Dagbok

Stallets dagbok

Fredag och trots väldigt kalla grader på morgonen så var rakbanan i fint skick och vi tränade där. Idag var det mestadels lugnare träning som gällde och hästarna skötte sig utmärkt. 
I Dubai är det dags för start på torsdag och det blir då första starten där på gräs vilket ska bli spännande. Jag reser dit söndag kväll efter tävlingarna på Bro. Dagen efter tävlingarna på Meydan, dvs fredag åker både jag och Tobias hem medan Fredrik tar över ansvaret för Timo Nurmos där nere. Alla de skandinaviska hästarna kommer sedan resa tillbaka någonstans mellan den 8e och 12e mars. Stannar man längre än så måste man ta hästen till en månads karantän i Mauritius. Dvs skulle någon häst från Skandinavien starta på Dubai World Cup-dagen så reser den/de en helt annan rutt tillbaka.
Då var det dags för dagens häst i genomgången:
Kew Bridge- tyskfödd med en duktig storasyster som vunnit Ungerska Oaks och var tvåa i deras Derby. En riktigt stayer alltså och det var tidigt känslan att även hon är. 
Hon gick några hyfsade lopp mot bra konkurrens som tvååring och sedan hoppades vi att hon skulle utveckla sig mycket inför förra året. Dock blev det massa strul på vägen som tog tid. Hon kom inte ut förrän i september och missade därmed de större uppgifterna vi hade hoppats på. 
Första loppet var över alldeles för kort distans och bara för att komma igång med ett lopp. Efter ett test över 1600 meter som även det var för kort så startade hon sedan på stayerdistans och där visade hon stor bättring. Hon vann ett lopp och var inte så långt slagen de andra gångerna. Sista starten för året var i Malmö och hon gillade inte alls den hårda och stumma banan och var fyra där.
Än har hon inte startat så många gånger och vi tror det finns klart mer utveckling i henne och speciellt på gräs. Hon borde kunna höja sin handicap en hel del i år och så fort grässäsongen är igång så kommer vi starta henne där så mycket som möjligt.

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1