Dagbok

Stallets dagbok

Ingen höjdardag på något sätt. Även om hästarna tog en del placeringar och man kan alltid hitta orsaker och ursäkter så var det ändå under förväntat. 
I somras hade vi infektion i stallet, inget konstigt med det då det gick runt överallt. Sedan har det tagit en del tid för dem att återhämta sig och komma upp i form igen, men nu när de borde vara på topp så är det tvärtom något som stör och påverkar. 
Har en del tankar kring det och åtgärder som behöver sättas in nu på en gång. 

Idag en del raskare träning och allra roligast var att se Chamori och Blueprint träna tillsammans sida vid sida i gott tempo hela vägen som ökades mer och mer. Två otroligt fina hästar som närmar sig start ganska snart.
Även i övrigt många plusintryck på de som gick snabbare och träningen flöt på utmärkt. 
Imorgon är det dags för tävlingar igen och då hemmaplan Bro Park. Vi har fem starthästar i fyra lopp, jag har uppdaterat med kommentarer under fliken Starter (& Resultat), så titta in där! 

Så var det ny vecka och vanliga rutiner igen. Träning på dirttracken mestadels som alltid har höger varv på måndagar, det var även några hästar som tränade på rakbanan. 
Denna vecka tävlar vi på onsdag på Bro Park med fem starthästar och också på söndag i Norge, startlistan kommer ut imorgon. Nästa vecka är det åter Bro Park på onsdagen och den anmälningslistan kom ut idag (startlistan på torsdag). 
Imorgon är det en del raskare tempon på programmet.

En underbart lugn dag som verkligen har behövts för att hitta lite balans igen. Jag kan inte ens minnas när jag senast sov så här många timmar men det var uppenbarligen välbehövligt. 
I stallet allt bra, hästarna har haft en dag med walker och hage som de brukar på söndagar när vi inte tävlar.
Imorgon tränar vi som vanligt igen.

En trevlig lördag i stallet med fint väder, folk på besök och en del raskare träning som gick mycket bra. 
Avslutade dagen med en hundpromenad runt området och äppelplockning, det finns massor med äppelträd av olika slag (och även lite päron) i parken. 
Nu ser jag verkligen fram emot en lugn söndag efter en vecka med resor till både Norge och Danmark och det har blivit alldeles för lite sömn.

En toppendag! Första gången jag är på auktion i Danmark och oj vad bra anordnad den var! Det är ju ett väldigt passande ställe med gott om stallar och utrymmen för visning av hästarna (även om det blev trångt emellanåt när många hästar var ute samtidigt). 
Precis utanför auktionshallen fanns ett antal olika foodtrucks, det fanns mat och fika att köpa för alla smaker (dessutom bjöd uppfödarna frikostigt på en hel del). Inne i auktionssalen var det långbord och det fanns också en VIP-hylla på läktaren med bord, bara att boka innan om man ville. Precis bakom borden fanns en vinbar, det är både trevligt och smart att hålla potentiella köpare på gott humör. 
De var också väldigt serviceminded och hjälpte bl a till att ordna skjuts till och från flygplatsen, man kände sig omhändertagen från början till slut.
Kan faktiskt inte komma på ett enda fel med det här arrangemanget, det var hur bra som helst. 
Den första häst jag inspekterade fastnade jag för rejält. Därefter följde ett par timmar med massor med hästar att titta på och det fanns en hel del som var väldigt intressanta. Sedan gick jag tillbaka för att titta på de allra första hästarna igen nu när jag hade så många fler att jämföra med, men hon den där första var fortfarande något helt extra. Att jag sedan då lyckades köpa henne gjorde ju min dag totalt! 
Hon har stam, hon har utseende, är korrekt i benen och allmänt fin, men framför allt utstrålningen! Cool och med en air av klass och medvetenhet. 
Ni som har Instagram eller Facebook kan se både bilder och videos på både ett inlägg och på händelse (där det ligger kvar nu i 24 timmar) på våra Stall Malmborg-konto, så kolla in där!
Hon åkte hem till sin uppfödare och så kommer vi ordna transport hem ganska snart. 
I skrivande stund sitter jag på flygplatsen och väntar på mitt flyg som går kl 21. Jag var här på Kastrup runt kl 18.30, men har nu suttit med datorn och jobbat ett tag. 
Imorgon tränar vi vidare som vanligt vilket vi har gjort även idag och det har gått bra enligt alla rapporter.

Det blev en lång hemresa igår, massor med trafik på hemvägen och GPSen skickade oss på en rejäl omväg pga all trafik. Vi var inte tillbaka i stallet förrän strax före kl 23 och sedan tar det tid att ta hand om hästarna och lite så innan man kan åka. Sedan när jag skulle hem- ja då var det vägarbeten på motorvägen på flera bitar av vägen där de helt stängde av ett tag. Det var rätt segt kan jag tala om att sitta och glo där på vägen. 
Imorse var jag inte jättepigg, men man kommer igång med arbetet ändå och dagen har gått bra med träning i blandade tempon både på rakbanan och dirttracken. 
Det var också startanmälan idag till Bro på onsdag och då har vi fem starthästar i fyra lopp, det ser spännande ut. Se vilka som startar under fliken Starter (& Resultat).
Imorgon kommer jag vara i stallet tidig morgon bara helt kort för att kolla igenom alla hästar och göra klart dagens ridplan innan jag åker. Sedan blir det flyg till Danmark kl 07 för att åka till auktionen på åringar där det finns en hel del hästar. Visserligen är växlingskursen inte direkt strålande, men vi får se vad det finns för hästar och till vilket pris. Rapport kommer imorgon kväll medan jag väntar på flyget som går kl 21. 

Kl 01.45 i natt (det kan inte ens med bästa vilja i världen räknas som morgon...) ringde alarmet. En timme senare mötte jag upp Viola i stallet och vi kunde ganska snabbt lasta in de sista grejerna i lastbilen som redan var förberedd med det mesta. 
Strax före kl 03.30 kom vi iväg. resan gick bra, men det är jobbigt när det är mörkt ute, per automatik så blir man snabbt trött. Oftast är det bara jag som kör men denna gång fick jag avlastning ett tag när det blev för jobbigt vilket var mycket värdefullt. 
Efter att vi kommit fram, duschat hästarna och gått en promenad så fick de ta det lugnt i ett par timmar medan vi fixade med lite allt möjligt inför tävlingarna för att vara så klara som möjligt. 
Massor med regn hade kommit de senaste dagarna och vissa hästar klarade helt enkelt inte banan, däribland Douze Points. Men Princeton Graduate gjorde ett mycket starkt lopp som tvåa efter att ha spurtat fint sista biten. Egentligen är han mycket mer gynnad av lopp i yttre sväng som ger ett långt upplopp, men trots det gjorde han det väldigt bra. Han är såå värd att vinna snart efter många fina insatser. 
Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat!

Först på morgonen träning som vanligt och en hel del raskare arbeten som var mycket glädjande. 
När vi hade ridit klart så var det dags för inspektion av åringar, men eftersom det inte ens var 40 hästar med på auktionen så var det ändå ganska gott om tid att titta på dem. 
Auktionen började kl 13.30 och tog endast drygt två timmar. Det blev faktiskt inget köp för vår del, vi var med och bjöd på ett par hästar men tyvärr gick de för högt. Det är lätt att dras med och köpa för sakens skull, men det är viktigt att det är kvalitet och rätt häst. Speciellt för ett stall som vårt som inte har så väldigt många åringar, då ska de vara bra också. 
Det får nog bli så att jag åker till Danmark på fredag nu för att kolla in utbudet där istället.
Imorgon tävlar vi i Norge, vi har två starthästar men i samma lopp. Vi kommer resa imorgon bitti (eller kalla det natt kanske...) kl 03 och tävlingarna börjar vid lunch. Jag har uppdaterat kommentarer om hästarna och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat). 

Normalt sett på morgonen så är det stora turer och många ryttare i vårt stall, men imorse var det lite klenare... Det var många som var ute och festade med Frankie Dettori igår och stallbacken såg lite ödslig ut får jag säga. 
Som tur var så hade vi i alla fall några på plats direkt på morgonen och övriga dök upp senare, så hästarna kunde träna som planlagt trots allt och det var ju viktigast. 
Det var anmälningar idag både till Bro Park nästa onsdag där vi har ganska många starthästar och även till Göteborg lördag (den 30e) där vi har High Max i ett premiumlopp med förhöjd prissumma. 
Men först har vi Övrevoll på onsdag med Princeton Graduate och Douze Points i samma lopp. Vi reser dit natten (eller väldigt tidig morgon) onsdag. 
Imorgon tränar vi som vanligt på morgonen och vid lunch börjar auktionen på åringar på Bro Park. Det är en väldigt liten auktion med knappa 40 hästar, men det ska bli intressant att se hur utbudet ser ut. 

Vilken stämning och vilken fin tävlingsdag vi fick idag! Roligt också att Frankie Dettori vann i sista försöket för dagen, när en sådan jockey kommer på besök så är det ju trevligt om publiken också får se honom vinna. 
Hemmaseger i Stockholm Cup genom Espen Hill och det suset som gick genom publiken precis vid mållinjen var helt fantastiskt, man fick verkligen gåshud!
Vi fick nöja oss med en starthäst som tyvärr blev för stark och drog iväg i full fart från start, så det blev inte riktigt som det var tänkt. Men däremot glädjande att avsluta dagen med en fin kvalhäst som gjorde det så lätt - Wayfarer med PA på ryggen.

 

Så var det lördag och den där helgkänslan som är svår att sätta fingret på. Det är lite extra trevligt på lördagar helt enkelt. 
Träning som vanligt med en hel del raskare tempon och hästarna såg starka och fina ut. Det var träning både på rakbanan och på dirttracken. 
Inför morgondagens tävlingar ser både gräsbanan och dirttracken mycket bra ut. Gräsbanan var lite djup och släppte en del förra veckan efter att ha varit toppfin hela sommaren. Jag tror (men det är tror det eftersom jag inte är insatt i exakta förberedelser) att den kommer vara betydligt bättre imorgon. Den är nu inrailad, så att den del invändigt som inte använts nu på ett bra tag kommer att utgöra de innersta spåren (4-5 spår?) där de flesta håller sig när väl loppen är igång. 
Har ni möjlighet att ta er till Bro Park och tävlingarna imorgon- gör det! Att Frankie Dettori är på plats och rider är så stort så det är svårt att förklara. Det här är hans avskedsturné och sista år som jockey, precis alla vill ha honom till sina tävlingar. Att vi fått hit honom till vår största dag och lopp är helt fantastiskt. 
Förutom Frankie (som vår stallkatt för övrigt är döpt efter... :) ) är det idel topplopp och de största profilhästarna startar, det bör bli en dag utöver det vanliga när man tittar i programmet. 
Lopp 1 rids kl 13.50 och sista loppet (där vi har starthäst genom Sandstorm) rids kl 18.10, så det blir en ganska lång dag. Direkt efter sista loppet är det kval (kl 18.35) och där har vi fina Wayfarer. Se närmare kommentarer under fliken Starter (& Resultat).
Hoppas vi ses på Bro Park imorgon söndag!

Idag träning som vanligt i blandade tempon. Roligt att se att både Gold Streak (som kvalade i söndags) och Snowfoot (som startade samma dag) båda inte bara har tagit sina lopp/kval bra utan också vaknat till rejält.
Snowfoot ville inte alls nöja sig med att cantra bakom några hästar, han skulle upp och förbi och så var det bara. Han låg på hela vägen och mitt på upploppet var han först, har inte sett honom så taggad på evigheter. 
Gold Streak känns mer på hugget och fokuserad på ett helt annat sätt än tidigare, som att han fattat lite mer vad jobbet går ut på nu efter kvalet. 
Det var en bra dag med träningen och även i stallet där vi hann med en hel del extra projekt (både städning och manfrisering står alltid på schemat när tid finns). 
Nu ser vi fram emot en trevlig lördag i stallet med träning och annat!

Full fart på schemat idag som vanligt och förutom träningen hade vi också en övning i startboxarna med Wayfarer som ska kvala på söndag samt också Secret Royal, dvs den odöpta häst som nu äntligen äntligen fått ett namn! Nu har han dock varit odöpt så länge att det faktiskt känns lite ovant att han inte är det längre... :)
Ingen av dem har hoppat ur boxarna förut och de var inte supersnabba ut, men ändå duktiga med tanke på att det var första gången. De brukar snappa upp sådant här ganska fort och lära sig. På söndag när Wayfarer ska kvala är det bara han och två hästar ytterligare, skulle han tappa lite start då så är det inte hela världen, men jag tror han lärde sig mycket idag. 
När det däremot är dags för start, ja då är det viktigt att de är tränade på att vara snabba ut så man inte ger bort onödiga längder. 

Idag en lugnare dag efter raskare träning igår. Imorgon tränar vi vidare som vanligt!

Idag var sikten tillbaka efter gårdagens dimma, skönt att kunna se hästarna träna igen och speciellt som det idag mestadels var raskare träning som gällde. Är mycket nöjd med dagens snabbarbeten och även de som gick i raskare tempon, hästarna såg jättefina ut. 
Efter en period av sjuka hästar och sedan en väg tillbaka som tagit tid så hoppas vi på en riktigt bra höst nu för stallet. Det är många hästar som är på gång nu igen. 
Nu tävlar vi på söndag Bro Park, sedan nästa onsdag i Norge. I veckan efter är det tävlingar på Bro Park på onsdagen (den 27e) och därefter tävlingar både på Göteborg på lördagen (den 30e) och i Norge dagen efter (söndag den 1a). 
Mycket spännande att se fram emot! 
  

Dagens tema var DIMMA. Hela banan och hela området låg i dimma från morgonen och vanligast är att det lättar ganska snabbt. Men den låg kvar hela förmiddagen, kanske att det var något mera sikt framåt lunch. 
Det var inte ens någon idé att köra upp till platsen där man brukar stå för att se hästarna träna. Det är alltså mitt på upploppet till vänster om ledvolten och lite högre upp så man ser hela banan under normala omständigheter. Oftast när det är dimma så ser man bara upploppet därifrån, men inte bortre långsidan och större delar av svängarna. Idag såg man inte ens hundra meter av banan, så istället stod jag i svängen efter mål och såg hästarna galoppera förbi på nära håll. Men träningen flöt på bra ändå så klart och även hela arbetsdagen.
Idag var det också startanmälan till söndag då Stockholm Cup International avrids. Vi har då Sandstorm som startar i Prix de L´ARK (som är ett finare amatörlopp) samt fina tvåårige Wayfarer som kvalar. 
Det var också anmälningar till Övrevoll nästa onsdag lunch och där har vi Princeton Graduate och Douze Points som startar. 

Tävlingar idag och blandade resultat. Men på det postiva så fungerade startboxlastningen både med Snowfoot som ju avvisades förra gången samt kvalhästen Gold Streak som vi jobbat mycket med. Otroligt skönt efter mycket arbete och jag hoppas också att även startboxpersonalen kände samma sak då flera av dem har varit till stor hjälp i träningen inför detta. 
En som var väldigt duktig idag var Dharwin som återigen gjorde ett mycket starkt lopp, men samtidigt lite surt att bli fyra och så nära andraplatsen. Se närmare kommentarer om dagens hästar under fliken (Starter &) Resultat. 

Dagens träning var av blandade tempon och de som tränade på raskare gjorde det mycket fint och såg starka ut. 
Gold Streak gjorde en liten repetition inför morgondagens kval, han tog en sväng i ledvolten först och därefter skrittade han också igenom startboxarna, allt gick mycket bra. 
Vi var också i startboxarna med Wayfarer och Victorious Day, de får högsta betyg båda två för hur duktiga och lyhörda de är, verkligen superproffsiga!
När träningen sedan var klar så hade vi en hel del förberedelser inför morgondagens tävlingar med shamponering av starthästarna (även om de duschas varje dag så blir de inte hundra procent rena när de rullat sig i hagen ett antal gånger...) och all utrustning (träns mm) som ska ordnas och putsas. 
Jag håller också på med ett "projekt storstädning" av alla rum inne i servicehuset (dvs kök, kontor, tvättrum, sadelkammare mm mm). Det tar mycket mer tid än man tror och det är mycket fler saker som ska rensas ut än man kan drömma om innan man sätter igång, men fint blir det! Idag hann jag med båda omklädningsrummen och även om det var kaos med saker överallt ett tag så blev det otroligt bra till slut. Planen är att göra lite varje dag, men det håller ju sällan eftersom det oftast är mycket annat att hinna med med hästarna. Därför känns det toppen de gånger det finns lite tid över och man kan göra ett ryck, men mycket återstår än. 
Imorgon är det tävlingar och det är verkligen en fin tävlingsdag med storlopp. Vi har fyra starthästar i tre lopp och ett kval (som rids redan kl 11.00). Jag har uppdaterat med kommentarer om deras chanser, kolla in under fliken Starter (& Resultat) och läs där. 

Mestadels träning på rakbanan idag även om några av hästarna föredrar dirttracken och helst tränar där. Det är jättebra att ha de valmöjligheterna då det är två ganska olika banor. Så klart främst skillnad på hur långa de är och hur de är utformade, men sanden är också en väldigt viktig faktor. På dirttracken är den lättare och mer packad, på rakbanan djupare och mer krävande. 
Vissa hästar tränar mestadels på bara den ena banan om de fungerar bäst där, men majoriteten växlar vi lite med och det är bra med omväxling. 
Dagens träning flöt på väldigt bra och imorgon ser vi fram emot en trevlig lördag i stallet med mycket på schemat. 

Idag var det blandad träning, men mest åt det raskare hållet för de flesta och hästarna såg fina ut.
Vi var också i startboxarna både med Snowfoot och Gold Streak och repeterade inför deras lopp/kval på söndag. Det kunde inte ha gått bättre än vad det gick idag, nu hoppas vi det fungerar lika fint vid tävlingarna på söndag. 
Det blev en väldigt lång dag i stallet, på kvällen hade vi Fullmäktigemöte i Stockholms Galoppsällskap och eftersom det inte började förrän kl 19 så hade jag egentligen kunnat åka hem i några timmar. Men jag valde att vara kvar och göra en del jobb och pyssel istället som behövdes, mera tidseffektivt än att åka fram och tillbaka. Det blev sedan ett intressant möte inför höststämman i oktober och det kommer nog upp en hel del motioner och förslag där. 

Onsdagar utan tävlingar brukar innebära en lugnare dag och så var det även idag. Dock red vi några hästar på rakbanan (dirttracken var stängd för preparering), men endast i mer återhållsamma tempon idag. 
Imorgon tränar vi vidare som vanligt och det är också startboxträning som gäller.

Idag en del raskare träning och hästarna såg jättefina ut. Gold Streak och Wayfarer var ute på gräset för att känna på det inför kval den 10e respektive den 17e.
Vi är mycket nöjda med dagen och träningen, det känns allmänt uppåt. Hästarna har ju varit sjuka och även om de varit friska ett tag nu så tar det tid innan de helt inte bara återhämtat sig utan också hittat tillbaka till formen. Min uppfattning är att de nu är på gång mer och mer, det är inget som sker över en natt utan det tar ett tag och många av dem har behövt/ behöver säkert också ett lopp i kroppen för att komma helt i form.  
Hoppas nu att det här kan visa sig i loppen framöver, den senaste tiden har hästarna gjort bra lopp i skymundan men inte fått full utdelning. Varit placerade och kort slagna, nu vill vi ju vinna en del också!
Imorgon är det en lugnare dag, men vi kommer rida några hästar på rakbanan som är öppen. 

Idag hade banorna torkat upp efter allt regnande och var fina igen. Hästarna lite extra pigga efter en ledig helg och det blev lagom canters, avvägda för att de skulle rasta av sig men ändå inte gå alltför raskt när de varit lediga. 
Det var också startanmälan till på söndag då vi har Breedersdagen. Vi har fyra starthästar och även ett kval, så en spännande dag! Se närmare vilka hästar som startar under fliken Starter (& Resultat).

Åh vad skönt med en lugn söndag! Det har varit tävlingar, resor, jobb i massor. Den här dagen var helt perfekt för att hitta lite balans och känna sig mer ikapp med allt. 
Imorgon inleder vi en ny vecka igen!

Allra först på dagens lista var att inspektera banorna. Det hade kommit mycket regn under natten och när jag körde ut till stallet hemifrån då vräkte det ner så mycket på vissa delar av motorvägen att man fick hålla max halva hastigheten mot normalt. 
Dirttracken låg packad, men var ändå helt oanvändbar, total gegga som släppte ner i botten. Rakbanan hade klarat sig bättre och hade släppt igenom vattnet mer, men var ojämn under med vissa spår djupa och vissa hårda. 
Det var ett ganska enkelt beslut att ställa in dagens träning. Att till varje pris gå ut och jogga lite är inte värt risken i mitt tycke. 
Så det blev en dag i walkern och hagarna för hästarna. Vi tänkte att vi skulle vara klara lite extra tidigt när det var en dag utan träning. Men sedan satte vi igång med både storstädning samt en massa extra pyssel med hästarna, så istället blev vi klara senare än vanligt, men det gjorde inget alls. 
Imorgon ser jag verkligen fram emot en ledig dag, det var länge sedan. Datorn är fortfarande på lagning...

Så var det september, nu är det höst på roligt almanackan. Dock verkar det faktiskt kunna bli riktigt varmt nästa vecka, man får passa på och njuta om det finns tillfälle. 
Idag har vi tränat som vanligt, men inga raskare tempon idag eftersom vi tränade på mer igår. Det var mellantempon samt lite lugnare som gällde och hästarna såg fina ut. 
Vi hoppas kunna träna på mer imorgon igen, men väderprognosen är just nu ganska svajig. Ett tag stod det att det skulle komma 12 mm i natt, ändrades sedan till 35! För att sedan ändras till 2... Inte lätt att veta vad som gäller, men det får vi ju se imorgon bitti. 

Som jag skrev igår så har min dator gått sönder och är nu på lagning. Sjukt så beroende man är av den och hur mycket viktiga saker som finns där. Finns massor med saker jag skulle behöva göra som inte funkar förrän den är tillbaka. 
Under tiden får jag försöka göra lite förenklade uppdateringar här via mobilen efter bästa förmåga. 
Idag träning som vanligt och en del raskare tempon för flera av hästarna. Vi var också i startboxarna och övade med Snowfoot som vi jobbar med inför nästa lopp den 10e. Samma dag ska också Gold Streak kvala och han fick träna även han idag. Den dagen har vi flera starthästar och på måndag kommer startlistan ut. 

Kl 01.50 ringde väckarklockan i natt (jag hade typ tolv alarm på, mardrömmen om man försover sig till en tävling...). 
Var i stallet en timme senare och kl 03.30 lastade vi. Den här gången slapp jag köra eftersom vi var flera från Bro Park som samåkte. Nackdelen var att vi kom hem senare eftersom vi också måste vänta in sista häst (i sista loppet), men fördelen övervägde stort ändå. 
Min plan var att jobba en hel del med datorn under resan. När jag efter en liten stund ska sätta igång med det så är hela skärmen bara ett suddigt bläck, den är oanvändbar. Så irriterande eftersom jag är så beroende av den, men inget att göra åt just idag, får lämna in den på reparation imorgon. 
Hästarna reste väldigt bra båda två och de har verkligen uppfört sig som proffs. Bra lopp från båda även om man så klart alltid vill vinna.... Se närmare kommentarer om deras insatser under fliken (Starter &) Resultat!

Idag träning som vanligt, blandat mellan rakbanan och dirttracken. Hästarna såg fina ut och dagens guldstjärna går till Blueprint som verkligen börjar komma igång mer och mer nu, han är så fantastiskt fin!
Vi packade också och förberedde inför morgondagens resa till Göteborg. Den här gången samåker vi med flera andra på banan, men samma upplägg som senast med att vi åker tidig morgon, lastning kl 03.30. 
Jag har uppdaterat med kommentarer om hästarnas chanser, läs under fliken Starter (& Resultat)!

Så var det ny vecka, efter en minst sagt lång arbetsdag igår så kan man ju inte påstå att energin var på topp. Man behöver en lugnare dag emellanåt för lite återhämtning och det har varit dåligt med det. Men sedan kommer man igång i de vanliga dagliga rutinerna och arbetet flöt på som vanligt. 
Vi var nere och övade startboxar med Gold Streak igen och det gick bra, han blir säkrare och säkrare. Kval väntar nästa söndag, den 10e. Det är alltså nästa tävlingsdag och det var anmälningar dit idag, vi har en hel del hästar som siktar på start då. 

Tävlingar idag och vi hade sex starthästar. Det blev dock endast fem då Snowfoot inte gick in i startboxarna. Extremt frustrerande och särskilt som han faktiskt var inne i boxarna men kom ut igen. 
Dagens glädjeämne var utan tvekan Queens Legend som gjorde en stark debut med en andraplats. Hon var lite långsam ut från startboxarna och hamnade näst sist, men tog igen det med en stark upphämtning och avslutning. 
Att hon är en häst med kapacitet visste vi, roligt att hon kunde göra ett så pass bra lopp direkt!
I övrigt var det lite "stolpe ut-dagen". Sharp Eye kort slagen men oplacerad, Beach Road One såg ut att bli tvåa, men slutade till slut sexa och endast en halv längd till andraplatsen...
Egentligen inga dåliga insatser, men klen utdelning på det. Vi tar nya tag på onsdag i Göteborg!

Idag fullt schema med träningen och som vanligt en hel del arbete i stallet. Vi lade också ned en hel del extra skötsel på hästarna, mysigt att ta den tiden och pyssla och fixa lite mer än vanligt. 
Imorgon är det tävlingar och vi har sex starthästar. Vi skulle ha kvalat Gold Streak också, men han behöver ytterligare ett par övningar för säkerhets skull och vi siktar på kval nästa tävlingsdag. 
Jag har uppdaterat med kommentarer om våra starthästar och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat)

Lite av en mellandag med mestadels lugnare eller mellantempon för hästarna. Hela dagen flöt på bra och vi hann också med en massa pyssel i stallet. Det har verkligen varit mycket arbete den senaste tiden, men samtidigt känns det väldigt bra med det upplägg vi har nu. 
Imorgon tränar vi som vanligt och förbereder oss också för tävlingarna på söndag!

Idag träning som vanligt med blandade upplägg, både på rakbanan och på dirttracken. Vi hade också startboxträning med Gold Streak och även med Snowfoot som bara gjorde en kort repetition inför start på söndag. Varje gång han inte startat på ett tag så behövs det att han bara påminns om hur det går till, det är som att man måste programmera in det i hans tänk. Det gick mycket bra idag, hoppas han sköter sig lika fint på söndag. 
Utöver träningen och det vanliga stallarbetet var dagens projekt frisering av manar och nu är samtliga sex starthästar till på söndag fixade och fina!
Det var också startanmälningar idag till onsdag i Göteborg och då har vi Princeton Graduate och Douze Points i samma lopp. Vi kommer med största sannolikhet köra samma upplägg som senast och åka väldigt tidigt på onsdag morgon med dem, tycker det fungerar bra. 
Imorgon tränar vi vidare!

Efter gårdagens raskare träning blev det idag en lugnare dag för hästarna med hagar och walker, en dag av lugn och återhämtning. 
Imorgon tränar vi som vanligt igen!
 

Idag en del raskare träning med ganska många av hästarna och det såg fint ut, de gjorde träningen lätt i hand och gick fortare och fortare hela vägen in i mål och en bit ytterligare innan de började sakta ner tempot. 
Vi var väldigt nöjda med dagens träning, både jag som såg på och ryttarna som red. 
I stallet var det dock enormt mycket jobb både med de vanliga stallsysslorna och hästarna som skulle skötas och pysslas om efter träningen. Klockan 13 hade vi tränarmöte och då fick hästarna lunch och lite vila som vanligt efter maten. När mötet var slut hade jag en del saker kvar att fixa med i stallet innan arbetsdagen var slut, det blev en lång dag. 
Imorgon är det en träningsfri dag för hästarna vilket passar extra bra efter dagens träning med lite återhämtning innan vi tränar vidare som vanligt på torsdag.  

Ny vecka och det är nästan underligt att alltid just måndagar är en så fullspäckad dag. Mycket att rida och massor med arbete i stallet också, det blev en lång dag med många timmars arbete innan vi var klara med förmiddagsarbetet, men dagen gick bra.
Det hade regnat mycket under natten, men banorna höll ändå ihop bra och var i gott skick. Förutom vanlig träning så övade vi även startboxar med Gold Streak och Wayfarer, det var en liten repetition för båda hästarna. 
Startanmälan idag till på söndag, då har vi hela sex starthästar och en kvalhäst. Det är Gold Streak som kvalar och startar gör Sharp Eye, Queens Legend (som debuterar), Beach Road One och Snowfoot i samma lopp samt Dharwin och Forty Love som båda startar i Jockeyklubbens Grand Prix. Ser verkligen fram emot många starthästar på en dag, det var ett tag sedan. 
Det var också anmälningar till Göteborg nästa onsdag och där har vi Princeton Graduate och Douze Points anmälda i samma lopp.
Imorgon tränar vi vidare! 

Lugn söndag, men naturligtvis följde jag tävlingarna från Övrevoll med Norsk Derby. En värdig vinnare i otroligt fina Ami de Vega som verkligen har en utstrålning som är något helt extra. Annars var varken väder eller banan med arrangören, men de får nog vara glada för att alla lopp kunde avridas och inga större incidenter uppstod.
Imorgon är det förutom träning som vanligt också startanmälan till söndag samt anmälningar till Göteborg nästa onsdag.

Idag en del raskare träning, framför allt för flera av de hästar som ska starta nästa söndag. Det var inte snabbjobb, men extra raska canters och hästarna såg starka och fina ut allihop, är väldigt nöjd med dagens träning! 
Nästa söndag har vi många starthästar och det blir första mer hektiska tävlingsdagen på ett bra tag (eller sedan hästarna blev sjuka) vilket vi verkligen ser fram emot, roligt att många hästar kommer igång igen nu. 
Imorgon skulle vi ha haft Princeton Graduate till start i Norge, men vi kände att det loppet kom lite för tidigt för honom, han behöver ett par jobb ytterligare för att vara redo. Han var en av de som var sjuka tidigare och han har nog tappat mer form på det än vi först trodde. Nu känns han på gång igen, men inte redo för start redan imorgon. Det startanmäldes redan förra fredag (eftersom det är deras Derbydag) och vid den tidpunkten bedömde vi att han skulle vara startklar. 
Nu har det regnat massor i Norge, då känns det lite lättare att missa den här dagen eftersom det nog kommer bli en ganska knepig bana under dagen troligtvis. 
Det har varit en intensiv men väldigt bra vecka och nu tar vi lite helg och laddar för nästa vecka! 

Efter en del raskare träning igår så var det något av en mellandag idag, men hästarna skulle så klart ut och träna för det. Men vi höll oss i lugnare tempon och endast på rakbanan, de fick en ledig dag från att gå till stora banan och träna. 
När sista turen för dagen skulle ridas så var faktiskt jag med och red Beach Road One i en lugn canter på rakbanan och lite trav nere på volten som ligger längst ner.
Min ridfrekvens är inte direkt hög, jag red (även då Beach Road One) senast i oktober förra året och innan dess var det samma år vi flyttade till Bro Park, dvs 2016. Det är ingen slump att det varit samma häst de här två gångerna, maken till snäll och mysig häst att rida är svårt att hitta. Även om jag är otränad så var det väldigt roligt, att galoppera på en fin häst är svårslaget. 
Imorgon har vi planerat en del snabbare träning för en del av hästarna!

Otroligt att en andraplats kan ge så mycket energi! Men gårdagens lopp var väldigt uppiggande på flera sätt och en uppmuntran som verkligen behövdes. Hästarna har varit sjuka i halsinfektion och inte startat mycket på ett tag. Det har känts i träning nu att vi är på gång uppåt mot bra form och när vi då får ett kvitto på det så här så betyder det mer än man kanske förstår. Det var Dharwins klart bästa lopp så här långt och han höjdes också från 71 till 76 på den insatsen.
Vi har också gjort en del förändringar i stallet och jobbat extremt hårt och mycket senaste tiden, att då få en liten vink om att vi är på rätt väg nu var så otroligt härligt och en riktig energiboost. 
Idag kändes allt lätt och enkelt. Nu ska man så klart inte flyga på molnen för en andraplats, men som sagt var det precis vad som behövdes efter en tid med mycket nedlagt arbete. 
Idag var det träning som vanligt och mycket blandat gällande tempo och upplägg, men dagen flöt på utmärkt. 
Vid lunch hade sedan vi tränare möte med Svensk Galopps ordförande Anna Sundberg. Det blev ett bra möte där vi kunde framlägga vad som är viktigt för oss framöver samt vad vi tycker fungerar och inte fungerar just nu.
Men, man har lärt sig att man kan gå ifrån möten och vara svinnöjd med hur det gick och vilken respons man fick, men sedan händer inget ändå, tyvärr alltför van vid det. Vad som sker framöver i olika frågor, det är i slutändan det och inget annat som räknas.  

Så glad för dagens insatser! Stureplan femma i ett alltför tufft lopp för honom, att han ens startade där beror på att det inte fanns några vettiga alternativ. Men dagens stora glädjeämne var Dharwin som var tvåa i Breeders Classic Trial och gjorde det dessutom på ett starkt sätt efter en hård öppning. Vi börjar verkligen hitta rätt med honom vilket inte varit helt enkelt då han är en lite knepig häst som behöver hållas lugn. Idag gjorde han sitt klart bästa lopp i karriären så här långt, klart bättre än både när han vann och när han var trea i Classic Consolation. 
Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat!

En vanlig förmiddag med blandad träning, flest hästar tränade på dirttracken men också litegrann även på rakbanan. Det var en del raskare tempon som gällde idag men även lugnare för några, lite beroende på var de är i sin planering. 
Vid lunch var det sedan tränarmöte som vi hade på vår uteplats. Vi började med ett fåtal tränare, men fler anslöt vartefter och det som egentligen skulle bli ett kort möte blev att vi satt kvar ganska länge. Det kan vara bra att ses och prata ibland om saker vi har gemensamt och vad som behövs framöver. 
Imorgon är det lunchtävlingar på Bro Park och vi har två starthästar. Jag har uppdaterat med kommentarer om deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så titta in där.

Så var det ny vecka igen och full fart på arbetet i stallet. Det bästa så klart när man varit ute och rest är att man packat upp och städat ur transporten direkt när man kommer hem. Det brukar jag dock inte göra... Man är alltid trött och bara glad att vara hemma igen så fokus blir på det viktigaste- att ta hand om hästarna som rest, att de får en dusch och kyllera mm mm. Sedan tänker man alltid att "grejerna fixar jag imorgon". Ingen stor sak egentligen så här dagen efter, men det är mest när man sätter igång dagen och all packning står i en hög och bara väntar på att städas in. 
Träningen gick bra, vanlig måndagsträning med lite lagom tempon och det var höger varv på dirttracken som gällde, alltid på måndagar. 
Det var anmälningar idag tilll nästa söndag (den 27e) på Bro Park och då har vi en hel radda med hästar anmälda. Det var ganska länge sedan vi hade många startande på en och samma dag, efter vi fick halsinfektion i stallet så har vi legat lågt med antal startande men nu börjar hästarna komma igång igen vilket så klart känns roligt och peppande!

Kl 01.30 ringde klockan i natt och drygt en timme senare var jag i stallet. Efter en snabb morgonfodring till starthästarna så packade vi in allt medan de åt upp maten och därefter lastade vi. Provlastningen igår med Douze Points tog mycket tid, men nu hade vi lite koll på hur han var och hade en plan. Det funkade faktiskt utmärkt och hela lastningen gick väldigt smidigt. 
Det var jag som körde och de första timmarna var svårast, det spöregnade och vindrutetorkaren gick på max samtidigt som det var mörkt ute. Man blir nästan som hypnotiserad och jag fick kämpa mot tröttheten. Men sedan ljusnade det och vi hittade också en mack som var öppen, en toast och en Red Bull gav energi till resten av resan. 
Douze Points gjorde sin första tävlingsresa och han var hur cool och duktig som helst med allt och presterade dessutom bra i loppet. 
Sandstorm däremot får tävla på hemmaplan framöver, han har redan bränt sitt krut innan loppet. Se närmare kommentarer om hästarna under fliken Starter (& Resultat).
Hemresan gick ganska lätt i sol och fint väder, vi var hemma igen kl 20.15 och strax efter kl 21 var vi klara med dagen. 

Lördag och fullt schema för vår del med träning, stallarbete samt packning och förberedelser inför morgondagens resa till Göteborg. 
Träningen var mycket blandad gällande tempon med allt ifrån lugnt till snabbjobb. De som jobbade var NN e Zelzal (nu är ansökan om namn inlämnad äntligen...) och Gold Streak. Vi hade en plan innan hur upplägget skulle vara eftersom Gold Streak skulle gå ett lite längre jobb. Därför skulle han ligga en bit bakom och starta upp tidigare så de var jämsides in på upploppet och därifrån gå tillsammans. 
Sådana upplägg är ofta bra i teorin, men det kräver mycket av ryttarna för att få till det så det stämmer. Guldstjärna till Elin och Christopher som red enligt skolboken och det blev helt perfekt med de båda hästarna sida vid sida hela upploppsrakan och hästarna såg dessutom imponerande fina ut båda två. 
Efter avslutad träning var det en hel del arbete i stallet och vi avslutade förmiddagen med en provlastning av hästarna inför morgondagens resa till Göteborg. Normalt sett brukar vi inte provlasta, men eftersom vi ska köra kl 03 imorgon så måste vi ha lite koll på läget med lastningen. Kör man under vanlig arbetstid så finns det alltid folk att tillgå om man behöver extra hjälp med någon häst, men att stå i mörker och vara begränsat med folk med en besvärlig häst är ingen höjdare. 
Nu har vi i alla fall en plan för lastningen imorgon och hoppas det ska fungera bra. 

Äntligen lite bättre väder! Och bra banor! Skönt att kunna få ut hästarna i hagarna utan att behöva rusa ut och hämta in dem när de plötsligt blir halvt dränkta i regn. Skönt att kunna träna både på dirttracken och rakbanan med goda förutsättningar. Visst, banorna är fortfarande väldigt mättade på vatten, men ändå i fint skick tack vare bra dränering samt bra arbete av banpersonalen.
Vi tränade på i blandade tempon, det var allt ifrån snabbjobb till lugnare canters och däremellan. 
Idag var det också startanmälan till Norska Derbydagen som inte rids förrän nästa söndag (den 20e), men de körde en tidig startanmälan, antagligen för att kunna planera programmet kring dagen. Vi har där Princeton Graduate i ett bättre handicaplopp över 2400 meter gräs.
Imorgon tränar vi vidare och förbereder också packning och annat inför tävlingarna i Göteborg. Vi kommer resa dit mycket tidigt söndag morgon.  

Klev ut i ännu ett skyfall imorse och det hade kommit massor med regn under natten. Det kändes minst sagt bra att vi tränade igår, för idag var förutsättningarna inte bra. Det gick att jogga hästarna i extremt lugn canter om man höll sig absolut längst ut i banan på dirttracken. 
Efter några timmar öppnade rakbanan och den var faktiskt lite mindre blöt och bättre att cantra på så resten av turerna red vi där. 
Men det var mer motion än träning idag, men skönt att i alla fall kunna röra på hästarna. 
Är så less på det här regnandet nu, men det ser dock lite lovande ut framöver, att det kommer in mer normalt väder. Det är ju fortfarande sommar vilket man nästan har glömt. 
Det var startanmälan idag till på onsdag då vi har Stureplan i en Guldhandicap av högre slag samt Dharwin i Breeders Trial. 
Men innan dess tävlar vi i Göteborg på onsdag med Sandstorm och Douze Points i samma lopp. 
Imorgon hoppas vi på bra banor och noll regn!

Tävlingar idag och vi hade endast en starthäst och det var Beach Road One som gjorde en godkänd insats som femma men behövde det här loppet. Se närmare kommentar under fliken (Starter &) Resultat.
Direkt efter sista loppet var dirttracken öppen för träning i drygt 1,5 timme. Efter enorma mängder regn och många dagar med mycket begränsade möjligheter till träning var banan idag alldeles utmärkt, den torkar verkligen upp fort. Så vi ville verkligen maxa den tid som fanns och rida så många hästar vi hann, mest prioriterat de som ska starta den närmaste tiden framöver. 
Elin och Christopher red medan Johanna och jag skötte markservicen i stallet (hade nästa tur förberedd för sadling och duschade de hästar som ridits mm) för att det skulle rulla på så effektivt som möjligt. 
Sju hästar hann cantra eller snabbjobba innan banan stängde 17.30. Då återstod att sköta om alla hästar som tränat och en del annat efterarbete med kyllera och lite annat. 
Det blev en lång dag, men kändes såå värt det att få träna. Det blev McDonalds middag och sedan sova när jag väl var hemma, fanns inte mycket energi kvar till mer än så. 

Idag var rakbanan fortsatt inte ridbar, men glädjande nog var dirttracken så pass bra att vi kunde cantra hästarna. Den var plattad mot allt regn, men till skillnad från igår så var den jämn under vilket är absolut det viktigaste. 
Man kunde galoppera lugnt och lite till, men vi (och övriga stall) avstod från snabbare tempon. Det var i alla fall väldigt skönt att kunna få ut alla hästar och låta dem få cantra av sig lite, det var många som var lite extra pigga så klart. 
Det har verkligen inte varit lätt den senaste tiden med vädret och banor. Man vill ju bara kunna träna på och lägga en planering efter varje häst och kommande lopp. Men nu har det i första hand varit väder och banförhållanden som styrt det hela, man får passa på och träna när banorna är bra. Vi hoppas verkligen på lite fint augustiväder med betydligt mindre regn framöver! 
Imorgon är det lunchtävlingar på Bro Park och vi har en starthäst, Beach Road One som startar i Guldhandicapen. Jag har uppdaterat med kommentar om hans chanser och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så titta in där.

Regnet fullständigt vräkte ner igår kväll och under natten. Jag fick flera meddelanden från våra ryttare sent under kvällen "Kommer det verkligen gå att rida imorgon...?". Nej, det kändes verkligen tveksamt och första åtgärd var att direkt åka och inspektera banorna. 
Rakbanan låg totalt under vatten och var bara en gegga under. Dirttrackbanan låg ihoptryckt och helt plattad för att skydda den så mycket som möjligt mot regnet, men trots det kändes det tydligt att den inte var jämn under. Den kan stå emot mycket när den är preparerad så, men de här mängderna regn är svårt. 
Då återstod att gå ut och trava lite runt området i hällregn, det var ett ganska enkelt beslut att istället låta hästarna få gå i walkern längre turer. 
Vi försökte släppa ut i hagarna under de uppehåll som var i regnandet, men nästan varenda gång hann vi inte mer än få ut dem förrän ett nytt skyfall dök upp... Men vi lyckades trots allt få ut de flesta en stund var.
Så det blev en extra ledig dag för hästarna idag, imorgon hoppas vi kunna cantra dem igen.

Efter en lång och intensiv vecka har det varit skönt med en lugnare dag idag. Nästa vecka tävlar vi både onsdag och söndag, det är vi laddade för!

Igår var dirttracken i sämre skick medan rakbanan var ganska bra. Idag var det tvärtom, på rakbanan låg stora pölar med vatten och den stängdes från morgonen pga att den helt enkelt inte var ridbar. 
Dirttracken låg plattad först på morgonen, men den var ändå inte särskilt hård utan hade ett gott svikt och man såg också att hovavtrycken gick ner en bra bit. Banan var ungefär som en sandstrand på morgonen kan man säga. Efter någon timme var den så pass torr att yttre halvan kunde harvas och då blev den ännu bättre och vi kunde även cantra på i lite mer tempo. 
Man får pussla ihop träningen varje dag nu efter väder och skick på banorna, det är inga enkla väderförutsättningar just nu. 
Det blev en lång dag i stallet, men nu känns det faktiskt väldigt skönt med en lugn dag imorgon för lite återhämtning efter en intensiv vecka. 

Den senaste tiden har regnet varit en stor faktor för banor och träningen. I början av sommaren önskade man ju regn när allt var varmt och torrt. Men det räcker ju liksom nu...
Idag delade vi upp första turen där Stureplan med PA cantrade på dirttrackbanan medan både Dharwin med Elin och Beach Road One med Ulrika var ute på rakbanan.
Dirttracken kändes jämn vilket alltid är det viktigaste, dock var den lite för hård för att gå mer än lugnt på. Rakbanan var ganska okej med tanke på allt regn som kommit och där kunde man cantra i lite mer tempo. Så vi körde resten av dagen ute på rakbanan i anpassade tempon efter varje häst. 
Nu vore det ju fantastiskt om vädret blev mer normalt sommarväder ett tag, men tittar man på väderprognosen så ser det tyvärr ut som att regnet kommer fortsätta ett tag till. 

Igår var det ju mycket vatten och gegga på både rakbanan,dirttracken samt även annat, t ex våra hagar. Men idag hade vattnet hunnit sjunka igenom och allt var i gott skick igen. Både dirttracken och rakbanan var så pass bra att det gick att träna i valfritt tempo utan problem. 
Vi blandade träningen på båda banorna och likaså med tempot, det var allt ifrån lugnt till raskare. 
Idag var det startanmälan till på onsdag och vi har då Beach Road One som startar i en Guldhandicap över 2350 m dt. Efter ett litet uppehåll med tävlande för vår del när hästarna haft halsinfektion så är vi nu på gång igen och det känns väldigt roligt och peppande.

Planen idag var att vi skulle rida några turer på rakbanan, men det hade regnat, det regnade och det fortsatte att regna... Efter att ha kollat av banan några gånger samt väntat på harvningen så kunde det konstateras att det endast var mycket lugna tempon som gällde om man ville rida, den var lite väl blöt och geggig.
Vi valde då att lägga om planeringen och inställa träningen när banan var så tveksam, det är goda chanser att det hunnit torka upp till imorgon. 

 

Först stallarbete och träning som vanligt på förmiddagen. Efter några timmars lunchvila för hästarna så blev det eftermiddag och det var ju tävlingar på kvällen. Nu hade vi ingen starthäst idag vilket egentligen är lite tråkigt, men i och med att vi har haft halsinfektion i stallet så känns det faktiskt bra att vänta någon vecka ytterligare innan vi tävlar igen. Vi hade dock en kvalhäst och det var väldigt roligt att se hur fin Queens Legend såg ut i sitt kval. Jag har kommenterat lite mer om henne under fliken (Starter &) Resultat, så titta in där!

Så var det sista dagen i juli redan, man vill ju bara hålla kvar sommaren så länge som möjligt. Det känns som att vi redan går in i sensommaren, alldeles för tidigt för det enligt mig i alla fall.
Idag var det "måndagsträning" dvs lite lagom tempon för hästarna efter en träningsfri söndag. En ganska fullspäckad dag som det brukar vara på måndagar med mycket att göra och fixa med. 
Idag var det också anmälningar till nästa vecka, både på Bro Park och på Göteborg. Ännu osäkert om vi har någon starthäst på Bro den 9e, men däremot både Sandstorm och Douze Points i Göteborg söndag den 13e. 
Imorgon är det förutom träning som vanligt även tävlingar på kvällen. Vi har faktiskt ingen som startar, men väl en kvalhäst när fina Queens Legend ska ut och kvala. 

Lugn söndag och nu laddar vi för en ny vecka!

Det blev en lång dag i stallet idag, vi var sent klara eftersom det var mycket att göra i stallet idag. Men viktigast är alltid träningen och den gick mycket bra. Hästarna såg fina ut och det var många plusintryck. 
En häst som verkligen glädjer är Gold Streak som vi köpte för ett år sedan. Först växte han en hel del och tog tid på sig. När han sedan kom igång och började närma sig kval så fick han stora problem med mindre sår i karlederna. Egentligen kan man tycka att det där var ingenting, men även småsaker som gör ont stoppar upp. Nyligen gjorde vi en annan sorts skoning som hjälpt enormt och varit en riktig vändning, nu kan han träna igen och må bra. Han ser jättefin ut och vi har stor tro på honom, ska bli så spännande att se honom kvala och börja tävla när han är redo. 
En annan spännande häst som börjar komma igång nu är den ännu odöpta (namn är på gång!) e Zelzal. Han är en synnerligen tuff häst med ett pannben utan dess like, han ska bara framåt när han tränar och så är det bara! Han har mycket mer ork än han borde om man tittar på var han borde befinna sig konditionsmässigt, hans utvecklingskurva pekar brant uppåt och vida överstiger alla planeringar.
Det här är två ostartade hästar som känns fantastiskt spännande och som lovar massor. 
Nu tar vi en lugnare söndag och laddar batterierna inför en ny vecka, önskar er en fortsatt trevlig helg! 

Igår var det en del hästar som tränade på raskt. De tog det lite lugnare idag tempomässigt och imorgon kommer de cantra i bättre tempo igen. Sedan var det några som tränade i mellantempon igår och några av de gick snabbare idag istället, hästarna är på lite olika scheman beroende på planer framåt och så klart individen. 
Så det var blandade tempon idag och en hel del på schemat. Precis som vanligt var det en intensiv morgon med träningen och därefter tid för stallarbete med skötsel och pyssel med hästarna. 
När hästarna fått lunch och stod och mumsade så blev det lite tid till städning och fix, sånt som är bra att göra när man har tid och ork. Gillar tystnaden när hästarna har sin vila efter de ätit. Nästan alla tar en tupplur efter lunchen och allt är lugnt och tyst i stallet. Bästa stunden på dagen. 

Igår var det startanmälan till nästa tisdag. Faktiskt så har vi endast en kvalhäst då och det är Queens Legend som ska kvala. Roligt när tvååringarna börjar komma igång och kvalet är ju det riktigt stora steget mot att vara klar att tävla.
Ett tag hade vi inte kval utan hästarna skulle godkännas i startboxarna. Men det är jättebra att kval finns (tycker i alla fall jag), det är en mycket bra introduktion till lopp där hästarna får vara med om alla momenten utan att det är tävling och maxprestation. Sedan är det så klart väldigt intressant för spelare också att få se hästarna innan de ska vara med i lopp. 
Normalt sett är det lite tråkigt och ovanligt att vi inte har någon starthäst på en tävlingsdag på hemmaplan. Men i det här fallet så känns det ganska bra att få lite tid mer innan vi tävlar igen. Eftersom vi har haft halsinfektion på flera hästar så är tiden den bästa hjälpen för att de ska bli både friska och återhämtade. Det känns klart bättre nu, känslan är att hästarna är på väg tillbaka.
Vi har ganska många starter både på hemmaplan och andra banor inplanerade i augusti, men vi inleder den månaden lugnt.

Lugn dag som det brukar vara på onsdagar när vi inte tävlar. Några hästar reds, men bara en lugn jogg på rakbanan. 
Imorgon är det träning som vanligt igen!

Träning idag med en del raskare tempon och det var bra intryck, hästarna såg starka ut och gjorde det lätt.
Vi har också några hästar som vilat pga halsinfektion eller annat och som nyligen börjat sättas igång igen. De är så klart på ett annat schema och har börjat med trav och lugnare canters för att får en mjukstart de första dagarna.  
Vi avslutade dagens träning med startboxträning för Queens Legend inför nästa veckas och hon sköter sig mycket bra varenda gång hon är där. Idag slog vi upp grindarna för henne för första gången, men manade inte på henne utan hon fick bara se hur det låter och ser ut när grindarna går upp (det är en del ljud när de smäller upp). Hon verkade ändå förstå direkt vad hon skulle göra och hoppade ut i stort sett direkt. Vi kommer göra det här igen på torsdag och då springa av henne mer. 
Imorgon är det en lugnare dag, men vi kommer jogga några hästar som inte behöver en ledig dag från träningen. 

Måndagar brukar vara vanlig "lite lagom träning" och det var det till stor del. Men eftersom det var tävlingar igår på gräset så var det också grästräning, främst för tvååringar. Vi passade på att träna Queens Legend där och hon hade med Beach Road One som sällskap och sparring. De gick en raskare canter som ökades ytterligare över upploppet och de såg fina ut båda två.
Vi planerar att kvala henne nästa tisdag och även om det kvalet rids på dirttrack så är det sedan gräs som gäller för henne när hon ska starta. Därför bra att få känna på gräset när det finns tillfälle och det här blev ett mycket bra upplägg. 
Imorgon tränar vi vidare!

Tävlingar idag och ingen större succé för våra två starthästar även om Sandstorm gjorde ett bra lopp i skymundan och satt instängd. Tror vi äntligen börjar hitta rätt med honom nu och att vi förhoppningsvis får utdelning för det inom kort. 
Imorgon är det träning som vanligt men också grästräning!

En mysig lördag i stallet! Vi inledde som vanligt med de vanliga morgonrutinerna i stallet och strax före kl 06 sadlades den först av dagens turer. Därefter följde ytterligare fem turer innan alla hästar som skulle träna var klara, flera av dem i raskare tempon. Samtidigt som träningen så rullade alla byten i walkern och i hagarna på. Efter det var det skötsel och pyssel med hästarna samt allt övrigt som skulle göras.
Vi hade också några mycket uppskattade stallbesök av ägare och när solen sken var det precis lagom varmt för att sitta på vår uteplats och fika. 
När vi var klara med det mesta och lunchen närmade sig så avslutades förmiddagsarbetet med att några hästar blev skodda samtidigt som de sista sysslorna gjordes. 
Känns bra att åka hem nöjd med en trevlig dag där träningen gick utmärkt och hästarna såg fina ut.
Imorgon är det tävlingar på Bro Park och vi har två starthästar. Jag har uppdaterat med kommentarer om deras chanser, titta in på Starter (& Resultat) för att läsa där!

Idag var det kontroll i halsen för söndagens starthästar, Sandstorm och Sharp Eye. Mycket glädjande så såg båda helt bra ut och kan starta, det var ett skönt besked.
Sedan kan man aldrig vara helt säker när det går halsinfektion i stallet, men med halskontroll samt dubbla blodprov (två olika sorter) så har vi i alla fall gjort det vi kan för att säkerställa att allt är bra. 
Vi hade en något lugnare dag med träningen idag med mestadels joggingtempon, kändes bra med lite variation på schemat. Dessutom som vanligt en hel del pyssel och fix i stallet och med hästarna.  
Imorgon tränar vi på mer igen!
 

Så blev det en helt vanlig torsdag med träning då istället för resa till Norge. Vi hade en ganska fullspäckad dag med träningen och det gick mycket bra i blandade tempon.
Klart man har i bakhuvudet att de här halsinfektionerna finns och vi försöker se till att ha en så bra stallmiljö som möjligt för att undvika damm och torr luft. Imorgon kommer vi kolla söndagens tilltänkta starthästar i halsen och håller tummarna för att det ser bra ut. 

Som jag skrev igår så var det inplanerat lite kontroller av en del av hästarna idag tidigt på morgonen. Det visade sig att vi hade flera hästar med slem i halsen som behöver medicineras. Svalgen såg bra ut och även de blodprov vi tog var helt bra. 
Veterinären sa att det har varit väldigt mycket sådana här problem i stort sett överallt och orsaken trodde hon var det varma och torra väder som varit, att det har påverkat slemhinnorna hos många hästar. 
De undersökningar och prov vi tog idag visar att vi inte har någon allmän infektion/virus som går runt, på det sättet är de friska vilket jag är väldigt tacksam för. Men det sitter lokalt i halsen och man ger en penicillinkur för att få bort det. 
Därför blir det tyvärr ingen Norgeresa för oss denna gång, vi får satsa på nya lopp och resor om några veckor istället. 
Gällande söndagens starthästar så var deras blodprov bra, men vi väntar med halskontrollen för dem till fredag morgon för att få en koll så nära inpå som det går.
Vi tränade också en del hästar idag, samtliga på rakbanan i lite mer återhållsamma tempon. Det var väldigt lugnt och skönt ute, många stallar har precis som vi ofta ledigt från träningen på onsdagar. 
Lite snopet att det inte blev någon resa imorgon när man är inställd på det, men det känns ändå väldigt bra att vi gjorde de här kontrollen innan den resan.

Lite svalare väder nu och det känns faktiskt bra. Hade jag varit på semester eller i alla fall inte jobbat med hästar så hade jag tyckt att det var fantastiskt med riktig högsommarvärme. Men för hästarna är det betydligt bättre med lite svalare väder när de ska träna och tävla. 
Men sommaren går ju så himla fort, vi närmar oss augusti redan. Varför går inte vintern så här fort?
Dagens träning gick bra med blandade tempon varav några raskare och hästarna såg mycket fina ut. 
Däremot oroar det att det går runt halsinfektioner lite överallt och även vi har haft hästar som varit drabbade. Så inför resan till Norge imorgon kommer vi kolla halsen på starthästarna samt ta en del blodprov. 
Imorgon är det också planlagt att rida en del turer på rakbanan med några av hästarna. 

Så var det ny vecka och träning som vanligt. Måndagar är dagen med "lite lagom träning" tempomässigt efter en träningsfri söndag. Det är också av någon anledning alltid dagen med mycket pyssel och fix att ordna. Kanske är det psykologiskt att man sätter igång en ny vecka med att få mycket gjort direkt och ta tag i saker? Det var med andra ord en ganska vanlig måndag. 
Idag var det också dubbla startanmälningar, både till Norge på torsdag där Princeton Graduate och Douze Points startar i samma lopp samt till Bro Park på söndag där vi har Sharp Eye och Sandstorm som startar. 
Imorgon tränar vi vidare med en del raskare träning!

Vilket härligt Derby! Och en svenskfödd häst vinner Svenskt Derby, det går ju om man satsar! Otroligt roligt och en så imponerande och värdig vinnare.
Idag fick galoppsporten massor superfin reklam, jag tror det här var väldigt inspirerande för många personer. 

Lördag, men inte vilken lördag som helst utan dagen innan Svenskt Derby som ser oerhört öppet ut på förhand. Vår plan har alltid varit att Blueprint skulle vara med där, men det har gått grus i maskineriet med honom. Som tur är har han inte drabbats av någon skada, men hade vi bara kört på så hade det varit risk för det. Nu tog vi istället beslut om att ställa om målen och ge honom den tid som behövs. Förhoppningsvis är han snart ute och tävlar igen. 
Normalt sett brukar vi ha starthäst i något av storloppen på Derbydagen, men imorgon ser jag för första gången på enormt många år loppet hemifrån. 
Så det blir en lugnare helg utan tävling för oss, men nästa vecka tar vi igen det med tävlande både torsdag på Övrevoll och söndag på Bro Park. 

Så var det fredag och blandad träning med några som tränade på i mer tempon och hästarna såg jättefina ut. 
Det flyter på väldigt bra med upplägget på träningen och schemat, vi har kommit in i de rutiner vi har haft sedan en tid tillbaka och det fungerar fint tycker jag. 
Imorgon tränar vi som vanligt, men eftersom Derbyhelgen inleds redan imorgon så har vi inte lika många ryttare som vanligt, men det ska gå bra ändå och är planerat efter det. 

Blandad träning idag, både rakbana och dirttrack, både långsammare och snabbare träning. Hästarna såg fina ut och skötte träningen hur bra som helst. 
Vi hade också ett veterinärbesök och bl a återkollades Forty Love i halsen. När hon startade senast visade det sig efteråt att hon hade en infektion med slem i halsen och efter medicinering så såg det idag perfekt ut, mycket glädjande!
Det var en bra dag i stallet med en del småpyssel och sånt som är bra att få gjort när tid finns. Speciellt trevligt tycker jag det är att fixa och dona när vi är klara med allt annat. Stallet är tyst och lugnt, man tassar runt utan störa dem. Bästa stunden på dagen.

Lugn onsdag som verkligen har känts välbehövlig för att ladda batterierna litegrann. Imorgon tränar vi vidare som vanligt.

Träning som vanligt på morgonen, men vi hade ett sikte på att vara klara lite tidigare än vanligt för att hästarna skulle få en ordentlig paus i några timmar innan det var dags för tävlingar. 
Två starthästar och det var ingen höjdardag, men inte heller dåligt. Sharp Eye gjorde ännu ett jättebra lopp, men han blev fyra och bara 1,5 längd från seger. Där hade det med lite tur kunnat bli mer utdelning placeringsmässigt när det var så tight. 
Dharwin stack från start i front och hela upplägget blev totalt fel, han tog en fjärdeplats han med men kan mycket mer än så.
Sen närmare kommentarer om loppen under fliken (Starter &) Resultat. 
Imorgon ser jag fram emot en lugnare dag och att sova ikapp lite också innan vi kör resten av veckan som vanligt. 

Så var det ny vecka och träning som vanligt. En ganska vanlig måndag med blandad träning på både rakbanan och på dirttracken där det var höger varv som gällde (alltid på måndagar).
Tätt mellan given när det gäller tävlingar, redan imorgon är dags igen. Då är det hemmaplan Bro Park som gäller och kvällstävlingar med första start kl 18.00. Faktiskt bara sex lopp imorgon och sista loppet rids strax efter kl 20, så det är ett kortare kvällsprogram än det brukar vara. Vi har två starthästar och jag har uppdaterat kommentarer om deras chanser under fliken Starter (& Resultat).

Väckarklockan ringde kl 02.00 i natt och en dryg timme senare var jag i stallet. Klockan 04.10 rullade vi ut från stallområdet och resan till Göteborg gick smidigt. 
Efter en snabb fixning av boxen lastade vi av och Princeton Graduate fick en dusch och en promenad med lite betning. Därefter var det ett antal timmar av återhämtning och vila för honom medan jag mest väntade på att tävlingarna skulle komma igång.
Han gjorde ett bra lopp och blev tvåa, så klart vill man alltid vinna men man får vara väldigt nöjd med insatsen ändå. Han fick också ett bra upplagt lopp vilket var viktigt efter flera tidigare lopp där han dragit på alltför mycket i front. Mer utförliga kommentarer om insatsen finns under fliken (Starter &) Resultat, så titta in där. 
Det blev en minst sagt lång dag, jag var tillbaka hemma efter kl 23. Men när det går bra så känns det så enormt mycket lättare än när det inte gör det, så det var en bra söndag!

Idag träning på morgonen med en del raskare tempon och hästarna såg jättefina ut. När träningen var avslutad så blev det som vanligt arbetssysslorna i stallet men också packning och förberedelser inför morgondagen. Då har vi Princeton Graduate till start i Göteborg. 
Planen är att vi lastar kl 04.00 och innan dess ska han äta frukost, gå en liten stund i walkern och vara borstad, fixad och redo när det är dags. Så jag kommer vara i stallet strax efter kl 03 och då är det ju också viktigt att ha allt man kan packat och förberett så det går smidigt och inget missas.
Jag har uppdaterat med kommentar om chanserna i loppet och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så titta in där! 

Otroligt härliga grader idag, i alla fall när man ska träna häst. Inget regn, men moln och precis lagom svalt för hästarna. När det har varit varmt så har vi fått korta ner tiden hästarna är ute i hagarna för att alla ska hinna ut innan det blir för varmt. Nu kunde hästarna få vara ute betydligt längre. 
Rutinträning med lagom raska tempon idag och vi har fortsatt ett upplägg där vi börjar rida väldigt tidigt på morgonen och kör på ganska intensivt med träningen de första timmarna. Skönt att ha tränat klart så tidigt som möjligt de dagar det blir varmt och sedan kan man helt koncentrera sig på skötsel av hästar samt övriga stallsysslor efter träningen är avslutad. 
Imorgon tränar vi vidare och så blir det också förberedelser med packning och annat inför tävlingarna i Göteborg på söndag. 

Ännu mer regn idag och speciellt på morgonen, framåt dagen blev det bättre.
Banorna var ändå helt okej med tanke på de enorma mängder regn som kommit de senaste dagarna. Vi kunde genomföra alla turer precis som planerat vilket kändes bra efter flera dagar med tveksamma förutsättningar där vi fått hålla igen på tempot. 
Vi hade också en hel del annat pyssel i stallet efter all ridning var klar samt att vi hann med lite extra noggrann skötsel av hästarna idag vilket alltid är trevligt.
Imorgon hoppas vi på bra väder, nu kan väl regnandet lugna sig lite ett tag?

Idag en dag av återhämtning för hästarna som hade en träningsfri dag. Gårdagens starthästar mådde mycket bra och hade tagit sina lopp väldigt fint som det verkar. 
Startanmälan idag till på tisdag och då startar Sharp Eye igen samt även Dharwin. Men innan dess är det Göteborg som gäller för Princeton Graduate på söndag. 
Imorgon tränar vi vidare som vanligt!

Tävlingar på kvällen, men först vanliga arbetsrutinerna och träning på förmiddagen. Efter ännu mer regn igår och under natten var inte direkt hoppet om bra banor stort, men faktiskt var märkligt nog både rakbanorna och dirttracken bättre än igår. Fattar inte hur det gick till...? Men så klart glad för att vi kunde träna idag även om vi inte gick i fullt tempo eftersom det trots allt var sand som var ganska mättad på vatten. 
Under dagen var det blandat med sol och vind vilket hjälpte till att torka upp banorna inför kvällens tävlingar. Men strax innan första loppet kom ytterligare en skur vilket inte var något plus direkt... 
Två starthästar idag och båda hade uppskattat en mer fast gräsbana än det blev. Trots det gjorde Sharp Eye ännu ett topplopp och blev kort slagen tvåa. Man kan inte låta bli att imponeras av den här hästen som hanterar varje handicaphöjning och är med i segerstriden varenda gång. Han gillade inte den mer krävande banan, men gör det ändå så himla bra. 
För Douze Points blev det fel när han låg på för mycket i början och tog ensam front. Det i kombination med hög vikt och en för honom inte helt passande bana blev lite för många minus på en gång och han tröttnade in på upploppet. Han kommer igen nästa gång!
Se närmare kommentarer om hästarnas insatser under fliken (Starter &) Resultat. 
Slutligen en eloge till de som jobbar med banorna som gjort ett fantastiskt jobb med att hålla dem så bra trots väderförutsättningar. Vår gräsbana har verkligen blivit toppklass det senaste året och det såg vi nu när den höll så pass bra trots enorma mängder regn senaste dagarna. 

Efter gårdagens regn så var banorna väldigt blöta idag. Dagens första tur var Stureplan och House in Order och efter inspektion av banorna fick det bli en längre travtur över hela området (genom parken, förbi banan, genom skogen och en runda runt hela travslingan som går runt stallområdet). Även dagens andra tur med fyra hästar fick göra samma upplägg, men under tiden testade banpersonalen en körning av rakbanan och till tredje turen kunde vi galoppera där även om det bara blev väldigt väldigt långsamt. 
När den turen var på väg hem fullständigt öppnade sig himlen och det vräkte ner. Hästarna som kom in fick en ordentligt varm dusch och ett fleecetäcke på sig. Att jämföra med när man själv kommer hem efter ett regnväder och är blöt och småfrusen, då vill man bli varm och torr igen. 
Vi avvaktade med de sista turerna för dagen, men när regnet bara fortsatte att vräka ner fick de istället gå längre i walkern och vi ställde in, ridning i hällregn kändes inte något bra. 
Under eftermiddagen har det regnat mycket och det är troligt att gräsbanan imorgon kväll kommer bli tung och uppriden. 
Jag har uppdaterat med kommentarer om våra starthästar imorgon och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat) så titta in där!

Regn, regn, regn... Otroligt välbehövligt för naturen och höskördar, men det är inte lite det har kommit idag. Det har vräkt ner precis hela dagen faktiskt. En lugn söndag både för oss och hästarna, men naturligtvis har alla varit ute i walkern och hagarna som vanligt.
Imorgon hoppas vi på lite trevligare väder!

Lite svalare väder idag, även om det är härligt med sommarvärme så är det skönt för hästarna när det inte är lika hett. Att det dessutom hade kommit lite regn över natten gjorde att hagarna var mindre torra. Naturen behöver regn och även höskördarna är i fara om det inte kommer mer nederbörd, men enligt väderprognosen ser det ut som att det kommer mer inom kort. Det behövs.
Idag red vi både på rakbanan och dirttracken i blandade tempon och träningen flöt på utmärkt. Vi var utan Elin (Ahlin) idag som var i Hamburg och red Fegentrilöp. Hon inte bara red där utan vann också, jätteroligt!
Hela den här Fegentri-grejen är en väldigt bra sak och en stor morot för amatörryttarna. De bästa amatörerna ur varje land möts i en turnering där man åker runt till alla deltagarnas hemland och tävlar för att sedan avsluta med final på Mauritsius. En enorm chans att få rida på banor över hela världen och lära sig massor. 
Imorgon har vi en söndag utan tävling, nästa söndag är vi i Göteborg! 

Så var det redan sista dagen i juni, började inte sommaren typ häromdagen? Det gäller att hinna njuta lite av att den här tiden, fortare än man tror så är det vinter igen...
Träning som vanligt idag med blandade tempon och i sista turen för dagen var det startboxträning. Tvååringarna börjar komma igång mer och mer nu och därför lägger vi också in att öva startboxarna en hel del just nu. Idag var det Queens Legend och Wayfarer som övade och det gick mycket bra, de är så duktiga och lyhörda.
Sista turen för dagen var klar ganska tidigt och sedan hade vi gott om tid för borstning, pyssel och fix med hästarna innan övriga stallsysslor skulle göras klart före lunchfodringen. En bra dag i stallet!
Imorgon jobbar vi vidare som vanligt!

Idag lite blandat med allt ifrån lugnt till raska tempon och hästarna skötte sig jättebra och såg fina ut.
Ändå lite lugnare dagar nu resten av veckan när det gäller antal hästar som rids, det är en del som har startat precis och som får ledigt i några dagar innan de fortsätter sin träning. Chamori startade i lördags, men får semester den här veckan för ordentlig återhämtning efter årsdebut och framför allt resa som så klart tar mer på en häst än start på hemmaplan. Men hon har tagit loppet på bästa sätt trots att värmen som var påverkade en hel del. 
Från måndag kommer vi ha ett fullspäckat schema igen med ridningen, så det kan vara ganska skönt med några mindre intensiva dagar nu.

Efter en lång dag igår var det välbehövligt med en lugnare dag idag, inte minst för hästarna. Även de som inte tävlar under en tävlingsdag påverkas en del ändå när det är full fart i stallet hela kvällen. 
Så en dag av återhämtning gäller både fysiskt och mentalt, att de kan slappna av och ta en extra tupplur kanske.
Imorgon tränar vi vidare som vanligt.

Lång dag i stallet! Först träning som vanligt imorse och förmiddags. Strax före lunch kom vår chiropraktor och tittade igenom några hästar. Sedan lite uppehåll där hästarna fick lugn och ro medan vi bl a gick på hundpromenad och sedan arbetade vid datorn. 
På eftermiddagen var det veterinären som kom förbi en sväng och sedan förberedde vi oss för tävlingarna som drog igång kl 18. 
Det var ingen toppdag för oss, så är det ibland. Men Princeton Graduate var den som var bäst idag med en tredjeplats och bara två längder från segern över för kort distans. Se närmare kommentar om hästarna under fliken (Starter &) Resultat.
Efter sista loppet red vi Wayfarer och Three Crowns på gräset i en raskare canter och då hade det redan börjat mörkna ute, klockan var mycket. Efter det skulle vi göra klart alla hästar som tävlat/tränat, de fick kyllera på benen och annat pyssel innan vi var färdiga för idag. Inte förrän vid midnatt var jag hemma igen.
Imorgon är det en lugnare dag för hästarna. Det är också startanmälan till nästa tisdag på Bro Park då vi planerar att starta Douze Points och Sharp Eye. 

I lördags i Norge kändes det som söndag, igår vet jag inte vilken dag det kändes som. Idag måndag och en ny vecka, men lite dagvill blir man när man går ifrån sina vanliga rutiner och tävlar på andra dagar (lördagar är det sällan).
Förkylningen blev inte bättre av många timmar i en transport med öppna fönster, nu är jag tillbaka på ruta ett igen tyvärr. Men det borde ju ge med sig snart kan man tycka. 
Idag var det ganska rutinmässig måndagsträning med tempon åt det lugnare hållet och hästarna såg fina ut. Hela dagen flöt på bra. 
Det är så varmt nu att samtliga hästar får en dusch när de varit ute för att de ska hålla en bra och sval temperatur. 
Imorgon tränar vi som vanligt på förmiddagen. På kvällen har vi tävlingar och för vår del blir det en ganska lång väntan när vi först har två starthästar i lopp 2 (kl 18.25) och därefter två hästar i lopp 9 (kl 21.40). Och direkt efter det kommer Three Crowns och Wayfarer galoppera på gräset tillsammans eftersom det är öppet för träning efter tävlingarna. 
Jag har uppdaterat kommentarer om våra starthästar och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

Nu är vi äntligen hemma igen! Vi hängde på låset imorse på frukosten på hotellet- ändå skönt att få sova litegrann på morgonen jämfört med normal uppstigning. Därefter direkt till banan och in med packning och hästar och iväg. 
Första halvan av hemresan flöt på strålande, därefter var det köer och stopp mest hela tiden i trafiken hem efter midsommar. 
På det hela taget gick i alla fall hemresan bra och det känns skönt att vara tillbaka nu efter den här lilla resan. 
Imorgon träning som vanligt och så laddar vi inför tävlingarna på tisdag kväll. 

När en andraplats känner som en stor seger! Vilket lopp hon gör Chamori! Men vi tar det från början...
Kl 02.30 ringde väckarklockan i natt, upp och iväg till stallet för sista förberedelserna innan vi skulle åka. Kl 04.15 var iväg, alla vi från Bro Park åkte tillsammans i en stor transport. Skönt att slippa köra måste jag erkänna, men också väldigt bra för Chamori att få sällskap. 
Vi var framme kl 11.45 och de åkte den allra största delen av resan i svalare grader, bara den sista timmen det var varmt. Efter en dusch, promenad och lite gräsbetning var det sedan dags för henne att få vila och återhämta sig efter resan för att vara laddad inför kvällen.
Jag valde att stanna kvar på banan för att kunna ha lite koll på henne då och då, att hon var lugn och verkade må bra. Maken till cool häst får man leta efter, även när högtalarna och loppen (först ponnylopp) drog igång så var hon fullständigt lugn och inte en svettdroppe syntes. 
Inte ens när hon var sadlad var hon det minsta varm och hon var så lugn både i boxen och i ledvolten att en åttaåring hade kunnat leda henne runt där.
Ulrika kom ut, hoppade upp och vi lunkade runt ett varv till. Men när vi sedan styrde ut henne mot banan, DÅ blev hon som en annan häst och tog fatt i bettet och taggade till. Vilken klassigt och smart uppträdande, hon tappade noll energi tills det var dags för lopp, full koll på när det gällde att vara pigg och inte.
Hon fick ett perfekt upplagt lopp, men egentligen hade hon varit ännu mer gynnad av om loppet gått lite fortare i början än det gjorde då hon verkligen är stark. Ett tag inne på upploppet ser det ut som att det kommer massor med hästar som går om henne, men hon bara ökar hela vägen och slutar starkt över mål, tar faktiskt in på vinnaren och är bara en dryg längd från segern. 
Glädjen när hon gick i mål, vilken känsla! Så stolt över henne och prestationen, så glad för stallets skull och inte minst för Chamoris ägare som alltid trott på henne. Nu visade hon ännu mer vilken bra häst hon är. 
Jag har uppdaterat med mer utförliga kommentarer om hennes fina insats och ni hittar det under fliken (Starter &) Resultat, så titta in där. 
Vi kommer att åka hem igen imorgon bitti för att låta hästarna återhämta sig efter loppen ordentligt innan de reser igen. 

Så var det midsommarafton då, nu närmar vi oss slutet av juni redan. Man får verkligen passa på att njuta av att det är sommar, det går ju så himla fort och vips så är det höst. 
Idag var det träning som vanligt och en del raskare tempon för några av hästarna och de såg starka och bra ut. 
Förutom träningen och det vanliga stallarbetet så förberedde vi också inför morgondagen som har en minst sagt tidig start. Vi åker nämligen till Norge imorgon bitti, planerad lastningstid är kl 04.00 med inpackning i bilen innan samt ha hästarna redo. 
Vi som åker från Bro Park reser tillsammans i stor lastbil och att vi reser tidigt imorgon istället för idag är för att kunna åka så stor del som möjligt i svalare grader än det blir mitt på dagen/eftermiddagen. Vi räknar med att vara framme innan lunch och då är det ganska många timmar hästarna hinner vila och återhämta sig innan det är tävlingar på kvällen. Vi kör sedan hem tidigt söndag morgon. 
Jag har uppdaterat med kommentar om chans imorgon för Chamori som får en rejäl utmaning direkt i årsdebuten. Ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat)

Idag var det vanliga rutiner och precis som vi brukar tidig start (kl 05.00 har hästarna redan ätit klart sin frukost och är redo att gå ut i hagarna och walkern) vilket är jätteskönt när det är så varmt. 
Faktiskt var det en hel del moln idag och det kändes till och med som att det skulle komma regn ett tag när himlen var ganska mörk, det var klart svalare än normalt när solen gassar på. 
Träningen gick mycket bra i lite lagom mellantempon och hästarna såg fina ut. 
Själv har jag varit ganska däckad i förkylning ett tag nu och orken räcker inte riktigt till för allt just nu. Prio är hästarna och träningen, dvs att vara och jobba i stallet på förmiddagarna, men det sliter en del. Förhoppningsvis ger det med sig snart, det är frustrerande att ha saker att göra som det inte finns energi kvar till. 

Efter en sen kväll igår med tävlingar så var det skönt med en lugnare dag idag för både oss och hästarna. Även de hästar som inte startar när det är tävlingar påverkas ändå eftersom det är full fart i stallet hela kvällen med förberedelser inför varje lopp när hästarna ska sadlas och fixas. Det är en atmosfär i luften av koncentration och tävlingspirr som jag tror alla märker av, naturligtvis i varierande grad. 
Så att få en liten andhämtningspaus så här dagen efter känns väldigt bra och imorgon tränar vi vidare som vanligt. 

Först träning som vanligt på förmiddagen. Det var också startanmälan till lördag (med kvällslopp) i Norge där vi har Chamori som gör årsdebut i Erik O Steens Memorial som är ett storlopp för ston. 
Sedan väntade några timmars vila på lunchen och eftemiddagen för hästarna innan tävlingarna drog igång på kvällen. Mysigt med kvällstävlingar och värmen hängde i hela kvällen. 
Två segrar till vårt stall genom Douze Points och Sharp Eye, det var vi så klart jätteglada för. Även Quagmire gjorde ett lopp över all förväntan. Men att Daytona Gold blödde näsblod kändes så tråkigt att det var svårt att smälta. Han är en häst med enorm kapacitet, att han inte fick möjlighet att visa det var en besvikelse som inte är lätt att beskriva. 
Men man får inte glömma vinnarna och glädja sig över deras prestationer. Jag har uppdaterat med närmare kommentarer om dagens insatser under fliken (Starter &) Resultat, så titta in där!

Idag var det vanlig måndagsträning med lite lagom tempon och blandat mellan rakbanan och dirttracken. Hästarna skötte sig finfint och hela dagen flöt på som den skulle. 
Idag började också Christopher (Roberts) rida ut mer hos oss. Han har tidigare ridit på lördagar mestadels, men kommer nu satsa mer på galoppen och tar tjänstledigt från sitt "civila" jobb (men arbetar lite extra ändå där). Vi är jätteglada för att få in honom i högre grad i stallet och ser fram emot det här. Han är så duktig och alltid lugn med hästarna, rider väldigt trevligt. 
Imorgon är det dags för tävlingar och det var länge sedan vi tävlade på kvällen. Vi har fem starthästar och jag har uppdaterat utförliga kommentarer om deras chanser under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

Lördag em/kväll till söndag förmiddag, så länge har jag nog inte sovit på år och dag. Ibland behöver man nog bara sova igen helt enkelt. 
Lugn dag för både oss och hästarna, men imorgon är vi tillbaka som vanligt med träning. Dessutom laddar vi för tisdag kväll med tävlingar!

Idag var det ridmässigt en något lugnare dag när de flesta (men inte alla) av de som snabbjobbade igår fick ledigt idag. Vi körde enligt vårt vanliga upplägg med ett intensivt schema på morgonen för att ha tränat klart när solen börjar gassa som värst. 
Den taktiken gäller också walkern men framför allt hagarna, det känns inte snällt att ha hästar ute när det är som varmast. Därför släpper vi ut dem så tidigt vi kan och i kortare tid än normalt för varje häst. Det för att alla ska hinna vara ute innan det blir alltför hett.
Stallen på Bro Park är fantastiskt bra, hur varmt det än är så är det alltid luftigt och fräscht inne i stallet. Taket går enkelt att öppna så mycket man vill och i varje box finns ett stort fönster så hästarna kan titta ut. Det gör att luften cirkulerar även i så här varmt väder som vi har just nu.
Nu tar vi helg och jag ser fram emot en lugn söndag för lite återhämtning. Väderprognosen säger regn imorgon och det vore mer än välbehövligt för banor, naturen mm mm, så vi håller tummarna för det. 

Idag raskare träning för de hästar som ska starta nästa vecka (tisdag på Bro Park och lördag Övrevoll). Det var lite längre upplägg där de satte upp tempot från bortre långsidan och sedan ökade mer och mer hela vägen, snabbast över upploppet. 
Samtliga hästar såg starka ut hela vägen och gick med god spänst över mållinjen. Både jag som tittade och ryttarna som red var mycket nöjda. 
Roligt att vi har så pass många starthästar nu nästa vecka varav flera av dem gör årsdebut. Vi har också fler hästar som är på gång inom kort att börja starta samt att även tvååringarna börjar komma igång. Där handlar det för några av dem mer om när vi vill att de ska vara redo för kval baserat på vilken plan för start och storlopp framöver vi har för varje häst. Antal starter en tvååring gör vill man helst begränsa lite så man får titta på vilka lopp man i första hand vill satsa på och planera efter det. 
Det är ju otroligt spännande med de här oprövade korten (de som ännu inte startat) som i träningen ger så mycket förväntningar, man längtar efter att få se mer!

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Våra tvååringar är slutsålda, men vi har några enstaka andelar kvar i ett par andra hästar. Dessutom kommer vi åka på breeze up auktion under våren. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1