Dagbok

Stallets dagbok

Idag var det både startanmälan till på söndag och anmälan till söndagen efter. På söndag startar High Max och Label Black i samma lopp och vi har även Chizhou till start, så tre hästar i två lopp alltså. Den 19e har vi House in Order anmäld i två olika lopp samt Power of Attorney i ett amatörlopp. Även om det är en hel del hästar som vintervilar eller tränar upp sig inför säsongen så är det ändå roligt att ha lite starthästar, att det finns tillfällen att starta de hästar som kanske inte startade för fullt hela förra året.
I Dubai tränar Timo Nurmos vidare inför start och nu är det bara drygt två veckor kvar, den 23e är det dags. På söndag efter tävlingarna flyger jag dit och är där under nästa vecka för att följa träningen på plats. Därefter flyger jag hem över helgen och tävlingarna och sedan tillbaka igen fram till loppet på torsdagen. Det känns ju otroligt spännande att det närmar sig nu!
Så var det dags för dagens genomgång av häst och idag är det de två stona som nu är nyblivna tvååringar:
Perfect Sister- är en halvsyster till Perfect Girl Ester och uppfödd av samma uppfödare, Annika Åkesson. Mormor till dem båda är Pretty Girl, en av de bästa stona genom tiderna i Skandinavien. Hennes meriter är fantastiska med en radda storloppsvinster och hon räckte även mot de bästa hingstarna och hade 92 i handicap. 
Ester har en mera sprintbetonad pappa i Mayson, Perfect Sister är efter Swipe och vi tror att hon förmodligen kommer stå lite längre, åtminstone upp till 1600 meter.
Jämför man dem båda så är det mycket som är lika, de är väldigt kraftfulla båda två med en rejäl rumpa och power i kroppen. Båda har den där utstrålningen av vilja och självförtroende som är något speciellt.
Hon har ju inte varit hos oss så länge än, men lärt sig allt jättesnabbt och nu har vi börjat rida henne lite också och hon är verkligen duktig.
Jag tror hon är åt det tidigare hållet, men jag vill aldrig starta tvååringarna alltför många gånger första året. Gör man det så tar man bort en del av deras utveckling som treåring enligt min mening. Så planen är att debutera i ett vanligt lopp och därefter sikta på 2-3 starter i större lopp under detta år för att sedan gå mot de klassiska loppen nästa år. Till skillnad mot Ester så är hon ju med i Breedersserien vilket ju är en stor fördel och självklart finns med i planerna.
Chamori- köptes på auktionen i Deauville förra året, samma auktion som vi köpte Timo Nurmos på. Hennes pappa är Exceed and Excel vars meriter är minst sagt imponerande. Han är en av endast 19 avelshingstar som har lämnat över 150 Stakesvinnare! När man tittar på listan över hans avkommor som vunnit Grupplopp så är den oändligt lång och flera av dem är i sin tur avelshingstar. 
Chamori har en bror som heter Emin och sedan vi köpte henne har han vunnit tre av sina fyra senaste starter varav ett Listed. Så det var nog bra för oss att de meriterna inte kom innan köpet... 
När vi longerade henne för första gången i longervolten kan jag säga att jag aldrig någonsin sett en häst som galopperat runt där så fort, hon fullständigt flög fram. Känslan är att hon är mer åt sprinterhållet, hon är otroligt snabb i benen och har full koll på sig själv trots att hon är så ung.
Hon har cantrat en del på rakbanan och ser så klassig ut, det känns ju väldigt roligt att ha en häst med så fin stam som hon har.
Som jag skrev igår så siktar vi på att köpa några fler tvååringar i vår, men jag måste säga att de fyra tvååringar vi nu har är otroligt fina och de är också ganska olika vilket är bra.
Imorgon inleder vi genomgången av de nu nyblivna treåringarna!

 

 

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1