Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det raskare träning som gällde för Timo Nurmos och han tränade ensam på dirttracken. Hemma brukar han ha sällskap, men här där man är beroende av vad andra ska göra med sina hästar så har det varierat om vi gått i sällskap eller inte. Det har nog varit nyttigt för honom att lära sig att träna på utan draghjälp, i början var han ganska seg ensam men nu klarar han det utmärkt.
Han gick ett längre arbete och aldrig full fart utan friskade på men hade gott om krafter kvar. Vi var jättenöjda med honom, han ser fin ut! En vecka kvar idag tills han startar, det ska bli otroligt spännande.
På hemmaplan var det blandad träning med mest raskare tempon och det gick fint. Jag mailar schema varje dag och så får jag rapporter under dagen hur hästarna verkar och känns, det fungerar jättebra.
Ikväll har vi alla varit på tävlingarna på Meydan där fem svenska hästar startade och både Trickbag och Red Hot Chili gjorde fina insatser.
För att vara så förberedd jag kan inför nästa vecka så hängde jag med Patrick (Wahl) när han skulle hämta sadeln i vågrummet och sadla. Det är alltid bra att ha koll på alla rutiner och hur man lägger upp det, en sak mindre att fundera på.
Det blev en trevlig kväll på Meydan, det är ju roligt att vi är så många skandinaver här.
Avslutningsvis för idag så fortsätter vi också genomgången av hästarna:
Stureplan- är en häst som ju har massor med kapacitet och också har visat det, 87 i hcp förra året. 16 starter har gett 6 segrar och 3 andraplatser och det i högsta klass; Guld eller storlopp. 
Han är också min första starthäst i ett Derby och det betyder så klart lite extra. Efter en del småstrul kom han tillbaka fräsch och fin som en vinnare förra året innan vi testade gräset där han inte alls passade. Därefter var han femma i Malmö Sommarhandicap och gjorde ett ganska bra lopp mot vassa hästar, allra bäst är han kanske på hemmaplan.
Därefter skadade han sig i boxen, han sparkade i väggen så hårt att han ådrog sig en fraktur i hovbenet. Otroligt onödigt och dumt, en sådan grej man knappt tror kan hända.
Han har varit konvalscent ganska länge och är nu ohalt i skritt, nästa kontroll sker vid nästa skoning. Vi hoppas ju så klart att han ska komma tillbaka för fullt igen och att det läker ut helt och hållet. 
Han är en fantastisk häst på alla sätt med massor av karaktär och utstrålning, han är chef i stallet (tycker han själv i alla fall...).
Mr Tooma Global- visade en del kapacitet som unghäst med seger i debuten och senare t ex som fyra i Magic Million efter en vass spurt.
Han har sedan som fyraåring förra året varit väl ojämn, han varvade ganska bra insatser som tvåa och trea med sämre resultat och det blev ingen seger. På något sätt så var det lite stolpe ut flera gånger, hans kapacitet kom inte riktigt till sin rätta.
Det finns alltid en fördel med sådant och det är att han nu står väldigt billigt inne i handicap, han har 70 för tillfället och har stått i 76, jag tror han kan ett par kilo ytterligare. 
Jag hoppas verkligen vi kan hitta rätt med honom i år, då har han mycket att hämta med tanke på att han är bra inne med vikten.
På återhörande imorgon!
 

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1