Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det startanmälan till Norsk Derby nästa söndag, ett lopp vi verkligen siktat på med Timo Nurmos. Efter mycket funderande fram och tillbaka tog jag till slut beslutet att hoppa över det loppet för att ge honom mer tid inför nästa lopp. Det var till och med så att vi red honom första turen imorse innan vi tog slutligt beslut, men känslan är och har varit att han behöver mer träning innan han är hundra procent redo för start och då är det fel att starta.
Han gjorde två starter förra året med två segrar varav Vinterfavoriternas Pris var den ena. Sedan åkte vi till Dubai och även där gjorde han allt rätt och hela upplevelsen när han var tvåa i sin andra start var inget mindre än fantastisk. 
Han kom hem och tog det lite lugnt och påbörjade därefter uppträningen. Allt var helt perfekt, han låg till och med något före i träningsschemat inför första starten för året som skulle ske i början på juni. 
Så fick han en bihåleinflammation i ena näsborren som kontrollerades noga och åtgärdades med medicin. Precis där kom han in i en ond cirkel, det blev ett kortare uppehåll och vi fick lägga om planen för start. Det blev då tidspress för att han skulle komma ut och få ett lopp och han var inte så hårt jobbad och behövde loppet. Då satte sig det loppet lite i kroppen på honom och han fick ta det lugnt och så var han lite för klent jobbad igen.
Nu stundar då nästa uppgift, men i de två starter han gjort hittills i år så har han inte haft rätt förutsättningar. Jag vet att han är en häst långt utöver det vanliga, en häst som kan räcka i yppersta eliten framöver. Ett Derby kommer inte tillbaka, så det var ett tufft beslut att ta men samtidigt helt rätt. Han behöver några veckors träning ytterligare för att vara helt redo och på topp och det ska han vara när han startar nästa gång. Det är viktigt att vi nu tar oss ur den här tidspressen som varit inför varje start och låter honom komma helt rätt på det igen. 
Vi har St Leger i oktober och funderar också på den norska varianten i början av september. 
Självklart tråkigt att vi inte är med nästa söndag, men vi har massor med spännande uppgifter framöver både i Skandinavien och övriga världen för Timo, det är jag helt övertygad om. Ibland behöver man ställa om kursen för att komma rätt och det har vi gjort idag. 

Aktuellt

 • Andelar Åringar +

  Två svenska åringar är redan inköpta och vi siktar på fler hästar vid höstens auktioner utomlands.
  Är du intresserad av att vara med på en mindre eller större andel?

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1