det blir mer "normalt" arbete. 
Idag var det verkligen fullspäckat schema och massor att göra, men det har flutit på utmärkt och gått väldigt bra. 
Startanmälningar idag till Bro Park på söndag och för ovanlighetens skull har vi ingen starthäst. Det är inte många gånger per år det händer på hemmabanan, men nu blev det så och vi har desto fler startande nästa tävlingdag på Bro som är den 25 juli. 
Anmälningslistan kom ut till Derbydagen och eftersom de flesta lopp ändå är insatslopp och anmälda så var det inga större sensation, men roligt ändå att läsa och spekulera lite.. Den dagen har vi Beach Road One till start i Malmö Sommarhandicap.

Klockan 23 igår kväll kollade jag väderprognosen för Göteborg och det skulle vara sol och 23 grader idag. Det var det inte...
Regnet har bara öst ner och om jag ställde mig i duschen med kläderna på skulle det inte göra någon skillnad, så dyngsur har alla där varit idag.
Quagmire tappade en framsko i loppet och kunde inte alls hantera banan som släppte mycket efter allt regn. Han har ju gjort det så bra tidigare, mycket kort slagen om segern som trea senast och gången innan dess blev det vinst på Jägersro. Så att han inte alls passade på dagens bana får vi helt enkelt bara ta och satsa framåt istället. 
Det är nu skönt att vara hemma igen efter massor med resande de senaste dagarna. 

Strax före kl 02 i natt var vi tillbaka i stallet på Bro Park. Efter avlastning och lite snabbt fixande så blev det drygt två timmars sömn på soffan på kontoret innan det var dags att hoppa upp igen och jobba. Eller hoppa upp vet jag inte, mera släpade mig upp faktiskt. Men man kommer igång sedan och arbetsdagen flöt på bra. 
All packning är nu uppdaterad och klar inför resan till Göteborg med Quagmire som vi ska göra i natt. Vi brukar alltid åka ensamma med våra hästar och inte med andra stall, men det blir ett undantag denna gång då vi åker med Shaken not Stirred från Patrick Wahls stall. Det är Mayra som åker med honom och vi kommer lasta kl 02 i natt. Skönt för hästarna att kunna resa i ett betydligt svalare väder än det var idag på dagen... 
Jag har uppdaterat kommentar angående hans chanser under fliken Starter (& Resultat), så kolla in där.

Jag kan inte nog hylla Stureplan. På det här sättet han har kommit tillbaka och idag var han så himla fin och bara joggade iväg till seger. Jag började nästan gråta när han gick över mål, man blir rörd att se honom passera mållinjen så lätt med spetsade öron. 
Normalt sett efter ett lopp brukar hästar vara lite trötta och avslappnade, men han var stark som en björn och ville gå iväg runt över området och kolla in allt, hur nöjd som helst med sig själv.
Stures psyke är något helt extra, han har den där gnistan och personiligheten som få har. Självförtroendet på topp och starka åsikter om det mesta, men samtidigt hur cool som helst. Häftigast är nog ändå att se hans reaktion när han vet att det är dags för lopp, han blir så glad och peppad . Det råder ingen som helst tvekan om att han fullständigt älskar att tävla. 
Jag har uppdaterat med kommentar angående dagens lopp och ni hittar det som vanligt under fliken (Starter &) Resultat.

Jaha, då var juni slut redan. Nästan så man börjar hetsa över att vi kommit så pass långt in i sommaren och ändå känns det som den alldeles nyss började. 
Idag var det grästräning vilket det alltid är dagen efter tävlingar med gräslopp. Vi hade Quagmire där som ju startar på söndag i Göteborg och han uppskattar alltid grästräning. Vi hade också fina tvååringarna Sandstorm och Douze Points där. De gick i ganska gott tempo och såg strålande ut båda två, de verkade stortrivas på underlaget. 
I övrigt tränade vi på som vanligt och vid lunch lastade vi Stureplan och åkte mot Malmö och Jägersro. Tanken var att ta med Mr Tooma Global som sällskap i transporten, men det uppskattade inte Sture ett dugg. Han började kaxa sig och bröla trots att de står nästan mitt emot varandra i stallet. Det var bara att lasta ur Tom direkt, så nu blev det en resa utan sällskap och det har gått bra. 
Morgondagens tävlingar startar ju först på eftermiddagen, kl 15.rids första loppet. Jag har som vanligt uppdaterat kommentar och det finns under fliken Starter (& Resultat).

Båda starthästarna skötte sig bra idag utan att glänsa idag, vi är ändå nöjda med dem även om man så klart alltid hoppas på det lilla extra. 
Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat. 
Imorgon är det träning som vanligt på förmiddagen och vid lunch inleder vi resan mot Jägersro inför tävlingarna på fredag. 

Så var värmen tillbaka igen och framåt dagen var väderförutsättningarna tuffa att träna i, man vill bara få ut alla hästar så tidigt som möjligt. Imorgon när det är tävlingar ska det som tur är bli betydligt svalare väder vilket känns väldigt skönt för hästarna som ska utföra maxprestationer.
Mest spännande idag var att de två nya hästarna gjorde ett kortare snabbare arbete. Mest var det tänkt som ett litet test för att se mer var de står träningsmässigt. De startade upp i en vanlig canter som ökades något runt svängen och så gick de fort över upploppet tillsammans. Att säga att vi blev imponerade av dem båda är ingen överdrift och det hade vi varit även om de var äldre hästar och gick så starkt. Att de dessutom är två år och ser ut på det här viset känns ju otroligt spännande, vi har stora planer för dessa två. Det känns som att vi verkligen har gjort två toppköp och det tack vare vår duktiga agent som vi har ett jättebra samarbete med.
Imorgon är det då tävlingar igen på Bro Park och inte vilken tävlingsdag som helst då vi har Snowfoot i Bro Park Trial som är ett storlopp för skandinavienfödda hästar som står kvar i Svenskt Derby. Dessutom har vi High Max till start samt kval för Fiery Rose. Jag har uppdaterat med kommentarer inför dagen och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

En maxad dag med hela åtta turer att rida, men vi hade ett upplägg som gjorde att det fungerade smidigt och flöt på riktigt bra. Hästarna såg fina ut och som vanligt på måndagar var de lite extra pigga och laddade. 
Vi repeterade med Snowfoot i startboxarna inför onsdagens lopp och han skötte sig exemplariskt. Vi hoppas han är lika duktig med lastningen på onsdag och då kommer återigen House in Order vara med som sällskap i ledvolten och till startboxarna. 
Startanmälan idag till Göteborg på söndag då vi har Quagmire till start i Sunday Special och det ser ut som en passande uppgift för honom. 
Det var också anmälningar idag till Bro Parks nästa tävlingsdag efter onsdag och det är söndagen den 11 juli. Där har vi Fiery Rose och Sharp Eye anmälda. 
Imorgon tränar vi vidare och förbereder oss också inför onsdagens tävlingar.

Lugn söndag eftersom vi inte hade tävlingar idag. Imorgon inleder vi en fullmatad vecka med tävlingar onsdag, fredag och söndag.

Träning som vanligt, men de flesta reds tidig morgon idag. Andreas skulle köra till Norge för kvällens tävlingar och var tvungen att bege sig av tidigt, men hann rida en del innan dess. Även Ninni kom och red idag, så vi körde på med turerna på morgonen innan vi tog en paus för fika. Är det midsommar så får det ju i alla fall vara lite lyxigt, så det blev lax, köttbullar, hembakt tårta mm.
Efter fikat reds de sista turerna innan vi sedan jobbade klart med allt i stallet och hästarna. Nu tar vi lite helg och en lugn söndag utan tävlingar för oss. Vi laddar för nästa vecka med många viktiga lopp som kommer.

Idag var det en lite lugnare dag för oss med en del hästar som fick en extra ledig dag, dock var det ändå en hel del av dem som tränade. Imorgon kommer vi att träna som vanligt igen. 
Denna regniga midsommarafton önskar vi ändå er alla en trevlig helg och på återhörande imorgon!

Idag var det mycket startboxträning på schemat. Första turen på morgonen var de två nya hästarna som nu har börjat träna på dirttracken och de är sådana proffs båda två. Man kan inte tro att det är tvååringar man ser när de kommer galopperande, jag kan inte nog hylla dem.
Efter att de hade cantrat tog vi en tur till startboxarna med dem för att mest kolla statusen på deras startboxträning, att inte någon av dem har problem med det. De gick direkt in och stod lugnt. Vi stängde inte grindarna framför och bakom idag, men det såg inte ut att vara några som helst problem alls och de är troligtvis bra övade på det här momentet.
Vi kommer naturligtvis att även låta dem springa av från boxarna innan de kvalar, men så här långt ser allt bra ut.
Senare på dagen var Snowfoot där och repeterade inför onsdag. Han har gått från besvärlig till supersäker i träning, man kan ju hoppas att det blir samma sak i lopp framöver...
Även Fiery Rose tränade, från början var hon väldigt jobbig och ovillig men nu går hon rätt in och står hur lugnt som helst. Dock vet man att det inte betyder att hon kommer göra samma sak i kval/lopp, det får vi se på onsdag till att börja med när hon ska kvala.
Det var startanmälan idag till Jägersro som lite udda har tävlingar nästa fredag eftermiddag. Där har vi Stureplan till start och eftersom vi också kommer åka till Göteborg med Quagmire på söndagen så blir det mycket resande i slutet av nästa vecka.
Men först dags för midsommarhelgen, vi jobbar som vanligt fast i lugnare form och rapport kommer som vanligt imorgon.

Lugn tävlingsfri onsdag för oss och hästarna, men imorgon tränar vi vidare som vanligt.

Även idag började vi tidigare och körde alla turer på rad, först när hästarna var färdigtränade prioriterade vi det som var kvar att göra i stallet.
Det fungerar bra även om vårt normala arbetsupplägg egentligen är bättre. Men när det är så här varmt och framför allt kvavt så gäller det som sagt att undvika träning alltför sent på dagen. Redan första turen på morgonen svettas de mycket och våra spolbås har använts flitigt, vi duschar samtliga hästar och många av dem flera gånger om dagen. 
Vid lunch började molnen komma och även ett väldigt efterlängtat regn anlände, naturen mådde nog väldigt bra av lite bevattning. Nu ser det ut som att det ska bli betydligt mindre varmt framöver vilket i alla fall jag (och garanterat hästarna) tycker är skönt. 
Igår var det anmälningar och det är en intensiv vecka som kommer med tävlingar på Bro Park nästa onsdag, Jägersro fredag och Göteborg söndag!

Vi började lite tidigare än vanligt idag eftersom det är så varmt. Man vill helst inte rida alltför nära lunch när solen gassar på, så vi försöker komma ut med hästarna så tidigt som möjligt och därefter göra klart allt stallarbete när träningen är klar för dagen.
Samma sak med hagarna, man får släppa ut tidigt för vid lunch är det alldeles för varmt att ha hästar stående ute i hagarna.
Idag var det grästräning och vi hade Sandstorm och Douze Points där för första gången. Båda hästarna var ganska pigga, men de såg ändå ut att hantera underlaget finfint. Dessutom var både Fiery Rose och Timo Nurmos där och kände lite på banan, man får passa på de dagar det finns möjlighet. 
I övrigt var det blandat mellan dirttracken och rakbanan samt även stora gräsfältet. De nya hästarna cantrade återigen på rakbanan och idag fick Andreas testa den bruna (e Prince of Lir) efter att i två dagar nu ha ridit fuxen (e Helmet). Han och våra övriga ryttare är alla mycket imponerade över hur bra de känns båda två, det är svårt att säga om den ena är finare än den andra. Imorgon blir det premiär på dirttracken för dem och det ska bli väldigt spännande, det blir en annan känsla att se dem på stora banan. 
Nu hoppas jag på behagligare grader inom kort. Visst är det härligt med värme om man ligger vid en pool med en svalkande fruktdrink i handen, men när hästar ska tränas är det bara jobbigt. 

Mest fokus på värmen idag, jag har stor respekt för hur det kan påverka hästarna. Vi försökte se till att hålla dem svala så mycket det bara gick, men hur en häst klarar av hetta är ju precis som med människor väldigt individuellt. 
Sharp Eye trivdes inte alls, medan Quagmire inte verkade bry sig alls trots att han är kolsvart. 
Jag har uppdaterat med kommentarer om dagens prestationer och ni hittar det som vanligt under fliken (Starter &) Resultat.

Vi hade inplanerat tidiga turer idag för att slippa rida när det var som varmast. Dock var det faktiskt riktigt behagligt på morgonen, det till och med fläktade en aning. 
Man får ändå prioritera nu att få ut hästarna så tidigt som möjligt så länge väderprognosen ser ut som den gör, det vore skönt med lite "normalt" väder snart. 
Det är en sak om man ligger vid en pool och chillar, men när man jobbar med hästar och håller igång så är det annorlunda och framför allt så klart för hästarna som man gärna vill träna i svalare grader..
Idag var det mest spännande återigen att se de nya hästarna som galopperade i lite mer vanligt tempo idag, man fick se mer hur de rörde sig än i gårdagens lugna jogg. Båda ser verkligen strålande fina ut med underbar aktion, det är nästan så man glömmer bort att de bara är två år eftersom de ser så väldigt fokuserade och mogna ut. Som det känns nu är de inte långt från kval och start.
Går ni in på vår sida på Instagram och Facebook så kan ni se en liten film. Länkar till våra sidor finns här längst upp på sidan, bara klicka på respektive ikon så kommer ni direkt till oss.
Imorgon är det tävlingar igen på Bro Park och vi har två starthästar. Som vanligt har jag uppdaterat med kommentarer och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

Idag (och även imorgon) har Vanessa semester för att åka hem till Östersund och släppa ut sina hästar hon har där på sommarbete. Ersättare när det gäller ridningen är Ninni båda dagarna och det var trevligt att ha henne på plats igen.
Det mest spännande idag var att se de nya hästarna ridas. Så klart mycket fokus på dem när de just har kommit, man vill ju se hur de är med allt och framför allt hur de känns och ser ut när de galopperar. Idag blev det bara en väldigt lugn tur ute på rakbanan med trav och lugn canter, men ändå kunde man se hur fint de rörde sig och båda ryttarna var mycket nöjda. Det var Andreas som red fuxen (e Helmet) och Ninni red den bruna (e Prince of Lir). Hästarna har inga namn ännu och jag brukar försöka undvika att ge dem smeknamn som sedan inte har någon koppling till det namn de döps till. Dagens träning för dem blev som sagt mest en uppmjukande jogging, men imorgon kan man kanske se lite mer hur de ser ut och så här långt är vi toppennöjda.
Det var också igångsättning för Sandstorm som efter kastrationen för ett par veckor sedan fick kolik som tog ett tag. Hans ena testikel låg klämd uppe i kanalen och var alltså tvungen att opereras bort, koliken ådrog han sig med största sannolikhet eftersom han då inte fick någon mat på ett tag när skulle sövas. Hästarnas magar är ju känsliga för att vara utan mat.
Nu är han i alla fall redo för att fortsätta sin träning och tillsammans med Douze Points blev det idag en lugn trav och cantertur på rakbanan. Douze har även han tagit det lugnt ett tag eftersom han varit i en växtperiod, härligt att båda hästarna nu kommer igång igen.
Annars inleddes dagen ute på fältet med några längre canters och sista turen för dagen var Stureplan som faktiskt var den enda som tränade på dirttrackbanan idag.
Imorgon försöker vi sätta igång med arbetet tidigt för att få ut hästarna i hyfsat tid innan det blir alltför gassande varmt.

I natt strax före midnatt anlände de nya hästarna och det hade precis börjat mörkna lite ute när de lastades av. Så lugna och fina, de skrittade värdigt ur transporten och in i sina nya boxar.
Idag har de fått gå en tur i walkern, men i övrigt bara ta det lugnt efter en lång resa. De verkar ha väldigt trevliga psyken båda två och trots att de är hingstar är de lätthanterliga och coola. Nu vet man ju så klart inte om de ändrar sig i beteende när de har hunnit återhämta sig och acklimatisera sig, men jag tycker ändå att det brukar märkas ganska direkt hur en ny häst är även om de rest långt.
Dagen började med en extra tidigt start för oss eftersom Andreas skulle åka till Norge, innan dess hann han med ett par turer. Jag var ju redan på plats eftersom jag stannade kvar och sov på vår bäddsoffa efter att ha tagit emot de nya hästarna, så det var inga problem alls att kliva upp och sätta igång tidigare. Bara bra i värmen att kunna rida klart innan det blir alltför varmt, vi kommer att försöka prioritera det så mycket som möjligt så länge det är sådan här hetta.
Imorgon blir det spännande att se de nya hästarna ridas en liten sväng!

Lugn dag eftersom det är tävlingar på Jägersro idag och vi alltså har en tävlingsfri onsdag. Sent ikväll eller snarare i natt anländer våra nya tvååringar från Newmarket efter en resa via Holland. Vi ser verkligen fram emot deras ankomst!

Blåsigt idag även om solen sken, men det väntas ju bli väldigt varmt framåt helgen. För hästarnas del föredrar jag om det är lite lagom så där, speciellt när de ska tävla och utföra maxansträngningar. Värmen påverkar hästarna olika, vissa tar vid sig mycket och andra knappt något alls och det är ju ungefär som med människor. 
Idag har våra nya tvååringar åkt från Holland och kommer till Danmark någon gång i natt, jag har inte full koll på när. Där ska de sedan få vila ett tag innan de sedan fortsätter resan och kommer till oss. Det är i skrivande stund inte klart om de kommer imorgon eller på torsdag, transportören skulle lämna besked så fort de vet mer hur tidsplanen ser ut.
Vi ser verkligen fram emot deras ankomst, ska bli så roligt och spännande att få se dem!
Som utlovat har jag idag uppdaterat med nya bilder och det blev till slut nästan trettio stycken av strålande hög kvalitet. Missa inte dem och de finns under fliken Veckans Bilder!

Så var det ny vecka och full fart som vanligt med arbetet. Gårdagens starthästar mådde bra och hade tagit sina lopp fint båda två, alltid lika skönt när man dagen efter kan konstatera att de känns bra i benen och rör sig som de ska. 
Idag var det grästräning, det är det från och med nu alltid dagen efter tävlingar där det varit gräslopp. Quagmire fick galoppera runt där, men höll sig i lugnt tempo och verkade trivas bra. I övrigt var det blandad träning på dirttracken och gräsfältet. 
Startanmälan idag till söndag och då har vi Quagmire och Sharp Eye till start. Vi ser fram emot att se Quagmire på gräs för första gången sedan vi köpte honom, det är ju gräs han ska ha.
Imorgon tänkte jag göra en ny bilduppdatering här på hemsidan!


Så var årets första storloppsdag på Bro Park avklarad och vi är nöjda även om vi så klart hade hoppats på lite mer utdelning för Snowfoot. Det märks så mycket mer när det är storlopp och gräs att distansen är för kort, det är först sista biten han kommer igång. Han avslutar väldigt fort sista biten och surt att han har samma tid i mål som trean, men blir femma och tre längder från seger. Han gör alltså ett väldigt fint lopp, men med lite tur hade han kunnat få en bättre placering. En femteplats gav dryga 56 000 kr inklusive bonusen (eftersom han är svenskfödd), så det är bra pengar att tjäna i de här storloppen.
Även Beach Road One gjorde ett godkänt lopp som femma på gräset, men dirttracken är nog egentligen mer hans melodi.
Se mer utförliga kommentarer och planer för kommande lopp under fliken (Starter &) Resultat!

En extra tidig start imorse kl 05.00 eftersom det ju var Fullmäktigemöte vid lunch och mycket arbete som skulle hinnas med innan dess. 
Blandad träning och raskast gick Quagmire som snabbjobbade mycket övertygande, han ser väldigt fin ut och det ska bli spännande att se honom på gräs i nästa start som är om en dryg vecka. Det är Sunday Special på Bro Park nästa söndag (den 20e) över 2400 meter vilket är bra förutsättningar för honom som gillar lång distans och gräs.
Även i övrigt gick träningen bra och hästarna skötte sig utmärkt. Det blev en trevlig dag i stallet som ju lördagar brukar vara. 
Imorgon är det då dags för årets första storloppsdag på Bro Park och vad roligt att det då kan få komma publik, framför allt för alla ägares skull som kan vara på plats och se sina hästar tävla. 
Jag har uppdaterat med utförliga kommentarer om våra två starthästar och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

En lite lugnare dag träningsmässigt idag som fredagar ofta är. Vi hade också ännu en repetition av startboxarna för Snowfoot på programmet och det gick mycket bra. Så här lugn och trygg har han aldrig någonsin varit vid lastningen, men samtidigt vet man ju att man absolut inte kan lita en sekund på att det betyder att han kommer sköta sig på söndag. Ingen kan i alla fall påstå att vi inte har övat, nu har vi tragglat det här momentet enormt mycket och det har verkligen känts harmoniskt. 
Vi köpte ju två hästar på Breeze Up-auktion förra veckan och nu kanske ni undrar vart de har tagit vägen? Alla hästar som ska till Skandinvien åker tillsammans och det är tydligen en del papper och tester som fattas för några (om jag nu har förstått det här rätt). Beskedet vi fått nu är att de lämnar England på måndag och dyker upp hos oss någon dag under nästa vecka, allt beroende på hur långa stopp med vila det blir på vägen. Vi ser verkligen fram emot deras ankomst!
Idag har vi påbörjat "Projekt Uteplats". Vi får inte direkt någon medalj för hur vi tagit hand om utemöblerna över vintern vilket resulterat i att många av stolarna ser lite halvskruttiga ut för att uttrycka sig milt. Dessutom har det växt massa ogräs upp genom mellanrummen i plankerna vilket vi nu fått bort.
Uteplatsen är egentligen väldigt fin, men saknar lite kärlek och omvårdnad vilket vi ordnat med idag. Vi har oljat in allt trä med pigmenterad olja som gör träet mörkt och fint (istället för grått och torrsprucket). Nya stolar inhandlades samt massor med blommor, både till lådor precis vid ingången och även till några nya runda korgar. Vi siktar på att ha det sista klart imorgon och även om det är mycket jobb så blir man ju så glad när det är fint, städat och välskött. Det är ju trevligt med en snygg och välkomnande plats vid ingången.
Imorgon är det träning och arbete som vanligt på förmiddagen. Klockan 13 börjar årsstämman i Svensk Galopps Fullmäktige där jag sitter med. Jag hoppas verkligen att vi ska kunna ena oss istället för de ständiga bråk som är och har varit. Jag vet inte en enda person som inte vill ha en ny bana i Skåne och fokus borde ligga på att jobba på det, både när det gäller lokalisering och finansiering. Men ska man låna pengar så är det betydelsefullt att hålla ihop och behandla varandra på ett bra och respektfullt sätt vilket också är viktigt ur ett medmänskligt perspektiv. Smutskastning, inlägg på Facebook och bittra artiklar i pressen med rena personangrepp är totalt kontraproduktivt för att få till en finansiering, det imponerar sällan på banker. Jag önskar verkligen att alla kan förstå det och att vi kan jobba tillsammans för galoppens bästa framöver.

Idag var det ett tv-team från kanal 75 på plats för att göra ett reportage om vårt stall som ska visas på söndag i tv-sändningen i Tv12. Mycket fokus på Snowfoot, men även på Beach Road One som ju båda startar i storlopp samt om vårt stall överhuvudtaget. Som vanligt tar sådana inslag en hel del tid att filma och sedan blir det några minuter bara när det väl är klart. Det kändes i alla fall bra idag när det gjordes och det ska bli spännande att se hur det blir när det är klart. 
Träningen gick bra i blandade tempon och underlag, det var både raskare och långsammare canters som reds på dirttracken, gräsfältet och rakbanan samt att vi också longerade några av hästarna.
Imorgon blir det sista repetitionen innan söndagens lopp för Snowfoot och i övrigt lite lugnare träning. 

Så glad man blir att stallformen håller i sig! En starthäst idag och Sharp Eye vann säkert efter en perfekt avvägd ritt av Andreas, det kändes som att de hade kontroll på det hela vägen.
Stort tack till alla i vårt stall som tillsammans ligger bakom att allt fungerar så bra och att resultaten har kommit. Det arbete alla lägger ner är verkligen guld värt.
Jag har uppdaterat kommentar om dagens lopp och ni hittar det under fliken (Starter &) Resultat.

Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1