Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det då träning som vanligt och hästarna tränade på utmärkt. Det är ganska många turer att rida varje dag, men snart blir det ännu fler. Vi har fortfarande ett antal hästar som har vintervilat ett tag, men inom kort är det dags att sätta igång dem igen.
Vi fortsätter genomgången av hästarna och idag är det dags för de sista treåringarna som båda är importer:
Timo Nurmos- köpte vi på auktion i Deauville som åring. Med Le Havre som pappa och Galileo som morfar så kändes direkt fantastiskt att få in en så fint stammad häst. Han hade också den där utstrålningen av kaxighet som jag gillar. Han är ganska besvärlig att hålla på med och bits för det mesta, dock inte av elakhet utan det är mera hingsthormoner och ett mycket gott självförtroende.
Redan från början så syntes det att han skulle bli åt det något senare hållet, en ganska stor häst som inte var jättetidig. Han kvalade i början av september och debuterade ett par veckor senare. Han vann debuten med hals och det var snarare en lättnad än glädje från mitt håll då jag förväntade mig att han skulle vinna det loppet. Han agerade grönt i loppet och speedade förbi precis på linjen.
I Vinterfavoriternas Pris hade vi dock inte alls de kraven och förväntningarna, personligen trodde jag hans brist på erfarenhet skulle fälla honom, att bara ett lopp innan inte var tillräckligt i så hård konkurrens. Han såg inte ens ut att få pengar 600 kvar, men så kom han igång in på upploppet och den känslan när han speedade förbi var helt magisk, en blandning av eufori och chock.
Så nu är han i Dubai och idag om två veckor är det dags för hans första start där. Det ska bli otroligt spännande att se hur långt han räcker och kanske speciellt i hans andra start som förmodligen blir på gräs. Han har aldrig tävlat på dirttrack förrän nu i närmast kommande start och det är ett litet frågetecken hur det passar.
Den största vinsten med att åka till Dubai är att få övervintra där. Titta bara på de senaste årens Derbyvinnare som har spenderat vintern i Dubai. Även Bank of Burden var där varje vinter, presterade ingenting men åkte sedan hem och vann det mesta inklusive Stockholm Cup fyra gånger! Vi vill ge Timo chans att utvecklas så mycket det går över vintern för att sedan sikta på i första hand Svenskt och Norskt Derby. Presterar han något i Dubai så är det ren bonus, konkurrensen är stenhård och vi får ta vad som bjuds.
A Ragman- köpte vi på auktion i Baden Baden som åring. Han har fin stam med Dawn Approach som pappa och Trempolino som morfar. Framför allt har han flera vinnande syskon varav en syster med 95 i hcp som vunnit Grupp 3 och varit placerad ända upp till Grupp 1, det är starka papper det.
Även med honom syntes det tidigt att han inte skulle bli så tidig, men han har tagit mer tid på sig än vi trodde. Han såg från början ut att bli ganska normalstor, men han har växt enormt och nu är han nog störst i hela stallet! Då får man ha is i magen och inte pressa på för tidigt, han har fått den tid han behöver men ändå tränat.
Han har en väldigt fin och vägvinnande aktion och gör träningen så lätt och fint trots att han fortfarande har mer utveckling kvar innan han är redo.
Han är egentligen ganska kvalklar, men är som sagt ännu inte helt färdig i kroppen och det blir nog troligtvis debut i april. 
Även han siktar på Derbyn och hela den serien, vi tror mycket på honom framöver.
Det var genomgången av treåringarna det och från imorgon går vi vidare med de äldre hästarna.

 

 

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1