Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det då träning som vanligt med lugna canters både på rakbanan och på dirttrackbanan. Just nu är det inte så jättespännande träning att berätta om och därför tänkte jag mer fokusera på genomgångarna av hästarna med en häst om dagen. Igår var det ju Sharp Eye och idag blir det Stureplan:
Han är för oss en helt speciell häst både prestationsmässigt men också att han är en stor personlighet. Han var också min första starthäst i Svenskt Derby och det är ett oförglömligt minne. 
Han var bra redan som tvååring och följde upp med att vara ännu bättre som treåring, han var med och gjorde det bra i de flesta storloppen och vann Derby Mile i Norge.
Som äldrehäst har han legat på handicap 85-87. Han sparkade oturligt i väggen för ett par år sedan och fick en spricka i hovbenet som tog lång tid och som påverkade ganska länge, men det är helt utläkt och borta. Det stoppade att han tog det där sista steget upp i eliten, han har mest hållit sig i "vanlig" Guldklass. Nu som nioåring är han i mitt tycke i bästa form på länge och mår toppenbra. Men eftersom han faktiskt är lite äldre nu så kommer vi inte sikta på några större lopp med honom utan är glada om han kan starta på och vinna lopp. Han har ju inlett året mycket starkt med en andraplats och sedan en seger. 
Det extra roliga med Sture är att han fullständigt älskar att tävla och träna, han blir superpeppad och glad när han vet att det är dags för lopp. 
En helt fantastisk individ!

Aktuellt

 • Gå med i en andelshäst! +

  Är du intresserad av att vara med som delägare i en galopphäst? Man kan gå in i både större och mindre procent i en andelshäst. 
  Våra tvååringar är slutsålda, men vi har några enstaka andelar kvar i ett par andra hästar. Dessutom kommer vi åka på breeze up auktion under våren. 

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1