Dagbok

Stallets dagbok

Idag fortsätter vi genomgången av fyraåringarna med nästa häst:
Sharp Eye- köptes på Breeze up auktion på Irland och tanken var att han skulle bli en konsortiehäst. Dock märkte vi ganska snabbt att han hade ett halsfel vilket märkligt nog inte hade uppdagats på auktionen trots det test man kan ta där och som vi gjorde. Det testet görs i longering och det är möjligt att det inte kom fram på samma sätt då. 
För mig kändes det då inte rätt att sälja ut honom i andelar eftersom en halsoperation förmodligen väntade och det är ju en lite tråkig start på ett hästägande. Så vi bestämde oss därför för att behålla honom själva även fast det absolut inte var planen från början. 
Eftersom han bara var två år då och inte färdigväxt på något sätt så ville veterinärerna gärna avvakta lite med operation och se om några mindre åtgärder skulle ge resultat nog vilket det inte gjorde. Till slut blev det operation och det gav ett mycket bra resultat. 
Det här gjorde att han tog tid på sig innan han debuterade, men resultatet när han väl kom igång kan vi inte klaga på. Han startade nio gånger förra året med tre segrar, två andraplatser sam en tredjeplats. Det var först i sista starten för året han var utanför pengar och det berodde nog på att han börjat tappa formen och var redo för vintervila. 
Det har han fått och nu grundtränas han inför säsongen. Än har han en hel del utveckling kvar i sig tror jag och kan nog komma upp i klass ytterligare, han är ju fortfarande relativt sparsamt startad och går framåt hela tiden.
En rolig häst att äga som inte bara är jämn i sina prestationer utan också väldigt allround, han funkar från 1200 meter upp till 1600 och längre än så har vi ännu inte testat. Han går bra både på dirttrack och gräs, men är snäppet vassare på gräset. 
Den enda nackdelen jag ser med honom är att han inte är snäll att resa med så det blir endast starter på hemmaplan. Behöver han köras någonstans så kan man naturligtvis ge lugnande, men det går ju inte att göra vid tävling så han får stanna hemma och tävla. Han kommer vara redo för start i april när vårsäsongen drar igång är planen.
Imorgon kommer ytterligare en häst i genomgången! 

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1