Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det ännu kallare på morgonen. Det blev mestadels dirttrackträning, men faktiskt har de också fått ordning på rakbanan även vid kyla efter en del arbeten på den igår. Vi får se hur den utvecklar sig under den här kallare veckan, men jag tror det kan bli bra faktiskt, så klart helt beroende på hur mycket energi och tid som läggs ner på den.
Vi red en del snabbare arbeten idag och de som gick lite extra raskt var:
Label Black och Eye for an Eye tillsammans i ett längre arbete och de såg starka ut båda två.
Beach Road One gjorde ett snabbjobb som ökades hela vägen och trots ett högt tempo lade han i en extra växel sista biten. Idag tror jag vi såg en glimt av den häst vi hela tiden har trott att han är. 
Det blev en nyttig dag med en hel del på programmet som hanns med vilket alltid känns bra.
Jag utlovade en genomgång av de nyblivna fyraåringarna och det inleds idag med en häst per dag. Generellt kan man nog säga att den här årgången led en hel del av det dåliga foder vi råkade ut för under 2018, då var de två år och som växande unghästar påverkades de säkert mer än äldre hästarna. Det här har de repat sig från, men det var säkerligen något som satte ner dem under en längre tid när de skulle ha presterat. Så i den här årgången finns flera hästar som vi hade större förväntningar på än de visade, men här finns nog också en del dolda resurser och utveckling kvar i flera av dem.
Perfect Girl Ester- startade bara två gånger som tvååring och gjorde det godkänt utan att glänsa. Vi visste att hon var betydligt bättre än hon visade då och förra året så bekräftade hon det och mer därtill. 
Hon inledde med en lätt seger i årsdebuten. Därefter testade hon längre distans och gräs i Trial samt 1000 Guineas vilket inte passade. Efter det övergick vi helt till sprintdistans och dirttrack och som hon presterade! Först segern i Derby Sprint, känslan när hon gick först över mål var helt obeskrivlig. Därefter tredjeplatsen i SM för Sprinters där hon var ensamt sto och ensam treåring mot sprintereliten. De två första hade 91 respektive 90 i handicap och hon slog meriterade hästar med 88-89 i handicap. Aldrig har en tredjeplats känts så mycket som en seger.
Hon var också trea i Scania Sprint innan hon skulle avsluta säsongen på Jägersro och förhoppningen där var att höja sig något kilo till och åka med till Dubai. Hon var i toppform, men när grindarna öppnades hoppade hon snett ut och på något sätt drogs stiglädret upp och släppte. Så Fredrik red hela loppet sittande ner och försökte rida så gott det gick, men så klart förstörde det helt hennes chanser. Trots det var hon med i segerstriden och slutade fyra endast 1,5 längd från vinst. 
Då startade vi henne en gång till, men med facit i hand var det bara dumt och lite som att slänga jästen efter degen, det blev helt fel. Vi hade en plan och vi borde ha skrotat den där sista starten. 
Hon mår jättebra inför säsongen och grundtränar för fullt. Vi hoppas och tror att hon ska höja sig ett snäpp till i år efter fjolårets strålande säsong. Hon har ju redan visat att hon räcker mot den äldre årgången. Vi kommer också testa henne på gräs igen, än har vi bara gjort grässtarter över längre distanser så ett försök över 1200 meter ska vi absolut göra.
Imorgon fortsätter genomgången!

 

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1