Dagbok

Stallets dagbok

Idag hade graderna stigit till noll och även om marken fortfarande var frusen så var det betydligt trevligare förutsättningar. Rakbanan var fin och där tränade vi samtliga hästar. Det blev blandade tempon där de flesta höll sig i mellantempon men några även både fortare och långsammare.
På eftermiddagen/kvällen var det självklart tävlingarna på Meydan vi kollade in och oj vad Red Cactus imponerade! Det måste vara både extremt surt att förlora med en nos samtidigt som själva insatsen var femstjärning. Han fick inget lätt lopp och ändå flög han fram på slutet. Än en gång visas det att de skandinaviska hästarna räcker till om man har en tillräckligt bra häst. De ägare som vill tävla på den här nivån framöver borde bli väldigt peppade att satsa med de resultat som varit de senaste två veckorna.
Dagens häst i genomgången av våra fyraåringar:
Beach Road One- han är faktiskt just en häst som vi hade Dubai i åtanke för, så stor tro har jag på honom. Han har en syster som är en grupphäst med mycket fina meriter och hon har en sämre pappa (Arcano) än vad han har som är e Mastercraftsman. Han har alltid för oss framstått som en riktig stjärna.
Han gjorde förra året mestadels hyfsade lopp men alltid en bra bit under vad vi hade hoppats på. Bästa loppet var som fyra i Malmö Stads Pris (motsvarande Derby Mile), med i striden och endast två längder slagen. Det som utmärkte alla hans lopp var att han på upploppet vinglade och hade sig, uppträdde väldigt märkligt som han aldrig gjorde i träning.
För att göra en lång historia kort så visade det sig efter många turer att han fick väldigt lite luft i slutet av varje lopp, nästan inget alls faktiskt och därav vinglandet. Nu är han åtgärdad och återkollad så allt fungerar som det ska.
Det ska bli oerhört intressant att med rätt förutsättningar få se hur långt upp i klass han kan ta sig, nu står han i 78 vilket jag inte tror är ens i närheten av vad han kan. Vi kommer börja i vanliga handicaplopp och utnyttja att han förhoppningsvis står billigt inne. 

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1