Dagbok

Stallets dagbok

Imorgon är det exakt en månad till vårpremiären, det närmar sig verkligen även om någon vår inte är i sikte just nu i alla fall. 
För oss i stallet är det verkligen en intensiv tid som väntar nu fram tills tävlingarna börjar. När väl säsongen är igång är det i stort sett alltid hästar som just har startat och som har några lediga dagar från träningen, men nu ska varenda häst tränas inför säsongsstart och det är fullspäckat schema varje dag. 
Pga kyla, snö och vädret i allmänhet har det inte varit enkelt för banpersonalen att presentera bra banor. De är absolut tillräckligt bra för lugnare träning, men inte för snabbare arbeten än så länge. Nu ser det ut som att det blir bättre förutsättningar vädermässigt från början på nästa vecka och framåt, vi håller tummarna för det. Hästarna har fått och får en bra grundträning och de flesta av dem är nu redo att börja öka upp tempot vartefter så fort vi har bra förutsättningar för det. 
Vi fortsätter med genomgången av hästar och idag blir det Forty Love:
Vi köpte henne privat av Kastanjegården som åring. Jag flög ner över dagen för att titta på deras åringar och hon var det självklara valet. En liten rolig parentes var att hon stod i exakt samma box som Sandstorm gjorde ett år tidigare när jag var på besök då. 
När vi köpte henne hade hennes bror Tin Win ännu inte debuterat, ett par månader senare hade han högst handicap av alla Sveriges tvååringar och nu ett år senare har han utvecklats ytterligare och står i 88 efter att ha avslutat säsongen med två imponerande segrar. 
Att vi köpte henne innan hans debut var minst sagt bra timing...
Hon började växa och var allmänt ofokuserad, så när hon debuterade i slutet av året så var det mest för att lära, får lite rutin och kanske också vakna upp lite mer. Att hon skulle avsluta så starkt över upploppet och vinna, det trodde vi inte. PA sa att han hade noll segerfeeling under loppet, hon sprang bara runt och kollade sig omkring med handbromsen i så att hon kunde vinna ändå säger en del om den kapacitet hon har. 
Hon fick en start till efter det och blev tvåa, hon gjorde det bra även då men har massor kvar att lära. Hon agerar väldigt grönt och har trots två fina insatser inte ens varit i närheten av vad hon kan egentligen. 
Kroppsmässigt har hon utvecklats massor under vintern och är större och starkare i kroppen. Det ska bli spännande att se henne på gräs som jag tror kan vara ännu bättre för henne.
Vi jobbar nu mycket med att lära henne att fokusera så hon förstår vad det hela går ut på, då har vi en riktigt fin häst för de stora loppen för treåringar i år och även för stoeliten framöver.  

Aktuellt

 • Vill du veta mer? +

  Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
  Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1