Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det som oftast på onsdagar en lugnare dag träningsmässigt hemma. Även här var det något av en mellandag med lite lugnare canter, imorgon blir det mera tempo.
Efter att vi var klara i stallet på förmiddagen åkte några av oss på en liten turistrunda. Huvudmålet var The Frame som ser ut som en gigantiskt stor ram utan innehåll, speciellt på kvällar när den lyser upp ser den väldigt cool ut.
Man får åka hiss 150 meter upp och när man sedan kommer ut på toppen så är det en makalös utsikt med den gamla delen av Dubai på ena sidan och den nya med alla skyskrapor på andra sidan. 
Det är då också ett glasgolv i mitten där man ser rätt ner under sig. Jag är höjdrädd men var på förhand fast besluten att jag skulle gå på golvet. Dock var det värre än vad vi trodde, det totalt svindlade bara man tittade ner. Efter mycket om och men så gick vi alla till slut över det, men det var en minst sagt hisnande känsla. 
Det här kan jag varmt rekommendera om man besöker Dubai, så himla häftigt var det!
Så fortsätter vi genomgången av hästarna:
Space Dragon- är nog den häst vi haft som tagit längst tid på sig. Redan när vi köpte honom syntes tydligt att han skulle bli sent klar, men att det skulle ta så lång tid hade vi aldrig trott. Först på hösten som fyraåring debuterade han och han har inte startat mycket än men gjort fina resultat med fyra segrar på endast nio starter. 
Han är en stor och tung häst, väldigt muskulös i kroppen och det gör att han ofta är svår att få igång och kräver mycket grundträning och styrka innan han är redo för start.
Nu är planen att starta en gång i februari och sedan hålla igång honom inför våren för att få mer frekventa starter på honom. Min känsla är att hittar vi bara rätt med honom så han kan starta på så kan han höja sig en hel del, kapacitet finns helt klart.
Shylock- är en matnyttig häst som brukar plocka en del vinster. Han tog tre raka segrar förra året och därefter en andraplats och när han hittar formen hittar han också motivationen och gör det riktigt bra. 
Han är en häst lite mitt i, räcker bra i bronsklass och lägre silverklass och vi kommer nog testa honom under året mer i silver där det finns bättre pengar.
Loke som han kallas är en härlig karaktär, han är lat som få och gör inte mer än han behöver i träning, men så fort han tycker något är roligt så blir han jättepigg och taggad. 
Imorgon tränar vi som vanligt hemma och även här och på kvällen imorgon är det tävlingar här på Meydan med fem svenska starthästar. Nästa vecka är det ju vår tur att ha starthäst, men imorgon ser jag fram emot att bara titta på de andra. 
Ni som vill följa loppen kan göra det här:  https://www.squidtv.net/middle-east/uae/uae-007.html
Sedan klickar man på kanalerna, en är på engelska direkt från banan. OBS att om ni scrollar ner längre på sidan så finns där nu en tredje kanal och det var den det sändes ifrån förra veckan, så troligtvis är det den ni ska gå in på.

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vi har ännu några andelar kvar i Double Down och Perfect Sister!
  Två jättefina och lovande tvååringar som siktar mot storloppen framöver.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1