Dagbok

Stallets dagbok

Fortsättning från igår angående provet: Vi fick besked om att det kommit fram till labbet i Tyskland kl 9 imorse. Efter mycket om och men så kom besked att det inte skulle bli klart förrän imorgon, men sedan ändrades det till idag.
Nu var egentligen det här provet mest en formalitet för att bekräfta att allt var som det skulle och både labb och veterinär var säkra på att det inte var några problem. Trots det blir man ju så klart stressad när man måste ta ett nytt prov och man vet ju att blir det något strul så kommer vi inte iväg. Så jag glodde på min mail stup i kvarten under eftermiddagen/kvällen och så plötsligt var mailet där. Vilken lättnad när allt var bra på provet och det var klartecken!
Nu väntar ett antal veterinärkontroller och prover innan hästarna går på planet fredag morgon. Idag har tester tagits som ska vara klara imorgon samt att en del veterinärpapper förberetts. Imorgon kommer distriktsveterinär och kontrollerar hästarna och skriver papper. Sedan blir det samma procedur torsdag kväll när alla hästar anländer till Jägersro.
Det mesta annat är dock förberett och klart, vi har skickat in utförliga packlistor på engelska med vikt så packning måste ske exakt efter det. Det är inte bara att packa ner lite prylar, det man tar med måste också godkännas för att få lastas på planet. Imorgon sker själva packandet, men vi är väldigt förberedda.
Dagens träning: Snö som lätt packade sig i hovarna, men det var inte värre än att det gick att träna. Vi hade några turer på dirttracken och några på rakbanan som gick att jogga lugnt på. 
Några hästar vintervilar just nu, men de flesta är igång och tränar så det är full aktivitet. 
Nya åringen Perfect Sister anlände ju söndag kväll och hon är jättefin, har samma rejäla rumpa som Perfect Girl Ester och lite samma stuk, en tuff häst. 
Vi longerade henne igår och det hade hon inte testat innan. Hon lärde sig dock snabbt och idag blev det samma upplägg. Nästa steg blir att lägga på sadel också.
Imorgon är dirttracken öppen till kl 10 och vi kommer träna hästarna, efter en tid med sämre träningsförhållanden så får man passa på när det finns bra banor.

Aktuellt

 • Andelar tvååringar +

  Vill du vara med som andelsägare i någon av våra fina tvååringar?
  Än finns några andelar kvar.
  Vi siktar på de stora loppen och dessa hästar har de kvaliteter som behövs.

  Välkommen att kontakta Caroline via mail eller telefon för mer info!

  Läs mer             Kontakta oss

 • 1
 • "Hos oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga. Att ägarna får information om sina hästar är A och O"
  Caroline Malmborg Tränare
 • 1