Dagbok

Stallets dagbok

Idag börjar vi den utlovade genomgången av hästarna inför säsongen och vi inleder med de nyblivna tvååringarna. I nuläget har vi fyra tvååringar varav tre är svenska och en är en import. Som nog många vet så är det ju som två inriktningar man kan ha med importer och/eller svenska hästar. Fördelen med de svenska är att man får 40 procent extra i bonus på allt de tjänar och det är värt oerhört mycket. En tvååring som vinner ett maidenlopp med 50 000 kr i förstapris får då alltså som svenskfödd istället 70 000 kr, en stor skillnad.
Fördelen med importer är att de är uppfödda i ett gynnsammare klimat, ofta kommit längre i sin utveckling samt att de stammar som finns utomlands hittar man sällan i Sverige.
Det finns alltså stora fördelar med båda inriktningarna och jag vill gärna ha både och. 
Min förhoppning och plan är att köpa någon eller några hästar ytterligare utomlands på auktion i vår med sikte på Derbyn nästa år.
Två hästar köpte vi på den svenska åringsauktionen i år:
Snowfoot- var en häst vi fastnade för direkt när vi kollade igenom alla hästar inför auktionen. Stor, snygg och rör sig mycket fint, det fanns verkligen bara plus hos honom.
Hans pappa är Footstepsinthesand vilket ju inte är en svensk hingst. Nackdelen med det är att han inte är med i Breeders, men alla andra fördelar med att ha en internationell pappa med fina meriter överväger stort. Ser man på de mest framgångsrika svenskfödda hästarna varje år så har påfallande många en utländsk far, mamman har ofta köpts på utomlands  på auktion dräktig.
Snowfoot själv har kommit långt i sin träning och cantrat en del både på rakbanan och på stora banan. Han är som sagt en stor häst och jag tror inte han startar första dagen direkt utan han är en lite senare häst. Dock är han ändå lätt i kroppen och gör allt så enkelt så den lösa planeringen än så länge är nog att han debuterar i slutet av sommaren och sedan siktar på ett par större lopp i slutet av året. Hans huvudsäsong blir absolut som treåring med de klassiska loppen, men jag tror ändå han kan få en mycket fin säsong redan i år.
Double Down- såg vi innan auktionen när vi var på besök hos Eva Isacsson-Sjunesson på hennes stuteri Solbacka. Han var då rätt så liten, men det syntes tydligt att han växte mycket och vi såg kvaliteter i honom när han hade växt klart, han var korrekt och rörde sig strålande bra. Eftersom han inte var så stor så gissade vi att vi skulle kunna köpa honom till ett fyndpris och så blev det också. 
Oj, vad han har växt sedan dess! Bara de senaste två månaderna har han växt hela sex centimeter och han är inte klar än. Han utvecklas hela tiden och kommer bli jättefin när han är färdig. Trots att han växer så mycket just nu så är ändå känslan att han kommer en bli hyfsat tidig häst som kommer få en bra tvåårssäsong. 
Hans mamma Double End (hcp 81) var också hon en tidig och bra häst som var kort slagen trea i både Amacita och Svealand.
Han har följts åt med Snowfoot i träningen och har cantrat en hel del. 
Båda de här hästarna är tuffa och coola i psyket, precis som man vill att de ska vara.
Imorgon kommer genomgång av de två tvååriga stona!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1