Dagbok

Stallets dagbok

Idag var som ofta på fredagar en rutinträningsdag, så där lagom tempon för de flesta. För Snowfoot däremot var det ingen vanlig dag även om han brukar träna startboxar ganska många dagar i veckan. Nu har vi jobbat väldigt mycket med honom, stor eloge till Angelika som är den som lagt ner det här jobbet. Han har lärt sig massor, men nu behöver vi hjälp för att komma en bit framåt ytterligare. Det vi kommit fram till är att han med största sannolikhet är en häst som behöver startboxtäcke i lopp.
Ett startboxtäcke är ett tjockt tungt täcke som skyddar hästens sidor, fungerar jättebra för de hästar som blir stressade när det blir trångt på sidorna (som det ju är i startboxar). 
Nuförtiden är rutinen att vi själva kan öva i startboxar mest varje dag om vi vill det, de finns där tillgängliga. Istället för organiserad träning varje torsdag som det var tidigare så bokar man istället hjälp om det behövs. På det sättet kan startboxpersonalen hjälpa till med de hästar som verkligen behöver det, medan de snälla och okomplicerade klarar vi själva. 
Idag hade vi då bokat deras hjälp med Snowfoot och det gick otroligt bra. Lugnt och pedagogiskt fick de på honom täcket och sedan övade han en bra stund, allt var väldigt harmoniskt. Han har en fallenhet för att rusa igenom och därför stängdes framgrindarna och så fick han gå in så mycket han ville och bara ta det lugnt. Han stod till slut ända inne i boxarna och stod kvar utan problem och stress, det var långt över våra förväntningar det.
Det är verkligen tacksamt att få hjälp av sådana proffs, stort tack till starter Tove samt medhjälparna José Lopera och Pawel Gajda som är otroligt duktiga alla tre! Det är guld värt att ha stall på banan och kunna få den här ovärderliga hjälpen när det behövs.
Hela dagen idag flöt på fint och alla hästar skötte sig utmärkt. När förmiddagsarbetet var klart hade vi tränarmöte och det blev ett bra och konstruktivt möte där vi bollade en hel del idéer och åsikter, det verkar som att vi är eniga om det mesta just nu faktiskt vilket känns mycket bra. 
Imorgon är det så klart träning som vanligt, men det är ändå ingen vanlig dag. Det är nämligen årsmöte i Svensk Galopp och eftersom jag sitter med i Fullmäktige deltar jag alltså där och det börjar redan kl 10. Så vi kommer försöka hinna rida de flesta innan dess och mötet sker via dator så jag finns ändå i närheten hela tiden.
På återhörande imorgon och så länge önskar jag er trevlig helg!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1