Dagbok

Stallets dagbok

Lite av en följetong just nu med snö och minusgrader på morgonen och därefter plusgrader som gör att det lätt blir "snöstyltor" i hovarna framåt dagen. Av säkerhetsskäl inställde vi de sista turerna då det blev alltför stor risk för vrickningar, men de allra flesta hästar reds på morgonen medan det fortfarande var okej förhållanden. 
Enligt väderprognosen ser det ut att inte snöa imorgon vilket skulle var en jättestor hjälp för bättre skick på vägar och banor, det är svårt att slåss mot vädret. 
Vi fortsätter nu genomgången av hästarna och idag blir det Quagmire:
Vi köpte honom efter treårssäsongen där han satsat på storlopp och inte riktigt räckt till. Fyraårssäsongen gjorde han bra med tre segrar och goda placeringar där han presterade lite ojämnt, ibland fungerade han inte i loppen och ibland mycket bra. 
Förra året som femåring utvecklades han massor och gick från 76 i hcp till 84. Han klarade varje handicaphöjning och tog tre segrar på Övrevoll där han verkligen trivs extra bra. Det känns som att vi först då hittade helt rätt för honom med upplägg, distans, bana och underlag samt träningsupplägget. 
Inför i år så är planen att jobba vidare med samma upplägg och främst siktar vi på gräslopp för hans del även om något enstaka dirttracklopp kan vara aktuellt. 
Än så länge är han bara i en lugn uppträningsfas, men ändå är känslan att han utvecklats ytterligare kroppsmässigt och jag är otroligt nöjd med hur han ser ut. Vi hoppas och tror att han kan ta ytterligare ett steg uppåt i klass i år, då kan kanske till och med några större lopp bli aktuellt för honom. 

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Våra tvååringar är slutsålda, men vi har några enstaka andelar kvar i ett par andra hästar. Dessutom kommer vi åka på breeze up auktion under våren. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1