Dagbok

Stallets dagbok

Äntligen en dag när det inte snöade! Skritt och travvägarna var plogade och sandade, banorna var i fint skick. Vi tränade som vanligt och nu är samtliga hästar igång med träningen förutom de som tävlat i vinter, de får en kortare vila på några veckor innan de jobbas vidare inför våren. 
Vi fortsätter med genomgången av hästar och idag är det dags för Beach Road One:
Han vann överlägset i sin andra start för året och då kändes det som en enormt lovande inledning på säsongen. Men sedan var han med i några storlopp där han hade jättesvårt med tempot. I vanliga Guldlopp över 1600 funkar han fint, men när det är den yppersta eliten och större pengar så går det nästan alltid mycket fort direkt från början och då får han kämpa för att ens hänga med och har ingen speed kvar på slutet. 
Därför testade vi i höstas honom över längre distans och det var verkligen perfekt. Han kunde då sitta väl i hand i början och ha gott om krafter kvar till slutet av loppen. Han inledde som mycket bra trea i Stockholm Hösthandicap mot vasst motstånd och därefter vann han lätt. 
Planen var att göra en start ytterligare på Nyårsdagen och sedan vintervila, men efter lopp som inte blev av och dagar som inställdes så dröjde det en dryg månad extra innan han fick starta igen och hade vi vetat att det skulle ta så lång tid så hade vi skippat att göra en start till. Med 66 kg på en tung bana över lång distans så tog det ut sin rätt sista biten och han blev passerad precis innan mållinjen och blev kort slagen trea. 
Planen i år är att specialisera honom över lång distans vilket borde utveckla honom där ännu mer. Växla mellan vanliga guldlopp och några större lopp och det ska bli spännande att se hur pass han räcker till mot eliten på längre distans istället för milerdistans. 
Han testade gräs en gång förra året och gjorde det okej, möjligt att vi testar i år igen någon gång även om han troligtvis är en dirttrackhäst.  Han står just nu i 85 i hcp, har haft 89 som högst och det vore roligt om han kan ta sig tillbaka dit igen i år. 

Aktuellt

 • Vill du veta mer? +

  Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
  Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1