Dagbok

Stallets dagbok

Här i Dubai har det ju spöregnat i flera dagar i slutet av förra veckan. Banorna var så översvämmade att de stängde helt och de har hållits stängda nu i ett antal dagar. Idag var första dagen man fick komma ut på dem igen och det var full aktivitet på tävlingsbanan, hästar galopperade förbi mest hela tiden.
Det var jätteroligt att få se Timo Nurmos träna igen, han ser verkligen spänstig och fin ut.
Från hemmaplan på Bro Park rapporterades det att hästarna tränat på fint, idag i mestadels raskare canters.
Nu dags att gå vidare i genomgången av hästarna inför säsongen och vi har ju gått igenom två och treåringarna. Nu tar vi resten i bakvänd ordning och börjar med de äldsta hästarna:
Haweswater- har nu hunnit bli sju år. Det här är en häst som håller till i den lägre klassen men som trots det ändå känns rolig att ha kvar. Hon är synnerligen jämn i loppen och är oftast med i striden och sällan långt slagen. Hon inleder loppen långt bak och speedar sedan fort. 
När vi köpte henne på Breeze up auktion på Irland så var hon ganska liten, men vi tänkte att hon kommer bli jättefin när hon har växt klart. Bara det att hon växte aldrig särskilt mycket mer, hon ser i stort sett likadan ut nu. Liten men tuff och ett hjärta av guld. Hon tål att starta tätt och älskar att resa till andra banor, en otroligt okomplicerad och härlig häst som sällan gör oss besvikna. Hon startar vidare i år och gärna så mycket som möjligt på gräs där hon är en klass bättre.
House in Order- startar på söndag, nu över 1600 meter. Han är ganska allround i distans och kan gå från 1600 meter och uppåt även om kanske lite längre passar honom bäst.
Han tog tid på sig att vara riktigt klar i kroppen och har blommat ut mer och mer. Han är faktiskt ganska sparsamt startad och trots att han nu är sex år så är min känsla att han har lite mer utveckling kvar i sig, det borde finnas några kilo i handicap kvar i honom. 
Han gjorde en stark insats i Norge förra året när han vann Michelets Minnelöp och även i starten efter imponerade han, han var kort slagen trea efter att ha suttit inlåst i stort sett hela vägen fram till sista 200 då han speedade fenomenalt när han väl kom loss.
Han är en kaxig häst med mycket karaktär, jag gillar verkligen hans självförtroende. Planen för året är att göra någon start nu i vinter och sedan blir det spännande att se om han kan gå upp ett snäpp ytterligare under året och kanske speciellt på gräs, kapacitet finns.
Imorgon fortsätter vi genomgången!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1