Dagbok

Stallets dagbok

Det var tolv minusgrader imorse! Egentligen i ett större perspektiv så är det inte exceptionellt kallt, men så kändes det efter en lång tid av plusgrader som vi haft. Men vi kämpade på ändå och träningen flöt på fint.
Värst var att vattenkopparna hade frusit och så ska det verkligen inte vara. Jag ägnade flera timmar åt att värma upp dem genom att fylla upp dem med varmvatten och sedan ösa på med det tills det släppte i varje kopp. 
Självklart ska vattnet fungera även om det är kallt och Svensk Galopp har vidtagit en del åtgärder idag med värmen som förhoppningsvis gör att det här problemet inte uppstår igen (man kan ju i alla fall hoppas...).
Något som däremot var strålande bra var skicket på dirttrackbanan. Inte en enda klump i den och trots de kyliga graderna så var det ändå gott fäste. Den här omläggningen som gjordes i våras resulterade i att vi fick en ny sorts sand och den verkar fungera över all förväntan. Dessutom en eloge till banpersonalen som gör ett mycket bra och engagerat jobb med banan.
Imorgon jobbar vi vidare och det verkar risk för att det är ungefär lika kallt då för att sedan bli lite varmare till helgen.

Onsdag och en lugn dag för hästarna utan träning. Speciellt nu när banorna är lite mer krävande så är det viktigt med sådana här dagar av återhämtning emellanåt. 
Imorgon tränar vi på som vanligt igen.

Första rejält kalla vinterdagen, imorse var det åtta grader kallt men det sjönk till sisådär 4-5 grader under dagen. 
Vi har ju två rakbanor och den högra är den vi tränar på under huvudsäsongen medan den vänstra är mer av en vinterbana. Skillnaden är att den högra inte saltas men det görs på den vänstra. Från och med nu är det den vänstra som gäller för träning (om det inte blir en lång period med bara plusgrader igen). För vår del så blir det istället mer träning på dirttracken som verkligen fungerar toppbra trots kyla. 
Idag var det blandad träning med betoning på raskare tempon och hästarna såg mycket fina ut. 
På söndag rids årets näst sista tävlingsdag och sedan går vi i mål med tävlingar för i år den 18e, dvs söndagen efter. Därefter blir det en helg utan tävlingar med julafton och juldagen. Men redan söndagen efter det kör vi igång igen och det blir alltså galopp redan på nyårsdagen!  
Tre tävlingsdagar i januari och två i februari, därefter tävlingsuppehåll i mars innan vårsäsongen inleds från april. Det känns jättebra att vi kommer ha vintergalopp med startmöjligheter för de som vill. Det kan vara både hästar som precis blivit klara att starta av olika anledningar och det finns även hästar som trivs och fungerar bäst vintertid. 
Vill man inte tävla så kan man ju strunta i det, men valmöjligheten är viktig. För vår del kommer det bli både och. Vissa hästar vintervilar nu eller kommer göra det snart, men vi håller också igång ett antal. 
Imorgon blir det en lugnare dag för hästarna och sedan tränar vi vidare på torsdag igen. Hoppas att väderprognosen stämmer, att det blir mildare grader igen inom kort.

Så var det ny vecka igen. Gårdagens starthästar mådde bra och verkar ha tagit sina lopp fint, Sharp Eye startar redan kommande söndag igen och då blir det också efterlängtad start för Daytona Gold. 
Träning som vanligt idag och det var kan man säga vanlig måndagsträning med så där lagom tempon. Hästarna var pigga och laddade som de ofta är efter en ledig dag, lite extra kanske av den kyliga luften. 
Det var också anmälningar till årets sista tävlingsdag som är den 18e och då har vi en hel del anmälda hästar som siktar på start.

Välförtjänt seger för Beach Road One idag, han följde upp sin starka tredjeplats senast med att vinna nu och de här två starterna över längre distans har visat sig vara helrätt. Roligt också att se honom löpa med spetsade öron hela vägen och han var på jättegott humör i stallet efter tävlingarna. Det märks att han stortrivs med det här upplägget och det har snabbt boostat hans självförtroende.
Även Sharp Eye gjorde ett fint lopp som trea, han var bara 1,5 längd från seger och det är inte många hästar som är så jämna som han. På 45 starter har han varit bland de tre 23 gånger (varav sju segrar) och han har varit på pengar i 39 av 45 gånger! 
Jag är också väldigt glad för att stallet har hittat formen efter den förkylning som helt stoppade och sänkte oss ett bra tag. Det var tungt när vi fick stryka hästarna och speciellt i de storloppen vi hade. Det har också tagit en del tid efter de blivit friska innan de har kommit upp i full form igen, så desto bättre känns det nu. 
Mer kommentarer om hästarnas insatser finns att läsa under fliken (Starter &) Resultat!

Morgonen inleddes med träning som vanligt och vi red de flesta turerna ganska tidigt på morgonen. Vi hade en plan om att vara klara med stallet, träningen och arbetet i god tid innan klockan tolv vilket också gick bra. Anledningen till det var att vi hade bjudit in våra hästägare till mingel med lite gott tilltugg, tårta, bubbel mm för att fira seger nr 200 i lördags (samt så klart de hästar som också vann då, Forty Love och Blueprint). 
Det blev så himla trevligt och mysigt, vi satt faktiskt kvar ganska länge. Många ägare som känner varandra var glada att träffas, men det var också ett bra tillfälle för många nya att lära känna varandra. Det här gör vi om flera gånger!
Imorgon är det tävlingar igen och vi har två starthästar. Jag har uppdaterat med kommentarer om deras chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

Jag började morgonen med att försova mig, inte den bästa inledningen på dagen direkt. Det händer kanske någon gång eller två om året, den här gången vaknade jag av första klockan (snoozar alltid till alarm nummer två ringer en kvart senare) men stängde på något sätt av så det inte ringde en gång till. När man blir sen så är det som att man ligger efter hela dagen nästan, jag hatar det verkligen. 
Förutom det så gick dagens träning och arbete mycket bra. Det var mittemellantempon som gällde för de flesta hästarna och det såg fint ut överlag. Faktiskt så flöt hela dagen på bra trots den försenade starten på morgonen.
Imorgon blir det en del raskare träning för några av hästarna. Imorgon kommer vi också fira både att vi tagit seger nr 200 och också så klart vinnarna Forty Love och Blueprint!

Så var vi inne i december och det närmar sig jul. Jag tycker man känner lite julkänsla faktiskt även om vädret för tillfället är mera åt hösthållet. 
Måste igen säga att dirttrackbanan är i toppskick, den är så fin och perfekt lagom djup. Jag hoppas den håller sig så här bra under hela vintern när vi tävlar i januari och februari!
Vi har nu tävlingar på söndag och därefter två söndagar efter det med den 18e som sista tävlingsdag i år. Sedan blir det uppehåll en helg över jul  och så sätter året igång med tävlingar på Nyårsdagen, dvs det är fjorton dagar mellan de två tävlingsdagarna. Det är sedan tre tävlingsdagar i januari och två i februari innan det sedvanliga uppehållet infaller i mars inför vårpremiären i april. 
För vår del kommer ett antal hästar vintervila, men vi kommer också ha en hel del starthästar och det gäller främst hästar som inte har tävlat så mycket under året och som kommer igång nu. Vi har också ett par tvååringar (som då snart blir tre år) som är på gång att kvala och starta. Siktet är att de ska tävla en eller två gånger för att skaffa sig erfarenhet och förhoppningsvis också meriter inför storloppen som kommer från sommaren och framåt. 
Hoppas på en bra vinter, både för stallet så klart men även att banor och tävlande flyter på och fungerar fint generellt.

En lugnare onsdag för hästarna, viktigt med återhämtning emellanåt också. Imorgon tränar vi som vanligt igen.

Efter att några hästar vaccinerats igår samt att lördagens starthästar får ledigt från träningen även idag så var det en extra lugn dag i stallet. 
Ibland kan det också vara välbehövligt att känna att det är lite mindre hektiskt och då finns det alltid annat pyssel att hinna med när det är tid över. 
De som reds såg i alla fall jättefina ut och tränade på i ganska goda tempon. 
Imorgon onsdag blir det en lugn dag, men från och med torsdag är i stort sett alla hästar igång igen och då är det fullspäckat schema som gäller. 

Träning som vanligt idag, men med fem starthästar lediga så var det ändå lite lugnare. Sedan tidigare hade vi bokat in vår chiropraktor idag och det var ju helt perfekt timing med tanke på att Chamori halkade i starten i lördags. Nu kunde hon få hjälp ganska direkt och det är väldigt värdefullt. 
Startanmälan idag till på söndag och då har vi Beach Road One och Sharp Eye som startar. 
Imorgon jobbar vi vidare!

Skön och lugn söndag, det var verkligen välbehövligt och även för hästarna. Alla starthästar mådde bra idag förutom några småsår här och där, men inget allvarligt. 
Banan igår var verkligen i bästa skick och det betyder så klart mycket att vi har bra förutsättningar både för träning och tävling. 
Nu väntar en ny vecka och imorgon är det startanmälan till nästa tävlingsdag som är på söndag. 

Seger nr 200 som tränare! När Forty Love vann betydde det att vi äntligen nått den milstolpe vi sneglat länge på och det kändes fantastiskt. Tycker också att det var extra passande att det var just PA som red med tanke på hur många år vi har samarbetet. 
Hur bra kommer Forty bli? Att hon vann var verkligen långt ifrån väntat, hon skulle bara få ett lopp och lära sig mer. Kan hon vinna med de här förutsättningarna så ska det bli väldigt intressant att se hennes fulla kapacitet när hon mognat klart. 
Och hur bra är Blueprint? Enligt oss är han väldigt väldigt bra och det är svårt att göra det bättre än vad han gjorde idag när han gick från sist till först och bara joggade ifrån övriga. 
En tydlig målsättning i stallet är att växla upp kvaliteten på hästarna vartefter, vi vill vara med och kunna konkurrera i de stora loppen. Då krävs också att man har ägare som satsar på oss och jag är så enormt tacksam för att vi har det. Det betyder mer än jag kan uttrycka, men ett stort tack till samtliga ägare i vårt stall!
Också ett stort tack till hela teamet i stallet. Det är de små sakerna som kan göra stor skillnad. Engagemang, hårt jobb och att alltid göra det där lilla extra som behövs och aldrig ta den enkla vägen ut i arbetet med hästar är jätteviktigt. Då måste man också ha folk som lägger ner sin själ i arbetet och dessutom samarbetar. Jag är så glad för att vi har allt det här och jag vet vilken skillnad det gör. 
Idag var en historisk dag för oss och att det dessutom råkade bli en så himla bra dag gör den bara ännu mer minnesvärd.

Bra dag i stallet med blandad träning och en del raskare arbeten. Hästarna såg fina ut och hela arbetsdagen flöt på utmärkt. 
Nu laddar vi för morgondagen, det är ovanligt med tävlingar på en lördag. Vi har fem starthästar och jag har uppdaterat med kommentarer om deras chanser, kan läsas under fliken Starter (& Resultat).

Träning som vanligt idag, inga snabbare arbeten men ett fullspäckat schema ändå minst sagt.
Utöver det så var det för min del en dag av möten, hela fyra stycken faktiskt. Det första var på förmiddagen och det var ett viktigt möte om elkostnader för tränarna som är hyresgäster på Bro Park. Strax efter lunch var det möte i Tävlingskommittén via Teams bara för oss som är representanter och mycket glädjande är att vi börjat samarbeta på ett utmärkt sätt. 
Klockan 17 började vi ett uppföljande möte från Fullmäktigemötet för några veckor sedan. Några av oss från Stockholms Galoppsällskap var inbjudna att prata med VD Harald om vad vi tycker är viktigt framöver. Innan det mötet började hade vi ett kortare förmöte i mitt kök för att prata ihop oss lite om vilka punkter som är prioriterade för vår del. 
Först strax innan kl 20 var det till slut dags åka hem efter en mycket lång dag, men förhoppningsvis också givande.

Idag blev det då träning för några av hästarna. Främst var det starthästarna som reds och några ytterligare som tränade. 
Hästarna såg jättefina ut och det var verkligen plusintryck på träningen. Känns så klart jättebra att vi kunde rida idag när det blev inställt i förrgår pga all snö. 
Imorgon blir det träning som vanligt. 

Imorse när jag kom var det fullt med traktorer ute som både körde rakbanan och plogade travvägarna. Det såg ut att vara bra förutsättningar att ta sig till och från banan, men däremot behövde själva banan mer körning efter all snö som kommit.
Vi stod sadlade och klara att rida första turen, men då vi inte tyckte att banan höll måttet än så blev det till att sadla av och vänta. 
Först klockan tio så var banan bra nog och då var vi redo och satte igång att rida. Det blev lite lugna tempon idag, men skönt ändå att kunna få motionera hästarna. 
Imorgon är det onsdag och det brukar ju normalt sett vara en lugn träningsfri dag. Men eftersom det inte blev någon träning igår så kommer vi att rida imorgon istället.

Massor med snö och nollgradigt är sällan en bra kombination. Det hade snöat så mycket även under natten att det var mer eller mindre omöjligt att få bort allt på ridvägar och utanför stallarna. Det innebär att risken var hög för styltor (dvs när det packar sig snö i och utanför hovarna så att de går som på vingliga klackar). 
Det blev ett enkelt beslut att inställa dagens träning helt och bara låta dem gå i walkern. Enkelt därför att det inte är värt att riskera vrickningar och annat som kan ta flera månader. Samtidigt så klart inte bra med två dagars ledighet på rad, men säkerheten går före själva träningen. 
Det blev en dag med annat pyssel samt en hel del snöskottning runt stall och walker. 
Nu hoppas vi att det är bra förutsättningar imorgon istället! 

Jättefina insatser av våra hästar som tävlade idag och båda var kort slagna som trea. Det är klart man vill vinna, det ska jag inte sticka under stol med. Men samtidigt kändes det så himla positivt med de loppen de gjorde idag att vi ändå var väldigt glada.
Det är också det här med att hästarna har varit sjuka, dagens insatser visar att hästarna är friska igen och på väg uppåt i form vilket var ett jätteviktigt besked. Se närmare kommentarer om dagens starthästar under fliken (Starter &) Resultat!

Morgonen var precis som igår kall, men ändå ganska behaglig. Väderprognosen sa snö framåt dagen och framåt förmiddagen började himlen se underlig ut. Det var sol och blå himmel med moln, men i horisonten låg det som ett helt mörkt lock, en skarp kant med svarta moln. 
Vi tränade på enligt plan från morgonen och framåt vilket gick bra. Men vädret låg där och lurade hela tiden kändes det som.
Vid lunch började det snöa. Och snöa. Och snöa.
Vilken galen scenförändring på kort tid, det är en vecka sedan vi hade 14-15 grader varmt varenda dag. Nu verkar det dock som att det här kanske inte blir så långlivat, redan i mitten/slutet av kommande vecka ska det blir 5-6 plusgrader igen och då är det nya förutsättningar igen.
Imorgon när det är tävlingar får man nog räkna med en bana som är mer åt vinterbanehållet, men dirttracken saltades igår och det bör ju vara till stor hjälp. 
Vi har två starthästar imorgon, läs närmare kommentarer om deras chanser under fliken Starter (& Resultat).
Kör försiktigt i snön om ni ska ut och åka!

Ännu kallare imorse och faktiskt till och med lite fruset i marken. Rakbanan var isig precis på ytan men mjuk under. En harvning gjorde stor skillnad, men det blev tyvärr ändå en del klumpar i den då som sedan blev bättre vartefter dagen gick och solen låg på. 
Dirttrackbanan var däremot ganska bra och det blev mestadels där vi tränade idag och hästarna såg jättefina ut.
Idag var det startanmälan till nästa tävlingsdag efter söndag och det är lördagen den 26e, Då har vi hela fem hästar startanmälda och det känns ju peppande att ha fler starthästar nu. Se närmare vilka som tävlar under fliken Starter (& Resultat).

Vart tog den härliga höstvärmen vägen? Från fjorton grader och varma vindar häromdagen till nära nollan idag och svinkallt. 
Hästarna var lite extra pigga idag och det var nog mesta de "friska" graderna som gjorde det, de brukar bli triggade av att det är kallt konstigt nog. 
Det var blandad träning men mest mellantempon som gällde och dagen flöt på bra även fast det var många turer att hinna med att rida. 
Imorgon tränar vi vidare som vanligt!

Nu är vi på väg hem igen efter Jägersrovisiten. Loppet blev inte passande för Quagmire och som jag skrev innan så var det en chansning att testa honom på Jägersro, han är så mycket bättre på gräset och extra mycket Övrevolls bana med uppförsbacke på upploppet.
Nu blir det vintervila för honom och sedan uppträning inför våren och framåt. Han har verkligen haft en toppensäsong i år med en mycket stark utveckling i klass och handicap.

Först träning på morgonen med en del raskare tempon. De som gick snabbast var:
Sharp Eye och Beach Road One tillsammans. Båda startar på söndag och de tränade på dirttracken och gjorde ett bra upplägg där de ökade mer och mer hela vägen och det gick undan på upploppet. 
Forty Love och Gold Streak tillsammans. De tränade på rakbanan och gjorde en extra rask canter sida vid sida. Forty Love har verkligen vaknat till av det här kvalet och är fokuserad på ett helt annat sätt nu. Gold Streak närmar sig kval och ser jättefin ut, det ska bli väldigt spännande att se mer av honom. 
Chamori och High Max tränade var för sig (båda reds av PA) men gjorde samma upplägg med en extra rask canter på rakbanan. Chamori siktar på start den 26e och High Max behöver några veckor ytterligare innan han är redo för start. 
Daytona Gold skulle gå i raskt tempo ett varv på dirttracken, men när han länger lite på steget så går det väldigt fort även fast det ser så enkelt ut. Han siktar på start om några veckor och det ser vi fram emot.
I övrigt var det mellantempon för de flesta andra hästarna och så jobbade vi också vidare med åringarna och det går verkligen snabbt framåt nu.
Strax före klockan 12 kom vi iväg med destination Jägersro. Denna gång åker vi med Henke Engblom, jätteskönt att kunna åka med flera hästar och inte behöver köra själv för en gångs skull. Imorgon är det då lunchtävlingar och vi har Quagmire till start. Se närmare kommentar om hans chanser under fliken Starter (& Resultat)

Idag påbörjade vi själva inridningen av åringarna. De har verkligen förberetts ordentligt med långa tömkörningspass över området. Wayfarer har varit jätteduktig med det och gått fram överallt klockrent. Queens Legend är cool men med väldigt mycket vilja och här gäller det verkligen att från början se till att det blir rätt. Använder hon viljan som vi hoppas så har hon alla möjligheter att bli ett supersto.
Vi började idag i boxen med att hänga och sitta, här får det individuellt ta den tid det tar då varje häst säger ifrån vad den är redo för att göra och inte. 
En väldigt bra första dag med inridningen får man säga. 
I övrigt var det som vanligt på måndagar en hektisk dag med massor på agendan och träning i lagom mellantempon och hästarna var verkligen pigga. 
Imorgon blir det lite mer tempon på träningen och vid lunch blir det också avfärd mot Jägersro och tävlingarna där på onsdag!

En lugn söndag för både oss och hästarna inför en intensiv kommande vecka. Hoppas ni alla har haft en bra helg!

Så var det lördag och det har varit en intensiv men bra vecka. Vi tränade på som vanligt idag med blandade tempon och både jag som stod vid sidan och ryttarna var nöjda med hästarna. 
Det känns så väldigt skönt att det har vänt med den här förkylningen i stallet. Man kan absolut inte räkna den som helt borta än, men nu är det endast ett fåtal som är påverkade och även där verkar det vara på bättringsvägen. 
Efter förmiddagsarbetet var klart så väntade höstmöte i Stockholms Galoppsällskap och en hel del intressanta saker på agendan. 
Nu tar vi lite helg i och med att vi inte har några starthästar imorgon. Vi laddar för ny vecka med tävlingar för vår del på Jägersro på onsdag och Bro Park nästa söndag. Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

Är det inte fantastiskt så varmt och skönt det är fast vi är i mitten av november? Fjorton grader direkt på morgonen och även om det blåste rejält minst sagt så var det ändå varma vindar. Förra året så här dags var det kallt, fruset och jag tror till och med det var lite snö. Varje dag vi har plusgrader är tacksamt, det betyder bättre banor, bra underlag i hagarna mm, dvs det en fördel för det mesta som har med hästarna att göra. Kan man drömma om en sommarbana (dvs plusgrader) ända tills det är tävlingsuppehåll mitt i februari? Vi hade det ju så för ett par år sedan och det var helt underbart. 
När man jobbar med hästar så blir det här med väder och förutsättningar så himla viktigt eftersom det påverkar enormt.
Träningen och arbetet idag flöt på fint och det blev en bra dag i stallet där vi hann med allt vi skulle och lite till. Imorgon tränar vi vidare!

Alla gårdagens starthästar mådde utmärkt idag förutom att Stureplan hostade några gånger, så uppenbarligen ligger den här infektionen kvar litegrann hos honom. Men i övrigt var allt bra och det är ett lika skönt besked varje gång så här dagen efter tävling. 
Det var träning som vanligt idag och hästarna såg jättefina ut. Åringarna jobbar vidare med tömkörningen och det har vi ju hållit på med ett bra tag nu. Så i nästa vecka kommer vi inleda nästa fas och börja själva inridningen med ryttare, nu har de fått en ordentlig förberedelse. 
Idag var det startanmälan till Jägersro på onsdag och då har vi Quagmire där i ett Guld Premiumlopp över 2400 meter tillsammans med Andreas. 

Såå glad för Blueprints seger! Det var som en välbehövlig energiboost till hela stallet att få den här segern efter allt strul med infektion och hosta på hästarna. Vi har ju strukit fler än vi startat den senaste månaden och det har känts tungt. Så det här betydde väldigt mycket för alla oss som jobbar hårt med hästarna varje dag. 
Det känns också väldigt roligt att hans ägare fick en sådan toppeninledning på sitt hästägande, det är flera av dem som är med på sin första galopphäst någonsin och det kunde ju inte ha börjat bättre än så här.
Se närmare kommentarer om hästarnas insatser under fliken (Starter &) Resultat.
Imorgon jobbar vi vidare som vanligt!

En bra träningsdag med blandade tempon, allt ifrån lugna canters till snabbt. De som gick fortast var Beach Road One och Sharp Eye som jobbade trevligt tillsammans på rakbanan. Båda siktar på start på Bro Park söndagen den 20e, dvs nästa tävlingsdag efter morgondagens tävlingar. 
I övrigt var det ganska många hästar som cantrade på raskare och det såg bra ut överlag. 
Imorgon är det tävlingar på Bro Park igen då och vi har tre starthästar och en kvalhäst. Se närmare kommentarer om deras chanser under fliken Starter (& Resultat). 
Egentligen var faktiskt planen att vi också imorgon skulle ha startat Timo Nurmos i Frankrike på St Cloud i ett långlopp över 3000 meter. Dock kändes det som att loppet kom lite för tidigt efter att han varit förkyld och att det skulle bli för mycket med en så pass lång resa som det är dit. Hade vi bara haft ett par veckor till på oss så hade det varit en annan sak. Så vi inställde den starten, men siktar på att resa dit till våren istället innan grässäsongen sätter igång här. Som franskfödd har han också fin bonus i de loppen vilket gör det ännu mer intressant. 

En jätteintensiv och lång dag med massor på schemat, men vi genomförde precis allt som skulle göras. Ibland är det lite överhopat på schemat och så var det idag, men det gick i alla fall bra. 
Blandad träning på både dirttracken och rakbanan, hästarna var pigga efter en träningsfri dag. 
Det var också anmälningar idag till nästa tävlingsdag på Bro Park (efter onsdag då) som är söndagen den 20e och då har vi en del hästar som siktar på start. Vi anmälde också Quagmire till Jägersro och det är nästa onsdag det, de tävlar både nu på söndag och så onsdagen direkt efter.
Imorgon är det en del raskare träning för några av hästarna. 

Välbehövlig lugn söndag för både hästar och folk. Nu laddar vi för en ny vecka med tävlingar på onsdag!

Efter gårdagens raskare träning så var det lite lugnare tempon som gällde för de flesta hästarna idag och träningen flöt på bra. Åringarna har vi jobbat mycket med tömkörning, idag fick de en longeringsdag där de lite mer fritt kunde trava och galoppera omkring. Nyttigt med omväxling emellanåt, inte minst för att de ska tycka det är roligt. 
Hela arbetsdagen flöt på utmärkt och det känns skönt att åka hem nöjd efter en intensiv arbetsvecka. Jag ser faktiskt fram emot en lugn söndag imorgon och en möjlighet att kurera den här eviga förkylningen som inte vill försvinna. 
Ikväll missar vi inte Breeders Cup i USA och världens bästa häst Flightline som startar i huvudloppet!

Idag var det mycket fokus på raskare träning; både snabbjobb och friskare tempon. Hästarna såg verkligen fina ut och gjorde det jättebra, det känns uppåt igen efter den här infektionen som varit. Sedan vill man naturligtvis också se det i tävling, vi tar inget för givet förrän hästarna presterar i lopp och visar att de är helt friska.
Men samtidigt får man glädja sig åt att det ändå känns som att det har vänt och att vi är på gång igen, men hur lång tid det tar tills stallformen är helt på topp det återstår att se. På onsdag har vi tre starthästar och ett kval, då får vi en första indikation på hur det står till. Det är ju först i tävling när de gör maxprestationer som det verkligen märks om de är hundra procent friska eller inte.
Imorgon är det träning som vanligt och vi se fram emot en trevlig lördag i stallet. 

Mycket blandad träning idag, allt ifrån lugnt, mellantempon, raskare canters till snabbjobb. De som gick fort var Blueprint på dirttracken och Stureplan på rakbanan. De såg starka och fina ut, vi var jättenöjda med dem.
Båda dessa två startar på onsdag och då har vi också Princeton Graduate till start samt Forty Love som ska kvala, startlistan kom ut idag. Känns roligt att åter komma igång med fler starthästar och också så klart spännande när nu tvååringarna börjar komma ut.
Det blev en bra arbetsdag i stallet och imorgon jobbar vi vidare. 

En ganska lugn dag i stallet som ofta onsdagar är när vi inte tävlar. Åringarna jobbades i tömkörning och de körs nu överallt på området vilket är nyttig träning för dem. De är egentligen ganska redo att börja ridas, men ytterligare lite tid med det här kommer gynna dem mycket och inte minst muskelmässigt att de får stärka upp sig mer innan man börjar sitta på dem. 
Imorgon är det träning som vanligt igen.

Så var vi inne i november men efter att det blivit vintertid i förrgår så blir det i alla fall ljusare tidigare på morgonen för tillfället. 
Även idag var en fullspäckad dag med träning på rakbanan och på dirttracken samt vidare arbete med åringarna. 
När vi var klara vid lunch hade vi tränarmöte och det var en hel del viktiga saker på agendan. Vi har en bra samsyn och kan jobba bra ihop med de frågor som är prioriterade för oss. 
Efter mötet var slut blev det en längre promenad med hundarna innan jag avslutade arbetet i stallet med lite pyssel som var kvar att göra.
Imorgon blir det en lugnare dag för hästarna förutom för åringarna som vi kommer jobba vidare med. 

Måndag och en fullspäckad dag så som måndagar ofta brukar vara av någon oklar anledning. Vet faktiskt inte varför det alltid är så mycket annat utöver den vanliga träningen, men så är det. 
Dagen flöt ändå på bra och träningen gick utmärkt, hästarna såg pigga och fina ut. Forty Love och Dharwin var i startboxarna för en kort repetition och det var väldigt lugnt och okomplicerat. 
Det var anmälningar idag till nästa onsdag och de hästar vi har anmälda då är Stureplan, Princeton Graduate, Douze Points och Blueprint samt också Forty Love i kvalet. Jag tycker det ser ut som bra förutsättningar men vi får se mer när startlistan kommer ut på torsdag. 

En ganska lugn dag för oss när vi bara hade en enda starthäst på dagens tävlingar. Quagmire testade dirttracken, men trivdes inte alls på en lite mer krävande bana som den är just nu. 
Nu siktar vi mot nästa tävlingsdag som är nästa onsdag, den 9e och då kommer vi ha en hel del starthästar och det ser jag verkligen fram emot!

Tidig start på ridningen idag och det flöt på raskt och bra eftersom vi i stallet hjälpte till så att nästa tur var inne från walkern och redo att sadlas när turen innan kom tillbaka.
Vid 10-tiden åkte jag och då var alla hästar ridna klart, det som då återstod var åringarna som just nu övar tömkörning på området. Det är en utmaning ibland att få dem att förstå var de ska gå och koncentrera sig som de ska när det är så mycket att titta på. Men det är samtidigt det som är nyttig träning och det går starkt framåt varje dag. 
Klockan 11 började Fullmäktigemöte inne i stan och med lite stress så hann jag dit i god tid. Mötet höll på hela dagen, men jag missade kvällens middag efteråt. Vi hade nämligen biljetter till Live poddcast med Alex och Sigg på Waterfront Conference Centre. Eftersom jag lyssnar på deras podd varje morgon på väg till stallet så var det ju jätteroligt att få uppleva det live också. 
Mindre jätteroligt är den förkylning jag har haft i över en vecka, den hänger kvar och vill inte försvinna (kan i och för sig ha att göra med att jag också har jobbat varje dag) och det tar enormt på krafterna.
Imorgon är det Fullmäktigemöte igen kl 8 på morgonen och det ska vara klart till kl 10 så man hinner ut i god tid till tävlingarna. Vi har två hästar startanmälda men det blir bara Quagmire som startar eftersom Princeton Graduate verkat lite hängig. Han har varit en av mycket få som inte har visat sig sjuk, så troligtvis har han åkt på en liten släng även han.  

Idag en del raskare träning, de som gick fortast var Blueprint ensam samt Douze Points i sällskap med Forty Love. Det såg jättefint ut för alla tre och även för övriga som tränade på lite mer. 
Det blev en intensiv dag och i stallet, men jag är väldigt nöjd med intrycken av hästarna idag. 
Imorgon är lite av en specialdag för mig eftersom vi har Fullmäktigemöte inne i Stockholm från tidig lunch, men hästarna tränar på precis som vanligt.

Idag var det mestadels mellanfort eller lugnare som gällde i träningstempon. Fortfarande är inte alla hästar igång, hela förkylningsläget är väldigt mycket bättre men de som var friska längst fick en släng lite senare och de behöver mer tid innan de kan träna igång igen.. Man kan absolut inte räkna det här som över ännu även om det känns mycket bättre. Jag tar inget för givet förrän precis alla är helt friska.
Idag hade vi besök av en hel hög med hästägare som ville se sina hästar och det var ju nästan lite lördagsfeeling när så många dyker upp en vanlig torsdag, jättekul verkligen. Så mysigt när vi är många i stallet och köket är fullt med folk vid fikat.
Imorgon blir det raskare träning för några av hästarna!

Lugn dag för hästarna och det märker de ganska direkt, det var många som tog en extra tupplur under förmiddagen när det är en träningsfri dag. 
Imorgon tränar vi som vanligt igen!

Idag var det en del raskare träning för några av hästarna, både på rakbanan och på dirttracken. Träningen gick jättebra och hästarna såg fina ut. 
Samtidigt lurar ju den där förkylningen fortfarande bland några av hästarna och ibland är det bara tid som ska till även om det är frustrerande att vänta.
Åringarna fortsätter sina utbildning och idag var de ute och tömkördes en sväng även utanför longervolten vilket så klart är en större utmaning. De förstår nu styrningen bra och då är det dags för det här som är nästa steg. 
Jag är otroligt glad för dem båda två, vilka fina hästar de är och vilket starkt tillskott till stallet de är!

Så var det ny vecka. Det är inte bara hästarna som varit sjuka utan även vi, idag var David hemma sjuk. Vi kämpade på och det gick ändå ganska bra tack vare mycket god hjälp i stallet. 
Träningen var mestadels mellantempon eller lugnare, men imorgon kommer några cantra på lite mer.
Generellt så är hästarna friskare, men ännu är det några som fortfarande är lite småkrassliga, man kan inte räkna det som över än.
Idag var det startanmälan till på söndag och då har vi Quagmire som efter ett antal grässtarter i Norge nu åter ska testa dirttracken. Vi har också Princeton Graduate som även han gör sin första start på länge på dirttrack, här tror vi faktiskt att det är en klar fördel. 
Imorgon jobbar vi vidare!

En lugn tävlingsdag när det bara blev en starthäst. Beach Road One gjorde ett ganska anonymt lopp och känslan innan att det här loppet kanske kom lite för tidigt efter stallets infektion/förkylning stämde nog, han var inte sig själv idag. 
Imorgon inleder vi en ny vecka med startanmälan till söndag och träning som vanligt. 

En ganska intensiv men trevlig lördag i stallet. Det är den där helgkänslan när det dyker upp en hel del ägare och det är roligt med mycket folk på plats. 
Träningsmässigt så har de hästar som är igång börjat öka upp tempot helt individuellt. De som bara har ridits i några dagar håller sig fortfarande i lugna tempon medan de som varit igång tränar på lite mer. 
Arbetet med åringarna går vidare och de är så duktiga och lär sig allt fort. De börjar nu förstå tömkörningen och styrningen, nästa steg blir att göra samma sak ute på området. Med de här förberedelserna kommer de vara redo på ett helt annat sätt när vi sedan börjar rida dem än att hoppa upp och börja sitta på dem så snabbt som möjligt. Men så klart längtar man lite tills de kan gå ut och ridas på tur och man får se dem med ryttare. 
Imorgon är det tävlingar och vi har gjort en halskontroll av våra tilltänkta starthästar. Beach Road One såg bra ut i halsen medan Sharp Eye var aningens irriterad. Det var inte jättemycket men tillräckligt för att han kommer att strykas och han får sikta på start om dryga två veckor istället. 
Så då blir det bara en starthäst imorgon och jag har uppdaterat kommentar om chanserna under fliken Starter (& Resultat).

Idag var det ytterligare ett par hästar som var redo att börja ridas igen, men vi har fortfarande ett antal som behöver lite mer tid på sig. Det blir helt klart bättre för varje dag, men jag räknar med att det kommer ta ett tag innan vi har helt friska hästar och inte bara det. Det tar ju också en viss tid att komma tillbaka i form igen, så klart har det här satt ner hela stallet och det får man inte glömma bort. 
Jag är tacksam för att det går åt rätt håll och vi jobbar allt vad vi kan för att få hästarna friska med det vi kan göra. 

Idag var det dags att sätta igång lite fler hästar och det känns verkligen positivt att komma igång igen. Men ett antal hästar får vänta i några dagar ytterligare innan de är redo att ridas igen. Alla känns friskare, vissa verkar i stort sett helt kuranta medan andra fortfarande blivit bättre men inte är helt bra än.
Träningen idag var mellantempon för de som varit igång och ridits samt bara en lugn jogg för de som haft några dagar ledigt. Några var väldigt pigga och peppade på att få komma ut och galoppera igen. Känns som ett stort steg i rätt riktning nu!

Lugn dag för både hästar och folk, men imorgon börjar vi rida igång lite fler hästar igen. Sjukläget är klart på plus, hästarna känns friskare nu även om det säkert tar lite tid ytterligare innan det här förhoppningsvis är borta. 

Även idag var det en lugn dag där de flesta hästar fick ledigt från träningen även om vi red några. Vi siktar på att från torsdag börja sätta igång lite fler hästar som känns redo för det medan några får ytterligare ett par dagar till utan träning. 
Arbetet med åringarna fortsätter och idag började vi introducera tömkörning. De fick mest vänja sig vid att ha två linor bakom sig och en person som gick bakom och styrde. Det här kommer vi jobba vidare med och utveckla mycket mer. Tömkörning är jättebra förberedelse inför ridning, de lär sig styrning och de sätter värdefulla ryggmuskler samt också att de lär sig att gå fram överallt. Vi brukar börja i volten och när de förstår vad de ska göra där så tar vi det ett steg till och tömkör dem ute på området lite överallt, väldigt nyttigt. 
Jag är så himla glad för de här två fina åringarna, de känns som högsta vinsten båda två!

Kändes betydligt mer positivt idag eftersom hästarna verkar redan klart friskare, i alla fall rent symptommässigt. Vi red ett fåtal, tror det är smart att låta de som har verkat sjuka få några extra dagar ledigt för återhämtning.
Vi jobbade så klart också med åringarna och idag blev det premiär för sadel och det klarade de väldigt bra. Det är verkligen två toppenfina individer!
Startanmälan idag till söndag och vi har då Beach Road One och Sharp Eye till start. Men så klart återstår det att se att de är friska på söndag.
Det var också anmälningar till den 30e, dvs om knappa två veckor och då har vi en del hästar anmälda som siktar på start. 
Imorgon blir det lite raskare träning för söndagens starthästar samt vidare arbete med åringarna.  

Med hästarna strukna idag så blev det faktiskt en riktig slödag hemma med tv-tittande. Expedition Robinson, Alla mot Alla och Tunna blå linjen stod på programmet. Kändes välbehövligt efter vår tur till Norge med körning hela natten. 
Naturligtvis följde jag med tävlingarna också via tvn, men det kändes så himla surt när vi inte kunde vara med idag. 
Imorgon får vi se hur hästarna mår och vilka som kan ridas.

Nu verkar det som att i stort sett varenda häst (med några få undantag) är förkylda. Det ser inte ljust ut för morgondagens tävlingar för vår del alls.
Vi gör verkligen vad vi kan nu för att få dem friska med diverse boosters och descinficeringar. Kanske är det mest terapi för oss själva att känna att man faktiskt gör något, men jag hatar att bara sitta och vänta utan att agera.
Just när det är en storloppsdag så slår det extra hårt, men nu är det som det är. Vi får bara hoppas att vi får bort det här fort. 

En ganska lugn dag idag då vi inställde en del av träningen. Tyvärr har vi fått in förkylning i stallet hos hästarna och det är ju riktigt dålig timing med tanke på storloppen som kommer på söndag. 
Den enda fördelen med det här är att det är tydligt vilka som är sjuka och symptomen är inte diffus på något sätt. Det värsta som finns är när de ser friska ut men har någon virus som inte märks, det kan hänga kvar hur länge som helst. Nu kan det ju bli att vårat också tar tid på sig, men det känns som att det här mer är en akut grej som förhoppningsvis då kan passera snabbare, man hoppas ju det i alla fall...
Vi har varit relativt förskonade i år, hästarna har hållit sig friska. Men inte nu trots att våra åringar står i ett annat stall. Dock är det ju åringar över hela området, så jag gissar att det är det som har satt igång det hela. 
Angående våra starthästar på söndag så får vi bedöma nu här under helgen hur hästarna verkar innan vi tar något beslut, men självklart kommer ingen häst som inte verkar hundra procent frisk starta.

Otroligt trött igår kväll, de här resorna sliter rejält, men man återhämtar sig hyfsat snabbt.
Idag var det fulllspäckat schema i stallet med träning och nu har också åringarna kommit in, de anlände igår kväll. Verkligen jättefina båda två och idag har de varit ute och övat longering samt gått på en promenad runt området. De första dagarna nu handlar mycket om att de ska få vänja in sig vid miljön och landa mentalt. Men de verkar väldigt coola båda två och tar det mesta med ro.
Det är ju lika roligt och spännande varje gång med nya unghästar. Hur bra kan den här hästen bli? Drömmar och förhoppningar är det som driver och gör att man kan jobba nästan dygnet runt. 

Vi var framme kl 04.30 imorse, det gick faktiskt över förväntan att köra hela natten. Jag hade en dipp vid midnatt där jag började bli trött, men stannade och köpte dricka. Bara att komma ut i friska luften och röra sig en kort stund hälpte till, resten av resan gick smidigt.
Det var svinkallt på Övrevoll när vi kom fram, minusgrader och frost. Att lägga sig och vila i transporten någon timme var ingen höjdare, det blev snabbt en ganska vidrig kyla och till slut var det bara att gå upp. Vi åkte iväg sedan och åt hotellfrukost vilket var trevligt, därefter var det bara ett par timmars väntan innan tävlingarna drog igång.
Fina lopp av både Princeton Graduate och Quagmire som blev trea och fyra i stark konkurrens. Klart man vill vinna, men jag är ändå väldigt nöjd med båda hästarna. Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat. 
Skönt att komma iväg hem i tid också efter nattens körning, vi var hemma vid 21-tiden. 
Imorgon tränar vi vidare som vanligt!

Träning som vanligt på morgonen med en hel del snabbjobb och raskare canters och hästarna tränade på mycket bra, vi var väldigt nöjda.
Vi packade också och förberedde allt inför resan till Norge ikväll, så allt är redo när vi kommer till stallet och ska åka. Planen är att hästarna får middag och får vila ett tag och vid 22-tiden planerar vi att komma iväg för att vara framme extra tidigt imorgon bitti. Då kan de få frukost när de kommer fram och har sedan ganska många timmar för vila och återhämtningen efter transporten innan tävlingarna börjar. Det här upplägget har vi gjort tidigare och det har fungerat bra, det är mest jobbigt för den som ska köra (jag i detta fall), men viktigast är att det blir bra för hästarna.

Måndagar brukar vara en intensiv dag med mycket att göra och idag var verkligen inget undantag. Träning som vanligt och mycket annat arbete i stallet också.
Utöver det hade vi tränare möte med delar av Svensk Galopp vid lunch om elkostnader och annat. Jag tror jag låter bli att recensera det eftersom det innehöll så många grundfel från början till slut... Men intressant onekligen att se vilka som är närvarande eller snarare inte närvarande när det ska tas upp kontroversiella saker. 
Under eftermiddagen hade jag massor med annat inbokat och har dessutom äntligen lämnat in min bil på lagning efter den hemska krocken med rådjuret, skönt att få det ordnat.
Det blev sent innan jag var hemma och inte mycket skrivbordsjobb hanns med. Men idag har det i alla fall varit både anmälningar och startanmälningar till Bro Park. Nu på söndag har vi Blueprint som debuterar i Vinterfavoriternas Pris samt Chamori i Stockholms Fillies and Mares Stakes. Dessutom är Douze Points tillbaka på gräset i Sunday Special. 
Vi har också Beach Road One och Sharp Eye anmälda till veckan efter (den 23e) i s k Premiumlopp med rejält förhöjd prissumma som ser intressant ut. 
Imorgon är det en del raskare träning och framåt kvällen åker vi till Norge, mer om det imorgon!

Underbart lugn söndag som verkligen behövdes för att ladda batterierna, nu är vi redo för en ny vecka!

En intensiv arbetsdag som ändå gick väldigt bra. Quagmire gick ett kortare raskt jobb inför starten på onsdag på rakbanan och såg laddad och fin ut.  Daytona Gold gick en rask canter på dirttracken och sedan på upploppet ökade han på till full fart. Han såg fullständigt magisk ut, så imponerad över hur han galopperar när han tar i lite extra.
I övrigt var det lite blandat med både lugnare och raskare tempon. 
Faktiskt så red jag en tur idag, det var en upplevelse även om det bara var en långsam jogg på rakbanan. Jag har länge velat testa att rida Beach Road One, han är så fin och lugn, perfekt för en otränad och ringrostig ryttare... Han var till och med trevligare att rida än jag trodde på förhand och det var väldigt skojigt, men någon comeback för min del är det inte tal om. Det var bara roligt att ta en tur och visst kan det hända någon mer gång, men inte på regelbunden basis på något sätt. 
Nu tar vi lite helg efter en lyckad vecka och laddar för kommande tävlingar. Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

Idag en del raskare träning förutom så klart de som jobbade igår. Hästarna är på olika scheman vilka dagar de ska gå snabbare arbeten beroende på när de har nästa planerad start. 
Nästa vecka är det tävlingar på Övrevoll på onsdag lunch och den startlistan kom ut idag. Där har vi Princeton Graduate och Quagmire i Michelets Minnelöp som är ett större lopp över 2830 meter gräs. Vi har vunnit det här loppet tidigare med House in Order och nu gör vi ett nytt försök med de här två. 
Sedan är det också storlopp nästa söndag (den 16e), den startlistan kommer ut på måndag och det ska bli spännande hur det ser ut när väl den definitiva startanmälan är gjord, det är många hästar på listan till de stora loppen. 

Det var som jag skrev igår grästräning idag för hästar som ska starta i insatslopp nästa söndag (den 16e). Vi hade Blueprint och Chamori där och de gick ett längre arbete från mitten på bortre långsidan tillsammans och gjorde det bra båda två, väldigt roligt att se.
I övrigt var det mycket att rida men mestadels mellantempon som gällde, lite lagom raskt så där och även det gick bra. 
Vi hade banrådsmöte/samrådsmöte kl 10 och gick igenom en hel del saker inför vintern och om banorna och annat. Tycker det på det hela var ett givande möte även om en del saker hade kunnat vara lite tydligare. 
För övrigt så mådde Stureplan finfint och hade tagit gårdagens lopp på bästa sätt, det är alltid det man vill kolla av ordentligt dagen efter tävling. 
Det blev en intensiv men bra dag med positiva träningspass.
Imorgon tränar vi vidare! 

 

Tävlingar idag, men ändå en relativt lugn dag för oss som bara hade en starthäst och i första loppet. Stureplan gjorde det bra med en tredjeplats på för kort distans och det är så roligt att se en häst som bara älskar att tävla, han blir verkligen superpeppad och jätteglad. Se närmare kommentarer om insatsen under fliken (Starter &) Resultat. 
Så för ovanlighetens skull fanns det tid sedan att se loppen i lugn och ro samt hinna prata med lite trevligt folk som var på plats. På restaurangen var det nästan fullpackat, luncherna är mycket populära och det är många på plats som inte har någon som helst anknytning till galoppen, de är där för att äta lunch. Här har ju Svensk Galopp ett gyllene tillfälle att få fler intresserade på ett enkelt sätt. Dela ut program till alla och ha en värd/värdinna på plats som finns tillgänglig för information och svar på frågor. Det finns verkligen mycket som kan göras på ett enkelt och relativt billigt sätt.
Imorgon är det grästräing på morgonen och för övrigt träning som vanligt. 

Idag var det blandad träning med betoning på lite raskare tempon. Hästarna gjorde det jättefint och såg mycket bra ut allihop. Tvååringarna är verkligen på gång nu, de går starkt framåt hela tiden. 
Igår skrev jag ju om själva auktionen i lördags, idag kommer lite mer om de två hästar vi köpte:
Nr 40 Queens Legend- Direkt när jag såg henne så lyste hon klass, man såg att hon är en häst som vet sitt värde. Vissa hästar har bara den auran, de är så fyllda med självförtroende på ett coolt sätt. 
Fantastiska Funny Legend är hennes mormor och hela stammen ser mycket bra ut. Hon är snygg, korrekt och så skrittar hon mycket bra och elastiskt. Skritten är viktig, den visar hästens sammansättning i kroppen och motorn. 
Hon hade precis alla rätt med en sällsynt utstrålning, så jag blev minst sagt glad när vi kunde köpa henne och det till ett mycket bra pris, 100 000 kr. I mina ögon var hon värd mycket mer, men med tanke på världsläget så har ju priserna på auktionerna varit rejält nedåt och då är det fyndläge.
Vi kommer sälja henne i andelar och vi har redan flera som är intresserade, men än finns andelar kvar om man är intresserad. 
Hon kan vara det där superstoet som dyker upp ibland.
Nr 46 Wayfarer- På auktionen hade jag ett antal intressanta nummer som jag skickade till ägare som ville hänga med under auktionen och veta vilka vi kanske skulle bjuda på. Den här hästen skickade jag aldrig, jag trodde han skulle kosta mer än en halv miljon kronor och att jag hade noll chans att kunna köpa honom. Pappa Galiway kostar 30 000 euro att betäcka med och med en internationell toppstam på en superfin individ som han är så borde han ha gått hur dyrt som helst. 
Idag såldes en Galiway-avkomma i England på Book 1 (den finaste delen av auktionen) för 2,1 miljoner svenska kronor, snittpriset i år på hans avkommor är nästan 92 000 euro!
Så att vi kunde köpa honom för 135 000 kr är nästan overkligt. Jag måste ge Stall Sigfridsson en eloge för att de ändå släppte sina fina hästar till köpare trots att det var alldeles för billigt. Det gör att folk vet framöver att de anpassar sig efter marknaden och jag tror att de kommer vinna mycket på det i längden.
Att vi kunde köpa de här otroligt fina hästarna känns enormt peppande och roligt, att få in hästar av hög kvalitet och sikta högt är ju exakt det vi vill!

Idag var det en vanlig måndag kan man säga, mycket att rida och att göra. Träningen var rutinträning i lagom lugna tempon och hästarna var lite extra pigga efter en träningsfri söndag och kanske också av den lite kyliga luften. 
Vid lunch när vi var klara hade vi tränarmöte och en hel del saker på agendan som vi ska jobba vidare på. Det är toppen att vi kan enas om saker vi har gemensamt och samarbeta, tycker det fungerar mycket bra.
Jag utlovade i lördags lite mer detaljer om auktionen och också om hästarna. Jag tänkte idag ta mina tankar om auktionen:
Lokaliseringen i Göteborg är bra. Det är nära för de som bor i Skåne, Norge, Danmark och ja så klart då i Göteborg... Vi i Stockholm är de som får åka längst, men det är hanterbart. Efter många stridigheter mellan Stockholm och Skåne de senaste åren i Fullmäktige bl a så känns det här som en bra och neutral plats för alla. 
Ett jätteplus var att hela stallområdet och visningar var under tak. Det regnade rejält när vi kom fram, då var det toppen att slippa gå runt dyngsur och kall hela dagen, man kunde istället bekvämt gå runt och titta i lagom värme vilket också är inbjudande för ägare och andra intresserade att följa med. 
Under själva auktionen kunde man äta middag (tre rätters) och det var också väldigt trevligt, det gjorde att kvällen inte blev seg för de som kanske väntade på något speciellt nummer senare.
Som vanligt är auktionförrättaren Alastair Pim ett superproffs och jättevärdefull för säljarna, han får ut det mesta utan att vara seg och tjatig. 
Att hotellet vi bodde på låg i samma byggnad var också perfekt, det blev efter auktionen att folk satt kvar och pratade i flera timmar och den gemenskapen är inte alls oviktig. 
Det som måste förbättras är ju framför allt hemsidan och livestreamen som strulade, folk som inte är på plats ska veta att det fungerar. Resultaten där ska också komma in vartefter så att om det finns intresserade köpare så ser de vilka hästar som återropats. Det hjälper till så att fler hästar kan säljas under tiden. 
Dessutom tycker jag att de borde ta tillbaka de organiserade visningar som var tidigare när tio nummer i taget gick runt. Då kunde man se samtliga hästar på en timme och sedan koncentrera sig på de som var intressanta. Det kan även finnas hästar man inte bockat i på förhand som ser jättefina ut och som man annars missar. 
På det hela taget är det här en lokal som känns jättebra och ett koncept att bygga vidare på. Att sedan priserna var lägre än vanligt var ju inte otippat med tanke på räntor, elpriser mm, men desto mer fynd för de som köper. Så har man möjlighet och intresse av galopphäst så är det läge nu!

En god frukost på hotellet och därefter bilkörning hemåt igen var det som gällde idag. Vi följde tävlingarna i Norge via Atg Live på hemvägen och vädret verkade inte direkt på topp där, det såg ut att regna rejält. Hoppas det blir trevligare väder och att banan hinner torka upp tills vi har starthästar där vilket är den 12e (dvs nästa onsdag).
Båda hästarna vi köpte igår åkte hem till sina respektive uppfödare för att få ett par veckor till ute med kompisarna innan allvaret börjar. Jag fick meddelande från båda två att de mådde bra och att hemresan från auktionen hade gått fint.
Imorgon startar vi upp en ny vecka med träning som vanligt.

I stallet idag var det ganska lugnt, men vi red ändå en hel del hästar.
Huvuduppgiften idag var så klart auktionen i Göteborg och jag reste imorse med bil i sällskap med min syster och vi var framme strax efter kl 14. 
18.30 började auktionen, så det gav oss ordentligt med tid att titta igenom alla hästar vi var intresserade av. Det blev två köp och att vi fick dessa två hästar var så långt över alla förväntningar man bara kan komma. Jag är så glad för de här köpen så det är inte klokt. Att få in kvalitativa hästar är ju det viktiga för framtiden.
Det blev sent innan auktionen var slut och vi kom till hotellrummet. Imorgon bitti kör vi hem igen direkt efter frukostn. Nu blev det en kort uppdatering, men på måndag kommer mycket mer utförligt om auktionen som helhet, våra köp mm.

Så var det sista september idag då, jag är lika förvånad varje gång en månad tar slut, det går ju så fort. Samtidigt så ser jag fram emot oktober eftersom vi har många planer på starter i större lopp för flera av hästarna samt att vi också har en hel del hästar som börjar bli redo för start och som förmodligen kommer börja starta denna månad.
Dagens träning gick väldigt bra och det var raskare tempon som gällde till stor del. Raskast gick Stureplan, Chamori och Quagmire, de såg mycket starka ut alla tre. 
Snäppet lugnare men fortfarande friskt tempo höll Beach Road One, Snowfoot, Dharwin och Forty Love som alla tränar på jättefint.
Även övriga hästar såg bra ut, extra glädjande att Blueprint har tagit sitt kval på bästa möjliga sätt och Andreas tyckte han till och med kändes bättre än innan han kvalade. 
En stor guldstjärna delar jag ut till PA (Gråberg)! Jag vet hans arbetsmoral sedan tidigare, hans mentalitet av att "show up every day", att inte stanna hemma för att man är lite hängig är en stor del av hemligheten bakom hans framgång. Även när han vunnit Stockholm Cup eller Derbyt så är han i stallet morgon efter och rider, sådan har han alltid varit. De ytterst få gånger han stannat hemma sjuk, då har man vetat att han verkligen varit rejält dålig. 
Imorse var han på plats klockan sju och snabbjobbade Chamori. När jag åkte och mötte honom efteråt för att höra om han var nöjd så grinade han så illa att jag trodde att det var något fel med hästen, men så var det inte. Det visade sig att PA igår hade råkat kliva i ett jordgetingbo och fått 10-15 stick per ben. Han var så svullen på benen att han inte kunde dra igen stövlarna utan red med dem öppna bak och det gjorde rejält ont när benen låg mot hästens sidor. Men att strunta i att rida, det var det inte tal om... Älskar den fightingspiriten!
Imorgon är ganska många hästar lediga, men några kommer att träna. Jag är dock inte på plats, jag åker till Göteborg imorgon bitti i sällskap med min syster för att inspektera åringar och gå på auktionen på kvällen. Det ska bli jättespännande!

Idag var det något färre turer att rida än vanligt och vi var klara med träningen extra tidigt. Då lade vi istället extra krut på skötsel av hästarna, en nog så viktig sak att alltid hinna med och när tid finns för extra mycket pyssel så är det jättebra.
Det var mest mellantempo eller lugnare som gällde för träningen idag, men imorgon blir det en del raskare farter för en del av hästarna!

Onsdagar brukar ofta vara en träningsfri dag, men inte idag. Vi red turer från morgonen och det blev en ganska fullspäckad förmiddag eftersom vi utöver träningen skulle hinna klart med allt i stallet innan tävlingarna drog igång.
Endast Douze Points till start idag och det var ett test för att se hur dirttrack fungerade och det gjorde det inte. Han tog pengar, men var ändå långt under det han visade på gräset och nästa start blir det tillbaka till gräs.
Det stora glädjeämnet för dagen blev istället Blueprint som kvalade precis som vi ville, superlätt hela vägen och han var aldrig ur canter. Han uppförde sig också exemplariskt och klassigt, vilken fantastiskt fin häst han är!
Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat!
Imorgon tränar vi vidare som vanligt!

Trots mycket regn igår hade både dirttrackbanan och rakbanan klarat sig relativt bra. Rakbanan var lite geggig precis i början av sträckan, men resten var i fint skick om än lite åt det djupare hållet jämfört med normalt. 
De som cantrade på raskare igår fick hålla sig i lite lugnare tempon idag medan några andra tränade på mer, det var helt enkelt ganska varierad träning. 
Imorgon kommer vi träna en del hästar på morgonen trots att det är onsdag, den här veckan är lite special eftersom det är åringsauktion i Göteborg på lördag och jag kommer vara där. 
Det är också tävlingar imorgon och vi har en kvalhäst och två starthästar (i samma lopp). Jag har uppdaterat med kommentarer om deras chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

Som vanligt på måndagar så var det mycket att göra och de allra flesta hästar att rida. Väderprognosen sa massor med regn och det kändes osäkert hur pass bra banorna kommer bli om det kommer så mycket regn som förväntat. Därför fick några av hästarna träna på idag ifall det är mera begränsade träningsmöjligheter imorgon. 
Regnet kom och gick mest hela tiden, ena stunden vräkte det ner för att sedan sluta ett tag innan himlen mörknade igen och regnet satte igång igen osv...
Men vi genomförde all träning enligt plan även om några av turerna reds i rejält regn. 
Anmälningar idag till nästa onsdag och då har vi Stureplan som ska testa kortare distans, det blir spännande att se hur det passar. 
Imorgon får vi se hur banorna är efter regn, men känslan är att det kanske inte kommit så mycket regn som befarat.

Otroligt välbehövligt lugn dag, ibland behöver man verkligen bara få ta det helt lugnt för att komma ikapp lite. 
Imorgon är vi redo för en ny vecka!

Även idag var Vanessa sjuk, men istället hade vi Matilda på plats som red turer nästan hela förmiddagen. Tappert gjort måste jag säga eftersom hon bara sporadiskt kommit och ridit enstaka turer sedan graviditet och mammaledighet. Men Matilda är en riktig träningsfantom som bl a är ute och springer långa sträckor så grundkonditionen finns i alla fall.
Det var många hästar att rida och en intensiv dag, men det gick ändå toppenfint tack vare bra uppbackning i stallet samt ett schema som gjorde att det flöt på. 
Några hästar gick raskare tempo och snabbast gick Princeton Graduate som startar på onsdag samt Quagmire som siktar på start i Norge igen om ett par veckor och båda gjorde det superbra. Även Snowfoot cantrade på lite friskare och börjar äntligen komma igång nu efter att ha tagit lång tid på sig. 
Imorgon ser jag verkligen fram emot en lugn söndag, det var väldigt länge sedan det var en dag hemma och lite återhämtning behövs. 
Ett litet tips till er som gillar bra serier om ni inte redan har sett den: Tunna blå linjen som ligger på Svt Play. Säsong ett kom förra året och var fantastisk, nu har säsong två börjat med ett nytt avsnitt varje söndag och då har de också lagt ut första säsongen igen. Om poliser i Malmö och det är en serie med skådespelare, men känns så verklig att det nästan skulle kunnat vara en dokumentär. En otrolig insikt i polisers inte alltid så enkla vardag av högsta kvalitet, se den!

Vanessa var sjuk idag, så vi fick planera om arbetet och turerna litegrann men det gick bra. Två hästar gjorde lite raskare träning idag;
Douze Points gjorde ett längre snabbare jobb tillsammans med Ulrika på dirttracken och han såg hur stark ut som helst. Väldigt roligt att se!
Ett annat glädjeämne var Daytona Gold som verkligen är på gång tillbaka. Han inledde ju året med en överlägsen seger, men i starten efter var han sig inte alls lik och efter det var han konstigt seg och trött.
Efter en hel del veterinärkontroller och blodprov så är det till slut utrett och klart att han fått i sig något giftigt, men vad det är kan de inte säga och inte heller när. Veterinären sa att om en häst blir förgiftad så kan det påverka allt från fem minuter till hela livet, så det är omöjligt att veta vad som hänt hur gärna man än vill. Men nu är alla prov bra igen och han verkar helt ha återhämtat sig och ser helt fantastiskt fin ut. Men som jag skulle vilja ha svar på vad som hände...
Igår var det startanmälan till onsdag och då har vi Princeton Graduate och Douze Points i samma lopp samt Blueprint i kval istället för söndagens inställda kvallopp.

Ingen bra inledning på dagen när ett rådjur hoppade ut på motorvägen och krockade rätt in i sidan av bilen. Den där smällen kommer det dröja innan jag får ut ur huvudet... Det gick så sjukt fort, jag såg den knappt ens i ögonvrån förrän det hände, den var aldrig framför bilen utan kom ut rätt emot sidan. 
Som tur var dog den omedelbart och slapp lida, men hela upplevelsen var verkligen hemsk. Att bilen blev ganska demolerad framtill betyder däremot inte alls något, det går att ordna.
I sju år bodde vi på landet där de sista sju kilometerna var en slingrande väg med massor med djur i skogarna runt omkring. Det var alltid min stora rädsla att råka köra på ett djur och dagen vi flyttade så tänkte jag att jag klarade all denna tid utan någon incident. Och så sker det på E18 vid Barkaby istället....
Men väl i stallet var det bara att sätta igång arbetet efter att jag klarat av det som skulle göras med anmälan till polisen och sånt som är obligatoriskt. 
Dagens träning var väl av det mer lagom slaget med mellantempon och några som höll sig i lugna tempon. 
Ja, dagens inlägg blev inte så mycket om stallet men så var det inte heller någon vanlig dag.

Det kan faktiskt vara lite skönt ibland med en dag som idag när hästarna har ledigt från träningen och allt är lugnt på ett helt annat sätt än normalt. 
Dagen flöt på bra och vi hann också med en trevlig fika under dagen när ägare dök upp med bullar. 
Imorgon är vi tillbaka i vanliga rutinerna och träningen!

Idag var det blandad träning med flera hästar som tränade på i friskare tempo och samtliga såg mycket bra ut.
Extra plus för våra tvååringar, det är med stor förväntan och förhoppning jag ser fram emot när de ska börja tävla så fort de är redo. Det känns som att vi har flera riktiga guldkorn där!
Inga tävlingar denna vecka, Bro Park tävlar nästa onsdag på lunchen och vi har några hästar anmälda där, startlistan ute på torsdag. 
Imorgon blir det en lugnare dag för hästarna när det är en tävlingsfri onsdag.

 

Gårdagens starthästar mådde bra idag förutom att Timo Nurmos hade ådragit sig några skrapsår på ett ben, troligtvis när han blev klämd vid start eller annars i första sväng. Men det är bara ytliga sår och de bör vara läkta ganska snabbt. 
Vi var alla ganska trötta idag efter en lång dag igår, men det var ju ändå rätt många turer som skulle ridas och arbete som skulle genomföras oavsett så det var bara att kämpa på.
Tävlingar tar mer på krafterna än man kanske tror, det är så mycket på en gång. Igår blev det också sent i och med att kvalet skulle ridas först kl 18.25 och efter olyckan i loppet innan så gick vi i ledvolten till nästan kl 19 innan vi gick hem (då låg den skadade ryttaren Elin fortfarande ute på banan).
Idag blev det rutinträning som oftast på måndagar med träning i lagom lugna tempon och hästarna var pigga men skötte sig ändå bra.
Imorgon är vi alla förhoppningsvis mer utvilade!

En jättefin tävlingsdag, årets största på Bro Park. Massor med folk och god stämning, det var en riktigt härlig storloppskänsla hela dagen och ett bra arrangemang. 
Vår första starthäst någonsin i Stockholm Cup International och Timo Nurmos gjorde oss stolta med en mycket bra prestation. Även om han blev oplacerad så var han futtiga fem längder från seger och gjorde ett starkt avslut efter att ha hamnat för långt bak från start. Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat.

Morgonen inleddes precis som vanligt med stallarbete och därefter satte vi igång dagens träning. Några som tränade på lite mer, annars var det mer åt det lugnare hållet på tempon idag. 
Efter avslutad träning blev det utöver de vanliga sysslorna även en hel del förberedelser inför morgondagen med fix med träns, dressar mm samt shamponering och extrapyssel med start och kvalhästarna. Dessutom gjorde vi en välbehövlig storstädning i köket mm så det ser lite extra trevligt ut imorgon när det nog kommer en hel del folk under dagen.
Så är det nu då dags för årets största tävlingsdag på Bro Park imorgon med massor med fina lopp och naturligtvis Stockholm Cup International som stor höjdpunkt. Vi har två starthästar och det ska bli jättespännande. Vi har dessutom en otroligt fin tvååring som kvalar och det gör han direkt efter sista loppet.
Se närmare kommentarer om morgondagens start och kvalhästar under fliken Starter (& Resultat).
Önskar alla en jättefin helg!

Idag blandad träning med både raskare och lugnare tempon. Hästarna såg toppenfina ut och skötte sig bra. 
Hela den här veckan har det varit väldigt mycket att fixa med utöver stallarbetet och det har varit skönt att få bocka av en hel del arbetsuppgifter som behövt göras, precis som det är ibland. Nu ser jag fram emot en spännande helg!

Många turer att rida idag, men hela träningen flöt på bra. Vid tredje turen började det regna litegrann, men det höll sig till lättare duggregn som tur var. Det är ju inte så roligt varken för hästar eller ryttare att vara ute och träna i spöregn... 
Vi varvade turer på dirttracken med turer på rakbanan beroende på vad som passar bäst för varje häst. 
Som vanligt var det också en del annat pyssel i stallet både med hästarna och annat.
Nu är det bara tre dagar kvar till söndagens tävlingar. Att ha starthäst i Stockholm Cup känns verkligen roligt även om vi inte är ett dugg tippade och inte med i förhandssnacket alls. Jag ser med spänning fram emot hela dagen med två starthästar i de största loppen samt en superfin tvååring som ska kvala.   

En välbehövligt lugn onsdag för både hästarna och vi som jobbar i stallet. Imorgon tränar vi vidare som vanligt!

Väderprognosen sa regn kl 9-10 någonting. Så vi ändrade upplägget för dagen och istället för att först göra klart stallet med mockning och annat så började vi rida ganska direkt för att hinna undan så mycket som möjligt innan det började. Vi försökte vara snabba mellan turerna samtidigt som himlen blev mörkare och mörkare...
När sista turen galopperade så började det dugga och innan de var inne så fullständigt vräkte det ner. Sedan bara fortsatte och fortsatte det. 
Vi skulle ha en starthäst på kvällen, men hon fick stå över denna gång. 
Imorgon är det en lugnare dag för oss och sedan tränar vi vidare inför en mycket spännande helg!

Morgonen inleddes med grästräning för Timo Nurmos inför söndagens start i Stockholm Cup. 
Det är vår första starthäst i det loppet och det känns bara jätteroligt och spännande. Han kommer inte vara tippad ett dugg, så ingen press alls. Men vi är ändå mycket nöjda med honom och han går bara framåt precis hela tiden i form. Så klart supertufft motstånd, men bara att ha en häst som duger att vara med är stort. 
På söndag har vi också Beach Road One i Nickes Minneslöpning och det blev bara sju startanmälda, men så klart även där bra hästar och Duca di Como som trolig favorit från spår ett.  
Dessutom är det dags för kval för Blueprint som är en häst vi har mycket stora förväntningar och förhoppningar på framöver. 
Men först tävlingar imorgon där Chamori ska testa om dirttrack är hennes melodi eller om hon är en ren gräshäst. Se närmare kommentarer under fliken Starter (& Resultat).

En väldigt fin tävlingsdag idag för den skandinaviska hästen. Vi hade två starthästar i samma lopp, men båda kom bort av olika skäl även om Sandstorm fick sista pengarna och Douze Points var precis bredvid. Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat. 
Imorgon är det träning som vanligt och också spännande startanmälan till Stockholm Cup-dagen söndag. 

En lördag med träning på dirttracken och rakbanan, både lugnare och raskare tempon samt också startboxövningar för tvååringarna som skötte sig jättebra. 
En del pyssel och fix i stallet och med hästarna som vanligt också. Jag var kvar en stund efter vi var klara med förmiddagsarbetet, tycker det nästan är den mysigaste stunden på dagen när allt egentligen är klart och man kan greja med saker man kanske inte hunnit med tidigare under dagen, sånt extrajobb som inte är superviktigt men ändå bra att få gjort. 
Imorgon är det tävlingar på Bro Park med Breedersdagen och jättefina lopp. Vi har två starthästar i samma lopp, se närmare kommentarer under fliken Starter (& Resultat).

Klockan tre imorse var vi hemma. Oerhört tacksam för att PA Gråberg åkte med oss i transporten hem, han var snäll och körde när jag blev trött på slutet av resan.
Efter knappt två timmar på soffan på kontoret var det dags att sätta igång dagen och så länge man håller igång är det inga som helst problem. 
Det var blandad träning tempomässigt idag och dessutom blev det lite startboxträning för Dharwin och Blueprint som siktar på kval inom kort. 
När jag kom hem efter lunch var det som att någon slog en i huvudet, har sovit mest hela eftermiddagen och har förhoppningsvis sovit igen det mesta.
Imorgon är det träning som vanligt och så ser vi också fram emot tävlingarna på söndag.

Hemma var det träning som vanligt men åt det lugnare hållet. På Övrevoll var det en lång väntan eftersom det var kvällstävlingar. Princeton Graduate gjorde ett bra lopp igen i St Leger och blev fyra efter två störningar på upploppet, annars hade han med största sannolikhet varit trea. Han gör det bra varje gång och min känsla är att det finns massor med utveckling kvar i honom framöver, inte minst till nästa år. 
Se närmare kommentar under fliken (Starter &) Resultat!

Lugn förmiddag i stallet för hästarna som det brukar vara när vi inte har några starthästar för dagen. Det var ju tävlingar idag på Bro Park, men vi hade ingen starthäst denna dag. Det är tätt på given med tävlingsdagarna, vi har ju förutom Övrevoll imorgon även Bro Park både på söndag, tisdag och nästa söndag. 
Men först då Norge imorgon och vi kom iväg vid lunch och var framme strax före kl 20. Princeton Graduate gör imorgon spännande start i klassiska St Leger. Se närmare kommentar under fliken Starter (& Resultat).

En intensiv dag med en hel del raskare träning för hästarna. Det var en fröjd att se hur fina de såg ut och hur bra de jobbade, väldigt peppande!
Så fort träningen var klar så åkte jag mot Hästsportens Hus för möte i Tävlingskommittén. Normalt sett är mötena över Teams men denna gång så möttes vi allihop "live in person" och jag tror att det var väldigt bra. Vi började kl 12 och var klara strax före kl 18 och även om vi ibland är långt ifrån varandra så var det ändå ett konstruktivt och givande möte tycker jag. 
Imorgon är det tävlingar på Bro Park men vi har inga starthästar. Istället så packar vi och åker mot Övrevoll vid lunch med Princeton Graduate för start på torsdag. 

En ganska vanlig måndag, mycket att rida och alltid massor i stallet också. Själva träningen var mer åt det lugnare hållet, imorgon blir det mera tempon.
Startanmälan idag och på torsdag startar Princeton Graduate i Norsk St Leger, det ska bli väldigt spännande!
Det var också startanmälan till Bro Park på söndag då det är Breeders-dagen. Både Douze Points och Sandstorm kom med i Consolationloppet. Att Douze Points med 79 i hcp inte kom med i huvudloppet var ju väldigt tråkigt, hade inte kunnat tro att det inte skulle räcka för att komma med men nu är det som det är. Även om det är mycket fina pengar även i Consolation så är det så klart inte som i huvudloppet. Nu hoppas vi på fina insatser från båda och att de sedan kommer in i Breeders i Norge istället om två veckor. Där finns ju två lopp över kortare och längre distans, så tror att det delar upp sig lite mer där. 

Lugn söndag med lite återhämtning och också hinna ikapp med massor med skrivbordsarbete. Ibland är det svårt att hinna med allt, så det är skönt att kunna få ett antal timmar att bara jobba av en hel del. 
Imorgon är det startanmälan både till Norge torsdag och Bro söndag!

Så var det lördag och helg. Träning som vanligt i blandade tempon och hästarna såg fina ut. 
Det är kallt nu på mornarna, det är en enorm skillnad på graderna nu och för bara två veckor sedan. Vi stänger fönsterna på nätterna och alla hästar har täcken på sig. De behöver också täcken i hagarna de första timmarna på morgonen och vi som jobbar har jackor (jag som alltid fryser har till och med haft en vinterkappa på mig vissa dagar). Det var ju alldeles nyss jättevarmt redan kl 5 på morgonen och alldeles för hett för att använda täcken överhuvudtaget. Även om solen skiner fram mot dagen emellanåt så är det inte alls någon större värme längre. 
Efter avslutat arbete idag tog vi en gemensam lunch nere på Brobaren och det blev ett trevligt sätt att avsluta veckan på tillsammans.
Imorgon ser jag fram emot en ledig dag men också att hinna med en del skrivbordsjobb som har släpat under veckan när vi varit ute och rest. 

Lite av en mellandag träningsmässigt med mestadels lugnare tempon för hästarna eftersom många gick raskare igår. 
Undantaget var Dharwin och Forty Love som galopperade på i lite friskare tempo och gjorde det mycket fint. 
För övrigt som vanligt en hel del annat pyssel att fixa med i stallet, det är liksom aldrig så att det inte finns något att göra utöver det vanliga arbetet. Det ständigt pågående projektet är frisering av manar och städning av utrymmen för att hålla efter så det är ordning på allt. Det är sånt vi försöker fixa med så fort det finns tid över efter det vanliga arbetet med hästarna är klart. 
Imorgon är både PA och Andreas i Göteborg, så vi får klara oss utan dem och då blir det lite fler turer än vanligt att rida.

Så var augusti slut. Hösten kom verkligen på en sekund, nu är det inte alls sommar längre tyvärr. Egentligen är hösten en mysig årstid, det är mest vetskapen om att det kommer bli vinter sen som förstör känslan.
Jag var rätt trött idag, köra transporten sliter en del, men samtidigt är det roligt att vara ute på en liten roadtrip ibland. Det är mest de första dagarna efteråt man är ganska mosig och seg.
Idag var det en del raskare träning. Princeton Graduate och Douze Points tränade tillsammans på gräset i ett längre jobb och de gjorde det mycket bra båda två. 
Beach Road One och Blueprint tränade på dirttracken ihop och gick snabbare på upploppet och lite innan och efter. Det blev ett mycket bra upplägg och de såg toppfina ut.
Övriga hästar höll sig snäppet under i tempo eller lugnare än så och dagen flöt på utmärkt både gällande själva träningen och arbetet. 
Imorgon tränar vi vidare!

Nu är vi hemma igen efter en lång dag. Stureplan gjorde ett helt okej lopp med tanke på att det var länge sedan han startade, men helt klart tröt luften sista biten. Hade han bara varit en liten nos snabbare så hade vi blivit tvåa. Det var irriterande, men i övrigt måste jag ändå vara nöjd med insatsen och han kommer gå framåt enormt på det här loppet. Se närmare analys under fliken (Starter &) Resultat.

Banorna hade torkat upp en hel del idag, dock inte helt och hållet utan det fanns fortfarande några lite blötare partier. Vi red några turer på dirtracken och resten på rakbanan som torkade upp mer och mer under dagen med varje harvning. 
Samtidigt förberedde vi transporten och packningen till Malmö och vi kom iväg strax efter kl 11. Vid 18-tiden var vi på Jägersro och det var travtävlingar för fullt det där när vi kom. Dock hade vi fått ett lugnt och bra gäststall lite på baksidan så det var perfekt.
Stureplan
har rest mycket bra, han var supercool men ändå entusiastisk. Man får i alla fall inför det här loppet komma ihåg att det är första starten på länge. Se närmare kommentarer om chanserna under fliken Starter (& Resultat).

Efter allt regn som kommit var det lite av en utmaning att hitta bra ställen att träna på idag. Stora gräsfältet bakom banan var fint och där kunde vi galoppera samt att det gick att cantra lugnt på stora banan. Det handlade mest om lugna canters och att hästarna skulle få komma ut och galoppera. 
Allt gick över förväntan med tanke på att det var pigga hästar som tränade på lite andra ställen än normalt. 
Imorgon har förhoppningsvis det mesta torkat upp igen och vi kan träna som vanligt.

Väderprognosen sa att det inte bara skulle regna idag, det skulle komma skyfall. Det låg mörka moln över himlen från morgonen, men timmarna gick utan något regn och man höll andan; skulle vi hinna tävla klart innan regnet kom? 
Men efter tredje loppet började det och vid fjärde vräkte det ner och så klart påverkade detta banan massor. Den blev väldigt tung och framför allt blev fästet inte särskilt bra. Det är omöjligt för en bana att svälja sådana mängder vatten på så kort tid. 
Sandstorm hanterade den inte särskilt bra och hamnade i det slagna fältet. Vi har varit bortskämda med fina prestationer från honom i de stora loppen, men inte den här gången. Så klart att det var en besvikelse, men med tanke på banförhållanden så kan vi glömma det här loppet, ta nya tag och sikta mot nästa lopp istället. 

Åkte från stan som vanligt på morgonen och det hade inte regnat en droppe, såg inte ut att ha gjort det någonstans på vägen heller. Kommer till Bro och kan knappt parkera bilen eftersom det är en sjö av vatten på marken, det hade fullständigt vräkt ner under natten och det måste varit väldigt lokalt. 
Banorna var mera lämpade för gyttjebrottning än för träning... Omöjligt för en bana att allt det vattnet ska kunna rinna igenom på nolltid, men det torkade upp mer och mer under dagen, det behövdes bara lite tid.
Det blev en snabb ändring i schemat till travturer för ungefär hälften av hästarna medan resten fick gå en extra lång tur i walkern istället. 
Färre turer innebar mer tid över för annat så förutom det vanliga pysslet med hästarna blev det också en del städning samt extra noggrann krattning och rensning ute runt stallet. 
Vi firade också Quagmires seger med en tårta som var lika god som den var snygg, specialbeställd med hans namn och allt av hans ena delägare Marie. 
Imorgon är det tävlingar igen, vi har bara en starthäst men inte i vilket lopp som helst utan i Jockeyklubbens Grand Prix som är ett ganska nytt lopp som är tänkt att vara ett sorts skandinaviskt derby. Se närmare kommentarer om våra chanser under fliken Starter (& Resultat).

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Just nu finns några andelar kvar i mycket fina blivande tvååringen Queens Legend som vi har stora förhoppningar på. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1