Dagbok

Stallets dagbok

Så var det en ny vecka och värmen hänger med ett tag till verkar det som. Dock dröjer det inte så himla länge förrän det är kallt och slaskigt, så man får passa på och njuta lite också även om man inte riktigt känner så när man jobbar i tryckande värme.
Ganska vanlig rutinträningsdag idag som det brukar vara på måndagar. Pigga och laddade hästar var det, de var glada över att få vara ute på banan och galoppera efter en träningsfri dag. 
Hela dagen flöt på fint med både träningen och arbetet i stallet. Efter lunch var det dags för anmälningslistor till den 28e som kom ut idag och vi har några anmälda där. Inte minst Sandstorm i Jockeyklubbens Grand Prix och det ska bli spännande att se hur långt han räcker där.
Imorgon tränar vi vidare som vanligt!

Lugn söndag för både hästar och folk, välbehövligt med lite återhämtning. Nu är vi laddade och redo för en ny vecka!

Det är varmt nu på dagarna och när man tränar hästar vill man helst inte att de sista turerna ska ridas alltför sent för hästarnas skull. Vi har börjat tidigare de senaste dagarna och det är ganska skönt att få en tidig start i behagliga grader innan solen börjar gassa alltför mycket.
Idag var det en mysig lördag i stallet, men ändå ganska mycket jobb att göra. Nu kan vi ta en lugn helg eftersom vi inte har tävlingar imorgon, men nästa vecka blir mer hektisk med tävlingar onsdag samt resa och tävling i Norge nästa söndag. 
Imorgon är det tävlingar på Göteborg, men också VM-finalen i banhoppning individuellt med två svenskar i ledningen inför de två finalrundorna. Missa inte!

Träning som vanligt på förmiddagen med en del raskare träning som gick mycket bra. När vi var klara med förmiddagsarbetet blev det lunch på restaurangen vid banan. Deras luncher har ju varit superpopulära, men nu har de haft semesterstängt i ganska många veckor (förutom på själva tävlingsdagarna). Den här veckan har de efterlängtat öppnat upp igen och det är svårt att hitta en mer prisvärd lunch med hög kvalitet. Rekommenderas varmt att luncha där (med fin utsikt över banan) om och när ni har möjlighet. 
Efter lunchen återstod några timmar innan tävlingarna drog igång. Idag var det premiär för dirttracklopp efter omläggningen. Jockeyerna var nöjda med hur banan kändes, att den framför allt har ett väldigt fint fäste. 
Jag kan tycka att fälten kändes lite väl utdragna, det var långt mellan vinnare och sista häst i de flesta lopp vilket tyder på att den passade vissa bättre än andra. Dock är det så att det tar ett tag innan banan helt sätter sig och den bör förbättra sig mycket under de kommande veckorna.
Vi hade bara en starthäst idag och House in Order var inte helt motiverad i början av loppet. Även om han sedan kom igång och avslutade godkänt så är han nog ändå mer peppad på gräset just nu.

Vanessa är på hundkurs i ett par dagar och vi fick då klara oss utan henne idag. Ridningen var planerad och klar, men det blev så klart en mer intensiv arbetsdag med allt jobb i stallet. Känns ändå skönt när man är klar vid lunch och har hunnit med allt man ska ha efter en extra tidig start imorse.
Efter lunch hade vi banrådsmöte där vi pratar om banorna samt andra saker som gäller Bro Park. Det är ett bra forum att kunna ta upp saker och ha en bra kommunikation med de ansvariga. Vi har de här mötena ungefär varannan, var tredje vecka.
Efter mötet hade vi några hästar som skulle skos som jag assisterade och efter lite ytterligare pyssel så var det dags för hemgång. 
Startlistan kom ut idag till på onsdag och då har vi Beach Road One och Douze Points som startar. Imorgon kommer också startlistan till nästa söndag i Norge som är deras Derbydag. 
Imorgon tränar vi som vanligt på morgonen och vi har också några snabbjobb på programmet då. På kvällen är det tävlingar och vi har en starthäst, har uppdaterat kommentarer om chanserna och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Lugn onsdag, men lite annat på schemat. Imorgon är det träning som vanligt igen!

En ganska vanlig arbetsdag med träning i blandade tempon och en hel del annat pyssel och fix i stallet. Hästarna såg fina ut i träningen och dagen flöt på jättebra. 
Inför nästa veckas tävlingar (onsdag Bro Park och söndag Övrevoll) så är all planering klar vem som startar var och även ryttare. Startlistorna är ute på torsdag respektive fredag. 
Men först har vi ju så klart tävlingar på fredag kväll, hoppas det kommer lika mycket folk som det varit på tisdagar. Det har varit ett synnerligen lyckat projekt där det varit fler och fler på plats för varje gång och faktiskt ganska mycket publik de senaste gångerna.
Det tar ju ett tag för nya tävlingstider att sätta sig, men sommarkvällar med relativ tid start (kl 17) känns som ett koncept att satsa på framöver. Nu är det väl just sommar och värme som är en bra förutsättning, en kall dag i november är det nog inte lika lockande med kvällstävlingar. 
Imorgon är det lunchtävlingar på Jägersro, så för oss blir det en tävlingsfri dag och lite lugnare.

Så var det ny vecka igen och den här veckan är tävlingsmässigt lugnare än den förra. För vår del är det bara tävlingar på fredag kväll (första loppet rids kl 17) och då har vi bara House in Order som startar. 
Däremot nästa vecka, då är det mer på programmet. Det är tävlingar på Bro Park onsdag lunch och sedan är det också tävlingar på Övrevoll nästa söndag (den 21a) som är Norska Derbydagen, anmälningslistorna till båda dagarna kom ut idag. Vi kommer ha en del starthästar på båda ställena, startlistorna kommer ut i slutet av veckan och då vet vi mer exakt hur det ser ut med förutsättningar och chanser. 
Det var dessutom en hel del storlopp som anmäldes idag och det blir spännande under veckan att se hur pass tuffa de loppen ser ut.

Såå glad för Andreas som idag vann Danskt Derby! Det var hans första Derbyseger och det är ju enormt stort så klart. Han lär nog inte komma och rida imorgon, vid sådana här tillfällen ska man självklart fira ordentligt.
Men för oss övriga är det träning och arbete som vanligt imorgon!

Några fler hästar att rida idag, men de flesta kommer vara igång igen från måndag. Hästar som varit lediga efter tävling eller chiropraktorbehandling har gjort att vi har haft några lugna dagar på ridfronten. Efter två hektiska dagar med resande och tävlingar så har det faktiskt känts som perfekt timing att det råkade bli så här. 
Nu tar vi en lugn söndag innan vi växlar upp igen med fullspäckat schema och nya lopp i sikte. Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

Även idag var det en lugn dag med färre turer än vanligt. Istället hann vi med en hel del extra pyssel, bl a manfrisering som nästan alltid är aktuellt. 
Det var startanmälan till nästa tävlingsdag på Bro Park och det blir första dagen med dirttracklopp sedan omläggningen. Det är nästa fredag, den 12e och då är det kvällstävlingar igen vilket har varit ett lycket koncept med en hel del folk på tävlingarna. 
Vi har bara en starthäst då och det är House in Order i en Guldhandicap över 2100 meter och Alina rider honom precis som senast då han vann. 
Därefter är det tävlingar igen redan den 17e på Bro Park och då har vi fler starthästar, det anmäls på måndag. 
Även imorgon har vi en lite lugnare dag och sedan är det full fart igen på schemat efter helgen.

Så var vi hemma igen! Enormt intensiva dagar har det varit, sov i drygt en timme igår morse i transporten och vaknade sedan utan att kunna somna om. Det sliter på att köra på så här, men när hästarna presterar som de gjort nu så hjälper det otroligt mycket, energikicken man får kan ta en långt. 
När vi skulle köra hem från Övrevoll började gpsen skicka oss lite överallt och vi kom till slut jättehögt upp på smala vägar i ett villaområde med helt fantastiska hus och en svindlande vacker utsikt över vatten. Det var faktiskt en upplevelse även om jag samtidigt just då var irriterad över att vi lurats iväg på helt fel rutt hem. Till saken hör att jag är ungefär sämst i världen på att hitta så gpsen är helt oumbärlig och den följs slaviskt. 
Men när vi kom till gränsen och skulle in med tullpapperna så dök Oliver och Nigel upp som reste med Malle Smiths häst. De körde ca en halvtimme före oss från banan, men hade blivit stående i totala stoppköer på motorvägen. Så det visade sig alltså att våran gps var ett geni som sparade oss tid även om det inte kändes så när vi irrade runt bland lyxvillorna.
Sista biten att köra var det tungt, tröttheten började göra sig påmind och vi fick göra några extra småstopp, men strax före kl 23.30 var vi hemma igen. 
Idag har vi haft en superlugn dag, igår var vår chiropraktor på plats och jobbade med en del hästar som därför är lediga idag. Så idag var det endast ett fåtal hästar att rida och vi var klara extra tidigt. Så himla skönt och välbehövligt med en så enkel arbetsdag som vi har haft idag. 

Ännu en toppendag med jättefina prestationer av hästarna! Seger för Quagmire och även Princeton Graduate gjorde en stark insats som trea i Derby Trial mot starkt motstånd. Var det kanske den blivande norska Derbyvinnaren vi såg vinna här?
Har uppdaterat med närmare kommentarer angående hästarnas prestationer och ni hittar det som vanligt under fliken (Starter &) Resultat.

En intensiv men härlig dag! Först träning som vanligt på förmiddagen och därefter lite väntan på att tävlingarna skulle dra igång. 
Hästarna presterade strålade, är så glad för att Chamori nu visar det vi alltid trott om henne och tar andra raka segern. 
Men den största skrällen var Douze Points som gjorde en smått heroisk insats som tvåa och han såg nästan ut att vinna ett tag. Mot det motståndet var jag på förhand tydlig till ägarna att här ska han bara ut för att få ett lopp, han kommer inte ha någon chans alls denna gång men däremot nästa. 
Jag hade ju totalt fel och det hade jag mer än gärna... 
Vi hade förberett packningen och var hyfsat snabbt redo att åka till Norge. Räknade med att vara framme vid 01.30-02.00 ca, men när vi kom till Strömsholmstrakten så var det en avspärrning på motorvägen så vi fick lämna den. Normalt sett får man då vägledning för att komma rätt, men icke här icke. 
I över en timme virrade vi runt för att hitta ut och till slut tog vi oss ut genom en väg som kanske var lite tveksam, men det funkade som tur var. 
Strax efter klockan 03 kunde vi köra in på Övrevolls stallbacke och då var jag minst sagt trött. Imorgon är det lunchtävlingar och vi har två starthästar, har uppdaterat med kommentarer om deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

Jahapp, då var det augusti då... Känns väl så där måste jag säga även fast massor med spännande storlopp kommer att komma framöver. Högsommaren känns lite över faktiskt. 
Idag var det lugna tempon som gällde och som ofta på måndagar en hektisk dag med mycket att göra.
Imorgon kommer vi jobba som vanligt på förmiddagen och därefter planerar jag att sova en timme eller två på lunchen. För sedan är det ju tävlingar på kvällen och direkt när vår sista starthäst har tävlat så lastar vi in hästarna och beger oss mot Övrevoll. Räknar med att vi är framme någon gång mitt i natten och så är det lunchtävlingar på onsdag. 
Men först då tävlingar imorgon och jag har uppdaterat med kommentarer om våra chanser, ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat)

Underbart lugn dag för att ladda batterierna inför en vecka med tävlingar på Bro Park på tisdag och i Norge på onsdag.
Hästarna mår bra och har naturligtvis varit ute precis som vanligt i walkern och i hagarna.

En jättemysig lördag i stallet! Först träning på morgonen med en del snabbare arbeten och hästarna såg jättefina ut. Därefter pyssel med hästarna och andra sysslor i stallet.
När vi var klara blev det gemensam grillunch på uteplatsen, maten hade förberetts medan vi gjorde det sista av stallarbetet. Ett så trevligt sätt att avsluta arbetsveckan på tillsammans. 
Imorgon är det en tävlingsfri söndag för vår del och jag ser verkligen fram emot en lugn söndag efter en hektisk vecka.

En ganska vanlig fredag arbetsmässigt där några gick i raskare tempon medan andra höll sig i lite lugnare farter. 
Precis när vi var klara med förmiddagsarbetet så fick vi klartecken att hämta Sharp Eye från Mälarkliniken. Vanessa och jag åkte då dit för att köra hem honom. Till saken hör att han aldrig tävlar på annan bana än Bro Park pga att han inte riktigt gillar att resa. Men idag var det värre än så. 
En kort sammanfattning är att han direkt efter inlastningen fick panik, hoppade upp med frambenen över bommen och lyckades sedan fastna i hönätet när han skulle hoppa ner. Det var en helt traumatisk upplevelse som egentligen är en lång historia, men när han till slut kom ner och loss så var han okej.
Jag kan säga att jag var övertygad om att han inte skulle överleva när det här hända och jag är så tacksam för att det gick bra.
Efter en kort veterinärkontroll och därefter rejält med lugnande för att se till att han höll sig lugn så kunde vi till slut ta oss hem på ett tryggt sätt. Men fy fasiken vad hemskt det var!

Nu är det bara några få dagar kvar av juli månad... Varför går vintermånaderna i slowmotion, men sommaren bara flyger förbi?
När det samtidigt börjar bli lite svalare så känns det ännu mer som att det mesta av sommaren är över. Imorse var det så pass kallt att en jacka behövdes och det var länge sedan.
Idag var det lugnare tempon som gällde, mest joggingträning. Kanske inte den mest spännande träningen, men den ska göras den med vissa dagar.
Vi var också inne på Mälarkliniken och lämnade in Sharp Eye för halsoperation. När han kom till oss som unghäst så framkom ganska snart att han hade ett halsfel som behövde åtgärdas och det gjordes innan han började sin galoppkarriär. 
Han är en synnerligen jämn häst som nästan alltid är med i segerstriden och sällan är utanför pengar. Nu visar det sig att det funnits kvar ett problem i halsen som har påverkat honom. Så det ska bli väldigt spännande att se vad det här ger nu när vi förhoppningsvis får ordning på det här, han har ju varit duktig trots detta.
Veterinären hörde av sig nu ikväll och sa att allt har gått bra. När Sharp nu kommer hem igen så väntar några veckor med endast skrittmotion innan vi kan fortsätta hans träning mot start igen.
Igår var det startanmälan till Bro Park på tisdag och vi har fyra starthästar i två lopp, vi har två i varje. 
Imorgon kommer startlistan till Övrevoll dagen efter, dvs onsdag lunch och vi planerar en resa dit med två hästar.

Onsdag utan tävlingar betyder oftast en lugn dag för hästarna och så var det också idag. Alla hästar mådde bra efter gårdagens träning och imorgon tränar vi som vanligt igen.

Träning som vanligt idag med blandade tempon, men mest raskare träning. Hästarna såg väldigt fina ut och både jag som står vid sidan och ryttarna som rider var mycket nöjda. 
Vi hann också med lite annat pyssel och fix i stallet, så himla skönt när man har gott om tid för extra arbeten. 
Imorgon blir det en lugnare dag i stallet och då är det också startanmälan till tisdagens tävlingar.

Så var det ny vecka igen! Träning som vanligt idag med mestadels lite lugnare tempon även om det var några som tränade på lite mer. 
Vi var också i startboxarna med Zoffany-hingsten och han var hur cool och duktig som helst. Att han ännu inte har något namn klart beror på att vi just nu säljer de sista andelarna i honom, så jag vill få in alla papper med rätt ägarnamn och så på en gång. Så fort det är klart så lämnar vi in allt och då är han också redo att kvala och sedan starta.
Angående gårdagens tävlingar så blev jag minst sagt förvånad när jag läste Galoppdomstolsrapporten imorse. Där står det att Ulrika dömdes till avstängning för att ha slagit Swinging of Venice på bogen 420 m kvar, man får ju inte använda spöet. Men, de ansåg inte att det påverkade resultatet och därför flyttades den inte ner. Inte påverkar resultatet när den vinner med en halv nos? Det kan väl ändå ingen påstå!
Tycker det vore bra att veta vilka regler som egentligen gäller och inte, för det där var minst sagt märkligt. Är det kanske i ett större lopp värt att mana på en trög häst på det sättet för att få fart på den om man ändå inte flyttas ner?
Den här veckan har vi inga tävlingar och det känns faktiskt skönt med några extra dagar andrum nu. Däremot nästa vecka är det för vår del både Bro Park på tisdag kväll och Övrevoll på onsdag lunch. Tills dess tränar vi på precis som vanligt.

Spännande start för Timo Nurmos idag och han gjorde det verkligen jättebra! Bara så surt att åka dit med minsta möjliga marginal och speciellt när det faktiskt såg ut som att han vann. 
Men man får tänka positivt och vara glad för att det här inte var ett storlopp man förlorade på det där försmädliga viset, det hade varit betydligt värre...
Jag har uppdaterat med mera utförliga kommentarer under fliken (Starter &) Resultat, så titta in där!

Tidig start även idag och det var blandad träning som gällde, men mest höll vi oss i mellantempon. Klart kallare väder idag och faktiskt lite skönt efter flera varma dagar att kunna träna hästar i lite svalare grader. 
Vid lunch när vi var klara med allt arbete i stallet blev det grillunch, bubbel och tårta för att fira de senaste segrarna. Det var egentligen Chamoris ägare som bestämde när hon vann att vi skulle fira det idag, men sedan vann ju också House in Order häromdagen.
Det var jättetrevligt och mysigt, men här hade man däremot gärna haft lite skinande sol. Vi blev ändå kvar rätt länge och lunchen hade blivit eftermiddag innan jag åkte hem.
Imorgon är det tävlingar igen på Bro Park och vi har en starthäst, har uppdaterat med närmare kommentar om chanserna under fliken Starter (& Resultat). 

Idag var det behagligare grader än igår, men ändå var luften ganska stillastående och hästarna blev rätt varma när de var ute och reds.
Vi startade upp tidigt även idag med ett liknande arbetsupplägg som igår. Tempomässigt var det lugnare träning förutom för Stureplan som snabbjobbade och gjorde det mycket fint. Han har kommit igång bra nu och börjar närma sig start även om det dröjer någora veckor ytterligare innan han är redo.
Hela dagen flöt på fint och vi hann med allt vi skulle och lite till.
Imorgon tränar vi naturligtvis som vanligt, men vi kommer också fira de senaste segerna med både grill och med tårta.

Fodring kl 04.30 imorse och klockan 5 kunde vi börja släppa ut första turen i walkern och i hagen. Normalt sett brukar vi mocka klart hela stallet innan vi börjar rida, men idag var det prio på att få ut hästarna så tidigt som möjligt, så det blev ett kortare arbetspass inne i stallet medan hästarna i dagens första tur gjorde en första uppvärmning i walkern. 
Sedan följde då dagens träning som reds i blandade tempon med både raskare, mellan och lugnare tempon. Vi försökte också vara hyfsat effektiva mellan turerna så att det skulle rulla på bra med tanke på de snabbt stigande graderna. 
Skönt ändå att ha ridit klart sista turen så pass tidigt och därefter gjordes stallet och hästarna klara. 
Vid 12-tiden var det nästan 34 grader varmt och solen fullkomligt stekte. Men det verkar som att det ska bli något svalare nu framöver redan från imorgon och det är betydligt trevligare när man ska träna hästar. Är man på semester och kan hänga på stranden så är det så klart en helt annan sak.

En lugn onsdag var välbehövligt efter massor med arbete och tävlingar inklusive resor den senaste tiden. Det sliter en del och en dag för lite återhämtning var ganska nödvändigt faktiskt. 
Imorgon är det träning som vanligt igen och det ska också bli rejält varmt framåt dagen så det blir tidig start.

Dagen inleddes som vanligt med träning och arbete i stallet, precis som vanligt. Vi hade trevliga besök också. Perfect Sisters uppfödare Annika med sambo hälsade på nästan hela dagen. Dessutom dök Sandra (som jobbade hos oss i många år) och Madde (som hade Maddes Hästsport och flera hästar hon tränade) som en överraskning vilket var jätteskoj!
Sedan följde några timmars väntan på tävlingarna och jag tycker ändå det är lite mysigt att hänga i stallet (köket) och bara ta det lugnt. 
Vi hade två starthästar och det i samma lopp. Efter Quagmires fina seger i Norge senast så trodde jag nog lite mer på honom, men House in Order kan man aldrig räkna bort och hans spurt var strålande. Det blev seger till honom och en fjärde för Quagmire som ändå bara var 1,5 längd ifrån.
Alina red ett mycket bra lopp på House och det här var hennes första seger i år vilket måste känts skönt efter att ha varit champion förra året. Tycker det var en fin stund när hon hade saktat av på bortre lång och bara stod still några sekunder för att krama om House. 
Vi bara njuter av de här framgångarna och stallformen vi har, det känns så himla roligt och motiverande. Är så tacksam för varje seger och för att det går så bra just nu.
Har uppdaterat med kommentarer om dagens duktiga hästar och ni hittar det som vanligt under fliken (Starter &) Resultat!

Kl 03.30 var vi framme imorse. Först avlastning av häst och därefter alla saker som skulle packas upp. Jag körde igång dagen direkt, i det läget var det bara segt att gå och lägga sig någon timme. Den enkla regeln lyder: håll igång och sätt dig inte ner och vila, för då kommer tröttheten fort. (Fast när jag väl kom hem på eftermiddagen så slocknade jag rätt fort istället...)
Idag var det lite lugnare träning som ofta på måndagar och dagen flöt på bra.
Startanmälan idag till på söndag och då har vi Timo Nurmos som startar igen, nu på hemmaplan (senast var det ju i Göteborg).
Dessutom en hel del anmälningar idag till kommande tävlingsdagar och det börjar utkristallisera sig lite mer var olika hästar ska starta eller inte starta någonstans då det har funnits lite olika alternativ.
Imorgon är det tävlingar igen på Bro Park och vi har två starthästar och de är med i samma lopp. Som vanligt på tisdagar så går första loppet redan kl 17 och det är ju perfekt i mitt tycke så det blir en ganska lagom kväll där man ändå är hemma i hyfsad tid. 
Angående hästarnas chanser så har jag uppdaterat kommentarer och ni hittar dem under fliken Starter (& Resultat) så titta in där!

Ingen lycka alls för Beach Road One som inte alls trivdes på den för dagen lösa och djupa banan på Jägersro. Är extremt förvånad över att de presenterar en bana i det skicket och speciellt på en dag som denna. En bana vars innersta spår var helt oridbara, de som försökte sig på att rida där var totaltrötta tidigt. 
Sedan är det så klart tråkigt att klaga på en bana när man själv är missgynnad, men det var utan tvekan det stora samtalsämnet för dagen och svårt att förstå hur det kunde bli så.
Se närmare kommentar om hans insats i loppet under fliken (Starter &) Resultat.
Vi är på väg hem i transporten nu under natten och beräknas vara hemma tidigt imorgon bitti.

4.30 var jag i stallet imorse och hade en ganska exakt tidsplan klar för att hinna med allt innan avgång mot Malmö kl 7 med Beach Road One. Han skulle ut i walkern en tur och också ha tid att äta sin frukost i lugn och ro medan den sista packningen ordnades. 
Dessutom hade vi några hästar som skulle träna i raskare tempon och de ville jag hinna se innan vi åkte. De såg jättefina ut och enligt rapporter från Vanessa och David så gick träningen fint även med de som kom ut senare. 
7.04 startade resan mot Malmö och vi var framme strax efter kl 15. Beach RO har verkligen rest bra och var också väldigt lugn och harmonisk när han kom fram. Efter dusch, promenad och fodring åkte jag till hotellet i några timmar och återvände sedan igen innan kl 21 för påfyllning av mat och vatten samt bara kolla av att allt var bra vilket det var.
Imorgon har vi ingen favoritpress på oss, men vi hoppas ju att han ska kunna göra ett bra lopp och så får vi se hur långt det kan räcka mot det bästa vi har i Skandinavien, det är ett tufft lopp utan tvekan. Jag har uppdaterat med närmare kommentarer under fliken Starter (& Resultat).
Förutom vårt lopp så ser jag enormt fram emot att se Svenskt Derby, på förhand kanske det öppnaste någonsin. När man går igenom hästarna så känns det som att det vimlar av segerkandidater, nästan ingen är chanslös och ingen känns stenklar. Otroligt spännande!

Idag blandad träning med både snabbare tempon och lugnare, alla hästar såg jättefina ut. Arbetsdagen flöt på utmärkt och vi hann också med en hel del pyssel och fix i stallet. Även förberedelse med packningen inför morgondagens resa till Jägersro med Beach Road One. 
Planen inför imorgon är en extra tidig start på dagen och där kommer också de hästar som ska jobba hinna göra det innan jag åker kl 7 med transporten. Precis som till Norge åker vi med i Henke Engbloms transport. 
Rapport kommer imorgon som vanligt, det är beräknat att vi är framme i Malmö redan på eftermiddagen.

Dagen började inte så bra för egen del, min datorskärm gick sönder. Jag är enormt beroende av datorn i mitt jobb och har flera program som ligger i den, det är med andra ord jobbigt om den inte fungerar. 
Jag ringde runt till olika ställen direkt från morgonen, men det slutade med att jag åkte till samma ställe som jag brukar när det strular av någon anledning- Datagrottan i Arninge, Täby, Jag kan verkligen rekommendera dem om ni behöver hjälp, de är helt fantastiska.
Alla andra företag jag ringde sa att det skulle ta flera dagar och vara omständligt samt troligtvis sluta med att det var bäst att köpa en ny dator. Men Datagrottan ordnade det på tre timmar och det blev hur bra som helst. 
För ett antal år sedan brann min hårddisk och det var enligt de flesta experter helt kört att rädda något, men de lyckades få ut allt innehåll och få över det till en ny dator. Så nästa gång ni har problem vet ni vart ni ska vända er!
Annars gick dagens arbete mycket bra, det var träning åt det lite lugnare hållet och hästarna skötte sig utmärkt och såg fina ut, allt rullade på som det skulle.
Vi hann också med lite pyssel och fix i stallet som var välbehövligt och nyttigt att få gjort. 
På hemvägen blev det ett stopp för att köpa nya blommor till stallet då de gamla verkligen har gjort sitt. Det ser ju trevligt och välkomnande ut om vår entré har snygga blomlådor (inte som nu när det är överväxta och slokande...).
Imorgon tränar vi som vanligt och då blir det en del lite raskare tempon för några av hästarna. 

Idag var det inga tävlingar alls i galopp i Skandinavien för ovanlighetens skull, annars är ju onsdag lunch galoppens tid.
Det blev en lugn dag idag och det kändes välbehövligt efter många dagar i rad med fullspäckat schema. 
Det var startanmälan idag till på tisdag och då har vi två hästar och de är i samma lopp, Quagmire och House in Order
Imorgon tränar vi som vanligt igen!

Vilken härlig dag det har varit! Vi började med träning och arbete som vanligt på morgonen och det var en hel del raskare träning på programmet. Så roligt att se hur fina hästarna ser ut och hur bra de tränar. 
Det enda tråkiga idag var att vi fick stryka Princeton Graduate vilket kändes väldigt surt. Han hade trampat sig och fått ett litet sår, såret i sig var obetydligt men han var lite varm av det. Kanske hade han kunnat starta, men det är en dum risk att ta om han kanske kände av såret och skulle kunnat överbelasta sig någon annanstans. Det kommer nya lopp och han siktar på start igen inom kort.
Efter avslutat arbete åkte vi och åt lunch, sedan följde några tiimmars väntan på att tävlingarna skulle dra igång och med bara en starthäst hade vi en lugn kväll. 
Att Chamori presterade som hon gjorde och att loppet blev som det blev var liksom exakt som man kunde önska. Hon låg i draget och gck sedan ifrån fältet tlllsammans med storfavoriten för att sedan ta sig förbi precis innan mål.
Såå glad över den här starka insatsen och enormt tacksam för att hennes ägare har haft så mycket förtroende och tålamod. Se närmare kommentar om hennes fina seger under fliken (Starter &) Resultat!
Hästarna går verkligen som tåget just nu och vi har hittat ett bra upplägg som fungerar. Det går upp och det går ned i den här sporten, så man får verkligen njuta när det går bra. Alla fina insatser och segrar vi har fått vara med om den senaste tiden ger så mycket energi och glädje, vill bara jobba ännu hårdare för att bli ännu bättre. 

Som ofta på måndagar var det en fullspäckad dag med massor på schemat. Träningen var av det lugna slaget tempomässigt och hästarna såg fina ut. 
Idag var det också startanmälan till Derbydagen på söndag och då har vi Beach Road One i det nya storloppet Valley Chapel Memorial som är en exakt kopia av Pramms Memorial. 
Det är ett tufft lopp i stenhård konkurrens, men efter hans mycket fina och lätta seger senast så känns det spännande att testa hur långt han kan räcka här och det finns ju väldigt fina prispengar att tävla om. 
Vi hade också Sandstorm kvar i Derbyt, men efter moget övervägande så vill vi satsa hundra procent på Jockeyklubbens Grand Prix och på Breeders, så han får stanna hemma. Vi vet inte hur han reser eller hur han trivs på den banan (och dirttrack). Då kan man tycka att de här storloppen inte rids förrän i slutet av augusti och framåt, men tiden går fort om en häst tar vid sig av ett lopp eller en resa. Det är helt enkelt för stora lopp som väntar för att chansa. 
Imorgon är det tävlingar på Bro igen och första start rids kl 17.00. Vi har två starthästar och jag har uppdaterat med kommentarer om deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat)

En lugn söndag för både hästar och follk när vi inte hade tävlingar. Dagens lopp avreds på Göteborg som firade 20 år. Det är alltså hela 20 år sedan jag var på plats vid invigningen, det är helt galet vad tiden går!
Imorgon inleder vi en ny vecka med träning som vanligt och också startlistan till Derbydagen!

Efter lite raskare träning igår så var det lugnare tempon för de flesta (men inte alla) idag. Det är ju lite roligare när de tränar på, men även sådana här dagar är viktiga så klart. 
Förutom träning och alla vanliga stallsysslor så hann vi med att göra en rejäl insats med storstädning. Jag har haft en plan för det ett tag, men det har ärligt talat varit lite segt att komma igång när det finns så mycket annat som ska göras. 
Idag hade vi i alla fall Johanna som jobbade extra och just med tanke på det här så hade jag avsatt tid för henne och mig att hinna dra igång städprojektet. Kan inte nog hylla Johannas insats, vilken stjärna på att effektivt styra upp, rensa och sortera!
Vi hann med hela stora tvättrummet där vi också förvarar täcken och massor med extra utrustning samt även den stora sadelkammaren. Så himla skönt också att kunna göra sig av med massor med grejer som bara är skräp och förvaras till ingen nytta.
Man måste verkligen vara på rätt humör när man ska slänga saker, att inte tänka att "det här är något som kan vara bra att ha en dag i framtiden" för det är det sällan. Nu blev det två fulla skottkärror vi tömde i skräpcontainern, känns toppen.
Avslutar dagens inlägg med att berätta att vi nu har tagit bort fliken Veckans Bilder här på sidan, den har gjort sitt. Jag tycker det är viktigt att ha nyligen uppdaterade sidor vilket vi har förutom just när det gäller bilderna. För många år sedan gjorde jag bilduppdatering två gånger i veckan här på hemsidan, men då var det helt andra förutsättningar.
Nu har vårt Instagram och Facebook-konto (symbol/knapp/länk finns överst här på startsidan) helt tagit över bilduppdaterandet och det blir ju också många videos där. Där finns i stort sett varje dag nya filmer på Händelser/Stories (där det endast ligger kvar i 24 timmar) så man kan följa med stallet och dessutom lite vanliga inlägg (som ligger kvar permanent) också.
Därför har bilduppdaterandet blivit så sporadiskt att det bara är en källa till dåligt samvete och det känns väldigt skönt att kunna stänga den nu. 

I natt var första gången på länge som hästarna hade täcke på sig, det har varit för varmt för det tidigare. De här lite kyligare graderna känns som ett skönt avbrott efter all värme, men det känns som att graderna kryper uppåt igen ganska snart. Gällande vädret så är jag mest tacksam för att det regnat en hel del den senaste veckan, det har varit välbehövligt och viktigt för både naturen och för växtligheten (dvs blivande hö och annat foder).
Träningen idag var i blandade tempon med övervägande raskare canters och hästarna såg mycket fina ut. Vi har så många spännande och roliga lopp att se fram emot här under sommaren och framåt, man får så mycket förväntningar och förhoppningar när man ser hästarna träna. Och det är ju lite det det hela handlar om, att drömma och hoppas. Ibland blir det inte som man tänkt och ibland blir det till och med bättre, men vägen dit är också en upplevelse att vara med om. 
Önskar er trevlig helg och vi hörs här på sidan som vanligt imorgon efter träningen!

Vanessa har tagit semester resten av veckan och är tillbaka på måndag igen. Eftersom vi verkligen behövde någon som kunde rida turer nu de närmaste dagarna så var det toppen att vi lyckades få hit jockey Alan Wallace. Normalt sett jobbar han i Norge, men han tyckte det var roligt att få en liten minisemester och göra något annat i några dagar även om det inte är någon riktig ledighet när man är och rider. 
Han fick rida de hästar Vanessa normalt oftast rider och det gick bra. Det är alltid svårt med nya ryttare som inte känner hästarna och man får försöka ge så mycket info man kan på förhand. 
Hela arbetsdagen flöt på jättefint och efter avslutat arbete tog vi en längre fika och satt och babblade ett bra tag, ett trevligt sätt att avsluta dagen på. 

En lugn dag så här dagen efter tävlingsdag. Hästarna mådde bra efter gårdagens träning och tävling. 
Det var startanmälan idag till på tisdag och då har vi Chamori och Princeton Graduate till start.
Imorgon tränar vi vidare som vanligt!

Idag var det först träning som vanligt med en del raskare tempon och hästarna såg verkligen fina ut. Vid lunch när vi avslutat förmiddagsarbetet så blev det några timmars väntan på att tävlingarna skulle dra igång, men det finns alltid saker att göra så tiden gick fort.
Första loppet reds kl 17.00 och det tycker i alla fall jag är en ganska bra tid att inleda tävlingsdagen på, då blir det ändå inte så himla sent. Förr i tiden på Täby Galopp när vi hade kvällstävlingar så brukade det inte börja förrän kl 18.30 vilket gjorde att tävlingarna slutade runt 21.30-22 tiden (beroende på hur många lopp det var så klart...). Hade man starthäst i sista loppet kunde klockan närmat sig 23 innan man kunde lämna stallet för dagen. Nu känns det mer lagom tid när tävlingarna är slut långt innan kl 20.
Tycker det är lite mysigt med kvällstävlingar och så här mitt i sommaren när det kan vara väldigt varmt mitt på dagen så är det också en klar fördel för hästarna.
Vi hade bara en starthäst idag och det var House in Order som gjorde ett fint lopp som kort slagen trea, han har hittat stilen nu och vinner när som helst känns det som.
Se närmare kommentar under fliken (Starter &) Resultat.

Så var det ny vecka och idag var det lugnare träning som gällde. Även om hästarna var lite pigga så skötte de sig ändå fint och dagen flöt på utmärkt. 
Efter lunch var det samrådsmöte med en hel del saker på agendan. Vi väntar ju på att omläggningen av banan ska bli klar och det är nu inte så mycket kvar, det är beräknat att de ska vara klara om ca tio dagar. Sedan får man naturligtvis räkna med att det tar ytterligare några dagar innan banan sätter sig helt. 
Det var också anmälningar idag, både till Jägersro på Derbydagen (mindre än två veckor kvar!) och till Bro Park den 19e. 
Imorgon är det en del raskare träning blandat med lugnare. Sedan är det ju naturligtvis också tävlingar på kvällen och vi har där bara en starthäst eftersom den ena är struken. 
Se närmare kommentar om chanserna under fliken Starter (& Resultat).

En såå välbehövlig lugn dag, har verkligen laddat batterierna inför en ny vecka! 
Även hästarna har fått lite ledigt även om de så klart alltid är ute ordentligt och motionerar. Jag gissar att de är pigga och glada imorgon när det är träning som vanligt igen.

Idag var det en lugn dag i stallet. Hästarna har tränats varenda dag även om det varit midsommar eller andra röda dagar, resor eller annat. Men idag fick de en extra ledig dag från träningen, en lugn helg för återhämtning även mentalt behöver inte vara fel. Hästarna märker fort när det är en dag utan träning och då tar många av dem en extra tupplur och varvar ner. 
Även för oss som jobbar så kan det vara skönt, för egen del kan jag säga att det vara hektiskt och jag ser fram emot en ledig söndag utan tävling imorgon.

Är det redan juli nu? Sommaren går så himla fort, det gäller att hinna njuta lite också när tiden flyger fram.
Arbetsmässigt idag var det verkligen full fart med massor att göra. En del raskare träning och hästarna såg jättefina ut. 
Imorgon kommer det bli en lugnare dag efter en fullspäckad vecka. 

Träning som vanligt idag, men ändå en lite lugnare känsla av nöjdhet efter de här tävlingsdagarna på Övrevoll, Göteborg och Bro Park som kommit tätt. Jag är så otroligt tacksam för hästarnas fina prestationer och allt arbete går så lätt när man har medvind och energi av framgångarna. 
Vi har också så mycket att se fram emot framöver och så många fina hästar i stallet, så himla roligt allt känns just nu. 

Fina tävlingar idag och visst är vi supernöjda med Sandstorms starka insats, men så himla surt att vara så kort slagen... Huvud från andraplatsen och hals från segern, extra irriterande när det är han som avslutar klart fortast. 
Vi får ändå vara glada för att han gjorde ett så bra lopp och han har många storlopp kvar i år, känslan är att han utvecklas hela tiden. Bara här i juni har han nu på tre starter tjänat dryga 140 000 kr. Hans huvudmål är utan tvekan Breeders i september och även JK Grand Prix. Han står kvar i Derbyt, men vi får fundera lite på om vi ska åka dit eller inte. 

Träning i blandade tempon idag och värmen är kvar vilket påverkar både oss och hästarna mycket. Till min glädje säger väderprognosen imorgon att det blir helt molnigt hela dagen och behagliga 19-20 grader, det låter som perfekta förutsättningar för tävlling. Att tävla mitt på dagen när det är så varmt som det varit de senaste dagarna är långt ifrån optimalt. Men nu ser det som sagt lovande ut inför morgondagen. 
Vi har en starthäst imorgon, men det är ju inte i vilket lopp som helst utan i storloppet Bro Park Trial. Jag har uppdaterat kommentar om chanserna och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).

Inte så jättepigg idag, men vad gör väl det när man är så nöjd och glad. Med bra resultat finns egentligen hur mycket ork som helst. Men sedan gör ju den här tryckande värmen sitt till också, det sliter att jobba i så varma grader och varmt blir det tidigt även fast vi börjar jobba kl 05.
Samtliga hästar fick så klart ordentliga duschar efter att de varit ute och vi var klara med samtliga ridturer ganska tidigt.
När vi jobbat klart för dagen blev det lite lyxfika med goda pålägg och tårta för att fira helgen. Trevligt att kunna sitta ner tillsammans i lugn och ro när allt arbete var klart.
Imorgon jobbar vi vidare! 

Vilken fantastisk helg det har varit och vilken känslosam dag det blev. Det må ha varit ett vanligt lopp, men känslan att äntligen se Timo Nurmos tävla och vinna var obeskrivlig. Mest glädjande var sättet han gjorde det på, det såg ut som han precis kommit igång vid mål, det var först sista biten som han satte in speeden och joggade iväg från övriga.
Det var också så roligt att se både innan loppet hur positivt peppad han var och efteråt bara lyste han av glädje och självförtroende, han tyckte det var så kul.
Det har varit en slitig och intensiv helg, men går det så här bra så skulle jag orka med det här upplägget hur mycket som helst.

En lång dag, men en alldeles strålande bra dag! Väckarklockan ringde kl 02.00 imorse (efter två timmars sömn) och kl 03 var jag och även David i stallet för att fodra samt låta de som skulle resa till Norge komma ut i walkern 20 minuter efter de hade ätit. 
Strax efter kl 04 kom vi iväg, jag åkte då med hästarna och vi samåkte med Henke Engblom i hans stora transport. Vi var framme på Övrevoll ca kl 11 och ungefär samma tid åkte David med Timo Nurmos mot Göteborg. Här samåker vi med Twomeys som har starthästar där. 
Min plan var egentligen att åka till hotellet i några timmar på lunchen, men Princeton Graduate var lite småstressad i början när vi kom fram (medan Quagmire var hur cool som helst). Så jag bestämde mig för att stanna kvar på banan och hålla lite koll på att han var lugn vilket han var efter ett tag. Tävlingarna började strax före kl 18 och med våra hästar först i slutet på dagen så var det en hel del tid att vänta.
Fantastiskt roligt vilka prestationer de gjorde båda två, såå imponerad och stolt över dem båda! Se närmare kommentar under fliken (Starter &) Resultat.
Efter tävlingarna var det full fart att hinna fixa hästarna och packning innan de sedan lastades och kör hem under natten. 
Jag stannar på hotell nu under natten och imorgon bitti åker jag till Göteborg för tävlingarna där. Jag har uppdaterat kommentar om chanserna och ni hittar det under samma flik, dvs Starter (& Resultat).

Det var ganska lugnt idag på stallbacken även om en del stall verkade rida som vanligt. Vi tränade alla hästar som vi skulle men höll oss mestadels i lugna tempon, det var lite av en mellandag träningsmässigt kan man säga. 
Det var också full fart med förberedelserna inför morgondagens resor. Princeton Graduate och Quagmire startar på Övrevoll imorgon kväll. Jag kommer åka med dem och vi följer med i Henrik Engbloms transport. Planen är att vi åker kl 04 imorgon bitti, så 03.00 är vi på plats för att fodra så de hinner äta sin frukost och ta en kort sväng i walkern innan det är dags att bege sig iväg. När vi åker så tidigt så ger det hästarna nästan hela dagen i Norge för att återhämta sig efter resan innan det är dags för tävlingarna.
Vid 11-tiden kommer Timo Nurmos lastas till Göteborg för start på söndag och här åker vi med i Twomeys transport, det är då David som åker med honom.
Jag kommer sedan åka söndag morgon från Norge till Göteborg, så det blir mycket resande den här helgen. 
Jag har uppdaterat med kommentarer om lördagens starthästar och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat).
Hoppas ni får en trevlig midsommarhelg!

Normalt sett börjar vi kl 6, men när det har varit väldigt varmt har vi börjat en timme tidigare. Idag valde vi en slags gyllene medelväg och började kl 5.30 istället. Då var stallet mockat och sopat kl 7.
Väderprognosen sa att det skulle bli varmt, men de första timmarna på morgonen var hela himlen molnig och det var snarare åt det kyliga hållet (tyckte i alla fall jag som oftast fryser...). Men framåt lunch var himlen blå och solen gassade på för fullt. 
Träning som vanligt så klart, men mycket tid har också gått åt till att göra de sista planerna klara inför helgen när vi har starthästar både i Norge och Göteborg. Det är en hel del som ska styras upp kan jag säga. Mer om hur vi reser kommer i morgondagens inlägg!
Vi jobbar och tränar som vanligt imorgon samt fixar packning och gör de sista förberedelserna inför resorna.

En lugnare onsdag, men ändå inte helt utan träning då några hästar behövde komma ut och träna. 
Det var också startanmälan till på onsdag på Bro Park och då har vi Sandstorm i Bro Park Trial. 
Imorgon tränar vi som vanligt och det verkar bli varmt enligt väderprognosen.

Nu är det verkligen sommar, idag kändes hettan av rejält framåt dagen. Vi började jobba vanlig tid imorse (kl 6), men ska det fortsätta så här får vi nog gå tillbaka till en tidigare start igen för att alla hästar ska få träna i hyfsat behagliga grader. 
Idag kom startlistan ut till lördag och då har vi Princeton Graduate i klassiska Norsk 2000 Guineas och Quagmire i en bättre handicap. Det är inga gratislopp direkt, men samtidigt måste man våga lite för att vinna och det ska bli intressant att se hur långt det räcker. 
Så vi tävlar lördag i Norge, söndag i Göteborg och på onsdag sedan på Bro Park så har vi Sandstorm i Bro Park Trial. Mycket spännande att se fram emot!

Efter gårdagens träning som vi gjorde efter tävlingarna så var några av hästarna lediga idag. I övrigt var det träning som vanligt, men det kändes att det var en lite lugnare dag idag med lite färre turer. Vi har oftast intensiva dagar, så det var faktiskt skönt med en aningens lugnare dag. 
House in Order mådde bra efter gårdagens lopp och han var på väldigt gott humör, han trodde nog att han vann igår och var nöjd med sig själv... :)
Idag var det startanmälan till Göteborg på söndag. Vi hade egentligen tänkt starta Timo Nurmos i Oslo Cup på lördag, men nu fanns det ett lopp på söndag i Göteborg där han står fint inne med vikten. Man får inte glömma att även om han har tränat på ordentligt så har han inte startat på nästan två år och han kommer gå framåt massor på ett lopp. Även om vi hade siktet inställt på att spänna bågen rejält direkt så är nog det här ett snällare sätt att starta igång honom på så här. 
För oss är det så klart lite mer meckigt att få ihop logistiken med tävling på andra banor både lördag och söndag, men det får vi klara av. Utgångspunkten måste ju vara att göra det bästa upplägget för varje häst och sedan får vi styra upp efter det.  
Imorgon tränar vi vidare som vanligt och dessutom kommer startlistan till Övrevoll lördag ut.

En starthäst idag och House in Order gjorde det bra men hade verkligen inte marginalerna på sin sida... Se närmare kommentar under fliken (Starter &) Resultat.
Direkt efter tävlingarna blev det grästräning samt att vi även körde lite träning på rakbanan och allt gick mycket bra.
Imorgon blir det träning som vanligt, men några av hästarna som gick fort idag kommer att vara lediga så det blir en dag med något färre turer.

Tidig start även imorse och dagen flöt på jättebra, träningen gick fint. Den där lugna lördagskänslan infann sig, svår att förklara men lite av en helgfeeling efter en lång vecka.
Dock är det inte en lugn söndag imorgon utan en hel del på programmet. Det är tävlingar på Bro Park, vi har i och för sig bara en starthäst (se närmare kommentar under fliken Starter & Resultat). Direkt efter sista loppet är gräsbanan öppen för träning fram till 16.30, ett tips för er som kommer till loppen och kanske vill stanna kvar och se en del träning efteråt. 
Det kommer bli träning både på den vanliga gräsbanan, men också på häckbanan (utan hinder då). Tvååringar och hästar anmälda i insatslopp i Norge nästa helg får träna på den stora banan. På hinderbanan får hästar som startar nästa vecka träna, ett bra sätt att låta fler hästar få komma ut och grästräna.
Vi kommer att träna Daytona Gold, Princeton Graduate, Timo Nurmos samt den nya hingsten e Zoffany. Dessutom kommer vi jobba Quagmire, men det blir på rakbanan.

Idag testade vi då att börja kl 5 och rida alla turer först, därefter göra klart det sista på mockningen samt allt annat. Normalt sett börjar vi kl 6 och gör först klar mockningen och stallet innan vi börjar rida. 
Det var både bra och dåliga delar med dagens upplägg och fortsätter det vara varmt så kan vi nog finslipa lite på rutinerna för att få det bästa ur båda uppläggen.
Träningsmässigt var det mer av en mellandag med mestadels lugnare tempon och promenader runt skogsslingan. Viktigt med sådana här dagar ibland för hästarna, inte minst mentalt. 
Imorgon tränar vi som vanligt och det är ju också tävlingar på Strömsholm som inte får missas, kommer dock följa dem via tvn och inte på plats.

Varmt och kvavt idag redan från morgonen. När vi kom till de sista turerna för dagen så kändes det inte optimalt, de blev onödigt svettiga. Så imorgon kommer vi börja redan kl 5 och spara det mesta av mockningen till sist, prioritera att hästarna får träna så tidigt som möjligt. 
Under eftermiddagen/kvällen kom ju också ett regn och åskväder som hette duga, det dundrade rejält! Så förhoppningsvis är luften lite klarare och lättare imorgon. 
I natt var också första natten i år som vi inte lade på täcken (även fast de är tunna), det kändes alltför varmt. 
Själva träningen gick bra med en hel del raskare tempon och även några lite lugnare. Hästarna såg jättefina ut och kändes bra. 
Imorgon siktar vi då på en tidig start och det ska bli intressant att se hur det upplägget fungerar.

Lite ridning idag, både på rakbanan och på det ena gräsfältet och det gick jättebra. Vi hann också med en del annat pyssel under dagen förutom de vanliga sysslorna.
Dessutom var några tränare på en liten baninspektion av gräsbanorna,. Vi kommer förmodligen kunna få träna en del på häckbanan (utan hinder då... :) ) framöver och det kan vara ett mycket bra tillskott på träningsbana.
Vi kollade av gräsbanan samtidigt och jag tror aldrig den varit i bättre skick än den är nu. För någon månad sedan var det stora kala fläckar där det inte hade växt, men nu är den så fin, tät och jämn. Vilket toppenjobb de har gjort med den banan! Otroligt glädjande efter de stora problem som varit med den tidigare, förra året släppte underlaget hela tiden, men nu är det som en ny bana kan man säga. 

En mer "normal" dag idag efter gårdagens tidiga start och grästräning. Lite lugnare tempon för de som tränade på raskt igår medan det var raskare tempon för de som inte var på gräset. 
De som tränade på igår hade tagit den träningen toppbra vilket visar att gräsbanan är skonsam och i gott skick. 
Imorgon är det ju onsdag och en lugnare dag, men några hästar kommer ridas så det är mera av en mellandag kan man säga. 

Klockan ringde 03.00 imorse eller snarare kan man kalla det inatt. Är det inte där någonstans gränsen mellan natt och morgon går?
I alla fall så började vi jobba kl 04 eftersom det var grästräning 05.00-06.30. De hästar som var ute på gräset idag var Daytona Gold, Princeton Graduate, Timo Nurmos, House in Order, Forty Love samt den nya hästen e Zoffany.
Efter avslutad grästräning fortsatte träningen med övriga hästar som då tränade på rakbanan. Hela dagens träning flöt på mycket bra och faktiskt var det ganska mysigt med en extra tidig start på dagen. 
Startanmälan idag till på söndag då vi har House in Order till start.
Imorgon tränar vi vidare!  

Fullmäktigemötet idag började kl 8 med samling tjugo minuter innan för att koppla upp all teknik. Ganska väntat tog mötet en hel del tid och faktiskt så hann vi inte med en hel del punkter, de är ajournerade till den 28 juni. Vi hann dock med det viktigaste vilket var val av ordförande, styrelse mm samt bana i Skåne. 
Nu blev det en bra plan (i alla fall i mina ögon) för att få Baraprojektet genomgånget ordentligt och få ett tydligt ja eller nej om vi kan få ihop det planeringsmässigt och ekonomiskt. Det var första gången på väldigt länge som de olika regionerna (Malmö, Stockholm och Göteborg) närmade sig varandra och började samarbeta istället för kriga. Ett klart steg i rätt riktning kändes det som. 
Så var det ju då tävlingar också och vi hade bara en starthäst, men inte i vilket lopp som helst. Klassiska Jockeyklubbens 2000 Guineas och Sandstorm gjorde oss så stolta och glada med en väldigt stark fjärdeplats med mersmak, nästan trea och gott gåendes i mål. Se närmare kommentar om hans prestation under fliken (Starter &) Resultat.
Imorgon har vi en möjlighet att få träna på gräsbanan på morgonen, men det är inget för sjusovare direkt... 05.00-06.30 får vi träna och vi börjar jobba kl 04.00 imorgon...

Trevlig lördag i stallet med blandade tempon på träningen och en arbetsdag som rullade på jättebra. Eftersom det var tävlingar på Klampenborg igår kväll och idag i Göteborg så var varken PA eller Andreas på plats för att rida turer. Istället blev det ett gästspel från Maria Neil (som numera är klar veterinär) och Matilda Lindberg (som är mammaledig) som kom och red ett par turer. 
Imorgon söndag är det tävlingar med många storlopp och vi har Sandstorm till start i Jockeyklubbens 2000 Guineas, roligt att vara med i ett klassiskt lopp. Läs närmare kommentarer angående hans chanser under fliken Starter (& Resultat)
Dagen inleds dock redan kl 8.00 med Årsmöte i Svensk Galoppp där inriktningsbeslut ska tas angående bana i Skåne och det är också val till styrelsen, så det är ett viktigt möte. 
Vi hoppas på en bra dag imorgon!

Det var hotande moln från morgonen, men i några timmar höll det sig så och vädret var behagligt. Men så började det dugga lite och först var det bara som ett ganska okej sommarregn som knappt märktes av. Sedan började det regna. Det fullständigt vräkte ner och det kändes verkligen inte aktuellt att skicka ut hästar och ryttare så vi avvaktade för att se om det lugnade ner sig. Det gjorde det inte och till slut inställde vi de turer vi hade kvar vilket endast var sammanlagt fyra hästar. 
Precis vid lunch slutade det äntligen regna, men då var det så blött ute att det ändå inte gick att cantra på någon bana förrän all den här mängden vatten hade hunnit rinna av. 
Det blev istället en hel del nyttigt pyssel och fix i stallet som var bra att få gjort även om vi så klart hellre hade tränat. 
Efter avslutat arbete hade jag ett möte och vid 14.50 satte jag mig i bilen för att åka hem, hundarna var så klart som vanligt med. Strax före kl 19 var jag hemma! Hade jag bara vetat att hela Stäketbron varit avstängd (pga ett självmordsförsök som tydligen till slut slutade lyckligt som tur var) ända sedan kl 9 imorse så hade jag inte ens försökt ge mig av hem. 
Samhället är otroligt sårbart när det blir sådant här kaos om en enda bro inte kan användas.

Idag ett fullspäckat schema med blandade upplägg där i alla fall majoriteten av hästarna tränade i tempon åt det raskare hållet. De skötte sig bra och såg fina ut, vi var nöjda med dagens träning.
Arbetsmässigt i stallet var det en minst sagt intensiv dag, vissa dagar känns det som man ständigt ligger lite efter i tidsschemat, Hatar den där känslan av stress, men det var faktiskt skönt att stanna kvar en timme efter att hästarna fått sin lunch och jobba undan det sista i lugn och ro, hinna med det vi inte hann på förmiddagen. Att pyssla ensam i stallet när det är lugnt och egentligen stängt är så harmoniskt och avstressande. 
Imorgon jobbar vi vidare med träning som vanligt!

En lugnare onsdag, men det var ändå lite ridning på rakbanan i lugna tempon. Imorgon blir det träning som vanligt igen.

Efter en hel del regn som kommit de senaste veckorna så har verkligen växtligheten kommit igång för fullt. Det innebär bl a mycket mer gräs på fälten där vi brukar galoppera emellanåt. Det finns ju både ett fält precis vid infarten (och där finns också hinder för de som vill hoppa) och även ett störrre gräsområde som ligger bakom ingången till banan. 
Vi är oftare på det mindre fältet, men idag blev det träning för några av hästarna på det större och det är härligt att se dem komma galopperande över dessa enorma gröna ytor. 
Övriga hästar tränade på rakbanan och det var både raskare och lugnare tempon som gällde. 
Det var också startanmälan till på söndag och då har vi Sandstorm till start i Jockeyklubbens 2000 Guineas. Dessutom anmälningar till söndagen efter (den 19e) då vi har flera anmälda.
Imorgon blir det en lugnare dag, men några av hästarna kommer ändå träna. Faktiskt inga galopptävlingar alls imorgon, annars är ju onsdag lunch alltid vikt för galopp.

KL 05.00 inledde vi dagens arbete med fodring och därefter utsläpp av de första hästarna i hagarna och skrittmaskinen. Vi hade ett omsorgsfullt planerat schema för att maxa effektiviteten och vara klara tidigare eftersom Nationaldagsgaloppen började kl 12 på Gärdet. Planeringen fungerade bra och vi kunde avsluta arbetet med lunchfodring i god tid för att alla skulle kunna hinna in till stan före allt drog igång.
Faktiskt för egen del blev det första året jag inte var på plats (trots att vi bor väldigt nära), orken räckte inte till. Jag hade massor med jobb med papper som tog hela gårdagen och det blev så sent innan jag var helt klar att det bara blev drygt två timmars sömn innan det var dags att sätta igång dagen.
Så det kändes skönt att kunna åka hem och se tv-sändningen från soffan istället. Kanske inte den mest glamourösa Nationaldag man kan uppleva, men det var helt okej det med.
Tycker det blev väldigt bra reklam för galoppsporten med hela evenemanget både publiken på plats och de som såg via tvn. Väldigt mycket folk och ett bra program med en mix av allt möjligt men hela tiden med galoppen i fokus.
Utmaningen med det här för Svensk Galopp är hur man ska locka en del av alla dessa människor ut till en galoppbana en annan dag, att vi hittar potentiella hästägare, spelare och intressenter. Det har vi inte lyckats med hittills och det är det som behöver funderas över. 
Imorgon blir det en vanlig träningsdag, tillbaka till vardagen.

Lugn dag för både oss och hästarna, men naturligtvis har de som vanligt ute ordentligt i längre pass i walkern samt paddockarna. 
Imorgon laddar vi för en extra tidig start på morgonen för att hinna med allt arbete som vanligt och ändå vara klara i tid innan Nationaldagsgaloppen börjar.

Båda rakbanorna hade torkat upp utmärkt sedan igår och gick att träna på för fullt. Mycket positivt att dräneringen är så pass bra med tanke på de mängder regn som kom under hela dagen i torsdags. 
För vår del blev det en intensiv träningsdag med många turer eftersom både Andreas och PA var i Danmark och red lopp. Men det flöt på bra ändå och det var väldigt blandad träning med allt ifrån lugnt till raskt tempo.
Efter avslutat arbete blev det grillunch på uteplatsen och vi hade vädret med oss med sol och riktig sommarkänsla. När man har hållit igång för fullt en hel arbetsdag så är det en sådan skön kontrast att bara kunna sätta sig ner och inte göra något alls, bara låta tiden gå medan man äter lunch och babblar i största allmänhet. 
Imorgon blir det en lugn dag för oss och hästarna. På måndag sedan är det ju Nationaldagen och då kommer vi börja extra tidigt för att hinna träna hästarna och jobba undan i stallet men ändå vara klara tidigare inför tävlingarna på Gärdet även om vi inte har någon starthäst. 
Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

Idag var det lite trevligare väder och även en bana man kunde galoppera på. På morgonen var den ganska blöt, men det torkade upp mer och mer under dagen. Vi har cantrat alla hästar enligt plan, men vi höll oss endast i lugna tempon. Förhoppningsvis är banan helt upptorkad till imorgon och då blir det i så fall en del raskare canters.
Roligast idag var att se de nya hästarna galoppera på rakbanan. De är så himla fina båda två och det syns tydligt även om de höll sig i lugnt tempo, men visst längtar vi efter att se dem sträcka ut lite mer snart. 
Omläggningen av ytlagret av dirttracken har inletts och det blir även byte av railen som inte varit i bra skick.
Hur lång tid tar detta? Ja, det vet vi inte än, men vi kommer få en första avstämning efter den 12 juni. Då ska de veta mer hur lång tid de olika momenten borde ta, hur det ser ut och vilken tidsaspekt de har. Vi har hört allt mellan 4-6 veckor, men de vet att det är bråttom och de jobbar i dubbla skift för att vara så effektiva som möjligt. Samtidigt är det också enormt viktigt att den här omläggningen blir rätt och bra, inget får bli fel nu.
Så fram till att dirttracken är klar så är det nu träning på rakbanorna som gäller och naturligtvis har vi också gräsfälten vi kan galoppera på samt grästräning på tävlingsbanan efter tävlingarna varje vecka. 
Imorgon tränar vi vidare!


Det spöregnade när jag körde ut till stallet imorse. Det regnade inte mindre på Bro Park och vi bestämde oss raskt för att avvakta med träningen. Vi rider i de flesta väder och även om det regnar, men det här var mer än så. All nederbörd gjorde banorna blöta och det tog inte lång tid innan det var i det närmaste oridbart vilket inte var så konstigt med tanke på vilka mängder som kom. 
När regnet bara fortsatte kändes det som ett enkelt beslut att ställa in träningen. Istället blev det frisering av manar samt storstädning och extra pyssel med hästarna. 
Gårdagens starthästar mådde utmärkt allihop och det är alltid ett lika skönt besked när man går runt på morgonen och inspekterar alla. 
Imorgon hoppas vi att allt vatten har hunnit rinna undan på rakbanorna så de är ridbara!

Hemma efter en dag med lite blandade resultat men två insatser som värmer enormt. Beach Road One imponerade stort i sitt lopp och joggade ifrån konkurrenterna, har han någonsin varit bättre än idag? Nej, det tror jag inte att han har. 
Princeton Graduate skulle bara ut och få ett lopp för att komma igång och han var minst sagl lätt jobbad inför detta. Ändå gjorde han ett oerhört starkt lopp som tvåa och vi vet hur mycket mer han kommer kunna med lopp i kroppen och mer träning. 
Sedan var det också några som vi behöver jobba vidare med för att få dem att prestera på topp, men det är så det är i den här sporten, det finns alltid förbättringar att göra. 
Se närmare kommentarer om dagens insatser under fliken (Starter &) Resultat!

Så var det sista dagen i månaden och imorgon går vi från vårmånaden maj till sommarmånaden juni, det känns bra. 
Träning som vanligt idag, blandat mellan rakbanan och dirttracken. Mest spännande var dock att se de nya hästarna ute under ryttare, Andreas tog en runda på båda två. 
Vi började i longervolten och travade och galopperade runt en liten stund. Hingsten e Zoffany fick sedan ta en lugn canter på rakbanan och han såg mycket klassig ut. Hingsten e Zelzal fick nöja sig med den ridningen som var inne i volten, han behövde skos först vilket gjordes vid lunch. De kommer med största sannolikhet att träna en del tillsammans nu i början och jag ser verkligen fram emot att se dem cantra på banan ihop. 
Är så glad för dessa två nyförvärv som känns som två riktigt bra köp!
Imorgon är det dags för tävlingar och vi har efter en strykning fem hästar till start. Jag har uppdaterat med kommentarer angående deras chanser och ni hittar det under fliken Starter (& Resultat).

Igår kväll efter en lång väntan så kom äntligen de nya hästarna och de var så himla fina! Nu lastades de ju ur transporten och ganska direkt in i sina boxar så det blev en ganska kort inspektion. 
Idag har de varit ute i walkern och där testade vi lite om de verkade vana att gå i skrittmaskin. De verkade fatta direkt vad de skulle göra, så med största sannolikhet var det här inget nytt för dem. 
Även fast de varit på resande fot ett bra tag så verkar de oberörda och pigga, de verkar inte särskilt påverkade alls. Imorgon kommer vi rida dem en sväng och det ska bli väldigt spännande, en första avstämning känns det som. 
I övrigt idag var det som oftast på måndagar full fart rent arbetsmässigt med mycket att göra utöver den vanliga träningen. 
Det har varit en lång dag som började tidigt (eftersom hästarna kom så sent igår kväll så blev det att stanna i stallet och sova på soffan med tidig uppgång), men vi har hunnit med mycket bra saker idag. Vi jobbar vidare imorgon!

Lugn söndag och nu ikväll väntar vi på att våra nya hästar ska anlända, någon gång mellan kl 22 och kl 23 ska de komma och det ser vi mycket fram emot!

Idag var det mestadels lugnare tempon som gällde efter gårdagens raskare träning. En träningsmässigt lugnare dag med lite jogging var lite avslappnande faktist efter en hektisk vecka. Vi hann också med en hel del pyssel i stallet inklusive en hel del frisering av manar, ett ständigt aktuellt projekt för att hästarna ska se fina och välvårdade ut. 
Nu väntar en hel del roliga saker under helgen:
Ikväll ska jag och min syster Lotta till Skansen på konsert med Duran Duran. Det är som en nostalgitripp till tonåren då de var de stora idolerna och jag tycker faktiskt att deras musik håller än idag med bravur. 
Imorgon är det Elitloppet och även om jag inte direkt är våldsamt travintresserad så är det alltid roligt att se de bästa loppen och speciellt när det är två heat och final, lite extra spännande.
Imorgon på kvällen anländer också våra två nya tvååringar och det är något som vi ser fram emot massor!

Idag var det fullt fokus på snabbjobb och raskare tempon. Det var mestadels längre arbeten och det blev mycket bra upplägg på jobben där de ökade mer och mer hela vägen. Där spelar ju ryttaren en helt avgörande roll, att ha den rätta tempobedömningen och att veta hur mycket varje häst behöver så det varken blir för mesigt eller för hårt. 
Ibland kan det så klart bli lite fel (alla är mänskliga), men våra duktiga ryttare känner sina hästar så det brukar bli rätt och det blev det även idag. Hästarna såg starka ut och vi var mycket nöjda med dagens träning. 
På förhand var jag lite orolig för vädret och allt regn som kommit, men banan var i fint skick och hade klarat all nederbörd över förväntan. Angående banan så är det nu bara dagar kvar tills ytskiktet kommer bytas, på torsdag sätter allt det igång. Först är det tävlingar på onsdag och efter det är det rakbanan som gäller för träning tills omläggningen är klar. Vissa dagar kommer det också vara grästräning, första tävlingsdagen på gräs är den 12 juni och första träningstillfället är samma dag som dirttracken börjar läggas om, dvs torsdag den 2a. 
Imorgon är det träning som vanligt, men åt det mestadels lugnare hållet. 

Idag lite lugnare träning och imorgon blir det betydligt raskare farter är planen. Hästarna jobbade sig fint idag och hela arbetsdagen gick utmärkt, vi var faktiskt klara lite tidigare än vanligt vilket vi kunde vara värda denna röda dag. 
Vid lunch vräkte regnet ner och jag hoppas det inte kommer ner mer än att banan håller sig bra till imorgon när vi då ska snabbjobba en hel del hästar.
Vi har fått besked om att de nya hästarna kommer anlända på söndag, gissar att det är någon gång på eftermiddagen som gäller. Ser såå mycket fram emot deras ankomst!

En lugnare träningsdag med endast lite jogging på rakbanan eller en träningfri dag för hästarna. 
På eftermiddagen hade vi Fullmäktigemöte i Stockholmsdelen och jag tycker det var ett bra och intressant möte. 
Det var startanmälan redan idag eftersom det är en röd dag imorgon och vi har hela sex hästar startanmälda till på onsdag. Vi har ju inte startat så många hästar än, men nu börjar fler och fler komma igång och det känns så klart väldigt roligt.

Träning som vanligt på förmiddagen och vi hade en del hästar som gick extra raskt och de såg fina ut allihop. 
Efter avslutat förmiddagsarbete var det dags för lunchfodring och vila för hästarna i väntan på tävlingarna. Vi hade en lugnare kväll med endast två starthästar, High Max gjorde det jättebra som tvåa och Sharp Eye verkade inte okej i sin hals, men blev ändå fyra. Se närmare kommentarer under fliken (Starter &) Resultat.
Det var jättetrevligt med kvällstävlingar och det verkade också uppskattat av ägare och publik som var på plats. Under jul och augusti kommer det bli en hel del dagar med kvällslopp, tror det är ett bra koncept speciellt under sommaren. 
Avslutningsvis måste jag bara skriva lite om PA Gråbergs dag idag:
Han åkte på morgonen från Åkersberga (där han bor) till Bro Park och red turer från kl 07 till strax före kl 12. Sedan körde han hem igen och tog sedan sin cykel för att cykla tillbaka till Bro Park i fem mil! Därefter red han sex lopp och ett kval. Efter tävlingarna var det inte hemgång utan då var det full fart för att hinna se andra halvlek av dottern Filippas fotbollsmatch. Finns det obegränsat med energi där trots att han faktiskt närmar sig 50-årsåldern?

Så var det ny vecka och vanlig måndagsträning i lite lagom tempon, det var lugnare och mellansnabbt men inte full fart direkt. Vi tränade både på rakbanan och på dirttracken som hade höger varv som vanligt på måndagar. Hästarna var pigga och laddade som de brukar vara efter en ledig söndag, lite extra peppade.
Idag var det också anmälningar till nästa onsdag och då har vi fem hästar anmälda: Beach Road One, House in Order, Perfect Sister, Princeton Graduate samt debut för Douze Points. Mycket spännande att se fram emot då!
Men först har vi så klart morgondagens tävlingar och det är på kvällen, jag tycker det känns roligt med något annorlunda. Det ger också en större chans för fler att kunna komma än på en onsdag lunch. Vi har två starthästar och jag har uppdaterat kommentarer om deras chanser, ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat) så titta in där.

Duca di Como! Vilken fantastisk häst han är och vilken reklampotential han är för galoppsporten! Där kan jag verkligen tycka att Svensk Galopp bättre borde använda sig av sportens stjärnor när de tävlar i de största loppen. Det var ju Pramms Memorial idag som vid sidan av Svenskt Derby är Jägersros största lopp. Men inte har loppet haussats upp speciellt på förhand inte.
Vi hade förra årets Derbyvinnare Stroxx Carlras och tvåan Wolf of Vancouver mot just Duca di Como och en engelsk gäst med hög handicap samt övriga fältet som inte gick av för hackor de heller. Det var ju ett superintressant möte som borde ha snackats upp massor innan med artiklar och inslag, men det har varit alldeles för lite sådant. 
I alla fall var sporten på topp idag och det är alltid roligt!

Idag var då dirttrackbanan stängd, det var ett evenemang med ponnygalopp och även lopp för människor som sprang på asfaltsvägen mellan dirttracken och gräsbanan. 
Vi fick istället träna på rakbanan och båda banorna var preparerade för träning vilket underlättade ganska mycket. Det blir ju lätt för många hästar på en gång när alla ska samsas på samma bana. Det var både raskare canters och lugnare varianter för våra hästar och träningen gick utmärkt.
Nu tar vi lite helg, men missar så klart inte tävlingarna på Jägersro imorgon med Pramms Memorial som självklar höjdpunkt. 
För Bro Park är nästa tävlingsdag inte onsdag lunch utan redan tisdag kväll med första start kl 17.00. Det kommer under sommaren att vara några tisdagskvällar då vi tävlar, tanken med det är att underlätta för de som inte kan komma ifrån en onsdag lunch. Att ägare lättare kan få se sina hästar tävla är viktigt och även att kunna locka mer publk. Nu verkar det inte vara något extra planerat denna gång, men jag vet att det kan bli några extra jippon de dagar som ligger planerade i sommar. 
Ha en fortsatt härlig helg!

En del raskare träning idag, de som gick snabbast var Sandstorm som gjorde ett längre arbete som ökades mer och mer samt Timo Nurmos som gick en extra rask canter som ökades till snabbjobb över upploppet. Båda hästarna gjorde starka intryck och respektive ryttare var mycket nöjda med hur de kändes. 
Även övriga hästar gjorde det bra och hela dagen flöt på fint. 
Imorgon är dirttrackbanan stängd så då är det rakbanan som gäller för träningen.

En evighetslång dag blev det idag. Först på morgonen/förmiddag träning som vanligt. Parallellt med det har vi haft koll på auktionen på Goresbridge, Irland där vi hade vår duktige agent på plats och jag vet inte hur många gånger och hur länge jag har pratat med honom i telefonen idag. Planen och förhoppningen var att vi skulle kunna köpa minst en och helst två hästar, men endast om vi hittade rätt häst som vi verkligen fastnade för. Är därför så himla glad för att de två som vi till slut köpte är två hästar vi storgillade på alla sätt. 
Ibland får man ju inte dem man vill ha och får kompromissa, jag är enormt tacksam för att vi nu kunde köpa två hästar vi absolut ville ha. 
Gårdagens start och kvalhästar verkade må bra förutom Daytona Gold som uppförde sig uppenbart märkligt. Han kändes fin i benen, men var helt seg och slö, det gick knappt att få honom att röra sig framåt, han uppförde sig som om han var neddrogad ungefär (det tror jag så klart inte att han var, men han såg ut som det).
På eftermiddagen kom veterinären och började med kolla halsen som såg helt bra ut. Han kände igenom ben och kropp, sa att allt kändes normalt. När vi sedan skulle gå ut och springa med honom så syntes det tydligt hur seg och trött han är. Veterinären sa att utan tvekan är något inte som det ska, men vad kan det vara? Nu har vi tagit en drös prover som vi väntar svar på, kanske blir man så här seg av en infektion?
Vill ni kolla in våra nya fina hästar så är det nr 124 och nr 186 ni ska klicka på om ni går in här och där finns filmer och bilder samt stam:
Tattersalls Ireland

Det var en dag med blandade känslor. Fina insatser av High Max som vann lätt och House in Order som var tvåa. Även Douze Points skötte sig mycket bra i sitt kval. Sharp Eye gjorde det godkänt som femma när han klev upp i klass. Dock stor besvikelse när Daytona Gold totalt underpresterade och blev sist, idag var det något som inte stämde med honom. Andreas var helt säker på enkel seger under loppet, men när han tryckte på gasen 600 kvar så fanns där ingenting kvar. Det mest troliga är då att han har en halsinfektion eller någon annan sorts infektion, men det märkliga var att då borde han ju ha varit trött, men han blåste knappt något alls. 
Veterinär är bokad till imorgon, vi måste utreda vad som inte stämmer. Vi har så enorm tro på den här hästen och då svider det extra mycket när något sådant här händer. Än har vi inte hittat något alls konstigt, men vi får se mer imorgon. 

Idag var det en del raskare träning, både på dirttracken och även några på rakbanan. Hästarna såg verkligen fina ut och vi ser fram emot kommande starter för dem, det är många hästar som är på gång nu. 
Vi har också idag förberett oss inför morgondagen med tidsschema, fixning av tävlingstränsen och så klart lite extra piffning av kval och starthästarna. Imorgon har vi en kvalhäst och fyra starthästar och det vill till att allt är planerat exakt för att vi ska få det att fungera bra tidsmässigt. 
Jag har uppdaterat med kommentarer om morgondagens starthästar och ni hittar det som vanligt under fliken Starter (& Resultat), så titta in där!

Måndag och det betyder höger varv. Det är ju mer än en gång som både vi och andra ryttare glömt bort vilken dag det är och ridit i fel varv. Oftast har det då varit helt tomt på banan, men idag var det inte så.
PA var ute och cantrade Princeton Graduate när en ryttare från annat stall (inte på Bro Park) kom ut och satte igång i ett ganska raskt tempo i fel varv. I det läget kan jag (som står och tittar en bra bit därifrån) inte göra annat än att bara stå och se på, hoppas att det ordnar sig. Det som var mest oroande var just att hon gick så pass snabbt, så klart är det svårare att stanna då. Måste dock säga att när hon väl såg PA komma galopperande emot henne i svängen så lyckades hon stanna sin häst enormt fort, vända runt och få fart åt andra hållet väldigt snabbt. Skönt att det gick så bra!
Bra gick även träningen för övrigt och det var mestadels mellantempon som gällde.
Det var startanmälan tilll söndag som är Prammsdagen och där hade vi Beach Road One anmäld. Jag har försökt luska lite under veckan vilka hästar som kommer och inte, efter mycket funderande fram och tillbaka så hoppar vi över det loppet och siktar på en enklare uppgift hemma en dryg vecka senare istället. Vi vill ju absolut satsa på att ha med honom i de stora loppen som finns för honom under året, men då vill vi först ha upp honom några kilon ytterligare i handicap och ha aktuell toppform.
Vid lunch blev det en längre biltur till Norrtälje där jag hade en tid för att fixa ett nytt pass. Jag är väldigt glad för att ha lyckats få den där tiden trots att normal väntetid förra veckan var 29 veckor! Helt galet tryck efter tid när knappt någon förnyade pass under restriktionerna och nu behöver enormt många fler än normalt. Men nog borde den där väntetiden kunna gå att kortas av rejält genom att ta in extra folk? 
Imorgon tränar vi vidare som vanligt med en del raskare träning.

En lugnare söndag utan tävlingar. På Göteborg Galopp däremot var det vårpremiär och det är roligt att även den banan är igång nu!
Imorgon tränar vi på som vanligt.

Så var det lördag och det brukar ju innebära lite helgfeeling. Tyvärr har jag dragit på mig en rejäl förkylning och orken är inte på topp direkt. Bäst hade så klart varit att stanna hemma och kurera sig, men det finns inte möjlighet till det med ett fullspäckat schema.
Det var blandad träning på rakbanan och dirttracken i både raskare och lugnare tempon. Träningen gick bra och även allt stallarbete, arbetet med hästarna mm flöt på utmärkt. 
Imorgon är det dags för årets första tävlingsdag på Göteborg, men vi har inga starthästar där och tar nu lite helg. Önskar alla en fortsatt trevlig helg!

Fredagen den trettonde idag. Jag är ganska skrockfulll av mig (fast det var värre när jag var yngre), men just detta försöker jag hålla mig ifrån. Man kan ju undvika vissa saker som man tror ger otur, men ett datum är ju betydligt svårare. Jag vet en tränare på Täby Galopp för länge sedan som inte ens lät sina hästar gå ut i skrittmaskinen när det var fredagen den trettonde... 
Dagen gick i alla fall bra och det var en del raskare träning som gällde. Snabbast gick Douze Points och Sharp Eye som jobbade tillsammans inför kval respektive start på onsdag. Efter arbetet (som de gjorde fint) så fick Douze gå till startboxarna och träna på att springa av två gånger. Det var Franco som red honom idag, det är han som ska rida i kvalet på onsdag. Det gick bra med startboxträningen även om själva momentet när han hoppar ut kanske skulle behövas övas lite mer, han kommer troligtvis tappa lite start på onsdag. Viktigast är dock att han är lugn och trygg i boxarna, att vara snabb ur brukar de ändå lära sig ganska fort. 
Imorgon tränar vi som vanligt, men vill redan nu passa på och önska alla en trevlig helg!

Idag var det då vanlig träningsdag med blandade tempon. Raskast gick Sandstorm som gjorde ett mycket starkt och bra snabbjobb där han började från bortre långsidan i ett gott tempo som ökades mer och mer hela vägen och han gick som allra fortast vid mål. 
Han har sitt första storlopp i Jockeyklubbens 2000 Guineas den 12 juni, men frågan är om det blir något lopp för honom inte? Troligtvis inte om inget nytt lopp skulle skrivas ut, det finns inget lämpligt lopp som ligger bra till datummässigt. Ibland är det svårt att matcha som man vill, man måste ju ta hänsyn till propositionerna också.
Vid lunch hade vi sedan banrådsmöte/samrådsmöte som vi numera brukar ha varannan vecka där representanter för tränarna och Stockholms Galoppsällskap har möte/diskussioner tillsammans med folk från Svensk Galopp och idag var nya banchefen John med. Vi fick mycket bra information om banorna, vad som görs nu och vad som planeras. Känns så himla bra att ha fått in en så duktig och engagerad person som John och tillsammans med resten av personalen så blir det ett riktigt starkt team vilket vi verkligen behöver på Bro Park.
 

Lugnare dag för hästarna idag, välbehövlig återhämtning är viktigt att lägga in. Imorgon tränar vi som vanligt igen!

En intensiv men bra dag i stallet med mycket på schemat. Både hovslagare och chiropraktor på plats och sådant tar ju alltid mycket tid men är värdefullt att få gjort.
Viktigast var så klart själva träningen och idag blandade tempon med en del raskare träning med stora plusintryck, hästarna såg starka ut och det gick fortare och fortare hela vägen till mål. 
Vi övade också vidare med startboxarna och det enda som återstår nu för Douze Points är själva momentet att springa av från boxarna. Träningen vi har gjort igår och idag har endast varit för att friska upp minnet eftersom det var länge sedan han var där. 
Imorgon är det tävlingar på Jägersro på lunchen, men vi laddar för nästa onsdags tävlingar på Bro Park. 

Så var det måndag och ny vecka igen! Ingen supervärme på morgonen, men graderna steg fort och visst är det härligt med sol och vår? 
Vanlig måndagsträning i höger varv på dirttracken i lite lagom tempon och hästarna var pigga idag, peppade på att få komma ut och galoppera efter en träningsfri dag igår. 
Det blev också repetition av startboxar med Douze Points. Han har tränat mycket tidigare, men det var ett bra tag sedan och nu är planen att han kvalar nästa vecka. Han var hur snäll som helst med de övningar vi gjorde idag och vi kommer fortsätta under veckan. 
Idag var det anmälningar till nästa onsdag, den 18e och då har vi fyra hästar och ett kval anmälda. Dessutom var det märkligt nog även anmälningar till veckan efter då vi rider tävlingar tisdag kväll (den 24e). Det känns väldigt tidigt att anmäla med mer än 14 dagar till tävlingsdagen, men nu var det ju så. Även där har vi några anmälda, men de startar till att börja med veckan innan. 
Imorgon jobbar vi vidare!

Lugn söndag utan starthästar för ovanlighetens skull. Kommande vecka är det inte tävlingar på Bro Park, men däremot nästa onsdag som är den 18e maj och då har vi en hel del starthästar.

Inte en riktigt vanlig lördag idag. Underlaget i vår walker har behövt fixas och idag var det dags. Vi hade hyrt in en bobcat med förare och kl 10 skulle han inleda arbetet. 
Det innebar att alla hästar skulle ha varit ute klart innan dess så att han kunde sätta igång på en gång. Med en exakt planering av tider och en lite tidigare start imorse så fungerade det fint och vi var redo när han anlände. 
Det tog ganska många timmar, men det var verkligen bra och välbehövligt att få det här gjort ordentligt. 
Även dagens träning gick fint med en del raskare träning och det var många extra plusintryck. Däremot var vädret inte det bästa med regn mest hela förmiddagen, men man får stå ut och komma ihåg hur mycket det här behövs.Det var evigheter sedan det regnade och både mark och växtligheten var i stort behov av vatten.
Imorgon är det tävlingar på Bro Park, men faktiskt har vi inga starthästar denna gång, så det blir en lugn dag för oss och vi laddar istället för den 18 maj då vi har en hel del hästar till start. Önskar er en fortsatt trevlig helg!

Nu känns det verkligen att våren har kommit igång på riktigt, äntligen efter en lång väntan med massor av bakslag med minusgrader. Den stora skillnaden nu är att det inte alls är lika kallt på nätterna längre. 
Träning som vanligt idag, men inga snabbjobb utan mera rutinträning i mellantempon eller lugnare. 
Vid lunch hade då vi tränare möte med vår nya banchef John och jag tror alla var nöjda. Viktigt att alla fick träffa honom, få en inledande kontakt och kommunikation till att börja med. 
Han började sitt jobb i måndags och det är så klart massor att sätta sig in i, men prio ett är banorna (gräset och dirttracken samt även rakbanorna) och där verkar allt vara i full gång. 
Det känns toppenbra och kommer göra stor positiv skillnad framöver för hela Bro Park och träningsfaciliteterna.

Gårdagens starthästar mådde bra idag och hade tagit sina lopp utmärkt. De var precis som man vill att de ska vara så här dagen efter, lite så där nöjt lugna som man kan känna sig efter en kraftansträngning. 
Det var träning som vanligt idag och det var blandade tempon med allt från en lugn jogg till full fart. Den som gick snabbjobb var Douze Points och efter ett övertygande arbete idag så siktar vi på kval med honom den 18e. Han har växt och tagit tid på sig, men nu är han äntligen på gång.
Även om det inte blev något hejdundrande firande av gårdagens seger så blev det i alla fall både kladdkaka och en Budapeststubbe till fikat, man måste alltid uppmärksamma och  fira segrarna på något sätt.
Imorgon tränar vi vidare som vanligt. Dessutom kommer vi tränare ha ett möte med vår nya banchef John Fortune vid lunch. Det känns både hoppfullt och fantastiskt att vi på Bro Park har fått in en så duktig och kvalificerad chef för banan, det kommer betyda massor!  

En bra dag för oss med en seger då High Max vann ganska enkelt. Dessutom en fin årsdebut av Sharp Eye som var kort slagen (lite surt när han såg ut som en vinnare fram till sista lilla biten, men det är ju i mål man ska vara först...). 
House in Order behövde nog ytterligare ett lopp, han är en stor och tung häst som kräver en hel del innan han är i full form, men nästa gång är han redo. 
Än har vi inte haft så många starthästar, endast åtta starter sammanlagt och två segrar vilket ju är bra. Men vi har många fler som är på gång att börja starta, så även om vi haft en lite mer återhållsam uppstart så kommer det blir fler startande inom kort.Dock inte på söndag då vi faktiskt inte har någon, men tävlingsdagarna efter det däremot blir det många fler.
Har uppdaterat med kommentarer om gårdagens starthästar och ni hittar det som vanligt under fliken (Starter &) Resultat.

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Vi har precis köpt in två mycket fina tvååriga hingstar på auktion på Irland!
  Att vara med på en häst från början är som ett litet äventyr med mycket roligt att se fram emot.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1