Dagbok

Stallets dagbok

Idag är det då dags för genomgång av treåringarna och vi börjar med de två svenska:
Dhakota- har vi följt sedan födseln. Vi hade nämligen hans mamma Dharawal i träning och sålde henne till uppfödare Annika Stalfelt. I det köpet så fick ägarna första avkomman vilket då alltså är Dhakota som har Barocci som pappa.
Han var minst sagt besvärlig att rida in och var väldigt svår med mycket, men till vår stora förvåning har han skött sig hur bra som helst i sina starter och även klarat en resa till Jägersro med start. Vi hoppas och tror att han också kommer mogna mentalt vartefter.
Han gjorde det helt okej förra året i sina fyra starter. Han inledde med en tredjeplats och därefter var han kort slagen tvåa och båda gångerna avslutade han starkt.
Därefter reste han då till Jägersro vilket jag tror var en viktig erfarenhet att ha med sig för honom. Han startade där i Götalandlöpning över 1200 meter snabb och geggig bana. Han hängde inte med för fem öre från start och galopperade högt i sprutet och geggan. Dock avslutade han även här bra och knep en femteplats vilket vi var nöjda med. I årets sista start var han fyra, men han hade nog tappat formen där kändes det som.
Han har fått vintervila ett tag nu för att helt ta igen sig och han ser fin ut i kroppen, jag tror han kan utvecklas en hel del över vintern.
Han kommer sikta på de stora loppen och då i första hand de som är för skandinavienfödda, som Jockeyklubbens 2000 Guineas och Breedersserien som ju går både i Sverige och Norge. Planen är att ha honom redo till våren i några vanliga lopp för att förhoppningsvis visa att han räcker till mot de bättre hästarna. 
Eye for an Eye- köpte vi på svenska auktionen som åring. Hon är syster till bl a Good Eye (hcp 86) och Glory Days (hcp 81). Pappa är Wilshire Boulevard och hans första avkommor är denna årgång. Han hade ganska få avkommor, men har redan lämnat bl a Midnight Oil (hcp 80) som var trea i Vinterfavoriternas Pris och nu är i Dubai. 
Stammässigt ser det alltså bra ut och "Eye" är en snygg och korrekt häst som dessutom har ett väldigt vasst psyke, hon vet vad hon vill och är ganska kaxig.
Hon kvalade förra året och gjorde det väldigt lätt och fint. Dock har hon växt mycket sedan dess och helt enkelt inte varit redo för start, men nu börjar det närma sig. Hon tränar på för fullt nu och ser jättefin ut, det ska bli spännande att se henne tävla.
Förhoppningen är att det blir debut i februari, kan hon ha gjort en start innan uppehållet inför vårpremiären så är det mycket värt.
Även hon är med i Breedersserien och så siktar vi naturligtvis också på storloppen för ston med henne, i första hand Svenskt 1000 Guineas och Oaks.
Imorgon fortsätter vi genomgången!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1