Dagbok

Stallets dagbok

Trevligare grader idag och återigen vår i luften, till och med fåglar som kvittrar. Vi tränar på inför säsongsstarten och smyger upp tempot mer och mer vartefter. Än är det ju ett tag kvar tills tävlingarna börjar och jag tycker vi ligger bra i fas träningsmässigt med hästarna. 
Jag utlovade ju igår en genomgång av de hästar jag ännu inte redovisat och det är tre stycken som återstår och vi tar en per dag med start idag:
Bright Light- kom ut sent som tvååring och vann direkt i debuten. Han inledde förra året bra som trea i ett lopp på dirttrack, därefter trea i ett lopp på gräs som fungerade som Classic Trial, ett test inför de klassiska gräsloppen. Han startade sedan i Jockeyklubbens 2000 Guineas och tog pengar där som 6a, endast 4,5 längd från vinnaren och blev då rejält störd sista biten.
Han hade galen otur med spåren varenda gång och drog ytterspår som han förlorade mycket mark på. Sammanfattningsvis kan man säga att han gjorde det bra men hade inte marginalerna på sin sida.
Sedan underpresterade han i Bro Park Trial, han fick ett uppehåll efter det loppet och mycket strul på vägen gjorde att det tog till slutet av oktober innan han startade igen. I det loppet såg han fantastisk ut och satt och cruisade lätt in till upploppet där luften tog slut sista biten. Man tänkte att det här loppet behövde han och nästa gång vinner han. Men det gjorde han inte och det kändes som att något inte stämde.
Vi har sedan dess hittat felet som helt åtgärdats, han grundtränas nu under vintern för att vara startklar i april. Jag är supernöjd med honom, han har en helt annan styrka i kroppen nu och ser strålande fin ut. Vi har alltid haft stor tro på honom och nu har han helt rätt förutsättningar att visa sin fulla kapacitet, han kan få ett spännande år och vi tror hans handicaptal ligger långt under vad han kan.


Aktuellt

 • Andel Douze Points +

  Ännu finns några andelar kvar i fina tvååringen Douze Points som kan vara ett riktigt fynd och är till salu i andelar från 10 procent och uppåt. Passa på att gå med i en mycket lovande unghäst som har storlopp på programmet redan i år. 
  Pappa är Barocci och mamma Spring Sea är fransk (med svensk hcp 83,5). Douze Points har fyra vinnande syskon i Frankrike med hcp 86,5-82-81-79!

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1