Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det på hemmaplan blandad träning och här i Dubai var det lugn träning. Lite av en mellandag som fredagar kan vara ibland.
Imorgon är det rask träning för Timo Nurmos och sedan gör gör jag den rätt jobbiga resan hem vid lunch (landar imorgon kväll efter försenad och ändrad rutt) och tillbaka söndag kväll igen. Framför allt är det för att det är tävlingar på söndag, men också för att checka av alla hästar och allt i stallet, det är skönt att få uppdatera sig mer "live" istället för bara genom rapporter.
Sedan är jag tillbaka här i Dubai måndag morgon och åker hem igen morgonen efter tävlingarna, dvs nästa fredag. 
Nu fortsätter vi genomgången av hästarna, två hästar som är fem år eller äldre återstår:
Label Black- har haft mycket bekymmer och mest med sig själv, han har varit osäker och rent rädd för andra hästar. Han har tidigare i lopp glänst till någon enstaka gång, men för det mesta inte fungerat alls. 
Nu känns det som att vi hittat helt rätt med honom även om det tagit tid. Han har genom mycket övning blivit betydligt säkrare på sig själv och fått en helt annan inställning. Han har också stabiliserat sig i kroppen och mognat på alla sätt. 
Det är roligt att se att han i loppen gått från klarhet till klarhet och klarat av trånga situationer och i söndags blev det seger efter två bra insatser som trea och tvåa i slutet av förra året. Han ska framöver också bli amatörhäst åt Sofia som äger honom tillsammans med övriga i hennes familj, hon laddar nu för uppridningen i april.
Light Treading- är till salu som ridhäst. Jag förstår inte alls varför hon inte är såld redan, normalt sett brukar vi hitta bra hem åt våra hästar ganska fort, men kanske har jul och nyår gjort att det varit lite stiltje på marknaden? I alla fall så kan jag starkt rekommendera att om man söker häst så kom och titta och provrid henne!
Hon rör sig trevligt i alla gångarter och har massor med potential att utvecklas. Hon är tuff och orädd i psyket, men samtidigt snäll och helt okomplicerad med allt. Hon är inget lite klent sto utan har mycket massa i kroppen, hon är snygg och muskulös. Hon är sund och fräsch utan skador, har bara tröttnat på livet som galopphäst. Vet ni någon som söker häst så tipsa gärna om henne och intresserade kan kontakta mig (Caroline) via mail eller telefon.

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1