Dagbok

Stallets dagbok

Så var man på hemväg igen, resan blir ganska lång när man varje gång måste åka via Cypern och tanka, är lätt uttråkad och längtar hem.
Timo Nurmos mådde jättebra idag och var iskall och fin i benen, jätteskönt! Nu laddar vi för nästa lopp och ser verkligen fram emot det, hela upplevelsen igår gav mersmak.
Allt runt omkring fungerade han bra med och det är ganska många procedurer som sker innan start. Hästarnas stall ligger ju en bra bit från banan så de åker transport dit. Man får en tid för varje häst när de ska lastas och åka och sedan körs de till gäststallar som ligger inne i tunnlar under banan.
Väl på plats i sin tillfälliga box så tas blodprov på alla och de id-kontrollerar med den chipmärkning som alla hästar har. Sedan förbereder man hästen där och 40 minuter innan loppet så går alla hästar därifrån till uppsadlingsboxarna. Då ska de i stort sett vara helt klara med allt förutom själva sadlingen.
När loppet innan har gått får man som tränare gå in i vågrummet och hämta sin sadel som då hänger klar att hämta. Man går alltså inte in i själva omklädningsrummet utan vågkontrollanten har uppsikt över samtliga sadlar när de är vägda och klara, ett mycket bra system.
Sedan går man upp och möter upp sin häst som lagom har kommit till uppsadlingsboxarna och sadlar och gör klar den. Därefter leds hästarna runt där tills det är dags att gå ut i ledvolten via en tunnel.När man ska till gäststallarna (jag var där både innan och efter för att se att allt var okej) så körs man i golfbilar som åker i skytteltrafik fram och tillbaka, allt är otroligt välordnat. Efter loppet går hästarna tillbaka till gästavdelningen och om de ska dopingstestas så ligger det precis bredvid. Sedan har man också fått en tid när man ska åka tillbaka till ordinarie stall, men där är det flexibelt om man vill ha mer tid på sig med hästen. Det är alltså en hel del att hålla reda på och för hästen att klara av utan att stressa upp sig, men det fungerade jättebra. Det är otroligt professionellt allting och hela upplevelsen igår gör att man bara längtar till nästa start.Imorgon är jag på hemmaplan igen och det är träning som vanligt samt firande av Houses seger i söndags!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1