Dagbok

Stallets dagbok

Igår kväll (eller vid midnatt) flög jag till Dubai och landade kl 10 på förmiddagen idag lokal tid (vilket är kl 7 i Sverige som ligger tre timmar efter). Framåt eftermiddagen åkte vi ut till stallarna, kollade in box och utrymmen för grejer samt tog en tur och köpte morötter. Vi blev väldigt bra mottagna av de som har hand om stallarna och man lär sig rätt fort hur allt fungerar och var allt finns.
Kl 21 skulle planet landa på flygplatsen, hästarna åkte med Godolphins plan och hade mellanlandat i England för att få med deras hästar också.
Fem lastbilar sammanlagt kom med hästarna strax efter kl 22 och det var otroligt bra organiserat med urlastningen med en person per häst samt ett antal personer som skötte själva öppningen av ramp och luckor, hästarna kom av snabbt och effektivt.
Man visste inte innan vilka hästar som kom i vilken bil, så det var lite spännande att se varje gång en ny transport kom. Först i fjärde bilen kom Timo och trots en enormt lång resa så såg han väldigt pigg ut.
Direkt skulle det tas urinprov på alla hästar och där höll det på att bli katastrof. När de skulle ta provet så tryckte han sig ut ur boxen trots att en person stod utanför boxen. Min panik när han kom ut lös var inte av det nådiga slaget. Som tur var hade han grimma på sig och kunde infångas väldigt fort, men det var en rejäl tankeställare. Det är ju ett antal "grooms" som hjälper till med hästarna och skötseln och de är duktiga, men han är inte en enkel häst att hantera. Från och med nu sköter vi allt som innebär att gå in i hans box själva för att vara på den säkra sidan.
Det är i alla fall väldigt glädjande att han så här långt har tagit resan så bra och han ser jättefin ut. 
Klockan var långt efter midnatt innan vi kom iväg från stallet och det blir inte många timmars sömn innan det är dags att gå upp igen. Tobias (som flög från Köpenhamn) kommer att anlända under natten, så honom möter jag upp med vid stallet imorgon bitti.
På hemmaplan rapporterades allt bra, banan var bra idag och hästarna kunde cantra på i lite mer tempo vilket var välbehövligt. Det verkade som att alla var nöjda med sina hästar och att arbetet flöt på bra. Jag gör schema inför varje dag och skickar och sedan får jag rapport om hur hästarna har tränat och allt annat. Jag tycker det fungerar väldigt bra.
Imorgon här blir det spännande att se alla hästar ute, det är nog mestadels promenad och beta gräs som gäller.

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1