Dagbok

Stallets dagbok

På Bro Park imorse visade temperaturen 19 minusgrader! Det var inte länge sedan man hade riktig vårfeeling, den känns långt borta nu... 
Rakbanan hade massor med stora isklumpar så den var aldrig aktuell att rida på för oss. Dirttracken var i mycket bättre skick, men när det är så här kallt så är det helt omöjligt att få en bana som är bra, den blir alltid ihopfrusen och liksom frasig vid de här graderna. 
Det var inget svårt beslut att ställa in dagens träning, förutsättningarna var helt enkelt inte bra. Dessutom är det knappast trevligt varken för hästar eller ryttare att träna i de här graderna. 
I genomgången av hästar har vi nu gått igenom alla hästar som är fyra år och äldre. Det har inte varit någon speciellt ordning, men ändå har det oavsiktligt blivit så att det nu är de yngre hästarna som kvarstår. Idag fortsätter vi och då inleder vi treåringarna med Dharwin:
Han var aldrig redo för start förra året, han behövde tiden för att växa och utvecklas i kroppen och det har han verkligen gjort, han har blommat ut och är så mycket starkare och finare byggd nu än förra året. 
Han kvalade i januari och gjorde det på ett väldigt fint sätt. I debuten ett par veckor senare blev han för uppstressad innan loppet och det kändes som att han brände energin innan loppet. Dessutom tappade han start och det förstörde hela upplägget på loppet. Han blev fyra, men långt ifrån vad han kan. Det framkom dagarna efter loppet att han troligtvis hade en förkylningssläng som inte märktes innan, han hostade ett bra tag efteråt. Så debutloppet kan vi bara glömma helt enkelt.
Hans första större mål i år är Jockeyklubbens 2000 Guineas i juni, men innan dess måste han kvalificera sig dit genom att skaffa sig meriter och förhoppningsvis vinna ett maidenlopp inledningsvis. Jag ser också fram emot att testa honom på gräs innan storloppssäsongen börjar, känslan är att det kommer passa extra bra.
Han är en känslig häst med mycket kapacitet och att få honom trygg och självsäker är nyckeln till att han ska kunna prestera på topp. Han borde absolut kunna räcka långt i de här större loppen för skandinavienfödda hästar framför allt. Breeders är nog hans allra största mål, men han har många storlopp att sikta på i år.   

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Våra tvååringar är slutsålda, men vi har några enstaka andelar kvar i ett par andra hästar. Dessutom kommer vi åka på breeze up auktion under våren. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1