Dagbok

Stallets dagbok

Det kändes som lilla julafton att få åka till stall 1 imorse och alla hästar stod där. Vi har fortfarande en hel del att fixa med, få ordning på alla saker och vi hade fortfarande en del större, tyngre saker att flytta från stall 9. Vi är inte helt klara med allt än, men hann med massor idag, vi jobbar oss framåt. 
Sedan är det också en hel del som inte fungerar när vi varit borta så pass länge, det är vattenrör som behöver fixas och lite annat sådant, men även det börjar ordna upp sig. 
Träningen hölls i något lugnare tempon idag, lite lagom måndagsträning så där. Imorgon blir det mer raska tempon. 
Startanmälan idag till på söndag på Bro Park och då har vi tre starthästar. Sedan är det också tävlingar på onsdagen, alltså tre dagar senare igen på Bro Park och även där har vi flera hästar som siktar på start. Därefter Göteborg söndagen efter det och där har vi en hel hög med hästar som är anmälda. 

Lugn söndag med planer att först följa Jägersrotävlingarna och därefter fotbollsfinalen. Av Jägersro blev dock inget efter startboxhaveriet och en mer absurd bild än den av de ihoprasade startboxgrindarna är svårt att hitta. Jag förstår att startboxar kan gå sönder, men att de kunde rasa ihop på det där sättet hade jag ingen aning om, lite chockartat att se de där bilderna. 
Nu rids dagen imorgon istället och det var det absolut bästa som kunde göras med det som har hänt. De som hojtade om flaggstart vet inte vad de pratar om, det hade varit omöjligt att genomföra och djupt orättvist om det hade försökts. Att dra på den här dagen hade inte heller varit bra, nu är alla hästar på plats och redo för idag, att vänta ett dygn är det bästa alternativet. 

Idag. Äntligen! Som vi har väntat på den här dagen. Kändes nästan overkligt när vi idag äntligen kunde flytta tillbaka till vårt stall. 
Det var ju i oktober förra året vi till slut hittade att stallet hade högsta graden av mögel. Det efter att hästarna varit sjuka och haft många märkliga symptom under året. När beskedet kom var det som att en pusselbit föll på plats och man såg hela bilden, då fick vi en tydlig förklaring till allt konstigt som varit. 
Vi trodde att utflyttningen skulle vara i ett par veckor max, men här är vi nio månader senare. Jag avstår att gå in närmare på anledningen till att vi blivit stående och väntat på det här så länge, men det har liksom inte varit i våra händer kan jag i alla fall säga. 
Nu blev till slut saneringen klar och från och med i onsdags hade vi klartecken att påbörja målningen av all betong med en specialfärg som ska vara gynnande både för att hålla stallet fräscht och förenkla städning/tvätt av väggar framöver. 
Som den sanna tidsoptimist jag är så trodde jag att det här målandet skulle gå ganska raskt, men kände direkt onsdag morgon när vi väl satte igång att jag hade underskattat hur lång tid varje box tar. Vi lyckades få in en hel del hjälp och det är jag mycket tacksam för, de har gjort ett fantastiskt jobb. Jag har målat varje dag direkt när sista turen varit riden och resten av dagen, det är jobbigare än man kan tro att stå och måla, mest för ryggen. 
I torsdags kväll blev vi helt klara med ena delen av stallet (och även nästan halva andra), så igår kunde vi förbereda en stor del av inflytten i ena halvan av stallet. Resten av stallmålningen blev klar igår, så idag kunde vi efter hårt jobb på morgonen flytta in hästarna igen. Känslan när första hästarna (Gold Streak var allra första häst in) kom in i sina boxar, svårt att beskriva. 
Att hästarna är lediga imorgon passar väldigt bra, faktiskt tog den här flytten på dem mer än man kan tro mentalt. Det märktes att de var trötta av allt som var nytt. 
Att vi från och med nu är tillbaka i vårt stall är något jag får påminna mig själv om hela tiden, helt underbart! Nu är vi i mål, i ett friskt stall efter så här långt tid.

Sista rycket, vi är redo för morgondagen!

Det blir korta uppdateringar här just nu eftersom det har varit jobb med väldigt långa dagar. Ni ska få en full uppdatering på lördag, då hoppas jag vi går i mål med allt, kan knappt vänta.

Endast en starthäst idag och tyvärr blev loppet fel för Beach Road One när han blev väl inklämd mellan hästar in på upploppet vilket han verkligen inte uppskattade. Han var inte alls trött efter loppet och vi hoppas det ska stämma för honom nästa gång istället, det är redan om två veckor. 

Idag en del raskare träning, både några snabbjobb och även raskare canters. Hästarna såg jättefina ut och vi var väldigt nöjda med dagens träning. 
Sedan är ju det viktigaste att de är/blir helt friska efter den här infektionsslängen och jag hoppas verkligen att det är på väg bort. Tills dess tar vi blodprov på alla som ska starta (och kanske även några ytterligare framöver för att få lite översikt) för att göra det vi kan för att ha koll på det här. 
Imorgon skulle vi ha två starthästar, men Sharp Eyes värden är inte bra och han stryks. Återstår gör Beach Road One och där kommer det bli ryttarbyte till Angelika Berg eftersom Lorenzo Putzulu som skulle ha ridit har blivit sjuk. 
Jag har uppdaterat kommentar om hans chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat). 

Så var det ny vecka och full fart med allt möjligt. Träning som vanligt på förmiddagen och en hel del annat i stallet att fixa med också, vet inte varför alltid måndagar är sådana?
När förmiddagsarbetet var slut väntade några timmar med annat pyssel och jobb i väntan på Fullmäktigemöte som var en fortsättning på årsstämman för några veckor sedan. Det var egenligen endast några få punkter som återstod, men då det gällde ekonomiska redovisningar för Svensk Galopp så var  det mycket att diskutera och analysera. Jag hade väl räknat med att det skulle kunna ta lite tid, men vi lämnade Bro Park först ca kl 22.30 (mötet började kl 18) och då var ändå inte mötet slut, en punkt återstår som ajournerades. 
Jag har verkligen inget emot att man gör en rejäl genomgång av allt,  men till slut blir man trött i huvudet när diskussioner och talare blir oändliga. Mycket att fundera kring det här mötet kan jag säga i alla fall och fortsättning följer.

En lugn söndag nu när det inte blev något Göteborg för oss. Nu laddar vi för en ny vecka!

Det har ovanligt nog varit några dagar utan uppdatering, men nu är jag tillbaka igen. 
Hästarna har inte varit helt kuranta och det har gett en hel del underprestationer i lopp. När de inte har orken den där sista biten så vet man att det är något som inte stämmer. Det räcker med att de bara är lite nedsatta så kan de inte prestera på topp och det gör hela skillnaden. De maxprestationer som görs i lopp kräver en häst som är hundra procent frisk. 
Det har gått runt en del infektionsslängar i flera stallar och inte bara på Bro Park, min känsla och förhoppning är att det här är borta relativt snart. Vi gör verkligen allt vad vi kan för att de ska bli friska, men ibland är det bara lite tid som behövs för att de ska hinna återhämta sig.
Vi stryker därför våra två hästar i Göteborg imorgon. När de reser till annan bana innebär det ännu mer påfrestning och är de inte helt på topp så kan man riva ner dem helt. Bättre att vänta till nästa tävlingsdag på Bro Park och starta på hemmaplan för Secret Royal. Gällande Chamori så har hon ett större lopp inplanerat om tre veckor, så vi riskerar inte någon av dessa två fina hästar. 
Till på onsdag har vi startanmält Beach Road One och Sharp Eye, men vi kommer kolla upp dem innan. 
Just nu håller vi också på med de sista förberedelserna innan vi kan flytta tillbaka till vårt stall äntligen! Saneringen blev klar igår och det sista torkar ut över helgen för att kontrolleras på måndag, sedan ska vi måla betongen med specialfärg (för stall och betong) innan vi kan flytta tillbaka. Den målningen kommer vi arbeta hårt med för att få klar snabbast möjligt, nu vill vi bara flytta in hästarna i ett rent stall efter att ha stått i tillfällig uppstallning sedan oktober. 

I skrivande stund sitter jag i köket i stallet och jobbar lite vid datorn i väntan på att vi ska komma iväg till Norge. Men vi tar det från början...
Träning som vanligt på förmiddagen och en hel del raskare tempon/snabbjobb. Tycker hästarna såg väldigt fina ut!
Normalt sett när det är kvällstävlingar har jag stannat kvar på lunchen, men nu kändes bilresan fram och tillbaka till stan värt det för att få sova i min egen säng i 1,5 timme på lunchen. Så mycket bättre sömn och mer uppiggande än att sova på soffan i stallet. 
Sedan tillbaka till stallet och tävlingarna. Gold Streak trivdes inte alls på gräset, så vi får återgå till dirttrack. Forty Love gjorde ett bra lopp i skymundan endast tre längder från seger, trots att det bara blev en femteplats så är jag väldigt förhoppningsfull på att hon är på gång nu. 
Efter loppen började vi förbereda och packa inför Norge, vi har Princeton Graduate och Quagmire i samma lopp imorgon på Övrevolls lunchtävlingar.  Planen är att vi åker vid midnatt någonting och är framme på morgonen. 
Jag har uppdaterat med kommentarer angående både dagens och morgondagens starthästar, ni hittar det som vanligt under fliken Starter & Resultat!

Så var vi redan inne i juli, här gäller det att ta vara på sommaren innan den är slut...
Idag blev en väldigt intensiv dag med massor av saker på agendan. Träningen gick bra i lite mer återhållsamma tempon och det var pigga hästar överlag. Det märktes inte minst ute i hagarna där flera av hästarna hade "show" och flög runt mest hela tiden. Jag tror den här kyligare temperaturen piggar upp.
Idag var det också anmälningar till nästa onsdag på Bro Park och där har vi ett par hästar anmälda, men vi får se mer hur förutsättningarna ser ut när startlistan kommer ut på torsdag. 
Men först tävlingar imorgon och jag har uppdaterat med kommentarer om våra starthästar, ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

Den här lugna söndagen bara flög förbi på nolltid! Vips så var dagen slut och vi kan fokusera på en ny vecka.

Så var det lördag och helg igen.
Träningen gick bra, vi tränade både på dirttracken och på rakbanan. På dirttracken reds några snabbjobb som gick bra och även några extra raska canters. På rakbanan red vi i blandade tempon, både raskare och lugnare. 
En höjdpunkt på lördagar är som ni vet vårat fika och idag var inget undantag, vi blir så bortskämda av våra snälla hästägare och det är alltid trevliga snack kring köksbordet. 
Nu tar vi lite helg och laddar upp för kommande vecka!

Efter Wayfarers lopp i tisdags så behövde han naturligtvis kollas upp. Igår tog vi blodprov och idag kom veterinären för att göra en halskontroll. Den korta sammanfattingen är att han har en infektion i kroppen och får nu en medicinkur som hjälp. Därefter blir det en uppföljning med nya prov och kontroller om en vecka- tio dagar. Vi har i alla fall en plan och så får vi nu hoppas att han svarar bra på medicinen. 
Vi kommer ett tag framöver nu ta blodprov på de hästar som ska starta för att förhoppningsvis förhindra att någon mer häst som inte är frisk startar. 

Idag var det startanmälan till på tisdag kväll och då har vi två starthästar. Gold Streak ska ut på gräs för första gången och det blir intressant att se hur det passar honom. Han har gått ett snabbjobb på gräset och gjorde det väldigt fint, men ett lopp när man maxar är inte riktigt samma sak så vi får se. Sedan har vi också Forty Love som tidigare startat på gräs, men det var ett tag sedan och bara i stora lopp. 
Båda hästarna har tyvärr dragit tråkiga ytterspår, men det är som det är. 
Vi kommer också ha två starthästar dagen efter, onsdag lunch på Övrevoll där vi har anmält Quagmire och Princeton Graduate i samma lopp, startlistan till det kommer ut imorgon. 

Lugn onsdag när vi inte tävlar idag, en dag av återhämtning för hästarna. Imorgon tränar vi vidare igen.

Ännu en tisdag kväll med tävlingar. Men först träning på förmiddagen och förberedelser inför kvällen. Sedan följde några timmars vila för hästarna under lunchen och då passade vi på att ta en promenad med hundarna, äta lite lunch och så blev det lite jobb vid datorn. 
Sedan var det då tävlingar och vi hade två startande hästar. Först var det Wayfarer i Bro Park Trial och efter så fina insatser som han gjort så var förväntningarna höga och speciellt som det var första starten över längre distans. 
Men han stod inte att känna igen och föll som ett sänke genom fältet, som tur var så kände PA tidigt att något inte stämde med honom och tog upp honom rejält för att inte riskera hästen. PA sa direkt när han kom tillbaka att han måste vara jättesjuk, något var inte som det skulle och det hade han känt efter bara 100 meter av loppet.
Den besvikelsen, oron och ledsamheten man känner då, den är fasiken inte rolig. Det går fort i den här sporten och just sådana här saker är som att man får en rejäl smäll i huvudet, man tappar liksom gnistan där för en stund.
Jag ska inte ljuga och säga att jag var peppad att gå och sadla nästa häst, tänk om han presterar likadant och alla hästar är sjuka? Desto mer glädjande att se Sandstorm strida in på linjen och vara målfotoslagen tvåa, retfullt nära seger men ändå ett otroligt skönt besked att han fungerade och var frisk.
Nu får vi utreda Wayfarer och hoppas hitta felet, vi får börja med att ta lite prov och göra några undersökningar. Detta kommer ske på torsdag och fredag, sedan får vi se om vi har svar eller om vi ska leta vidare. Nu får vi se till att han blir frisk och att han förhoppningsvis kan bli det till nästa storlopp som troligtvis blir Danskt Derby den 3 augusti.
Så är det, man får vara besviken i en liten stund, sedan får man samla sig, göra en plan och jobba vidare.

Så var det ny vecka med träning och tävling. Tränade gjorde vi som vanligt idag, men med den skillnaden att dryga hälften av hästarna var nere på dirttracken och galopperade.
Dirttrackbanan har ju varit stängd för en liten komplettering av sand och sedan har den behövt lite tid på sig för att "sätta sig". Ryttarna var i alla fall nöjda med den och träningen gick bra. Det är skönt att vi har ett bra alternativ att träna på, dirttracken och rakbanan är ganska olika och kompletterar varandra väl. 
Gällande tävling så är det imorgon kväll kväll dags för nästa tävlingsdag. Jag har uppdaterat med kommentarer om våra starthästar och ni hittar det som vanligt under fliken (Starter & Resultat), så kika in där. 

Lugn söndag för hästarna och även för oss. Jag har passat på och jobbat lite extra mycket med skrivbordsarbete idag, sådant som alltid väntar på att göras och det var skönt att få undan en hel del. 
Imorgon tränar vi vidare igen som vanligt!

Så var det lördag och också midsommardagen. Vi brukar ju ha lyxfika på lördagar och idag blev det lite extra med just midsommartema. Det temat är ju minst sagt snarlikt jul och påsk, det var sill, köttbullar, lax, ägghalvor mm. Dessutom hembakt tårta och massor med goda bullar efteråt.
Trevligt att få in lite firande av helgen för oss som är i stallet och några av våra hästägare, det var flera som dök upp på vår lilla fikalunch. Det blev en mysig dag i stallet och hela arbetsdagen flöt på bra.
Nu tar vi en lugn söndag och laddar för kommande vecka med tävlingar på Bro Park på tisdag kväll. Önskar er en fortsatt trevlig midsommarhelg!

Så var det då midsommarafton, men det vet ju inte hästarna och de behöver tas hand om som vanligt. Så vi hade en vanlig förmiddag med träning och alla vanliga arbetsrutiner, men vi lyckades ändå bli klara lite tidigare än vanligt och det var ju trevligt. 
Det blir inget speciellt firande idag, även imorgon är det träning och arbete som gäller.
Hoppas ni har en fin midsommar!

Träning som vanligt idag med blandade tempon, allt från snabbjobb till raska canters och ända ner till en lugn jogg.
Christopher fick sitt finger ur led i samband med den mycket ledsamma olyckan i ledvolten i fredags så han blir borta ett litet tag, men förhoppningvis inte alltför länge.
Så det var lite att pussla med gällande träningen eftersom även PA inte är på plats denna vecka, han är i Italien på en födelsedagssemester. Men vi lyckades styra upp det här schemat idag och få ihop en bra plan för träningen. 
Imorgon inleds midsommarhelgen, vi kommer rida både fredag och lördag. 

Gårdagens starthästar mådde bra idag, om än lite trötta eftersom det blev väldigt sent innan de kunde få middag och vila jämfört med normalt. 
Lugn dag idag som ofta på onsdagar. Det var också startanmälan idag till på tisdag. Då startar Sandstorm igen och så gör Wayfarer en spännande start i storloppet Bro Park Trial som är för skandinavienfödda hästar som betalat alla insatser i Svenskt Derby. Nu blir det första starten över längre distans för honom och det ska intressant att se.

Hemma efter en minst sagt lång dag. Träning som vanligt från tidig morgon till lunch, därefter åkte jag hem i ett par timmar innan det var dags för kvällstävlingarna. Idag var en specialdag där det också var travlopp, fem stycken.
Här tillåter jag mig att vara lite kritisk mot upplägget. Först och främst gällande travloppen- de kommer till oss och tävlar på vår tävlingsdag och på vår gräsbana. En gräsbana som det normalt sett är väldigt restriktivt använd gällande både träning och tävling för att ha den i bra skick till de stora loppen. Här var det inte bara fem travlopp utan också flera värmningar inför varje lopp innan. Travet kom också och tävlade på Gärdet, men när kommer galoppen och visar upp sig på travtävlingar? 
Förra gången vi hade travlopp på Bro Park var det två lopp, att det nu var fem lopp gjorde att kvällen blev för lång och för seg. Det gjorde också att galopploppen blev uppdelade med för lång tid emellan. I mitt tycke borde huvudfokus ligga på galopp, annat får visas upp som ett pausinslag mellan loppen och inte påverka för mycket. Nu tog travet över till för stor del och galoppen blev alldeles för undanskuffad. 
Att det sedan hände en allvarlig olycka i ledvolten inför lopp 3 som försenade kvällen med nästan 1,5 timme var extremt olyckligt (och sorgligt för de inblandade), men det visar också att det tidsprogram som var inplanerat var alltför späckat och långt. Klockan var närmare 23 innan sista loppet var i mål och avslutat. 
Det är inget fel på att försöka få till samarbeten och tänka i andra banor, men det här blev inte särskilt bra. Ska det här upplägget komma tillbaka nästa år behövs det göras under andra former, det är min personliga åsikt. 

Det var en lite rörig dag. Just nu görs grävarbeten runt hagarna som påbörjades torsdag och fredag. Vi visste inför dagen att de närmade sig vårt stall vilket innebar att hagarna och även walkern inte kunde användas medan de jobbade i närheten.
Vi stressade på från tidig morgon för att så många hästar som möjligt skulle hinna komma ut i både hage och walker och det gick ganska bra. Sedan tog det stopp ett tag medan de grävde och det tog ett bra tag innan vi kunde fortsätta med övriga hästar. Naturligtvis gick det att träna under tiden, men vårt vanliga upplägg på schema med allt detta tillsammans fungerade inte. 
Sedan kom också en spekulant på Snowfoot som vi nu ska sälja som ridhäst. Han  är en speciell häst, men har massor av potential som ridhäst till rätt ryttare. Jag hoppas vi hittar rätt ägare till honom, då kan han gå långt. 
Imorgon är det träning som vanligt på förmiddagen och på kvällen är det tävlingar, varvat med travlopp. Vi har fyra hästar som startar och jag har uppdaterat kommentarer om deras chanser. Ni hittar det som alltid under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

Välbehövligt lugn söndag och nu är vi redo för en ny vecka!

Så var det lördag igen och den här mysiga helgkänslan, speciellt när man faktiskt har en lugn söndag framför sig. Det har varit tävlingar, resande och annat så den här helgen är verkligen välbehövlig.
Vi tränade på som vanligt på morgonen och när vi var färdiga med sista turen blev det lyxfika som vi så ofta blir bortskämda med på lördagar av våra snälla hästägare. Fika på vardagar brukar det vara lite si och så med,  men lördagar- ja då måste man ha ordentligt med tid för det.
Det är så trevligt när folk dyker in och hälsar på oss, en del tidigt och en del senare under dagen. 
Nu tar vi lite helg och laddar upp inför en ny vecka! 

En ganska vanlig dag träningsmässigt med blandade tempon. Nästan varenda häst att rida så ett fullspäckat träningsschema. När en häst har startat så får den några dagars ledighet, men just nu är alla igång och rids utom Wayfarer som fått en liten kortsemester efter sitt lopp i söndags, men startar upp träningen igen på måndag inför kommande uppgifter. 
Så en vecka utan tävling innebär istället fler hästar att träna och tvärtom. 
Saneringen av vårt stall går vidare, de är där och jobbar på varje dag mest hela tiden. Jag låter bli att störa dem men går in och spanar lite hur det ser ut när de inte är där. Längtar tills vi har ett helt friskt stall att flytta tillbaka till, det är så skönt att det närmar sig nu äntligen efter all denna tid.

Idag tränade vi vidare på rakbanan och under tiden görs de sista arbetena med dirttracken, där kompletteras det med mer sand. Det jobbet ska vara klart den här veckan och på måndag öppnar den igen. 
Idag var det övervägande raskare träning, men även några som tränade i lugnare tempon. Hela dagen flöt på väldigt bra, jag gillar det upplägg vi har med intensiva morgnar där de flesta turer rids tidigt och därefter kan man ägna resten av dagen åt allt annat i stallet och runt omkring det.
Igår var det startanmälan till på tisdag kväll och då är det galopptävlingar varvat med travlopp. Vi har sex starthästar och när listan kom så var nästan alla precis efter varandra. Det visade sig dock att det är gott om tid emellan eftersom det är inlagt trav mellan dessa lopp. 
Första loppet rids kl 17.30 och sista ca 21.30, så det är klart en längre tävlingsdag, men det kan bli en trevlig publikdag med de här tisdagskvällarna som kommer nu ett tag framöver.

Onsdagar och söndagar brukar ju innebära galopptävlingar och de senaste veckorna har varit intensiva med resor och täta tävlingsdagar. Idag var första dagen på länge vårt stall inte tävlade vilket var välbehövligt. Både för att återhämta sig lite efter klent med sömn, men också för att hinna ikapp med en del skrivbordsarbete som inte hunnits med när vi varit ute och rest. 
Det var även en lugn dag för hästarna vilket behövs det med emellanåt, men imorgon tränar vi som vanligt igen.

Det kom verkligen en hel del regn igår. Även om det inte är så trevligt precis när det regnar (särskilt inte när man är ute) så var det välbehövligt för både naturen, höskörden, våra banor och hagar mm. Det kändes i luften idag så här dagen efter, den var friskare och fräschare. Skönt också att hagar och ridslingor var "genomvattnade".
Träning på rakbanan idag eller rakbanorna faktiskt, vi använde båda banorna. Inga snabbjobb, men några cantrade raskare medan andra höll sig i lugnare tempon. 
Idag var också en efterlängtad dag- vårt stall började saneras. Äntligen! 
Det var ju i oktober vi efter provtagning upptäckte att vi hade högsta graden av mögel i stallet och hästarna flyttades ut i väntan på sanering. Med det där provsvaret var det också som att hitta en pusselbit och plötsligt se allt klart för sig. Inte bara att hästarna då hade varit sjuka i månader utan också många märkliga åkommor som förbryllade även veterinärer. Nu hittade vi både orsaken och förklaringen. 
Ett kvitto på det är också det resultat som varit sedan vi flyttade jämfört med innan, en enormt stor skillnad.
Det som borde ha hänt där i oktober var att Svensk Galopp som hyresvärd omedelbart beställt in sanering för att få stallet friskt och vi hade kunnat flytta tillbaka. Istället följde månader av turer som jag faktiskt avstår från att skriva om här, men som inte har varit okej på något sätt.
Nu efter förändringar på vissa poster kan den här saneringen utföras, nästan åtta månader senare. 

Så var det ny vecka igen och denna är utan tävling för oss. Förra veckan var intensiv med utflykter till Övrevoll både lördag och onsdag med många nattkörningar samt gårdagens tävlingar. Så med tanke på det känns det faktiskt ganska bra med en lugnare vecka även om så klart hästarna ska tränas som vanligt. 
Nästa tävlingsdag för oss är tisdag den 18e, dvs om åtta dagar och då inleds tre veckors tävlande på tisdagskvällarna på Bro Park, ett koncept som testats tidigare och gav ganska mycket publik. Sommarkvällar på banan med grill, utemöbler mm är uppskattat av många.
Anmälningslistan dit kom ut idag och vi har ganska många hästar anmälda som siktar på start, det ser ut att bli en fullspäckad kväll för oss.
Idag var det grästräning och vi hade en del hästar ute där. Samtliga verkade trivas och tycka det var roligt att få galoppera på gräset, en uppiggande annorlunda träningsdag tror jag flera av hästarna tänkte.
Nöjd med dagen och imorgon tränar vi vidare som vanligt.

Årets första storloppsdag på Bro Park och härlig stämning. Idag hade vi bara en starthäst, men en viktig sådan när Wayfarer startade i klassiska Jockeyklubbens 2000 Guineas. På förhand var vi oroliga för att det skulle gå för fort för honom, han är en häst som gynnas av längre distanser. När han vann senast överlägset var det visserligen samma distans som idag, men dirttrack mot snabb gräsbana är stor skillnad. 
Och för fort gick det, han hängde inte alls med i början men avslutade istället starkt till en fjärdeplats, endast en halv längd från andraplatsen. 
Jämför man då tiderna mot hans förra start så gick han fem sekunder fortare idag, dvs 25 längder. Det är en mycket stor skillnad på tempo och anledningen till att han fick kämpa hela vägen för att hinna med. 
Nu är alla kommande större lopp för honom över längre distans och det ska bli både spännande och intressant att se honom på lång distans som borde gynna honom väldigt mycket. 
Se mer utförlig kommentar om dagens insats under fliken (Starter &) Resultat!

Dagen började med arbete och träning i stallet som vanligt. Det var blandade tempon med allt ifrån lugnt till snabbt och hästarna tränade på bra och såg fina ut. 
Vid lunch hade vi Årsstämma i Svensk Galopp med Fullmäktige med lunch innan. Tyvärr hann jag inte till lunchen, men från kl 13 var det möte med många intressanta punkter och det tog ända till kvällen innan vi var klara.
För min egen del är en stor fråga ekonomin, hur Svensk Galopp riktar de pengar som kommer in varje år och där är det i mitt tycke helt nödvändigt med förändringar så att prispengarna kan höjas ordentligt. För mycket pengar används till annat och ett helt annat tänk gällande resurserna är nödvändig. Fortsättning följer.
Imorgon är det dags för årets första storloppsdag på Bro Park. Vi har endast en starthäst, men en spännande sådan när Wayfarer kommer ut i klassiska Jockeyklubbens 2000 Guineas. Se närmare kommentarer under fliken Starter (& Resultat).

Tillbaka i vanliga rutiner igen och det känns skönt. Träning som vanligt idag och hästarna såg fina ut. 
Nu är dirttracken stängd i tio dagar för komplettering av sand. Det här görs normalt sett på hösten, men det blir då nu istället. Varje dag åker en del sand ut från banan i hovarna på hästarna och därför behöver sanden toppas upp lite en gång om året, viktigt och välbehövligt.
Så just nu är det endast träning på rakbanan som gäller tills det här är klart.
Imorgon tränar vi vidare och dessutom har vi Fullmäktigemöte från lunch och framåt så det blir en lång och intressant dag.

Efter en väldigt lång nattkörning så kom vi till slut hem imorse. Vi stannade många gånger på vägen och sov 10-15 minuter när tröttheten satte in, men det har varit minst sagt kämpigt. Men hem kom vi och det känns så roligt att det blev så fina resultat, värt all möda.
Vi var inte hemma förrän kl 05 så det var bara att sätta igång med dagens arbete och träning direkt vilket gick bra.
När vi sedan var klara, då fick jag äntligen åka hem, ta en varm dusch och sedan sova.
Idag var ju Nationaldagsgaloppen på Gärdet och planen var att vara på plats och njuta av den underbara dagen som det ju alltid är med stämningen och folket. En fantastisk dag för galoppen att visa upp sig!
Men den här gången fanns verkligen inte en chans att orka det, tröttare än jag var i natt, imorse har jag nog aldrig varit så en eftermiddag med sömn och vila var rent nödvändig. 

Ja, den här dagen var minst sagt fram och tillbaka. Först lastning i natt och vi visste på förhand att det kunde bli en utmaning att få in Secret Royal i transporten. Dock inte att det skulle bli så här svårt och det tog nästan 1,5 timme innan han var lastad och redo att åka. Jag hann tappa hoppet några gånger, började fundera på vad vi skulle göra om vi inte fick in honom. Men till slut löste det sig och direkt från det att han kom in gick allt hur bra som helst och han var lugn.
Det här gjorde att vi kom iväg först kl 02.30 och då hamnade vi i totala morgonköer när vi kom till Oslo och sista biten till banan tog en väldig tid. 
När vi kom fram hade det regnat  och regnade fortfarande så mycket att det knappt ens fanns någon bana överhuvudtaget, jag hade inte ens travat på den som den såg ut då.
Men enligt prognos skulle det sluta regna vid lunch och ganska fort kom det ut besked att tävlingarna flyttas från lunch till kväll. Helt rätt beslut utan tvekan, men jag fick nästan panik med tanke på att det skulle bli ännu en natt med körning då det ju knappt varit något annat nu eftersom vi hade starthästar på Övrevoll även i lördags. 
Dagen gick medan regnet kom och gick fram och tillbaka. Varje gång det slutade att regna en stund så märktes det att vattnet i banan rann undan väldigt fort, det gav hopp om att banan skulle ha chans att bli okej till kvällen och det blev den också. 
När till slut loppen satte igång fick vi i alla fall en strålande kväll med seger direkt i debuten för Secret Royal och en andraplats till Princeton Graduate efter ett starkt lopp. Se mer utförliga kommentarer under fliken (Starter &) Resultat.
Det har varit en lång dag och jag har varit dyngsur om både fötter och kläder mest hela dagen, men det var det värt. Nu ska vi bara ta oss hem också.

Träning som vanligt idag med en del raskare tempon för många av hästarna. Dessutom förberedelser inför nattens resa till Övrevoll. Transporten är framkörd och alla saker är inpackade och redo, allt för att vi ska vara så klara som möjllgt och spara tid. 
Vi planerar att lasta hästarna kl 01 i natt för att vara framme tidig morgon på Övrevoll. Håll tummarna för oss imorgon!

Idag var det startanmälan till Övrevoll på onsdag då det är dirttracklopp. Vi har Secret Royal och Princeton Graduate där och vi reser natten till onsdag för att vara framme tidig morgon. 
Det var också startanmälan till söndag när årets första storloppsdag rids på Bro Park med flera storlopp varav två klassiska lopp. Vi har bara en starthäst, men det är en mycket spännande start för Wayfarer i Jockeyklubbens 2000 Guineas. Nu gör han sitt första lopp på gräs och han jobbade mycket fint på gräset idag. Han var ju överlägsen minst sagt i årsdebuten, men då var det dirttrack. Kommer han hinna med i svängarna på en snabb gräsbana? Det får vi se på söndag. 
Mellan dessa båda tävlingsdagar är det dessutom Nationaldagsgaloppen på Gärdet på torsdag. Där har vi inga starthästar, men ska absolut dit för att träffa folk, mingla och ha det bra. 

¨Kl 02.45 ringde klockan imorse och en dryg timme senare lämnade vi Övrevoll, vi var sedan tillbaka på Bro strax efter kl 10. Hade ju i och för sig varit skönt att sova ut och åka senare, men hästarna fick åka i behagliga morgongrader istället för gassande sol. Dessutom hade man ju största delen av söndagen kvar att ta igen sig på. 
Imorgon är vi laddade för en ny vecka och med startanmälan både till Norge på onsdag och Bro Park söndag!

Strax efter kl 4 imorse kom vi iväg. Var i stallet en timme tidigare och fodrade hästarna så de båda starthästarna kunde äta medan vi packade och förberedde det allra sista. 
Resan gick bra och hästarna reste fint, mycket tack vare att de slapp åka transport när det var som varmast framåt dagen. Att åka den här tiden fungerar väldigt bra.
När de var framme på Övrevoll fick de en dusch, en promenad med lite gräsätning och därefter fick de komma in i sina boxar. Efter fodring och vattning var det dags för några timmars vila för dem. 
Vi åkte då till hotellet för att checka in och själva få en liten paus. När vi parkerat inser jag en sak- min resväska är inte med, den är kvar i min bil på Bro Park... Hur är det ens möjligt att vara så klantig? Vi har en checklista när vi ska resa som jag alltid kollar in i det sista att inget missas, men något så grundläggande som ens egen väska, nää det glömde jag... På mig hade jag en T-shirt med tryck och ett par mjukisbyxor, knappast klädsel för tävlingar.
Det blev en panikutryckning till närmaste köpcentrum och inhandling av kläder för kvällen samt lite annat som behövdes för att klara sig tills vi var hemma igen. 
Dagen flöt sedan på och tävlingarna satte igång, det blev snabbt vår tur att sadla och göra hästarna klara. Douze Points fick tyvärr inte alls chansen att prestera när han fick precis motsatt lopp än han skulle ha, låg sist hela vägen istället för i fronten. Bara att glömma det bedrövliga loppet.
Men sedan kom Chamori och hon gjorde det strålande fint som tvåa trots årsdebut och formstarka tuffa konkurrenter. Vilken otroligt fin häst hon är, är så glad för den här prestationen. Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat, så titta in där.
Tidigt imorgon bitti kör vi hem igen!

Så var det sista dagen i maj, men faktiskt så har vi ju haft riktig högsommar nu ett tag, så pass längre att det känns mera som att vi är mitt i sommaren än att det rent datummässigt egentligen ska vara vår. 
Värmen gör att vi fortsätter med att börja extra tidigt och försöker ha ett bra schema för hagarna, walkern och ridningen för att hästarna ska slippa vara ute när det är som varmast. 
Träningen gick bra och även idag var den nya hästen ute och galopperade på rakbanan, lika duktig och imponerande idag som igår. Vår andra tvååring Shanghai Maglev gör snabba framsteg och ser så fin ut. Vi må bara ha två stycken tvååringar i år, men det är två toppfina hästar som vi verkligen ser fram emot att se vad de kan uträtta i år. 
Imorgon är det dags för tävlingar igen, då i Norge. Vi kommer åka tidigt imorgon för att vara framme tidigt på förmiddagen, tävlingarna börjar på kvällen. Jag har uppdaterat med kommentarer om deras chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Idag var det blandad träning som gällde och hästarna skötte sig bra och såg fina ut. Mest spännande var att se den nya hästen ridas. Nu gick han endast en lugn joggtur, men bara att se honom trava och galoppera under ryttare var jätteroligt.  Vilket proffs han är, aldrig att man kan tro att han bara är två år. Säker, cool och fint på bettet, går framåt överallt och bryr sig inte alls att allt är nytt.
Enligt vår agent så är han väldigt förberedd och skolad med att resa, gå in i startboxar mm mm och det ser ut att stämma. 
Mest imponerande är nog ändå den fysik han visar genom att vara totalt oberörd efter en så lång och intensiv resa som det varit från Irland, det verkar inte ha påverkat honom ett dugg. Det känns verkligen spännande och roligt att ha fått honom till vårt stall!
Imorgon tränar vi vidare och så är det också förberedelser och packning som gäller inför vår resa till Norge på lördag. 

Ingen höjdardag idag, men några placeringar blev det och Sharp Eye hade varit segerfarlig om han inte tappat start och fått lite för många längder att jaga igen. Är väldigt nöjd med hans insats och det är inte många hästar som presterar så jämnt och bra som han i stort sett alltid gör. 
Se närmare kommentarer om hästarna under fliken (Starter &) Resultat. 
Idag var det också startanmälningar till på lördag i Norge, Övrevoll och spännande lopp för våra två hästar som startar där; Chamori och Douze Points. 
Imorgon ser jag fram emot att se den nya hästen under ryttare även om vi mest ska ut och jogga honom lite. 

Idag var det mycket på programmet. Snabbjobb för en hel del av hästarna och så skulle ju också den nya hästen anlända. Det besked jag hade fått var att transporten med hästarna från Irland skulle komma någon gång under lunchen/eftermiddagen och mer exakt tid kunde ges under morgonen. När klockan är 7.40 får jag plötsligt veta att transporten är på ingång kl 8, här var det ändrade planer. 
Då hans box inte var klar än med strö, vatten, hö mm blev det minst sagt bråttom och samtidigt ser vi transporten köra in. Dessutom hade vi hästar ute som tränade som jag behövde titta på, det var verkligen allt på en gång. 
Men det ordnade upp sig till slut och det var underbart att se hur bra han klarat resan och hur fin han är. Han fick stå inne i boxen en stund, men sedan tog vi ut honom i walkern en sväng, skönt att få sträcka på benen efter en så lång och intensiv resa som det varit för honom. Man kunde ju tro att han var lite trött, men han var tvärtom pigg och studsade runt i walkern. Det märks när man leder honom att han har så mycket motor och energi i sig. Ser verkligen fram emot att se honom under ryttare!
Snabbjobben idag var ganska många, ungefär hälften på dirttracken och resten på rakbanan. Både jag som tittade och alla ryttare som red var verkligen nöjda med hur hästarna såg ut/kändes. Det är så många spännande lopp och starter som är på gång, de kommande veckorna blir verkligen intensiva med tävlingsdagar flera gånger varje vecka och en hel del resor.
På lördag är vi i Norge och startar Chamori i ett storlopp för ston och det är årsdebut för henne. Årsdebuterar gör också Douze Points och det i ett Fegentrilopp. Startlistan kommer ut imorgon. 
Men först har vi hemmaplan, Bro Park imorgon och som vanligt inför lopp så har jag uppdaterat med kommentarer om hästarnas chanser, ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så ta en titt där!

Så var det måndag och ny vecka. Träning som vanligt idag och mestadels mellantempon på dagens schema. 
Med värmen som är nu så vill vi gärna få ut alla hästar i hage, walkern och självklart göra själva träningen så tidigt som möjligt. Tycker verkligen vi har fått en bra ruljans på detta och det är skönt att kunna ha haft alla ute klart när solen gassar på framåt förmiddagen. 
Har fått besked om att nya hästen anländer redan imorgon, ska bli så spännande att se honom igen!

Lugn söndag och nu har vi laddat batterierna inför kommande vecka med tävlingar på Bro Park på onsdag och sedan Övrevoll på lördag!

Åkte hem igår kväll efter auktionen. Egentligen hade det varit trevligt att vara kvar, men jag ville hem till lördagens träning bl a. Efter två förseningar blev det dock väldigt sent och inte förrän strax efter kl 03 var jag hemma, hann sova drygt en timme. 
Nu är jag normalt sett ganska tålig med för lite sömn, men i det här fallet blev det aning för mycket med allt och tröttheten har varit där konstant hela dagen. 
Hästarna tränade i alla fall på bra och det kändes trots allt bra att vara hemma och inte missa mer träning. 
Nu tar vi lite helg och laddar inför en kommande fullspäckad vecka!

Vi köpte en otroligt fin häst och jag är så nöjd och glad! Men vi tar det från början av dagen...
Imorse hade vi en lista och en plan för att gå igenom alla hästar igen samt några ytterligare som jag inte sett igår. 
Vi var ganska många från Skandinavien som var på plats och bodde på samma hotell. Auktionsfirman har verkligen ordnat allt så bra med skjuts till och från både flygplats och mellan hotell och auktionsplatsen. Bussen gick kl 08.20 från hotelltet och kl 10.00 började auktionen. Knappt en och en halv timme för att kolla de hästar vi var mest intresserade av, det gällde att vara effektiv. I och med att vi sett dem igår så var det mycket av att känna av om intrycket från gårdagen kvarstod samt att också kontrollera om de hade tagit gårdagens snabbjobb bra. 
När auktionen startade hade jag 3-4 favoriter samt några ytterligare som var klart intressanta. När den första av de här favoriterna är på gång så bestämmer jag och min agent att vi vågar skippa den och går för nästa favorit istället som är finare. 
Här är det ju alltid väldigt svårt, om du har ett antal hästar du verkligen vill ha och så är din absoluta favorit sist av dessa, hur gör du då? Vågar du chansa på att inte bjuda på övriga och väntar? Det kan då bli att du tappar hästar du gillade till rätt pris samtidigt som du inte får den du väntade på. Det kan också bli att du köper första hästen av dessa och sedan kommer din favorit in och är köpbar för dig, men då har du redan handlat klart... Det är ett dilemma det där och det är ofta man tycker att den här hästen vi tittar på har bara ett fel, den har ett högt nummer.
Nu blev det i det här fallet toppenbra, den första hästen som vi vågade strunta i återropades för 80 000 euro och såldes efteråt för 60 000 euro, så den hade aldrig varit aktuell för mig i alla fall. 
Sedan kom då han vi väntade på och vi lyckades köpa honom för 25 000 euro! När man har budet och man väntar på att de ska klubba det så är det en otrolig väntan som känns som evigheter. Man blir så glad och lättad när det är klart!
Han är en jättefin och cool hingst, mycket snygg och kraftfull. Han rör sig väldigt elastiskt i både skritt och trav samt att han såg mycket fin och snabb ut i snabbjobbet igår, han hade en vägvinnande och lätt aktion. 
Efter inköpet var vi nere i stallet och hälsade på honom, jag pratade också med flera skötare där och alla sa att han är väldigt proffsig och duktig, att han är fokuserad och samarbetsvillig. Ser så mycket fram emot att han kommer hem (i nästa vecka) och se honom under ryttare hos oss.
Efter köpet var jag egentligen klar med hästinköp, men var ändå med och tittade på hästar och även bjöd lite på några. Skulle som sagt bara köpa en häst, men man tänker ändå att om något fyndläge infinner sig så vill man vara på hugget. Men det känns ändå bra att jag höll mig till grundplanen. 
Det har varit en toppentrevlig, intensiv och lyckad resa, nu ser vi fram emot att han kommer hem!

Så var en lång dag till ända. Kan inleda med att säga att det inte är svenskt sommarväder här på Irland direkt, vad jag har frusit idag! Blåsigt som sjutton och kallt med några regndroppar här och där. 
Först skulle alla auktionshästar (ca 240 st) gå snabbjobb vilket tog några timmar. Detta filmas så man kan titta på det hur många gånger som helst efteråt. 
Därefter var det inspektion av hästar resten av dagen och vi har sett många fina  som kan vara intressanta (och mindre fina hästar också...). 
Efter en genomgång tillsammans med min agent så har vi nu en lista med ett antal hästar vi ska titta på igen imorgon bitti innan auktionen sätter igång. Jag hoppas hitta en riktigt kvalitativ häst till rätt pris som kan bli ett bra tillskott till vårt stall, vi behöver fler yngre hästar. 
Håll tummarna för oss imorgon, att det blir en lyckad auktion. 
Jag åker sedan hem sent imorgon kväll så jag kan vara i stallet på lördag som vanligt. 

Idag endast två starthästar och det i samma lopp, Dharwin och Sharp Eye. För båda hästarna var det årsdebuter och ett sätt att starta upp säsongen. Vi var nöjda med dem båda två, se mer detaljerade kommentarer under fliken (Starter &) Resultat. 
Direkt efter loppen var det full fart mot Arlanda för flyg till Irland med mellanlandning i Belgien. Imorgon är det breeze up, dvs alla hästar som ska vara med på auktionen går snabbjobb. På eftermiddagen är det inspektion av hästar och samma sak fredag morgon. Kl 11 svensk tid på fredag börjar själva auktionen som kan följas på nätet, det är Tattersalls Irland som anordnar. Mer rapport kommer imorgon!

Idag var det en del snabbjobb och även några raskare canters. Väldigt roligt och peppande att se de som jobbade, de såg starka och fina ut och gjorde det jättebra. Det känns som att vi har mycket spännande att se fram emot, inte minst i flera kommande storlopp där jag hoppas och tror vi har hästar som kan göra sig gällande. 
Redan imorgon tävlar vi igen på Bro Park, men då har vi endast två starthästar och de är i samma lopp. Båda gör årsdebut, så vi får ta det som bjuds och se det som ett inledande lopp för att komma igång. Närmare kommentarer finns under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

Så var det ny vecka igen. På onsdag är det tävlingar på Bro Park. Senare samma dag flyger jag till Irland för att vara med på Breeze up auktion torsdag och fredag. På torsdagen får man se hästarna snabbjobba och på fredagen är själva auktionen, det ska bli roligt att vara med på plats. 
Hemma går naturligtvis träningen vidare som vanligt under tiden och på lördag är jag tillbaka i stallet igen, landar på natten till lördag. 
Men först ska vi så klart fokusera på träningen hemma och tävlingarna på onsdag. Idag var det också anmälningar till nästa onsdag, även då på Bro Park och vi har där en hel del hästar som siktar på start. 

En lugn söndag, det behövdes efter en intensiv period med tävling och träning samt en hel del annat. Mycket värdefullt att emellanåt få en dag för återhämtning. Nu är vi redo för en ny vecka.

Så var det lördag igen och helg. Även om vi jobbar precis som vanligt på lördagar så är det ändå en annan helgkänsla som infinner sig. Speciellt när man har en söndag framför sig utan tävling som vi har imorgon, en lugnare dag med lite återhämtning. 
Träningen idag gick bra med en del raskare tempon och hästarna såg fina ut. Hela dagen flöt på utmärkt och nu tar vi lite helg och laddar för nästa vecka!

Idag var det ett snabbjobb på programmet och det för de hästar som startar på onsdag, Sharp Eye och Dharwin. De gick ett längre jobb tillsammans på dirttracken och såg mycket fina ut båda två. 
I övrigt var det ganska många som höll sig i lugnare tempon, men vi hade också några som cantrade på lite mer och träningen flöt på fint. 
Fokus nu sedan värmen kom är att få ut hästarna i hagarna och även walkern så tidigt som möjligt. Man måste ha lite ruljans på det hela för att alla hästar ska få komma ut ordentligt, men samtidigt att de slipper vara ute framåt lunch när det gassar som värst. 
Vi har ju i stort sett året runt det upplagt så att vi rider nästan alla våra turer tidigt på morgnarna. På vinterhalvåret när det är mörkt och kallt är det inte alltid så himla skojigt, men nu är det helt perfekt att få ut dem innan det blir alltför varma grader. 
Värmen ser ut att hålla i sig, nu kan man ändå till slut konstatera att sommaren är här!

Starthästarna mådde bra idag, skönt att även Beach Road One verkade normal igen eftersom något inte stämde med honom igår. 
När nya handicaptalen kom på morgonen så hade Gold Streak höjts fem kilo på gårdagens seger, det var inte snällt... Tuffa höjningar varje gång för honom, vilket han klarat bra hittills. Men jag hade inte trott att han skulle åka på så här många kilon för gårdagens prestation. Nu är han uppe i 81 och kommer få bekänna färg rejält. Samtidigt har vi ju vetat det, det blir svårare och svårare för varje start. Vi får se vad hans nästa utmaning blir. 
Dagens träning gick bra i varierande tempon och vi hade också ett snabbjobb. Det var Chamori  som gick ett längre jobb på dirttracken och hon årsdebuterar på gräs om några veckor. 
Idag var det också startanmälan till Bro Park nästa onsdag och då har vi två starthästar i samma lopp. Det är Sharp Eye och Dharwin som båda gör sina första lopp för året. Dharwin är en gräshäst, men får här ett första lopp för att komma igång. Samtidigt tränar han väldigt fint på dirttracken, så osvuret är bäst. 

Tävlingar idag och det är svårt att vara missnöjd när man vinner lopp. Speciellt inte som Gold Streak tar fjärde raka segern, vilken häftig häst han är! 
Men banförhållanden denna dag var ändå dagens samtalsämne och klagomålen från jockeyerna och tränarna haglade och det med rätta. 
En bra och rättvis bana är en bana där man kan vinna från front och även komma på speed. Banan är jämn överallt i spåren och varken gynnar eller missgynnar någon. Så var det tyvärr inte alls idag. 
Hästarna som hamnade längre bak i fältet var chanslösa och även om fronthästarna i vissa lopp gick alldeles för fort (jockeyerna snappade upp det här efter några lopp och red som galningar från start för att vara med därframme) så höll de i mål ändå. 
Så här ska det naturligtvis inte vara och det måste utredas vad som hänt som gjort det så här. Det är viktigt att det kan rättas till nu så det inte händer igen. Fortsättning följer.
Jag har uppdaterat kommentarer om dagens starthästar och ni hittar det som vanligt under fliken (Starter &) Resultat, så titta in där.

Någon vår blev det inte i år, vi gick från vinter till sommar på nolltid. Det är inte många dagar sedan det var minusgrader på morgonen och nu är det fullt utblommad sommar! 
Vi rider de flesta turerna tidig morgon oavsett årstid. På vintern när det är kolmörkt är det ju inte alltid jättekul, men nu när solen gassar framåt dagen, ja då känns det toppen att hästarna kan få träna i behagligare grader. 
Dagen har gått bra och hästarna har tränat fint i blandade tempon. Vi har också hunnit med lite extra pyssel och så har vi förberett oss inför morgondagens tävlingar med all utrustning (träns mm) och sådant som ska användas. 
Vi har fyra starthästar imorgon och jag har som vanligt uppdaterat med kommentarer om deras chanser, ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så titta in där.

Trots att vi var hemma relativt tidigt igår så var jag otroligt trött imorse. Det sliter alltid med de här tävlingsresorna och det tar någon dag innan man återhämtar sig helt. Samtidigt är det ju just tävling som all träning går ut på, så man ska absolut inte gnälla när man får åka ut och tävla med hästarna. Resorna är ju ärligt talat väldigt beroende av resultatet, lika roligt som det är när det går bra- lika segt är det när det går dåligt. 
Igår var det mittemellan, väldigt nöjd med Prince men jag hade så klart hoppats på en ännu bättre placering och speciellt när han var så nära andraplatsen. 
Arbetet idag var en ganska vanlig måndag, mycket att rida och mycket annat att hinna med i stallet. Oklart varför måndagar alltid är så fullpackade med saker som ska göras, men så är det i stort sett alltid. Dagen flöt i alla fall på bra och allt som skulle göras blev gjort. 
Idag var det också anmälningar till nästa onsdag på Bro Park och även till Göteborg söndagen efter det, den 26e. Men först är det Bro Park nu på onsdag som vi laddar för!

Tidig start imorse, kl 03 var vi i stallet och gjorde klart det sista på packningen samt förberedde Princeton Graduate så han var redo för lastning. 
Strax efter kl 03.30 kom vi iväg och körningen dit flöt på bra. Därefter följde några timmars väntan på att tävlingarna skulle börja dra igång.
Han gjorde ett bra lopp och behövde verkligen den här genomköraren för att ta sig uppåt mot full form. Se utförligare kommentar om hans insats under fliken (Starter &) Resultat. 
I skrivande stund är klockan 21 och vi är alldeles strax hemma på Bro Park igen. Det är långa dagar när man reser, men vi är ju faktiskt ändå hemma i ganska vettig tid.

Idag var det många snabbjobb och så fina intryck av hästarna. Chamori jobbade på dirttracken ensam medan övriga snabbjobb reds på rakbanan. Roligt att se hästarna arbeta så bra och det känns peppande framåt nu när fler hästar börjar bli redo för start.
Imorgon är det dags för vårpremiär på Göteborg Galopp och efter att vi tyvärr fått stryka Douze Points så har vi bara en starthäst och det är Princeton Graduate. Vi åker som vi brukar göra natt/extra tidig morgon, kl 03 ska vi vara i stallet för lastning och det mesta är förberett och klart gällande packning och sånt. Det blir en lång dag som det brukar bli när man ska köra fram och tillbaka samma dag, men jag tycker ändå det upplägget gynnar hästarna mest.
Ni som följt med här ett tag vet nog att Eurovision är något jag inte gärna missar, så det är ju inte idealiskt när det är nu ikväll och kanske slutar någon timme eller så innan jag behöver gå upp. Men har faktiskt lyckats sova mer än tre timmar på eftermiddagen, så det borde vara okej  ändå. I skrivande stund börjar nu precis sändningen och favoriten Kroatien borde vinna detta enkelt, den här i mitt tycke en av de bästa låtarna på många år. 

Idag var det ett snabbjobb och det var Dharwin och Beach Road One som gick på dirttracken i ett längre arbete tillsammans. Det såg jättefint ut och vi var mycket nöjda med båda hästarna. Beach Road One startar på onsdag och Dharwin inom ett par veckor. 
Övriga hästar tränade i blandade tempon, imorgon rider vi övriga planerade snabbare arbeten för den här veckan och det är en hel del. 

Idag var det träning som vanligt, några hästar tränade på raskare men de flesta höll sig i mellantempon. Gold Streak var ute och joggade lite efter några dagars ledighet efter start. Han var jättepigg och PA kunde knappt hålla honom i det tempo som var tänkt, roligt att han tagit sitt lopp så bra. Wayfarer som har längre till sitt nästa lopp får några dagar ledigt ytterligare, men även han är pigg och glad efter loppet. 
Efter all vanlig träning idag så avslutades dagen med att vi var ute på fältet och hoppade Snowfoot. Han hade inget sällskap med sig och det är inte jättelätt att komma dit ensam när man inte är van, men jag måste säga att han gjorde det bra och lärde sig fort. 
Vi hoppade de små vitmålade stockarna och han har fin teknik, vi kommer följa upp det imorgon igen. Det finns en mängd anledningar till att låta honom hoppa och inte minst att det är nyttigt mentalt att lära sig något sådant här och tänka till en del vilket krävs. 
Nöjd med dagen och hästarna!

Inga tävlingar för oss idag på Bro Park och då blev det en lugn dag för oss. Men imorgon är vi igång som vanligt igen.

Idag var det blandad träning, några gick raskare eller snabbjobb och några andra höll sig i mellantempon eller lugnare. Alla hästar skötte sin träning bra, de såg starka och bra ut. 
Mindre nöjd med det här vädret, helt galet att vi är en bit in i maj månad och det är nollgradigt på morgonen! Redan i februari fick man lite vibbar av att våren var på väg, men vibbar var tydligen allt det var. För det har dragit ut så otroligt mycket på tiden, nu borde det ju vara full vår med lite försmak av sommaren. Istället går vi runt med mössa och vinterjacka på morgnarna.
Imorgon blir det en lugnare dag för hästarna, men på torsdag tränar vi vidare som vanligt.

Det var lätt att hoppa upp imorse även fast klockan ringde tidigt som vanligt. Dessutom ganska kalla grader på morgonen, men vad gjorde det när hästarrna var så duktiga igår. Det ger så mycket glädje och energi när hästarna presterar. Lika segt är det när de inte gör det och man vet ju att det går upp och det går ned, så när det går bra så behöver man ta åt sig och njuta av det.
Båda starthästarna mådde bra, hade ätit upp all mat och var på gott humör. Det är ett lika skönt besked varje gång hästar tar sina lopp på ett bra sätt. 
Träningen idag körde vi på rakbanan och i lagom tempon, hästarna såg fina ut och dagen flöt på utmärkt. 
Det var startanmälan idag till på söndag då Göteborg har säsongspremiär och vi har två starthästar i samma lopp; Princeton Graduate och Douze Points. +
Sedan var det också anmälan till nästa tävlingsdag på Bro Park som är nästa onsdag, den 15e. Där har vi flera hästar anmälda och exakt vilka som startar bestämmer vi när det är dags för startanmälan på fredag. 
Imorgon tränar vi vidare!

Vilken dag! Två starthästar idag och de inte bara vinner, de är helt överlägsna. Både Wayfarer och Gold Streak imponerade stort och det i årsdebuten för båda två. 
Vilken enorm energiboost en sådan här dag ger, vi är så glada! Det känns som att varenda kämpig dag under vintern med dåligt väder och långa arbetsdagar har varit så värt det när hästarna går ut och presterar så här som idag. Det jobb alla i vårt stall har lagt ner under de här månaderna utan tävlingar ger så fin utdelning nu vilket bara ger oss ännu mer motivation framöver. 
Jag har uppdaterat med mer kommentarer om dagens duktiga starthästar och ni hittar det som vanligt under fliken (Starter &) Resultat, så klicka in där!

Så var det lördag igen och bästa dagen i stallet. Då kommer det ju ofta en hel del hästägare på besök vilket vi alltid tycker är trevligt.
Vi tränade hästarna som vanligt och det var en hel del snabbjobb eller raskare träning som gick mycket bra. Dessutom var Quagmire ute och galopperade på gräsfältet vilket han uppskattade. Vi brukar träna där emellenåt, men det var första gången för i år eftersom det tagit tid för gräset att bli redo. 
Idag var det den årliga stallbacksvandringen och det var glädjande nog stor uppslutning och majoriteten var nya ansikten. Väldigt roligt om fler kan upptäcka galoppen! Jag hoppas att en hel del av de som var med idag tar steget att höra av sig och kommer på besök igen framöver för att få mer inblick och får träffa hästarna inne i stallet och så. Det finns så mycket roligt och trevligt med galoppen när man väl kommer in i den här spännande världen.
Imorgon har vi tävlingar igen och vårt stall har två starthästar. Jag har som vanligt uppdaterat med kommentarer angående deras chanser, titta in under Starter (& Resultat) för att läsa där!

Solen skiner och vi njuter! Allting går så lätt när vädret är så här underbart och redan tidigt kan vi släppa ut alla hästar utan täcken i hagarna vilket de verkligen uppskattar. De rullar sig ofta när de är ute, men nu kanske ännu mer och lite sol i päsen känns också nyttigt. 
Träningen idag gick fint, det var inga snabbjobb men för övrigt tempon från lugnt till raskare. Imorgon blir det några som ska träna på mer. 
Imorgon är det också den årliga stallbacksvandringen, den skulle egentligen ha varit förra lördagen men fick flyttas eftersom vädret var helt uselt då med spöregn. Bra beslut eftersom det ser ut att bli toppenväder imorgon.

Idag var det blandad träning som gällde. Vi tränade både på dirttracken och på rakbanan, vi tränade i olika tempon från lugnt till raskt och allt däremellan. Hästarna såg fina ut och vi är nöjda med dagen. Med sol och värme så blir allt så mycket mer lättjobbat, man får så mycket energi av vädret. 
Sedan är det också skönt för hästarna att kunna gå ut i hagarna utan täcken nu, lite sol i pälsen är välgörande. Att de kan få rulla sig ordentligt utan något som är i vägen verkar uppskattas och kanske blir det en extra hjälp att få bort den där sista delen av vinterpälsen som de fäller av? Våra hästar gillar nästan alltid att vara ute, men visst märks det ändå nu att de njuter extra mycket när vädret är så här fint. Och det gör vi med!

Första maj! Det känns lite som en sorts garanti att det inte är vinter längre...
Idag lite lugnt för hästarna efter gårdagens raskare träning. Men imorgon tränar vi vidare som vanligt så klart. 

Så är vi framme vid den sista dagen i april och Valborg. Nu börjar man ju få upp peppen för vår och sommar, när solen skiner och värmer som den gjort idag så känns ju allt så mycket enklare och trevligare. Tänk att hela sommaren ligger framför oss! 
Idag var det en hel del snabbarbeten med lite olika upplägg. De flesta reds på dirttracken, men vi hade också ett par som tränade på rakbanan. 
De här dagarna med snabbjobb är så roliga och spännande, att se hur hästarna arbetar och hur mycket de har gått framåt på träningen. Fler och fler hästar börjar bli startklara nu vartefter de har passande lopp.
Det var en intensiv morgon med träningen och full fokus på det. Efter den var klar väntade en hel del pyssel med hästarna som hade arbetat, de får alltid kyllera på benen och ska skötas om lite extra. Dessutom så klart allt annat arbete vi gör varje dag.
Är mycket nöjd med hästarna och dagens träning, det var många plusintryck. Imorgon väntar en lugnare dag med återhämtning.

Äntligen vår! Morgonen var väl inte överdrivet varm, men framåt dagen började solen skina och det kändes verkligen inte som vinter längre. Som vi har väntat på den här våren, men nu känns det ju faktiskt som att den är här.
Träningen idag var lite lagom måndagsträning, alla hästar fick komma ut och galoppera i lugnare eller mellantempon.
Efter all regn och snö som var i slutet av förra veckan så var ju möjligheterna till snabbare träning inte bra och planerna fick läggas om för många av hästarna som skulle ha snabbjobbat fredag eller lördag. Men nu siktar vi på raskare träning imorgon i alla fall och dagens träning var lite av en förberedelse för det.
Idag kom startlistan till söndagens tävlingar och då har vi Wayfarer till start i en maidenlöpning över 1600 meter samt Gold Streak i Sunday Special över samma distans. 
Det var också anmälningar till Göteborgs premiärdag som rids söndagen efter, dvs den 12e. Där har vi Princeton Graduate och Douze Points anmälda i samma lopp. Roligt att säsongen startar upp även i Göteborg, då är samtliga banor igång!

Lugn söndag och nu är vi redo för en ny vecka!

Fortsatt uselt väder idag, men det väldigt märkliga var att igår var dirttracken bara gegga medan rakbanan var i alla fall hyfsad. Idag var det tvärtom, rakbanan var inte alls bra medan dirttracken var väldigt mycket bättre än igår. Den var bara preparerad utvändigt eftersom den var för blöt invändigt. Man fick hålla sig allra längst ut i banan, precis vid ytterrailen. Där gick det att cantra i mellangott tempo, men tyvärr var inte snabbjobb aktuellt för det var den för blöt för. 
Jag är i alla fall glad att vi kunde träna på den och det är guldstjärna till alla ryttare som kämpade på i regnet. Det var verkligen inte roliga förutsättningar idag, men vi gjorde det bästa vi kunde. 
På vintern är vädret en stor faktor, ena dagen är det tjugo minusgrader och sedan blir det plötsligt plus och allt flyter. Så är det och det är något man får jobba med och ha koll på under de månaderna. Men att som nu när vi är mycket nära maj månad fortfarande ha minusgrader vissa nätter, plötsliga snöfall och allmänt uselt väder som påverkar våra banor i så stor utsträckning som det har gjort, det är verkligen märkligt. 
Nu ser det ut som att det äntligen äntligen ska bli vår, vi får hoppas det. Nu tar vi lite helg och laddar för kommande vecka!

Idag var det förväntat snö och regn i mängder. När jag åkte hemifrån regnade det, men desto längre jag körde desto mer övergick det till någon sorts snöblandad gegga. På Bro Park blev det på bara någon timme helt vitt, men sedan övergick det hela till regn så den där snön försvann lika fort som den kom. 
Det hade kommit stora mängder regn och dirttracken var inte bra, men rakbanan gick i alla fall att cantra på. Vi hade egentligen en hel del snabbjobb planerade idag, men det var inte underlaget tillräckligt bra för. Man kunde galoppera i lite lagom fart, men inte fort. 
Vi får hoppas att det kan fungera imorgon istället, men det är långt ifrån säkert med tanke på väderprognosen.
Imorgon skulle det ha varit den årliga stallbacksvandringen, men klokt nog flyttades det idag till nästa lördag istället. Det verkar bli regn imorgon och ett sådant här evenemang är väldigt beroende av att vädret. Nu verkar det ju äntligen bli fint nästa vecka, så vi får hoppas det gäller även för nästa lördag. 

Så var det vardag igen och träning som vanligt. Ett snabbjobb idag och det var Wayfarer och Gold Streak som gick ett längre arbete tillsammans på dirttracken och de gjorde det mycket bra. Båda startar nästa söndag (den 5e) som är nästa tävlingsdag på Bro Park. 
Även i övrigt såg hästarna fina ut i blandade tempon. 
Själv har jag lyckats dra på mig en förkylning som totalt har dränerat all ork, försöker vila och sova så mycket som möjligt för att bli frisk fort. Det är väl det här vädret fram och tillbaka som har bidragit gissar jag.
Men nästa vecka ska det äntligen bli riktig vårvärme med upptill 15-16 grader varmt, längtar! Men först ska den här veckan avslutas med någon slags regn/snösmocka för att pröva vårt tålamod in i det sista innan våren anländer.

Ingen höjdardag idag direkt. Visserligen så hade vi bara två starthästar varav den ena mest var ute för att få ett lopp över för kort distans. Men Princeton Graduate hade vi vissa förhoppningar på och där blev loppet helt fel efter en dålig start där han hamnade långt bak.
Så är det i galoppens värld, det går fort upp och lika fort ner, man kan aldrig ta något för givet. Man hamnar på jorden fort i den här sporten. Men det är bara att ta nya tag och jobba vidare, hästarna var inte särskilt trötta alls efter loppen. 

Först dagens väderrapport: kallt som vanligt på morgonen med någon minusgrad, men faktiskt så började solen lysa efter halva förmiddagen. Det kändes som evigheter vi såg den senast och man fick nästan en liten förnimmelse av att det kommer att bli vår och sommar så småningom. 
Enligt väderprognosen är det fortsatt blygsamma grader resten av den här veckan, men att det nästa vecka äntligen blir ordentligt mycket varmare, törs man hoppas på att det stämmer?
Dagens träning var vi jättenöjda med, det var goda tempon som gällde för majoriteten av hästarna och de såg fina ut allihop. Chamori tränade på dirttracken idag, alla andra på rakbanan. Just nu är träningen för många hästar inne i en rolig fas där de närmar sig att vara startklara och man ser verkligen deras utveckling i kondition och styrka nästan för varje träningspass. När alla väl är igång och i form handlar det mer om att bibehålla dem på en bra nivå.
Igår var det anmälningar till söndagen den 5e som är den tredje tävlingsdagen på Bro Park och då har vi några hästar som siktar på start. Men först är det dags för årets andra tävlingsdag och det är alltså imorgon onsdag. Vi har en kvalhäst och två starthästar, jag har uppdaterat med kommentarer om deras chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

Så var det måndag och ny vecka, men någon vårvärme verkar inte följa med. Det är minusgrader på morgnarna och allmänt kallt fortfarande, otroligt less på att den här vintern inte kan släppa taget. 
Måndagar innebär oftast "lite lagom träning", hästarna galopperade på men inga jätteraska tempon. 
Förutom träningen så hann vi med några extra arbeten och fix som behövdes, sånt man får passa på med när det finns tid.
Vid lunch var det som vanligt numera banrådsmöte, det har vi varje måndag. Vi är tre representanter från tränarna samt en från Stockholms Galoppsällskap som har möte med den relativt nya anläggningschefen och där stämmer vi av diverse saker och inte minst status på banorna. Ett bra sätt att kunna framföra saker och att ha en kontakt mellan de aktiva och Svensk Galopp. 
Imorgon siktar vi på en del raskare träning och så kommer också här kommentarer om hästarna som startar på onsdag.

Trevligt att få se galopp på tv igen idag när Jägersro satte igång säsongen. Vi har ju vår nästa tävlingsdag på onsdag och första söndagen på Bro Park med galopp blir om två veckor, söndagen den 5e. 
Imorgon inleder vi en ny vecka och träning som vanligt igen!

Fortfarande är det full vinterklädsel som gäller med mössa, termobyxor och en rejäl termokappa på dagarna i stallet. Inte klokt ju när vi närmar oss maj månad! De senaste dagarna har banan öppnat senare än vanligt för att den behöver prepareras tillräckligt efter minusgrader under natten. Det lär ju knappt hinna bli någon vår, vi går kanske direkt från vinter till sommar om det dröjer så här länge?
Idag en del raskare träning och snabbjobb för en del hästar. Vi höll oss till stor del på rakbanan, men hade också ett par hästar som tränade på på dirttracken. 
Hästarna är på olika tidsscheman beroende på när de ska börja starta, men själva grundträningen och uppbyggnaden är densamma även om det är med en del individuella upplägg. Så nu kommer fler och fler hästar igång och blir redo för start vartefter. Det är så roligt och peppande att se när de mer och mer nu tränar på raskt. Är så glad för dagens träning, tycker vi har många hästar som verkligen har mått bra av den här vintern och svarat väldigt bra på träningen. 
Lördagar innebär ju också många ägare på besök och trevligt fika. Det blev lite spontant firande av onsdagens seger med allt möjligt gott och vi blir så bortskämda. :)
Imorgon är det ledig dag från träningen för hästarna och lugnt för oss. Jag ser fram emot att se tävlingarna från Jägersro nu när deras säsong drar igång. Det var så länge sedan man kunde sitta hemma i soffan och titta på galopptävlingar, nu är det dags igen!

Idag var det två snabbjobb med fyra hästar. Starthästarna på onsdag är Princeton Graduate och Queens Legend och de gick tillsammans ett längre arbete på dirttracken. Senare på dagen var det dags för Victorious Day (som kvalar på onsdag) i sällskap med Secret Royal och de gick ett snabbjobb över 800 meter. Vi var mycket nöjda med alla hästarna, de gjorde det mycket bra.
I övrigt var det mycket blandat, både raskare och lugnare tempon. Vi gjorde också en tömkörningsövning med Shanghai Maglev som verkligen behöver den träningen då och då för att han ska förstå att arbeta sig på rätt sätt när han rids. Gör han det så bygger han upp sig och använder sin kropp optimalt.
De gånger vi har övat tidigare så har det gett ett skralt resultat, men idag var det som att han plötsligt fattade exakt vad han skulle göra. Från att ha varit frustrerande varje gång när han fokuserar på annat så fungerade äntligen kommunikationen oss emellan och han jobbade sig så fint. Fantastiskt glädjande!
Imorgon är det en del raskare träning på programmet och förhoppningsvis en trevlig lördag i stallet! 

Så var det vardag igen och träningen går vidare. Det var en minst sagt kall morgon och efter en timmes frysande åkte termobyxorna på, så kallt var det. Nu har vi passerat mitten av april, nu finns det inga ursäkter för våren att hålla sig borta. Men en vecka framåt ser det ut att vara mera vinter än vårgrader...
Dagens träning gick bra, det var blandat mellan rakbanan, dirttracken och volten. Idag var det också startanmälan till nästa onsdag (den 24e) och då har vi Princeton Graduate och Queens Legend till start samt Victorious Day som ska kvala. Tävlingsdagen efter det på Bro Park är söndagen den 5 maj och en vecka senare startar Göteborg upp med tävlingar, så roligt att allt drar igång nu!

Vilken inledning på säsongen när Beach Road One vinner årets första lopp och dagens huvudlopp helt överlägset! 
Vi vann ju sista loppet förra året med Gold Streak (med Forty Love som tvåa), så att vi också nu kunde vinna det första loppet i år är ju lite extra roligt. 
Sedan var det inte bara en seger utan sättet han gör det på, så stark han är och så lätt han vann. 
Vintern har varit lång och kall. Vi har jobbat hårt och själva uppbyggnadsträningen är väl ärligt talat inte alltid den mest spännande, men den ska göras. Det är långa nötarpass i lugnt tempo där hästen ska jobba sig rätt och bli stark inför säsongen. När man här får ett sådant kvitto på att den träningen har gett resultat så betyder det så mycket. All glädje över en sådan här seger ger också en sådan extra boost och energi att jobba ännu hårdare.
Jag vill verkligen tacka hela teamet i stallet som lägger ner ett fantastiskt jobb på hästarna och alltid gör "det lilla extra", det är det engagemanget som gör skillnad.

Idag hade banorna torkat upp och både dirttracken och rakbanan var åter öppna. Skönt att kunna komma ut och träna igen, efter en extra dag ledigt var hästarna pigga.
Vi var också i startboxarna en sväng med Victorious Day som siktar på kval nästa vecka samt Queens Legend som startade ett par gånger förra året, men det är alltid bra med en liten repetition. Båda hästarna skrittade rätt in utan ledare och skötte sig exemplariskt. 
Imorgon är det då dags för årets första tävlingsdag, som vi har väntat och längtat. Vi stryker tyvärr Gold Streak efter att han trampat till på någon sten eller liknande och blivit öm i hoven för några dagar sedan. Nu är han okej igen, men det har varit för många dagar utan träning för att han ska ha rätt förutsättningar för start. Han får vänta i dryga två veckor innan nästa lämpliga lopp dyker upp, hellre det än att starta innan han är helt redo. 
Då återstår för oss imorgon Beach Road One och Sandstorm. Jag har uppdaterat med kommentarer om deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så titta in där.
Hoppas vi ses på Bro Park imorgon!

Redan igår kväll kom ett sms att dirttrackbanan skulle vara stängd pga de stora mängder regn som kommit. Efter en inspektion på morgonen av rakbanan kunde jag snabbt konstatera att inte heller den var ridbar, det var lös geggamojja ända ner i botten. Vi fick också bara någon timme senare sms (det här är en tjänst som är kopplad till alla tränare så baninformation snabbt når ut) att även den var stängd. 
Den banan klarar normalt ganska rejäla mängder regn, men det har vräkt ner igår. 
Så det var inte mycket att välja på, dagens träning fick inställas och hästarna fick göra ett litet travpass i walkern istället för att motionera i alla fall. 
Det har inte regnat idag, så banorna bör ha torkat upp och vara ridbara imorgon.

Lugn söndag för både oss och hästarna, vi laddar för en ny vecka och tävlingar!

Så var det lördag igen, trevligaste dagen i stallet. Idag var det ett lite lugnare schema när så pass många hästar hade snabbjobbat igår, men det fanns så klart gott om hästar som skulle träna ändå. Vi körde på som vanligt med en ganska intensiv morgon gällande träningen, men sista hästen var klar mycket tidigare än vanligt. 
Efter det blev det lyxfika, vi brukar ju bli bortskämda med det på lördagar av snälla hästägare. Det där fikat är alltid något extra att se fram emot och när nu träningen var klar kändes det skönt att veta att sedan är det fullt fokus på att göra klart stallet och pyssla med hästarna. 
Nu tar vi helg och laddar för kommande vecka med mycket spännande på programmet. På måndag anmäls andra tävlingsdagen på Bro Park (onsdag 24e) samt att också startlistan till Jägersros första tävlingsdag nästa söndag kommer ut. På onsdag är det äntligen dags för vårpremiär på Bro Park och dagen efter kommer startlistan ut till den 24e. Dvs en vecka med två vårpremiär (Bro Park och Jägersro), Göteborg startar upp först den 12 maj eftersom de ju bara tävlar på gräs och den är inte redo än. Klampenborg, Danmark hade faktiskt vårpremiär idag och Norge startar upp torsdagen den 25 april. Nu är vi igång!

Idag var det en hel del snabbjobb på programmet. Princeton Graduate och Sandstorm gick fort tillsammans på rakbanan, alla övriga snabbarbeten var på dirttracken. 
Det var på förhand flera spännande konstellationer av hästar som kändes väldigt intressant att se hur de jobbade tillsammans. Det blev faktiskt mycket lyckat och gav en hel del bra svar på var hästarna står träningsmässigt. Är mycket nöjd med den här dagen och det känns som att vi har en spännande säsong framför oss gällande många hästar. 

Idag var det då äntligen dags för årets första startlista. På onsdag kör säsongen igång och vi inleder med tre starthästar på premiärdagen. Det är Beach Road One, Gold Streak och Sandstorm som alla kommer ut. Som vi har väntat och längtat efter tävlingar, är oerhört peppad inför nästa vecka.
Vi hade också Victorious Day anmäld i kval, men hon siktar på nästa vecka istället. Idag gick hon snabbjobb tillsammans med Queens Legend och båda hästarna såg jättefina ut i ett bra upplagt snabbarbete där de gick lagom fort i svängen och sedan mycket raskt på upploppet. Både jag och ryttarna var mycket nöjda med hästarna och det är roligt att se att de är starka hela vägen i mål och mer därtill. 
Övriga hästar gjorde blandad träning, det var både raskare och långsammare tempon. Imorgon kommer en hel del fler hästar gå snabbjobb.

Sista onsdagen utan galopptävlingar! Nästa onsdag är det äntligen dags för vårpremiär på Bro Park och imorgon kommer startlistan!

Nu njuter man verkligen av vårvärmen, redan tidig morgon är det ganska trevliga grader och när solen kommer upp och värmer blir det inte direkt sämre. 
Det har verkligen varit en sådan lång och jobbig vinter, det känns lite som att nu kommer belöningen för att vi tog oss igenom den- vår och sommar väntar!
Idag var det träning i ganska goda tempon för många av hästarna. De flesta tränade på dirttracken, men några höll sig på rakbanan. De såg fina och starka ut allihop.
Imorgon är det sista onsdagen utan galopptävlingar och exakt en vecka kvar till vårpremiären. På torsdag startanmäler vi till årets första tävlingsdag. Är vi taggade? Ja, minst sagt!

Så var det dags för en ny vecka och vi inledde starkt idag med att anmäla till premiärdagarna både på Bro Park (onsdag nästa vecka) och Jägersro (på söndagen efter). Bara att få läsa anmälningslistor igen är ju mycket peppande och roligt, nu är det väldigt snart dags!
Dagens träning var mestadels på rakbanan, men även ett fåtal på dirttracken och det var mellantempon som gällde för de flesta hästarna. 
Idag kändes ju också som den första riktiga vårdagen med betydligt varmare grader (även om det blåste lite imorse) och solsken mest hela dagen. En ganska stor scenförändring mot snön och minusgraderna för bara ett par dagar sedan. Helt underbart!

En lugn söndag för både oss och hästarna. Alla hästar mådde bra efter gårdagens snabbjobb. 
Nu är vi mycket laddade för en ny vecka, den sista veckan utan tävlingar och den första veckan för anmälningar och startanmälningar!

En väldigt rolig träningsdag idag med massor av snabbjobb! Det var några som gick fort på rakbanan (de som av olika anledningar tränar och trivs bäst där), men de allra flesta tränade på dirttracken. 
Det blev en mycket bra värdemätare på var de står träningsmässigt, efter idag kan jag uppdatera planerna för lopp lite mer för många av hästarna. I samråd med ryttarna fick vi mer exakt koll på hur mycket mer snabbare träning varje häst behöver innan den är startklar. 
Samtliga hästar har verkligen fått en gedigen uppbyggande grundträning under vintern. Sedan har det varit en del utmaningar med vädret som gjort att banorna emellanåt inte gått att träna på exakt så fort som man velat och vissa dagar har vi fått ändra planerna.
Det känns i alla fall som att vi är bra på gång och vi har många hästar som vi har stora förhoppningar på, det kan bli en spännande säsong. 
Efter alla hästar hade tränat klart blev det trevligt lördagsfika och därefter var det resten av arbetet kvar att göra; sköta om alla hästarna som duschat efter träningen och sätta kyllera på benen på de som snabbjobbat samt allt stallarbete. 
Det har varit en bra träningsvecka och nästa vecka är det dags för både anmälan och startanmälan till årets första tävlingsdag. Som grädde på moset ser det ut att bli rejält vårväder och varma grader nu framöver, underbart!

Det hade snöat en hel del under natten och det bara fortsatte mest hela dagen. Känns otroligt onödigt med tanke på att det kommer bli rejält varmt nu redan från söndag och framåt. 
Största problemet idag var att ta sig till och från banan för att träna. Snön och de relativt milda graderna gjorde att det lätt packade sig i hästarnas hovar. 
Vi skottade bort all snö från stalldörren ända upp till själva ridslingan som tar en till och från rakbanan. Den ridslingan kom de och tog bort snön från och när det var gjort var det ganska okej förutsättningar, så då kunde vi genomföra samtliga turer enligt plan. 
Idag var det mellantempon eller lugnare som gällde och imorgon står det en hel del snabbjobb på programmmet.

Idag på morgonen var dirttracken stängd eftersom det varit ca 4 minusgrader under natten, så det var rakbanan som gällde för oss idag. Den var i fint skick trots en kallare natt.
Dagens träning blev i mestadels tempon åt det raskare hållet och hästarna såg fina ut.
PA (Gråberg) var idag tillbaka i stallet efter ett par månader i Nya Zeeland där han ridit en hel del lopp med framgång. Han verkade nöjd med hela upplevelsen att vara där, nya erfarenheter är alltid roligt och berikande. Trevligt att han är tillbaka!

Idag är det två veckor exakt till vårpremiären på Bro Park. Jägersro startar upp på söndagen efter och båda dessa dagar anmäls på måndag.
Danmark/Klampenborg drar igång redan helgen innan, så om bara tio dagar alltså. Nu är det snart dags!

Igår sa väderprognosen snöstorm idag på Bro med väldigt stora mängder snö. På förhand var jag osäker på om det ens skulle gå att träna, men hoppades att vi skulle hinna med det innan det blev alltför mycket oväder. Vi startade upp tidigt och det blåste friskt redan på morgonen, men inte värre än att det utan problem gick att rida och överhuvudtaget vara ute. Träningen gick bra i blandade tempon, några tränade på dirttracken och resten på rakbanan.
Varje morgon släpper vi ut de fyra första hästarna i hagen ganska tidigt och sedan rullar det på under dagen så alla får vara ute. Idag gjorde vi precis som vanligt men drog ner på tiden de var ute. Mest för att alla skulle hinna komma ut innan ett eventuellt oväder, men också för att det ändå blåste en del och det var inte toppmysigt att vara ute alltför länge. 
Bro Park verkar dock ha haft en väldans tur, det kom ingen nederbörd överhuvudtaget medan det inne i Stockholm är helt vitt med ett ganska tjockt täcke snö efter en eftermiddag med oväder.
Nu ser det ut att bli två nätter med några minusgrader, men från fredag och framåt bara plusgrader och nästa vecka ser ut att bjuda på uppåt 12-13 grader varmt, längtar!
Mycket vädersnack här, men det påverkar vår träning i hög grad. Dessutom längtar man ju efter vår och värme nu!

Så var det ny vecka igen och den näst sista veckan utan tävlingar, om dryga två veckor är det dags. 
Idag höll vi till på rakbanan med samtliga hästar och det blev så där "lite lagom canters" som brukar vara bra på måndagar- inte för långsamt och inte heller för fort. 
Hur vi kan träna imorgon är dock lite oklart, enligt väderprognosen ska det komma över 17 mm nederbörd i form av snö och med tillhörande storm, dvs snöstorm... 
Men som alla vet är de här prognoserna inte klockrena, det kan bli både värre och bättre. Vi får hoppas på det bästa och att vi hinner träna med bra förutsättningar innan ett eventuellt oväder drar in.

Så var det sista dagen i mars och imorgon går vi verkligen in i vårmånaderna när april börjar. Det är ju också den månaden när tävlingssäsongen sätter igång, så nu är allting plötsligt så nära. 
Däremot ser vädret kommande vecka ut att bjuda på en snöstorm och lite minusgrader några nätter. Vi får väl se det som en sista suck från vintern innan det helt är vår och det är faktiskt inte heller jättelångt till sommaren!

Aktuellt

 • Vill du veta mer? +

  Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
  Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1