Dagbok

Stallets dagbok

Andra dagen ute på banan och vad snabbt man har kommit in i alla rutiner. Nu kändes det som vi redan gjort detta massor med gånger och tempot idag blev en aningens mer än igår.
Rutinerna är ganska lika för varje dag: Här finns ingen walker, men hästarna leds istället väldigt mycket. Många använder sig av de "grooms" dvs hästskötare som finns till vår hjälp, varje groom har 2-3 hästar och finns för att assistera och avlasta. De mockar boxen, fixar vatten, sopar och städar mm. Dessutom så brukar de då gå ut och leda några av hästarna beroende på vad man själv vill. Dock sköter vi dock själva hanterandet av Timo själva eftersom han inte är helt enkel, så vår groom Sajjad (som även har hand om Ambiance) pysslar mest inne i stallet.
Morgonen inleds med fodring tidigt så hästarna hinner äta i god tid innan de ska ridas. Därefter skötsel, sadling och ridning och det tar en bra stund att ta sig till och från banan, så själva turen tar ganska lång tid. Väl tillbaka blir det tvätt (ofta med shamponering) och sedan leds hästarna ett bra tag vilket vi sedan brukar avsluta med att Timo får beta i 20 minuter, gräset är fantastiskt grönt och fint.
På eftermiddagen brukar det bli ledning i 20 minuter, betning i 20 och sedan leda igen i ytterligare 20 minuter. Därefter rykt och pyssel och sedan fodring. 
Tobias verkar trivas bra här. Nu bor alla som är här med hästarna inne på området vid stallarna, men på söndag kommer de få flytta in i lägenheter inne i stan och det blir nog lite roligare att bo mer centralt. Därifrån kommer det sedan gå bussar fram och tillbaka till stallet både förmiddag och eftermiddag.
Jag trivs också väldigt bra här, det är mysigt att hänga i stallet och det är trevligt folk här. Hemma är det full fart hela tiden, här när man bara har en häst hinner man faktiskt sitta utanför stallet och bara kolla in alla hästar som går förbi, det är både intressant och avkopplande. 
Jag har varit här i Dubai många gånger och nästan varje gång varit och sett träningen, har även varit i stallarna flera gånger och tyckt att jag lärt mig mycket på det. Det är dock ingenting mot att själv verkligen ha häst här. Det är massor man ska lära sig hur det fungerar, men det är också väldigt utvecklande och sätter på något sätt redan ett nytt perspektiv. 
På hemmaplan flyter det på bra och härligt att banan varit bra nu ett tag så vi kan träna på igen, det är både efterlängtat och behövligt.
Imorgon är det lite lugnare träning hemma med mest fokus på åringarna, men här i Dubai kommer vi vara ute och cantra på banan. 

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1