Dagbok

Stallets dagbok

Träning för fullt idag, vi red på dirttracken som var bra efter väderomslaget. Först minusgrader som idag övergick till plusgrader gjorde att det var bra fäste, inga is eller snöklumpar och det gick fint att träna på lite mer. Skönt att kunna få rasta av hästarna i mera tempo efter en längre tid med tveksamma banunderlag pga de här väderomslagen som varit. Det har inte varit lätt för banpersonalen att presentera bra banor, så det kändes så klart väldigt positivt att dirttracken var så pass fin idag. Vid lunch var traktorer ute och körde på rakbanan, jag hoppas att även den är bra snart igen.
Sandra kom på överraskningsbesök idag, så himla trevligt varje gång hon kommer och hälsar på. Hon pysslade och hjälpte till i stallet och även med nya åringen Perfect Sister som idag fick sadel på sig och därefter tog en promenad runt området. 
Strax efter lunch kom Niclas Andersson från Travronden med fotograf för att göra ett reportage om Timo Nurmos och även med tvåbenta Timo Nurmos som dök upp samtidigt. Det blev många intressanta diskussioner om hästar och trav jämfört med galopp, jättetrevligt var det.
Det här ska bli ett reportage som kommer ut någon gång mellan jul och nyår, ska bli spännande att se hur det blir.
Imorgon bitti inleder vi det här äventyret i Dubai, då åker Timo till Jägersro och Tobias åker med. Tidigt fredag morgon avgår planet från Köpenhamn, men inga hästskötare får åka med i planet. Man lastar på sin häst, men under resan är det flygföretagets hästskötare som har hand om hästarna, de är proffs på hur det ska göras.
Tobias och övriga som åker med hästarna flyger från Köpenhamn och landar natten till lördag. Man måste också ha någon på plats för att ta emot när hästarna anländer och jag reser ner sent imorgon kväll, nästan midnatt och är framme på fredag morgon lokal tid (de ligger tre timmar före i Dubai).
Min plan är att stanna en vecka, åker hem direkt efter morgonträningen nästa fredag. Tills dess hoppas jag att vi har fått igång ett bra träningsupplägg och hittat bra rutiner. 
Vi har ju ett helt stall här hemma också med hästar som ska tränas, så det går ju inte att bara hänga i Dubai. 
Imorgon kommer vi göra lite omflyttningar i stallet, då ska tvååringarna som stått i uteboxarna få flytta in i stallet och åringarna ska flytta till uteboxarna. Vi har haft dem inhyrda i annat stall så länge, men nu får de precis plats. Ska bli jätteskönt att ha alla hästar samlade och på ett ställe!

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1