Dagbok

Stallets dagbok

Tillbaka i snö och blåst igen, men ser fram emot nästa vecka när det verkar bli riktigt varmt om prognosen håller. 
Vi höll oss på rakbanan idag eftersom det var en hel del snö som lätt packade sig i hovarna, betydligt kortare väg att rida till rakbanan än till dirttracken. Hästarna skötte sig fint och även tvååringarna var mycket duktiga, de cantrar på rakbanan och vi ser verkligen massor med potential i dem. 
Nu kommer nästa häst i genomgången och idag blir det Sandstorm:
Han inledde förra året med en start på dirttrack (hans enda start så här långt på annat än gräs) och var en besvikelse som fyra, kanske var det underlaget eller så behövde han bara loppet. Därefter gjorde han ett topplopp som fyra i Svenskt 2000 Guineas där han gick i vida spår i sista sväng och avslutade starkast av alla. I starten efter var han hals från att vinna som snöplig trea i storloppet Bro Park Trial och även där avslutade han fort och hade det varit några ynka meter ytterligare så hade han vunnit. 
Han fortsatte med storlopp men jag tror inte det blev helt rätt upplägg och kanske också att han inte var helt på topp i slutet av året. 
Han är den enda häst vi har hållit igång lite under vintern utan någon plan på start och det är för att vi har jobbat med hans rygg som är hans svaga punkt. Han har verkligen svarat bra på det och ser bättre ut än någonsin faktiskt och det även rörelsemässigt. Vi tror att han i år kommer kunna höja sitt handicaptal betydligt om han fortsätter så här bra. 
Han har Breeders men i övrigt börjar vi i vanliga handicaplopp och tar det vartefter. Vi kommer nog också testa dirttrack igen för att se om det fungerar eller inte.  Han är en stor häst som alltid haft framtiden för sig och växt i sig mer och mer, mentalt har han alltid varit lite nervös men även det har blivit mycket bättre när vi jobbat med hans självförtroende. Allt känns väldigt lovande med honom inför säsongen, det är lite som att pusselbitarna har fallit på plats, men så klart vill vi ju se det i lopp också.

Aktuellt

 • Vill du veta mer? +

  Är du intresserad av att vara med på en tvååring eller en äldre häst så finns alla möjligheter. Att vara med på en unghäst innebär stora möjligheterna att vara med i storloppen för två och treåringar, med det kommer också chansen till massor med spännande upplevelser.
  Jag har också planer på att åka på auktion och köpa fler tvååringar i vår på auktion. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info.

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1