Dagbok

Stallets dagbok

Idag var en spännande dag eftersom det var första dagen vi fick komma ut på banan. Vi började med en kortare uppvärmning i trav på volten utanför stallet. Därefter var det dags att skritta till banan och det är en ganska lång väg dit som tar minst 15 minuter och avslutas med att de skrittar ner genom en av tunnlarna till banan. Timo var lite skeptisk för tunneln så det är jättebra att han nu är tvungen att gå där varje dag för att vänja sig eftersom alla hästar också går i tunneln när det är dags för tävling.
Det var fantastiskt roligt att se honom ute på Meydans minst sagt gigantiska bana. Nu galopperade han bara lugnt för att få känna in sig på underlaget, men det var mäktigt ändå att se.
Hans första lopp är inte förrän den 23 januari och det känns jätteskönt att vi har tid på oss, då kan han smyga upp tempot mer och mer i träningen och hinna vänja in sig vid både bana och klimat i lugn och ro.
På hemmaplan var banan bra och de flesta hästar fick cantra i bättre tempon. Det har varit lång tid med så pass växlande väder att det varit många dagar med tveksamma banförhållanden, så nu när det var bra så får vi passa på och träna på lite mer.
Även åringarna var ute och tränade. Snowfoot och Double Down har ju börjat cantra på rakbanan och nästa steg för dem är att testa stora banan, men det är det inte bråttom med alls. Chamori var på tur med Haweswater runt området idag och hon är nog redo att börja cantra vilken dag som helst. Perfect Sister har skött sig exemplariskt så här långt, är nu stabil med sadel och longeringen och det går fort framåt mot själva inridningen.
Det är lite jobbigt att ha hästar på två ställen med ungefär halva jordklotet emellan, men jag tycker ändå det fungerar bra med scheman, rapporter och avstämningar. Nu åker jag hem på fredag och stannar hemma i några veckor innan jag åker tillbaka igen inför Timo Nurmos första start.  Det blir en hektisk men spännande vinter med tävlingar på två ställen. Första tävlingsdagen på Bro anmäls faktiskt redan på fredag!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1