Dagbok

Stallets dagbok

Idag har alla skandinaviska hästar här i Dubai varit ute och letts på förmiddagen (och samma sak på eftermiddagen). Ingen red, det kändes som att detta var en dag av återhämtning efter den långa resan. Däremot var det långa promenader som gällde runt stallområdet och utöver det en hel del betande som ju är trevligt och avkopplande för hästarna. 
Just här finns det två stora stallar med två avdelningar i varje stall (fast det är öppet emellan, bara ett spolbås och lite annat i mitten). De tränare som har hästar i vårt stall är vi, Kvisla, Wahl, Castro samt Bent Olsen. I andra stallet står Berneklint, Kelp, Haugen samt Petersen.
Det är verkligen trevlig atmosfär, det är ju lite som en skandinavisk by vid vårt stall med massor med folk man känner hemifrån, lite märkligt faktiskt att vi alla är här nu.
Från Bro har jag fått höra om spöregn och att allt bara flöt, det känns så långt borta trots att vi bara varit här i ett och ett halvt dygn.
Rapporten hemifrån var att på morgonen var banan bra, men allt regnande gjorde att det blev sämre ju närmare lunch man kom så åringsturerna som var sist på dagen fick inställas pga svåra väderförutsättningar. Nu har ju åringarna ändå kommit långt, så en extra dags ledigt är säkert inte fel för dem. Annars verkade alla nöjda med hästarna även idag som tränade i blandade tempon.
Det blir mycket rapporterande här från Dubai just nu eftersom det är här jag befinner mig i några dagar till. Det innebär dock inte att jag inte har koll på hemmaplan, jag har en ständig dialog med alla i stallet om träningen och hästarna. Jag är jätteglad för att ha så bra och engagerad personal både här och hemma som lägger ner ett mycket stort engagemang. Nu när både jag och Tobias inte är hemma så har fler av de övriga verkligen tagit ett stort kliv framåt ansvarsmässigt och det är ju precis det man önskar.
Imorgon är det som vanligt på söndagar  en träningsfri dag på hemmafronten. Här är det första dagen med ridning som gäller och det blir trav ute på volten vid stallarna. Det måste gå 48 timmar efter ankomst innan hästarna får träna på banan, de ska kontrolleras så de är friska och mår bra innan de släpps ut för träning. Så premiär på banan blir först på måndag.
Önskar alla en jättetrevlig helg och på återhörande imorgon!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1